Nedtælling til PSOE-valg - Hver måned kommer tusind nye ferieboliger til - Flere gågader i Málaga

Nedtælling til PSOE-valg

Nu på søndag skal medlemmerne af socialistpartiet til stemmeurnerne for at finde partiets nye formand. Mandagens debat mellem de tre kandidater menes ikke at flytte alverden, eftersom PSOE antager, at cirka 70% af deres medlemmer har besluttet, hvem de ønsker som ny formand for partiet. Der er ikke foretaget direkte meningsmålinger forud for valget men målt på antal underskriftsindsamlinger, som de forskellige kandidater har præsenteret for at kunne stille op, hedder stemmefordelingen 50/35/15 til henholdsvis Suzana Días, Pedro Sánchez og Patxi López. Pedro Sánchez tror dog på, han kan overraske, idet afstemningen er lukket og ingen medlemmer dermed vil ligge under for det pres, han mener, den nuværende partiledelse har lagt på medlemmerne for at stemme på Suzana Díaz.
 

Hver måned kommer tusind nye ferieboliger til

Det er blevet populært at leje en feriebolig på Costa del Sol. Og det er blevet lige så god forretning for udlejer at udleje. Ved udgangen af april rundede Málaga-provinsen 10.000 udlejningsboliger, som i alt udgør 54.000 sengepladser. Men antallet af udlejningsboliger stiger fortsat. Hver dag registreres 33 nye boliger, hvilket svarer til tusind nye udlejningsboliger hver måned. Fortsætter udviklingen, vil der om blot ét år være flere sengepladser i udlejningsboliger end i provinsens mange hoteller. I La Danesas maj-udgave kan du i artikel ”Málaga på skillevejen” læse mere om udviklingen og dens konsekvenser
 
 

Flere gågader i Málaga

Allerede til november begynder arbejdet med at få konverteret den centrale gennemkørselsvej i Málaga, Alameda Principal, til delvis gågade. De centrale vejbaner vil bestå, men den yderste vejbane, i begge kørselsretninger, bliver lavet om til gågade. Omlægningen er endnu et skridt i kommunens planer om at mindske trafikken i den gamle bydel og samtidig give mere strøg til byens borgere, turismen og detailhandlen. Den nye omlægning vil koste 11 millioner euro og tage cirka ét år.
 

Indvielse af Caroline Krabbes soloudstilling

Galleri Krabbe slår på lørdag dørene op for Caroline Krabbes soloudstilling ’landskab med figurer’, der varer indtil 20. juni. Men på lørdag kan man altså komme forbi og nyde Carolines kunst til indvielsen fra kl. 12 – 14. Alle er velkomne.
Galería Krabbe: C/ Rosarico La Joaquín 12, Frigiliana (Ma)
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Antonio Banderas trækker sig fra Málaga-projekt - Hedebølge på vej - Grønt lys for nyt fodboldakademi i Málaga

Antonio Banderas trækker sig fra Málaga-projekt

Kritik og dumme kommentarer har fået den verdenskendte skuespiller Antonio Banderas til at trække sit projekt om et nyt multi-kulturhus i Málaga tilbage. Banderas havde sammen med den kendte arkitekt José Seguí og firmaet bag Starlite Festivalen i Marbella præsenteret et stort og ambitiøst projekt for de to gamle biografer på Plaza de la Merced i Málagas bymidte. Projektet indeholdt bl.a. to teatre, skuespillerskole, faciliteter for film- og tv-optagelser, kursuslokaler og ville have været unikt for Europa.
Antonio Banderas understreger i et åbent brev, at han glædeligt går videre med andre projekter, men på bekostning af problemer og usaglig kritik.
 
 

Hedebølge på vej

Fra på torsdag bliver det trykkende varmt i hele Málaga-provinsen. Årets første hedebølge er på vej ind over provinsen og rammer os torsdag og fredag, hvor luftfugtigheden vil stige markant. Det samme gælder temperaturerne, som flere steder vil stige til 30 grader. Hedebølgen vil kun være over os et par dage, så til weekenden vil temperaturerne atter dale lidt.
 

Grønt lys for nyt fodboldakademi i Málaga

Efter seks års tovtrækkeri og administrative problemer har Málaga Club de Fútbol nu endelig fået grønt lys til at gå i gang med sit storstilede projekt om opførelsen af et fodboldakademi. Det nye akademi, som også kan kaldes for en fodboldskole, skal opføres på en 108.000 kvadratmeter stor grund i Arraijanal, som ligger ved Guadalmar ud mod havet nær lufthavnen. Projektet er et af Málaga C.F.’s mest ambitiøse projektet, som skal sikre udviklingen af nye talenter til klubbens førstehold. Kommunen udlejer de store arenaer for et symbolsk beløb de næste 75 år. Klubben skal så selv finansiere det store byggeri. Det forventes, at de første træningsbaner og installationer vil stå klar i sommeren 2018.

Hotellerne træt af ”online”-trusler. Bankia fuskede. Sand for 375.000 euro

Hotellerne træt af ”online”-trusler

Costa del Sols hotelejerforening (Aehcos) har fået de to store platforme TripAdvisor og Booking til at være mere kritiske, inden de giver forbrugeren fri adgang til at anmelde og kommentere kystens hoteller. Der er nemlig utallige eksempler på hotelgæster, som bruger de åbne online platforme til at afpresse hotellerne til et prisnedslag, gratis pension eller andre goder. ”Nogle gæster beklager sig uberettiget og truer med at give hotellet en dårlig vurdering eller kommentar på f.eks. TripAdvisor,” forklarer præsidenten for Aehcos til dagbladet MálagaHoy. Danske Steffen Hansen, som står bag udlejningsbureauet Solaga, har været ude for noget tilsvarende. ”Det er sket, en lejer ringer og truer med en dårlig anmeldelse, hvis han ikke får et prisnedslag. Og det kan vi naturligvis ikke leve med,” siger han. TripAdvisor og Booking vil fremover bestræbe sig på at følge op på hotellernes praj om uberettigede anmeldelser og kommentarer og om nødvendigt slette dem.
 

Bankia fuskede

Den spanske nationalbanks uvildige undersøgelseskomite er kommet frem til, at der lå svindel bag Bankias storstilede børslancering i 2011. Komiteen konkluderer, at banken stærkt havde manipuleret med tallene for at offentliggøre et fiktivt overskud i 2010-regnskabet. Tilmed opgav banken ukorrekte oplysninger om bankens situation i informations- og salgsmaterialet forud for børslanceringen. Nationalbankens rapport om sagen er på næsten 500 sider. I La Danesa får du oversigt over den store svindelsag på et par minutter
 

Sand for 375.000 euro

Myndighederne er i fuld gang med at udbedre skaderne fra forrige uges uvejr. Flere steder i provinsen er strandene så godt som forsvundet. Derfor har man købt 80.000 kubikmeter sand hjem, som kommunerne og amtsrådet er i fuld gang med at få lagt ud. Flere steder, som f.eks. i Fuengirola, er standene udbedret, men andre steder arbejdes der fortsat intensivt. Den 1. juni skulle alle Málaga-provinsens strande atter stå fine.
 

Ledigheden falder med næsten 130.000 - Catalonien indfører ny sukkerafgift - Spansk lettelse over fransk valg

Ledigheden falder med næsten 130.000

Det går fremad for den spanske beskæftigelse. I løbet af april kom næsten 130.000 ud af arbejdsløshedskøen. Det bringer ledigheden ned på 3.573.000, hvilket er det laveste arbejdsløshedstal i otte år. Lige så positivt er det, at Spanien nu har rundet 18 millioner tilmeldte til Seguridad Social systemet og dermed betaler indkomstskat og bidrager til a-kasse, sygesikring og pension.
91 procent af sidste måneds ansættelser skete på tidsbestemte kontrakter. Det fortæller klart, at de spanske virksomheder er meget forsigtige med at foretage nyansættelser på løbende kontrakter, som senere vil koste et ”gyldent håndtryk” ved afskedigelse.
 
 

Catalonien indfører ny sukkerafgift

Regionalregeringen i Catalonien har som de første i Spanien indført en ny afgift på drikkevarer med sukker. Afhængig af sukkermængden ligger afgiften på mellem otte og tolv euro per liter. Med det nye tiltag håber man at reducere forbrugernes indtagen af sukker, som næsten alle sundhedsorganisationer anbefaler, og samtidig sikre sig en ekstra årlig skatteopkrævning på 41 millioner euro. På en lang række områder har samtlige spanske regioner meget frie hænder, hvorfor den Catalanske regionalregering uden problemer kan indføre denne nye afgift.
 

Spansk lettelse over fransk valg

Emmanuel Macrons valgsejr i Frankrig har skabt lidt ro i EU oven på en turbulent tid med briternes Brexit. Også fra spansk side er der glæde og lettelse over valgresultatet. ”Det franske valg er med til at sikre et stabilt og stærk EU med gode fremtidsperspektiver,” sagde statsminister Mariano Rajoy blandt andet, da han ønskede Macron tillykke med sejren. Han slog Le Pen i anden valgrunde overbevisende med 65 procent af stemmerne.

Hotel Don Miguel genåbner - Hårdere straffe til dyremishandlere på vej - Maldonado gør come-back i PSOE

Hotel Don Miguel genåbner

Det var et klenodie i Marbella og på Costa del Sol, der i 2004 måtte dreje nøglen om. Men nu ser fremtiden for det gamle Hotel Don Miguel atter lys ud, for her over sommeren igangsættes en stor og ambitiøs gennemrenovering til i alt 70 millioner euro. Det er et samarbejde mellem den arabiske investorgruppe Magna Hotels and Resorts og den franske gruppe Club Med, som står bag projektet. Det ”nye” hotel vil give direkte beskæftigelse til 300 personer og skal stå klar til åbning i foråret 2019.
 

Hårdere straffe til dyremishandlere på vej

Advokatkollegiet i Málaga presser, sammen med en lang række andre af landets advokatkollegier, hårdt på at få en ny og hårdere straffelov for dyremishandling vedtaget. Presset kommer, efter den meget omtalte sag mod den ansvarlige for en dyre-kennel i Torremolinos, som for et par måneder siden blev dømt for omfattende og systematisk mishandling af hunde og katte. Straffen blev på tre år og ni måneders fængsel og er en af historiens hårdeste for dyremishandling. Men den tiltalte blev primært dømt for dokumentfalsk – ikke for dyremishandlingen. Over sommeren skal landets advokatkollegier i dialog med justitsministeren. Derefter vil det tage et par år at få udarbejdet og vedstemt de eventuelle nye love.
 

Maldonado gør come-back i PSOE

I gennem 18 år, fra 1979 til 1997, var han en populær og farverig borgmester i Mijas. En tvist fik ham til at melde sig ud af partiet i slutningen af 90’erne for i stedet at danne sit eget parti forud for kommunalvalget i 2003. Han fik dog kun ni procent af stemmerne og to mandater i bystyret. Eventyret holdt kort. I stedet blev Antonio Maldonado rådgiver for Àngel Nozal som borgmester for ærkerivalen PP. Efter en årrække uden politik vendte Maldonado meget pludseligt tilbage på den politiske scene til et vælgermøde. Maldonado bor halvdelen af året i Kina med sin kone og familie og holder sine fremtidsplaner tæt til kroppen. Maldonado deler efternavn, men har ingen familiære relationer til Mijas’ siddende borgmester fra Ciudadanos.
 

Kom gratis ind på Carmen Thyssen museet i Málaga - Kæmpe platform strandet i Benalmádena - Ny optimistisk fireårsplan for Spanien - Spiritusdømt politiker gør come-back i Vélez-Málaga

Kom gratis ind på Carmen Thyssen museet i Málaga

På fredag den 5. maj 2017 kl. 20.15 åbner Carmen Thyssen museet dørene eksklusivt for danskerne på Costa del Sol. Baggrunden for denne særlige aften er, at der fremover vil være mulighed for at besøge den permanente udstilling og leje høretelefoner med dansk tale, så man på modersmålet kan få information om kunstværkerne. Museet har nemlig indgået en aftale med den danske ambassade i Spanien, det danske konsulat i Málaga og Nykredit, der gør det muligt med den danske audioguide. I løbet af aftenen vil der være kort præsentation af aftalen og rundvisning på museet.
Tilmelding sker på: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
 
 
platform

Kæmpe platform strandet i Benalmádena

Beboerne langs Benalmádena Costa fik sig i weekenden et chok, da en stor platform kom drivende ind mod kysten. Platformen har samme størrelse og form som de velkendte boreplatforme, men denne platform havde heldigvis ingen brændstof på sig. Det er nemlig en platform, som bruges til bl.a. brobyggerier. Platformen var på vej fra Murcia til Cádiz, men grundet uvejret knak trækbådens kabler og platformen røg ud af kontrol og endte på grundt nær Hotel Torrequebrada i Benalmádena Costa. Her bliver platformen stående til udgangen denne uge, hvor nye trækbåde skal forsøge at få den til Cádiz.
 

Ny optimistisk fireårsplan for Spanien

Den spanske regering har netop præsenteret sin nye fireårsplan i Bruxelles. Holder den stik, vil Spanien i år 2020 stå, hvor landet stod, inden den finansielle krise brød ud i 2008. Regeringen budgetterer med en årlig vækst på mellem 2,7 og 3,2 procent de næste fire år og dertil en faldende ledighed på en halv million spaniere om året. Dermed vil lidt over 20 millioner spaniere i 2020 være på arbejdsmarkedet præcist som inden krisens start. I procenter vil dagens ledighed på 18 procent falde til 11 procent.
 

Spiritusdømt politiker gør come-back i Vélez-Málaga

Trepartis regeringen i Vélez-Málaga har atter samlet absolut flertal efter at PSOE har taget den spiritusdømte politiker, José Antonio Moreno Ocón, til nåde. Moreno Ocón blev sidste år taget med en spirituspromille på tre gange det tilladte, hvorfor han blev ekskluderet af sit daværende parti Ciudadanos og bystyret i kommunen. Men nu har PSOE taget Moreno Ocón til sig. Med hans mandat i kommunalbestyrelsen får regeringen nemlig 13 af de 25 pladser og dermed absolut flertal. Tiltaget har naturligvis vakt stor forundring i oppositionen. Endnu mere opsigt vækker det, hvis man går nogle år tilbage i tiden, for den spiritusdømte politiker har tidligere været medlem af PSOE i Vélez-Málaga, men efter blot 14 dage gik han solo og blev løsgænger.
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29