¿Qué Pasa? - Spanien

Jazzfestival med internationale indslag i Málaga

International jazzfestival med titlen 32 Festival Internacional de Jazz afholdes på Teatro Cervantes.
Festivalen afholdes den 30. oktober til – 4. november med følgende koncerter. Koncerterne starter kl. 20.30.
- 30. oktober: Gogo Penguin
- 31. oktober: Madeleine Peyroux
- 1. november: Michel Legrand
- 2. november: Billy Cobham Band
- 3. november: Stefano Bollani. 5rt Que Bom
- 4. november: John Scofiedl’s Combo 66
 
Læs mere på www.teatrocervantes.com.
 

Gå fire dage i Marbella

Marbella 4 Days Walking hedder et arrangement fra den 11. til 14. oktober, hvori man kan deltage i forskellige vandreture.
Der er start ved Parque Arroyo de la Represa, og ruterne fører deltagerne en smuk og interessant vej gennem byen, parker og langs strandene.
Der er vandreturer på hhv. 20 og 30 km.
Adgang for alle fire dage er 50 euro, men man kan også vælge at gå mindre, og i så fald er prisen 15 euro pr. dag. Ved tilmelding via www.marbella4dayswalking.com kan man donere et beløb efter eget ønske til cancerforeningen Cudeca og dyreværnsforeningen Triple A.
 

Suppedag i Álora

Día de las Sopas Perotas fejres den 6. oktober i Álora.
Indbyggerne, kendt som perotas, er gode kokke, og det vil de gerne vise denne dag. Der serveres ikke suppe på suppedagen, men alle får mulighed for at sætte tænderne i en slags migas, en ret med brødkrummer og grønsager.

Andalusiens ældste dyrskue

Har du undret over, hvordan et ægte spansk dyrskue forløber? Ikke?
Men alligevel kunne det måske være en idé den 10. – 12. oktober at kigge forbi Villanueva de Tapia.
Her afholdes landbrugsmessen og dyrskuet, der her har sine rødder tilbage i 1869, og er således Andalusiens ældste og vigtigste dyrskue.
Samtidig afholdes med en række forskellige andre aktiviteter såsom udstillinger og auktioner og madlavningskonkurrence i hvem der kan lave den bedste ret med gedekid.
 

Byfest i Fuengirola

Feria del Rosario, som årets store byfest i Fuengirola kaldes, afholdes den 6. – 12. oktober til ære for byens skytshelgen, Nuestra Señora la Virgen del Rosario.
Der er tivoli på feria-pladsen. I de mange små bygninger, de såkaldte casetas, kan man nyde musik og dans – ofte flamenco og den gladere sevillana – måske en tapa med et glas sherry eller vino.
I hele byen er der ellers liv og glade dage og festklædte mennesker, hvoraf mange er på hesteryg eller i hestevogn.
 

Ost for alle pengene

I Teba afholdes den 6. og 7. oktober et stort marked med fokus på regionens oste, hvoraf mange er lavet på mikro-landbrug. Det er oste lavet af gede-, fåre- eller komælk, ligesom det kan være blandinger af mælketyperne. Boder er stillet op langs byens gader og stræder, og man kan erhverve sig alle former for oste, mens andre boder også tilbyder pølser, skinker, olier og honninger.
Ostemarkedet kaldes Feria Mercado del Queso Artesano de Teba.
Teba ligger i øvrigt sådan lidt rundt regnet mellem Ronda og Antequera og er en lille, hvid bjergby, hvis fort vidner om den rolle, som byen spillede i forbindelse med den kristne generobring.
 

Vin- og kastanjefest i Yunquera

Hvert år i oktober afholder Yunquera sin Fiesta de La Castaña y el Vino. I år er det den 27. og 28. oktober.
Byens centrale plads omdannes til udeserveringer af friskristede kastanjer og andre lækkerier fra bjergene samt den lokale vin.
 

Spanskhedens dag

Den 12. oktober, som jo er den dato, da Cristoffer Colombus i det herrens år 1492 satte sine ben på det, vi i dag kalder Amerika, fejres stadig i Spanien. Det skyldes, at det var de såkaldte katolske monarker, Isabella og Ferdinand (primært førstnævnte), der sponsorerede turen. Desuden hævder mange fortsat, at søfareren blev født i netop Spanien, der uanset hvad fik et stort udbytte af denne opdagelse, ligesom ”spanskheden” inklusive landets sprog blev udbredt.
I Madrid er der denne dag militærparader. For alle andre byers borgere er dagen ensbetydende med en helligdag.
 

Den hellige Martíns slagtedag

San Martíns dag, som er den 11. november, er ensbetydende med den store slagtedag, la matanza. I mange byer, specielt i bjergområderne, slagtes grise for dermed at tilberede blodpølser og andre pølser samt skinker og sager til den kommende vinter.
Imens det foregår, smages der på sagerne, hvilket kommer besøgende til gode.
 

Kaninfest i Ronda-bjergene

I Parauta, én af Ronda-bjergenes fine, hvide landsbyer, afholdes den 10. november den årlige kaninfest. Det er ensbetydende med smagsprøver på kanin, som stadigvæk er indbyggernes traditionelle spise.
Det meste af dagen er der forskellige former for underholdning i byen, og fra kl. 11.30 uddeles tallerkner med ris med kanin, som nogle af de ihærdige indbyggere selv har tilberedt. Til kaninen nydes traditionelt et glas moscatelvin.
 

Besøg de kære afdøde Allehelgensdag

Allehelgensdag, eller Día de Todos los Santos, fejres den 1. november i hele landet med et besøg på kirkegården. Her mindes man de kære afdøde ved at bede for dem, og nogle steder hygger man omkring dem med mad og drikke, hvilket skulle være for at kompensere for de festligheder, som de hedengangne er gået glip af det forgangne år.
Der sættes friske blomster ved gravnicherne, og kirkegårdene kan denne dag være et egentlig festligt skue.
 

Guinness verdensrekord i 'Beetle Game' i Marbella

Rotary Club Marbella Guadalmina arrangerer en udfordring i 'Beetle Game' i et forsøg på at blive optaget i Guinness Rekordbog. Alle uanset alder kan deltage.
Det foregår den 20. oktober kl. 17.00 - 20.00 i Marbellas kongrescenter.
Prisen er 10 euro person eller 30 for et bord til 4.
Interesserede kan kontakte Rotary på mailen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
 

Familievejleder holder foredrag i Barcelona

Familievejleder Christina Abildgaard gæster den 18. oktober Barcelona. Hun afholder her foredraget Alternativ til Skældud.
På denne workshop får forældre konkrete redskaber til, hvad man kan gøre i stedet for at skælde ud - og stadig få børnene til at 'høre efter'.
Se mere på www.tikko.dk.

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com