¿Qué Pasa? - Spanien

Cirque du Soleil gæster Málaga

Cirque du Soleil turnerer med showet Kooza og kommer den 13. – 29. september til Málaga., nærmere betegnet byfestpladsen, Recinto Ferial.
Showet er sprudlende og farverig akrobati, og blev først oført i 2007 i truppens hjemland, Canada.
Den 25. oktober – 24. november kan samme show ses i Madrid
Entré fra 34,95 på www.elcorteingles.es/entradas.
 

Tennis: Verdensklasse i Marbella

Engang var de nogle af verdens største tennisspillere, og de kan stadig spille.
Den 28. og 29. september afholdes turneringen Senior Masters Cup på tennisklubben på Puente Romano. Blandt deltagerne er David Ferrer, Feliciano López og Tommy Robredo. Mere information og mulighed for at købe entré (fra 25 euro) på seniormasterscup.com.
 

Festes de la Mercè med menneskepyramider i Barcelona

Festes de la Mercè er den største, årlige fest i Barcelona, som hædrer byens skytshelgen.
Godt 500 events finder sted; det er koncerter og andre optrædener, sport og kulturelle begivenheder som menneskeædende drager og ildslugende mennesker.
Her kan man på også se de menneskelige pyramider kendt som castellers på og omkring Plaça Sant Jaume og i det gotiske kvarter. Pyramiderne kan blive så høje som otte etager, og man mener, at traditionen stammer fra en tid, hvor man kravlede ovenpå hinanden for at personen på øverste etage kunne se, om en fjende skulle være på vej. 
Festlighederne varer fra den 20. - 24. september.
 

Sortmalede indbyggere forsvarer Jomfruen under Cascamorras

I over 500 år har indbyggerne i Guadix og Baza i Granada kæmpet om en statue af jomfruen Virgen de la Piedad, som indbyggerne i Guadix mener, at naboerne i Baza snuppede fra dem.
Og man slås fortsat om jomfruen, i hvert fald et nogle dage hvert år under festivitassen, som man kalder Cascamorras. Kampene giver naturligvis anledning til en fest, der varer tre dage, fra den 6. – 10. september.
Det er vidunderligt underligt, at indbyggerne i Baza disse dage maler sig sorte fra top til tå for med det drabelige udseende at forsvare statuen af Jomfruen.
 

Gå fire dage i Marbella

Marbella 4 Days Walking hedder et arrangement fra den 17. til 20. oktober, hvori man kan deltage i to forskellige vandreture.
Der er start ved Plaza del Mar, og ruterne fører deltagerne en smuk og interessant vej gennem byen, parker og langs strandene.
Der er vandreturer på hhv. 10, 20 og 30 km.
Adgang for alle fire dage er 53 euro (på nettet), men man kan også gå mindre, og i så fald er prisen 16 euro pr. dag. Ved tilmelding via www.marbella4dayswalking.com kan man donere et beløb efter eget ønske til cancerforeningen Cudeca og dyreværnsforeningen Triple A.
 

Andalusiens ældste dyrskue

Har du undret over, hvordan et ægte spansk dyrskue forløber? Ikke?
Men alligevel kunne det måske være en idé den 10. – 12. oktober at kigge forbi Villanueva de Tapia.
Her afholdes landbrugsmessen og dyrskuet, Real Feria de Ganado, der her har sine rødder tilbage i 1869. Det er Andalusiens ældste og vigtigste dyrskue, som altså i fejrer 150 års jubilæum.
Samtidig afholdes med en række forskellige andre aktiviteter såsom udstillinger og auktioner og madlavningskonkurrence i hvem der kan lave den bedste ret med gedekid.
 

Byfest i Fuengirola

Feria del Rosario, som årets store byfest i Fuengirola kaldes, afholdes den 6. – 12. oktober til ære for byens skytshelgen, Nuestra Señora la Virgen del Rosario.
Der er tivoli på feria-pladsen. I de mange små bygninger, de såkaldte casetas, kan man nyde musik og dans – ofte flamenco og den gladere sevillana – måske en tapa med et glas sherry eller vino.
I hele byen er der ellers liv og glade dage og festklædte mennesker, hvoraf mange er på hesteryg eller i hestevogn.

Ost for alle pengene

I Teba afholdes den 5. og 6. oktober et stort marked med al fokus på regionens oste, hvoraf mange er lavet på mikro-landbrug. Det er oste lavet af gede-, fåre- eller komælk, ligesom det kan være blandinger af mælketyperne. Boder er stillet op langs byens gader og stræder, og man kan erhverve sig alle former for oste, mens andre boder også tilbyder pølser, skinker, olier og honninger.
Ostemarkedet kaldes Feria Mercado del Queso Artesano de Teba.
Teba ligger i øvrigt sådan lidt rundt regnet mellem Ronda og Antequera og er en lille, hvid bjergby, hvis fort vidner om den rolle, som byen spillede i forbindelse med den kristne generobring.

Rosinfestival i El Borge

Druerne plukkes, og nu skal mange af dem tørre til rosiner, hvormed man kan fremstille den dejlige moscatelvin. Det er værd at fejre, og det gør man den 15. september med Día de la Pasa (rosindagen).
Der er fra midt på dagen feria-stemning i midten af den fine by, hvor der uddeles smagsprøver på moscatelvinen og andet godt.
 

Gallamiddag til støtte for æslerne

Den 7. september kl. 20.00 afholdes en gallamiddag på Beirut Nights i Fuengirola. Der serveres en dejlig libanesisk middag, og der vil være live underholdning med Dave Lee. Aftenen arrangeres til gavn for El Refugio del Burrito. Yderligere info og reservation hos Inga på tlf. 643 381 145 eller på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Revolution på is
Javier Fernández, kunstskøjteløber med et verdensmesterskab i både 2015 og 2016, er med, når showet El Sueño Continúa, Revolution på Ice, løber over isen.
9. november: Málaga.
16. november: Zaragoza.
14. december: Bilbao.
21. december: A Coruña.
28 og 29. december: Madrid.
Entré fra 19,35 euro på www.elcorteingles.es/entradas.
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com