La Danesa på Youtube

En dag med – professionel gamer Michaela ’Mimi’ Lintrup

I skrædderstilling på sin kontorstol sidder Michaela ’Mimi’ Lintrup med hånden hvilende på computerens mus. Med den styrer hun personen på skærmen, der med et automatisk maskingevær sender salver af sted mod hovederne på de personer, der dukker op i skærmens synsfelt.
Vi befinder os på Michaelas ’arbejdsplads’ - det dertil indrettede gaming-rum i hendes lejlighed ved Feriapladsen i Fuengirola. Spillet, der kører på skærmen er Counter Strike – et holdbaseret førstepersons skydespil, hvor man skiftes mellem at være terrorister eller antiterrorister, og Michaela er en af de bedste kvindelige spillere af Counter Strike i verden.
 
Sammen med to svenskere og to russere øver hun timevis hver dag foran skærmen. Holdet kommunikerer via headset, og taktik og kommandoer øves til perfektion. Den skal sidde lige i skabet, når pigerne deltager turneringerne, der kan indbringe dem anseelige pengepræmier. Og ja, det er piger hele banden. Team Secret kalder de sig, og de har været ubesejret siden januar 2016. Det er otte turneringer siden.
Bag computerskærmen står et lille kamerastativ. Når Michaela ikke øver med sine holdkammerater, spiller hun ’for åben skærm’ idet hun har sin egen kanal, hvor fans kan følge med i hendes spil. Undervejs forklarer Michaela, der spiller under navnet ’Mimi’ seerne, hvad hun gør og hvorfor, og abonnenterne kan så stille spørgsmål til hende undervejs. Det er via abonnenterne, Michaela har en del af sin indtægt. Hvis man ikke selv er spilentusiast, kan det være svært at forestille sig, at nogen gider betaler penge for at se en anden person spille et spil – men det er ikke anderledes end at købe fodboldbilletter for at se en fodboldkamp.
Er det asocialt? Overhovedet ikke. De fleste af sine venner kender Michaela fra den online verden. ”Jeg er ikke sådan en, der går rigtig meget ud og fester osv. Min kæreste er meget socialt anlagt, hvor jeg følere mig mere tilpas ved at tale med de venner, jeg har online,” fortæller Michaela.
 
Efter La Danesa har interviewet Michaela, har DR lavet dokumentaren ’Gamerne - Danmarks nye sportsstjerner’, hvor man møder Michaela, hendes familie og hendes team i afsnit 3. Dokumentaren kan ses på DR’s hjemmeside.

Hvem ser du op til?

”Der er ikke nogen specifik gamer, jeg ser op til, men der er hold, jeg beundrer pga. deres koordinering og kommunikation. Man kan bare se på nogle hold, at det er dybt indøvet hvem, der siger hvad, hvornår.”

Mål

”Målet er, at vi skal dominere kvindescenen,” siger Michaela uden tøven. ”Og så skal vi blive så gode, at vi kan komme op og spille mod herrerne, og personligt vil jeg gerne med tiden prøve at spille på et blandet hold, hvor der både er mænd og kvinder.” Blandede hold findes, men de er ikke så vindende, som de hold, der kun består af mænd eller kvinder, og findes dermed ikke på eliteplan. ”Jeg tror, det er fordi, nogle mænd kan have svært ved at modtage ordrer fra kvinder eller i hvert fald kommunikere, så man kan forstå hinanden,” indskyder Michaela.

Fremtiden

Michaela giver ikke slip på mus og tastatur lige med det samme. ”Hvis jeg skulle lavet noget andet, end at spille selv, ville jeg blive koordinator, analytiker, coach eller noget andet indenfor E-sport. Jeg har simpelthen ikke tænkt mig at vende E-sporten ryggen. Hvis jeg ikke selv kan spille og blive en stor succes, vil jeg hellere hjælpe andre med at blive det.”
Dog overvejer hun at tage den gymnasielle uddannelse, hun droppede til fordel for karrieren som professionel gamer. Michaela vil dog gerne vente på, at der tilbydes en linje med E-sport, som kun er på tale nu.

Hvad savner du mest fra Danmark?

Det, jeg savner allermest fra Danmark, er klart maden og slikket, jeg synes og har altid syntes, at dansk mad og slik bare er så meget bedre end det spanske. Jeg savner selvfølgelig også min familie, men jeg nyder ekstra meget at være sammen med dem, når vi endelig ses.

Hvilket tidspunkt i døgnet er det bedste for dig?

Jeg elsker aftenen, specielt en sommeraften. Jeg er ikke nogen morgenperson, og det kommer jeg nok heller aldrig til at blive, så aftenen er helt klart mit favorit tidspunkt på døgnet!

Hvordan ville du tilbringe den perfekte fridag?

Min perfekte fridag går ud på at lave noget sammen med min kæreste, så kan det være hvad som helst fx. gå til stranden, tage ud og spise, gå i biografen eller shoppe, hvad som helst! Jeg nyder også altid at gøre rent, det gør mig simpelthen så glad om aftenen at gå igennem en helt nyrengjort lejlighed!

Hvad kan gøre dig rigtig sur?

Det, der gør mig mest sur, er, når folk ikke holder, hvad de lover eller når man ved, de lyver og de bliver ved. Jeg bliver også sur over folk, som ikke kan acceptere, de gjorde en fejl, og prøver at finde hvert argument for at kæmpe sin sag.

Hvordan forkæler du dig selv?

Jeg forkæler mig selv ved at købe nyt tøj, det er simpelthen min favorit ting at give mig selv!! Elsker at kigge på tøj og ligge helt nyt tøj ind i skabet, det kunne jeg gøre hele dagen lang!

Hvornår taler du spansk?

Jeg taler meget lidt spansk. Jeg taler spansk, når jeg er ovre at handle, og det er stort set det. Jeg omgås ikke rigtig med mennesker, der snakker spansk overhovedet, og mine venner og veninder i dagligdagen er folk på nettet, så der snakker vi selvfølgelig engelsk eller dansk.

Hvem ville du gerne være for en dag og hvorfor?

Jeg kunne godt tænke mig at være en verdenskendt popstjerne f.eks. Beyoncé, bare for at kunne rende rundt og have følelsen af, hvordan det er at kunne synge rigtig godt. Så kunne det også være sjovt at kunne gå ind i hver eneste butik og bruge penge uden overhovedet at tænke over, hvad det koster.

Min dag 

Kl. 09:30 står jeg ca. op
Kl. 10 tager jeg gerne en skål fitness cornflakes med ind og sætter mig foran pc’en. Her kan jeg også godt finde på at snakke sammen med mor.
Kl. 11 Gør jeg mig klar til dagen, går i bad, tager makeup på og tøj.
Kl. 12 Sætter jeg mig til at streame (spille med online tilskuere, red.).
Kl. 16-17 -tiden stopper jeg med at streame, og laver en hjemmelavet sandwich og slapper lidt af.
Kl. 17-18 Starter jeg med at træne online sammen med mit team af spillere, der befinder sig i andre dele af verden.
Kl. 22 Spiser jeg aftensmad sammen med min kæreste, typisk hjemmelavet. Vi sætter en serie på som vi er i gang med at se, mens vi spiser aftensmad.
Kl. 00/01 gør jeg mig klar til at sove og går i seng.
 
Efter La Danesa interviewede Michaela til denne artikel, er hun imidlertid stoppet på Team Secret og vil nu streame på fuld tid, indtil hun finder et andet hold.

E-sport var i mange år en subkultur, der kun fandtes på drengeværelser og dunkle netcafeér. I dag er det en BIG business. Det har Japan og Sydkorea vidst længe, men nu er vesten også begyndt at få øje på indtjeningsmulighederne.

Counter-Strike er umiddelbart ret nemt at forstå. Det er en slags ”røvere og soldater”, hvor man skal skyde, før man selv bliver skudt.

Molvízar, Romerstien og Sierra del Chaparral

Molvízar er en lille landsby, som ligger godt gemt i skørterne af Sierra del Chaparral i Granada pro...

Udflugter & Rejser

Aryon konstruerer drømmehjem

Søger man efter nybygninger af højeste kvalitet med skandinavisk touch, bygget af folk som ved, hvad...

Bolig i Spanien

Den Skæve Vinkel - Bent Flindt

Han er formand, talsmand, hundemand, foreningsmand, sportsmand og farmand. Bent Flindt er i det hele...

Tema & Profiler

En dag med – professionel gamer Michaela ’Mimi’ Lintrup

I skrædderstilling på sin kontorstol sidder Michaela ’Mimi’ Lintrup med hånden hvilende på computere...

Tema & Profiler

Kruseduller og flamenco i Sara Baras’ opsætning af ’Sombras’

Hun er danserinde, instruktør og koreograf. Og så er hun en af de mest anerkendte danserinder på den...

Kultur

Vis mig din landsby – Dorte Erritzøe

’Magiske Monda’ kalder Dorte Erritzøe sin landsby, der har noget helt særligt over sig. Dorte tager ...

Tema & Profiler

Seneste La Danesa videoer

 

Følg La Danesa på YouTube

Sport

Fyret – og genansat: REDNINGSMANDEN!

Fortsat kaos i Málaga CF, hvor klubbens advokat rejste til Doha i Qatar for sammen med klubeejer, sheik Al-Thani, at lægge en redningsplan. Den 15. december 2015 sagde den tidligere La Liga-keeper i FC Barcelona og Málaga CF, Francesc Arnau, ja tak til at blive sportsdirektør for Málaga-klubbe...

Sport

Klubmesterskab i CdGD

CdGD’s månedsmatch oktober blev spillet fredag den 13. oktober på SANTANA GOLF og var samtidig kvalifikation til årets klubmesterskaber.   Traditionen tro var dagens sponsor NYKREDIT, som i dagens anledning var mødt talstærkt op med 3 spillere i matchen, Christel, Siw og Michael samt Kent og ...

Golf

25 År med Lauro Golf (1992 -2017)

Den folkekære bondebane, nævnt i en kærlig vending, som forvandlede sig til et 5-stjernet Golf-Resort, med alt hvad der tilhører! 27 huller golf, træningsområder, græsbovling, padeltennis, pool-områder, hestestutteri, lejligheden, huse og et nyrenoveret klubhus samt restaurant. Alt dette og uden at ...

Golf

San Roque i top stand

Sommerferien i det nordlige Europa er forbi, og trækfuglene har igen søgt sydover, måske fordi CdGD ’s månedsmatch i september skulle spilles på San Roque Old Course. Bestyrelsen vidste, at en match på denne dejlige bane altid trækker mange deltagere, så derfor var der indgået aftale med vores spons...

Golf

Udflugter & Rejser

Molvízar, Romerstien og Sierra del Chaparral

Molvízar er en lille landsby, som ligger godt gemt i skørterne af Sierra del Chaparral i Granada provinsen, lidt nord for Motril. I gamle dage skulle man være heldig, hvis man faldt over Molvízar, men...

Udflugter & Rejser

De forstenede træstammers vandfald

Dette flotte vandfald ligger i den østlige ende af naturparken Sierras de Tejeda, Almijara og Alhama og man kommer til det ved at køre ad Andalusiens flotteste vejstrækning, nemlig A 4050, som er den ...

Udflugter & Rejser

Den énarmede katedral i Málaga

  Katedralens officielle navn er Nuestra Señora de la Encarnación, men i folkemunde er den blot kendt som ”la Manquita” – den enarmede, grundet kirkens ene tårn, som gør det altoverskyggende t...

Udflugter & Rejser

Gastronomi

Spansk slotsolie erobrer verden

Begge forlod sine godt betalte jobs for at begynde på at arbejde med jomfruolie. Fjorten år senere h...

Gastronomi

Vin - og din mad: Præstens Kylling med Sennep & Citron

Springfyldt med energi åbner den danske præst på Costa del Sol, Iben Snell, døren til sin lejlighed...

Gastronomi

Prisvindende vine fra lille bodega i Mollina Bodega Cortijo …

Det er tredje uge i oktober, og vi befinder os midt ude blandt vinmarkerne i Mollina. Her er udsigte...

Gastronomi

Kultur

Kruseduller og flamenco i Sara Baras’ opsætning af ’Sombras’

Hun er danserinde, instruktør og koreograf. Og så er hun en af de mest anerkendte danserinder på den internationale scen...

Kultur

Boganmeldelse: Phil Collins

Phil Collins var døden nær af druk Han er en af de bedst sælgende musikere nogensinde, men succesen har kostet hårdt i ...

Kultur

Flyvende Maria Montell giver koncert i Margrethekirken

For første gang nogensinde skal Maria Montell give koncert i Margrethekirken. Men hun er langt fra ny på Costa del Sol. ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Den Skæve Vinkel - Bent Flindt

Han er formand, talsmand, hundemand, foreningsmand, sportsmand og farmand. ...

Tema & Profiler

En dag med – professionel gamer Michaela ’Mimi’ Lintrup

I skrædderstilling på sin kontorstol sidder Michaela ’Mimi’ Lintrup med hån...

Tema & Profiler

Vis mig din landsby – Dorte Erritzøe

’Magiske Monda’ kalder Dorte Erritzøe sin landsby, der har noget helt særli...

Tema & Profiler

Gå-fodbold for fuld damp!

Det er en tyve stykker formiddagsfriske herrer, jeg møder, da jeg tropper o...

Tema & Profiler

Safran-markerne i Castilla-La Mancha

Der er et strejf af magi over den violette mark, som ligger fredfyldt i lys...

Tema & Profiler

To danskere sætter strøm til Costa del Sol

”Det skal være nemt at læse sin elregning. På den regning, du får fra os, f...

Tema & Profiler

Mere kaos i Catalonien

Nogle griner – men de fleste græder. Uafhængighedsvalget i Catalonien den 1...

Tema & Profiler

Black Friday og Cyber Monday – populære importerede amerikan…

Snart er det igen tid til årets to store shoppingdage Black Friday (sort fr...

Tema & Profiler

En dag med – mangobonden Finn Christensen

  ”Godmorgen Louise. Vi har jo en aftale i dag kl. 11.00 på Esperan...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29