Verdensmænd på Costa del Sol

Komikerne Tobias Dybvad og Nikolaj (Stokkefar) Stokholm samt Bo Lydmand.
 
Standup komikerne Tobias Dybvad og Nikolaj (Stokkefar) Stokholm samt Bo Lydmand gæstede for nylig Costa del Sol under optagelserne til rejseprogrammet Verdensmænd.

Programmet, som har premiere til næste år, følger den knapt så eventyrslystne Nikolaj Stokholm og dennes kompagnoner, når de besøger 11 lande – og nu er turen kommet til Costa del Sol, hvor den står på en dag i Club Danés med kaffe og rundstykker, morgengymnastik, petanque, skydning, madpakkesmøring samt malerværksted.

Aftenen bød på helstegt pattegris med tilbehør og hvid sangria, ligeledes i Casa Danesa, samt spændende TV-indslag og underholdning ved Egon Kjer. Der var mødt omkring 100 glade gæster op til arrangementet, der var arrangeret af Club Danés i samarbejde med La Peña de Dinamarca. Aftenens hovedpersoner skuffede heller ikke publikum, og de var på scenen flere gange med sang og godt humør.
 
Verdensmaend1
 
 
 

Massakren mellem Málaga og Almería

Nu er det over 82 år siden, en af borgerkrigens største og mest væmmelige overgreb fandt sted. Hvert år mindes vi disse dage, da tusindvis af mennesker forsøgte at flygte fra Málaga mens Francos tropper marcherede ind, og krigsskibe og fly åbnede ild og dræbte alt for mange flygtninge i det, som bliver kaldt El Desbanda.

Den 8. februar 1937 tog godt 150.000 forvildede og hjælpeløse indbyggere fra hjembyen, mens de blev bombarderet af pro-nationalistiske italienske og tyske krigsskive og fly - samt selvfølgelig spanske Franco-fascister.

Enten til fods eller på æsler læssede med ejendele tog de afsted i vild, sanseløs panik. Eftersom der fortsat foregik kampe i Málagabjergene, blev den eneste mulighed for at komme væk at tage landevejen med Almería som mål, siden denne by fortsat blev kontrolleret af republikanerne.

Mens de sneglede sig frem på vejen, som i dag hedder N-340, summede det af rygter om, at fly og krigsskibe nærmede sig, og da de næsten havde nået Torre del Mar, kunne de selv høre lyden af fly, som nærmede sig – og se silhuetterne af skibene, som lå udenfor byen.

Den canadiske kommunist og læge Norman Bethune havde i al hast taget fra Valencia for sammen med sine assistenter for at hjælpe, og de forsøgte alt hvad de kunne, sammen med flere frivillige, at prøve på bedste vis at lindre smerterne på de skadede og sårede.

Ingen kan længere forestille sig, hvor hårdt, vanskeligt og nervepirrende det kunne være bare at vente og vente, mens bomber og granater susede ind blandt dem. Her er et forsøg på at skildre, hvordan det måske kunne føles... al den vanvittige skræk, forfærdelsen og modløsheden de måtte opleve.

Stanken af blod, størknet kalkpuds, sved og urin føltes overvældende. Alcalden i den lille landsby ved Torre del Mar måtte næsten kaste op, før han nåede bunden af den rustne jerntrappe. I det svindende lys fra lommelygten kunne han se rækker af ansigter – gamle mænd, kvinder og børn – hundredvis af dem. De stirrede tavst på ham, halvt mistænksomme, halvt bange – flygtninge fra krigsfronten i Málaga, glemte og navnløse - krigens menneskelige vraggods.

Han bevægede sig frem gennem trængslen af kroppe, og havde lige fundet et sted at krybe sammen, før de skærende hvin fra de tyske bombefly - Stukaerne - nok en gang fik ham til at gyse af sanseløs frygt. Det havde ikke hjulpet at hindre bombardementet spor, at han havde dristet sig ud til fyrtårnet og slukket lyset der - fly og beskydning fra bådene fandt frem alligevel. Ikke alle flygtningene – tusindvis af dem – havde klaret at søge tilflugt i en af tunnellerne langs vejen, og han havde taget mange med til en kælder, han vidste, kunne huse flere hundreder.

Væggene i det skrøbelige skjulested rystede, så flager af cement og gips dækkede både mennesker og de millimeter af ledigt gulv, som fandtes.

Bombningen fortsatte hele natten, afbrudt af skrig og jamring i mørket. Af og til befandt ødelæggelserne sig langt borte, og de hørte bare fjerne drøn og svage hyl. Men det blev desværre bare korte udsættelser, før luften igen begyndte at vibrere af den kraftige motorsnurren. Rædslen nærmest kvalte dem, da de forestillede sig de dødbringende, sorte projektiler, som faldt ubarmhjertige ned mod de skrækslagne mennesker. Så blev alle tankerne blæst bort, mens væggene rystede og eksplosionerne gjaldede i deres hoveder. Lynglimt slog ned gennem sprækker i taget og oplyste hvide, vanvittige ansigtsudtryk.

Utroligt nok – en stund efter at rystelserne og drønene sluttede, hvilede mange og vågnede ikke før Norman Bethune og hans hjælperne var ankommet og gik blandt dem for at forsøge at hjælpe, trøste og give lægetilsyn til så mange som muligt. Måske var det at give dem håb, det vigtigste af alt!

I mørket måtte de forsøge at komme videre - kælderen gav alt for lidt skjul og beskyttelse. Med Alcalden i spidsen slæbte de sig over den lille plaza udenfor – en gang en smuk oase i den lille landsby, men nu bare en udbombet ruin. De passerede resterne af den gamle, gotiske stenkirke med det karakteristiske, runde rosevindue i fronten og vaklede frygtsomme men beslutsomme videre på det, som ville blive nye rædsler, pinsler og død langs vejen til Almería...
 
 
 

Kirkenyt i juni 2019

Margrethekirken logo

MARGRETHEKIRKEN

Avda. De Dinamarca 2 & Calle Ciprés 22, Las Lagunas, Mijas Costa
Tlf. 952 587 481
Website: www.margrethekirken.com 
Kontoret er åbent: tirsdag, torsdag og fredag kl. 10-12 samt onsdag kl. 15-17, hvor der også er café i kirken.
 
Den danske præst:
Iben Merete Gabriel Snell
Edif. Andromeda II c/Maestra Aspiazu 10 – 2A, 29640 Fuengirola
Tlf. 952 460 495/mobil: 661 001 998
Email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
 

Årskontingent

på 80 € kan indbetales i kirken eller på vores konto i Cajamar:
(IBAN ES87) 3058 0860 7927 2000 6999 
(Swift: CCRIES2A)
 
 

Gudstjenester

Søndag 2/6 kl. 11.00: 6. søndag efter påske. Lægmandsgudstjeneste. Mogens Skriver Frandsen
Søndag 9/6 kl. 11.00: Pinsedag. Iben Snell
Søndag 16/6 kl. 11.00: Trinitatis søndag. Iben Snell
Søndag 23/6 kl. 17.00: 1. søndag efter Trinitatis. Iben Snell. Sankt Hans grill i kirkens patio
Søndag 30/6 kl. 11.00: 2. søndag efter trinitatis. Iben Snell. Sidste gudstjeneste inden sommerferien
 
 

Arrangementer

Rockkoncert torsdag den 6. juni kl. 21.00
”Nada Todavia” er et Hard Rock band fra Malaga. Bandet består af 3 Spaniere, Dani, José og Javi samt den danske trommeslager Michael og blev grundlagt i 2013. Det har udgivet flere EPér, der kan høres på bl.a. Spotify og Youtube. Nada Todavia har desuden spillet en lang række koncerter og optrådt på flere festivals samt deltaget i radiointerviews, hvor de har spillet både elektrisk og akustisk. Teksterne er primært på spansk, musikken er rock i den tunge ende. Der er gratis adgang.
 
Kirke arrangement
 
 
Solkystens Ungdomshus arrangerer tur til Bio Parc lørdag den 8. juni kl. 13.00
Fuengirolas Bioparc er et besøg værd! Den er velindrettet, med mange forskellige dyr, og meget hyggelig at gå rundt i. Vi mødes foran indgangen. Kontakt venligst Rasmus i facebookgruppen Solkystens Ungdomshus.
 
Sommerskovtur i Børne-Ungeklubben lørdag den 22. juni kl. 12.00
Vi mødes i Margrethekirken og følges ad i biler ud til et hyggeligt skovområde, hvor der er plads til at lege og gå på opdagelse. Husk madkurv og tæppe.
Midsommer i Margrethekirken: Skt. Hans gudstjeneste og grill søndag den 23. juni kl. 17.00 + billede Sankt Hansaften har en særlig stemning og indbyder til fællesskab. I år falder den på en søndag, og derfor holder vi en sen eftermiddagsgudstjeneste med efterfølgende hygge og BBQ. Aftenen starter med en velkomstdrink. Rasmus tryller ved grillen, hvor der grilles pølser/spareribs/kylling. Der vil også være tag selv salatbar. Pris 15 euro inkl. 1 glas vin/øl/cola/vand. Yderligere drikkevarer kan købes. Tilmelding senest onsdag den 19. juni til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
 

Indskrivning til konfirmation 2020

Til efteråret begynder konfirmandundervisning med henblik på konfirmation i 2020. Hvis du/I har et barn, som skal konfirmeres næste år, kan tilmelding ske allerede nu. Kontakt venligst præsten på tlf. 952 587 481 eller skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 
 
 
 

Art Gaucín Open Studios 2019

24. til 26. maj og 31. maj til 2. juni
 
Kunstnerne i Gaucín åbner deres studier for offentligheden under de årlige Art Gaucín Open Studios-weekender i slutningen af maj og starten af juni.
Endnu en gang inviteres besøgende indenfor at se varierede værker af både spanske og udenlandske kunstnere.
 
Open Studio-weekenderne er blevet et velkendt fænomen på den andalusiske kunstscene. Her er nemlig mulighed for at møde kunstnerne, lære om deres værker og teknikker og se og købe deres malerier, skulpturer, print, fotografier og keramik. At eventet finder sted i den smukke Gaucín-landsby, som er en af de mest berømte hvide landsbyer nær Estepona og Ronda, er bare toppen af kransekagen.
 
I år finder eventet sted over to weekender, så besøgende har mulighed for at se mange nye værker af byens kunstnere samt af dette års gæstekunstnere Pepe Barroso, Lieuwke Lot hog Karina Zothner.
Art Gaucín, som blev lanceret for mere end et årti siden, har opbygget et stærkt følgeskab både lokalt i Andalusien og i resten af verden.

Udover de mange kunstnere er Gaucín et herligt sted at udforske til fods. Der er gamle ruiner, fantastisk udsigt over kysten mod Afrika, og der er rig mulighed for at hygge sig med en kop kaffe, en tapas eller noget tungere på en af byens beværtninger, mens udsigten indtages. Landsbyen har adskillige flere velrenommerede restauranter at besøge.
 
For en fuld liste over kunstnere, oplysninger om deres værker samt om Art Gaucín Open Studios-eventet, besøg artgaucin.com

Auktioner for alle

Med auktioner i tre forskellige prisklasser samt mange års ekspertise er Bruun Rasmussen det optimale valg for dig, som vil købe eller sælge på auktion.
Hos Bruun Rasmussen har vi i 70 år været bindeleddet mellem unikke genstande og interesserede købere. Med vores store erfaring samt professionelle rådgivning og vurdering bringer vi hvert år flere end 100.000 genstande videre til nye ejere.
Vi har repræsentanter over hele verden, som står klar med råd og vejledning om køb og salg. Overvejer du at sælge på auktion, giver vores repræsentant i Sydspanien, seniorekspert Vagn Erik Krogsøe, en gratis og uforpligtende vurdering af både kunst, antikviteter, design, sølv, smykker og armbåndsure samt bøger, frimærker og våben.
Vi er altid på udkig efter interessante genstande til vores auktioner, og hvem ved – måske ligger du selv inde med noget, som kan indbringe en mindre formue på auktion?

Sydens guld

Vores erfaring er, at der findes masser af guld i gemmerne på Solkysten, som opnår flotte hammerslag på vores auktioner. Blandt andet fik en russisk skulptur af Nicolai Ivanovich Liberich, som blev indleveret i 2017 af en dansker i Sydspanien, et hammerslag på 1,2 mio. kr. på en af vores Traditionelle Auktioner i Bredgade.
Mere generelt oplever vi lige nu stor international efterspørgsel på både ældre kunst, antikviteter, moderne kunst, orientalsk kunsthåndværk og nordisk design. Vi er blandt verdens førende auktionshuse inden for sidstnævnte, og på vores seneste Traditionelle Auktion satte vi international auktionsrekord med et hammerslag på 2,45 mio. kr. for et flygel designet af Poul Henningsen. Danske møbelklassikere fra 1930-70 er fortsat i meget høj kurs verden over.
Vores mand i det spanske, Vagn Erik Krogsøe, kommer gerne på vurderingsbesøg i private hjem over alt på Solkysten. Han står ligeledes til rådighed med alt det praktiske omkring indlevering til auktion. Hvis du foretrækker det, har du også mulighed for at benytte vores onlinevurderingsservice via vores hjemmeside.

Sælg i alle prisklasser

Vi har ikke kun fokus på eksklusivitet for de få, men også på kvalitet for de mange. Som det eneste internationalt anerkendte auktionshus i verden tilbyder vi derfor tre forskellige typer auktioner: Traditionelle Auktioner, som afholdes i vores auktionshus i Bredgade, Netauktioner samt det seneste skud på stammen, Direkte Auktioner.
Ligesom Netauktionerne foregår Direkte Auktion online og byder på genstande inden for kategorierne kunst, design og antikviteter. Forskellen på Direkte Auktioner og vores velkendte auktionstyper er blot, at sælger selv fotograferer genstanden og afsender den til køber efter hammerslag, hvorved salæret er lavere for begge parter.
De tre typer auktioner sikrer, at genstande helt ned fra 800 kroner og op til flere millioner kroner finder deres helt rigtige købere. Vores specialister ved altid, hvilken auktionstype en given genstand egner sig bedst til med henblik på det mest optimale salg. Med det prismæssigt brede spænd kan vi tilbyde en løsning for langt de fleste. Det er derfor, vi opfattes som Skandinaviens mest eftertragtede og troværdige auktionshus.

Auktionssuset

Hvad enten du vil investere i kostbare designikoner eller blot opgradere din bolig med fine fund, bør du heller ikke snyde dig selv for den oplevelse, det er at handle på auktion. Det er her, du kan finde unikke ting, som ingen andre har. Det er også her, du kan opleve spændingens sus, når kampen om en genstand sætter ind, ligesom du kan opleve glæden – eller ærgrelsen – når hammeren falder.
Foruden vores fire årlige Traditionelle Auktioner auktioneres flere end 1.500 genstande hver uge året rundt online på bruun-rasmussen.dk. Som oftest er de udbudte genstande i et lavere prisleje, end man finder på de Traditionelle Auktioner, men kvaliteten er stadig i højsædet.
Hos Bruun Rasmussen tilbyder vi markedets mest kyndige vurderingsekspertise inden for en bred vifte af kategorier. Hvis du har brug for vejledning i køb på vores auktioner, rådgiver vores eksperter gerne om nye tendenser og gode investeringer. Gå på opdagelse i vores store udvalg og find dine egne auktionsfavoritter på bruun-rasmussen.dk.
 
For yderligere information, kontakt venligst:
Vagn Erik Krogsøe
Seniorekspert og repræsentant i Sydspanien
+45 2445 1224 · Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
CDS newsletterLD print
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com