¿Qué Pasa? - Spanien

Feria: Sommerens festlige højdepunkt

Der danses sevillana i gaderne. Flamencomusikken er allestedsnærværende. Ryttere og hestevogne har erstattet den normale trafik. Alle malageños er stadset op i fineste puds. I centrum er der telte, hvor man kan forfriske sig med et glas vin eller fino og fortrænge sulten med nogle skiver ost og skinke eller et par andre tapas. Det er Málagas festuge, Feria de Málaga. Og det er én af landets største og mest farverige ferias. Om aftenen er festen henlagt til feria-pladsen uden for byen, hvor der er tivoli og en række koncerter. Byfesten starter den 15. august og varer til den 24. august. Den skydes i gang kort før midnat den 10. august, hvorefter der er fyrværkeri over byen og koncert med på stranden La Malagueta. Man forventer over fem millioner besøgende disse dage. Det betyder, at det er svært at komme ind til byen med egen bil, og at det er nærmest umuligt at finde en parkeringsplads. Det anbefales at benytte offentlig transport; bus fra den nordlige og østlige del af provinsen og tog fra Fuengirola, Benalmádena og Torremolinos. Læs mere på www.feriamalaga.es
 

Den røde tomatkrig

Tomatfesten Tomatina i Buñol (Valencia) er lige så meget krig, som det er fest. Og det er nok klodens mest smattede og farverige kombination af de to ting. Omkring 40.000 (de fleste af dem voksne!) mennesker kriges med tomater – i år har man bestilt 125 tons – og de kastes nådesløst på alt og alle. Et farverigt, i hvert fald et meget rødt skue. Tomatina afholdes i år den 28. august. Kampen foregår fra kl. 11.00 og ca. en time frem. Se mere på www.tomatina.es
 

Vikinger indtager Galicien

Vore nordiske forfædre anløb jo flere gange Spanien. De kom bl.a. til Andalusien i syd, og de kom til Galicien i nord. Og netop i den galiciske by Catoria i Pontevedra-provinsen markerer man besøget under Romería Vikinga, der er Galiciens ældste festivitas. Det foregår ved, at både, dekorerede som vikingeskibe, sejler op ad floden Arousa, og store kampe udkæmpes mellem vikinger og galicirere under drabelig, men festlig tumult. Romería Vikinga afholdes den 3. og 4. august.
 

Verdens ældste, religiøse skuespil, Misterio de Elche

Nok verdens ældste religiøse skuespil, Misterio de Elche, afholdes i Elche/Elx i Alicante-provinsen. Skuespillene er blevet opført siden 1200-tallet, og folk valfarter disse dage hertil, hvilket vil sige den 11. og 13. august. Skuespillet er på UNESCO’s verdensarvsliste.
 

Revolution på is

Javier Fernández, kunstskøjteløber med et verdensmesterskab i både 2015 og 2016, er med, når showet El Sueño Continúa, Revolution på Ice, løber over isen.
9. november: Málaga
16. november: Zaragoza
14. december: Bilbao
21. december: A Coruña
28 og 29. december: Madrid
Entré fra 19,35 euro på www.elcorteingles.es/entradas
 

Søfarere og fiskere velsignes

Søfarernes og fiskernes skytshelgen er Jomfru María, og sidst på eftermiddagen den 16. juli bæres statuer af Virgen del Carmen (én af Jomfru Marias mange titler), ofte opsat på en trone fra kirken og ud på havet, hvor hun kan velsigne søfarere og fiskere. Denne fejring har eksisteret siden 1500-tallet. Det er et usædvanligt og flot skue, en del festivitas medfølger, og den afholdes i flere byer, bl.a.: Málaga, Rincón de la Victoria, Vélez-Málaga, Torremolinos, Benalmádena, Los Boliches og Estepona.
 

Gallamiddag til støtte for æslerne

Den 19. juli kl. 20.00 afholdes en gallamiddag på Costa del Sol Hotel i Torremolinos. Der serveres en treretters menu og der vil være live underholdning med Dave Lee. Pris per person 33 euro, hvoraf 10 euro går til æslerne på El Refugio del Burrito. Reserver din plads hos Inga tlf. 643 382 245 eller på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 
 
 

Guitarfestival i Córdoba

Den årlige guitarfestival i Córdoba, Festival de la Guitarra de Córdoba, byder også denne gang på en lang række spændende koncerter og diverse aktiviteter. Den afholdes fra den 4. til 13. juli. Årets program byder på både jazz og rock, flamenco og klassisk spansk guitar. Blandt navnene er Eva Yerbabuena, Ida Nielsen & The Funkbots, The Stanley Clarke Band, David Russell og Miguel Ríos. Festivallen afholdes på flere forskellige lokaliteter i byen.
Mere info fås på www.guitarracordoba.es
 

Musik og dans i Nerja-grotten

Grotten i Nerja danner en spektakulær ramme om festivallen, Festival Internacional de Música y Danza de la Cueva de Nerja. Det borger for en vis kvalitet, at det er 60. gang, at festivalen afholdes. Bemærk, at nogle arrangementer afholdes i grotten, andre i Auditorio Jardines.
6. juli: Estrella Morente (Auditorio Jardines)
12. juli: Marco Biondi (Auditorio Jardines)
13. juli: Pastora Soler (Auditorio Jardines)
19. juli: God save the Queen (Auditorio Jardines)
20. juli: Ana Belén (Auditorio Jardines)
26. juli: Rocío Molino (i grotten)
27. juli: Concerto Málaga (i grotten)
28. juli: Era Malikian (Auditorio Jardines)
2. august: Cepeda (Auditorio Jardines)
3. august: Carlos Rivera (Auditorio Jardines)
Startskuddene lyder kl. 22.00. Man kan læse mere om festivallen og grotten samt købe entré på www.cuevadenerja.es
Tlf. 952 529 520.
 

Bæsterne klippes i Galicien

Navnet Rapa das Bestas kan oversættes til klipning af bæsterne. Populært kaldes traditionen bare La Rapa. I dagene fra den 5. til 8. juli indfanger man i området omkring Sabucedo i Pontevedra (Galicien) fritgående heste, ringer dem ind, og så bliver mankerne ellers trimmet. Det ligner en slags spektakulær brydning mellem mennesker og heste.
 

Nærdødsprocession

Santa Marta de Ribarteme er skytshelgenen for de genopståede. På helgenens dag valfarter alle, der har haft en nærdødsoplevelse eller som er alvorligt syge, til byen Las Nieves i Pontevedra, for at gå med i et optog kaldet Romería de Ataúdes, hvor de bærer en kiste – eller selv bliver båret i en kiste. Interesserede bør indfinde sig i byen den 29. juli.
 

San Fermín og de berygtede tyreløb

Landets mest omdiskuterede festuge er utvivlsomt San Fermín. Det er naturligvis i Pamplona, Navarra-regionens hovedby. Hver dag præcist kl. 08.00 i dagene fra den 6. til den 14. juli slippes seks tyre løs i gaderne – forfulgt af bysbørn og 1,5 millioner besøgende, der oftest ankommer til løbet direkte efter nattens festivitas. Løbene varer kun et par minutter og slutter i byens tyrefægterarena, hvor tyrene senere på dagen spiller endnu en hovedrolle, nu i tyrefægtning. Tyreløbene resulterer normalt i ret alternative demonstrationer med højlydte protesterende medlemmer af dyreværnsorganisationer.
 

Musikfestivallen Terral

Festivallen Terral, som afholdes på Málagas Teatro Cervantes, byder i perioden 22. juni – 7. august på flg. koncerter.
22. juni: Mariza
26. juni: Kroke
27. juni: The Chieftans
28. juni: Toni Zenet
29. juni: Rufus Wainwright
30. juni: Uto Lemper
01. juli: Richard Bona
02. juli: Paquito D’Rivera
07. juli: Michel Camilo og Tomatito
07. august: Yamato
Koncerterne starter kl. 20.30.
  

Sommerkoncerter i Marbella

Hotel Puente Romanos tennisklub danner den kommende sommer rammen om et par store koncerter.
08. august: The Jacksons
10. august: Tony Hadley (tidligere Spandau Ballet)
Entreer fra 35 euro. Mere information fås på www.rocklounge.com
 
 

Raphael på tour

Sanger og entertainer Raphael, der er pioner for moderne spansk musik, og som har underholdt i godt et halvt århundrede, er i 2019 på tour med showet Resinphónico.
12. juni: Valencia
29. juni: Linares
27. juli: Marbella
21. september: Zaragoza
27. september: Murcia
05. oktober: Bilbao
21. november: Sevilla
29. november: Málaga
30. november: Granada
19. december: Madrid
Mere information og entreer fra 33 euro på www.elcorteingles.es/entradas 
 
 
 
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com