Kæmpe boksebrag udsat!

Kæmpe boksebrag udsat!

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Der var lagt op til en hæsblæsende kamp d. 24. juli i sværvægtsklassen mellem to af bokseverdenens mest prominente navne, britiske Tyson Fury og amerikanske Deontay Wilder. Nu forlyder det dog ifølge Boxen245.com, at kampen bliver udsat. Det skyldes, at mindst 10 personer er testet positive for corona i Furys træningscenter, og det forlyder ligeledes, at Tyson Fury er blandt dem, der er testet positive. Der er dog stadig mere end uge til kampens planlagte starttidspunkt, og der spekuleres derfor også i, om Fury imod alle forventninger vil have mod til at tage kampen op.

Med alt prestigen, der er på højkant, og de mange VM-bælter fra henholdsvis WBA, IBF og WBO, forventer de fleste eksperter, at Fury ønsker at stille op i den bedst mulige form, og kampen derfor bliver udsat. Der er dog ikke kommet nogen officiel melding ud endnu, og bokseverdenen venter i spænding på at få mere vished om boksebraget.

Deontay Wilder og Tyson Fury, med kælenavnene The Bronze Bomber og Gypsy King, mødte sidst hinanden i februar 2020. Her kunne Tyson ”Gypsy King” trække sig sejrrigt ud af kampen i syvende runde på en teknisk knockout. De mødtes på baggrund af en uafgjort kamp i 2018, hvor Wilder var gået indtil kampen som favorit. Fury ville det dog anderledes. Han dominerede kampen, og havde før syvende runde slået Wilder i gulvet to gange foran mere end 15.000 tilskuere og millioner af Tv-seere verden over.

Begge boksere gik ind til kampen som ubesejrede med de fleste af deres sejre på knockout, så der var allerede dengang lagt op til hårdtslående brag mellem to boksere fra den absolutte verdenselite.

Det er sparsomt med meldinger fra de to lejre, men Deontay Wilders manager Shelly Finkel har udtrykt, at Wilder er skuffet over den mulige udsættelse. Han havde set frem til at få revanche mod sin britiske rival, mens Tyson Fury har udtrykt situationen som ”virkelig frustrerende” ifølge britiske nyhedskilder.

Mange millioner på højkant

Der er store pengeinteresser på spil. Kampens arrangører og sponsorer har mange millioner investeret i kampen. Med store sponsorater i ryggen fra blandt Everlast og Recover 180 og en historik med mange lukrative sejre er det også to af verdens bedst betalte atleter, der står overfor hinanden. Det britiske medie The Daily Mirror skønner Tyson Furys formue til at være på omkring 350 millioner kroner, mens Deontay Wilders formue skulle ligge på 250 millioner.

De to karismatiske boksere har smag for luksus og ejer begge flere villaer og en imponerende vognpakke med flere superbiler i deres samling. Fury ejer blandt andet en GTC4 Lusso, en Lamborghini Aventador og en Rolls Royce Cullinan, mens Wilder blandt andet er den lykkelige ejer af en Rolls Royce Phantom Convertible VII Drophead, en Metallic Hummer H2 og en Polaris Slingshot.

Det er kun få skandinaviske atleter, der kan hamle økonomisk op med Wilder og Fury. Zlatan Ibrahimović har dog en reporteret, personlig formue på lige under 600 millioner kroner, mens vores danske tennis-darling, Caroline Wozniacki, med en formue på lidt under 200 millioner kroner er tæt på at matche Wilder og Furys formue. Det tager dog tid at opnå berømmelse nok til at komme op i denne økonomiske superliga. 888 Sport har set på den unge stjerne Alexander Isaks årsløn, som de skønner til at ligge på ca. 7 millioner danske kroner om året, mens EM-stjernefrøet Mikkel Damsgaard tjener omkring 5 millioner kroner om året.

Ifølge Forbes og CLBold.dk var tre ud af de 20 bedst betalte atleter i verden i 2020 boksere. Ud over Fury og Wilder tæller listen bokseren Anthony Joshua. Top 20 tæller i øvrigt kun to fodboldspillere, Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, der til gengæld tager anden og tredje pladsen på listen, kun overgået af tennisstjernen Roger Federer.

Boksning er altså en af de mest lukrative sportsgrene i verden. Mange af dets legender er også kendt uden for sporten, f.eks. Mike Tyson og Muhammad Ali, pga. deres karisma og ypperlige atletiske formåen.

Den største boksekamp i verden siden 2016

Det var også to karismatiske stjerner, der skulle have stået over for hinanden, hvilket den store interesse for kampen beviser. Rettighederne til at vise kampen mellem Tyson Fury og amerikanske Deontay Wilder er solgt til Tv-stationer i næsten 100 lande. Deres sidste kamp i 2020 blev set af 20 millioner seere, og denne kamp forventes at blive set af et endnu større antal grundet deres indbyrdes historik. Sportsdramaet har ligeledes kaldt på en del opmærksomhed fra lukrative sponsorer fra især betting-branchen.

Kampen skulle have fundet sted på T-Mobile Arena i Las Vegas, en nybygget arena fra 2016, der allerede har været vært for flere brag inden for boksning. Det var her bokseren Floyd Mayweather Jr. Tog imod den irske MMA-kæmper Conor McGregor i af de største begivenheder inden for kampsport. Amerikanske Mayweather vandt suverænt, men den utrolig medieopmærksomhed omkring kampen gjorde, at begge kombattanter tjente mere end milliard kroner på kampen. Det var også her at Canelo Álvarez og Gennady Golovkin kæmpede om WBA (Super), WBC, IBF, IBO og Ring magazine VM-bælterne i mellemvægt. Kampen endte uafgjort, og begge kunne beholde deres respektive bælter. Arenaen er derudover hjemmebane for NHL-holdet Vegas Golden Knights.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa