Qué Pasa

Gå for Cudeca

Velgørenhedsorganisationen Cudeca, der bl.a. driver cancerhospicet i Benalmádena, hvor omkring 850 mennesker hvert år er under behandling og pleje, afholder for 15. gang den årlige gåtur, den såkaldte Walkathon.
Det sker søndag den 21. maj kl. 10.00.
Organisationen håber på mange fremmødte. Også da der er behov for mange bidrag til Cudecas altid trængte kasse.
- Man kan vælge at gå enten to, fem eller 10 kilometer.
- Kæledyr er velkomne på turen.
- Mødestedet er ved lejlighedshotellet Sunset Beach Club på Benalmádena Costa.
- Det meste af turene går ad strandpromenaden.
- Man modtager bl.a. en T-shirt og et tombolanummer.
- Der er flere muligheder for at indsamle penge til Cudeca i forbindelse med netop dette arrangement.
- Man kan tilmelde sig på hospicet i Benalmádena, i én af organisationens butikker i Málaga-provinsen eller på hjemmesiden www.cudeca.org.
- Prisen er 10 euro for voksne, 6 for børn. Registreres man på selve dagen, 12 prisen for voksne 12 euro, for børn stadig 6 euro. Der er familierabatter; se mere på deres hjemmeside.
- Efter gåturen er der forskellige aktiviteter. Der uddeles præmier til dem, som har indsamlet flest penge, der er tombola, levende musik, og der serveres skam også en velgørenheds-paella på stranden.

Gå med og for hundene i Marbella

Perroton Marbella er titlen på et velgørenhedsarrangement til fordel for hjemløse og anderledes betrængte hunde.
- 28. maj kl. 09.00.
- Mødested er Terrazas del Puerto Deportivo.
- Man går 3 km – med eller uden hunden.
- Adgang koster 10 euro.
- Booking i El Corte Inglés eller på www.elcorteingles.es/entradas.
- Se mere på www.perroton.org.

Jerez’ heste-feria

Feria del Caballo i Jerez de la Frontera begyndte som et hestemarked tilbage i 1284. I dag er det konverteret til et ugelangt prægtigt skue af Andalusiens og dermed også Spaniens fineste heste.
Ingen feria uden flamenco, noget spiseligt og sherry, og da slet ikke i sherrybyen Jerez.
I år afholdes feriaen fra den 13. – 20. maj.

Costa del Sol Dfas

Faber & Faber. 90 års signifikativ rolle indenfor design af bogomslag og illustrationer.
Foredrag på engelsk af Tony Faber
Tid: 8. maj kl.16.30
Sted: Salón Varietes, Fuengirola
Samma foredrag holdes i Nerja, Centro Cultural, C/ Granada
Tid: 9. maj kl.18.00

Patiofestival i Córdoba

Fra den 2. til den 14. maj er der Patio-fest i Córdoba. Her kan man gå gennem Córdobas gamle bydels charmerende labyrint af gader og kigge indenfor i de mange smukt udsmykkede patios, der disse dage er åbne for besøgende.

Pilgrimsfærd i Huelva

Romería de El Rocío er en pilgrimsfærd, hvor over en million mennesker hvert år valfarter til byen Rocío i Huelva for at se jomfruen, Virgen de El Rocío. Det er et fornemt skue, hvori mange deltagere begiver sig af sted i hestevogn og er iklædt traditionelle dragter.
Det skulle hedde Romería, fordi pilgrimsfærdene traditionelt førte til Rom.
Romería de El Rocío afholdes i år den 4. og 5. juni.

Baby-hopning, El Colacho

I Castrillo de Murcia i Burgos-provinsen lægger man alle babyer, der er født inden for det forgange år, på en række tæpper på gaden, og så hopper mænd, udklædt som djævle, over de små, hvormed de reddes fra alt ondt. Det er fordi, det onde følger med disse djævle.
Denne tradition kaldes El Colacho og har siden 1620 årligt været afholdt og nøje iscenesat af et religiøst broderskab i Castrillo de Murcia.
I år er så den 18. juni den store dag, hvor alle forældre med smag for baby-eksorcisme, bør bringe deres nyfødte til byen for at blive hoppet over af djævle.

Córdoba byder på Majkors i april og Patiofestival i maj

To årligt tilbagevendende begivenheder gør sig specielt bemærket i Córdoba, og det er Cruces de Mayo (de blomsterudsmykkede majkors) og det er patio-festivallen. De to traditionsbundne scenarier nærmest falder over hinanden på kalenderen.
Cruces de mayo er en tradition, som efterleves i mange spanske byer, men det i Córdoba overgår dem alle. Her vil bæres kæmpestore, blomsterprydede kors, som skal vise respekt for det kors, Jesus blev korsfæstet på, gennem byen, og de kan ligeledes ses på pladser og andre åbne områder. Det er altså en religiøs fest, men det forhindrer naturligvis ikke, at der er barer med diverse forfriskninger langs ruterne og ved korsene, ligesom der spilles flamenco-musik og danses for vel ligesom at fejre de store kors. På trods af det med maj i navnet starter herligheden i år allerede den 27. april og varer frem til den 1. maj.
Patio-festivalen, hvor man kan gå gennem Córdobas gamle bydels charmerende labyrint af gader og kigge indenfor i de mange smukt udsmykkede patios, der disse dage er åbne for besøgende, afholdes fra den 2. til den 14. maj.

Byfest i Sevilla

Årets byfest i Sevilla, kaldet Feria de Abril, fejres i år fra den 30. april til den 7. maj.
Det er én af de første byfester på den andalusiske kalender for samme, og det er én af de største. Det er også én af de smukkeste byfestester, speciel pga. årstiden, da appelsintræerne blomstrer.
Vær ellers forberedt på en hel uge med seriøse mængder af musik og dans, mad og drikke, både i centrum og på feria-pladsen.

Blodpølsedag i Canillas de Aceituno

I Canillas de Aceituno, en lille bjergby nord for Vélez-Málaga, er indbyggerne så stolte af deres blodpølser, at de tilegner dem en helt dag, altså Día de la Morcilla.
Her serveres tonsvis af pølse, akkompagneret af landvin, til de mange blodpølse-aficionados, der vælger netop denne dag til at kigge forbi.
Den store blodpølsedag afholdes i år den 30. april.

Raphael giver koncert

Man skal ofte være hurtigt ude, hvis man vil være med, når evigt populære Raphael giver koncert. Således måske også, når han den 2. juni gæster Málaga, nærmere betegnet Auditorio Municipal Cortijo de Torres.
Entré fra 33,00 euro på www.elcorteingles.com/entradas.

Guns N’ Roses i Portugal

Er man begejstret for Guns N’ Roses og gerne vil rejse for at opleve bandet, kan man gøre det den 2. juni, da de giver koncert i nabolandet Portugals hovedstad, Lissabon.
Se mere og book fra 75,65 euro på www.elcorteingles.es/entradas.

Formel 1 i Catalonien

Det spanske grand prix-løb i Formel 1 køres den 12. – 14. maj i Montmeló i det nordlige Catalonien.
Banen, som hedder Circuit de Barcelona-Catalunya, blev åbnet i 1991, og der er plads til 140.000 tilskuere. Entré kan købes på www.elcorteingles.es/entradas.

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29