La Danesa på Youtube

¿Qué Pasa? - Spanien

EM i badminton spilles i Huelva

Europamesterskaberne i badminton for både damer og herrer, double og mix spilles i Huelva. Her lægger sportscentret Palacio de Deportes tag til turneringerne, som starter den 24. april. Finalerne spilles den 29. april.
Entreer kan erhverves på www.elcorteingles.es/entradas.
 

Córdoba byder på Majkors i april og Patiofestival i maj

To årligt tilbagevendende begivenheder gør sig specielt bemærket i Córdoba, og det er Cruces de Mayo (de blomstersmykkede majkors) og det er patio-festivallen. De to traditionsbundne scenarier nærmest falder over hinanden på kalenderen.
Cruces de mayo er en tradition, som efterleves i mange spanske byer, men det i Córdoba overgår dem alle. Gennem byen bæres kæmpestore, blomsterprydede kors, som skal vise respekt for det kors, Jesus blev korsfæstet på, og de kan ligeledes ses på pladser og andre åbne områder. Det er altså en religiøs fest, men det forhindrer naturligvis ikke, at der er barer med diverse forfriskninger langs ruterne og ved korsene, ligesom der spilles flamenco-musik og danses for vel ligesom at fejre de store kors. På trods af det med maj i navnet starter herligheden i år allerede den 27. april og varer frem til den 1. maj.
Patio-festivalen, hvor man kan gå gennem Córdobas gamle bydels charmerende labyrint af gader og kigge indenfor i de mange smukt udsmykkede patios, der disse dage er åbne for besøgende, afholdes fra den 1. til den 13. maj.


Fuengirolas borg åben

Castillo Sohail, Fuengirolas borg, er åben for interesserede.
Historiens gang tilbage fra maurernes tid til den kristne generobring kan læses i murene. Den blev senest restaureret i 1960’erne, hvilket er illustreret på plancher sat op på strandpromenaden nedenfor borgen.
Adgang er gratis, og man benytter porten, som vender ud mod floden. Der er åbent tirsdag til fredag kl. 10.00 – 14.00 samt lørdag, søndag og helligdage kl. 10.00 – 14.00 og 15.30 – 18.00.
 
 
 

Jerez’ heste-feria

Feria del Caballo i Jerez de la Frontera begyndte som et hestemarked tilbage i 1284. I dag er det konverteret til et ugelangt prægtigt skue af Andalusiens og dermed også Spaniens fineste heste.
Ingen feria uden flamenco, noget spiseligt og sherry, og da slet ikke i sherrybyen Jerez.
I år afholdes feriaen fra den 5. – 12. maj.
 

Korsang i Nerja

Royal British Legion i Nerja står bag en koncert med det internationale kor CoraXalia, (dirigent: Eusebio Pita). Den afholdes den 21. april kl. 19.30 i restauranten i Nerja-grotten. Entré 5 euro. For reservation og yderlige info ring 654 085 811 eller 633 382 117, e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
 

Hestebønner til alle i Villanueva de la Concepción

I Villanueva de la Concepción er man så glade for hestebønner, at den skønne grønsag er tildelt en egen dag i form af Día de la Haba.
I år afholdes hestebønnedagen den 29. april.
Besøgende bliver midt på dagen budt på en smagsprøve i form af en gryderet eller et stykke omelet med hestebønner i byens centrum. Der er samtidig forskellige musikalske indslag.
 

Byfest i Sevilla

Årets byfest i Sevilla, kaldet Feria de Abril, fejres i år fra den 15. til den 22. april.
Det er én af de første byfester på den andalusiske kalender for samme, og det er én af de største. Det er også én af de smukkeste byfestester, speciel pga. årstiden, da appelsintræerne blomstrer.
Vær ellers forberedt på en hel uge med seriøse mængder af musik og dans, mad og drikke, både i centrum og på feria-pladsen.
Blodpølsedag Canillas de Aceituno
I Canillas de Aceituno, en lille bjergby nord for Vélez-Málaga, er indbyggerne meget stolte af deres blodpølser. Så meget, at de tilegner dem en helt dag, hvor man også serverer pølse til de mange blodpølse-aficionados, der vælger netop denne dag til at kigge forbi.
I år dagen, Día de la Morcilla Canillera, den 29. april.
 

Formel 1 i Catalonien

Det spanske grand prix-løb i Formel 1 køres den 13. maj i Montmeló i det nordlige Catalonien.
Banen, som hedder Circuit de Barcelona-Catalunya, blev åbnet i 1991, og der er plads til 140.000 tilskuere. Entré fra 99 euro kan købes på www.elcorteingles.es/entradas.
 

Joaquín Sabina på tour

Den populære sanger turnerer landet rundt med programmet ’Lo Niego Todo’. Touren inkluderer følgende koncerter:
  • 12. maj i Granada.
  • 19. maj i Córdoba.
  • 25. maj i Albacete.
  • 6. juni i San Sebastián.
  • 16. juni i Madrid.
Mere information og køb af billetter på www.elcorteingles.es/entradas.

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com