Qué Pasa

Store koncerter i Marbella

De følgende måneder byder Marbella på en række skønne koncerter med pænt store navne.

6. juli: Crazy 80’s Live. 3 timers koncert med Billy Ocean, Heather Small og Right Said Fred.
21. juli: George Benson. (15. juni giver han koncert i Palma de Mallorca)
10. august: Michael Bolton.
 
Koncerterne afholdes på På Club de Tenis Puente Romano.
Crazy Music Productions er arrangører, og på deres hjemmeside finder man yderligere information, ligesom det er muligt her at købe entreer.

Se: www.crazymusicproductions.com

Skt. Hans

Her jo kaldet San Juan, og han fejres om aftenen den 23. juni på mange strande med bål og mad og drikke. Nogle steder afbrændes også figurer a la hekse.
Landets mest spektakulære San Juan er i Alicante og i Ciudadella på Menorca, og her er der en ugelang fest, som udover bål og brand inkluderer hesteløb og –opvisninger i samt pomada serveret langs gaderne, mens man på de sydlige kyster begrænser sig til en enkelt aftens festivitas.
Speciel er også Benalmádena, hvor San Juan er skytshelgen, og her er der underholdning på stranden, og i Arroyo de La Miel afbrændes dukker i papmache, de såkaldte Júas.

San Fermín og de berygtede tyreløb

Landets mest omdiskuterede festuge er utvivlsomt San Fermín. Det er naturligvis i Pamplona, Navarra-regionens hovedby.
Hver dag præcist kl. 08.00 i dagene fra den 6. til den 14. juli slippes seks tyre løs i gaderne – forfulgt af bysbørn og 1,5 millioner besøgende, der oftest ankommer til løbet direkte efter nattens festivitas.
Løbene varer kun et par minutter og slutter i byens tyrefægterarena, hvor tyrene senere på dagen spiller endnu en hovedrolle, nu i tyrefægtning.
Tyreløbene resulterer normalt i ret alternative demonstrationer med højlydte protesterende medlemmer af dyreværnsorganisationer.

Festival i Nerja-grotten

Grotten i Nerja danner en spektakulær ramme om festivallen, Festival Internacional de Música y Danza de la Cueva de Nerja, som afholdes den 10. juni – 1. juli.
Det er for 58. år.
10. juni: Operaen Carmen i Salvador Távoras fortolkning.
18. juni: Flamenco-sangeren Arcángel præsenterer sit seneste album, Tablao. Denne koncert afholdes på pladsen ved grotten.
22. juni: Den nationale, cubanske ballet optræder med numre fra bl.a. Giselle, Don Quijote og Nøddeknækkeren.
25. juni: Arier fra operaer og zarzuelaer synges af tenoren José Bros.
1. juli: Koncert med flamenco-violinisten Paco Montalvo. Denne koncert afholdes på Plaza España ved Balcon de Europa.
Startskuddene lyder kl. 22.00. Man kan læse mere om festivallen og grotten samt købe entré på www.cuevadenerja.es. Tlf. 952 529 520.

Guitarfestival i Córdoba

Den årlige guitarfestival i Córdoba, Festival de la Guitarra de Córdoba, byder også denne gang på en lang række spændende koncerter og diverse aktiviteter.
Den afholdes fra den 30. juni til den 9. juli. Årets program byder på både jazz og rock, flamenco og klassisk spansk guitar.
Det er 36. gang, at festivallen afholdes, og det sker på forskellige lokaliteter i byen.
Mere info fås på www.guitarracordoba.org.

Vin-slagsmål i La Rioja

Udtrykket ’at male byen rød’ tages bogstaveligt i Haro, La Rioja. Og det gøres hvert år under et slagsmål, La Batalla del Vino, hvor vinen er våbenet, og som i år finder sted den 29. juni.
Det er en tradition, som skulle have udspillet sig siden 500-tallet. Da skulle indbyggerne en gang om året havde begivet sig til de omkringliggende bjerge, hvor en munk, der senere skulle blive til byens skytshelgen, have boet. Disse pilgrimme deltog i en messe, og efter det indtog man en hel del vin, hvorefter et slagsmål uundgåeligt ville starte. Vinen blev et våben.
Nu om dage er der også messe før slagsmålet, hvori to hold hælder store mængder vin over hinanden, og det samme gør indbyggere og besøgende på byens gader og pladser.
Vinelskere kan være ganske rolige, da ikke al vinen går til spilde, og der afholdes diverse vinsmagninger.

Feria: Sommerens højdepunkt i Málaga

Der danses sevillana i gaderne. Flamencomusikken er allestedsnærværende. Ryttere og hestevogne har erstattet den normale trafik. Alle malageños er stadset op i fineste puds. I centrum er der telte, hvor man kan forfriske sig med et glas vin eller fino og fortrænge sulten med nogle skiver ost og skinke eller et par andre tapas.
Det er Málagas festuge, Feria de Málaga. Og det er én af landets største og mest farverige ferias.
Om aftenen er festen henlagt til feria-pladsen uden for byen, hvor der er tivoli og en række koncerter.
Byfesten starter den 12. august og varer til den 19. august. Den skydes i gang kort før midnat den 11. august, hvorefter der er fyrværkeri over byen og koncert med på stranden La Malagueta.
Man forventer over 5 millioner besøgende disse dage. Det betyder, at det er svært at komme ind til byen med egen bil, og at det er nærmest umuligt at finde en parkeringsplads. Det anbefales at benytte offentlig transport; bus fra den nordlige og østlige del af provinsen, og tog fra Fuengirola, Benalmádena og Torremolinos.
Læs mere på www.feriamalaga.com.

Søfarere og fiskere velsignes

Søfarernes og fiskernes skytshelgen er Jomfru María, og sidst på eftermiddagen d. 16. juli bæres statuer af Virgen del Carmen (én af Jomfru Marias mange titler), ofte opsat på en trone fra kirken og ud på havet, hvor hun kan velsigne søfarere og fiskere.
Denne fejring har eksisteret siden 1500-tallet.
Det er et usædvanligt og flot skue, en del festivitas medfølger, og den afholdes i flere byer, bl.a.: Málaga, Rincón de la Victoria, Vélez-Málaga, Torremolinos, Benalmádena, Los Boliches og Estepona.

Hestene klippes i Galicien

Navnet Rapa das Bestas kan oversættes til klipning af bæsterne. Populært kaldes traditionen bare La Rapa.
I dagene fra den 7. til 10. juli indfanger man i området omkring Sabucedo i Pontevedra (Galicien) fritgående heste, ringer dem ind, og så bliver mankerne ellers trimmet.
Det ligner en slags spektakulær brydning mellem mennesker og heste.

Vikinger forsøger at indtage Galicien

Vore nordiske forfædre anløb jo flere gange Spanien. De kom bl.a. til Andalusien i syd, og de kom til Galicien i nord. Og netop i den galiciske by Catoria i Pontevedra-provinsen, markerer man besøget under Romería Vikinga, der er Galiciens ældste festivitas.
Det foregår ved, at både, dekorerede som vikingeskibe, sejler op ad floden Arousa, og store kampe udkæmpes mellem vikinger og galicirere under drabelig, men festlig tumult.
Romería Vikinga afholdes den 6. august.

Nærdødsprocession

Santa Marta de Ribarteme er skytshelgenen for de genopståede. Denne dag i byen Las Nieves i Pontevedra går alle, der har haft en nærdødsoplevelse eller som er alvorligt syge, med i et optog kaldet Romería de Ataúdes, hvor de bærer en kiste – eller selv bliver båret i en kiste.
Interesserede bør indfinde sig i byen den 29. juli.

Verdens ældste, religiøse skuespil, Misterio de Elche

Nok verdens ældste religiøse skuespil, Misterio de Elche, afholdes i Elche/Elx i Alicante-provinsen. Skuespillene er blevet opført siden 1200-tallet, og folk valfarter disse dage hertil, hvilket vil sige fra den 11. til den 13. august.
Skuespillet er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Aste Nagusia – den store uge i Baskerlandet

Semana Grande, eller på baskisk Aste Nagusia, altså den store uge, er navnet på en årlig og ugelang festival med kæmpe figurer og folk på stylter. Den afholdes flere steder, men specielt i Bilbao og San Sebastián.
Den afholdes i år fra den 19 til 27. august.

Tomatkrigen

Tomatfesten Tomatina i Buñol (Valencia) er nok klodens mest smattede fest og om ikke det, så er det da Spaniens mest farverige kuriositet.
Omkring 40.000 (voksne) mennesker kriges med tomater – i år har man bestilt 125 tons, og d kastes nådesløst på alt og alle. Et farverigt, i hvert fald meget rødt skue.
Tomatina afholdes i år den 30. august. Kampen foregår fra kl. 11.00-12.00.
Se mere på www.tomatina.es.
 

Cirque Du Soleil gæster Spanien med nyt show

Totem er navnet på det nye show, som Cirque Du Soleil i slutningen af 2017 og i starten af 2018 bringer til tre spanske byer.
10. november – 13. december: Madrid.
26. Januar – 11. februar: Sevilla.
24. marts – 15. april: Hospitalet de Llobregat ved Barcelona.
 
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29