Ny tværfaglig klinik i Fuengirola

Lider du af smerter eller ubalancer, er der hjælp at hente hos Claus Beyer Ottedahl. Efter mange års virke i Danmark har han netop slået dørene op til sin nye klinik, Nature Clinic Spanien, i Fuengirola. Claus Beyer er uddannet og arbejder med AcuNova Akupunktur, Reiki Healing, Zoneterapi og Alfa Kinesiologi. ”Det giver mulighed for at lave flere kombinationsbehandlinger, og samtidig anvender jeg ofte naturmedicin i flere af behandlingerne. Dette giver et endnu stærkere og mere varigt resultat,” forklarer han. Hans patienter lider oftest af stress, angst og smerter - eksempelvis i ryg og nakke og som ofte viser sig som hovedpine. Smerter behandler Claus Beyer med AcuNova Akupunktur. ”Det er den moderne akupunktur, hvor jeg behandler de punkter, der stimulerer nervesystemet og via hjernen går det aktuelle område. Med denne behandlingsform hjælpes over 80 procent af alle smertepatienter, og mange oplever allerede en markant smertelindring efter kort tid,” forklarer den danske akupunktør og healer, som også tager anderledes midler i brug for at få bugt med sine klienters stress-relaterede problemer. ”Balancen mellem krop, sind og sjæl bliver voldsomt udfordret i vores travle hverdag, og disse ubalancer giver også fysiske skavanker som spændinger, smerter i kroppen og dårlig søvn. Reiki Healing skaber balance i krop, sind og sjæl. Denne balance er med til at løsne op for både fysiske og psykiske ubalancer og dermed kommer overskuddet og selvværdet tilbage”, forklarer Claus Beyer, som har åbnet sin klinik i samme lokaler som Frisør Gottlieb nær togstationen i Fuengirola. Han var kun 17 år gammel, da han startede som massør med at behandle og genoptræne sportsfolk. Hans 40-årige erfaring kan nu komme de herboende danskere til gode.
 
Nature Clinic Spanien v/ Claus Beyer Ottedahl
Paseo Jesús Santos Rein, 9 (Fuengirola) Tlf.: 665 417 495

Gode råd er bedre end dårlige køb

Home Inspector Spain præsenterer en unik tjeneste: Besigtningsmand som guide ved boligkøb. For fejlen ligger i detaljerne.
 
”I mange lande er det ved boligkøb obligatorisk at anvende en besigtningsmand, som kontrollerer blandt andet struktur, almene plantegninger og gennemgår eventuelle defekter, som skal rettes til, samt at denne vurderer huset ud fra en bestemt liste. Men her i Andalusien er dette mindre almindeligt. Ofte siger mægleren, at denne hjælper til og selvfølgelig kan også en arkitekt eller anden fagmand gøre det, men i mæglerens tilfælde er det ikke sandsynligt, at udtalelsen er neutral og i andre tilfælde kan der gå uger, inden resultatet kommer. Men der findes en aktør på markedet, som gør dette, i nogle tilfælde allerede samme dag, nemlig bühler & partners!” siger Benne Bühler, RICS London-certificeret besigtningsmand og chefarkitekt hos bühler & partners mrics | architects | surveyors | valuations
 
”Vi hos bühler & partners (med hovedkontor i Málaga og som også laver vurderinger for den spanske domstol) inspekterer boligen for dig og opretter en forbedringsliste, og vi finder fejlen! Men det handler ikke bare om at finde fejl for at kunne forbedre dem. Brister er nemlig et udmærket argument for at sænke prisen på boligen. Selvfølglig er man som køber frit stillet til selv at forhandle med sælgeren, men når det kommer til tekniske dele, kan det være godt at have nogen som os, en professionel at læne sig op ad,” forklarer Benno Bühler. Skulle der dukke juridiske problemer op, kan bühler og partners ikke give selve rådgivningen, men de kan anbefale meget kompetente jurister.
 
Bühler og partners er eksperter på deres område og foretager den tekniske undersøgelse og lader juristen klare det juridiske.
 
”Besigtningstjenesten hos os koster fa 350 euro + en procent af det, som vi sparer køberen for. Med andre ord – desto mere vi kan sænke boligprisen for køberen, desto mere tjener vi. Både køberen og bühler og partners vinder altså her,” afslutter Benno Bühler.
 
bühler & partners mrics | architects | surveyors | valuations
www.home-inspector-spain.com, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., +34 952 609 617, +34 610 794 443

Er du udenlandsk resident på Costa del Sol og vil du have nogen eksklusive fordele?

Hvad er What's Hot Loyalty Card?
What’s Hot Loyalty Card er en Corte Inglés-service, som giver dig adgang til eksklusive tilbud, rabatter og fremstød over hele Costa del Sol. Det bedste af det hele er, at det er 100 % gratis at få de bedste rabatter på kysten.
 
Hvordan virker det?
Du sparer op til 12 % i mere end 30 supermarkeder, når du køber i udvalgte afdelinger af Supercor, Supercor Exprés, Hipercor og Supermercado. Ydermere sparer du op til 30 % på udvalgte mærker og services hos El Corte Inglés samt eksklusive tilbud langs hele kysten.
 
Hvor kan du bruge dine opsparede rabatter?
Dine besparelser kan blive brugt på ethvert What's Hot Swipe & Save mærke eller service valgfrit ved dit næste køb i enhver El Corte Inglés-butik på Costa del Sol.
 
Du kan melde dig til on-line på www.whatshot.es, hvor du også kan se tilbud og betingelser eller bed om en ansøgningsblanket i et af El Corte Inglés’ shopping centre i Puerto Banús, Marbella, Mijas eller Málaga.
 
For mere information:

e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf.: +34 649 694 263

Boliger i indlandet er stadig mere populære


Med et rigtig mættet kystområde er købernes interesse så småt begyndt at rette sig mod de dejlige områder, der ligger blot 10-15 minutters kørsel fra kysten. ”Det er områder, som mange har fået øjnene op for. Især nu hvor der næsten ikke kan klemmes flere boliger ned langs kysten, og der selve bybilledet præges af byggelarm og -støj” udtaler Morten Remo fra Siesta Homes.
Det har nok været afstanden til vandet, mange har søgt – men rigtig mange købere har altså nu indset, at havudsigt eller det et bo i naturen er lige så godt, eller måske endnu bedre, end at kunne gå til havet. Desuden bygges de fleste nye projekter med helopvarmede pools, hvad end de er fælles eller private, som sagtens kan konkurrere med stranden og som endda kan benyttes udenfor badesæsonen. Og så er det en kendt sag, at man får meget mere for pengene, så snart man søger lidt væk fra kysten.
Den stigende interesse for indlandet mærker Siesta Homes på deres boligprojekt ’The Oakhill’, som er en række eksklusive boliger i bakkerne over Marbella med udsigt til bjerg Sierra de Las Nieves. Køberne til disse lejligheder ønsker at være tæt på byliv og kysten, men sætter pris på naturen og den fred og ro, men får, blot en kort køretur væk fra kysten. Og så er udsigten ikke til at konkurrere med.
Find mere information på www.oakhillmarbella.comDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - +34 952 828 443

Udnyt håndværkerfradraget med Harder Johansen

Du kan trække skatten fra på arbejdslønnen for de håndværksydelser, du får udført – også på din feriebolig. ”Det vil sige, at du kan trække op til 12.000 kr. fra i håndværkerydelser, også selvom ferieboligen ligger i Spanien,” forklarer Thomas Harder fra håndværkerfirmaet Harder Johansen.
 
”For at få fradraget, der kun gælder arbejdslønnen og ikke udgifter til materialer, skal nogle generelle betingelser være opfyldt for fritidsboligen, f.eks. er det kun ejeren og dennes ægtefælle, der kan få fradrag, og der skal betales elektronisk med betalingskort eller netbank,” fortæller Thomas Harder, der har hjulpet mange danskere med at få håndværkerfradrag på det arbejde, der bliver udført på deres spanske feriebolig.
 
Det kan du få skattefradrag for gennem håndværkerfradraget:


 
Energirenovering – herunder isolering af loft og tag, isolering af ydervægge, isolering af gulv, udskiftning af ruder og vinduer, yderdøre, terrassedøre med glas, reparation og forbedring af skorsten.

 
Energiforsyning – herunder arbejde på solfangere, solceller og installation eller forbedring af ventilation.

 
Grøn vedligeholdelse – herunder afmontering af eksisterende brændeovne og udvendigt malerarbejde (bortset fra tag).
 
Frist: For at få fradraget i 2018 for arbejde udført i 2018 skal arbejdet være betalt senest 28. februar 2019. Betales det senere, får du fradraget i det indkomstår, hvor det er betalt.

Du kan selvangive håndværkerfradraget på SKATs TastSelv service.
 
Er du i tvivl, om du kan få håndværkerfradrag på reparationer og renovering af din feriebolig, så kontakt Thomas Harder, der med glæde vejleder dig.
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
+ 34 686 740 262
+ 34 952 466 600

Otelli’s Kitchen er kommet til Fuengirola

Efter i 13 år at have drevet to forskellige succesfulde restauranter i Benalmádena har Mike og Fiona Schoenmaker besluttet at flytte restauranten til Fuengirola. 
“Vi fandt denne smukke, hyggelige og rolige plads med en fontæne i midten og forelskede os fuldstændig i den,” fortæller Fiona.
Parret åbnede restauranten i Pueblo López i juli og har hurtigt fået positive reaktioner fra de lokale. ”Nu er vi klar til vintermånederne,” fortæller den hollandske kok Mike. Menuen er klar og oversat til dansk. Maden er international – fransk løjsuppe, lasagne med italiensk blåskimmelost, wienerschnitzel og de bedste irlandske bøffer. Og selvfølgelig er der også fisk på menuen; frisk laks, rødtunge, rejer og zarzuela (fiskestuvning).
Otelli’s Kitchen har også åbent til frokost med et stort udvalg af salater, tapas, supper, burgere, wraps og snacks. Fiona, som er fra England, fortæller om den specielle tapas-menu til deling: ”Det er en rar måde at smage forskellige tapas, som alle er hjemmelavede og velsmagende. Vores mad har altid været populær hos skandinaverne, og nu ligger vi oven i købet lige ved siden af den Skandinaviske Bridge Klub!”
Gæsterne kan sidde i skyggen under det gigantiske gummitræ, de kan sidde under buerne i patioen eller nyde solen på den smukke lille plads.
Hver anden uge er der også ’steak night’ med musik af danske Jens Malling. Det er rigtig hyggelige og afslappede aftener med god mad.
Otelli’s har også en speciel ’on request’ menu for det, som du ikke finder på kortet f.eks. kalvelever, and eller lam.
Endvidere har Otelli’s Kitchen enormt gode anmeldelser på TripAdvisor.
”Vi er en lille restaurant, der fungerer med mig selv som kok og Fiona på terrassen og bag baren. For at vi kan yde den bedste service og kvalitet er det tilrådeligt at booke i forvejen,” siger Mike afsluttende.
 
Mike og Fiona byder dig velkommen på restaurant Otelli’s Kitchen på Plaza San Juan i Pueblo López i Fuengirola.
 
Åbent tirsdag – lørdag 13 – 22:30 og søndag 13 – 18.
 www.otellis-restaurant.com +34 627 089 646
 

Linse svinger hammeren og sælger ’berømtheder’ fra Loft & Roomers

Kom og vær med til auktion, når Linse svinger hammeren og giver den som auktionarius, når hun sælger ud af Loft & Roomers-indboet fra sin Bed & Breakfast til højest bydende.
 
Det koster 10 € at komme ind, og der vil være tapas og snacks og lidt til ganen. Linse har alle dage været en dyreven og i bedste Linse-stil går al overskuddet fra salget til Hjælp Spanske Hunde v. Sussie Lindgren. Sidst på dagen underskrives en kæmpe check, og beløbes doneres.
 
Der vil også være underholdning i form af en DJ, som spiller i pauserne mellem auktionerne, så der bliver masser af fest og farver, som der gerne er, når Linse her en finger med i spillet.
 
Filmselskabet TV3 vil også være til stede og filme auktionen, som vil være en del af efterårets afsnit i ’Familien fra Bryggen’ på TV3, der omhandler Linses Spanske Eventyr.
 
Kom forbi og byd på disse ’berømtheder’, som har været med i op til flere afsnit af Linses populære tv-serie:

- Spisebord + stole

- Havemøbler

- Sovesofaer

- Senge og topmadrasser

- Liggestole

- Udeborde/ting til terrassen
 
Alle møbler er fra Loft & Roomers, som er kendt for deres gode kvalitet og moderne design. Loft & Roomers vil også kunne arrangere hjemtransport af møblerne, hvis det bliver nødvendigt.
Arrangementet finder sted lørdag d. 3. november kl. 12 på Linses Bed & Breakfast, som ligger i Urb. Las Terrazas nr. 2, 2 km fra Mijas Pueblo. Der vil stå en medarbejder ved indkørslen, som lukker dig ind.

Styrk din sundhed og bliv ven med din krop

Knager helbredet, eller kniber det med at finde energien og at få realiseret dine drømme, så er der visdom og vejledning at hente - fra din intuition. Den rette kost og motion gør også en markant forskel. Kroppen er grundlæggende din ven. På Vitafakta’s to Retreats på møllen uden for Mijas med Pernille Knudtzon og Cassandra Larsen lærer du at styrke venskabet med værktøjer, der balancerer din krop og psyke og øger din intuition.
 
”På begge retreats skaber den basedannende kost balance på et cellulært plan, som markant øger kursisternes vitalitet. Den særlig effektive form for træning – Body SDS - sætter yderligere gang i udrensningen,” fortæller Pernille, der er yderst passioneret i at videregive sine erfaringer. ”Et andet vigtigt element er at styrke kursisternes kontakt til deres indre viden og selvhelbredende evner. De får værktøjer for livet”.
 
På Retreatet Rejsen til dit Indre - udrensning på flere planer 20.-27. oktober
er hovedvægten på den PSYKISKE udrensning og detox og at komme dybere ind bagom symptomerne.
 
På Intensivt Juice Retreat 28. oktober til 4. november er hovedvægten på KROPPEN, dvs. fysisk udrensning og detox.
 
For dem, der har lyst til en forsmag på, hvad Vitafakta’s Retreats handler om, kan en Alkaline Dinner prøves. Der serveres lækker basedannende mad og grundlæggende tips og tricks til en sund livsstil den 18. oktober kl. 18 – 21. Klinikken tilbyder også Body SDS massage.
”Vi lover masser af inspiration til små lette ændringer i dagligdagen,” slutter Pernille, som gerne sender detaljeret program.
 
Pernille Knudtzon er speciallæge og livsstilscoach og Cassandra Larsen er Body SDS terapeut.
Læs mere på www.vitafakta.es eller kontakt på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 678 253 510.

Boost din Energi, Sundhed og Velvære

VitaFakta glæder sig til to spændende uger på den gamle mølle udenfor Mijas, hvor Cassandra Marian Larsen og Pernille Knudtzon vil komme med deres bud på sammenhængen mellem kost, krop og sundhed, så du bliver din egen ekspert i at leve sundt.
 
”Kroppen er designet til at leve rask og rørig, når vi giver den de rette betingelser. Vort sinds og vor krops helbredstilstand er en ganske naturlig konsekvens af det miljø, vi byder vore celler og vor livsstil. Heldigvis har vi et valg. Og det bedste valg gør os langtidsholdbare og livskraftige,” fortæller Pernille Knudtzon, som er yderst passioneret i at videregive sine erfaringer og viden om kroppens balance. Hun lover derfor et spændende og udbytterigt ophold. ”Vi skal hele vejen rundt og arbejde med alt fra kost og træning til massage, balance, vejrtrækning, udrensning og meditation. Sammenholdet er altid godt og omgivelserne perfekte,” fortæller Pernille, som tilbyder to ophold.
 
Rejsen til dit indre fra den 20. til 27. oktober, hvor hovedvægten ligges på psykisk udrensning og detox, og kommer dybere ind bagom symptomerne.
Opholdet ugen efter, fra den 28. oktober til 4. november, har titlen Intensivt Juice Retreat, hvor hovedvægten ligges på kroppen, fysisk udrensning og detox.
 
”Vi lover masser af inspiration til små, lette ændringer i dagligdagen, der gør en stor forskel og som kursist vil du opleve hvad der virker for dig og du vil få viden og inspiration til at leve dit liv bedst muligt,” slutter Pernille Knudtzon, som gerne sender detaljeret program.
 
Cassandra Marian Larsen er Body SDS terapeut og Pernille Knudtzon er Speciallæge
 
Læs mere på www.vitafakta.es eller kontakt på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 678 253 510.

Workout Pedersen åbner garage-gym i Fuengirola

Mange vil sikker blive glade for at høre, at man nu kan få træning af Chelina Lila Pedersen her på Costa del Sol. Chelina er også kendt under navnet ’Workout Pedersen’ og for sit gym på Vesterbro i København samt sine populære online træningsprogrammer.
 
Chelina er mor til seks børn og har sammen med manden ni børn i alt. Yngste kuld er tvillinger på otte måneder. Men det stopper ikke Workout Pedersen, der har fuld fart fremad. ”Jeg var på besøg her på Costa del Sol på en kort tur i foråret og så blev jeg helt forelsket i området,” fortæller Chelina, der ikke var længe om at købe hus i Torremuelle og rykke den talrige familie med sig. ”Egentlig var det ikke meningen, at jeg skulle åbne et gym lige med det samme, men så blev det alligevel sådan, da jeg bare fandt de helt rigtige lokaler.” Og lokalerne findes nær stranden kun få hundrede meter fra Los Boliches togstation.
 
”Det er et gym, hvor der er plads til alle, og jeg kommer til primært at have holdtræning og bootcamps,” fortæller Chelina. Netop hendes bootcamps har været særligt populære i Danmark. De første kunder meldte sig til allerede på åbningsdagen.
 
”Det er hård og effektiv træning, jeg laver, for det skal kunne mærkes, at man træner,” ler Chelina og uddyber sin træningsfilosofi: ”Træning skal være noget dagligdags, som bliver implementeret i din hverdag. Du behøver ikke at tage ned i et træningscenter og pumpe jern eller hive i maskinerne – en del af træningen kan du faktisk lave derhjemme også.”
 
Til december udkommer Chelina også med en bog om hendes vej til at blive ”Workout Pedersen”. ”Det er ikke en bog, jeg skriver for at blive kendt. Det er ud fra et ønske om at inspirere andre kvinder til at rejse sig fra det negative. Jeg startede jo, da jeg var på bunden – nyskilt med små børn og en masse gæld. Og det var i en alder af 38,” siger den populære træner, der må melde udsolgt langt ud i fremtiden for ny klienter, der ønsker enetimer. Derfor er det også holdtræningerne og hendes boot camps, Chelina fremhæver ved hendes nye gym, selvom det selvfølgelig stadig er muligt at få personlig træning en-til-en og også personlig træning, hvor man er to personer.
 
Se mere info om træning og priser på: www.workoutpedersen.dk/workout-pedersen-garage
 
Eller læg vejen forbi Workout Pedersens Garage på Calle Gibraltar i Los Boliches.

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com