¿Qué Pasa? - Spanien

Junglebogen opføres i Málagas botaniske have

Historien om Mowgli, Hara og kærlighed til dyr udspiller sig i dagene 7. – 10. juni i den botaniske have, Jardín Botánico de la Concepción.
Stykket opføres som en musical, der kaldes El Espíritu de la Selva. Velegnet for alle aldersgrupper.
Der er opførelser kl. 20.30 og igen kl. 22.30. Showet varer ca. t time og 20 min.
Entré fra 18 euro kan købes på www.elcorteingles.es/entradas.

Se de dansende heste i Fuengirola

Den Kongelige Spanske Rideskole fra Jerez gæster den 8. juni Fuengirola. Med er hestene af den spanske race, Pura Raza Española, der som nogle af verdens bedst trænede heste medvirker i showet ’de dansende heste’.
Det er et spektakulært og medrivende show, der kan opleves i tyrefægterarenaen.
Det starter kl. 22.00. Dørene åbnes en time før. Entré fra 27,25 euro på www.elcorteingles.es/entradas.
 

Festival i Nerja-grotten

Grotten i Nerja danner en spektakulær ramme om festivallen, Festival Internacional de Música y Danza de la Cueva de Nerja. Det borger for en vis kvalitet, at det er 59. gang, at festivalen afholdes. I år er det den 16. juni – 19. juli.
16. juni: Barbara Hendriks (i grotten).
29. juni: Manuel Liñan ’Nomada’ (på pladsen ved grotten).
5. juli: Málagas Symfoniorkester (på Plaza de España).
13. juli: Paquito D’Rivera (på pladsen ved grotten).
19. juli: Javier Perianes (i grotten).
Startskuddene lyder kl. 22.00. Man kan læse mere om festivallen og grotten samt købe entré på www.cuevadenerja.es. Tlf. 952 529 520.
 

Baby-hopning, El Colacho

I Castrillo de Murcia i Burgos-provinsen lægger man alle babyer, der er født inden for det forgange år, på en række tæpper på gaden, og så hopper mænd, udklædt som djævle, over de små, hvormed de reddes fra alt ondt. Det er fordi, det onde følger med disse djævle.
Denne tradition kaldes El Colacho og har siden 1620 årligt været afholdt og nøje iscenesat af et religiøst broderskab i Castrillo de Murcia.
I år er så den 3. juni den store dag, hvor alle forældre med smag for baby-eksorcisme bør bringe deres nyfødte til byen for at blive hoppet over af djævle.
 

Guitarfestival i Córdoba

Den årlige guitarfestival i Córdoba, Festival de la Guitarra de Córdoba, byder også denne gang på en lang række spændende koncerter og diverse aktiviteter.
Den afholdes fra den 4. til 14. juli. Årets program byder på både jazz og rock, flamenco og klassisk spansk guitar.
Det er 38. gang, at festivallen afholdes, og det sker på forskellige lokaliteter i byen.
Mere info fås på www.guitarracordoba.org.
 

Hans og Juan

Her jer Skt. Hans jo kaldet San Juan, og han fejres om aftenen den 23. juni på mange strande med bål og mad og drikke. Nogle steder afbrændes også figurer a la hekse.
Landets mest spektakulære San Juan er i Alicante og i Ciudadella på Menorca, og her er der en ugelang fest, som udover bål og brand inkluderer hesteløb og –opvisninger i samt pomada serveret langs gaderne, mens man på de sydlige kyster begrænser sig til en enkelt aftens festivitas.
Speciel er også Benalmádena, hvor San Juan er skytshelgen, og her er der underholdning på stranden, og i Arroyo de La Miel afbrændes dukker i papmache, de såkaldte Júas.
 

Vin-slagsmål i La Rioja

Udtrykket ’at male byen rød’ tages bogstaveligt i Haro, La Rioja. Og det gøres hvert år under et slagsmål, La Batalla del Vino, hvor vinen er våbenet, og som i år finder sted den 29. juni.
Det er en tradition, som skulle have udspillet sig siden 500-tallet. Da skulle indbyggerne en gang om året havde begivet sig til de omkringliggende bjerge, hvor en munk, der senere skulle blive til byens skytshelgen, have boet. Disse pilgrimme deltog i en messe, og efter det indtog man en hel del vin, hvorefter et slagsmål uundgåeligt ville starte. Vinen blev et våben.
Nu om dage er der også messe før slagsmålet, hvori to hold hælder store mængder vin over hinanden, og det samme gør indbyggere og besøgende på byens gader og pladser.
Vinelskere kan være ganske rolige, da ikke al vinen går til spilde, og der afholdes diverse vinsmagninger.
 

San Fermín og de berygtede tyreløb

Landets mest omdiskuterede festuge er utvivlsomt San Fermín. Det er naturligvis i Pamplona, Navarra-regionens hovedby.
Hver dag præcist kl. 08.00 i dagene fra den 6. til den 14. juli slippes seks tyre løs i gaderne – forfulgt af bysbørn og 1,5 millioner besøgende, der oftest ankommer til løbet direkte efter nattens festivitas.
Løbene varer kun et par minutter og slutter i byens tyrefægterarena, hvor tyrene senere på dagen spiller endnu en hovedrolle, nu i tyrefægtning.
Tyreløbene resulterer normalt i ret alternative demonstrationer med højlydte protesterende medlemmer af dyreværnsorganisationer.
 

Fuengirolas borg åben

Castillo Sohail, Fuengirolas borg, er åben for interesserede.
Historiens gang tilbage fra maurernes tid til den kristne generobring kan læses i murene. Den blev senest restaureret i 1960’erne, hvilket er illustreret på plancher sat op på strandpromenaden nedenfor borgen.
Adgang er gratis, og man benytter porten, som vender ud mod floden. Der er åbent tirsdag til fredag kl. 10.00 – 14.00 samt lørdag, søndag og helligdage kl. 10.00 – 14.00 og 15.30 – 18.00.
 

Joaquín Sabina på tour

Den populære sanger turnerer landet rundt med programmet ’Lo Niego Todo’. Touren inkluderer følgende koncerter:
  • 6. juni i San Sebastián.
  • 16. juni i Madrid.
Mere information og køb af billetter på www.elcorteingles.es/entradas.

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com