¿Qué Pasa? - Spanien

Córdoba byder på Majkors og Patiofestival

To årligt tilbagevendende begivenheder gør sig specielt bemærket i Córdoba, og det er Cruces de Mayo (de blomstersmykkede majkors) og det er patio-festivallen. De to traditionsbundne scenarier nærmest falder over hinanden på kalenderen.
Cruces de mayo er en tradition, som efterleves i mange spanske byer, men det i Córdoba overgår dem alle. Gennem byen bæres kæmpestore, blomsterprydede kors, som skal vise respekt for det kors, Jesus blev korsfæstet på, og de kan ligeledes ses på pladser og andre åbne områder. Det er altså en religiøs fest, men det forhindrer naturligvis ikke, at der er barer med diverse forfriskninger langs ruterne og ved korsene, ligesom der spilles flamenco-musik og danses for vel ligesom at fejre de store kors. På trods af det med maj i navnet starter
I år afholdes Cruces de Mayo fra den 1. til den 5. maj.
Patio-festivalen, hvor man kan gå gennem Córdobas gamle bydels charmerende labyrint af gader og kigge indenfor i de mange smukt udsmykkede patios, der disse dage er åbne for besøgende, afholdes fra den 6. til den 9. maj.

Jerez’ heste-feria

Feria del Caballo i Jerez de la Frontera begyndte som et hestemarked tilbage i 1284. I dag er det konverteret til et ugelangt prægtigt skue af Andalusiens og dermed også Spaniens fineste heste.
Ingen feria uden flamenco, noget spiseligt og sherry, og da slet ikke i sherrybyen Jerez.
I år afholdes feriaen fra den 1. – 18. maj.

Påske: Semana Santas storslåede processioner

Semana Santa er spaniernes vigtigste højtid, og i hele påskeugen, hvilket i år vil sige fra den 14. til den 21. april, er der religiøse processioner i stort set hver eneste af landets byer. Helt specielle er optogene i Málaga og Sevilla.
Der er hver dag flere processioner, hvor store, troner med Kristusfigurer o.a. bæres gennem byerne, fulgt af dyster og meget bombastisk musik og kutteklædte mennesker. Nogle optog starter midt på dagen, mens andre først sætter i gang sent om aftenen, men uanset tidspunktet er man garanteret, at gader og stræder er tætpakkede af andægtige katolikker – og alle de andre, der mere tager påskeoptogene som en anledning til at feste.
De mest spektakulære optog kan ses Palmesøndag den 14. april samt Skærtorsdag og Langfredag, hhv. den 18. og 19. april.

El Paso i Benalmádena, Istán og Cajiz

Flere byer har deres helt egne traditioner i forbindelse med påskedagene. Et eksempel herpå er El Paso, der nærmest er et skuespil, som omhandler tiderne fra Det Gamle Testamente og frem til Jesu liv og død.
El Paso opføres de fleste steder skærtorsdag og langfredag, bl.a. i Benalmádena Pueblo, hvor det har været en tradition siden begyndelsen af 1900-tallet og hvert år har været fordelt på 35 akter.
Også Istán afholder El Paso. Her har man opført stykket siden 1600-tallet, mens det blev afbrudt under borgerkrigen, for så igen at blive genoptaget og opført hvert år fra 1980.
I Cajiz ved Vélez-Málaga medvirker ca. 250 i opførelsen af 36 scener fra Det Nye Testamente.

Blodpølsedag Canillas de Aceituno

I Canillas de Aceituno, en lille bjergby nord for Vélez-Málaga, er indbyggerne meget stolte af deres blodpølser. Så meget, at de tilegner dem en helt dag, hvor man også serverer pølse til de mange blodpølse-aficionados, der vælger netop denne dag til at kigge forbi.
I år fejres dagen, Día de la Morcilla Canillera, den 28. april.
 
Koncert med Bob Dylan

Selveste Bob Dylan kommer sammen med sit band til Spanien og giver den 4. maj koncert i Fuengirola. Den afholdes ved borgen, Castillo Sohail, i det som kaldes Marenostrum Music Castle Park.
Koncerten starter kl. 21.00, der åbnes for adgang kl. 19.00.
Entré kan købes fra 71,50 til 165 euro på www.ticketmaster.es.

Cudecas store Walkathon

Walkathon, den store, årlige travetur for velgørenhedsorganisationen Cudeca, afholdes i år søndag den 12. maj. Organisationen driver bl.a. cancerhospicet i Benalmádena, hvor omkring 850 mennesker hvert år er under behandling og pleje.
Cudeca håber på mange fremmødte. Også da der er behov for mange bidrag til den altid trængte kasse.
- Man kan vælge at gå enten to (start kl. 12.00), fem (start kl. 12.00), eller 10 kilometer (start kl. 10.30).
- Mødestedet er ved lejlighedshotellet Sunset Beach Club på Benalmádena Costa.
- Det meste af turene går ad strandpromenaden.
- Man modtager bl.a. en T-shirt og et tombolanummer.
- Der er flere muligheder for at indsamle penge til Cudeca i forbindelse med netop dette arrangement.
- Kæledyr er velkomne på turen.
- Man kan tilmelde sig på hospicet i Benalmádena, i én af organisationens butikker i Málaga-provinsen eller på hjemmesiden www.cudeca.org.
- Prisen er ved tilmelding senest i marts 10 euro for voksne, 6 for børn op til 12 år. Der er familierabatter. Se mere på deres hjemmeside.
- Efter gåturen er der forskellige aktiviteter. Der uddeles præmier til dem, som har indsamlet flest penge, der er tombola, levende musik, underholdning for børn, og der serveres også en velgørenheds-paella på stranden.

Kunst-paseo i Cómpeta

Cómpeta konverteres i dagene den 20. til den 24. april til et åbent galleri. Byens fine gader, stræder og pladser danner kulisserne for udstillinger af en række forskellige spanske så vel som udenlandske kunstnere, ligesom byens mange gallerier byder alle indenfor.
Arrangementet kaldes Paseo del Arte, og det er niende gang, det afholdes i byen, hvormed man kan spadsere rundt i byen, fra den ene udstilling til den næste. Det er med den fornemme atmosfære og smukke omgivelser, der er i denne bjergby.
Der er desuden levende musik på forskellige tidspunkter, arrangementer for børn, workshops m.v. Man kan gå ad kunstruten mellem kl. 11.00 – 14.30 og 16.00 – 20.00.
Læs mere på www.artcompeta.com.

Velgørenhedsmiddag for æslerne

Den 5. april kl. 20.00 afholdes der en hyggelig velgørenhedsmiddag med 3-rettes menu ekskl. drikkevarer hos Da Bruno på Mijas Costa.
Auktion og stort lotteri efterfølgende. Underholdning med Dave Lee (Dean Martin – The Rat Pack).
Pris per person 39 euro. 10 euro går ubeskåret til El Refugio del Burrito. Tilmelding hos Inga: 643 381 145. Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Byfest i Sevilla

Årets byfest i Sevilla, kaldet Feria de Abril, fejres trods navnen i år fra den 4. til den 11. maj.
Det er én af de første byfester på den andalusiske kalender for samme, og det er én af de største. Det er også én af de smukkeste byfestester, speciel pga. årstiden, da appelsintræerne blomstrer.
Vær ellers forberedt på en hel uge med seriøse mængder af musik og dans, mad og drikke, både i centrum og på feria-pladsen.

Sommerkoncerter i Marbella

Hotel Puente Romanos tennisklub danner den kommende sommer rammen om et par store koncerter.
- 8. august: The Jacksons
- 10. august: Tony Hadley (tidligere Spandau Ballet)
Entreer fra 35 euro. Mere information fås på www.rocklounge.com.

Helligdage

12. april: Lokal helligdag i Iznate.
18. april: Skærtorsdag.
19. april: Langfredag.
22. april: Lokal helligdag i El Borge og El Burgo.
3. maj: Lokal helligdag i Alhaurín el Grande, Coín, Frigiliana.
8. maj: Lokal helligdag i Sevilla.
13. maj: Lokal helligdag i Jerez de la Frontera.
15. maj: Lokal helligdag i Estepona og Nerja.
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com