¿Qué Pasa? - Spanien

Festivitas i Ronda

Ronda har i maj måned flere højdepunkter på kalenderen.
- 5. maj: Pilgrimsfærd med La Virgen de la Cabeza fra kirken Santa María de la Encarnación i den såkaldt gamle by til kapellet opkaldt efter jomfruen.
- 12. maj: Denne dag er det byens skytshelgen, La Virgen de la Paz, som bæres i procession gennem byen fra og til dens kirke.
- 16. – 19. maj: Romantiske Ronda er titlen på en række aktiviteter, der fejrer guldalderen i første halvdel ad 1800-tallet, hvor bl.a. smuglere satte præg på byen. Mere info på www.ronda-romantica.es.
- 17. – 19. maj: En byfest kaldet La Real Feria de Mayo afholdes med musik, dans, og marked. Ronda by fik rettigheden til denne festivitas i 1502 af selveste Johanne den Vanvittige.
- 24. maj: Religiøs procession med María Auxiliadora de Ronda. Optoget afsluttes med fyrværkeri over kløften.
 

Baby-hopning, El Colacho

I Castrillo de Murcia i Burgos-provinsen lægger man alle babyer, der er født inden for det forgange år, på en række tæpper på gaden, og så hopper mænd, udklædt som djævle, over de små, hvormed de reddes fra alt ondt. Det er fordi, det onde følger med disse djævle.
Denne tradition kaldes El Colacho og har siden 1620 årligt været afholdt og nøje iscenesat af et religiøst broderskab i Castrillo de Murcia.
I år er så den 23. juni den store dag, hvor alle forældre med smag for baby-eksorcisme bør bringe deres nyfødte til byen for at blive hoppet over af djævle. Der hoppes fra kl. 08.00 – 23.30.

Foredrag med The Art Society

13. maj kl. 16.30 på Salon Varietes i Fuengirola: Udlændinge i London 1520 – 1877: kunstnerne som forandrede retningen i britisk kunst.
13. maj kl. 18.00 i Centro Cultural Calle Granada: Som ovenstående.
14. maj i Club Danés, Mijas: Genus och kroppen. Historien om nøgenstudiet.
 
Foredragene er på engelsk.
 

Pilgrimsfærd i Huelva

Romería de El Rocío er en pilgrimsfærd, hvor over en million mennesker hvert år valfarter til byen Rocío i Huelva for at se jomfruen, Virgen de El Rocío. Det er et fornemt skue, hvori mange deltagere begiver sig af sted i hestevogn og er iklædt traditionelle dragter.
Det skulle hedde Romería, fordi pilgrimsfærdene traditionelt førte til Rom.
Romería de El Rocío afholdes i år den 9. og 10. juni.

Córdoba byder på Majkors og Patiofestival

To årligt tilbagevendende begivenheder gør sig specielt bemærket i Córdoba, og det er Cruces de Mayo (de blomstersmykkede majkors) og det er patio-festivallen. De to traditionsbundne scenarier nærmest falder over hinanden på kalenderen.
Cruces de mayo er en tradition, som efterleves i mange spanske byer, men det i Córdoba overgår dem alle. Gennem byen bæres kæmpestore, blomsterprydede kors, som skal vise respekt for det kors, Jesus blev korsfæstet på, og de kan ligeledes ses på pladser og andre åbne områder. Det er altså en religiøs fest, men det forhindrer naturligvis ikke, at der er barer med diverse forfriskninger langs ruterne og ved korsene, ligesom der spilles flamenco-musik og danses for vel ligesom at fejre de store kors. På trods af det med maj i navnet starter
I år afholdes Cruces de Mayo fra den 1. til den 5. maj.
Patio-festivalen, hvor man kan gå gennem Córdobas gamle bydels charmerende labyrint af gader og kigge indenfor i de mange smukt udsmykkede patios, der disse dage er åbne for besøgende, afholdes fra den 6. til den 9. maj.

Jerez’ heste-feria

Feria del Caballo i Jerez de la Frontera begyndte som et hestemarked tilbage i 1284. I dag er det konverteret til et ugelangt prægtigt skue af Andalusiens og dermed også Spaniens fineste heste.
Ingen feria uden flamenco, noget spiseligt og sherry, og da slet ikke i sherrybyen Jerez.
I år afholdes feriaen fra den 1. – 18. maj.

Byfest i Sevilla

Årets byfest i Sevilla, kaldet Feria de Abril, fejres trods navnen i år fra den 4. til den 11. maj.
Det er én af de første byfester på den andalusiske kalender for samme, og det er én af de største. Det er også én af de smukkeste byfestester, speciel pga. årstiden, da appelsintræerne blomstrer.
Vær ellers forberedt på en hel uge med seriøse mængder af musik og dans, mad og drikke, både i centrum og på feria-pladsen.

Gaucins gallerier byder velkomne

Kunstgallerier og -værksteder åbner den 24., 25., 26 og 31. maj. maj samt 1. og 2. juni dørene for besøgende.
Arrangementet kaldes Art Estudios Abiertos. Mange kunstnere, både spaniere og udlændinge, har valgt at slå sig ned i den smukke by. Disse dage kan man så besøge dem og se og høre mere om deres arbejde, som bl.a. er kunstmaleri, keramik, litografi, fotografi og keramisk kunst.

Sommerkoncerter i Marbella

Hotel Puente Romanos tennisklub danner den kommende sommer rammen om et par store koncerter.
- 8. august: The Jacksons
- 10. august: Tony Hadley (tidligere Spandau Ballet)
Entreer fra 35 euro. Mere information fås på www.rocklounge.com.

Helligdage

1. maj: Førstemajdag er national helligdag.
3. maj: Lokal helligdag i Alhaurín el Grande, Coín og Frigiliana.
8. maj: Lokal helligdag i Sevilla.
13. maj: Lokal helligdag i Jerez de la Frontera.
15. maj: Lokal helligdag i Estepona og Nerja.
24. maj: Lokal helligdag i Alhaurín el Grande.
3. juni: Lokal helligdag i Coín.
11. juni: Lokal helligdag i Marbella.
13. juni: Lokal helligdag i Frigiliana.
20. juni: Lokal helligdag i Sevilla.
24. juni: Lokal helligdag i Alhaurín de la Torre, Almuñécar, Benalmádena og Salobreña.

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com