Veras Veranda: Baronessens Æblekage

I denne måned synes jeg I skal prøve noget der er super nemt. Denne kage tager ingen tid at lave og den smager fantastisk. Den kan sagtens holde sig frisk et par dage.

Jeg bruger min røremaskine – men den kan sagtens piskes sammen med en håndmikser eller hvis du har gode arme- i hånden.

For det meste anbefaler jeg, at hvis du vil bruge meget tid på at lave lækre ting i dit køkken – om det er det søde eller salte køkken – skal du vælge at ofre penge på ting der gør det til en fornøjelse at lave.

Hvis du skal gøre lidt ekstra kan du servere den med en god fed cremefraiche der er tilsat lidt limeskal, så den får lidt mere syre – eller med vaniljesukker, hvis du har brug for mere sødme til den søde tand.

Kagen her kan evt. også laves med tynde skiver pære, men så skal du huske at den bliver mere sød – da de ikke indeholder så meget syre som æblerne gør.
 
 

Baronessens Æblekage

Det skal du bruge:
3 æg
325 g. sukker
200 g. blødt smør
300 g. mel
3 tsk. vanilje
2 tsk. bagepulver
2½ dl. mælk
Lidt kanel til drys
Evt. en god fed cremefraiche
 

Sådan gør du:

Pisk æg og sukker sammen til det bliver lyst.
Tilsæt det bløde smør og pisk godt.
Tilsæt bagepulver, vanilje, mel og mælk og pisk til det hele er blandet godt sammen.
Hæld dejen i en bradepande.
Pynt med tynde skiver æble og drys med sukker og kanel.
Bages på næstnederste rille i ca. 40 min. ved 190 °C.
 
 
 
 

NIKKI BEACH – 20 ÅRS JUBILÆUM

Nikki Beach - det familieejede brand findes globalt og tilbyder luksuriøs livsstil og forplejning. I år fejrer de 20 års jubilæum. Brandet, som er det første og originale luksus beach club-koncept med 14 lokationer rundt om i verden, er blomstret op til at være en velrenommeret hotel- og resortvirksomhed.
 
Forretningen startede i 1998 i en stille have ved havet i Miami Beach. Den blev kaldt Café Nikki for at ære Jack Penrods datter, Nicole Penrod, som døede i et biluheld i en alder af 18 år. Jack og hans kone Lucia Penrod skabte en smuk zen-agtig blomster- og sommerfuglehave med en lille café for at ære og mindes Nicoles liv. Besøgende gæster fortalte videre om det til andre og deraf kommer brandets ”Tell only your best friend”-mantra.
 
Berømtheder lagde også vejen forbi Café Nikki og forelskede sig i energien. Med succesen fra Café Nikki var det naturligt at udvide til strandområdet, og Nikki Beach blev født. Familien Penrods løfte om at ”Celebrate Life” og brandets slogan ”Celebration of Life” er virksomhedens mission og formål.
 
Og dette, damer og herrer, er præcis hvad vi vil gøre i denne sæson. Vi vil danse, vi vil grine, vi vil Celebrate Life og skabe morgendagens minder, fordi det er det, vi gør.
 
NIKKI BEACH2
 
 
 

Rosé lørdagsbrunch

Drik Pink! For første gang lancerer vi vores fantastiske ROSÉ LØRDAGSBRUNCH! Nyd en fantastisk dag og drik rosé under palmetræerne, som ledsages af en lækker brunch. Hver lørdag kan du nyde denne lækre brunch for kun 79 € med ubegrænset rosévin fra kl. 12-15. Drøm, dans og nyd en dag fyldt med morgendagens pink minder!
 
NIKKI BEACH3
 
 

Firo Vázquez 14. juni

Bliv en del af en spændende og provokerende gourmetoplevelse med den prisvindende gæstekok Firo Vázquez. Det er den perfekte mulighed for at fejre madkunsten sammen med os. Du vil opleve den magiske fusion mellem gastronomi og kunst, samt opleve en ny dimension af teksturer og smag. Dette event har meget begrænsede pladser. Forudbestilling er et krav.
 
Dato: 14. juni
Reservationer: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 
Pris: 79 € 4-retters menu
 
NIKKI BEACH4 
 
 

Middage i sandet

Ferie og afslapning aktiveret! Lad dig omslutte af en sensationel rejse gennem vores nye oplevelser denne sæson. Spis med dine bedste venner under palmetræerne og de glimtende lys med dine fødder i sandet,mens du lytter til bølgernes skvulp, og ”Celebrate Life” på den mest glamourøse Middelhavsfacon! Vi venter på dig, så vi kan skabe minder sammen, der varer for evigt!
 
Datoer: 28. juni, 19. juli, 16. august
Tid: Begynder kl. 21
Pris: 89 € pr. person – 4-retters menu, herunder vand og kaffe
Bookinger: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
Dinnerinthesand
 
 

Nikki Beach

Se flere events.
 
 

Snaskede spareribs og terrassevin

Det er atter blevet grill- og terrasse tid. Og hvis der er noget, vi kan lide hjemme hos os, er det lidt snaskede spareribs på grillen. Vi lægger al bordskik på hylden og spiser de letklistrede ben med fingrene. Vores gæster bliver inviteret til fingermad, og hermed plejer vi at opnå en dejlig og afslappet aften.

Spareribs er økonomiske og smager fantastisk. Og de kan serveres med kartoffelsalat, en af dine grønne yndlingssalater eller f.eks. coleslaw.

Jeg bruger en barbecuemarinade til mine spareribs og gør dem gerne klar om morgenen, så de marinerer i mindst fem timer. Hvis jeg får gæster, gør jeg det hele klart aftenen før, så er de klar til at smide på grillen direkte fra køleskabet. Det tager en smule tid at lave marinaden, men det er ikke svært og det er tiden værd. Jeg har også brugt samme marinade til kyllingelår og svinekoteletter, men favoritten er helt klart spareribs. Her er opskriften på marinaden til ca. 2 kg. spareribs. Husk at fjerne den hinde, der sidder på bagsiden, inden du lægger dem i et stort fad og fordeler marinaden over benene, så de er godt smurt ind over det hele. Kom et stykke folie over og stil på køl.

Grill benene ved indirekte varme på din trækulsgrill, eller hvis du har gasgrill så på lavere varme – de kan også bages i ovnen ved 160 grader i en god times tid.
Marinade laves let ved at hælde olien i en gryde, sauter løg og hvidløg heri. Tilsæt alle de andre ingredienser, rør godt rundt og lad marinaden simre i en halv times tid uden låg. Rør rundt undervejs.


Marinade

1 finthakket løg
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. olivenolie
2 dl. vand
4 dl. ketchup
1 citron, saften herfra
4 spsk. æblecidereddike
3 spsk. worcestershire sauce
2 spsk. brun farin
3 spsk. honning
2 tsk. dijonsennep
1/2 tsk. sort peber, friskkværnet
2 tsk. sød paprika
1/2 finthakket rød chili
tabasco efter smag
 
 

Terassevin

I manges ører lyder terrasse- og grillvin måske lidt negativt. Det er begreber, som tit bliver brugt om vine i den lidt billige, forfriskende og ukomplicerede kategori, men de tjener deres formål godt. At sætte en dyr og avanceret kultvin sammen med grillens røgsmagende og barbecuesauce-klistrede kødstykker er i de fleste tilfælde spild af penge. Man får ganske enkelt ikke det optimale ud af de fine vine i sådanne sammenhænge.

Det er sommer, og i varmen søger vi efter mere lette, friske, frugtige vine. Ukomplicerede vine som vi lige kan tage ud af køleskabet, når vennerne kommer forbi. Eller til disse spareribs hvor det godt kan blive svært at holde krystalglasset rent.

Her kommer mine tre bud på dejlige sommervine, som I kan bruge til enhver lejlighed her i sommermånederne.

Liberalia Dos rødvin fra D.O. Toro er en ny vin i vores butik. Lavet på 100 % Tinta de Toro (lokal klon af Tempranillo) druer og lagret på fad i tre måneder. D.O. Toro, som ligger i den nordvestlige del af Spanien, er kendt for at have et meget stort antal parceller med upodede, gamle vinstokke stående. Mange op til 100 år gamle, enkelte helt op til 130, som har vist sig at lave enestående vine. Uden nogen kyststrækning har Toro et ekstremt kontinentalklima med lange, varme somre og kolde vintre – dog med lidt påvirkninger fra Atlanterhavet. Temperaturerne varierer meget, lige fra -11° C om vinteren til 37° C om sommeren. Nedbøren er blot omkring 350-400 mm om året. Ekstremt gode forhold for produktion af intense vine.

Liberalia Dos har en flot og dyb rød-lilla farve. Stor intensitet i duften, hvor de røde og sorte skovbær dominerer og en smule vanilje og fadpræg ligger i baggrunden. Smagen er frisk men kraftig af en ung vin at være. Med modne og let sødlige frugtnoter, som gør vinen til en perfekt ledsager til grillmad. Den er blød og vedvarende i smagen, med skønne frugtige noter af brombær og hindbær og forførende fløjlsbløde tanniner. Alkohol (14 %), frugtsødme og ekstrakt beskriver vinen godt. Kan købes for kun 5,50 €
Server vinen omkring de 16C.


Príncipe de Viana Chardonnay

Guldmedalje ved den store Berliner Wein Trophy og 90 points fra Decanter Magazine, er blandt de sidste medaljer denne vin fra D.O. Navarra har modtaget.
 
Navarra ligger i det nordøstlige Spanien med Pamplona i nord og ca. 100 km mod syd til Ebroflodens bredder grænsende mod Rioja. Der er stor diversitet i klimaet, som er en blanding mellem atlantisk, fastlands- og middelhavsklima.

Gennem de seneste år har vinene fra Navarra gennemgået en stor udvikling. Specielt efter at man i 1980’erne introducerede nye druetyper i området. De godt etablerede druer som Viura, Tempranillo og Garnacha skulle nu til at leve sammen med den hvide Chardonnay og Sauvignon Blanc og de røde druer Cabernet Sauvignon og Merlot.
 
De nye druetyper klarer sig over al forventning, og uden at skubbe de gamle druer ud i kulden fandt området et nyt og friskt udtryk.
 
Mange siger nej tak til en hvidvin lavet på Chardonnay druen. Det kommer sig nok af alle de dårlige vine, som tidligere blev lavet på druen, da den var på mode over hele verden. Kast dig ud i Chardonnay igen, de er på vej tilbage og kvaliteten er god og sælges til en fremragende pris.
 
Chardonnayen fra Príncipe de Viana rammer mange nuancer. I modsætning til de fleste hvide vine, som kun lagres på ståltanke, har denne lagret 3 mdr. på egefad. Fadlagringen intensiverer de flotte tropiske noter af ananas og bananer, samtidig med at fadlagringen giver en lækker snert af vanilje og gør vinen mindre blomstret i smagen. Den er frugtig og med en cremet fornemmelse samt en ret markant og spændende sødme i munden. Eftersmagen er til den friske side og det er en skøn sommervin. Købes til 5,65 €
 

Uvam Pinot Grigio "Blush"

De let lyserøde rosévine er mere populære end nogensinde før. Tidligere var de klassiske Côtes de Provence vine fra Frankrig de eneste, som havde den nu eftertragtede laksefarvede farve, men markedet har taget så godt imod den lyserøde vin, at vi nu ser den fra mange spanske og italienske vinhuse.

Uvam Blush er en medajlesluger fra Veneto! Anerkendt med flere medaljer fra både Decanter, Mundus Vini og Le Mondial du Rosé Argent. Og absolut blandt vores kunders favorit i sin kategori.

Lys, let og levende. Med aroma fuld af vilde blomster med strejf af honning og banan med let smag af sødlige frugter som pære og fersken. Smagen er blød og let på tungen. Pris 6,25 €

Vinen kan bruges til lidt af hvert. Prøv den til en aperitif evt. med salte snacks, eller skaldyr og fisk, fjerkræ og andet lyst kød, eller lidt grillmad. I det hele taget god til tapas, da vinen kan ledsage rigtig meget. Kan også sagtens nydes helt uden mad... Kan man forlange mere af en sommervin?
 
Med disse 3 vine, er du kort og godt dækket ind til de varme sommerdage og aftener på terrassen.
 
 
Vinos
 
 
 
 

Tropisk mango dyrkes i La Cala de Mijas

Kun nogle minutters kørsel fra La Cala de Mijas findes gården Granja Ecológica Las Pencas. Denne gård er mest kendt for produktionen af økologiske æg, som kan købes hos en del helsekostbutikker i nærheden. Og det må siges, at Las Pencas 4.200 høns har det godt. De har alle tyk fin, brun fjerdragt og springer kaglende mod La Danesas journalist, da hun kommer for at lave dagens reportage. Måske er der en høne, som nu er fornærmet over, at hun og hendes søstre ikke har hovedrollerne i dette besøg, for med deres kaglen har de nok en masse historier at fortælle om livet ude i det fri, men vi er her for at kigge nærmere på mangofrugten.
 

Stenfrugt fra Sydøstasien

Mango er en stenfrugt, som tilhører sumakfamilien. Det vurderes, at mangoen begyndte at blive avlet for ca. 4.000 år siden, og dens oprindelse findes i Sydøstasien, hvorfra mennesket har taget den kultiverede form med til de fleste af verdens varme og tropiske regioner. I vores del af verden begyndte mangoen at avles i Axarquía i begyndelsen af 1980’erne, og der findes i dag ca. 4.000 hektar mangoavl. Størst på mangoavl i Spanien er Granada, hvor der på Costa Tropical produceres mellem 10.000 – 30.000 ton mango hvert år.
 
Men nu befinder vi os altså i La Cala de Mijas, et stykke ovenfor La Calanova Golf. Her købte Donatella Zanca og hendes mand deres gård i år 2000 og i dag, 19 år senere, er hele den 7,3 hektar store gård økologisk.
 

Mango for skygge

”Vores hovedbeskæftigelse er økologiske æg, men forrige år begyndte vi også at sælge mango, dog i mindre skala. Min mand og jeg havde før en frysevarebutik her på kysten. Men så var det tid til noget nyt og eventyrligt, så vi flyttede til Brasilien. Der arbejdede vi i syv år med papegøjer, og det var der, vi først kom i kontakt med mangoavl. Da vi senere flyttede tilbage til Spanien og købte gården, tænkte vi på, hvordan vi skulle give skygge til hønsene og da kom vi i tanker om mango – der findes allerede så mange, som avler avokado – hvilket var et andet alternativ. Men da vi forrige år fik 200 kg mango, forstod vi, at vi ikke kunne spise dem alle selv, så vi besluttede os for at sælge dele af høsten.”
 

Mango hele sommeren

Det er Donatella selv, som viser rundt på gården, som foruden mangotræer også har figentræer, mandeltræer og vindruer, og ej at forglemme acacie, som Donatella fik i gave af en ven, som havde været i Afrika. Netop ved La Danesas besøg i maj blomstrer acacien og den dufter herligt. Mangotræet blomstrer også med sine mange, tætte klaser af små bitte blomster.

”Vi har i alt 220 mangotræer af tre forskellige sorter. Den første sort, som modner til sommer, hedder Irwin. Denne kendetegnes af, at frugten er lidt mindre, har meget smag samt at den ikke har fibre, som andre mangoer har – du ved, mangoer kan være lidt trådagtige især nærmest kernen. Efter Irwin modner sorten Osteen i august, dette er den mest almindelige mango i f.eks. Axarquía og i september modner sorten, som hedder Keitt, der karakteriseres af, at den er stor og fyldig i smagen,” siger Donatella, mens vi går gennem knæhøjt græs. Da gården er økologisk, lader hun ukrudtet være og når marken behøver ekstra næring, slipper hun hønsene ud på netop den del af gården. Så kan de gå her og pikke, og så kommer gødningen jo naturligt. Las Pencas er opdelt i flere indhegninger, så hønsene ikke går sammen alle sammen. Da vi går, forklarer Donatella, at mangotræerne, hun har her, er lave – ca. 1.5 meter, blandt andet fordi træerne er unge men også fordi, at gården ligger i et område, som kendetegnes af at være tørt.
 

Frisk, sød og eksotisk

Donatella kigger grundigt på hvert træ, betragter blomsterne og fortæller, at en del af arbejdet på netop dette tidspunkt er at skære blomsterne af. Hun lader de kraftigste være, så de kan udvikles og modne til fine mangofrugter, mens de mindre og svagere blomsterklaser klippes af, så de ikke stjæler energi fra de større. Og så knækker hun en gren af, som for de uvidende bare ligner en tør gren.
 
”Mangoen er ligesom avokadoen, ganske let at avle her. De eneste ’fjender’, mangoen har, er kulde, vind og en svamp, som angriber grenene, hvilket gør, at de langsomt dør – bladene tørrer og ruller sammen, og det ligner ganske enkelt bare en tør kvist. Ser jeg en angrebet gren, så skærer jeg den af, så svampen ikke spredes. Så ja, mangotræet skal have pleje, selvom det er let at avle. Det er vigtigt at tænke på håndteringen af selve frugten, den er jo meget modtagelig for tryk, så den kræver en blød hånd,” fortæller Donatella, inden hun lidt drømmende forklarer, hvordan en god mango er: ”Der findes jo næsten intet bedre end en mango, som er tilpas blød, har gult, saftigt frugtkød og lidt fibre. Smagen er så eksotisk, kraftig og frisk, samtidig med at den er sød – jeg bliver aldrig træt af mango.”
 
For mere info se: www.laspencas.es
Mango
 
 
 

Las Islas – mad, sjæl og autenticitet i en skøn symbiose

Restauranten Fairuz ligger sammen med Hotel Las Islas i Torreblanca. Man kommer let hen til restauranten, da den kun ligger en kort køretur op ad vejen fra togstationen i Torreblanca. Det er blot at følge skiltene til hotellet. Ved indgangen står der en smuk veteranbil – når du ser denne, er du kommet til det rette sted.
 
Hotel Las Islas i Torreblanca er noget helt specielt. Når man går ned ad trappen, er det som at finde en overordentligt velplejet oase; overalt er der grønne, frodige planter, masser af fuglesang og så er der den klareste, blå pool. Las Islas er et såkaldt Boutique hotel med få værelser. Disse er indrettet i andalusisk stil og er det perfekte sted at nyde sin ferie. På den store terrasse, som også benyttes af hotellets gæster, kan man nyde en god middag, mens man kigger ud over Middelhavet. Eller man kan tage en drink ved poolkanten og nyde den i skyggen under de store palmer. Vi valgte at nyde en lækker middag, men måske næste gang, bliver det frokost.
 
Restauranten er meget populær takket være det libanesiske køkken med unik og sund mad. Hver ret tilberedes med den bedste olivenolie, og grøntsagerne er de dominerende ingredienser. Hotellets og restaurantens ejer, Omar Samaha, lægger stor vægt på at tilberede maden med de friskeste råvarer, og qua hans egne libanesiske rødder, ligger smagen ham meget på sinde.
 
Vi startede aftenen med at nyde et glas vin og studere det velassorterede menukort, som har mange spændende retter. Vi valgte dog at lægge vores kulinariske oplevelse i hænderne på Omar Samaha, der valgte at servere deres specialmenu for os.
 
Forretten var et udvalg af de bedste libanesiske små retter (Mezza). Begrebet Mezza kan vel bedst sammenlignes med tapas. Omar fortalte, at der i det libanesiske køkken er op til 150 forskellige ’mezza’, og at Las Islas har udvalgt de 50 bedste at servere for deres gæster. Vi fik otte forskellige Mezza, heriblandt Hummous, Tabbouleh (persille, tomater og løg, hakket sammen med knust hvede), Fatayer (filodej med spinat), Warak Inab (vinbladsdolmere) og Borak, (Halloumi ost i filodej). Dertil nød vi et glas kold Verdejo hvidvin.
 
Mezza
 
Hovedretten var velsmagende kød fra grillen. Marineret kyllingebryst, kyllingevinger, lammekoteletter og Kafta (hakket lammekød med løg, grøn peber og krydderier), serveret med ris og tilhørende Tzatziki og chilidressing. Dertil fik vi serveret et dejligt glas libanesisk rødvin, fra Bekaa Valley i det østlige Libanon, anbefalet af den herlige tjener.
 
Desserten var et varieret frugtfad, med nogle små dejlige kager, Baklawa (libanesisk konditorkager lavet af nødder og sirup fra appelsinblomster). Til sidst fik vi serveret et glas libanesisk te, en perfekt afslutning på en herlig aften.
 
Stedets service er super hyggelig og personlig, og der er altid et lille ekstra touch, der gør den enkelte gæsts oplevelse unik. Maden, som Omar havde valgt til os, var helt i top. Er man ikke alt for kendt ud i det libanesiske køkken, vil jeg anbefale et udvalg af varme og kolde forretter – Mezza. På den måde får man smagt på mange forskellige ting og kan finde sine egne favoritter - det er, hvad jeg vil gøre, næste gang.
 
Der er mulighed for at sidde inde eller ude, men vejret var fantastisk, og vi nød den luksus, det er at kunne indtage middagen ude i haven, under den åbne himmel, omgivet af dadelpalmer, cypresser og bananpalmer – de bedste rammer en sydspansk aften kan byde på. Det fås ikke meget bedre, og så bød aftenen på levende musik.
 
For oplysninger om menu, reservation, musik m.m. kig ind på www.lasislas.info
 
Du finder Hostal Las Islas og Fairuz Restaurant på C/Canela 12 i Torreblanca, Fuengirola. Tlf.: 952 47 55 98
www.lasislas.info – her kan du også printe et kort med kørevejledning.
 
 
LasIslas

Las Islas og Fairuz er ikke blot et idyllisk hotel og en dejlig restaurant, det er også det perfekte sted at fejre en privat fødselsdag eller et storslået bryllup. Las Islas er et refugium for dem, der har lyst til at slippe væk fra hverdagen, i det mindste for en stund.
 
 
 
CDS newsletterLD print
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com