La Danesa på Youtube

Andalusien går efter ny turistrekord - Patient med hjerneblødning blev ”glemt” på hospitalet - Markant byfornyelse i Torremolinos

Andalusien går efter ny turistrekord

Det var en optimistisk Susana Díaz, der onsdag formiddag indviede den andalusiske stand på turistmessen FITUR i Madrid. Vanen tro har Andalusien igen i år en af messens største og mest iøjnefaldende stande. Susana Díaz håber på en stigning i turismen på 4,5 procent i år, hvilket betyder, at i alt 30 millioner turister vil besøge regionen. Det var et fuldstændig urealistisk besøgstal for bare ti år siden, men i år er målet realistisk. FITUR er en af Europas største turistmesser og strækker sig over fem dage og er åben for både private og virksomheder.
 
 

Patient med hjerneblødning blev ”glemt” på hospitalet

En 44-årig mand svæver mellem liv og død på regionalhospitalet i Málaga, efter at han i onsdags fik en hjerneblødning på lokalhospitalet i Antequera. Patienten blev kørt til skadestuen om formiddagen, da han havde voldsom hovedpine, følte sig svimmel og timerne inden på apoteket havde fået målt højt blodtryk.
Da han blev indkaldt via skadestuens højttaleranlæg, reagerede han ikke. Og ingen reagerede på hans manglende reaktion, som skyldtes en hjerneblødning, der havde gjort patienten handlingslammet. Der skulle gå fem timer før personalet tog sig af den ”sovende” patient i venteværelset. Familien til den 44-årige mand har nu sagsøgt hospitalet i Antequera for manglende omsorg.
 
 

Markant byfornyelse i Torremolinos

I løbet af 2018 vil store dele af det centrale Torremolinos blive omlagt til gågader og flere pladser vil blive renoveret. Den omfattende byfornyelse er opdelt i to faser, som begge skal være fuldført ved årets udgang. Først skal den centrale gade Avenida Palma de Mallorca omlægges til gågade. Denne renovering er i fuld gang. Dernæst skal Plaza Costa del Sol og pladsens tilstødende gader moderniseres og også omdannes til gågader. Kommunen investerer 2,5 millioner euro i byfornyelsen.

Lig fundet i havet i Marbella - Skattevæsenet sætter ind mod ulovligt byggeri - Ny træner til Málaga C.F.

Lig fundet i havet i Marbella

En kvinde fik sig sit livs chok, da hun på sin vanlige søndagstur langs stranden i Marbella finder et lig i vandet. Liget er den 35-årige britiske kvinde Rebecca Muldoom, som siden den 2. januar har været meldt savnet. Rebecca Muldoom var midt i en retssag om hustruvold, da hun pludselig forsvandt fra sin bolig. Trods intensiv efterforskning havde lokalpolitiet ikke haft held til at finde den forsvundne kvinde. Hun efterlader sig to børn på 8 og 11 år, som nu er i bedsteforældrenes varetægt.
 
 

Skattevæsenet sætter ind mod ulovligt byggeri

Via drone-optagelserne fra luften og flere inspektioner har skattevæsenet i Málaga igangsat sin hidtil største jagt på boligejere, som uden tilladelse har fået foretaget større eller mindre ombygninger på deres bolig som f.eks. udestuer, altaner, overdækning af terrasser, redskabsskure, pavilloner og carporte. Det er alt sammen mindre byggerier, men som man skal have en byggetilladelse til og dermed betale lidt for. Skattevæsenet har i Málaga-provinsen 87.000 boliger under observation. Bøderne for ulovligt byggeri i private boliger går fra 600 euro og opefter.
 

Ny træner til Málaga C.F.

Med blot 11 point efter 19 kampe blev holdets træner, Michel, i søndags opsagt. At Michel bliver fyret efter en miserabel sæsonstart er ikke så overraskende. Det er navnet på hans efterfølger til gengæld. For ny mand i det varme sæde bliver José González, som er et ukendt navn for mange. José González spillede en enkelt sæson i klubben i 1996 (dengang lå Málaga C.F. i 2. Division B) og har siden ført en beskeden tilværelse som træner. Hans største præstation var i sæsonen 2015/16, da han i La Liga reddede Granada fra nedrykning. Holdet havde da samme vanskeligheder, som Málaga C.F. har i dag. José González har tegnet kontrakt for indeværende sæson og får sin kontrakt forlænget én sæson, hvis han reddet klubben fra nedrykning.
 
 

Gratis meditation og coaching til offentligt ansatte - Marbella vokser hurtigt - Masser af influenza i luften

Gratis meditation og coaching til offentligt ansatte

Junta de Andalucía vil fra næste måned tilbyde de offentligt ansatte i hele Andalusien gratis timer i meditation og personlig coaching (udvikling). Junta’en ønsker med de nye tiltag at værdsætte regionens tusindvis af ansattes indsats, efter at centralregeringen for en håndfuld år tilbage indførte en lov, der øgede de offentligt ansattes arbejdsuge fra 35 til 37,5 timer. Junta de Andalucía har altid kæmpet mod den forøgede arbejdsuge men uden held. Til gengæld kan de nu tilbyde ekstra goder, som gerne skulle have en positiv indflydelse på den enkeltes arbejdsdag.
 

 

Marbella vokser hurtigt

Indbyggertallet i Marbella nærmer sig 150.000. På blot ét år har kommunen fået mere end 6.000 nye tilflyttere og har i dag lidt over 147.000 indbyggere. Blandt de 6.000 nye Marbella-borgere er de 5.000 udlændinge og langt størstedelen er briter, russere, marokkanere og ukrainere. De sidste to årtier er befolkningen i Marbella vokset støt. I 1998 havde kommunen 98.000 indbyggere. I 2008 hed tallet 130.000, som i dag er vokset til 147.000.

Masser af influenza i luften

Málaga-provinsens lægehuse har siden nytår været nær et kollaps grundet en voldsom influenza-epidemi, der på årets første 10-12 dage har ramt næsten otte procent af befolkningen. Det er primært ældre og svage, der er blevet ramt og har svært ved at skille sig af med epidemien og derfor søger lægehjælp. Flere lægehuse har måttet bede læger og sygeplejersker forkorte deres ferie for at kunne behandle de mange sygemeldte.

Ledigheden falder markant - Mere byfornyelse i Fuengirola - Interviú lukker

Ledigheden falder markant

December var en god måned for julesalget, restaurationsbranchen og den spanske beskæftigelse.
61.500 kom således i job, og det bringer den samlede spanske ledighed ned på 3,4 millioner personer. De nye jobs blev i sidste måned primært skabt indenfor servicefagene. De nyeste ledighedstal er de bedste i otte år, og arbejdsløsheden faldt i løbet af 2017 med rundt 400.000. Den spanske ledighed er faldet med i alt 1,6 millioner siden februar måned 2013, hvor arbejdsløsheden toppede.

Mere byfornyelse i Fuengirola

Mandag morgen blev første spadestik taget til 5 mindre projekter i Fuengirola. Kommunen investerer lidt over 1,5 millioner euro i at få forbedret og fornyet gaderne Jacinto Benavente, Moreno Carbonero, Matagorda, Héroes de Balar og pladsen ved busstationen. Pladsen på 650 kvadratmeter skal renoveres, så den både blive smukkere at se på og lettere at komme til og fra for fodgængere.
Kommunen ønsker på sigt en helt ny og større busstation lidt uden for centrum, men har brug for opbakning fra Junta de Andalucía for at få projektet gennemført.
 


Interviú 3Interviú lukker 

”Hvis der er nogen der tør, så er det Interviú”. Sådan har det lydt i 42 år. Men nu er det slut for det spanske ugeblad Interviú, som hørte til under den store mediegigant Grupo Zeta. Ugebladet var kendt for to ting: Sine (næsten) nøgne kendte spanske personligheder på forsiden. Og sine meget dybdegående og rebelske artikler om korruption, politiske studehandler, mediernes indflydelse, skattesager, svindel og bedrag. Men efter flere år med underskud har Grupo Zeta besluttet ikke at sende Inteviú på gaden mere.
 
 
 
 

Málaga-provinsens største narkotikasmugler anholdt - Valg i Catalonien: Same Old Song - Vincci sætter glans på Málaga - International veteran forstærker Málaga CF

Málaga-provinsens største narkotikasmugler anholdt

I en storstilet aktion onsdag aften fik det spanske nationalpoliti og skattevæsen skovlen under Costa del Sols største narkotikasmugler. Myndighederne beslaglagde i alt 960 kilo kokain, som var skjult i ananas, der blev fragtet i store containere fra Bolivia over Costa Rica til Algeciras, hvor det spanske nationalpoliti i forgårs slog til. Bag den massive import står en ældre spansk/marokkansk herre på 72 år, som tilsyneladende har dedikeret sig til narkotikaimport i fire årtier, men aldrig har været anholdt før. Han begyndte med handel og smugling af hash fra Marokko og senere kokain fra Sydamerika. Via sine fire sønner og to svigersønner har han opbygget Málaga-provinsens i særklasse største og bedst gennemtænkte struktur for import af narkotika. Hans organisation består bl.a. af adskillige ejendomsmæglervirksomheder og et fragtfirma, som har været med til at hvidvaske og skjule de kæmpe summer, den ulovlige narkotika handel har indbragt. Spansk politi og skattevæsenet har nu beslaglagt mafiaklanens 57 ejendomme, 2 millioner euro på bankkonti, 15 køretøjer, våben, smykker og 180.000 euro i kontanter.
I alt 11 personer er blevet anholdt.

Valg i Catalonien: Same Old Song

Den ene halvdel griner – den anden græder. Gårdagens regionalvalg i Catalonien endte med præcis same udfald som ved sidste valg i 2015. De to store uafhængighedspartier, ERC og Junts per Catalunya, bevarer deres stemmemasse og samler tilsammen 66 af parlamentets 135 mandater. Det er blot to mandater fra de nødvendige 68 mandater, der skal til for at samle flertal. Men de mandater får de med største sandsynlighed fra det stærkt venstreorienterede parti CUP, som langtfra er enige med ERC og Junts per Catalunya om alt, men dog fint er med på legen om catalansk uafhængighed.
Den vej rundt vinder uafhængighedspartierne valget med 70 – 65 mod de fire pro spanske partier (Ciudadanos, PSOE, PP og Podemos).
Men valgresultatet er alligevel ikke så entydigt, for målt på stemmer stemte 52 procent af catalanerne i går på de partier, som ønsker et samlet Spanien. Det er udelukkende mandatfordelingen, der gør, at uafhængighedspartierne forbliver på magten. Hvilken stil de nu vælger at lægge for dagen, må tiden vise.
 

Vincci sætter glans på Málaga

Hotelkæden Vincci tager efter nytår hul på et nyt ambitiøst hotelprojekt i Málaga. Vincci har erhvervet en af byens ældste og mest bevaringsværdige bygninger på hovedstrøget Calle Larios nr. 10, som i år 2020 vil stå klar til at åbne som nyt, lækkert firestjernet hotel i bymidten. Hotellet vil til den tid have 76 værelser, restaurant og terrasse med bar og pool. Det nye hotelprojekt i Málaga bliver Vincci’s tredje hotel i Málaga og det femte i Málaga-provinsen.
Málaga-hotellet Vincci Posada del Patio er femstjernet. Det samme gælder kædens hoteller i Marbella og Benalmádena.

Manuel ItturaInternational veteran forstærker Málaga CF

Málaga CF, der holder til i bundregionen i den bedste spanske fodboldrække, La Liga, forstærkes til januar – bl.a. af en international veteran, som tørnede ud for klubben i de glade dage i Champions League i sæsonen 2012-13.
Der er tale om den nu 33-årige Manuel Ittura, midtbaneslider med 33 landskampe for Chile.
Han er netop ankommet til Málaga fra Mexico, hvor han repræsenterede klubben Necaxa. Tidligere i hans karriere tørnede han endvidere ud for Murcia, Granada, Udinese i Italien og Rayo Vallecano.
Tillige er centerforsvareren Ignasi Miquel fra den spanske 2. divisionsklub Lugo købt. Som yngre spillede han for såvel Arsenal, Leicester som Norwich City i England.
Det forventes, at de begge er med for Málaga i den første hjemmekamp i 2018 mod Espanyol på Estadio La Rosaleda.
 
Billetter til denne match:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. – tlf. +34 617 700 424

bandKoncert med Bourbon Street Jazzband lørdag den 3. februar kl. 18.00

Bourbon Street Jazzband er et gammelt hæderkronet orkester, som gennem alle årene har blandet sig med toppen af dansk jazz. De har udgivet masser af plader og optræder på festivaler i Europa, Amerika, Afrika og Asien. Jazzbandet har i tidens løb spillet sammen med mange kendte udenlandske og danske solister, bl.a. Daimi, Jesper Thilo og Otto Brandenburg. Musikken er traditionel jazz, boogie-woogie og swing i en meget udadvendt og dansevenlig stil, krydret med flotte blæserarrangementer, en medrivende rytmegruppe og gode vokaler. Deres faste bastion er Silkeborg, hvor man hvert år kan høre dem på ”Riverboat Jazzfestival”. Der venter os en herlig aften, så husk danseskoene! Billetter á 30 € inkl. vin og sandwich kan købes i Margrethekirken, tlf. 952 587 481 eller bestilles på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Skæbnevalg i Catalonien - Mindstelønnen stiger fire procent - Starlite festivalen bliver i Marbella

Skæbnevalg i Catalonien

Torsdag skal catalanerne atter til stemmeurnerne. Efter centralregeringen i sidste måned tvangsopløste det catalanske parlament og udskrev nyvalg, skal de 5,5 millioner stemmeberettigede catalanere igen tage stilling til regionens politiske fremtid. Alt tyder på et meget tæt løb mellem nationalistpartierne og ikke-nationalisterne. På den førstnævnte side står ERC, hvis leder Oriol Junqueros fortsat sidder i fængsel, og Junts per Catalunya, hvis spidskandidat Carles Puigdemont stadig skjuler sig i Belgien. De to partier kan, sammen med det lille parti CUP, meget vel atter få flertal i parlamentet. På anden side står Ciudadanos, som står til markant fremgang, PSOE, Podemos og Partido Popular. Det er fjerde gang på blot syv år, der er regionalvalg Catalonien.
 

Mindstelønnen stiger fire procent

Regeringen vil i de kommende uger præsentere en tre-års plan for arbejdsmarkedets partnere, som indeholder en stigning i den spanske mindsteløn på fire procent i 2018 – og tilsvarende stigning i 2019 og 2020. Partido Populars forslag samler med støtte fra Ciudadanos og PSOE bred opbakning i parlamentet og skaber alt mulig grund til at tro på samme opbakning blandt fagforeninger og arbejdsgiverforeninger. Med stigningen i 2018 kommer mindstelønnen op på 10.400 euro om året, som svarer til 14 månedlige bruttoudbetalinger på 735,90 euro (som lønmodtager udbetales feriepenge som to ekstra månedslønninger).

Starlite festivalen bliver i Marbella

Sting og de spanske stjerner David Bisbal og Pablo Alborán bliver tre af hovednavnene på den velkendte Starlite Festival næste sommer i Marbella.
Med offentliggørelsen af de første artister ligger det fast, at Starlite bliver i Marbella til trods for de mange naboklager, Marbella kommune har modtaget de sidste par år. Tilsvarende har festivalen følt sig svigtet af kommunen og længe truet med at flytte til en anden kommune. Men det nylige magtskifte på rådhuset har tilsyneladende fået fortidens synder til at gå i glemmebogen.

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com