La Danesa på Youtube

Tag en weekend i sneen til jul

Irving Berlins klassiske tekst: ”I’m dreaming of a white Christmas, Just like the ones I used to know, Where the treetops glisten, and children listen, To hear sleigh bells in the snow” kan virke meget fjern, når man på Costa del Sol kan sidde i solen og få udeservering og drikke en milkshake i juletiden. Men sneen kan opleves blot nogle timer væk.

Costa del Sols hvide perle - Sierra Nevada

Dette er, som vi alle ved, Costa del Sols eget skiparadis og også Europas sydligste. Desuden er der snegaranti. Sæsonen varer fra december til april og skiresortet er kendt for at tage sig godt af sine bakker. Dette skiresort på 3.398 m. o. h. har totalt 105,6 km skiløjper i forskellige sværhedsgrader. For nogle år siden investeredes 3,1 millioner euro i et projekt for at satse mere på familier, noget som har givet pote. Her er noget for alle: Slalom, langrend, telemark, eventyrski, snowboard og skøjtning samt skiskoler. Dette er et skiresort i verdensklasse med hoteller i flere prislejer, shopping, restauranter og afterski, snegolf og meget mere. Desuden er den tilhørende bjergby Pradollano blevet et af Spaniens mest eftertragtede ferieparadis. Og fordi Sierra Nevada ligger så lavt, at vi kan skimte bjerget fra vores provinshovedstad, gør det bakkerne til en udmærket dagsudflugt, som kan afsluttes med en tur i Middelhavet om eftermiddagen.
 
Fra Málaga: 172 km med bil eller bus.
 
Priser i december og januar:
½-dags liftkort 39,90 €
1-dags liftkort 48,00 €
7-dages liftkort 264,50 €
(Der gives rabat til børn, unge, pensionister og handicappede)
Se: www.sierranevada.es

Nært og lidt mindre - Vallnord, Andorra

Vil man ud og rejse lidt længere men ikke for langt væk, og udforske et lidt mindre stisystem, er der Vallnord i det lille fyrstedømme Andorra, som på trods af, at det er Andorras mindste skisystem, ligger i top 10 på mange lister over Europas bedste skiresorter.
Valnord ligger 2.600 m. o. h. og har totalt 93 km. pistlængde, opdelt i tre områder: Arinsal og Pal, som både passer til børn og lidt langsommere tempo med velholdte bakker samt flere hyggelige restauranter og snehaver, samt Arcalís, som er mere alpin med offpist, snowparks, bordercrossbaner mm. Desuden gælder det samme liftkort i hele Vallnord med gode busforbindelser mellem områderne (der findes et billigere alternativt for kun Arinsal og Pal eller Arcalís). I byen La Massana findes også shopping, afterski og mange charmerende restauranter samt forskellige boligmuligheder i alle prisklasser. Vallnord har noget for alle og er et godt bud til en weekend.
 
Fra Málaga: Bil ca. 11 timer
 
Flyv til Barcelona og derfra bil eller bus 210 km til Andorra
Tog til Lleida og derfra bil eller bus ca. 158 km til Andorra.
Priser (Arinsal og Pal samt Arcalís) december og januar:
2-dags liftkort 82 €
5-dages liftkort 195 €
Mindst 6 dages liftkort: 159 €
(Der gives rabat til børn, unge, pensionister og handicappede)
Se: www.vallnord.com

Europas bedste - Val Thorens, Frankrig

Val Thorens er Europas højest beliggende skiresort, som indgår i skisystemet Les 3 Valles, de tre dale, hvor Val Thorens er den største. Og der er vel ingen, som ikke kender navnet i forvejen. Dette skiresort kaldes af mange exceptionelt, med bakkerne bogstavelig talt lige udenfor døren, snegaranti fra november til maj, 600 km snesport og verdens største skiområde med 320 pister. Her kan man blære sig med sine kundskaber i bakkerne og feste langt ud på natten, da det ikke er usædvanligt, at der arrangeres både koncerter og musikarrangementer med alt fra jazz til house i blandt andet alpernes største natklub. Val Thorens er livligt og ungdommeligt, men for alle med naturligvis roligere alternativer som kulinariske gourmetoplevelser af lokale råvarer tilbragt af michelinkokke, ligesom at indlogering også findes fra at leje rum og lejligheder til luksuriøse femstjernede hoteller. Byen er også kendt for sin stillefaktor, da biltrafikken er begrænset.
 
Fra Málaga: Fly til Genéve. Tag derefter skibussen ca. 3 timer og 15 min. i alt. Bil ca. 2 timer og 10 min.
 
Priser december og januar:
½-dags liftkort 54,50 €
1-dags liftkort 61 €
7-dages liftkort 347 €
(Der gives rabat til børn, unge, pensionister og handicappede)

Luksus i smug, lidt længere væk - Arosa Lenzerheide, Schweiz

Leder man efter et lidt mindre kendt skiresort og måske alpernes bedst bevarede hemmelighed, selvom verdensmesterskaberne i skiløb for såvel damer som herrer afholdtes her flere gange, er dette sted et besøg værd. Dette er schweizernes eget skiparadis i hjertet af Graubúnden og yderst få andre nationaliteter finder frem til disse bakker. Dette gør, at flere kendisser kan skimtes i bakkerne, og det er populært for stjerner, som ønsker at holde lav profil, at købe hus i dalen. Dette er ikke stedet, hvor man blærer sig og bliver set (da skal man køre til St. Mortiz), her er det luksus i smug, det drejer sig om, med garanteret kvalitet. Tænk puddersne, slædeture, stuer med åben pejs og fondue. Området har 225 km skibakker på op til 2.865 m. o. h. med både morgen- og natskining. Med Michelinguide-belønnede restauranter, et rigt udbud af lokale gastronomiske oplevelser, SPA’er, shopping mm. henvender området sig måske mere til voksne, selvom der naturligvis også findes aktiviteter for yngre og børn, ligesom at der også findes børnepasning.
 
Fra Málaga: Fly til Zúrich. Derfra tog til Chur, ca. 2 timer og 35 min, og sidste stykke fra Chur til Lenzerheide med bus ca. 40 min, alternativt bil/taxa ca. 20 min.
 
Priser december og januar:
1-dags liftkort 75 CHF
7-dages liftkort 375 CHF
(Der gives rabat til børn, unge, pensionister og handicappede)

Gider du ikke sne?

Er du en af dem, som hader snehvide bakker og hellere vil strejfe rundt i storbyer i Europa, som byder på mange herlige alternativer? Hvorfor ikke tage på en kunstrejse til Madrid, fylde shoppeposerne i Milano, spise middelalderligt i Tallinn eller udforske Abbamuseet i Stockholm. To af redaktionens favoritter er weekender i Paris eller London.

Silkeblød chokolade i Paris

Paris forbindes alt for ofte med sommer, mode og kærlighed, men byen er charmerende på andre årstider. På kolde dage er det intet bedre end at smutte forbi Angelina, et klassisk thehus som åbnede i 1903. Her serveres en guddommelig god varm chokolade (et must i vinter-Paris), lind som silke, hvorfor den også er verdenskendt. Den siges også at være blevet nydt af ingen andre end Coco Chanel og Audrey Hepburn. Og gå ikke glip af de sprøde croisanter, som for alle andre croisanter til at blegne.
Salon de Thé Angelina finder du bl.a. på 226 rue de Rivoli (lige mellem Place de Concorde og Louvre).
Se: www.angelina-paris.fr

Traditionelt i London

Regn der siler ned ad ruderne giver en god anledning til at lægge vejen forbi et af de mange tehuse, som Englands hovedstad byder på. Selv om Ritz er en drøm for afternoon tea aficionados, kræves der måneders god planlægning for at få en kop te der. Hvilket tager lidt brodden af det hele. Men der findes et exceptionelt alternativ, om end i en noget sukkersød udgave, hvilket er en afternoon tea på boutiquehotellet The Milestone Hotel. Her er der relativt småt men personligt og meget hyggeligt i skæret fra den åbne pejs. Og naturligvist er der også traditionelle sandwiches, varme scones med clotted cream samt syltetøj og selvfølgelig små, smagfulde bagværk. Og hvis det ønskes kan alting skyldes ned med et glas champagne.
Men husk, også her skal man booke i god tid!
 
The Milestone Hotel ligger på: 1-2 Kensington Court (i det sydvestlige hjørne af Kensington Gardens, ca. 10 min. gågang vest fra Royal Albert Hall).
 
 
weekendisne1

 

UdskrivE-mail

Vis mig din landsby – Jens Klausen

I 638 meters højde sidder vi, dyrlægen Jens Klausen på 81 og jeg, og nyder en kop kaffe i den forsig...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Janne Valentin Lassen

Vi kender hende som den søde, stille blomsterpige. Men bag det bløde smil og den rolige sjæl gemmer ...

Tema & Profiler

En dag med – ejendomsformidler og livsstilsekspert, Martin J…

M21 hedder firmaet, Martin Juncher hedder manden. For syv år siden tog han springet og flyttede til ...

Tema & Profiler

Boganmeldelse: Messi mod Ronaldo

De seneste ti år har Lionel Messi fra FC Barcelona og Cristiano Ronaldo fra Real Madrid været de to ...

Kultur

Svimlende milliardbeløb fordeles i Spaniens julelotteri

For 20 euro får man chancen for en 165. del af den største præmie, El Gordo. Med en årlig pengepræm...

Øvrigt

Victoria er kommet hjem

Den forsvandt fra markedet i et par årtier men er nu igen på alles læber. Victoria-øllen sælger atte...

Gastronomi

Sport

Cirkus-kaptajnen

Historien om Recio, der blev opereret, blev far og gift og nu er en omstridt Málaga-anfører. Uafbrudt fightende og gestikulerende overfor dommeren skiller han sig ud på Málagas CF La Liga-hold i dets bestræbelser på at finde fodfæste i den bedste spanske række. Hans gode borgerlige navn er José Lui...

Sport

Klubmesterskab på Rio Real

For andet år i træk samlede Vikingos Golf 44 spillere til Klubmesterskab på Rio Real med Nordea v. Jesper Hertz som sponsor og de gæve vikinger kom med høje forventninger og godt humør til matchen. Rio Real rangerer blandt de absolut bedste golfbaner på Costa del Sol og var igen en smuk oplevelse, v...

Golf

Vikingerne på Almenara

Vikingos Golf's næstsidste turnering i 2017 fandt sted den 23. oktober på Almenara Golf med Jyske Bank som sponsor og det blev en stor oplevelse, både banen, naturen og middagen.   Banen var i virkelig god stand med flotte fairways og med meget sværegreens, som tillige var lynhurtige. De fle...

Golf

Club de Golf Dinamarca på Los Naranjos

CdGD’s månedsmatch november blev spillet fredag den 10. november på Los Naranjos Golf Club. Dagens match blev sponseret af Nordea Private Banking præsenteret af Jesper Hetz.. Det var 26. gang Nordea var sponsor på en CdGD match. Tusinde tak for det!Da kanonen lød kl. 09:30 blæste der en meget kold n...

Golf

Udflugter & Rejser

Glamping i olivenland

Glamping er et ord, der er sat sammen af ´glamour´ og ´camping´. Glamping er altså glamourøs camping. Det kan være camping i specielle telte, som er lækkert indrettet og har eget bad, eller det kan væ...

Udflugter & Rejser

En weekend i Córdoba

Córdoba er en af de mest fodgængervenlige byer, du kan bruge en weekend i. Selve centrum er ikke uoverkommeligt stort, og de fleste seværdigheder kan nås på gåben indenfor en rimelig tid. Du får kultu...

Udflugter & Rejser

Molvízar, Romerstien og Sierra del Chaparral

Molvízar er en lille landsby, som ligger godt gemt i skørterne af Sierra del Chaparral i Granada provinsen, lidt nord for Motril. I gamle dage skulle man være heldig, hvis man faldt over Molvízar, men...

Udflugter & Rejser

Gastronomi

Victoria er kommet hjem

Den forsvandt fra markedet i et par årtier men er nu igen på alles læber. Victoria-øllen sælger atte...

Gastronomi

Sabor a Málaga: Mantecados og polvorones i store læs hos Sab…

Lang tradition Dem, som nogen gange har fejret jul i Spanien, kan ikke undgå at bemærke de små papi...

Gastronomi

Vin og din mad: Ingen nytårsaften er fuldendt uden god vin

- og masser af bobler! Nytårsaften er en oplagt aften til at finde de bedste flasker frem til ...

Gastronomi

Kultur

Boganmeldelse: Messi mod Ronaldo

De seneste ti år har Lionel Messi fra FC Barcelona og Cristiano Ronaldo fra Real Madrid været de to bedste fodboldspille...

Kultur

Bogudgivelse: En ronkedors bekendelser

Det er med tilbageholdt åndedræt, man læser om ronkedorens bekendelser i den nyligt udkomne roman af 78-årige Sven Refsl...

Kultur

Kruseduller og flamenco i Sara Baras’ opsætning af ’Sombras’

Hun er danserinde, instruktør og koreograf. Og så er hun en af de mest anerkendte danserinder på den internationale scen...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Vis mig din landsby – Jens Klausen

I 638 meters højde sidder vi, dyrlægen Jens Klausen på 81 og jeg, og nyder ...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Janne Valentin Lassen

Vi kender hende som den søde, stille blomsterpige. Men bag det bløde smil o...

Tema & Profiler

En dag med – ejendomsformidler og livsstilsekspert, Martin J…

M21 hedder firmaet, Martin Juncher hedder manden. For syv år siden tog han ...

Tema & Profiler

Plastik-diæt - Del 3

Efter artiklen om mikroplast i La Danesas martsudgave i år har redaktionen ...

Tema & Profiler

Tag en weekend i sneen til jul

Irving Berlins klassiske tekst: ”I’m dreaming of a white Christmas, Just li...

Tema & Profiler

Don’t waste fashion – byt dig til nyt tøj

Byt mere, forbrug mindre. I denne artikel guider vi dig til, hvordan du kan...

Tema & Profiler

Runway er landet

En ung skandinavisk virksomhed på Costa del Sol hører til blandt de hurtigs...

Tema & Profiler

Iluminaciones Ximénez

Når vi står med knejsede nakker og åben mund og kigger op på det fantastisk...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Bent Flindt

Han er formand, talsmand, hundemand, foreningsmand, sportsmand og farmand. ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29