De ti dyreste huse i Spanien i 2019

Boligsiden Idealista har offentliggjort de ti dyreste huse i Spanien i 2019. Der er tale om de absolut dyreste og mest luksuriøse boliger, men skal de erhverves, skal man dykke langt ned i pengepungen. Ikke overraskende er fem af de ti boliger beliggende på Costa del Sol, mens de baleariske øer (Mallorca, Ibiza, Formentera osv.) også har et par af luksusboligerne på listen. Sidst men ikke mindst er Madrid også repræsenteret på listen, der må siges at være prestigefuld. Her følger boliglisten (fotos fra Idealista):

1) Hus i Urbanización Santa Petronila, Marbella, Málaga

 
bolig10
 
Pris: 55 millioner euro
Kvadrameter: 3458
Værelser: 12

2) Chalet i Es Cubells, Sant Josep de Sa Talaia, de baleariske øer

bolig8

 
Pris: 40 millioner euro
Kvadratmeter: 2040
Værelser: 10

3) Hus i nabolaget Calaburra – Chaparral, Mijas, Málaga

bolig7

 
Pris: 35 millioner euro
Kvadratmeter: 2250
Værelser: 12

4) Hus i Es Camp de Mar, Andratx, de baleariske øer

bolig6 

Pris: 35 millioner euro
Kvadratmeter: 2090
Værelser: 12

5) Chalet i nabolaget Los Monteros, Marbella, Málaga

bolig5 

Pris: 25 millioner euro
Kvadratmeter: 1700
Værelser: 6

6) Chalet i Secar de la Real, Palma de Mallorca, de baleariske øer

 
bolig4
 
Pris: 21 millioner euro
Kvadratmeter: 5160
Værelser: 80

7) Hus i Urbanización Cascada de Camojan, Marbella, Málaga

bolig3 

Pris: 19,9 millioner euro
Kvadratmeter: 3122
Værelser: 8

8) Rustik gård i Calvià pueblo, de baleariske øer

 
bolig2
 
Pris: 19,5 millioner euro
Kvadratmeter: 1600
Værelser: 15

9) Hus i Urbanización este – Montepríncipe, Boadilla del Monte, Madrid

 
bolig9
 
Pris: 19 millioner euro
Kvadratmeter: 4554
Værelser: 12

10) Hus i nabolaget Sierra Blanca, Marbella, Málaga

bolig1
 
Pris: 17,5 millioner euro
Kvadratmeter: 2491
Værelser: 10

The View Marbella

The View Marbella vil sætte nye standarder inden for luksuriøs livsstil med dens moderne arkitektur og interiør. Eksklusivt poolområde med 25 meter lang pool.
 

Er du på jagt efter noget helt specielt? En bolig hvor du hver morgen kan nyde udsigten over Middelhavet og golfdalen i Marbella?

Så er The View Marbella stedet, hvor du kan få opfyldt dine drømme.

 

To prestigefyldte firmaer skaber topprojekt

The View Marbella er et projekt, der er blevet til i samarbejde mellem de to prestigefyldte firmaer Wilma Development Spain og Sierra Blanca Global, som lægger navn til Wilma Sierra Blanca. Det er første gang, disse to erfarne konstruktører arbejder sammen, og deres fælles styrke er med til føre projektet ind blandt de topprojekter, der er på Costa del Sol lige nu.
 

Lejligheder med villa-byggestil

Ideen bag The View er at skabe en unik Boutique-følelse, hvor alle de parametre, der normalt medtages i konstruktionen af en villa, nu føres over på lejlighedsbyggeri.
”Normalvis bygger man villaer på en måde og lejligheder på en anden. I The View er byggestilen fra villaer blevet overført på lejligheder – det giver en ekstremt forhøjet kvalitet,” fortæller marketing- og salgschef Simon Boxus.
 

Sæt dit eget præg

Alle materialerne er specielt udvalgte, og bygherrerne er mange gange selv ind over valget af for eksempel fliser, håndtag og brusehoveder. Kvaliteten skal være i orden, det skal være enestående og det skal være lækkert, så der bliver ikke gået på kompromis med noget. Og som den nye ejer har du fuldt ud mulighed for at personalisere dit kommende hjem, idet The View har et katalog med muligheder, hvor du kan vælge det af de udvalgte produkter, du ønsker. Du kan frit personalisere gulve, køkken, badeværelse m.m.
 

Lækre fælles faciliteter

The View Marbella er udviklet som et boutique-project og inkluderer private faciliteter direkte på stedet: Fuldt udstyret helseklub med 25 m- pool, fuldt udstyret spa, træningscenter og legeområde til børn.

På områder hvor der er tre andre urbanisationer, udgør et stort klubhus ekstra faciliteter i form af spa, butik med dagligvarer, bar, restaurant, udlejningsservice og nogle sportsfaciliteter samt 24-timers vagtservice.
 
Der er allerede reserveret 14 lejligheder i fase I, som består af 49 lejligheder, der vil stå færdige i foråret 2021.
 
I byggeprocessen bruges Sismo-systemet, som er specielle byggeblokke, der har mange fordele, heriblandt at det er meget miljøvenligt, 100 % bæredygtigt og dets termiske og akustiske egenskaber reducerer energiforbruget i boligen, hvilket også giver en moderne og økologisk konstruktion.
 
The View Marbella Lounge Sea

The View Marbella har en helt enestående udsigt fra de store terrasser over Middelhavet mod Gibraltar og Afrikas kyst. Fra den forhøjede position over Marbellas emblematiske Golfdal har du golfbanerne Los Naranjos, La Quinta, Las Brisas og Aloha for dit fodtrin.
 
 
The View Marbella Gym 
 
Dette er i sandhed luksuriøs livsstil. The View Marbella tilbyder en lang række fordele, herunder 24-timers overvågning. Portnerservice er tilgængelig og kan hjælpe dig med at foretage reservationer, fylde køleskabet før ankomst, sende tøj til rens, arrangere transport og privat kok eller vedligeholdelse af boligen. Din eksklusive helseklub indeholder en fuld spa, træningscenter og fitness.
 

Salgskontor

The View Marbella
Urbanización La Alborada
Ctra. de Ronda, 29679 Benahavís,
+34 901 233 605
www.theviewmarbella.com 
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
 
 

Vanian – Det nye boligområde i Estepona udviklet af promotoren AEDAS Homes

AEDAS Homes, som er referencepromotor på det spanske boligmarked, er pionerer med udviklingen af en sektor i Estepona kommune, som skal blive et autentisk urbant kerneområde, både grundet antal boliger, som skal bygges i zonen, så vel som for alle de ekstra services, som området vil omfatte.
 
De mange komplementære services bekræfter allerede nu, at Vanian vil være den nye urbane kerne i Estepona. Blandt andet skal en tresproglig international skole placeres på en kommunal grund, og Estepona har allerede lagt det ud til offentligt udbud.
 
SUP-C13-sektoren, som vil blive kaldt VANIAN på grund af dette projekts betydning, har et areal på mere end 575.000 kvadratmeter, hvor AEDAS Homes planlægger at bygge 650 boliger i de kommende år. I tillæg er grunden til undervisning og/eller socialkulturel brug på omkring 49.000 kvadratmeter, 8.000 kvadratmeter til kommerciel brug, til hotelbrug er der afsat næsten 18.000 kvadratmeter, og ca. 172.000 kvadratmeter er afsat til andre formål. Kystparkerne repræsenterer over 87.000 kvadratmeter, og der er planlagt et generelt sports- og rejselivsområde på mere end 85.000 kvadratmeter. Der vil også blive bygget en gangsti, som gør, at beboerne i Vanian kan komme til stranden ved at tage en behagelig spadseretur, da der også vil være en passage under motorvejen.
 
Vanian Gardens er det første projekt, som blev lanceret her af den nævnte promotor. I første omgang skal der bygges fire faser af boliger, hvoraf to allerede er under konstruktion. Totalt vil komplekset bestå af 297 boliger. Som projektleder på Costa del Sol og ansvarlig for Vanian Gardens har Álvaro Marcos, AEDAS Homes, lagt stor vægt på ikke bare at skabe boliger med maksimal kvalitet og komfort for køberen, men også på at udvikle et helt område med de tjenester og faciliteter, som er nødvendige for at gøre huset til et ægte hjem.
 
Den næste kampagne, som allerede markedsføres, er Vanian Valley. Ignacio Cañedo-Argüelles, leder af dette projekt, lægger vægt på kvaliteten af komplekset, som vil være et lukket miljø med et højt niveau af sikkerhed for beboerne og med alle nødvendige tjenester for at gøre Vanian til et autentisk, ideelt hjemsted. Alle indgange vil blive overvåget af kameraer, som genkender bilernes registreringsnummer, og der vil være kameraer koblet til et lukket sikkerhedsnet med 24-timers overvågning.

Vanian Gardens er et projekt designet af det prestigefyldte arkitektfirma González & Jacobson, som tilbyder harmoniske, lyse og svært moderne boliger. I Vanian Gardens glider de åbne områder sømløst sammen med det naturlige miljø, med udsøgte kvaliteter og detaljer; en åbenbarelse for øjnene.
 
Vanian Gardens har fire udendørs poolområder, med pools til både børn og voksne, spa, træningsstudie, fælles haveområder, parkering, idrætsanlæg, træningsrum, biograf, sauna, social club, privat garage, multifunktionsrum og lagerrum, blandt meget andet.
 
Vanian Valley er det nye og eksklusive boligkompleks bestående af 53 rækkehuse med tre og fire soveværelser, samt store terrasser og private haver, alle med optimal orientering og havudsigt. Projektet har store fælles haver, udendørs swimmingpool, børnepool, spa og et veludstyret træningsstudio og fælles kontor, så du kan nyde dit nye hjem fuldt ud.
 

Vanian Gardens terrace 1

Vanian Gardens

Salgskontor og showlejlighed ved Selwo Aventura Estepona
+34 951 550 235, www.aedashomes.com
 
 

DET SPANSKE BOLIGMARKED - FUP eller FAKTA

Det spanske ejendomsmarked var stabilt i januar - men genopretningen flader ud.
 
Antallet af spanske boliger, der blev solgt og indskrevet i ejendomsregistret, var næsten uændret i januar 2019 i forhold til samme måned året før, som det fremgår af FIG. 1, der viser salgstal hver januar siden 2007.
Der blev indskrevet 42.850 boligsalg i Ejendomsregistret i januar 2019 ifølge de seneste tal fra 'National Institute of Statistics' (INE) baseret på data fra det spanske 'Land Registrars Association'.
 
De seneste tal fra Ejendomsregistrene bekræfter mistanken om, at markedsgenopbygningen, der startede i 2014, risikerer at løbe tør for brændstof. Selvom det endnu ikke er faldende, vokser salget mindre og mindre for hver måned. Ganske vist er tallene volatile, men det er første gang, at væksten har været i de lave enkeltcifre i tre på hinanden følgende måneder siden ekspansionen begyndte.
FIG.2 ine sales yoy jan 2019 2
FIG.2 illustrerer, hvordan væksten har været konsekvent lavere siden omkring maj sidste år sammenlignet med den foregående periode.
 
Det er kun takket være salget af nye boliger, at markedet ikke gik i negativ retning i januar. Nye boligsalg steg med 12%, mens videresalg var på 2%. Det er her værd at huske på, at salg af nye boliger afspejler købsbeslutninger foretaget af 'off-plan-købere' mange måneder før de optræder i statistikkerne. Det vil senere vise sig ved den (stigende) procentdel nybyggeriet æder af det samlede boligsalg i Spanien, når der skrives skøde ved færdiggørelsen af byggerierne.
 
På regions-niveau var salget i januar stærkt stigende på små markeder der er mindre søgt af udenlandske investorer, som Extremadura, Huelva og Teruel, og det faldt voldsomt i turistdestinationer som De Kanariske Øer og Balearerne. Det var heller ikke en god måned for de mest populære destinationer for ejendomsinvesteringer på Costa del Sol og Costa Blanca, der begge faldt i januar i forhold til sidste år. Salget var dog stigende i de catalanske provinser, herunder Barcelona, Costa Brava og Costa Dorada, måske fordi de politiske problemer i Catalonien ikke længere skræmmer investorerne.
 
For at forstå hvad der sker lige netop nu, tager vi som eksempel priserne i Marbella og Benehavis. Her er situationen netop stigende priser (især på nybyggeriet), en lille reduktion i antallet af transaktioner og et stigende antal ejendomme til salg på markedet. Markedet er derfor forsåvidt stadig i god gænge.
 
Men det scenario der nu viser sig minder på nogle punkter om det vi så i løbet af boomet fra midten af 80’erne til begyndelsen af 90’erne: I starten var der (stadig) god gang i salget af brugte boliger, men da nybyggeriet begyndte at tage fart, med mange forskellige projekter og beliggenheder trak det noget af opmærksomheden væk fra gensalgsmarkedet.
 
Bortset fra nyhedsværdien, skal man imidlertid heller ikke underkende effekten af, at set med mæglerøjne er nybyggeriet langt mere attraktivt.
For at promovere salget af en gensalgsbolig effektivt, er det ikke nok at tilbyde de boliger man selv har på bogen, man skal også samarbejde (netværkssamarbejde) med sine kollegaer i markedet, så man kan tilbyde sine udenlandske kunder et tilstrækkeligt bredt udvalg af boliger - det koster typisk halvdelen af salæret til ham. Man skal selv afholde alle markedsføringsudgifter, og aftalen i forhold til sælger er "no cure no pay". Da en sælger samtidig kan engagere lige så mange mæglere det passer ham - eksklusivitet er en undtagelse her - er risikoen for ikke at opnå et salg høj. Dertil skal lægges, at besigtigelser skal planlægges meget nøje, og - hvis sælger ikke har ønsket at udstyre sin(e) mægler(e) med et sæt nøgler og/eller koden til alarmsystemet - at man ofte er afhængig af hvornår sælger, eller en af ham udpeget 'nøgleholder' (typisk en nabo eller ven) kan/vil åbne døren. Er der lejere i perioder eller er det jul eller påske, hvor mange ejere ikke ønsker fremvisning - men hvor mange køber gerne vil besigtige ? Der kan ofte være tale om hunde eller katte, der skal tages vare på, og ejendommen skal klargøreres til besigtigelse hver gang. Gardiner trækkes til side sikkerhedsgitre åbnes, strøm slås til, køleskab lukkes, lys tændes etc. - og vise versa når man forlader ejendommen.
 
Det kan derfor ikke undre, at mæglerne, når der er gode og spændende nybyggerier under opførelse, nemt fristes til at fokusere på salg af disse. Developere betaler en væsentlig højere kommission end private sælgere i almindelighed er villige til, man skal ikke dele den med nogen, salgskontoret på byggepladsen har åbent hele dagen - ofte 7/365, man ringer lige i forvejen så de er forberedte. De har stillet al markedsføringsmaterialet til rådighed for mægleren, og forestår præsentationen af projektet og ejendommen.
 
Det er normalt let og ubesværet for mægleren, forudsat at vi har at gøre med en professionel developer med solid finansiering af projektet og stor erfaring - og det er det altid når WissGar Estates viser frem - vi har set rigtig meget (alt for meget) af hvad der kan gå galt ved Off Plan projekter gennem vore 30 år på markedet hernede.
Effekterne af ovennævnte ser vi nu begyndelsen af i denne markedscyklus:

• Ejere af gensalgsejendomme kan allerede mærke en vis stagnation af priserne. Dette marked må forvente yderligere stigende konkurrence fra nybyggeriet. Vi ser ikke umiddelbart en generel prisnedgang, men en prisstabilisering er igang. Der kan altid være individuelle forhold der påvirker den enkelte ejendom positivt eller negativt i markedet - men korrekt prissætning i det aktuelle marked, og god præsentation af ejendommen er både fornuftig og nødvendig.
 
• Hvor developere indtil nu har kunnet øge salgspriserne løbende, på grund af en ophobet efterspørgsel, og i takt med byggeriets fysiske påbegyndelse, så det hver dag bliver mere synligt, mærker mange boligudviklere nu et pres på behovet for mere velkvalificeret arbejdskraft, og effekten af nye købere, der ikke længere kan være med i det stigende prisniveau. Det vil øge konkurrencen og kræve tilpasninger hen ad vejen. Ikke desto mindre ser vi en sund køberinteresse, og en fortsat positiv, men rimelig udvikling i antallet af ny- igangsatte projekter. Vi mener derfor at markedet nok skal finde sin balance i den kommende tid.
 
• Finansieringsbehovet for køberne ser også ud til p.t at blive dækket i fornuftigt omfang af banker og andre långivere - i Andalusien med en finansieringsprocent på omkring 70 % og en månedlig låneudgift på omkring 30 % af købernes månedlige indtægt. Dette anses af eksperter for at være et passende niveau i et stabilt marked. I boomet fra 2002-2008 nåede man på et tidspunkt helt op på at "beslaglægge" 50% af låntagernes købekraft - og det holder naturligvis ikke på nogen måde vand i en længere periode - hvilket vi jo desværre også så demonstreret til fulde i de følgende år.

Prisindekset for boligsalget i 2018

Nedenfor er gengivet (frit oversat af red.) dele af Ejendoms Registratorernes analyse af den øjeblikkelige situation og den nærmeste tids udvikling.
 
"Boligprisen fortsatte med at vokse i fjerde kvartal af 2018 og afsluttede et år med en markant intensivering af den opadgående tendens, der begyndte i 2015. Helt konkret leverede 2018 en årlig prisstigning stigning på 8,22%. Vækstraten for huspriserne der er opnået i det sidste år har været den højeste i de sidste ti år, hvor man skal tilbage til den forrige opadgående cyklus for at finde vækstniveauer af denne kaliber, selvom vækstraterne i den dengang opadgående cyklus overhalede disse beløb, endda mere end rigeligt.
 
På trods af dette er der i den nuværende økonomiske situation andre vækstrater, der viser en bemærkelsesværdig intensitet, som markedet allerede er begyndt at lide under, sådan som det afspejles i faldet af salget i fjerde kvartal, hvilket vil blive analyseret i det følgende afsnit.
 
Kvartalsmæssigt var væksten i prisindekset 2,13 %, hvilket således har givet mulighed for at nå en år-til-år vækst på over 8%. Derfor repræsenterer fjerde kvartal en kontinuitet i boligprisernes adfærd kvartalsvis i 2018.
Det nuværende niveau af Prisindekset, som er lidt over 110 point, betyder, at priserne nås i beløb svarende til dem, der blev nået i 2011 og i 2005. Faktisk betyder det i forhold til de maksimale priser, der blev nået i 2007, at der nu er akkumuleret et mindre fald på lidt over -16%, hvilket er mindre end halvdelen af den maksimale nedjustering, der blev opnået i 2014, hvor boligprisen akkumulerede et fald i forhold til maksimumspriserne på over -35%.

Ligeledes bemærkelsesværdigt er det, at boligpriserne i øjeblikket akkumulerer en stigning på næsten 30%, specifikt på 29,78%, i forhold til 2014’s minimum, hvilket klart bekræfter processen med genopretningen af boligpriserne i løbet af de sidste fire år.
Den nuværende BNP-vækst, sammen med estimater på gradvis afmatning af økonomien, tempoet i jobskabelsen og lønudviklingen, fører til forventninger om, at disse niveauer for boligprisstigning vil være tilbøjelige til at falde på mellemlang sigt, hvis man fremover vil fastholde antallet af salg som i de seneste kvartaler.
 
Formentlig vil man i de kommende kvartaler kunne fastholde positive niveauer for boligprisvæksten, men i en takt der er meget mere moderat end de opnåede i de seneste kvartaler. Grundlaget for den nuværende vækst i boligpriserne har meget lidt at gøre med de grundlæggende elementer i boligboblen tilbage i 00’erne, selvom nogle med mellemrum forsøger at drage paralleller."
 
Så januar bringer ikke dårlige nyheder, men det var ikke en særskilt god start på året for ejendomsmarkedet. Genopretningen har været i gang i flere år, men markedsaktiviteten ser stadig lidt lille ud for et land så stort som Spanien. Boligsalg er i princippet godt for økonomien - i afpasset omfang, så vi kan kun håbe, at genopretningen af markedet ikke løber tør for brændstof foreløbig.
 
Vi siger nu goddag til sol og sommer, og fra WissGar Estates ønskes alle et skønt og mildt forår og en dejlig sommer 2019 med et fortsat sprudlende boligmarked i skønne Andalusien.
 
Finn Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
Finn Wissenberg har en baggrund som bygningsingeniør, og har arbejdet med opførelse - samt køb og salg af boliger på Costa del Sol siden 1987. Han driver mæglerfirmaet WissGar Estates sammen med sin hustru, Ana García.
 

Max Beach åbner under nyt ejerskab

Der sker mange ting på Max Beach efter Metro Grupo har opkøbt beach club’en, som er meget mere end en strandbar.
Den er kendt for sin fantastiske udsigt, men Max Beach, som ligger på stranden nedenfor Riviera del Sol (direkte under Miraflores Golfbane), tilbyder nu endnu flere lækre ting. Blandt andet udmærker de sig på det kulinariske område, da Metro Groups chefkok i samarbejde med den nye køkkenchef Geoffrey Sacchi (fra Nikki Beach) har udarbejdet menuen til denne sæson.

En af de helt store nyheder er Max Fitness – et helt nyt træningscenter på øverste etage. Max Fitness har elementer fra Reebok Functional og her kan du træne igennem, hvorefter du kan gå direkte ned og nyde en morgenmad ved poolen.
Selvfølgelig får du også den klassiske følelse af en strandbar med alt hvad dertil hører – store terrasser med solsenge og senge i balinesisk stil omkranser den 25 meter store pool. I tillæg til dette har Max Beach solsenge på det tilhørende strandstykke foran beach club’en.

Hos Max Beach serverer de både morgenmad, frokost og middag og der er også en sushi- samt cocktail bar. Selvfølgelig mangler der heller ikke underholdning, og i løbet af sommeren vil du kunne opleve nogle af kystes førende navne optræde.
Det er det ideelle sted at holde events af alle størrelser såsom bryllupper, firmafester, fødselsdage og jubilæer.
Det nye Max Beach er kronen på værket i Mijas Costas kulinariske verden ligesom at de udmærker sig hvad angår underholdning og afslapning.

Du finder Max Beach her:
Playa Riviera
Carretera A7, KM 198.1
(Afkørsel Riviera del Sol)
29640 Mijas Costa
www.maxbeach.es
+34 603 431 823
CDS newsletterLD print
 

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com