Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa maj 2013

Dagens spanske nyheder fra La Danesa maj 2013


Abu Dahdah fik 12 års fængsel for at lede terrororganisationen Al Qaedas spanske afdeling.

Al Qaeda-leder søger arbejde eller understøttelse
Imad Eddin Barakat Yarkas, også kaldet Abu Dahdah og i Spanien El Gordo, har henvendt sig til jobcentret i Oficina de Empleo for at søge arbejde eller arbejdsløshedsunderstøttelse.
Det skete, efter han for nyligt blev løsladt fra fængslet Estremera i Madrid, hvor han havde tilbragt de sidste 12 år, eftersom han blev dømt skyldig i at have ledet terrororganisationen Al Qaedas afdeling i Spanien. Gruppen var ifølge dommen impliceret i bombninger i 2003 i Casablanca, og de terrorrister, der den 11. marts 2004 sprængte bomberne på togene i Madrid, hvor 191 mennesker omkom, skulle have været medlemmer af samme gruppe.
Hans telefonnummer blev fundet i en personlig telefonbog tilhørende én af de terrorister, der den 11. september fløj et passagerfly ind i World Trade Center i New York, hvor antallet af omkomne endte på 2.973.
Yarkas kommer fra Syrien, men har spansk statsborgerskab, og derfor kunne han ikke blive udvist af landet. Han er desuden gift med en kvinde fra Extremadura, og parret har seks børn, der alle er født i Spanien.
Han kunne dog ikke blive tilmeldt jobcentret af den simple årsag, at hans DNI var udløbet. Det skulle han ifølge avisen 20 Minutos nu være ved at få fornyet, hvorefter han vender tilbage til køen på jobcentret.
I mellemtiden arbejder de amerikanske myndigheder på at få ham inkluderet på FN’s liste over særligt mistænkelige personer.

 


Tiger er allerede i andre spanske byer, som her i Madrid.

4.700 unge søger job hos Tiger
Den danske forretningskæde Tiger har ikke haft problemer med at finde medarbejdere til den nye forretning, som skal åbne i juni i centrum af Málaga. Hele 4.700 ansøgninger fik man til de 12 stillinger, der har været slået op.
Forretningen åbner i midten af juni, den endelige dato er endelig ikke fastlagt, og det bliver én af kædens største afdelinger.
Tiger startede i 1995 med en enkelt forretning i København og har i dag omkring 225 forretninger fordelt på 18 lande. I Spanien er der forretninger i Madrid, Barcelona og Valencia og altså snart også i Málaga.

 


Nu kan vi få lov at have to, mener Venstre.

Dobbelt statsborgerskab i sigte
Partiet Venstre ændrede i maj opfattelse omkring dobbelt statsborgerskab. Fra før at være imod at give udenlandsdanskere mulighed for det dobbelte statsborgerskab til nu at støtte en lovændring, der vil tillade det.
For mange danskere, der ønsker at integrere sig fuldt ud, og dem som måske har stiftet familie i Spanien, vil det betyde meget, at de kan blive spanske statsborgere, uden at skulle give afkald på det danske statsborgerskab. Det er ikke kun et spørgsmål om at kunne beholde det danske pas, men også om følelser og tilhørsforhold til hjemlandet, som mange ikke ønsker at miste. Det handler om mulig stemmeret, hvor udenlandsdanskere, som situationen er nu, hverken har ret til at stemme til Folketingsvalgene i Danmark eller til tilsvarende valg i Spanien, hvilket demokratisk set er uacceptabelt.
Hvad en mulig lovændring skal indeholde, vil først blive debatteret til efteråret. En arbejdsgruppe ser nu på en række juridiske problemstillinger. Danmarks justitsminister, Morten Bødskov (S), har til DR udtalt, at når det handler om statsborgerskab, så er det jo reguleret efter Danmarks grundlov, og at det er forholdene til den og forholdene til Danmarks internationale forpligtelser, som det er nødvendigt at få belyst.
Socialdemokraterne, Radikale og SF er i deres regeringsgrundlag for dobbelt statsborgerskab, og nu får de altså støtte fra Venstre.
Af de 27 EU-lande tillader de 20 dobbelt statsborgerskab, og heriblandt er Spanien. Nogle lande har dog visse restriktioner.

 


Efter 14 års sagsbehandling er Gibraltar nu blevet optaget som fodboldnation og kan således spille med om kvalifikationerne til EM.

Gibraltar optages i UEFA
Spanien lægger fortsat krav på Gibraltar. Derfor har man været modstander af, at den britiske enklave skulle blive optage som fuldgyldigt land af det europæiske fodboldforbund, UEFA.
Beklagelserne har dog ikke nyttet, og efter 14 års sagsbehandling er Gibraltar nu blevet optaget som fodboldnation og kan således spille med om kvalifikationerne til EM.
UEFA har meddelt, at man vil sørge for, at Spanien og Gibraltar ikke kommer i samme gruppe for at undgå skærmydsler.
FIFA har endnu ikke optaget Gibraltar blandt verdens fodboldnationer, og derfor kan enklaven endnu ikke spille med om VM.
Gibraltar har knapt 30.000 indbyggere.

 


Gallerier på gadeplan.

Kryds i kalenderen: Festival de Arte Internacional de Marbella
For femte år i træk gentages kunstfestivalen i Marbella, hvor flere end 100 kunstnere fra nær og fjern udstiller kunstværker. Festivalen løber fra torsdag den 20. juni kl. 19.00 til søndag den 23. kl. 22.00 og finder sted i Parque La Alameda og Avd. del Mar.
Her udstiller blandt andre den unge cubanske kunstner Richell Castellón Ferreira med sine stemningsfulde malerier fra det cubanske gadeliv.
Seks skandinaviske kunstnere er denne gang at finde i det samme telt. Her kan man bl.a. se skulpturer af Agneta Larsen og Anna Maija Rees, malerier af Mona Hoel og Genevieve Wendelin, fotografier af Nina Reistad og grafisk kunst af Mariann Johansen-Ellis.
Se mere på www.artemarbella.com.

¿Qué pasa? – aktiviteter de kommende dage


Helligdage

30. maj:
Lokal helligdag i Granada.

11. juni:
Lokal helligdag i Marbella.

13. juni:
Lokal helligdag i Frigiliana.

18. juni:
Lokal helligdag i Málaga.

24. juni:
Lokal helligdag i Benalmádena.

Benalmádena

Indtil 16. juni
Se grafisk kunst og malerier af Eugenio Chicano i Centro de Exposicionen på Benalmádena Costa.

Frigiliana

Indtil 7. september
Se Arne Haugen Sørensens separatudstilling, Englens Kamp med Duenden, i Galería Krabbe. Læs mere på www.galeriakrabbe.com.

13. juni
Der er festuge, dog byens skytshelgen, San Antonio de Padua, fejres denne dag med et Romería, en pilgrimsfærd.

Fuengirola

Indtil 31. maj
Dolores og Roger Cummiskey fra Andalusian International Artists udstiller korssting og kultegninger på Restaurant Lucia i Puebla Lucia. Åbent mandag-fredag kl. 12.00-21.00.

Indtil 29. maj kl. 20.00
De største sange fra de største film, lover Salon Varietes med showet Movie Mania. Tlf. 952 474 542, www.salonvarietestheatre.com.

8. juni kl. 20.00
The Silverbeats spiller Beatles på Salon Varietes.

Málaga

Indtil 9. juni
Picasso fra Málaga, eller Picasso de Málaga, er titlen på en udstilling over det kunstneriske genis liv i byen. Den kan ses på Museo Picasso, C/ San Agustín. Læs mere på www.museopicassomalaga.org.

29. maj
Málaga CF tager imod Deportivo La Coruña på La Rosaleda. Se tidspunktet i dagspressen eller kontakt La Peña de Dinamarca tlf. 617 700 424.

31. maj – 2. juni
Spannabis hedder en messe med og om cannabis, som afholdes i Palacio de Ferias y Congresos. Mere information på www.expocannabisur.com.

9. juni kl. 19.00
Koncert med Mónica Molina, der bl.a. synger en hyldest til sin far, Antonio Molina, på Teatro Cervantes. Entré fra 111 euro på www.unientradas.es.

Marbella

Indtil 22. juni
I anledningen af 20 års jubilæum byder museet Museo del Grabado Español Contemporáneo på en udstilling af prisvindende gravørkunst. Museet ligger på Calle Hospital de Bazán i den gamle bydel.

31. maj kl. 21.00
Operaen Barberen i Sevilla kan opleves i teatret Ciudad de Marbella. Entre fra 20 euro på www.elcorteingles.es.

8. juni kl. 20.00
Trylleshow for børn, Un Mundo de Ilusión, kan opleves i kongrescentret, Palacio de Congresos.

10. – 16. juni
Feria; årets byfest fejres med musik og dans og leben i hele byen, når man fejrer skytshelgenen, San Bernabé.

Mijas

Hver onsdag kl. 12.00
Flamenco-show på Plaza Virgen de la Peña i Mijas Pueblo.

Anden søndag i måneden kl. 09.00-14.00
Marked med økologiske fødevarer afholdes ved kirken San Manuel, Mijas Costa.

Fjerde fredag i måneden kl. 10.00-14.00
Marked med økologiske fødevarer afholdes på Boulevar de La Cala de Mijas.

Indtil 14. juni
Udstilling af fotografier fra de internationale festival, Festival Internacional de Mijas, kan ses på turistkontoret i Mijas Pueblo. Åbent mandag – fredag kl. 09.00 – 20.00 og lørdage kl. 09.00 – 14.00.

Nerja

Hver søndag kl. 10.00-14.00
Gratis entré til grotten, Cueva de Nerja, for fastboende i kommunen. Man skal bare medbringe dokumentation, f.eks. residencia.

Indtil 29. maj
Fotografen Andrés Beijo udstiller med serien Visualia nogle af sine bedste billeder af landskaber og dyr. Se den i kulturhuset Centro Cultural Villa de Nerja.

Torremolinos

6. juni
Día del Pescaito, småfiskenes dag. 10-12 tons småfisk så som boquerones serveres ved frokosttid til de mange besøgende på strandpromenaden i La Carihuela.

6. – 8. juni
Den internationale rejsemesse EUROAL, der inkluderer kulturelle og kunstneriske indslag fra en lang række lande, kan opleves i kongrescentret. Åbent kl. 10.00-14.00 og 15.30-19.30. Gratis entré.

 

Dagens spanske nyheder mandag den 20. maj 2013:


Spanske anklagemyndigheder truer eks Agent 007 med international arrestordre.

Seks måneders frist til Sean Connery
Den skotske skuespiller Sean Connery og hans hustru, Micheline Roquebrune, har fået seks måneder til at svare på spørgsmål angående salget af deres ejendom i Marbella, kendt som Casa Malibu. Ordren kommer fra domstolen i samme by, hvorfra man leder undersøgelsen i korruptionssagen kendt som Operación Goldfinger, der selvfølgelig og måske passende er opkaldt efter Connerys James Bond-film af samme navn.
Parret, der nu bor på Bahamas, blev først nævnt i sagen for tre år siden som en del af skandalen, hvori de er beskyldt for uregelmæssigheder i forbindelse med salget af ejendommen, som de havde haft i omkring 20 år, og som de tilsyneladende solgte for 5,5 millioner euro.
Efter salget blev 72 lejligheder opført på parrets grund, selvom der kun var givet byggetilladelser til fem huse, og hele denne øvelse skulle have givet et overskud på 53 millioner euro, hvoraf en del skulle være sendt til en oversøisk bankkonto. Domstolen mener, at Connery, nu 82 år, samt Roquebrune skulle have været meddelagtige i dette nummer og samarbejdet med det selskab, der opførte lejlighederne.
Blandt de i alt 17 tiltalte i sagen er desuden tidligere borgmester i Marbella Julián Muñoz (GIL) og den forhenværende tekniske direktør i kommunen Juan Antonio Roca.
I 2010 var Connery og Roquebrune indkaldt til afhøring, men de udeblev, hvilket de begrundende med alder og dårligt helbred. Domstolen gav dem derfor tilladelse til at svare skriftligt på en række spørgsmål. Men domstolen har endnu ikke hørt fra parret. Man har mistet tålmodigheden, og derfor er parret nu blevet givet en sidste frist på seks måneder. Hvis de svarer, vil man analysere svarene og derefter tage stilling til de næste skridt. Hører domstolen ikke fra dem indenfor nævnte tidsfrist, vil man overveje at udstede en international arrestordre.

 


Sparekniven når togselskabet Renfes urentable linjer.

48 togstationer risikerer lukning
Ministeriet for offentlige arbejder, Fomento, søger permanent efter steder at skære med sparekniven. Nu har ministeriet kastet blikket på det statsejede togselskab, Renfe, og man foreslår at lukke 48 togstationer og reducere ankomster og afgange med gennemsnitligt 32 procent på 127 andre linjer.
Lukningen skulle dreje sig om de mindst økonomisk effektive linjer, der har en gennemsnitlig belægning på bare 8,4 procent, hvor indtægterne fra billetsalg kun dækker 16,2 procent af omkostningerne ved at drive ruterne.
Blandt de berørte linjer bliver Valladolid-Ávila, Madrid-Ávila og Vigo-Ourense, mens også Huelva i Andalusien forventes at få færre tog.
Ministeren for Fomento, Ana Pastor (PP), har dog udtalt, at man alligevel ikke vil lukke toglinjer, men at togene bare ikke længere skal stoppe på de urentable stationer. Men livstiden for stationer uden tog vil måske blive begrænset.

 


Repsols jagt på gas ud for Costa del Sol ser nu lys forude.

Repsol får to år mere til at søge gas ved Costa del Sol
Olieselskabet Repsol har netop fået forlænget fristen til at søge efter gas i havet ud for Costa del Sol. Det er Industriministeriet, der har bevilget forlængelsen af tilladelsen, der nu løber til sensommeren 2015. Repsol har siden 2004 søgt om at foretage undersøgelser i havet ud for kysten, da der formodes at findes store mængder gas. Dog har Repsol indtil videre ikke kunnet komme i gang med sit arbejde. Tilladelsen blev givet i 2004, men jagten efter gas gik først i gang i 2011. Repsol blev nemlig påbudt at foretage en undersøgelse af de miljø- og turistmæssige konsekvenser af undersøgelserne i havet. Først i 2011 fik Repsol tilladelsen, men på den betingelse at deres arbejde kun kunne udføres i perioden fra februar til april hvert år for at undgå, at arbejdet går ud over turismen i området samt hvalernes migration i Middelhavet. Eftersom miljøundersøgelser blev trukket i langdrag, har Repsol derfor nu fået udvidet sin tilladelse til 2015. De mange forsinkelser har blandt andet betydet, at den boreplatform, som Repsol havde ud for Costa del Sol, måtte rykkes til Marokko.
Undersøgelserne vil ikke vare mere end 29 til 41 dage Og hvis der skulle vise sig at være gas i havet, skal Repsol endnu en gang søge om tilladelse til at fortsætte arbejdet. Projektet har mødt meget modstand. Specielt fordi boreplatformen vil blive placeret i havet mellem Fuengirola og Mijas, og at det vil få stor indflydelse på turismen i området.

 


El Sueño de Morfeo med Contigo hasta el Final.

Spaniere stemmer for dansk vinder
Spanien gav den danske vinder af lørdagens Eurovisions melodi grand prix otte point, og i en undersøgelse foretaget af den spanske avis El Mundo mener 60 procent af spanierne, at Emmilie de Forest med Only Teardrops havde fortjent at vinde.
Samme dagblad henviser til Emmilie de Forests naturlige optræden, fløjten og ”den nordiske militærparade” som årsagerne til de mange stemmer.
Samtidig mener man, at det spanske bidrag, El Sueño de Morfeo med Contigo hasta el Final, måske havde valgt det forkerte blæseinstrument, nemlig en sækkepibe, som indslag i poppen, eftersom nummeret havnede på næstsidste-pladsen. Otte point blev det til, seks fra Albanien og to fra Italien. En anden årsag til de få point, mener avisen 20minutos, er, at Spaniens bidrag blev sunget på spansk, mens andre, heriblandt selvfølgelig den danske vinder, sang på engelsk.
Gik du glip af det spanske bidrag, kan det ses på Youtube, klik her.

 


Fortuna sejlede sidst i august sidste år i Palma-bugten.

Kongen afstår sin yacht
Spaniens kong Juan Carlos har besluttet at overdrage sin yacht, Fortuna, til staten.
Ifølge kongehuset mener monarken, at det i disse så svære tider ikke giver mening at holde en lystbåd. Den var ellers en gave fra lokalregeringen på Balearerne og en gruppe forretningsfolk, som bekostede 21 millioner euro på gaven.
Fortuna er 41,5 meter lang og ligger normalt i havnen i Palma på Mallorca, i nærheden af kongefamiliens sommerresidens, Marivent.
Den er dog dyr i drift, f.eks. koster det 20.000 euro bare at tanke den. Kongen sejlede sidst på båden i august sidste år; en tur på omkring seks timer, og det er derfor, at han har truffet beslutningen om at afstå båden for ”at sætte et godt eksempel”.
Før denne båd have kongen to andre af samme navn, hvoraf den sidste var en gave fra den nu afdøde saudiarabiske kong Fahd.
Ministerrådet skal nu afgøre, hvorvidt staten skal beholde eller sælge båden.

 


Sexlegetøj i alle afarter sælger bedre end nogensinde før.

Ingen krise i sexbranchen i Spanien
Til trods for en skyhøj arbejdsløshed og færre penge til fritid og fornøjelser, oplever sexbranchen i Spanien i øjeblikket en enorm vækst. Det være sig de eksklusive escortklubber i Marbella med priser fra 700 euro for tre timers underholdning, almindelige prostituerede i industrikvarteret i Guadalhorce eller de mange sexbutikker, der skyder op i bylivet eller på internettet.
Man mener at, en del af væksten i denne i forvejen meget lukrative branche specielt skyldes den populære trilogi af E. L. James om Christian Grey, der har solgt i millionvis over hele verden. Bøgerne har gjort det spændende at købe sexlegetøj, og på den måde pustet liv i parforholdet eller ægteskabet. Selvom væksten i branchen er højere end nogensinde før, er der dog en tendens til, at flere vælger ”underholdningen” derhjemme med selvindkøbt legetøj, og i stedet fravælger nattelivets mange tilbud.

 


Procession i Málaga i forbindelse med Corpus Christi.

Corpus Christi
Corpus Christi er endnu en katolsk højtidelighed, og denne gang markeres Jesus Kristus’ legeme. Højtideligheden er fejret siden 1595, og den afholdes nu i det meste af landet, hvor man som under påsken kan opleve processioner gennem byernes gader.I år afholdes Corpus Christi den 30. maj. Det er en religiøs helligdag, men ikke lukkedag.

 

Skæbnekamp for Kessler og CL i London – Flotte gevinster ved ringside i Casa Danesa
En af de største sportsaftener gennem tiderne finder sted på lørdag den 25. maj:
Den historiske finale i Champions League i fodbold mellem de tyske storhold Bayern Munchen og Borussia Dortmund på Wembley i London, og VM-fighten i professionel supermellemvægtsboksning i O2-arena ligeledes i London mellem englænderen Carl Froch og den bedste danske bokser gennem tiderne, Mikkel Kessler.
Begge de to dramaer kan følges på storskærme i restaurant Casa Danesa på Mijas-vejen. Et sportsevent af de usædvanlige arrangeret af Club Danés og La Peña de Dinamarca, Málaga CFs danske suportklub.

Der er tale om en skæbnekamp for Kessler. ”Hvis jeg taber, vil jeg holde op”, bebuder han. Kampen gælder et dobbeltverdensmesterskab – nemlig i forbundene WBA og IBF.

Vanen tro byder de store tv-sportsbegivenheder i Casa Danesa på såvel sweepstake som lotteri.
Pengepræmier i sweepstake og særdeles flotte gevinster i lotteriet.

1 uges billeje hos Helle Hollis
2 biletter til Thomas Helmig-koncerten på borgen i september
2 billetter til Málaga CFs La Liga-kamp mod Deportivo La Coruña på Estadio La Rosaleda i Málaga
2 valgfrie middags- eller aftenmenuer med en flaske husets vin i det nye steakhouse Meat and Rock i Fuengirola
Vin fra Birdie
Kessler-bøger
2 frokostmenuer i Casa Danesa
2 solcreme faktor 30 fra Forever Living Products

Gevinster for samlet mere end 600 euro.

Starttid i Casa Danesa. 20.00.

Tilmelding og bordreservation med menu hos Thomas i Casa Danesa.
restaurant@casadanesas.dk, tlf: 952 47 51 51.

¿Qué pasa? – aktiviteter de kommende dage

Helligdage

24. maj:
Lokal helligdag i Alhaurín el Grande.

30. maj:
Lokal helligdag i Granada.

11. juni:
Lokal helligdag i Marbella.

18. juni:
Lokal helligdag i Málaga.

Benalmádena

Indtil 16. juni
Se grafisk kunst og malerier af Eugenio Chicano i Centro de Exposicionen på Benalmádena Costa.

Frigiliana

Indtil 7. september
Se Arne Haugen Sørensens separatudstilling, Englens Kamp med Duenden, i Galería Krabbe. Læs mere på www.galeriakrabbe.com.

Fuengirola

Indtil 31. maj
Dolores og Roger Cummiskey fra Andalusian International Artists udstiller korssting og kultegninger på Restaurant Lucia i Puebla Lucia. Åben mandag-fredag kl. 12.00-21.00.

22. maj kl. 20.30
Koret Coral Virgen del Mar hylder foråret med en koncert, denne i kirken på Plaza de la Constitución. Gratis adgang.

24. maj kl. 20.30
Klassisk koncert for piano og violin med værker af bl.a. Elgar, Brahms og Strauss i Casa de la Cultura. Entré 3 euro.

24. – 29. maj
De største sange fra de største film, lover Salon Varietes med showet Movie Mania. Hver dag kl. 20.00, søndag dog kl. 19.00. Tlf. 952 474 542, www.salonvarietestheatre.com.

8. juni kl. 20.00
The Silverbeats spiller Beatles på Salon Varietes.

Málaga

Indtil 9. juni
Picasso fra Málaga, eller Picasso de Málaga, er titlen på en udstilling over det kunstneriske genis liv i byen. Den kan ses på Museo Picasso, C/ San Agustín. Læs mere på www.museopicassomalaga.org.

29. maj
Málaga CF tager imod Deportivo La Coruña på La Rosaleda. Se tidspunktet i dagspressen eller kontakt La Peña de Dinamarca tlf. 617 700 424.

31. maj – 2. juni
Spannabis hedder en messe med og om cannabis, som afholdes i Palacio de Ferias y Congresos. Mere information på www.expocannabisur.com.

Marbella

Indtil 22. juni
I anledningen af 20 års jubilæum byder museet Museo del Grabado Español Contemporáneo på en udstilling af prisvindende gravørkunst. Museet ligger på Calle Hospital de Bazán i den gamle bydel.

31. maj kl. 21.00
Operaen Barberen i Sevilla kan opleves i teatret Ciudad de Marbella. Entre fra 20 euro på www.elcorteingles.es.

8. juni kl. 20.00
Trylleshow for børn, Un Mundo de Ilusión, kan opleves i kongrescentret, Palacio de Congresos.

Mijas

Hver onsdag kl. 12.00
Flamenco-show på Plaza Virgen de la Peña i Mijas Pueblo.

Anden søndag i måneden kl. 09.00-14.00
Marked med økologiske fødevarer afholdes ved kirken San Manuel, Mijas Costa.

Fjerde fredag i måneden kl. 10.00-14.00
Marked med økologiske fødevarer afholdes på Boulevar de La Cala de Mijas.

23. – 25. maj kl. 17.00
Heste af den spanske race, Pura raza Española, kan ses i mesterskaberne XXIV Camponato de Andalucía på væddeløbsbanen, Hipodrómo Costa del Sol. Entré fra 5 euro kan købes på www.elcorteingles.es/entradas.

Nerja

Hver søndag kl. 10.00-14.00
Gratis entré til grotten, Cueva de Nerja, for fastboende i kommunen. Man skal bare medbringe dokumentation, f.eks. residencia.

Indtil 29. maj
Fotografen Andrés Beijo udstiller med serien Visualia nogle af sine bedste billeder af landskaber og dyr. Se den i kulturhuset Centro Cultural Villa de Nerja.

23. maj kl. 21.00
Big bandet Opus One giver koncert med swing og jazz fra 30’erne og 40’erne i kulturhuset. Entré 5 euro.

Torremolinos

6. juni
Día del Pescaito, småfiskenes dag. 10-12 tons småfisk så som boquerones serveres ved frokosttid til de mange besøgende på strandpromenaden i La Carihuela.

 

Dagens spanske nyheder mandag den 13. maj 2013:


I Andalusien alene er 4.604 boliger nu reddet fra bulldozerne; det samme er 863 chiringuitos og 109 hoteller.

Ny kystlovgivning redder boligejere
Den nye kystlovgivning, Ley de Costas, som den spanske kongres vedtog fredag, og som endelig erstatter lovgivningen fra 1988, redder taget for mange betrængte og bekymrede boligejere.
Den tidligere lov dikterede, at man ikke måtte bygge tættere end 100 meter fra vandkanten. Det skyldes miljøhensyn og den traditionelle regel om, at alle kyster skal være tilgængelige for alle spaniere.
Som bekendt er der dog blevet bygget meget, både private boliger, hoteller og strandbarer, de såkaldte chiringuitos, nærmest helt nede ved vandkanten. Mange mennesker, spaniere så vel som udlændinge, har købt disse boliger, der tilsyneladende havde alle de nødvendige tilladelser; altså har køberne underskrevet skøderne i god tro. Alligevel har myndighedernes arbejde med en ny kystlovgivning og en håndhævelse af førnævnte regel, betydet, at boligejere har levet med truslen om, at deres ejendom kunne risikere at blive jævnet med jorden.
Den nye lov giver mange af disse boligejere amnesti, hvormed de foreløbig kommer til at kunne beholde deres ejendomme i 75 år. I visse tilfælde ændres reglen om de 100 meter til bare 20 meter.
De nye spilleregler inkluderer i alt 170 ændringer, som blev godkendt af medlemmer af det regerende parti, PP, samt det catalanske parti CiU.
I Andalusien alene er 4.604 boliger nu reddet fra bulldozerne; det samme er 863 chiringuitos og 109 hoteller. Det gælder dog ikke det meget omtalte og udskældte hotel Agarrobico i Almería, som delvist ligger blot 25 meter fra vandet.
PP mener, at den nye lov netop vil forhindre opførelse af bygninger som det hotel, mens miljøorganisationernes kritik lyder, at regeringen er på vej mod en privatisering af landets kyster.

 


Fremmødet var stort i sidste uges demonstrationer mod nedskæringer i uddannelsessystemet.

Protester mod nedskæringer i undervisning
Mange af Spaniens skolelærere strejkede og demonstrerede i sidste uge. Hvor stor en del af underviserne, det drejede sig om, hersker der en del usikkerhed omkring, da fagforeningerne mener, at det var over 70 procent, mens undervisningsministeriet angiver procentsatsen til under 20 procent. Undervisere på alle uddannelsestrin, fra børnehaver til universiteter, var med.
Anledningen er nedskæringer og en reform af uddannelsessystemet. Siden 2010 er der skåret sammenlagt 6,7 milliarder euro af budgetterne, og nu rører undervisningsministeriet endnu engang ved det følsomme undervisningssystem.
Undervisere og elever mener, at det offentlige skolevæsen, hvor der er lige og fri uddannelse til alle, allerede er i fare. Men denne gang er det dog ikke sparekniven, som regeringen er ude med, men en reform af systemet, der blandt andet går ud på, at unge mennesker skal vælge spor, altså hvorvidt de ønsker at gå i akademisk eller praktisk retning, tidligere end hidtil. Og det, mener undervisere og lærere, vil skabe en dybere kløft mellem de mere velstillede elever og dem, som kommer fra mere trange kår, fordi der her er en større tendens til at fravælge gymnasiet.
Reformen blev fredag debatteret i kongressen, men den blev ikke godkendt, hvilket regeringen efter nogle mindre tilpasninger dog forventer vil ske inden månedens udgang, måske allerede i indeværende uge.

 


Hervé Falciani udleveres ikke, da han ifølge spansk lovgivning ikke har gjort noget kriminelt.

Sladrehank udleveres ikke til Schweiz
De schweiziske myndigheder havde anmodet Spanien om at udlevere Hervé Falciani, den tidligere ansatte i banken Hong Kong Shanghai Bank Corporation (HSBC), der i årene 2006 til 2008 stjal over 130.000 kunders data i bankens afdeling i Schweiz, og som nu befinder sig i Spanien.
Den spanske højesteret, Audencia Nacional, har dog netop afgjort, at man ikke vil udlevere ham, fordi han ifølge spansk lovgivning ikke har gjort noget kriminelt.
Falciani ankom sidste år i maj med båd til Barcelona, hvor han blev anholdt, hvilket var planlagt, eftersom han var eftersøgt af Interpol, men mente, at han ville få lov at blive og få en retfærdig behandling i Spanien. Han blev senere løsladt, mens hans sag blev behandlet. Han samarbejder med de spanske antikorruptionsanklagere og lever under beskyttelse, eftersom hans liv skulle være i fare på grund af de lækkede informationer, der ikke kun omhandler rige mennesker, der gemmer pengene i Alperne, men også mafiamedlemmer og terrororganisationer.
Mellem de 130.000 navne er 659 spaniere, og skattevæsnet har allerede skrabet 250 – 300 millioner euro ind i skat takket være Falcianis liste.

 


Antallet af tomme boliger i Málaga-provinsen er ikke steget så meget som frygtet.

Mere end 95.000 tomme boliger i Málaga-provinsens 15 største kommuner
I front ligger Rincón de la Victoria med 12,7 procent ubeboede boliger, hvilket svarer til mere en 4.000 boliger. Samtidig er Rincón de la Victoria den by i Spanien, der i perioden fra 2001 til 2011 har oplevet den tredje største stigning i antallet af tomme boliger. Tallet for hele provinsen er i samme periode steget med 413 procent.
Undersøgelsen, der er foretaget af INE, Spaniens Statistiske Institut, kan samtidig konstatere, at tallet ikke er så højt som først frygtet. Samtidigt viser undersøgelsen, at det er byer med mange borgere, der også har det højeste antal ubeboede boliger. I Málaga by står 28.410 boliger tomme, i Marbella er tallet 11.379, Torremolinos 7.993 og i Mijas 7.003. Rincón de la Victoria overgås kun af Conil de la Frontera i Cádiz-provinsen, hvor antallet af tomme boliger de sidste ti år steget med 474 procent samt Mogán i Las Palmas på Gran Canaria med en stigning på 469 procent.

 


Det ser nu ud til, at Marbella i en nær fremtid vil kunne nås med tog.

Endnu engang studeres mulighederne for tog til Marbella
Den længe ønskede forlængelse af togbanen til Marbella kan måske blive en realitet i en ikke uoverskuelig fremtid. Det er lokaltoget, der kører fra Málaga, og som nu har endestation i Fuengirola, som der er behov for at føre til Marbella.
Der har i løbet af årene været mange planer og endnu flere rygter om, at nu skulle det ske, og endnu engang tages et første skridt. I hvert fald har ministeriet for offentlige arbejder, Fomento, ifølge dagbladet Diario Sur nedsat en kommission, der skal studere mulighederne.
“Her har man underskrevet protokoller, man har meddelt ting, man har ligefrem talt om hurtigtog, men når det kommer til ministeriet, er det eneste, vi kender til, en hensigtserklæring,” citerer avisen ministeren for Formento, Ana Pastor, der nu skal dirigere undersøgelsen af de geografiske og økonomiske muligheder for at forlænge togbanen.
En af forhindringerne er den tæt bebyggede kyststrækning mellem de to byer, hvorfor der har været tale om at føre banen under jorden, hvilket ifølge Junta de Andalucía ville betyde en prisseddel på fire milliarder euro.

 


Landsbyen Júzcar i Serranía de Ronda har siden den 16. juni 2011 officielt været verdens eneste smølfeby.

Verdens eneste smølfeby gør sig klar til Smølferne 2
I juli får Smølferne 2 verdenspremiere, og derfor er borgerne i den lille landsby Júzcar i Serranía de Ronda nu allerede i gang med at male byen blå. Også kirken vil endnu en gang blive malet blå. Der er indkøbt over 100 bøtter, hvilket svarer til over 2.500 kilo blå maling. Byens borgmester, David Fernández, der allerede har været i kontakt med Sony Pictures, der står bag produktionen af Smølferne 2, fortæller, at byens borgere tager titlen som den eneste smølfeby i verden meget højtideligt. Borgmesteren har afsluttet forhandlingerne med Sony, og denne gang vil byen, trods sine kun 250 indbyggere, være parate til at tage i mod de mange turister, der efterfølgende ønsker at besøge byen. Der vil blandt andet blive flere parkeringspladser til både biler og busser, souvenirbutikker, og forskellige aktiviteter, der har med smølferne at gøre.

 


Hvert år valfarter over en million mennesker til Rocío i Huelva for at aflægge jomfruen et besøg.

Romería de El Rocío
Den traditionsrige Romería de El Rocío er en pilgrimsfærd, hvor over en million mennesker hvert år valfarter til Rocío i Huelva for at se og bede til jomfruen, Virgen de El Rocío. Hun befinder sig i Ermita del Rocío i byen af samme navn i Huelva-provinsen.
Pilgrimmene kommer hertil fra hele landet. Nogle vælger at gå turen, andre ridder, mens mange kører i de pyntede hestevogne. En af vejene fører gennem en del af naturparken Doñana.
De seneste år har over en million pilgrimme deltaget hvert og, og det skulle i øvrigt hedde Romería, fordi pilgrimsfærdene traditionelt førte til Rom.
Pilgrimsfærden varer to dage; fra den 19. – 20. maj.

 


Til Starlite Festival kan du opleve navne som Julio Iglesias, Alejandro Sanz, Jamie Cullum og Enrique Iglesias.

Kryds i kalenderen: Stjerneskud i Marbella
Starlite Festival er titlen på en fantastisk musikfestival, der efter sidste års store succes igen denne sommer bringer en lang række af stjernenavne til byen.

• 27. juli: Jamie Cullum.
• 28. juli: Noa.
• 2. august: Una Noche Movida.
• 3. august: Julio Iglesias.
• 5. august: Buenavista Social Club med Omara Portuondp og Elíades Ochoa.
• 9. august: Sara Baras.
• 11. august: Alejandro Sanz.
• 14. august: Malú.
• 15. august: Paco de Lucía.
• 16. august: Forever Michael & Whitney.
• 17. august: Enrique Iglesias.
• 23. august: Grease en Concierto.
• 24. august: David Bisbal.

Koncerterne starter kl. 22.00 i Cantera de Marbella.
Entreerne koster mellem 23 euro til 450 euro.
Man kan læse mere på www.starlitefestival.com, hvor man også kan booke billetterne, hvilket også kan ske på 902 750 787.

¿Qué pasa? – aktiviteter de kommende dage

Helligdage

15. maj:
Lokal helligdag i Estepona og Nerja.

24. maj:
Lokal helligdag i Alhaurín el Grande.

30. maj:
Lokal helligdag i Granada.

Benalmádena

Indtil 16. juni
Se grafisk kunst og malerier af Eugenio Chicano i Centro de Exposicionen på Benalmádena Costa.


Frigiliana

Indtil 7. september
Se Arne Haugen Sørensens separatudstilling, Englens Kamp med Duenden, i Galería Krabbe. Læs mere på www.galeriakrabbe.com.


Fuengirola

Indtil 31. maj
Dolores og Roger Cummiskey fra Andalusian International Artists udstiller korssting og kultegninger på Restaurant Lucia i Puebla Lucia. Åbent mandag-fredag kl. 12.00-21.00.

19. maj kl. 12.30
Forårskoncert med Banda Municipal de Música i Parque de España. Gratis adgang.

19. maj kl. 20.00
Fra Fuengirola til Universet. Sådan lyder titlen på en event, hvor man sammen med astronomer kan være med til at udforske universet – fra stranden foran Hotel El Puerto.

22. maj kl. 20.30
Også koret Coral Virgen del Mar hylder foråret med en koncert, denne i kirken på Plaza de la Constitución. Gratis adgang.

Málaga

Indtil 9. juni
Picasso fra Málaga, eller Picasso de Málaga, er titlen på en udstilling over det kunstneriske genis liv i byen. Den kan ses på Museo Picasso, C/ San Agustín. Læs mere på www.museopicassomalaga.org.

17. – 19. maj
Messe omkring miljø, natur og helse, Natura Málaga, afholdes i kongrescentret, Palacio de Ferias y Congresos. Mere information på www.fycma.com.

17. maj kl. 21.00, 19. Kl. 19.00
Operaen La Bohème af G. Puccino kan opleves på Teatro Cervantes. Entré fra 20 euro på www.unientradas.es.

18. maj
Sports-fiesta, II Fiesta del Deporte, afholdes i sportscentret José María Martín Carpena.

Marbella

Indtil 22. juni
I anledningen af 20 års jubilæum byder museet Museo del Grabado Español Contemporáneo på en udstilling af prisvindende gravørkunst. Museet ligger på Calle Hospital de Bazán i den gamle bydel.

31. maj kl. 21.00
Operaen Barberen i Sevilla kan opleves i teatret Ciudad de Marbella. Entre fra 20 euro på www.elcorteingles.es.

Mijas

Hver onsdag kl. 12.00
Flamenco-show på Plaza Virgen de la Peña i Mijas Pueblo.

Anden søndag i måneden kl. 09.00-14.00
Marked med økologiske fødevarer afholdes ved kirken San Manuel, Mijas Costa.

Fjerde fredag i måneden kl. 10.00-14.00
Marked med økologiske fødevarer afholdes på Boulevar de La Cala de Mijas.

23. – 25. maj kl. 17.00
Heste af den spanske race, Pura Raza Española, kan ses i mesterskaberne XXIV Camponato de Andalucía på væddeløbsbanen, Hipodrómo Costa del Sol. Entré fra 5 euro kan købes på www.elcorteingles.es/entradas.

Nerja

Hver søndag kl. 10.00-14.00
Gratis entré til grotten, Cueva de Nerja, for fastboende i kommunen. Man skal bare medbringe dokumentation, f.eks. residencia.

Indtil 29. maj
Fotografen Andrés Beijo udstiller med serien Visualia nogle af sine bedste billeder af landskaber og dyr. Se den i kulturhuset Centro Cultural Villa de Nerja.

17. maj kl. 21.00
Klassisk koncert og foredrag om Mozart i kulturhuset. Entré 10 euro.

23. maj kl. 21.00
Big bandet Opus One giver koncert med swing og jazz fra 30’erne og 40’erne i kulturhuset. Entré 5 euro.

Torremolinos

6. juni
Día del Pescaito, småfiskenes dag. 10-12 tons småfisk så som boquerones serveres ved frokosttid til de mange besøgende på strandpromenaden i La Carihuela.

Dagens spanske nyheder den 8. maj:


Kongefamilien dumper i ny undersøgelse. Billedet er fra en tid, da Iñaki Urdangarin stadigvæk fik lov at være med på familiebillederne.

Det mener spanierne
Barometret for spaniernes holdninger og bekymringer, instituttet Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS), har netop taget pulsen blandt landets indbyggere omkring en række aktuelle emner.
Den højeste karakter er 10.
Kongefamilien scorer kun 3,68, mens den sidste karakter, givet i 2011, var 4,89. Den lave karakter skyldes blandt andet, at prinsesse Cristinas mand, Iñaki Urdangarin, er anklaget for korruption. Prinsessen selv er også under mistanke. Det har heller ikke hjulpet, at kong Juan Carlos tilsyneladende har en affære og måske har gemt penge i Schweiz. Tilbage i 1995 var monarkiet stadig den institution, som spanierne havde mest tillid til, og kongefamilien fik dengang en karakter på 7,4 procent.
Kongefamilien får dog ikke den laveste karakter.
Den spanske PP-ledede regering får 2,42, mens de politiske partier sammenlagt må nøjes med 1,63.
De to nationale politikorps får de højeste karakterer; Policia Nacional 5,65 og Guardia Civil 5,51, mens Forsvaret får 5,21.
Det som bekymrer spanierne mest, er arbejdsløsheden, hvor 81 procent af de adspurgte har sat kryds.
CIS har samtidigt spurgt catalonierne og baskerne om, hvorvidt de er for uafhængighed. Til det svarede 37 procent af førstnævnte ja, mens 25,7 procent af baskerne er for et uafhængigt Baskerland.

 


Eufemiano Fuentes forlader retsbygningen i Madrid, stadig en fri mand.

Dopingdom i dopingsag appelleres
Efter dommen i dopingskandalen, kendt som Operación Puerto, endelig faldt sidste uge, hvor den hovedmistænkte, den spanske læge Eufemiano Fuentes, var tiltalt for bloddoping af blandt andre cykelryttere, overvejer det internationale dopingagentur WADA at appellere dommen.
Det sker først og fremmest, fordi det også blev besluttet, at flere end 200 beslaglagte poser med blod skal destrueres, hvormed man aldrig vil kunne finde bevis for andre syndere i denne sag. Den Internationale Olympiske Komité støtter WADA.
Eufemiano Fuentes blev idømt et års fængsel, som han ikke kommer til at afsone, da det er hans første dom, og fordi denne er på mindre end to år.
Sidste frist for at appellerne er den 17. maj.

 


Spaniens gæld er på 85 procent af bruttonationalproduktet (BNP).

Spaniens gæld på lige fod med andre EU-lande
Spaniens økonomi er ifølge det europæiske statistiske institut, Eurostats nyligt offentliggjorte tal over Euro-landendes offentlige gæld i 2012 i forhold til BNP, på samme niveau som gennemsnittet.
I gennemsnit er gælden i de 17 lande på 85 procent, og i Spanien er den på præcis det samme. For fem år siden var gælden på 36 procent.
Til sammenligning er de 27 EU-landes gæld på gennemsnitligt 91 procent; Danmarks på 46 procent.
Værst står det til i Grækenland, som har en gæld på næsten 160 procent. Også Italiens og Portugals gæld er over 100 procent.
Ifølge Maastricht-aftalen fra 1991 må den offentlige gæld ikke overstige 60 procent af BNP, men det er de færreste lande, som overholder den regel.

 


Nu sættes der en stopper for ulovlig taxikørsel i Andalusien.

”Pirattaxachauffører” under luppen
Junta de Andalucía har besluttet at intensivere undersøgelsen af formodede ”pirattaxachauffører”. Siden starten af 2012 er 161 sager om pirattaxikørsel kommet under luppen, og heraf er 43 allerede blevet pålagt bøder for at tilbyde taxikørsel uden de nødvendige tilladelser. Bøderne ligger i størrelsesordenen fra 1.501 euro til 4.601 euro.
Udover at stoppe den ulovlige taxikørsel i Andalusien ønsker Junta de Andalucía at beskytte de legale taxachauffører, der i disse tider kæmper for at overleve, samt forbrugerne der ved anvendelse at pirattaxier ikke er beskyttet af forbrugerlovgivningen.
Da det ikke er en nem opgave at lokalisere ”pirattaxachaufførerne”, er Junta de Andalucía indgået i et samarbejde med de mange taxachauffører i Andalusien, der selvfølgelig også ønsker at sætte en stopper for den ulovlige taxikørsel.

 


Byrådsmedlem i Nerja, José Miguel Jimena, fremviser bogen, der har været udlånt siden den 25. maj 1961.

Udlånt bog tilbage på bibliotek efter 52 år
Det er første gang i Nerjas historie, at en tidligere borger i byen har afleveret en bog tilbage efter hele 52 år. Manden, en pensionist, der ønsker at være anonym, havde bogen stående i sin bogreol, både mens han boede i Nerja samt de sidste mange år i sin bolig i Málaga. Hver gang hans øjne fangede bogen, fik han dårlig samvittighed, og derfor besluttede han for nylig at aflevere bogen tilbage til sin rette ejer.
Det er sket før, at bøger afleveres tilbage efter fire til fem år, men ifølge byrådsmedlem José Miguel Jimena (PP) er det første gang i byens historie, at en bog har været udlånt så længe. Bogen “El lenguaje, introducción lingüística a la Historia” af Joseph Vendryès, der blev udlånt den 25. maj 1961, kan nu igen findes på boghylderne på biblioteket Salvador Rueda i Nerja.

 


Alberto Contador, da han vandt Vuelta a España 2012 en måned efter at være vendt tilbage efter suspensionen på grund af en dopingdom.

Årets Vuelta-hold på plads
Mens Giro d’Italia netop har skudt cykelsæsonen i gang, har arrangørerne af Spanien Rundt, Vuelta a España, tildelt wild cards til spanske Caja Rural, franske Cofidis og tyske Team NetApp-Endura. Derudover deltager naturligvis de 19 kvalificerede hold.
Det bliver 68. gang, løbet køres.
Det starter den 24. august i Villanova de Arousa i Galicien. Sidste år kom vueltaen ikke til Sydspanien, eftersom ingen havde kunnet sponsorere besøget, men i år køres tre etaper i Andalusien. Etape otte går fra Jerez de la Frontera, etape ni fra Antequera til Valdepeña de Jaén, og endelig fører den 10. etape fra Torredelcampo til Gûejar Sierra i Granada.
Målet nås efter 21 etaper og sammenlagt 3.319,1 km den 21. september i Madrid.

 


Anna Margrethe Nilsen og Jesús Reina leder i maj den klassiske musikfestival, der byder på seks koncerter.

Kryds i kalenderen med Anna Margrethe Nilsen: Klassisk musik gennem tiden
Den norske violinist Anna Margrethe Nielsen leder sammen med sin kollega fra Málaga, Jesús Reina, den internationale festival for kammermusik, Málaga Clásica Festival Internacional de Música de Cámara, der har undertitlen A través del tiempo – gennem tiden.
Festivalen bevæger sig som sådan fra begyndelsen af barokken via den klassiske og den romantiske til den moderne epoke og byder på seks koncerter fra den 20. til den 26. maj i teatrene María Cristina, Echegaray og Cervantes.
De to violinister og dirigenter omgiver sig med unge kunstnere, og festivalen inkluderer musikere fra Spanien, USA, Japan, Bulgarien og Norge, der spiller værker af Händel, Bach, Haydn, Beethoven, Mozart, Schubert, Mendelssohn, Brahms, Dvořák, Schumann, Grieg, Debussy, Ravel, Beriot, Bartók, Schönberg, Strauss, Hindemith, Rachmaninoff, Prokofiev, Lara, Velazquez og Cervelló.
Musikerne deltager også i såkaldte master classes, hvor alle kan deltag gratis.
Man kan læse mere om koncerterne på www.teatrocervantes.es og booke entreer fra 15 euro på www.unientradas.es.

 


Kessler måler afstanden til Froch.

Boksebrag i Casa Danesa
Fight Night i restaurant Casa Danesa d. 25. maj kl. 20.00 med VM-kampen i professional supermellemvægt mellem Carl Froch, England og Mikkel Kessler, Danmark på storskærm. Champions League-finalen i fodbold som optakt. En sportsevent arrangeret af Club Danes og La Peña de Dinamarca. Dinner 16 euro. Entre uden spisning 6 euro.
Bordbestilling og betaling i Casa Danesa Tlf. 952 475 151, mail: restaurant@casadanesa.dk.

 

Hjælp os med at hjælpe dyrene
Vi, PAD, ligger ud til vejen på vejen mod Cerros del Águila (drej fra ved borgen i Fuengirola) – det er på højre side lige før krematoriet og kirkegården. I disse hårde tider prøver vi imod alle odds at holde PAD – PAD Proteccion Animales Domesticos – i live og dermed hjælpe mange hunde og katte, der er blevet forladt. Hjælperne, medlemmer af udvalget og offentligheden har hjulpet på mange måder gennem årene.
Søndag den 12. maj holder PAD et specielt arrangement – den årlige hundeudstilling – på torvet i Mijas by. Arrangementet er altid en stor succes, og i år vil det være noget helt særligt. Kig ind på vores hjemmeside: www.padcatsanddogs.org eller besøg os på Facebook.
Enhver støtte – luftning af hunde, besøg på vores internat eller donation – vil være meget værdsat.

 

¿Qué pasa? – aktiviteter de kommende dage


Helligdage

15. maj:
Lokal helligdag i Estepona og Nerja.

24. maj:
Lokal helligdag i Alhaurín el Grande.

30. maj:
Lokal helligdag i Granada.

 

Benalmádena

12. maj kl. 09.30
Cudeca afholder den årlige Walkathon. Man kan vælge at gå to, fem eller 10 kilometer.
Mødestedet ved Sunset Beach Club. Tilmelding i én af organisationens butikker eller på www.cudeca.org. Her kan man også læse om flere muligheder for at indsamle penge.
Pris 10 euro, 6 børn. Ved tilmelding samme dag 12/6 euro. Efter gåturen er der forskellige aktiviteter og præmier samt tombola, levende musik og paella på stranden.

Indtil 16. juni
Se grafisk kunst og malerier af Eugenio Chicano i Centro de Exposicionen på Benalmádena Costa.

 

Frigiliana

Indtil 7. september
Se Arne Haugen Sørensens separatudstilling, Englens Kamp med Duenden, i Galería Krabbe. Læs mere på www.galeriakrabbe.com.

 

Fuengirola

Indtil 31. maj
Dolores og Roger Cummiskey fra Andalusian International Artists udstiller korssting og kultegninger på Restaurant Lucia i Puebla Lucia. Åbent mandag-fredag kl. 12.00-21.00.

19. maj kl. 12.30
Forårskoncert med Banda Municipal de Música i Parque de España. Gratis adgang.

19. maj kl. 20.00
Fra Fuengirola til Universet. Sådan lyder titlen på en event, hvor man sammen med astronomer kan være med til at udforske universet – fra stranden foran Hotel El Puerto.

22. maj kl. 20.30
Også koret Coral Virgen del Mar hylder foråret med en koncert i kirken på Plaza de la Constitución. Gratis adgang.

 

Málaga

Indtil 9. juni
Picasso fra Málaga eller Picasso de Málaga, er titlen på en udstilling over det kunstneriske genis liv i byen. Den kan ses på Museo Picasso, C/ San Agustín. Læs mere på www.museopicassomalaga.org.

8. maj kl. 19.00
Niña Pastori giver koncert på Teatro Cervantes. Entré fra 12 euro på www.unientradas.es.

17. – 19. maj
Messe omkring miljø, natur og helse, Natura Málaga, afholdes i kongrescentret, Palacio de Ferias y Congresos. Mere information på www.fycma.com.

17. maj kl. 21.00, 19. Kl. 19.00
Operaen La Bohème af G. Puccino kan opleves på Teatro Cervantes. Entré fra 20 euro kan købes på www.unientradas.es.

18. maj
Sports-fiesta, II Fiesta del Deporte, afholdes i sportscentret José María Martín Carpena.

 

Marbella

Indtil 22. juni
I anledningen af 20 års jubilæum byder museet Museo del Grabado Español Contemporáneo på en udstilling af prisvindende gravørkunst. Museet ligger på Calle Hospital de Bazán i den gamle bydel.

31. maj kl. 21.00
Operaen Barberen i Sevilla kan opleves i teatret Ciudad de Marbella. Entre fra 20 euro på www.elcorteingles.es.

 

Mijas

Hver onsdag kl. 12.00
Flamenco-show på Plaza Virgen de la Peña i Mijas Pueblo.

Anden søndag i måneden kl. 09.00-14.00
Marked med økologiske fødevarer afholdes ved kirken San Manuel, Mijas Costa.

Fjerde fredag i måneden kl. 10.00-14.00
Marked med økologiske fødevarer afholdes på Boulevar de La Cala de Mijas.

Indtil 13. maj kl. 13.00 – 22.00.
Kunstudstilling med værker af blandt andet Sinikka Ahokas-Gröhn og Elaine Carlton på restauranten El JInete. Lukket fredag.

23. – 25. maj kl. 17.00
Heste af den spanske race, Pura raza española, kan ses i mesterskaberne XXIV Camponato de Andalucía på væddeløbsbanen, Hipodrómo Costa del Sol. Entré fra fem euro kan købes på www.elcorteingles.es/entradas.

 

Nerja

Hver søndag kl. 10.00-14.00
Gratis entré til grotten, Cueva de Nerja, for fastboende i kommunen. Man skal bare medbringe dokumentation for eksempel residencia.

Indtil 29. maj
Fotografen Andrés Beijo udstiller med serien Visualia nogle af sine bedste billeder af landskaber og dyr. Se den i kulturhuset Centro Cultural Villa de Nerja.

17. maj kl. 21.00
Klassisk koncert og foredrag om Mozart i kulturhuset. Entré 10 euro.

23. maj kl. 21.00
Big bandet Opus One giver koncert med swing og jazz fra 30’erne og 40’erne i kulturhuset. Entré fem euro.

 

Torremolinos

6. juni
Día del Pescaito, småfiskenes dag. 10-12 tons småfisk så som boquerones serveres ved frokosttid til de mange besøgende på strandpromenaden i La Carihuela.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.