Qué Pasa

Ajoblanco-fest i Almáchar

Den kolde suppe ajoblanco, der består af mandler, hvidløg, brød, olivenolie, vineddike og salt, og som gerne pyntes med druer, skulle først være tilberedt af de gamle romere.
I Almáchar er suppen dog nærmest et bysbarn, og derfor har den sin helt egen dag, i år den 2. september.
Den lille bjergby ligger ca. 35 km nordøst for Málaga, gemt i bjergene i La Axarquía.
Midt på dagen serveres Ajoblanco til alle besøgende i byens centrum.

Galleri Art Club præsenterer udstilling med David Utzon

David Utzon, barnebarn af Jørn Utzon udstiller sine fantastiske malerier for første gang i udlandet i Galleri Art Club beliggende på Calle Quemada 8-10 29640 Fuengirola (lige ved Plaza Picasso). Udstillingen varer fra 17. September til 17. Oktober, med fernisering søndag den 17. september fra 13-17. Der vil være blues musik, tapas og drikkelse.
 

Byfest i Fuengirola

Feria del Rosario, som årets store byfest i Fuengirola kaldes, afholdes den 6. – 12. oktober til ære for byens skytshelgen, Nuestra Señora la Virgen del Rosario.
Der er tivoli på feria-pladsen. I de mange små bygninger, de såkaldte casetas, kan man nyde musik og dans – ofte flamenco og den gladere sevillana – mad og vin, måske en tapa eller noget godt skinke og ost med et glas sherry eller vino.
I hele byen er der ellers liv og glade dage og festklædte mennesker, hvoraf mange er på hesteryg eller i hestevogn.

Ost for alle pengene

I Teba afholdes den 30. september og 1. oktober et stort marked med al fokus på regionens oste, hvoraf mange er lavet på mikro-landbrug. Det er oste lavet af gede-, fåre- eller komælk, ligesom det kan være blandinger af mælketyperne. Boder er stillet op langs byens gader og stræder, og man kan erhverve sig alle former for oste, mens andre boder også tilbyder pølser, skinker, olier og honninger.
Ostemarkedet kaldes Feria Mercado del Queso Artesano de Teba.
Teba ligger i øvrigt sådan lidt rundt regnet mellem Ronda og Antequera og er en lille, hvid bjergby, hvis fort vidner om den rolle, som byen spillede i forbindelse med den kristne generobring.

Suppedag i Álora

Día de las Sopas Perotas fejres den 7. oktober i Álora.
Indbyggerne, kendt som perotas, er gode kokke, og det viser de denne dag. Der serveres dog ikke suppe på suppedagen, men alle får mulighed for at sætte tænderne i en ret med brødkrummer og grønsager.

Menneskepyramider under Festes de la Mercè i Barcelona

Festes de la Mercè er den største, årlige fest i Barcelona, som hædrer byens skytshelgen.
Godt 500 events finder sted; det er koncerter og andre optrædener, sport og kulturelle begivenheder som menneskeædende drager og ildslugende mennesker.
Her kan man på den største dag, de menneskelige pyramider kendt som castellers, der den 24. september kan ses på og omkring Plaça Sant Jaume og i det gotiske kvarter. Pyramiderne kan blive så høje som otte etager, og man mener, at traditionen stammer fra en tid, hvor man kravlede ovenpå hinanden for at personen på øverste etage kunne se, om en fjende skulle være på vej.
Festlighederne varer fra den 22. - 25. september.

Cirque Du Soleil gæster Spanien med nyt show

Totem er navnet på det nye show, som Cirque Du Soleil i slutningen af 2017 og i starten af 2018 bringer til tre spanske byer.
 10. november – 13. december: Madrid.
 26. januar – 11. februar: Sevilla.
 24. marts – 15. april: Hospitalet de Llobregat ved Barcelona.

Sortmalede indbyggere forsvarer Jomfruen under Cascamorras

I over 500 år har indbyggerne i Guadix og Baza i Granada kæmpet om en statue af jomfruen Virgen de la Piedad, som indbyggerne i Guadix mener, at naboerne i Baza snuppede fra dem.
Og det fortsætter man med, i hvert fald et nogle dage hvert år under festivitassen, som man kalder Cascamorras. Kampene giver naturligvis anledning til en fest, der varer tre dage, fra den 6. – 9. september.
Det er vidunderligt underligt, at indbyggerne i Baza disse dage maler sig sorte fra top til tå for med det drabelige udseende at forsvare statuen af Jomfruen.

Støt æslerne i El Refugio del Burrito

En velgørenhedsmiddag for Refugio del Burrito, der tager sig af æsler og andre efterladte og mishandlede dyr, afholdes den 9. september på Hotel Tamisa Golf.
Pris er 33,00 euro, hvoraf 5 euro går til Refugio del Burrito. Det inkluderer velkomstdrink, 3-retters menu med halv flaske vin. Musik, underholdning, lotteri og auktion.
Arrangementet starter kl. 20.30.
Booking hos Inga Yvon Brüning: 654 513 38, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Hotel Tamisa Golf: 952 585 988.
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29