La Danesa på Youtube

Sig farvel til hormonelle gener!

Facts:

Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, at din livsstil, dit sind, din psyke og din krop hænger sammen! Tilsammen har de mere end 20 års erfarring i behandling af hormonelle ubalancer og kroniske sygdomme. De er stiftere af currame-metoden, Health Mentor Uddannelsen og Skab naturlig (hormon)balance.
 
Se mere til dem på www.currame.com, https://www.facebook.com/currame/ og @currame0
 
De fleste kvinder oplever faktisk hormonelle ubalancer på and off i hele deres liv. En cyklus som kan være krævende, fyldt med PMS, ømme bryster og en smertefuld menstruation med meget blødning. Når hun møder de 40 år - ja så er det tid til at kigge fremad, for på et tidspunkt møder hun overgangsalderen, som kan være fyldt med hedeturer, depressionsligende følelser og tørre slimhinder.
 
Men er det kun kvinder, der skal være opmærksom på hormonelle ubalancer?
 
NEJ BESTEMT IKKE!
 
hormonellegener1De fleste mænd, når de når omkring de 40 år, oplever et fald i deres testosteronproduktion, og dette kan være tegn på, at de snart befinder sig i den andropause – altså, den mandlige overgangsalder.
 
Selvom det er naturligt at testosteronproduktionen falder med årene, ses det markant hos mange, og dette giver ubehagelige gener, som manglede motivation, øget mavefedt, seksuelle problemer, skaldethed og meget mere.
 
Ca. 50 procent af alle danske mænd over 40 år har oplevet problemer med at få rejsning.
 
Sex og succesfølelsen stimulerer dannelsen af testosteron hos dig som mand.
 
De fleste kvinder går i overgangsalderen omkring de 45-55 år, hvor gennemsnitsalderen er 51 år gammel. Generelt siger man, at en kvinde er gået i overgangsalder, hvis vi ikke har haft vores menstruation i omkring et år og er +35 år.
 
Mandens tegn på overgangsalder:
• Lav eller ingen sexlyst
• Impotens/rejsningsproblemer
• Irritabilitet og tristhed
• Manglende overskud og træthed
• Tab af muskelmasse og styrke
• Vægtøgning - øget mave-/bryst-fedt
• Infertilitet
• Søvnforstyrrelser
• Led-knolge problemer
• Skaldethed
• Problemer eller sygdom i prostata
 
Kvindens tegn på overgangsalder:
• Uregelmæssige perioder
• Hedeturer og nattesved: John Hopkins Universitet rapporterer, at omkring 75 % af alle kvinder, der er gået i overgangsalderen oplever hedeturer (pludselige, korte, periodiske stigninger i kropstemperaturen)
• Humørsvingninger og tristhed
• Vægtforøgelse
• Søvnløshed og ændringer i søvnkvalitet
• Tyndt hår og tør hud, samt vaginal tørhed
• Ændringer i vandladning
• Manglende sexlyst
• Hyppigere PMS-tegn
• Stivhed og ømhed i led og muskler
 
hormonellegener2Ofte når en kvinde går i overgangsalderen, formindskes hendes østrogen simpelthen pga. hun ikke har en ægløsning mere. Østrogenmanglen er ikke uden bekymring, da undersøgelser viser, at det øger risikoen for osteoporose, åreforkalkning, tørre slimhinder og ældning af huden. I denne situation vil en læge gå ind og ordinere østrogenerstatning, men kan dette blot gives uden birkvirkninger? Bestemt ikke, da undersøgelser viser, at kvinder på østrogenerstatning har 24 % mere tilbøjelighed til at udvikle brystkræft sammenlignet med kvinder, der ikke havde fået nogen form hormonbehandling. Andet hormonbehandling har også vist sig at fordoble risikoen for at udvikle demens hos kvinder i alderen 65 år og op efter.
Når en kvinde oplever lave niveauer af østrogen i kroppen, påvirker det også hendes progesteron- og testosteron-niveauer. Progesteron er et rigtig ‘ha-det-godt’ hormon, det har foryngende evner, det bløder huden op (og slimhinder) og er med til at holde styr på østrogen i kroppen. Testosteron er bestemt også vigtigt for kvinden, da det er med til at give stærke muskler, knogler og øget sexlyst og ved ubalancer - ja der giver det hår der, hvor en kvinde bestemt ikke ønsker det!
 
På den anden side kan du som kvinder også opleve østrogen dominans. Ofte sker det pga. påvirkningen fra industrialisering, som indeholder mange skadelige forbindelser, som påvirker dit hormonsystem. Ved øget østrogen i kroppen oplever du vægtøgning (især hofter og mave), hyppigere PMS-tegn (brystspænding/hævelse, humørsvingninger, hovedpine), du bliver lettere irriteret og kan føle dig deprimeret, og du har større chance for at udvikle brystkræft, cyster i bryst eller underliv, endometriose samt livmoderkræft.
 
Det er bestemt ikke kun en snak for en kvinde - en mand kan også opleve østrogen dominans! Er du over 45 år og har lidt ekstra fedt på sidebenene? - ja så er der stor chance for, at du har det!

Omdannelse af testosteron til østrogen

Det sker ved hjælp af aromatase, som er et enzym, der befinder sig i dit fedtvæv og er med til at omdanne testosteron til østrogen - ja du er faktisk endt i en ond cirkel, da mere fedt giver mere aromatase, som giver mere østrogen og østrogen giver mere fedtlagring, om du er kvinde eller mand!
 
Øl indeholder østrogenligende stoffer og kan være giftigt for testiklerne.
 
Det er vigtigt, at du anderkender din krop som en biologisk helhed!
For at komme i land med dine ønsker, så skal vi have alle aspekter i spil!

Din lever og dit hormonsystem!

Når kroppen frigiver testosteron, bliver det meste bundet til et protein ved navn sexhormonbindende globulin – SHBG. Det dannes i leveren og regulerer mængden af det frie testosteron, der er tilgængeligt i kroppen (det aktive form). Østrogen stimulerer produktionen af SHBG og nedsætter derfor det virksomme frie testosteron. Der dannes mere SHBG med alderen, især hvis man har nedsat insulinfølsomhed på grund af en forkert kost, overvægt og for lidt motion.
 
Din lever er med til at håndtere dine hormoner i din krop. F.eks. omdanner din lever østrogen til en mildere form i lever-fase-1 afgiftning og i lever-fase-2 afgiftningen omdanner din lever den milde form for østrogen til en vandopløselig form, således at det kan udskilles gennem urin og afføring.
 
Ønsker du at få styr på dit hormonsystem og mærke mere flow, glæde og lethed i kroppen?
Hos curra • me arbejder vi med helheden, kosttilskud, kost og laboratorietester. Det er nemlig sådan, at du kan tage en hormonanalyse og finde præcis ud af, hvor dine ubalancer ligger og få en præciseret behandlingsplan udfra dine ubalancer, krop og behov!
 
Book Friederich til en sundhedkonsultation som afholdes i Centro Sanum eller hjemme hos dig selv på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til dem på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., via www.currame.com eller via instagram @currame0.
 

Molvízar, Romerstien og Sierra del Chaparral

Molvízar er en lille landsby, som ligger godt gemt i skørterne af Sierra del Chaparral i Granada pro...

Udflugter & Rejser

Aryon konstruerer drømmehjem

Søger man efter nybygninger af højeste kvalitet med skandinavisk touch, bygget af folk som ved, hvad...

Bolig i Spanien

Den Skæve Vinkel - Bent Flindt

Han er formand, talsmand, hundemand, foreningsmand, sportsmand og farmand. Bent Flindt er i det hele...

Tema & Profiler

En dag med – professionel gamer Michaela ’Mimi’ Lintrup

I skrædderstilling på sin kontorstol sidder Michaela ’Mimi’ Lintrup med hånden hvilende på computere...

Tema & Profiler

Kruseduller og flamenco i Sara Baras’ opsætning af ’Sombras’

Hun er danserinde, instruktør og koreograf. Og så er hun en af de mest anerkendte danserinder på den...

Kultur

Vis mig din landsby – Dorte Erritzøe

’Magiske Monda’ kalder Dorte Erritzøe sin landsby, der har noget helt særligt over sig. Dorte tager ...

Tema & Profiler

Seneste La Danesa videoer

 

Følg La Danesa på YouTube

Sport

Fyret – og genansat: REDNINGSMANDEN!

Fortsat kaos i Málaga CF, hvor klubbens advokat rejste til Doha i Qatar for sammen med klubeejer, sheik Al-Thani, at lægge en redningsplan. Den 15. december 2015 sagde den tidligere La Liga-keeper i FC Barcelona og Málaga CF, Francesc Arnau, ja tak til at blive sportsdirektør for Málaga-klubbe...

Sport

Klubmesterskab i CdGD

CdGD’s månedsmatch oktober blev spillet fredag den 13. oktober på SANTANA GOLF og var samtidig kvalifikation til årets klubmesterskaber.   Traditionen tro var dagens sponsor NYKREDIT, som i dagens anledning var mødt talstærkt op med 3 spillere i matchen, Christel, Siw og Michael samt Kent og ...

Golf

25 År med Lauro Golf (1992 -2017)

Den folkekære bondebane, nævnt i en kærlig vending, som forvandlede sig til et 5-stjernet Golf-Resort, med alt hvad der tilhører! 27 huller golf, træningsområder, græsbovling, padeltennis, pool-områder, hestestutteri, lejligheden, huse og et nyrenoveret klubhus samt restaurant. Alt dette og uden at ...

Golf

San Roque i top stand

Sommerferien i det nordlige Europa er forbi, og trækfuglene har igen søgt sydover, måske fordi CdGD ’s månedsmatch i september skulle spilles på San Roque Old Course. Bestyrelsen vidste, at en match på denne dejlige bane altid trækker mange deltagere, så derfor var der indgået aftale med vores spons...

Golf

Udflugter & Rejser

Molvízar, Romerstien og Sierra del Chaparral

Molvízar er en lille landsby, som ligger godt gemt i skørterne af Sierra del Chaparral i Granada provinsen, lidt nord for Motril. I gamle dage skulle man være heldig, hvis man faldt over Molvízar, men...

Udflugter & Rejser

De forstenede træstammers vandfald

Dette flotte vandfald ligger i den østlige ende af naturparken Sierras de Tejeda, Almijara og Alhama og man kommer til det ved at køre ad Andalusiens flotteste vejstrækning, nemlig A 4050, som er den ...

Udflugter & Rejser

Den énarmede katedral i Málaga

  Katedralens officielle navn er Nuestra Señora de la Encarnación, men i folkemunde er den blot kendt som ”la Manquita” – den enarmede, grundet kirkens ene tårn, som gør det altoverskyggende t...

Udflugter & Rejser

Gastronomi

Spansk slotsolie erobrer verden

Begge forlod sine godt betalte jobs for at begynde på at arbejde med jomfruolie. Fjorten år senere h...

Gastronomi

Vin - og din mad: Præstens Kylling med Sennep & Citron

Springfyldt med energi åbner den danske præst på Costa del Sol, Iben Snell, døren til sin lejlighed...

Gastronomi

Prisvindende vine fra lille bodega i Mollina Bodega Cortijo …

Det er tredje uge i oktober, og vi befinder os midt ude blandt vinmarkerne i Mollina. Her er udsigte...

Gastronomi

Kultur

Kruseduller og flamenco i Sara Baras’ opsætning af ’Sombras’

Hun er danserinde, instruktør og koreograf. Og så er hun en af de mest anerkendte danserinder på den internationale scen...

Kultur

Boganmeldelse: Phil Collins

Phil Collins var døden nær af druk Han er en af de bedst sælgende musikere nogensinde, men succesen har kostet hårdt i ...

Kultur

Flyvende Maria Montell giver koncert i Margrethekirken

For første gang nogensinde skal Maria Montell give koncert i Margrethekirken. Men hun er langt fra ny på Costa del Sol. ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Den Skæve Vinkel - Bent Flindt

Han er formand, talsmand, hundemand, foreningsmand, sportsmand og farmand. ...

Tema & Profiler

En dag med – professionel gamer Michaela ’Mimi’ Lintrup

I skrædderstilling på sin kontorstol sidder Michaela ’Mimi’ Lintrup med hån...

Tema & Profiler

Vis mig din landsby – Dorte Erritzøe

’Magiske Monda’ kalder Dorte Erritzøe sin landsby, der har noget helt særli...

Tema & Profiler

Gå-fodbold for fuld damp!

Det er en tyve stykker formiddagsfriske herrer, jeg møder, da jeg tropper o...

Tema & Profiler

Safran-markerne i Castilla-La Mancha

Der er et strejf af magi over den violette mark, som ligger fredfyldt i lys...

Tema & Profiler

To danskere sætter strøm til Costa del Sol

”Det skal være nemt at læse sin elregning. På den regning, du får fra os, f...

Tema & Profiler

Mere kaos i Catalonien

Nogle griner – men de fleste græder. Uafhængighedsvalget i Catalonien den 1...

Tema & Profiler

Black Friday og Cyber Monday – populære importerede amerikan…

Snart er det igen tid til årets to store shoppingdage Black Friday (sort fr...

Tema & Profiler

En dag med – mangobonden Finn Christensen

  ”Godmorgen Louise. Vi har jo en aftale i dag kl. 11.00 på Esperan...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29