Hollænder går i H.C. Andersens fodspor

Han elsker Málaga, og han elsker H.C. Andersen.

Derfor bliver en film om H.C. Andersens tid i Málaga debutprojektet for hollænderen Rogier Calkoen. Han er forfatter og tv-reporter, men forsøger sig nu også som filminstruktør.
 
”Jeg kan gå i timevis i Málagas gader og beundre de gamle bygninger. Til tider kan jeg leje med tanken om hvordan byen så ud i gamle dage – dengang H.C. Andersen blev fascineret af Málaga,” fortæller den hollandske instruktør og fortsætter: ”Dengang var der meget industri i Málaga og byen var ikke flot som i dag. Men H.C. Andersen kunne se skønheden og charmen. Og så havde han en rejselyst, som jeg er imponeret af,” fortæller Roiger Calkoen, som med sin debutfilm ”Andersen and the Jinn” forsøger at leve sig ind i H.C. Andersens verden og tid i Málaga. Filmen går over hans vandreture i Málagas parker og ind i de tusind og én nats eventyr, hvor han møder en smuk prinsesse, som senere kommer i fangeskab hos en ond sultan. Filmens store spørgsmål går på om H.C. Andersen, som eventyrernes konge, er i stand til få hende ud af mareridtet.
Der er hele året blevet filmet flittigt i blandt andet Málagas gamle stræder, parker og de arabiske bade.

Lille budget – store ambitioner

Roiger Calkoen har brugt to år på filmen, som bliver klar i denne måned. Derefter begynder kampen for at få filmen præsenteret på de europæiske filmfestivals. ”Drømmen er naturligvis at komme med på Málagas store filmfestival til april. Konkurrencen er hård, men forhåbningerne og ambitionerne er store,” fortæller den hollandske instruktør, som har fået sit projekt realiseret for 16.000 euro. Midlerne er kommet fra fonde og private sponsorer. ”Det er et langt, sejt træk at skaffe midler til en film. Og det er kun lykkedes, fordi mange hjælper frivilligt til,” forklarer Roiger Calkoen, som trods alt har haft en halv snes filmfolk bag sig. På skuespillerlisten findes Ken Appledorn, som tidligere har medvirket i film, der er blevet præmieret på Málagas filmfestival, og den kendte spanske sangerinde Nuria Fergó, der nu også forsøger sig som skuespiller.
CDS newsletterLD print
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com