Odd-Fellow velgørenhedsbal

Odd Fellow er en af de største ordner i verden og har en broderloge i Fuengirola med medlemmer fra Danmark, Finland, Norge og Sverige.
 
Hvert år afholder Odd Fellow i Fuengirola et velgørenhedsbal. Sidste års bal gav 3500 € til velgørende formål i Fuengirola- og Málaga-området.
 
I år indbyder Odd Fellow ordenen i Fuengirola til velgørenhedsbal lørdag d. 3. november kl. 18 på restaurant Club Náutico, Avenida Juan Sebastian Elcano i Benalmádena Havn.
Prisen er 55 € for velkomstdrink, kanapeer, tre retters middag og vin ad libitum.
 
Underholdning af Johnny Reimar i selskab med Egon Kjer samt dans og velgørenhedslotteri med meget fine priser skænket af sponsorer og medlemmer.
 
Tilmelding kan ske hos Brian Jensen 620 178 563, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Svar udbedes inden 14. oktober.

Spanske elever i J.F. Willumsens Fodspor

Da J.F. Willumsen opholdt sig i Álora i 1889 og malede maleriet ”Gade Gående Nedad”, havde han nok ikke forestillet sig, at der 129 år senere ville sidde 45 skoleelever med tegneblokke og farver i calle Chozuelas, for at male deres eget billede af gaden med det dramatiske fald og den storslåede udsigt.
Men det gjorde femte klasse fra den lokale skole Colegio de Miguel de Cervantes i april i år. Anledningen var skolens kulturuge, Jornadas Culturales, samt udgivelsen af skolens lokalhistoriske årsskrift af samme navn. Redaktør er Marisa Segura Zamudio har i samarbejde med lærerne Tere Conejo og Luisa Ruíz Martinez har planlagt forløbet. De fortæller om det herunder:
”Eleverne gennemførte aktiviteten ”At efterligne Willumsen” med stor entusiasme. Målet var at øge deres kendskab til Áloras historie og kultur. De lærte om maleren og fordybede sig i hans smukke maleri. Samtidig opdagede de nye gader i byen, hvor de ikke plejede at færdes. De læste også om malerens hjemland, og hans lange rejse til Álora.”
Siden Willumsens billede blev opdaget på museet Davids Samling i 1996 København, har byen følt en tilknytning til denne maler, og indbyggerne er stolte af, at deres landsby er repræsenteret på et så vigtigt museum.

Asociatión Para Todos

Formand: Eigil Rasmussen
Mobil (+34) 670 659 931
 
Para Todos tog på kurophold i Alhama d. 10. og 11. maj. Vi var 11 personer på turen og vi startede i højt humør med indtagelse af morgenmad på Lindas Corner i Fuengirola. Derefter gik turen i 4 biler mod Alhama med en lille frokostpause indlagt på vejen til hotellet. Vel ankommet fik vi fordelt vores værelser og her blev vi udstyret med nogle enorme morgenkåber og inden længe var vi i det store opvarmede udendørsbassin med dejlige 38 grader. Efter et par timer med badning og et lille besøg i baren, samles vi til middagen med en ganske udmærket 4-retters menu med efterfølgende dans og leg.
Næste morgen efter morgenbuffen, blev der lige tid til at afprøve deres specialbade afsluttet med en tur i det store varme bassin. Klokken 12 satte vi kursen hjemover med en frokostafstikker på landevejsrestaurant Fuente La Peña med super grillstegt skinke. Vi ankom retur til Fuengirola efter et par gode dage med dejlige oplevelser, som vi gerne gør om.
Vi holder Grundlovsdag på restaurant Lucia kl. 14.00 hvor der serveres en menu bestående af tunmuss og sprængt oksebryst m./peberrodssauce.
 
Månedsfesten er på restaurant CoCos i Fuengirolas havn d. 23/6 kl. 20.00. Denne aften får vi et stort ”Ta´ selv bord” med hygge og dans.
Se hjemmesiden for menuer og information under fanen ”aktiviteter-kommende”.
 
Søndagsmøder:
Para Todos har fast åbent møde hver søndag mellem kl. 14-15 på restaurant Reginas på havnen i Fuengirola. Medlemmer af bestyrelsen kan træffes i dette tidsrum.
 
Arrangementoversigt:
5/6 kl. 14.00 Grundlovsdag på restaurant Lucia.
23/6 kl. 20.00 Månedsfest i restaurant CoCos i Fuengirolas havn.

Sommerferie fra den 24/6-16/9 som er første mødedag.
Vi ønsker alle en rigtig god sommer hvor I nu end holder den.
 
Medlem:
Et medlemskab koster 25,00 € for et kalenderår.
Det kræver at du er medlem for deltagelse i vores arrangementer. Til gengæld får du masser af hyggeligt selskab, sjove timer og nye venskaber.
Medlemskort kan købes ved klubbens ugentlige søndagsmøde.
 
Hjemmeside:
Hold dig ajour på vores hjemmeside for opdatering af arrangementer, ture og lignende oplysninger for klubbens aktiviteter.
www.paratodos.dk
 
På foreningens vegne
Dan Toldshøj
Dania Care

Dansk Spansk Samvirke - Almuñécar

SOMMERLUKNING I DSS LOKALER

Den første dag i maj markeres i Spanien som en national helligdag. I DSS gør vi det ved at lukke klubben for sommeren. Vi åbner igen fredag d. 7. September. Aktiviteter og køkkenet starter lige så stille op i oktober måned. Men at undvære det danske samvær gør vi ikke helt.
I sommerperioden mødes vi kl. 13:00 på Meson los Arcos overfor indgangen til dagligvarer markedet. Her får vi en god snak, laver aftaler om aktiviteter i ugens løb, bytter ugeblade og opskrifter for bare at nævne lidt af det der sker. Selvom DSS er lukket fungere netværket stadig fint. Gæster i byen er velkommen til at slå sig ned ved vores lange bord, hvor vi gerne deler ud af vores erfaringer med byen.
 

SPONSORER

I DSS er vi glade for sponsorer. De giver et bidrag til foreningens økonomi hvert år. Der er forskellige typer af firmaer repræsenteret i gruppen af sponsorer. De fleste er dansk eller engelsktalende, hvilket er et stort plus for både medlemmer og gæster i byen. Derfor opfordres der til at støtte op om vores sponsorer, de støtter os. Foreningens bestyrelse vil gerne have flere sponsorer på listen. Og de er villige til at promovere de nye på bedste vis enten ved omtale eller ved en personlig præsentation. Se vores sponsorer på almu.dk
 

BEGEJSTREDE OG VARME KINDER

I foreningens lokaler hænger der for hver måned en plakat med de kommunale aktiviteter såsom koncerter, teater, ballet og dans. Det foregår enten på pladser i byen eller i Casa Cultura som er byens kulturhus. Om sommeren er mange koncerter flyttet til Parque El Majuelo eller i haven ved turistkontoret. Vi kan varmt anbefale, at I holder øje med de tilbud der er. Vi kan også selv i foreningen. I april måned har historiefortæller Gunilla Leegaard fortalt historien om Grevinden fra Bagsværd. Det var en berigende og skøn eftermiddag og vi nød alle Gunillas levende måde at fortælle på. Vi er så heldige at Gunilla er medlem i DDS, og hun har lovet at vende tilbage med mere fortælling
 

HVORDAN MÅLER MAN EN SUCCES

Vil 10 turs klippekort erstatte nogles medlemskab, ja det er spørgsmålet, der debatteres i foreningens bestyrelse. Lige nu evalueres der i bestyrelsen. Men en ting er sikkert og vist. Hvor har vi haft mange positive tilkendegivelser omkring tilbud med 10 turs klippekort til gæster i foreningen. Aldrig har vi oplevet sådan et boom af gæster til fredagstræf og andre aktiviteter. Vi har fået masser af positiv respons fra gæste, som har følt sig særdeles velkommen og taknemmelige for at opleve lidt af det sociale hverdagsliv, deres kære har hernede i syden.
 

KOM MAJ DU SØDE MILDE....

Om man er i det sydlige Spanien eller oppe nordpå, så har vi alle en forventning om et lunt forår og varm sommer. Aldrig har vi oplevet så mange våde, blæsende og kolde dage i et stræk her på Costa Tropical, og hvis vi har, så husker vi det ikke. Derfor god sommer både i syd og nord.
Elsebeth Michelsen

Dansk Spansk Samvirke - Almuñécar

DSS

Dansk Spansk Samvirke er ikke bare en forening i Almunecar, det er langt mere for mange medlemmer. Det er her, man knytter venskaber, danne netværk, snakker om det der sker i Danmark og hvad danskere samles om. Som det vigtigste er det her man oplever at få hjælp når der opstår udfordringer i hverdagen eller ved sygdom.
En tryghed som mange søger, når man bor udenfor Danmark i en periode eller hele året.
 

SIKKE EN FEST VI HAR HAFT...

Johnny Reimars 60 års jubilæumsshow i Almunecar løb af staben den 13. marts i samarbejde med 123tours. Det blev en fest de 120 gæster sent vil glemme. En tur ned af Menory Lane med musik fra ungdommens tid. Tusind tak til Johnny Reimar, 123tours, sponsorer og alle gæster for en fantastisk aften.
 

FREDAGSTRÆF

Der er liv og glade dage på sådan en helt almindelig fredag i foreningens lokaler. Her mødes vi, får en tår at drikke, nyder godt af kokkenes danske smørrebrød, måske et stykke med rullepølse, fiskefilet eller sild. Mums det er guf for danske smagsløg.
Her orienteres om stort og små, byttes bøger og ugeblade, laves aftaler og der kan tilmeldes kommende aktiviteter. Tre skønne timer fra 12:00 - 15:00.
 

SIDSTE ÅBNINGSDAG I FORÅRET

Vi slutter forårssæsonen af fredag d. 27. april med en” indflugt” altså det modsatte af en udflugt, hvor man drager afsted hjemmefra. På ”indflugten” bliver vi hjemme i foreningens lokaler, men som til en udflugt medbringes en madkurv med en ret/tapas til et fælles buffetbord. Drikkevarer skal købes i baren.
Det er altså ikke en aprilsnar at køkkenet holder sommerpause fra d. 1. april. Den dag laver de, som det sidste, en skøn påskefrokost. Tilmelding i køkkenet.
Der vil ikke være servering af mad i april måned, men selvfølgelig kan man købe en tår at drikke i baren.
 

FILMAFTEN

Torsdag d. 5 april kl. 18:30 vises der film i foreningens lokaler. Se på www.almu.dk hvad filmfolket byder på. Efterfølgende går vi på en tapasbar for at sludre om filmen eller noget helt andet vi er optaget af.
 
Urb. La Najarra Blq. 2 bajo Avenida de Europa 30 Almuñecar

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com