Få nyt look hos Ole Optica

Den skandinaviske brillebutik i Nerja bugner af nye lækre briller. Den flotte efterårskollektion er netop kommet hjem og byder på et stort og flot udvalg af både klassiske og innovative briller.

”Vi har bl.a. fået en ny og spændende kollektion hjem fra mærket Röst, som i design umiddelbart er meget enkelt og klassisk men samtidig byder ind med et umiskendeligt, moderne twist,” forklarer byens skandinaviske optiker, som også glæder sig til at præsentere sit publikum for den hollandske De Stijl-kollektion, som bugner af elegante herrebriller i et innovativt design, hvor de bevægelige dele ikke er samlet med skruer.

”Vores publikum vil have gode produkter til gode priser, så det bestræber vi os naturligvis på at tilbyde. Og så ønsker folk en god service, der også gælder, efter man har fået sin nye brille. Og det får man her,” lover Ole Højer, som i over ti år har hjulpet skandinaver i Nerja-området med at finde den rigtige brille. Ole Optica fortsætter med sit populære 2 x 1 tilbud:

”Når du bestiller et sæt klare progressive brilleglas, får du et ekstra sæt farvede brilleglas i en tilsvarende kvalitet gratis med i købet. Det er et godt tilbud, der også gælder de nyeste modeller og de bedste glas,” forklarer den skandinaviske optiker, som også tilbyder et sæt progressive brilleglas fra kun 95 euro. Ole Optica befinder sig centralt i den vestlige ende af Nerja med relativ let parkering, ofte lige ved døren.

Besøg Ole Optica i Nerja på: Calle Antonio Ferrándis 23, 29780 Nerja.

Ring venligst for tidsbestilling: 952 528 395.

Alderspletter på nethinden – AMD (Aldersrelateret Macula Degeneration)

AMD er en alvorlig øjensygdom, der siges at være den hyppigste årsag til synstab i den vestlige del af verden. Sygdommen udvikler sig fra 60-års alderen og det er vigtigt at reagere hurtigt på symptomer, da våd AMD kan udvikle sig over få uger eller måneder.

Definition

Aldersforandringer i og omkring nethindens gule plet (macula), det område, hvor det skarpe syn er lokaliseret, findes i en tør form (ca. 80%) og en våd form (ca. 20 %), hvor sidstnævnte er karakteriseret ved væskeudtrædning og deraf følgende hævelse (fortykkelse) af nethinden. Den våde AMD udvikler sig typisk hurtigere og mere aggressivt end den tørre.

Symptomer

Uklart centralsyn, hvilket specielt giver vanskeligheder ved at læse og genkende ansigter på gaden, er de typiske symptomer, der opleves.

Symptomerne kommer ofte langsomt, men kan i særlige tilfælde forværres inden for få dage, hvor synet opleves forvrænget. Sidstnævnte kan være tegn på, at sygdommen er gået over i sin våde form, og undersøgelse hos øjenlæge bør ske inden for en uge.

Undersøgelser

Diagnosen stilles ved, at man undersøger nethinden med et øjenmikroskop eller et funduskamera. I den tørre form ses hvide druser på nethinden, populært også kaldet nethindeforkalkning, mens den mere alvorlige våde AMD også viser væskeudtrædninger.

Den første undersøgelse hos optikeren bør altid indeholde en simpel test på noget, der hedder Amslers gitter, og derefter en visuel undersøgelse som beskrevet ovenfor med et kamera der kan tage et billede af din øjenbaggrund. Hvis der er mistanke om den våde form, vil undersøgelse hos en øjenlæge, med bl.a. en fotografisk kontrastundersøgelse eller en OCT-scanning være nødvendig.

Hos Danoptica kan du som en del af en synsprøve få taget et billede af din øjenbaggrund og finde ud af, om du har behov for yderligere undersøgelse hos øjenlægen.

De største risikogrupper

Risikoen for at få AMD er større hos nogle mennesker end andre. Følgende faktorer har indflydelse på din risiko for at få AMD:

Rygning. Rygere har større chance for at få AMD.
Køn. Kvinder er mere udsatte end mænd.
Fedme. Overvægt øger risikoen.
Race. Kaukasiere er mere udsatte end f.eks. asiater.
Arveligt betinget. Hvis nogen i din familie har det, har du også større risiko.
Kolesterol og høj puls spiller også ind.

Behandling

Det tabte syn kan sædvanligvis ikke genvindes. Behandlingens formål er derfor i hovedsagen at forhindre yderligere synstab.

Indtagelse af vitaminer (A, C og E) og mineraler i zinkdoseringer der er 20-50 gange det normale kan sænke risikoen for en væsentlig forværring med op til 40 %. Hvis man vil forebygge, er det vigtigt at indtage rigeligt med Lutein, som findes i en lang række af populære grøntsager så som gulerødder og broccoli.

Den våde form kan i visse tilfælde behandles med en såkaldt kold laser (PDT - photo-dynamisk terapi). og - som noget relativt nyt - ved injektion i øjet med en medicin, som forhindrer dannelsen af nye blodårer.

Goldeneye permanent make-up

I oktober måned er permanent makeup-temaet eyeliner og punktstregsteknik. Jeg har tidligere skrevet om optegning af bryn og læber, og nu er det øjnenes tur.

Permanent makeup egner sig specielt godt til kvinder, som er trætte af lægge makeup hver dag eller til de, som mangler hår og pigment.
 
Mange af de kvinder, som kommer til mig, har problemer med at få tegnet eyelineren rigtigt op, eller oplever at den holder dårligt og ofte også flyder ud.

Disse problemer undgås ved indpigmentering af en fast eyeliner.

Eyelineren indpigmenteres med en tynd nål og der er alle farvemuligheder at vælge imellem.

Holdbarheden er mellem 3 og 5 år afhængig af farve.

Inden behandlingen drøftes, hvilken farve som er klædelig og hvilken form for påtegning, der passer til øjets og ansigtets facon.

Mange vælger eyeliner både over og under øjet, men hvis øjnene er lidt små, er det som regel bedre kun at påføre eyeliner over øjet.
 
Før behandlingen lokalbedøves huden, og derfor er ubehaget minimalt. Efter behandlingen heler huden op i løbet af ca. 5 dage, og i den periode, er der en lille, tynd skorpe på overfladen, som beskytter mod bakterier og støv fra luften.

Sårskorpen falder selv af, og ingen produktpåføring I de dage er nødvendig.

Dagen efter berhandlingen kan man hvis man ønsker det bruge mascara igen.
 
Fra 10 – 30 dage efter behandlingen kommer man tilbage til mig I klinikken og får tjekket helingen og resultatet. Der er der mulighed for at tilføje mere farve og tykkelse af eyelineren.

Dette er inkluderet I prisen og min garanti for holdbarheden af den indpigmenterede liner holder I årene efter.
 
Ud over den mere almindelige og oftest valgte eyelinerstreg, er det også muligt bare at få indpigmenteret en punkstreg. Den er specielt god at lave under øjet, hvis man ønsker et lettere og lysere look.
 
Goldeneye permanent makeup er testet og farverne er helt rene, derfor opleves der aldrig allergiske reaktioner. Goldeneye makeupsystemet bruges også til at optegne bryn og læbelinje.
 
Har du et ønske om en nem hverdag med naturlig makeup, så ring og få en snak, eller book en tid til en prøvekonsultation hos Nana Norrbom på tlf. 610716048.

Hvorfor udvikler vi hormonelle ubalancer?

Mange kvinder døjer med overvægt, hormonelle ubalancer og stress
 
• Hver dag er cirka 35.000 danskere sygemeldt med stress.
• 20 % af alle kvinder i Danmark oplever hormonubalancer.
• 15-20 % af alle par oplever infertilitet.
• Hver 7. kvinde i den fødedygtige alder lider af PCO (polycystiske ovarier).
• 320.545 danskere lider af diabetes
• Ca. 3-4 % af alle danskere lider af hypothyreose (ca. 20 millioner i USA). Der forekommer i Danmark 4000-5000 nye tilfælde af forhøjet stofskifte om året.
 
Dit hormonsystem har betydning for mange processer i din krop, herunder vægttab, din personlighed, dit tankeunivers, dine gavnlige og ikke-gavnlige vaner, energiniveauer, kuldehåndtering, fordøjelse, glæde, sult, sexlyst, fertilitet og meget mere!
 
Dit hormonsystems balance er altafgørende for dit velbefindende, men hvad hvis vi siger, at det egentlig kun er symptombehandling at arbejde med dit endokrine system?
For at dit hormonsystem overhoved kan fungere som budbringer, og stimulere, booste og skabe energi - så skal energisystemerne i hver en celle virke. For at de virker optimalt, så kræver det en del næringsstoffer.
 
Et menneske på 70 kg indeholder ca. 70 billioner celler, som hver især har en eller flere mitokondrier i sig, altså et batteri. For at dette batteri fungerer, kræver det nærigstoffer som Q10, aminosyrer, B-vitaminer, magnesium og mange flere. Oplever du mangel på disse næringsstoffer, så vil du over tid begynde at få symptomer som træthed, opleve at det er svært at tabe sig, ekstra sukker-sult, rynker, appelsinhud mm.
 
Dit endokrine system består af dine binyrer som blandt andet udskiller cortisol, cortison, DHEA, adrenalin, nor-adrenalin, skjoldbruskkirtlen blandt andet udskiller T3 (triiodothyronin) og T4 (thyroxin), kønsorganerne som udskiller østrogen, testosteron og progesteron.
 
Vi vil bede dig om at ryste posen og forstår at signaler, som kuldskær, en temperatur der går op og ned, tristhed, manglende overskud, problemer omkring menstruation eller hedeture ved overgangsalder - det er signaler fra din krop.
 
Min pointe her - du kan sagtens fortage dig noget i din dagligdag, som din krop ikke har det godt med - måske noget du har gjort i årevis og har lært hjemmefra.
For at vende en hormonel ubalance, kræver det flere ting!

Du skal tilfører gode næringsstoffer til dine celler. Næringsstoffer som booster dit immunforsvar, dine slimhinder og ikke mindst mitokondrierne i dine celler. Ofte er det desværre ikke nok at spise sig til disse næringsstoffer. Der ikke det i vores mad, som der var en gang (heller ikke det økologiske). Kosten skal vi ikke se bort fra selvfølgelig. Men for at nå helt i land, så skal du altså få kosttilskud dagligt.
 
Til dig som har prøvet meget og snart er træt af at blive ved med at prøve, skal du overveje at investere i kosttilskud, der har høj kvalitet og som indeholder nok næring i én pille.
Vi vil generelt anbefale dig en god vitaminpille. Alle dine kirtler har brug for vigtige vitaminer og mineraler for at virke optimalt. Så for at booste dine celler, så tag gerne en vitaminpille dagligt. Du finder den, vi anbefaler her currame.nordicvms.com

Derudover er en af vores favoritter Q10, der er en energiskaber, som du faktisk selv skaber på celleplan. Den er vigtig for kroppens modstandskraft. Det er en stærk antioxidant, som er god for alle organer og som beskytter vores celler.
 
Magnesium er et andet kosttilskud, som vi bestemt vil anbefale dig! Et vigtigt mineral, der indgår i alle cellerne i din krop. Det meste af det magnesium, der er i din krop, befinder sig i knoglerne, resten er fordelt på muskler og andet blødt væv. Magnesium er vigtigt for dit stofskifte og er med til at skabe energi på celleplan og med i den proces, der skal få dit hjerte til at trække sig rytmisk sammen.
 
B-vitaminer, som B6, B9 og B12 er også vigtige for dit hormonsystem. B-vitaminerne bruges til vores energiproduktion samt vores stofskifte, kulhydratstofskiftet og til aminosyrernes opbygning.
 
B6 aktiverer enzymer i kroppen og kan bruges til PMS-problemer. Den spiller først og fremmest en væsentlig rolle i aminosyre-stofskiftet (læs energi).
 
B9 er væsentlig for celledeling i kroppen. Kræves for udnyttelsen for sukker- og aminosyre. Nødvendig for dannelsen af røde blodlegemer.
 
B12 spiller en central rolle i aktivering af proteiner, som DNA, RNA og proteiner.

B12 er væsentlig for et sundt nervesystem og for vækst og udvikling; B12 er nødvendig for udnyttelsen af fedtstoffer, proteiner og kulhydrater samt forbedre koncentration, balance og hukommelse.

Få 4 ugers gratis mini hormonkursus med Chloe N. Bjoerk

Så er det vidst tid til at gøre noget andet for dit hormonsystem!
 
Igennem 4 uger tager Chloe dig med på en lille hormonrejse, som vil inspirere og gøre dig endnu klogere på dit hormonsystem. Uge for uge åbner hun op for undervisning i binyrebalance, skjoldbruskkirtelbalance, østrogen, testosteron og progesteron balance samt undervisning i dine lykkehormoner.
 
Tilmeld dig her og få et 4 ugers mini hormonkursus med Chloe N. Bjoerk her. www.currame.com/gratis-mini-hormonkursus/
 
Ønsker du at give din krop et energiboost og oplever mere vitalitet og glæde i din dagligdag?
 
Hos curra · me arbejder vi med helheden, kosttilskud, kost og laboratorietester. Det er nemlig sådan, at du kan tage en hormonanalyse og finde præcis ud af, hvor dine ubalancer ligger og få en præciseret behandlingsplan udfra dine ubalancer, krop og behov!
 
Book Friederich til en sundhedkonsultation som afholdes i Centro Sanum eller hjemme hos dig selv på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
 
Køb produkter lige her: currame.nordicvms.com
 
Friederich har hver måned en gratis dag, hvor du kan komme ned i Centro Sanum i Centro Idea og spørge ham ganske gratis til råds.
 
På gensyn! :)

- Chloe & Friederich
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til dem på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., via www.currame.com eller via instagram @curra.me.
 

Pas på øjnene og deres omgivelser i solen

Når man færdes meget hvor der er sol, og hvor solen kan blive forstærket af reflektioner fra f.eks. vand eller sne, er det vigtigt at huske på sin solbeskyttelse. Dette gælder både for øjnene, men i høj grad også for øjenomgivelserne hvor huden er meget tynd og fin.
 
Solens UV-stråler er usynlige for vores øjne, men de er bestemt ikke ufarlige. De kan trænge igennem øjets interne strukturer og forårsage både midlertidige og permanente skader. Skaderne kan opstå i alle aldre og hele året rundt, men det er de virkninger, der kommer efter mange års UV-eksponering, der kan forårsage alvorlige synsforringelser og føre til blandt andet grå stær og kræft i og omkring øjenregionen.
 

Solskoldning af øjet

Intens UV-eksponering kan give blodsprængte, hævede og lysfølsomme øjne. Få timer i solen uden beskyttelse er nok til at forårsage midlertidige komplikationer som sneblindhed. Dette svarer til en solskoldning af huden, bare i øjet. Denne tilstand kan være meget smertefuld men går typisk over af sig selv i løbet et par døgn.
 

Grå stær

Uklarheder i øjets linse, som er en væsentlig årsag til synsnedsættelse i Danmark og globalt. Af de 40.000 tilfælde af grå stær som årligt opereres herhjemme, kan op til 20 % af disse ifølge WHO være forårsaget af UV-stråling.
 
 

Pinquecula

Sygdommen, som ikke har et dansk navn, tager form som små gule puder i det hvide i øjet. Cirka 200 tilfælde opereres om året. Man kan sammenligne det med hud, som er blevet udsat for intens solbadning. Huden bliver mindre elastisk og begynder at hænge. På samme måde bliver slimhinden i øjet slappere, og der opstår små gule puder i selve øjet, der betyder, at øjnene løber i vand og svier. Sygdommen behandles ved en operation og er ikke dødelig, men er meget generende og ubehagelig.
 
Pingeucula

 

 

Pterygium

Der forekommer cirka 400 tilfælde om året. En grålig slimhindefold, som vokser ind over hornhinden fra siden. Hvis folden breder sig, så den strækker sig ind over pupillen, kan det forstyrre synet. Pterygium bliver også kaldt "surfers eye," fordi tilstanden ofte er forbundet en ekstrem eksponering for sol, vand og sand. Behandling afhænger af slimfoldens størrelse og gener, men typisk vil man operere den bort.
Pterygium 

Kræft

Kræft i øjet og omkring øjeregionen er blandt de typiske komplikationer. Kræft i selve øjet forekommer sjældent, og mange er måske ikke klar over, at der findes øjensygdomme, som i værste tilfælde kan medføre døden. Omkring 70-80 tilfælde bliver konstateret om året. Kræft i regionen rundt om øjnene er derimod ikke helt sjælden. Mellem 400-600 danskere opereres hvert år for hudkræft på øjenlåget forårsaget af UV-stråling.
 

Beskyttelse

Til at beskytte huden i øjenregionen er det nødvendigt at bruge en solcreme med minimum faktor 30. Der har været advarsler om at bruge almindelig solcreme i øjenregionen, men de er gjort til skamme.

For øjnene gælder det om at bruge ordentlige solbriller. De behøver ikke være dyre, men de skal som minimum have UV beskyttelse. Dog gælder det med solbriller som med så mange andre ting, at pris og kvalitet følges ad, med den begrænsning at ikke alle modesolbriller er lavet med optimal optik da de er lavet mere til at se smarte ud end til egentlig solbeskyttelse. Pas ligeledes godt på kopiprodukter der lover mere end de kan holde.
 
Hos Dan Óptica finder du et udvalg af kvalitets solbriller med ultimativ beskyttelse og optisk kvalitet fra bla. Maui Jim, Revo og Etnia Barcelona. Kig forbi.
 
 
 
CDS newsletterLD print
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com