Valg i utide – igen · Nye boliger sætter nye prisrekorder · To yderst farlige svenskere anholdt

Valg i utide – igen

Den 28. april skal spanierne til valgurnerne. Den spanske statsminister Pedro Sánchez har nemlig måttet smide håndklædet i ringen og udskrive valg i utide. PSOE kan nemlig ikke samle flertal til at få gennemført sin finanslov for indeværende år og ser ingen anden udvej end at udskrive valg. PSOE's sidste håb var opbakning fra de to catalanske uafhængighedspartier, men det håb døde ud for nogle dage siden, da Pedro Sánchez besluttede sig for ikke at gå videre med sine planer om at lade en uvildig tredje part mægle i konflikten med catalanerne. Den plan bragte ham nemlig ud i et voldsomt uvejr både internt i sit parti og i befolkningen, som forrige weekend gik på gaderne i alle større spanske byer. Det er ikke engang ét år siden Pedro Sánchez, med støtte fra Podemos og uafhængighedspartierne væltede Mariano Rajoy og Partido Popular ved et mistillidsvotum. For andalusierne betyder valget, at vælgerne på blot et halvt år skal til valgurnerne tre gange. I december var der regionalvalg, den 28. april er der parlamentsvalg og den 26. maj gælder det kommunalvalget.
 
 
 
 
 
 

Nye boliger sætter nye prisrekorder

Der er en klar ændring i den nye generations ønsker for deres drømmebolig på Costa del Sol. Den britiske mæglerkæde Richard Ellis har netop offentliggjort deres nyeste rapport om boligmarkedet. Heri konkluderer de, at mængden af handlede boliger blandt udlændinge i de kommende par år næppe bliver svimlende stor. Til gengæld vil priserne på kommende handler blive uset høje. I følge Richard Ellis vil de kommende boligejere have luksusboliger i bedste kvalitet i individuelt design. Omvendt betaler de udenlandske købere gerne en halv million euro eller mere for deres nye bolig. Det svarer til kvadratmeterpriser på op til 6.000 euro. Ejendomsmægleren fortæller i sin nyeste rapport også, at de nye købere fokuserer knap så meget på i hvilken kommune, der købes, blot boligen ligger rigtigt og har god udsigt.
 
 
 

 
 

To yderst farlige svenskere anholdt

To svenske statsborgere med somalisk afstamning er blevet anholdt i Barcelona. De to anholdte var eftersøgt i hele Skandinavien for medvirken til et par grove mord og står tilmed anklaget for omfattende narkotikasmugling og grov økonomisk kriminalitet. De to svenskere har tilsyneladende de sidste par måneder pendlet mellem Barcelona og Málaga, hvor de efter sigende var i fuld gang med planlægningen af et mord på en rivaliserende narkotikasmugler. Spansk politi har længe skygget de to svenske statsborgere og anholdte dem i mandags nær det centrale strøg, La Rambla, i Barcelona.
 
 
 
 
CDS newsletterLD print
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com