Málagas byggekonge er død - Nyt Torremolinos på vej - Victoria’s Secret åbner i Málaga centrum

Málagas byggekonge er død

Præsidenten for Málagas hæderkronede entreprenørfirma Grupo Vera, Francisco Vera, er i en alder af 77 år sovet stille ind. Francisco Vera er Málaga-provinsens ukronede byggekonge med en lang række store bygningsværker bag sig, blandt andet lystbådehavnene i Marbella, La Duquesa og Cabopino, store dele af Málagas teknologipark, galopbanen i Mijas, hotellerne Yaramar og Florida i Fuengirola, de to golfbaner Añoreta og Baviera og 3.500 boliger fordelt over hele landet. Grupo Vera stod også bag de første spadestik til Málagas metro, motorvejen A-92 og sporarbejdet til AVE-togene. Francisco Vera fik sit livsværk helskindet igennem krisen, som udbrød i 2008, primært fordi man ikke have levet over evne og kastet sig ud i for mange projekter. Byggematadoren havde tilsyneladende lært af krisen i starten af 90’erne, hvor Grupo Vera var igennem en betalingsstandsning. Francisco Vera har fire børn, hvoraf den ældste forventes at tegne firmaet udadtil i fremtiden.
 

Nyt Torremolinos på vej

Firkløverregeringen i Torremolinos har netop præsenteret en ny og omfattende plan for byen. Byens gamle centrale plads Plaza Costa del Sol skal moderniseres. Det samme gælder dele af Avenida Palma de Mallorca, som også skal gøres til gågade. Kommunen ønsker at skabe mere liv og fremme næringslivet i bymidten. Derfor vil flere ældre bygninger også blive renoveret. Der er afsat 3,8 millioner euro til byfornyelsen, som igangsættes til oktober.
 

Victoria’s Secret åbner i Málaga centrum

Et af byens dyreste lokaler bliver fremover fyldt med flotte kvinder.
Victoria’s Secret overtager fra næste måned det 120 kvadratmeter store hjørnelokale, som ligger for enden af hovedstrøget Calle Larios ud mod Plaza de la Constitución. Victoria’s Secret forhandler alt i lingeri, kosmetik, parfume og skønhedsprodukter til kvinder. Victoria’s Secret har primært forretninger i lufthavne samt i Madrid og Barcelona. Men nu kommer den verdenskendte kæde også til Málaga. Det samme gør det amerikanske mærke New Balance, som åbner på Calle Granada blot et stenkast fra Victoria’s Secret. New Balance’s sko og sportstøj forhandles shop-in-shop over hele verden, men har konceptbutikker i Madrid og Barcelona. Og nu også i Málaga.
 

Tyrefægter stanget ihjel - Taxaerne skal acceptere kreditkort - Grøn Coca Cola på vej

Tyrefægter stanget ihjel

Nogen synes det er trist. Andre det modsatte. Den spanske tyrefægter Iván Fandiño mistede i weekenden livet i en sydfransk tyrefægterarena. I kampens afgørende fase fik tyren uventet fat på Iván Fandiño, som lidt klodset trådte i sit klæde og faldt, da han forsøgte at komme væk fra den fremstormende tyr. Tyren fik ham stanget så voldsomt, at tyrefægteren døde af sine indre kvæstelser på vej til hospitalet. Både lever, nyrer og lunger var voldsomt medtaget. Iván Fandiño er den anden spanske tyrefægter, der har mistet livet det sidste år. Víctor Barrio døde også i en tyrefægterarena for lidt under et år siden.
 

Taxaerne skal acceptere kreditkort

Fra den 1. juli skal alle Costa del Sols taxaer acceptere kreditkort som betalingsmiddel. I nogles ører lyder det måske utænkeligt, men indtil nu har nogle taxaer nægtet at tage imod kreditkort. Det ændrer et nyt dekret nu på. Det er primært Costa del Sols hotelejerforening, som har presset på for at få det nye påbud indført. Foreningen mener, det er uprofessionelt og giver et dårligt førstehåndsindtryk, at man som turist ikke kan betale sin taxa fra lufthavnen til sit hotel med kreditkort. Dernæst har det for hotellerne været til unødigt besvær, at receptionen ofte har måttet lægge ud for deres gæst (i kontanter) for derefter at trække beløbet på dennes kreditkort. Taxaernes primære motiv for ikke at ville acceptere kreditkort, er at undgå at betale udgiften til f.eks. VISA på mellem 0,35 og 1,00 procent af beløbet.
 

Grøn Coca Cola på vej

Efter to års produktudvikling og stikprøver på flere markeder, sender Coca Cola nu en ny grøn Coca Cola på det spanske marked. Den nye læskedrik er lavet på sukkerplanten Stevia, naturligt koffein og naturlig aroma. Den grønne Coca Cola vil, som navnet antyder, være den verdensomspændende læskedriks svar på en ny og mere nutidig naturlig drik. Den ny Coca Cola vil blive forhandlet på dåse (33 cl.) og på flasker med 0,5 og 1,5 liter.

Spanske banker atter i problemer - Nye rekorder på vej - Starlite festivalen sagsøgt

Spanske banker atter i problemer

Med stærk opbakning fra EU har de spanske myndigheder forbudt kortsigtet handler med Liberbank-aktien de næste 30 dage. Det sker, efter at der de sidste 14 dage på børsen er blevet spekuleret voldsomt mod Liberbank og aktien af faldet med rundt 40 procent. Både EU og Spanien har et særligt organ, som har til formål at sikre et sikkert og stabilt finansielt marked.
 
Man frygter, at Banco Popular historien fra sidste uge kan gentage sig. I sidste uge var denne bank nemlig nær konkurs, da den blev opkøbt for én sølle euro af Banco Santander.
 
Banco Mare Nostrum (BMN) har også indset, at de ikke kan klare sig alene. Fusionen med Bankia bliver en realitet ved månedens udgang. Banco Mare Nostrum er resultatet af en tidligere fusion mellem tre sparekasser, hvoraf Caja Granada var den største.
 

Nye rekorder på vej

De gode tider for turismen ser bestemt ikke ud til at ændre sig. Alene i maj måned rundede Málaga lufthavnen 1,8 millioner passagerer. Fra januar til maj har lufthavnene registreret i alt 6,5 millioner passagerer, hvilket er en stigning på 11,2 procent i forhold til sidste år. Ingen er længere i tvivl om, at lufthavnen igen i år sætter rekord, men fortsætter den gode stime kan Málaga runde de 18 millioner passagerer. De største flyselskaber i lufthavnen er Ryanair, Easyjet, Vueling, Norwegian og AirEuropa.
Året bliver ikke bare godt målt på mængden af besøgende. I følge Junta de Andalucías beregninger vil hver enkelt turist i år forbruge tre til fem procent mere end sidste år.
 

Starlite festivalen sagsøgt

Den offentlige anklager i Málaga har netop sagsøgt Starlite festivalen i Marbella for ulovligt byggeri. Festivalen har en lokal tilladelse fra Marbella kommune til at opføre og gennemføre deres festival i perioden 15. juni til 15. september, men en meget stor del af Starlite’s faciliteter er ikke mobilt byggeri men derimod permanent byggeri, som står opført året rundt. Festivalen er også sagsøgt for at have åbnet deres udendørs diskotek – på samme areal som koncertstedet – uden tilladelse. Sagsanlægget kommer næppe til at påvirke sommerens koncerter, omend fremtiden for Starlite er uvis.
 

Varmebølge på vej - Rafael Nadal vinder French Open - Costa Press Club fejrede storstilet jubilæum

Varmebølge på vej

De sidste par uger har Málaga-provinsen nydt de milde sommertemperaturer på mellem 26 og 28 grader og en mild aftenvind, som har givet ideelle forhold til en god nattesøvn. Men det ændrer sig fra på torsdag. Vinden skifter nemlig retning og den varmebølge, som den sidste uge har hersket i bl.a. Córdoba, Sevilla og Granada, rammer Málaga. Det giver os dagtemperaturer på op til 38 grader og en meget høj luftfugtighed.
 
 

Rafael Nadal vinder French Open

For tiende gang har den spanske tennisstjerne Rafael Nadal stillet sig øverst på sejrskamlen i den prestigefyldte Grand Slam turnering. Nadal er specialist på grusunderlag og har siden 2005 vundet French Open, som også kaldes Roland Garros, ti gange. Det har ingen andre i historien præsteret. Rafael Nadal har de sidste par år været et stykke fra fortidens styrke, men de sidste par måneder har han atter fundet sin bedste form og efterlagde ikke mange chancer til sin finalemodstander Stan Wawrinka, som han besejrede 6-2, 6-3 og 6-1.

Costa Press Club fejrede storstilet jubilæum

Der var glade miner og hyldesttaler, da Costa Press Club fejrede 15-års jubilæum med stor gallamiddag på restaurant Avanto i La Cala de Mijas den 8. juni. Indbudt var godt 50 medlemmer og gæster fra Costa del Sols presseverden.
Alle nød den gode mad, drikke og underholdning. Der blev sågar uddelt en pris: Communicator Award gik til Abby Roule for hendes blog www.uncoveringandalucia.com og prisen Young Communicator of the Year gik til 16-årige Andrea Henderson De La Fuente (Elev på Swans school), som foruden sit arbejde med skolebladet producerer både film og foto.
Aftenens gæstetaler var journalisten og forfatteren til bogen ”A Load of Bull” Tim Parfitt, som delte sine tanker og erfaringer om at have startet magasinet Vogue i Spanien.
Formanden for Costa Press Club, Jesper Sander Pedersen, afrundede aftenen med ordene: ”Dette er en vigtig milesten for Costa Press Club, som igennem 15 år har været en forening, der støtter pressefolk på kysten.”
 
Costa Press Club
 

Velgørenhedsevent hos Arboretum Marbella

Det bliver en aften med hundredvis af stearinlys poesi og live musik, når årets Arboretum event slår dørene op d. 17. juni. Det vil ligeledes være boder med mad og aktiviteter. Eventet finder sted fra kl. 20 – 24 og der er gratis entre.
 

Marbellas våbenhandler er død - Valg i England: Brexit-folket både sejrer og taber

Marbellas våbenhandler er død

Først på ugen sov den tidligere så kendte og berygtede våbenhandler Adnan Khashoggi ind på et hospital i London. Det sidste årti levede han en tilbageholden tilværelse, men op igennem 80’ og 90’erne var han én af de største jetset’ere i Marbella. De store konflikter i mellemøsten så Adnan Khashoggi som en oplagt mulighed for at få solgt og transporteret en masse våben. Han skyede ingen midler og blev hurtigt en af verdens mest frygtede og rigeste våbenhandlere. Derfor kunne han leve det søde liv i Marbella, hvor han bl.a. købte sin store finca ”La Baraka”, som i dag er en del af det eksklusive La Zagaleta-område, og sin yacht ”Nabila”, hvor en scene til James Bond filmen ”Never Say Never Again” blev indspillet. Hans våbenhandel med mellemøsten og lyssky forretninger med den filippinske diktator Ferdinand Marcos blev dog aldrig velset af de amerikanske præsidenter. Måske derfor blev han anholdt og fik de fleste af sine værdier konfiskeret i allersidst i 90’erne. Men hans store fester med Brooke Shields, Liz Taylor og George Hamilton huskes fortsat blandt Marbella-veteranerne.
 

Valg i England: Brexit-folket både sejrer og taber

Den britiske premierminister Theresa May både sejrer og taber til gårdagens valg. Hun forbliver nemlig på posten som premierminister, og hendes konservative parti er fortsat landets største, men hun har mistet sit flertal og får efter alt at dømme store problemer ved at samle flertal forud for de vigtige forhandlinger med EU og det britiske Brexit. Da Theresa May udskrev valg for nogle måneder siden, var det for at styrke sin position forud for de vigtige forhandlinger. Nu blev effekten den stik modsatte, for den britiske premierminister er stærkt svækket. Resultatet viser klart, hvor delt briterne er i EU-spørgsmålet.
 
brexit2017
 

Gode arbejdsløshedstal for maj - Ny boligboble på vej - Spansk modekonge er død

Gode arbejdsløshedstal for maj

Næsten 112.000 kom ud af arbejdsløshedskøen i maj. Det får Spaniens samlede ledighed ned på 3.461.000 personer, hvilket er det laveste tal siden januar 2009. De nye arbejdspladser er primært skabt indenfor serviceerhvervene, og Andalusien, Catalonien og Madrid har i maj været bedst til at skabe nye jobs. Alene i Málaga-provinsen er 5.134 nye kommet i arbejde. Det får provinsens samlede ledighed ned på 152.000. Alle prognoser tyder på, at ledigheden vil falde yderligere de næste par måneder.
 

Ny boligboble på vej

Den stigende turisme og aktivitet på boligmarkedet lover godt for økonomien i 2017. Málagas økonomer er enige om en vækst på cirka tre procent i provinsen. Men flere økonomer advarer også om, at en ny boligboble kan være på vej. ”Boligsalget er i Málaga-provinsen steget med 11 procent på bare ét år, og generelt er priserne steget med fem procent – i nogle områder langt mere,” fortæller Juan Carlos Robles, som er formand for økonomkollegiet i Málaga. Han påpeger at i det øjeblik, boligpriserne stiger mere end det generelle prisindeks, er markedet i ubalance, hvilket er tegn på en boligboble.
 

Spansk modekonge er død

Efter halvandet års kamp mod kræften er det spanske modeikon David Delfín gået bort. Til trods for kun at blive 46 år har den Marbella-fødte designer opnået stor respekt og anerkendelse i hele landet. David Delfín var kendt som en af landet mest innovative, karismatiske og kreative designere. Derfor modtog han i 2016 årets designpris. David Delfín boede og drev sit designstudio og sin butik i Madrid-kvarteret Cueca men begraves i Marbella. Læs mere om den spændende designer i denne artikel i La Danesa
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29