Turismen falder i Andalusien · Marbella fordobler byggetilladelserne · Regeringen skifter attitude over for catalanerne

Turismen falder i Andalusien

For første gang siden 2012 er mængden af turister i Andalusien faldet. De nyeste tal fra spansk statistik (INE) fortæller, at turismen for hele Andalusien i juli og august i år er faldet med 2,2 procent i forhold til sidste år. Det er primært briterne, franskmændene og tyskerne, der i begrænset omfang har fået øjnene op for nye rejsemål. På landsplan er udviklingen langt værre. Med et fald på 4,9 procent i turismen får Spanien det største knæk siden sommeren 2010. Tallene smitter hurtigt af på ledigheden, som allerede pr. 1. september er steget med 37.000 på landsplan, 8.000 i Andalusien og næsten 2.000 i Málaga-provinsen. De sidste fire til fem år har afslutningen på turistsæsonen først for alvor kunnet mærkes på ledigheden fra næste måned.
 
 
 
 

 

Marbella fordobler byggetilladelserne


Fra september 2017 til august 2018 er der i Marbella udstedt 528 nye byggetilladelser. Det er en fordobling i forhold til sidste år, hvor der blev udstedt 272 tilladelser. Mængden af udstedelser af tilladelser til ombygninger er tilsvarende steget 30 procent det sidste år. Marbellas bystyre ser meget positivt på udviklingen og garanterer de nye byggeprojekters juridiske holdbarhed. Kommunen kæmper fortsat med at få den nye generelle byplan vedtaget hos Junta de Andalucía, som flere gange har givet afslag. Til december eller januar næste år vil den nye byplan blive præsenteret.
 
 
 
 
 
 

Regeringen skifter attitude over for catalanerne

Den nye PSOE-regering åbner nu døren for dialog og direkte forhandling med den catalanske regionalregering om rammerne for et udvidet selvstyre. Den catalanske regeringsleder, Quim Torre, tager varmt i mod tilbuddet men understreger, at hans regering ikke går på kompromis med kravet om et catalansk uafhængighedsvalg. PSOE’s talskvinde er ikke skræmt ved tanken om et valg, fordi regionalregeringen kun har parlamentarisk flertal – ikke folkeligt flertal. Det er første gang, en spansk regering ikke tager direkte afstand fra et catalansk uafhængighedsvalg.
 
 
 
 
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com