La Danesa på Youtube

Et ikon går på pension og giver lægekitlen videre.

Den 1. januar 2018 har Hanne Hansen definitivt sagt stop, og med stor glæde overdraget sin klinik i Fuengirola til Henrik Reinhard. Hanne har i nogle år været i gang med at planlægge sin pension, men var meget bekymret for at lade sine mange trofaste patienter “flyve frit”. Hun har ledt via alle sine kontakter efter en afløser, hvor hun var sikker på, at patienterne ville være i trygge hænder.
 
For nogle år siden kom Hanne i kontakt med læge og hjerteforsker Henrik Reinhard, og nu et par år senere giver hun sit virke videre til en energisk læge, som har empati og stor faglig viden. Henrik har blandt andet forsket i at forudsige sygdom inden den bliver symptomatisk, og forsøger derfor at passe på patienter inden de bliver syge ved at lytte, diagnosticere og hjælpe dem. Han er iflg. Hanne den type læge, som hendes patienter vil sætte stor pris på. Desuden har Henrik ekspertviden indenfor behandling af nogle af de hyppige sygdomme i alm praksis, nemlig diabetes og hjertekarsygdomme, og han har tidligere arbejdet i bl.a. Norge, Sverige, Australien og på Steno-Instituttet, Danmarks førende inden for bl.a. diabetes.
 
Men som sagt er Hanne Hansen et lægeligt ikon her på Costa del Sol. Allerede i 1983, efter flere års tovtrækkeri, lykkedes det hende at vise de spanske myndigheder, at der også var spanske praktiserende læger i Danmark (Dette var deres sidste og ultimative krav, inden de ville give licens til lægepraksis). Så den 3. oktober 1983 kunne Hanne Hansen byde sin første patient velkommen i klinikken, og siden da er der mange patienter, der har nydt godt af Hanne Hansens lægefaglige ekspertise, forståelse og omsorg – fundamentale principper, som Henrik Reinhard vil føre videre.

Hanne Hansen siger tusind tak til alle sine dejlige patienter, for de mange års trofasthed og tillid – og ønsker Henrik Reinhard god succes. Henrik vil ud over klinikken i Fuengirola, også være at finde på sin klinik i Marbella. En klinik som iøvrigt er under udvidelse og bliver til et Skandinavisk forebyggende hjertekar og kræft screeningscenter med nye metoder til at diagnosticere sygdom i god tid.
 
Henrik Reinhard overtager også klinikkens nummer, som dermed stadigt er: 670 67 42 46. Der er åbent for konsultation mellem kl. 9 – 17.00.
 

Julehygge hos Nykredit

Der blev hygget, snakket, networket og ønsket glædelig jul hos Nykredit i Marbella, som i midten af december havde inviteret et halvt hundrede samarbejdspartnere til julekomsammen. ”Der er god aktivitet på boligmarkedet – og her hos os. Det har været et godt år. Vi mærker for alvor, hvordan soltrængende skandinaver søger til Costa del Sol,” fortæller Christel Mark Hansen, som er Nykredits repræsentationschef i Spanien. ”Folk ved i dag, hvad de vil have – også når det kommer til finansieringen af deres nye bolig; maksimal belåning, lange løbetider og gerne ti års afdragsfrihed. Så det bestræber vi os på at give dem,” forklarer Christel, som også mærker en stigende efterspørgsel på Nykredits investerings- og formuepleje. ”Det skal være attraktivt at blive helkunde hos os”, slutter Christel Mark Hansen, Siw Mosegaard Madsen og Kent Kruse Malling, som takker for stort fremmøde og en hyggelig aften i Marbella.
 

Det dufter af jul i Ewalds fødevarebutik

Det er snart jul og sneen melder endnu engang afbud her på Costa del Sol. Derfor behøver vi jo ikke give afkald på nogen juletraditioner, specielt ikke julemaden, som du naturligvis kan købe i Ewalds fødevarebutik.
 
”Det er nu syv år siden, at Ewalds fødevarebutik åbnede dørene, og siden da har vi fået godt kendskab til, hvilke juledelikatesser kunderne eftertragter. For os er det en selvfølge, at det øverste på vores ønskeliste er, at alle skal få det præcist, som de vil have det på deres julebord,” siger Annika og Kaj, ejerne af fødevarebutikken Ewalds.
 
Ewalds fødevarebutik har fyldt hylderne med smag af jul. Eksempler på det brede sortiment er: juleskinke (kogt og endda sprængt, hvis du foretrækker at koge eller stege den selv), forskellige sildevarianter, gravad og koldrøget laks samt ikke at forglemme den populære friske varmrøget laks (som ryges lokalt). Vi har også risengrødsgryn, medisterpølse, julepølse, ris a la mande. For feinschmeckeren findes der både rogn af heltling/ og regnbuerogn - eller hvorfor ikke prøve rensdyrkød i år!
 
Af de våde varer findes der mange varianter af gløgg (både svensk, dansk, norsk og finsk), julekaffe, forskellige snapsevarianter fra Sverige, Norge og Danmark og selvfølgelig likør som f.eks. multebærs likør. Sidst, men ikke mindst, kan du også finde alt til den søde tand f.eks. brunkager, julekonfekt, chokolade og fyldte chokolader.
 
Ewalds fødevarebutik ønsker alle kunder et varmt velkommen samt en god og glædelig jul.
 
Butikken på hovedgaden i Los Boliches har i december åbent i hverdage kl. 10-19 (øvrige måneder kl. 10-18), lørdage kl. 10-15.
 
OBS! Julens bestillingsliste findes allerede i butikken!

Centro Belleza – Alt skønhed samlet under et tag

Med over 50 års samlet erfaring kan Angela, Henrik og Michael fra Centro Belleza give dig den bedste behandling – om det så er i form af skønhedspleje, fodbehandling eller massage.
 
Angela Cervin er uddannet kolmetolog og er klar til at friske dig op med sin skønhedspleje. Hun tilbyder et bredt udvalg af ansigtsbehandlinger, manicure og pedicure til både mænd og kvinder. Herudover arbejder hun også med voksbehandlinger, makeup, eye laser extension og semipermanent makeup på bryn, læber og eyeliner. Hvis du har brug for maksimal afslapning, vil du kunne nyde godt af rainbow massage og afslappende svensk massage, som hun også mestrer. Angela Cervin forhandler og anvender udelukkende de eksklusive Exuviance produkter.
 
Hvis dine fødder ikke har brug for skønhed, men derimod pleje kan Henrik Lindberg, med sine mange års erfaring og specialisering i diabetesvejledning, byde på behandlinger på fjernelse af ligtorne, nedgroede negle, hård hud og andre problemer, som dine fødder end måtte have. Med Henriks hjælp bliver dine fødder så gode som nye.
 
Michael Izon har næsten hele sit arbejdsliv arbejdet som massør og sports- og helbredsterapeut.
Han er uddannet i England i over 17 forskellige komplementære terapier bl.a. dybdemassage, trigger point, osteopatisk spinal manipulation, sportsmassage, zoneterapi samt diæt og sportsernæring. Han arbejder også med postural kontrol til smertelindring og forøget mobilitet.
 
For mere information eller for booking af en behandling, kontakt Centro Belleza på +34 952 464 056 eller find dem i deres klinik i Centro Idea.
Der snakkes dansk, svensk, norsk, engelsk og spansk på klinikken. Henrik og Michael tilbyder også hjemmebesøg.

Er du udenlandsk resident på Costa del Sol og vil du have nogen eksklusive fordele?

Hvad er What's Hot Loyalty Card?

What’s Hot Loyalty Card er en Corte Inglés service, som giver dig adgang til eksklusive tilbud, rabatter og fremstød over hele Costa del Sol. Det bedste af det hele er, at det er 100 % gratis at få de bedste rabatter på kysten.
 
Hvordan virker det?

Du sparer op til 12 % i mere end 30 supermarkeder, når du køber i udvalgte afdelinger af Supercor, Supercor Exprés, Hipercor og Supermercado. Ydermere sparer du op til 30 % på udvalgte mærker og services hos El Corte Inglés samt eksklusive tilbud langs hele kysten.
Hvor kan du bruge dine opsparede rabatter?

Dine besparelser kan blive brugt på ethvert What's Hot Swipe & Save mærke eller service valgfrit ved dit næste køb i enhver El Corte Inglés butik på Costa del Sol.
 
Du kan melde dig til on-line på www.whatshot.es, hvor du også kan se tilbud og betingelser eller bed om en ansøgningsblanket i et af El Corte Inglés’ shopping centre i Puerto Banús, Marbella, Mijas eller Málaga.

Nordica Sales & Rentals er nu klar til en ny sæson

”Først og fremmest vil vi gerne takke gamle som nye kunder, som har valgt at stole på os, når de skulle sælge deres boliger her i Nueva Andalucía,” fortæller ejeren Peter Rosén.

Det er Nordicas styrke, deres 35 års erfaring på et lille område, som Nueva Andalucía er, der er årsagen til deres succes. I stedet for at tilbyde boliger på hele kysten, har de sørget for at gøre sig eksperter på et enkelt geografisk område, hvilket har båret frugt. Nordica kender markedet indgående og forstår at prissætte boligerne korrekt.

En anden årsag til deres store succes er, at de har ”all under one roof” – de tager sig selv af salg, leje, vedligeholdelse og ”homestyling”.

Homestyling er noget, Anna-Lena, Peters kone og salgsmanager i Nordica, har udviklet. Det er et koncept, hvor homestyling-teamet giver et indretningsmæssigt løft, der får den pågældende bolig til at fremstå mere imødekommende og stilfuld. ”Stil sælger, det har vi set fantastiske resultater på,” fortæller hun. Dette (homestyling) er en service, som tilbydes gratis til de ejere, som vælger at sætte deres bolig til salg eksklusivt hos Nordica.

Det er også mund-til-mund-metoden der har bragt Nordica op på den førende position, de har i dag, hvilket parret er utroligt stolte af og glade for. Nu ser Nordica-parret og hele deres team af dygtige medarbejdere frem mod dette forår med mange nye projekter og frem for alt en ny hjemmeside.

Nordica byder varmt velkommen i de indbydende lokaler i Nueva Andalucía til en samtale om bolighandel eller –leje!
 
Nordica Sales & Rentals finder du i Nueva Andalucía på Avenida del Prado s/n, C.R. Lorcrigolf, lokale 5 og 6 – tlf.: +34 952 811 552 – email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Pensioneret balletdanserinde åbner balletskole i Marbella

Sanne Stahnke er uddannet balletdanser på Det Kongelige Teater og School of American Ballet, og har et imponerende CV bag sig. I de sidste 15 år har hun haft egen balletskole i Hellerup i København og der gik ikke længe, efter hun var flyttet til Costa del Sol, før hun fik etableret kontakt til en danseskole, der netop manglede en underviser i ballet.

Sanne skal undervise i ballet på Moonlight dance studio i Marbella, hvor indehaveren, Victor Ruíz Castillo, i første omgang har brug for en balletdanser, men senere også en underviser i standard, som Sanne også er leveringsdygtig i. Moonlight dance studio ligger ud til A7, hvis man kommer fra Málaga, ligger det lige før indkørslen til Marbella, overfor Funky Buddha Beach. Det er med andre ord rigtig nemt at komme til og fra undervisningen.

”Mange forældre har givet udtryk for, at der mangler balletundervisning på højt niveau på Costa del Sol, hvilket er årsag til, at mange børn stopper med undervisningen i 10-11-års alderen. Jeg har allerede modtaget mange forespørgsler, så det bliver spændende at komme i gang med undervisningen,” fortæller en begejstret Sanne.

Til at starte med, vil Sanne tilbyde fire forskellige hold:
Hold 1 – ca. 4-7 år, begyndere, mandag Kl. 16-16:45
Hold 2 – ca. 8-12, begyndere og lidt øvede, mandag kl. 16:50-17:50
Hold 3 – teenagere og voksne, begyndere og lidt øvede, mandag kl. 18-19:15
Hold 4 – teenagere, øvede med tåspids, mandag kl. 19:20-20:40

For priser og mere info, kontakt Sanne på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. / 602 489 262
 

Julegaveidé

Kan du lide at udforske ukendte områder af Andalusien? Er du vild med at vandre og opleve naturen på nært hold? Har du lyst til at se blive opslugt af vild natur og stå på stejle bjergtoppe? Eller vil du bare besøge en ukendt landsby og se, hvad der gemmer sig der?

Det Spanien, der ligger bagved kysten, er mere betagende end de fleste forestiller sig, og der er så mange flotte og unikke steder, at man fristes til at sige, at det ikke bliver smukkere nogen andre steder i verden.

Hvis du har lyst til at se på herlighederne, så er der inspiration at hente i Else Byskovs 3 udflugts- og vandrebøger: Fod på Andalusien, Fod på Andalusien 2 og Fod på Andalusien 3. Den første af bøgerne har 40 forslag til udflugter i hele Andalusien, mens Fod 2 koncentrerer sig om området øst for Málaga og Fod 3 om området vest for Málaga.

Bøgerne er en oplagt julegaveidé til dem, der besøger Andalusien og gerne vil have noget andet og mere end strand og sol ud af opholdet.

Bøgerne kan købes hos Annis Vitalshop i Los Boliches (på torvet) og på www.saxo.com

Usynlig tandregulering med Alineadent

Måske har du overvejet, at du vil have rettet op på dine skæve fortænder, men du har ikke lyst til at gå rundt med en fast tandbøjle - også kaldet ”togskinner”. Nu findes der en mulighed for at flytte rundt på tænderne til den ønskede position ved hjælp af en gennemsigtig, aftagelige plastskinne. Denne anvendes om natten og hovedparten af dagen.
 
Indledningsvis laver man en afstøbning af kæben, som man bagefter digitaliserer i et studie. Her har man muligheden for at se sin kæbe i 3D-format på computeren. I denne model kan man se, hvordan behandlingen vil forløbe, samt hvordan en afsluttet behandling vil se ud. Ønsker du at gennemføre behandlingen fremstilles en række modeller med 3D-teknik, hvor tænderne bliver flyttet lidt efter lidt mod det endelige resultat, indtil at tænderne står som man gerne vil have dem. Ud fra disse modeller fremstilles plastskinnen.
 
Behandlingstiden varierer mellem 3 til 8 måneder afhængigt af hvor omfattende tandreguleringen er. Med andre ord er det en tidsbesparende behandling.
Behandlingen foregår således, at man skifter skinne hver anden uge for at sikre sig, at tænderne står i korrekt position. Derefter anbefales det, at man anvender en skinne om natten for at stabilisere biddet og for at forhindre at tænderne rykker sig tilbage.
 
Behandlingen retter sig primært mod voksne, men det kan lade sig gøre at udføre denne metode på yngre mennesker, hvor biddet ikke behøver alt for meget korrektion.
 
På Clinica NorDental har de specialuddannelse i Alineadent systemet og har anvendt systemet i længere tid med mange gode resultater.
Er du interesseret i en usynlig tandregulering, tager de gerne imod dig for en konsultation og kan derefter give dig flere informationer om dette er et godt alternativ for dig eller ej.
 
De glæder sig til at høre fra dig i en af deres følgende klinikker:
Fuengirola Tlf.: (+34) 952 583 595 Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Elviria Tlf.: (+34) 952 834 263 Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Estepona Tlf.: (+34) 952 883 443 Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

1art.es - skulpturer, brugskunst, design og gaver

De to multikunstnere Ose del Sol og Mugge Fischer, fra Grupo Artenovum, har nu åbnet deres egen webbutik med brugskunst, skulpturer og design. “Vi havde længe leget med ideen om at kombinere vores design med praktiske brugsgenstande og skulpturer,” siger Mugge Fischer. Og nu skulle det være. Så de har brugt deres sommerferie på at skabe webshoppen.
 
Hos 1art kan man købe funktionelle, flotte og fleksible dækkeservietter med design fra de to kunstnere. "Vi satser på kvalitet, leveringssikkerhed og service, og har derfor valgt at producere vores varer i Europa. Og sjovt nok var det Pandrup i Nordjylland og Lars fra Lindkon ApS, der vandt vores tillid” siger Mugge (der selv er nordjyde). Der produceres efter ordre, og Lindkon trykker, pakker og sender dækkeservietterne, der er lavet af en 3 mm, fleksibel og robust PVC, med en lidt ru overflade. Designet er påtrykt i fotografisk kvalitet, der sikrer en lang holdbarhed, og hos 1art finder du altid noget, der passer ind i din stil. Ose og Mugge laver også specialdesigns til firmaer, der bruger disse som firmagaver m.m. Og har du brug for noget specielt, så tag kontakt, de er altid åbne overfor nye ideer og input. Forsendelse i DK er 5,25 EUR for op til 9 sæt dækkeservietter, i Europa er fragten 20 EUR for op til 9 sæt dækkeservietter.
 
Deres skulpturer med bamser, hunde, ugler m.m., er alle designet og modelleret digitalt, en sjov men langvarig og kompliceret proces – og derefter tager det cirka 24 timer at “trykke” f.eks en bamse. Skulpturerne trykkes i deres studie i Mijas Costa, og materialet, der bruges, er et specielt PLA Filament, produceret i Spanien, der er fremstillet af bionedbrydeligt majsstivelse. Det samme gælder deres EARS – øreringe. "Lad dine ører tale for dig” er sloganet bag denne ide, hvor Ikoner og Emoticoner samt dagligdags ting er basis for de forskellige design. Fragten på øreringe er gratis, og 1art.es sælger til de fleste vesteuropæiske lande. Der er nye designs på web’en hver uge, hvor du også kan finde unikke specialskulpturer.
 
Så har du brug for en sjov skulptur, lækre dækkeservietter eller sjove øreringe, enten til dig selv eller en du holder af, så kig ind på www.1art.es og lad dig friste. Julen nærmer sig, værtindegaver, mandelgaver, nytårsgaver, fødselsdagsgaver. Fantasien sætter ingen grænser, når kunst og design går op i en højere enhed. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com