La Danesa på Youtube

Syn uden begrænsninger

Dan Óptica har den førende teknologi, når det gælder udmåling til flerstyrkebrilleglas, også kaldet progressive brilleglas. Dan Óptica kan nu præsentere det mest avancerede progressive brilleglas, Varilux® X Series™, som giver dig et ubesværet syn. Brilleglasset giver dig mulighed for helt problemfrit at se hver en detalje tæt på, på mellemafstand og længere væk.

Reducerer behovet for hovedbevægelser

De, som allerede har oplevet traditionelle progressive brilleglas, kender også til at for at se skarpt tæt på, er det nødvendigt at bevæge hovedet og dreje nakken samtidigt. Men med de nye avancerede brilleglas reduceres behovet for hovedbevægelse væsentligt, og det gør det derfor lettere for dig at finde det rigtige sted i brilleglasset, uden at du får ondt i nakken eller ryggen. De progressive brilleglas, Varilux® X Series™, skræddersyes til netop din kropsholdning og dit synsadfærd.

Tilpasset til nutidens hverdag

Vi er online som aldrig før. Vi skifter mellem smartphones, tablets og bærbare computere. Det har førhen været vanskeligt at tilpasse de traditionelle progressive glas til netop disse afstande og skiftet herimellem. Men med Varilux® X Series™ er det nu muligt at holde tempoet oppe i en travl hverdag og holde fokus på det, der er vigtigt.

Sundere syn

Efterhånden som vores liv forandrer sig, og vi lever længere, udsættes vi for mere skadeligt lys. Eye Protect System er en ny brilleglas-innovation i Varilux® X Series™, der hjælper med til at beskytte dine øjne hele dagen, hver dag, 365 dage om året. Det smarte blåt lys-filter filtrerer selektivt det skadelige blå lys fra, mens det gode blå lys får lov at passere.

Tilfredse kunder

De første af Dan Ópticas kunder er allerede sendt afsted med de nye toppersonaliserede progressive brilleglas, og det er tilfredse kunder, der går ud af butikken. Og efter opfølgning på flere af kunderne er det de samme oplevelser, der gør sig gældende. De er imponerede over klarheden, skarpheden og komforten under læsning og ved brug af computer.

Dan Optica, Tlf. 952 58 39 10, www.danoptica.com

AssurandørGruppen byder Allan velkommen!

AssurandørGruppen har indgået en samarbejdsaftale med Allan Sønderby - Velkommen til teamet!

Allan er ny forsikrings konsulent i AG-Gruppen efter Jan Wolfgangs fratrædelse i firmaet. Dette betyder, at fremover vil Allan tage sig af norske, svenske og danske kunder og Preben vil tage sig af danske og spanske kunder – dette gælder både private samt erhvervsfolk. De tilbyder et bredt udvalg af forsikringer lige fra indboforsikring over hus forsikring til helbreds forsikring – Se hjemmesiden www.ag-gruppen.com for et overblik over alle deres forsikringer. Dette professionelle team vil hjælpe kunderne på grundlag af en solid dansk og spansk brancheuddannelse og ikke mindst på sund fornuft. Udover deres 30 års erfaring inden for forsikringsbranchen er de heller ikke blege for at komme med gode råd udenfor branchen f.eks. om advokatbistand, hjælp til sproget, arveafgifter, oplysninger til indregistrering af bil i Spanien eller andre problemer, som nystartede danskere i Spanien end måtte have.

AG Gruppen leverer en god og oprigtig service med deres unikke koncept indenfor forsikringsbranchen, hvor de kommer til kunderne for at få helt konkret indtryk af lige netop kundernes behov og ønsker. På denne måde kan de optimalt tilpasse forsikringerne personligt med den bedste dækning i tilfælde af hvis uheldet skulle ske! Forsikringspolicerne udskriver de på kontoret, hvilket betyder ingen ventetid. De står altid klar sammen med de samarbejdende selskaber både i købssituationen af forsikringspolicen men lige så vigtigt i den eventuelle skadessituation.

Preben er klar på tlf. 649957470 og Allan er klar på tlf. 622116497 eller på e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - Se mere på hjemmesiden www.ag-gruppen.com.

Din forlængede arm i Danmark

Grønning PA er et firma, der yder hjælp, service og assistance til mindre virksomheder, travle familier og seniorer, som mangler tid, overskud eller aflastning i deres hverdag.
Tilbuddet om at gøre gavn af Helle Grønnings forlængede arm kommer nu udenlandsdanskere på Costa del Sol til gode.
"Der er altid noget, man ikke kan klare på afstand, når man tilbringer en stor del af året i Spanien. Det er her jeg kommer ind i billedet som bindeleddet til dine aktiviteter i Danmark", fortæller Helle Grønning og uddyber: "Jeg passer huset og haven, kører bilen til syn, åbner for håndværkere, aflæser elmåler, tjekker post, gør rent, køber ind og sørger for at alt er klart, til I kommer hjem til Danmark".
Helle Grønning er igennem mange år kommet på Solkysten, da hun har nær familie, som er bosat her, men ideen med at tilbyde service til udenlandskdansker er opstået af, at Helle i mange år har været sin nabos forlængede arm, da hun bor i Torrox Costa mange måneder af året. Dette har i følge naboen betydet, at hun ikke behøver at været bekymret for sin bolig i Danmark f.eks. i forbindelse med voldsomt uvejr, vand i kælderen, fyldte tagrender eller anden skade. Helle kender huset, og ingen andre behøver at blive belastet, når der har været anledning til gøremål.
Jobbet er et spørgsmål om troværdighed, derfor er det kun Helle selv, som varetager kundernes interesser i Danmark, og hun kan kontaktes 24 timer i døgnet, i tilfælde af noget akut.
 
For priser og mere info kontakt:
gronningpa.dk
v/Helle Grønning
tlf. +45 2241 0742

Orlov i Vitafakta Health Clinic

”Sommer var det; midt på dagen; i et hjørne af hegnet”...

Tid til refleksion og fordybelse i denne sommer. Nu har jeg rundet de 55 år og igennem mange år har jeg været rejsende i sundhed og kommet rundt vidt og bredt, suget til mig, oplevet og lært en masse. Det er blevet til en bred vifte af tiltag, som forhåbentlig har været til gavn og glæde for alle dem, der er kommet i klinikken, på vore forskellige foredrag, workshops og retreats.
Nu er det tid til forandring, og jeg nyder det privilegium, at jeg har mulighed for at søge nye veje til sundhed, vitalitet og velvære og vende tilbage med nye tiltag.

Det betyder, at jeg går på orlov fra Vitafakta Health Clinic frem til udgangen af 2017. Jeg vil i denne periode fokusere på de allerede planlagte forløb, foredrag, workshops og retreats. Den gamle mølle udenfor Mijas danner rammen for Rejsen til dit Indre kursus 2 her 21.-28. oktober, dvs. for alle dem, der tidligere har været på Rejsen til dit Indre del 1. Derefter 29. oktober til 5. november er der Intenstivt Juice Retreat på programmet.

For Vitafakta Health Clinic betyder det, at jeg lukker for lægelige konsultationer frem til og med udgangen af 2017, hvorfor patienter henvises til kollegaer og skadestuer i denne periode. Jeg fortsætter med den lille gruppe af patienter, der er i skræddersyet forløb.
Det betyder også, at vi lukker den Medicinske Thermografi i klinikken ned.
 
Det har været fantastisk værktøj til at opdage skjult inflammation og vi tilbyder scanninger til og med udgangen af september. Ønsker du et follow-up eller en rescanning, så ring eller skriv til os.
 
Jeg glæder mig til at vende tilbage til 2018 med nye tiltag.
 
Pernille Knudtzon
Vitafakta Health Clinic
 
For medicinsk thermografi kontakt os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., sms eller ring på 694 431 864.
Følg med på hjemmesiden www.vitafakta.es, hvor du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev.
 
Find os på Facebook: Vitafakta Health Clinic, Rejsen til dit Indre, Intensiv Juice Retreat.

Døjer du med gangbesvær?

Er du træt af ikke at kunne nyde din hverdag på samme måde som førhen på grund af gangbesvær, så burde du helt klart aflægge et besøg hos Mobility Wizard. De yder en topprofessionel service og hjælp, så du kan finde den helt rigtige el-scooter. Det kan nemlig være en jungle med det store udbud og forskellige typer.

Mobility Wizard står klar med en stor indsigt i mobilitetsprodukter til gangbesværede samt uforpligtende råd og hjælp, så du kan få den el-scooter, som passer bedst til dig og dine behov.
 
Udover salg af el-scootere, har Mobility Wizard også andre hjælpemidler såsom kørestole, badelifte eller rollatorer samt reservedele og batterier. De hjælper også gerne med reparation - og har du blot brug for et mobilitetsudstyr i et par dage, kan du benytte dig af udlejningsservicen. Ikke mindst, og som sidste nye skud på stammen, udbyder Mobility Wizard som den eneste virksomhed i Spanien omfattende forsikringspolicer til el-scootere i samarbejde med et af Spaniens ældste og mest respekterede forsikringsselskab, så du nu kan færdes trygt uden frygt for blandt andet tyveri og skader.
 
Besøg Mobility Wizards butik i Fuengirola og www.mobility-spain.com, eller kontakt dem på tlf.: 0034 633 127 901 eller 0034 622 832 954 - de står klar til dig med grundig og professionel rådgivning om mobilitetsbesvær i Spanien.

Alle skandinaver er velkomne hos Centro Dentis

Tandlægeklinikken er spansk – men det er som at træde ind på en skandinavisk klinik. Der snakkes skandinavisk, kvalitet og service er af skandinavisk standard og alle klinikkens materialer og udstyr er enten af skandinavisk eller tysk fabrikat. ”Vi har ligget her i hovedgaden i Torre del Mar i 12 år og har fra starten haft mange skandinaviske patienter,” fortæller Nina Merete Skog, som er Dentis’ norske assistent. ”Jeg tror, vores patienter hurtigt kan se, at kvaliteten på vores arbejde er fuldt på høje med en klinik i Skandinavien. Teknisk er vi med helt fremme og har, som de eneste på hele Costa del Sol eget laboratorium. Det gør os mere effektive end nogle andre.” Takket være det lave spanske prisniveau og det faktum, at tandlæger i Spanien er momsfritaget, koster det kun omkring det halve at gå til tandlægen i Spanien i forhold til i Danmark, Sverige og Norge. Centro Dentis ligger midt på hovedgaden i Torre del Mar og tilbyder gratis parkering i p-huset Las Yucas. ”Vi tager glædeligt i mod nye skandinaver. Vores klinik har altid været præget af et internationalt klientel, og flere og flere skandinaver finder hertil," slutter Nina Merete Skog.

Velkommen til Dennis Ankersen i Centro Sanum

I Centro Sanum har man udvidet sin medarbejderstab med Dennis Ankersen, som er massage-terapeut og specialist i Radial Shockwave Terapi. Han er for nyligt flyttet fra Danmark, hvor han de sidste 10 år har arbejdet sammen med fysioterapeuter, kiropraktorer og manuelle terapeuter. Dette betyder også, at han har tilegnet sig erfaringer og viden fra disse områder pga. et tæt tværfagligt samarbejde.
 
Dennis lægger stor vægt på en holistisk tilgang i hans undersøgelser, altså at du som patient vil blive undersøgt fra top til tå grundigt. Patienten er i fokus og bliver derfor ikke skubbet hurtigt igennem processen. Hellere kvalitet fremfor kvantitet, da folk og deres skader er forskellige, og skader og smerter hænger typisk sammen på kryds og tværs i kroppen. Derfor er en gennemgående undersøgelse nødvendigt for at komme problemet til bunds.
 
Dennis øger Centro Sanums udbud for behandlinger med hans Radial Shockwave Terapi, som er en videnskabelig bevist behandlingsmetode, som har god effekt på en række skader i kroppens sener og muskler. Forskning har desuden bevist, at behandlingen har gode resultater på en lang række tilstande, og kan bruges til stort set alle slags skader blandt andet: hælspore, hælsenesmerter, springerknæ, løberknæ, golf- eller tennisalbue, skuldersmerter, muskelsmerter, blot for at nævne få. Ikke mindst kan Radial Shockwave Terapi anvendes til cellulite, også kaldet appelsinhud. Det er en hurtig og effektiv behandlingsform, som giver hurtige resultater og er helt uden bivirkninger.
 
Kom ind og hils på Dennis i Centro Sanum i Centro Idea eller ring til ham på +34 693 911 827.
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., http://www.centrosanum.es/da/

Bruger du læsebriller, som generer dig?

Så er det måske en god ide at prøve multifokale linser.
Trætte øjne eller presbyopi (aldersrelateret langsynethed) er naturligt og noget, der opstår, når man er mellem 38 og 45 år.
 
For at afhjælpe de trætte øjne, bruger man som regel briller eller progressive briller. Hos Óptica Laza har vi en anden løsning – multifokale kontaktlinser.
Sammenlignet med briller giver linserne et bedre perifert syn, og man undgår de typiske problemer som dug, når det regner og kondens eller fugt.

Hvad er Presbyopi?

Når selve linsen i øjet ældes, bliver den mindre fleksibel, og problemerne med at se ting tæt på opstår - det bliver svært læse, arbejde på computer, tablet, mobil osv.
Sandsynligvis er du mere aktiv end dine forældre var. Cykling, løb, golf, fodbold, basketball osv. At dyrke motion er i dag en aktivitet, man dyrker uanset alder. Derfor er det heller ikke nogen overraskelse, at mange personer over 40 foretrækker kontaktlinser frem for briller, grundet deres aktive livsstil.
Der findes en stor varietet af kontaktlinser. Materialet kan variere meget, ligesom at det også kan variere, hvor ofte de skal udskiftes (dagligt, ugentligt, månedligt, årligt) – alt sammen for at kunne opfylde den enkelte brugers behov.
De nye silikone hydrogel kontaktlinser tillader op til seks gange mere oxygen at slippe igennem til hornhinden, end almindelige kontaktlinser. Det er denne karakteristik, der gør, at linserne af silikone hydrogel er de mest anvendte, når det kommer til dags- og månedslinser.
 
Hos Óptica Laza finder du både optikere og optometrister, som er specialiserede i kontaktlinser og i særdeleshed multifokale linser.
Kom ned og prøv dem og få dit første sæt gratis. Tlf.: 952 935 172. www.opticalaza.es

Den lille butik med det store udvalg

Navnet på butikken er Nórdico Furnit, og her sælges brugskunst, møbler og senge, alt sammen med nordisk inspiration.
Nórdico Furnit ligger lige midt på Mijas-vejen, i det så velkendte Centro Nórdico. Her holder flere andre skandinaviske butikker også til, blandt andet det nye supermarked ”Vikingos Minimarket”
 
Manden bag ideen til butikken er Ernst Bülow, som i mange år har fragtet utallige møbler, senge og brugskunst til Solkysten, som flyttemand for de mange danskere, der er flyttet permanent til hertil eller for dem, der har en feriebolig i sydens sol.
Lørdag den 2. september slår de dørene op til butikken, hvor der fra kl. 11 til 14 vil blive serveret lidt tørt og vådt til ganen. Man vil kunne få en snak med Ernst Bülow og dennes ansatte Nella Sommer, som vil være de ansigter, man vil kunne møde i butikken i det daglige. Nella taler udover dansk også spansk, hollandsk, engelsk og kurdisk.
 
”Vi har et bredt sortiment at vælge i mellem. Der er kun plads til en lille del af det i butikken, men vi har en fantastisk webshop, som er værd at besøge, hvis man vil have lidt fornyelse til boligen. Der er alt, lige fra pynteting til hele sofaarrangementer, spiseborde med stole, senge i forskellige størrelser, blandt andet boxmadrasser i 140x200 cm, som kan være svære at opdrive på kysten.
I butikken vil der være mulighed for at afprøve de ergonomiske arbejdsstole fra det Danske firma PHE Design, som også kan levere forskellige barstole eller ombetrække eksisterende, samt sy hynder til forskellige formål.
 
Prismæssigt synes vi selv, at vi ligger i den lave ende, dels fordi vi ikke har en kæmpe butik med mange ansatte og dels fordi, vi ikke har det helt store lager, men først fragter tingene fra Danmark, når kunden har købt. Så kan man afhente det i butikken ugen efter. Hvis man har købt ind for mere end 350 €, leverer vi frit fra Torrox til La Linea,” fortæller Ernst Bülow, der håber at se en masse glade mennesker på butikkens første åbningsdag 2. september og i tiden, der følger.
 
Du finder Nórdico Furnit i Centro Nórdico, Ctra. de Mijas. www.Nórdicofurnit.com

Madre Selva Food & Book Gallery

Kom ind og besøg Antonio Tomasio, som står klar med en varm peruviansk velkomst og en hyggelig atmosfære i sin beskedne restaurant. Antonio og hans personale kokkererer udsøgt mad og laver forfriskende drinks, som vil forkæle dine smagsløg med en krydret oplevelse sammen med en fantastisk service. Hvis du er i humør til noget sødt, kan du også nyde en lækker dessert fra menukortet sammen med en kop kaffe i den afslappende atmosfære i fællesskab med dine venner og familie. Eller tag blot maden med hjem, hvis du vil nyde det hjemme i egne rammer.

Madre Selva Food & Book Gallery er ikke kun lækker mad og drinks, der er også plads til fordybelse i en spændende bog. Gå blot gennem restauranten og ud i patioen, hvor du vil blive forført af de planterige hjørner og farverige møbler. Medbring gerne selv læsestof, men står du og mangler en bog at læse, så skriver Antonio Tomasio selv spændende romaner, både på spansk og engelsk. Inspirationen kommer fra hans mange rejser rundt omkring i de 40 lande, som han har besøgt efterhånden. Bøgerne kan du købe i restauranten, men ellers kan du også gratis hoppe ombord i en af de andre fængslende bøger, som står på de rustikke træhylder, klar til at blive læst af den næste.
 
Kom blot ind og få en god snak med Antonio, nyd en kop kaffe og lækker mad og oplev et forførende peruviansk indtryk midt i Fuengirola. Du finder dem på Calle Capitán 10. Tel: 951 571 195

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29