Masser af allergi på vej · Spanierne får færrest børn i EU · Mercadona slår alle rekorder

Masser af allergi på vej

Et hårdt forår for allergikere er tilsyneladende på vej. Den yderst beskedne mængde regn, der er faldet i løbet af februar og marts måned, får pollentallene til at stige og eksperterne frygter, tallene vil slå nye rekorder fra slutningen af marts eller begyndelsen af april, hvis der ikke inden da falder en masse regn. Det er ikke kun pollentallene for oliven, der forventes at blive højere end normalt, men derimod alle typer pollental. Rådene til allergikerne er de samme som vanligt; åbn ikke vinduerne, når du kører bil, hold vinduerne lukkede i hjemmet morgen og aften, hvor pollentallene er højest, og søg læge for at få ordineret den bedst tænkelige medicinkur.
 
 
 
 
 
 

Spanierne får færrest børn i EU

Spanierne får færre børn end nogensinde – og senere end nogensinde. En ny omfattende analyse fra EUs bureau for statistik, Eurostat, fortæller, at spanske familier i dag kun får 1,31 børn i gennemsnit, hvilket er det laveste i EU. Analysen fortæller også, at de spanske mødre i dag i snit er 30,9 år, når de bliver mødre. Det er ældre end nogensinde og det højeste aldersgennemsnit i EU. De franske, svenske, irske og danske familier er de eneste i EU, der nærmer sig de 2,1 børn, som man estimerer nødvendigt for at bevare det nuværende befolkningstal.
 
 
 
 
 
 

Mercadona slår alle rekorder

Supermarkedskæden Mercadona tordner frem. I 2018 har Spaniens største supermarked forøget sin indtjening med 84 procent til 593 millioner euro. Det er det bedste resultat nogensinde. Mercadona investerede sidste år voldsomt i åbningen af nye supermarkeder, i logistik, i online salg og ekspansion i Portugal. Investeringerne har givet resultat, men Mercadona fortsætter ufortrødent sin ekspansion. Til juni lancerer supermarkedet sit nye online indkøbssystem i Barcelona. Inden årets udgang kommer turen til Madrid og i 2020 til det øvrige Spanien. Efter sigende bliver det et af Europas bedst udviklede online indkøbssystemer.
 
 
 
 
CDS newsletterLD print
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com