La Danesa på Youtube

Qué Pasa

Menneskepyramider under Festes de la Mercè i Barcelona

Festes de la Mercè er den største, årlige fest i Barcelona, som hædrer byens skytshelgen.
Godt 500 events finder sted; det er koncerter og andre optrædener, sport og kulturelle begivenheder som menneskeædende drager og ildslugende mennesker.
Her kan man på den største dag, de menneskelige pyramider kendt som castellers, der den 24. september kan ses på og omkring Plaça Sant Jaume og i det gotiske kvarter. Pyramiderne kan blive så høje som otte etager, og man mener, at traditionen stammer fra en tid, hvor man kravlede ovenpå hinanden for at personen på øverste etage kunne se, om en fjende skulle være på vej.
Festlighederne varer fra den 22. - 25. september.

Under huden på Mads Langer

Mads Langer 600x300px

 

 

Ost for alle pengene

I Teba afholdes den 30. september og 1. oktober et stort marked med al fokus på regionens oste, hvoraf mange er lavet på mikro-landbrug. Det er oste lavet af gede-, fåre- eller komælk, ligesom det kan være blandinger af mælketyperne. Boder er stillet op langs byens gader og stræder, og man kan erhverve sig alle former for oste, mens andre boder også tilbyder pølser, skinker, olier og honninger.
Ostemarkedet kaldes Feria Mercado del Queso Artesano de Teba.
Teba ligger i øvrigt sådan lidt rundt regnet mellem Ronda og Antequera og er en lille, hvid bjergby, hvis fort vidner om den rolle, som byen spillede i forbindelse med den kristne generobring.

Suppedag i Álora

Día de las Sopas Perotas fejres den 7. oktober i Álora.
Indbyggerne, kendt som perotas, er gode kokke, og det viser de denne dag. Der serveres dog ikke suppe på suppedagen, men alle får mulighed for at sætte tænderne i en ret med brødkrummer og grønsager.

Byfest i Fuengirola

Feria del Rosario, som årets store byfest i Fuengirola kaldes, afholdes den 6. – 12. oktober til ære for byens skytshelgen, Nuestra Señora la Virgen del Rosario.
Der er tivoli på feria-pladsen. I de mange små bygninger, de såkaldte casetas, kan man nyde musik og dans – ofte flamenco og den gladere sevillana – mad og vin, måske en tapa eller noget godt skinke og ost med et glas sherry eller vino.
I hele byen er der ellers liv og glade dage og festklædte mennesker, hvoraf mange er på hesteryg eller i hestevogn.

Andalusiens ældste dyrskue

10-12 oktober
Har du undret over, hvordan et ægte spansk dyrskue forløber? Ikke? Men alligevel kunne det måske være en idé at kigge forbi Villanueva de Tapia.
Landbrugsmessen og dyrskuet her har sine rødder tilbage i 1869, og er således Andalusiens ældste og vigtigste dyrskue.
Samtidig afholdes med en række forskellige andre aktiviteter såsom udstillinger og auktioner og madlavningskonkurrence i hvem der kan lave den bedste ret med gedekid.

Spanskhedens dag

Den 12. oktober, som jo er den dato, hvor Cristoffer Colombus i det herrens år 1492 satte sine ben på det, vi i dag kalder Amerika, fejres stadig i Spanien. Det skyldes, at det var de såkaldte katolske monarker, Isabella og Ferdinand (primært førstnævnte), der sponsorerede turen. Desuden hævder mange fortsat, at søfareren blev født i netop Spanien, der uanset hvad fik et stort udbytte af denne opdagelse, ligesom ”spanskheden” inklusive landets sprog blev udbredt.
I Madrid er der denne dag militærparader. For alle andre byers borgere er dagen ensbetydende med en helligdag.

Gå fire dage for Cudeca og Triple A

Marbella 4 Days Walking hedder et arrangement fra den 12. til 15. oktober
hvor man kan deltage i forskellige vandreture. De starter ved Las Terrazas del Puerto og fører deltagerne gennem byen, parker og langs strandene. Der er vandreturer på hhv. 20 og 30 km.
Ved tilmelding via www.marbella4dayswalking.com kan man donere et beløb efter eget ønske til cancerforeningen Cudeca og dyreværnsforeningen Triple A.

Vin – og kastanjevest i Yunquera

Hvert år i oktober afholder Yunquera sin Fiesta de La Castaña y el Vino. I år er det den 21. og 22. oktober.
Byens centrale plads omdannes til udeserveringer af friskristede kastanjer og andre lækkerier fra bjergene samt den lokale vin.

Besøg de kære afdøde Allehelgensdag

Allehelgensdag, eller Día de Todos los Santos, fejres den 1. november i hele landet med et besøg på kirkegården. Her mindes man de kære afdøde ved at bede for dem, og nogle steder hygger man omkring dem med mad og drikke, hvilket skulle være for at kompensere for de festligheder, som de hedengangne er gået glip af det forgangne år.
Der sættes friske blomster ved gravnicherne, og kirkegårdene kan denne dag være et egentlig festligt skue.

Den hellige Martíns slagtedag

San Martíns dag, som er den 11. november, er ensbetydende med den store slagtedag, la matanza. I mange byer, specielt i bjergområderne, slagtes grise for dermed at tilberede blodpølser og andre pølser samt skinker og sager til den kommende vinter.
Imens det foregår, smages der på sagerne, hvilket kommer besøgende til gode.

Kaninfest i Ronda-bjergene

I Parauta, én af Ronda-bjergenes fine, hvide landsbyer, afholdes den 11. november den årlige kaninfest. Det er ensbetydende med smagsprøver på kanin, som stadigvæk er indbyggernes traditionelle spise.
Det meste af dagen er der forskellige former for underholdning i byen, og fra kl. 11.30 uddeles tallerkner med ris med kanin, som nogle af de ihærdige indbyggere selv har tilberedt. Til kaninen nydes traditionelt et glas moscatelvin.

Cirque Du Soleil gæster Spanien med nyt show

Totem er navnet på det nye show, som Cirque Du Soleil i slutningen af 2017 og i starten af 2018 bringer til tre spanske byer.
 10. november – 13. december: Madrid.
 26. januar – 11. februar: Sevilla.
 24. marts – 15. april: Hospitalet de Llobregat ved Barcelona.

Jazzfestival med internationale indslag i Málaga

International jazzfestival med titlen 31 Festival Internacional de Jazz afholdes på Teatro Cervantes.
Festivalen afholdes den 8. – 13. november med følgende koncerter.
Ÿ 8. november: Steve Coleman and Five Elements
Ÿ 9. november: Ron Carter Golden Stryker Trio.
Ÿ 10. november: Elaine Elias.
Ÿ 11. november: Medeski’s Mad Skillet.
Ÿ 12. november: Dave Holland Trio.
Ÿ 13. November: Fancinemajazz.
Koncerterne starter kl. 20.30. Læs mere på www.teatrocervantes.com.

Smølferne kommer

De små blå folk ankommer først til Málaga den 16. december. Dog forventes der hurtigt at blive udsolgt til de tre shows, der finder sted i sportscentret José María Martín Carpena.
Den 16. er der show kl. 16.00 og 19.30. Den 17. kl. 12.00.
Entré fra 22,80 euro på www.elcorteingles.es/entradas.
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29