Den blå - og gule - kyst

Den blå og gule kyst? Nej, vi taler ikke om Sverige. La Danesas journalist har været i Frankrig og besøge den franske riviera, også kendt som den blå kyst, Côte d'Azur i Provence. Turens tema var Mimosevandring, og i det tidlige forår er dele af den blå kyst helt gul af de smukke mimosetræer, der står i fuldt flor. Det skal dog siges, at man ikke skal tage til Frankrig og Côte d'Azur for synet af de smukke mimosetræer alene, for her på Costa del Sol og andre steder i Spanien kan man også se de smukke træer med de nydelige gule blomster i al deres pragt. For eksempel er der i Guadalhorce og i området omkring Plaza Mayor og lufthavnen ganske store Mimosebestande.
 
Foreløbig er det desværre lidt besværligt at besøge Côte d'Azur fra Málaga, da der ikke går direkte fly til Nice herfra. Der er en række alternative ruter at vælge imellem, men i dette tilfælde billigst at flyve Málaga-Oslo-Nice med Norwegian. Definitivt en omvej! Så via Oslo blev det og med ankomst i Nice midt på dagen - desværre i temmelig dårligt vejr. Ligesom i Spanien har Frankrig også haft en lang og kold vinter med meget dårligt vejr.
 
Fra lufthavnen i Nice gik turen direkte videre langs kysten til den hyggelige middelalderlandsby Bormes-les-Mimosas, som er smukt beliggende på en fjeldside ca. 6 km fra havet. Her besøgte vi en planteskole, som har specialiseret sig i Mimose, hvor vi så og fik forklaret, hvordan de dyrker denne eksotiske plante. Gartneriet har hele 180 arter i sortimentet, og vi lærte, at de flotte planter, som vi ser mange steder i naturen og næsten tager for givet, faktisk stammer fra Australien. De foretrækker sur jord med høj fugtighed, noget som har begrænset udbredelsen af denne plante, da størstedelen af Middelhavskysten består af kalksten, som er alkalisk og giver jorden en høj pH-værdi – altså det modsatte af sur jord med lav pH-værdi. Dette er også tilfældet på Costa del Sol, og det forklarer hvorfor, man hovedsageligt ser Mimosetræer langs kysten, ofte nær floder, og i områder med meget vand og (næsten) aldrig i bjergområderne. Spaniens bjergområder består for det meste af den omtalte kalksten.
 
Efter check-in og en udsøgt 3-retters middag på det smukke og charmerende familiedrevne boutique-hotel Hostellerie du Cigalou var vejen til sengen kort for de fleste af turens 29 deltagere, som alle så frem til morgendagens vandretur langs kysten. Vandreturen næste dag levede op til forventningerne til trods for, at vejret ikke viste sig fra sin bedste side. Regnen, der var faldet i løbet af natten, havde gjort nogle af stierne glatte, og derfor passede det godt med 10 km vandring på ca. 3,5 time. Overalt så vi smukke mimoser, fyrretræer, yndige små landsbyer og en utrolig smuk – i forhold til Costa del Sol - næsten urørt kystlinje.
 
Om eftermiddagen var der lagt op til en lille spadseretur i de smalle gader i Bormes-les-Mimosas, og alle lod sig fascinere af den utrolig smukke landsby med imponerende udsigt ned mod havet og de omkringliggende bjergområder. Selvom byen har under 10.000 indbyggere, findes der en række gourmetrestauranter, så om aftenen var der individuel middag med noget for enhver smag.
 
Den tredje dag forlod vi Bormes-les-Mimosas tidligt om morgenen og tog med bus og båd langs kysten til Port Grimaud, St. Tropez, St. Maxime og St. Raphael, før vi til sidst ankom til Cannes og det 4-stjernede hotel Clarion Suites Cannes Croisette, som skulle være vores base de næste fem nætter. Alle landsbyerne og stederne på ruten er utrolig smukke, og det er især en fornøjelse at besøge dem om foråret, inden folk valfarter til Côte d'Azur i turistsæsonen. Den blå kyst er også meget populær blandt franskmændene selv, og mange franskmænd tager på ferie her, så ofte de kan. Port Grimaud er en lille landsby, som består af huse, der står på pæle i havet, stærkt inspireret af Italiens Venedig, og den er utrolig velholdt, med både faste boliger og ferieboliger, som slynger sig langs kanalerne. De fleste har båden ”parkeret” lige uden for deres hus, for her er båd mere praktisk end bil. St. Tropez er kendt af de fleste, og det er et sted, man bør besøge mindst én gang i livet. Det er et af jetsetternes favoritsteder og uanset hvilken tid på året, man kommer, ligger der en imponerende samling luksusskibe i havnen. I modsætning til Puerto Banus har St. Tropez stil og klasse, og hvem ved, måske er man heldig og træffe personen, der har sat St. Tropez på verdenskortet: Selveste Brigitte Bardot!
 
På fjerdedagen skulle vi igen ud at vandre, og da bussen havde kørt os fra Cannes til landsbyen Mandelieu-la-Napoule ca. 45 minutter væk, gik vi igen ca. 10 km til foden af Alperne, som stadig var dækket af sne. Et utrolig smukt syn, også med kontrasten til de gule Mimoser, der vokser vildt på bjergsiderne her. Det er ikke uden grund, at Mandelieu kaldes mimosens hovedstad, og der var mimosetræer overalt hele vejen til den lille bjerglandsby Tanneron, som ligger på toppen af en bakke. Her spiste vi medbragt picnic ude i skoven, før vi igen blev hentet af bussen og kørt tilbage til hotellet.
 
På dag nummer fem drog vi igen tilbage til Tanneron, som var udgangspunkt for vandringen til en anden landsby i en anden retning; Pégomas. Men først fik vi en rundvisning på Forcerie Vial, som er en utraditionel type gartneri, ejet af en familie for hvem mimoser er en lidenskab. Her lærte vi, hvordan mimoser kan benyttes i både madlavning, vin, parfume og andre kosmetiske produkter. Vi fik også mulighed for at smage på mange af produkterne, og de allerfleste benyttede anledningen til at købe diverse mimose-produkter med sig hjem. Både smagen og duften er fantastisk! Velankommet i Cannes var der lige tid nok til et bad og lidt afslapning, før turen fortsatte til en lokal restaurant og et umage 3-rettersmåltid, der som de fleste andre måltider var inkluderet i turens pris.
 
Den sjette dag var formiddagen sat af til fritid på egen hånd i Cannes, og mange benyttede disse timer til en tur i hoved- shoppinggaden, der lå lige bag hotellet. Andre nød en udsøgt fransk frokost ved havet på en af de mange lækre restauranter. Det franske køkkenet er ikke verdenskendt uden grund, og man bliver sjældent skuffet over maden langs Côte d'Azur. Sidste halvdel af dagen var der bådtur til en af de små øer uden for Cannes, nemlig munkeøen Île Saint-Honorat, der i dag har ca. 20 munke boende, som producerer vin i verdensklasse og er leverandør til mange af Michelin-restauranterne og -hotellerne. Her får man desværre ingen smagsprøver, men det kan stærkt anbefales at købe en af flaskerne med hjem, om ikke andet fordi man har været der og besøgt produktionsstedet. Øen er blot 1,5 km lang og 400 meter bred, så der er ingen fare for at fare vild. Desuden er øen og dens farvand meget smukt, så det anbefales at spadsere en tur rundt på hele øen.
 
Den syvende og sidste hele dag på turen bød på et besøg i parfumebyen Grasse, som i mange århundreder har vært centrum for verdens parfumeindustri. Her besøgte vi en blomsterfarm, som pga. sin høje kvalitet har leveret rose og jasmin til blandt andet parfumehuset Dior. Jeg købte et glas syltetøj lavet på roser, og jeg må sige, at det er det bedste syltetøj, jeg nogensinde har smagt! Efter at have besøgt byen Grasse og en af parfumefabrikkerne, som også fungerer som et museum, gik turen videre til de små landsbyer Pont du Loup og Tourretes sur Loup, og i førstenævnte besøgte vi en konfektfabrik, som bruger blomster og frugt i fremstillingen af alverdens søde sager. Et interessant og spændende indslag med masser af indkøbsmuligheder.
 
Om aftenen var der fælles afskedsmiddag på havnen i Cannes, og næste morgen kørte bussen os til Nice, hvor vi havde en tidlig afgang mod Oslo. Alle gav udtryk for, at det havde været en fantastisk tur til trods for, at vi ikke havde vejrguderne på vores side, og flere nævnte endda, at de gerne ville på samme tur næste år. Og hvem ved, måske La Danesas journalist bliver en af dem? Turen kan i alle tilfælde varmt anbefales.
 

Turen ”Mimosevandring i Sydfrankrig” var arrangeret af det norske rejsebureau Vitus Reiser med Tom Halvorsen som rejseleder.
For mere information se www.vitusreiser.no

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Vis mig din...
Motorcykel

Det var egentligt i et andet ærinde, at jeg mødte Gonzalo Ros. Han ejer og driver nemlig camper-virk...

Tema & Profiler

Taxa’erne ta’r den blinde vej

Det går voldsomt for sig, når taxachauffører strejker. Gader barrikaderes, fanerne findes frem, slag...

Tema & Profiler

Sabor a Málaga: Kastanjeprodukter med forskellige tilberedni…

Gin & Tonic-marmeladen, produktet som har fået succes i både private hjem og i gourmetkøkkener. ...

Gastronomi

La Ruta del Cares – så bliver det ikke vildere

La Ruta del Cares ligger i Picos de Europa i Nordspanien, og hvis man ikke har aflagt disse vilde bj...

Udflugter & Rejser

Veras Veranda: Morfars honningkage

Nu nærmer den søde juletid sig snart og det er tid til at pynte smukt op med juledekorationer og få ...

Gastronomi

Ribera del Duero Specialiteter: Babylam & Vin

I september måned besøgte vi Rioja, og på vej ned mod syd slog vi et smut indenom Ribera del Duero. ...

Gastronomi

Den Skæve Vinkel: Kim Steen Jensen

Han nyder sit job i Restaurant Casa Danesa. Og han elsker branchen, hvor han er omgivet af dynamik o...

Tema & Profiler

Et specielt hotel i Ávila - Hotel Palacio de los Velada

La Danesas journalist har ved flere lejligheder testet forskellige hoteller i Ávila, men et af dem l...

Udflugter & Rejser

Nu strømmer indvandrerne til Costa del Sol

Med sin geografiske beliggenhed har Spanien altid været en oplagt indgang til Europa for indvandrere...

Tema & Profiler

Dit nærmeste naturreservat - Guadalhorce

Hvis du er interesseret i natur og dyreliv, behøver du ikke køre langt for at tilfredsstille dit beh...

Udflugter & Rejser

Glovo – bestil hvad du vil, når du vil

Skal du bruge noget fra apoteket? Vil du købe et par nye sko? Skal du have noget at spise? Eller har...

Tema & Profiler

Forpligtelser og regler ved udlejning af feriebolig i Spanie…

Ejer man en feriebolig i Spanien, har man ofte ikke mulighed for at benytte den hele året. Mange led...

Bolig i Spanien

"Sund og glad - mentalt og fysisk"

"Sund og glad - mentalt og fysisk" Få de vigtigste og mest effektive redskaber ift at optimere din s...

Helse & Sundhed

Lider du af eksem eller andre hudlidelser?

Facts: Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, at...

Helse & Sundhed

Udflugter & Rejser

La Ruta del Cares – så bliver det ikke vildere

La Ruta del Cares ligger i Picos de Europa i Nordspanien, og hvis man ikke har aflagt disse vilde bjerge et besøg, så har man her en enestående mulighed for at se og vandre i det mest spektakulære bje...

Udflugter & Rejser

Et specielt hotel i Ávila - Hotel Palacio de los Velada

La Danesas journalist har ved flere lejligheder testet forskellige hoteller i Ávila, men et af dem ligger i en klasse for sig, nemlig Hotel Palacio de los Velada, der er klassificeret som et 4-stjerne...

Udflugter & Rejser

Dit nærmeste naturreservat - Guadalhorce

Hvis du er interesseret i natur og dyreliv, behøver du ikke køre langt for at tilfredsstille dit behov, når du befinder dig på Costa del Sol. Blot nogle kilometer fra Málaga by og lige ved den travle ...

Udflugter & Rejser

Ávila

Omgivet af gamle murer og tårne rejser Ávila sig i det spanske landskab. Den 2,5 km lange bymur blev påbegyndt allerede i romertiden. Byen har været præget af mange flotte bygninger, noget som afspejl...

Udflugter & Rejser

San José og Parque Natural de Cabo de Gata Nijar i Almería

San Jose – en lille perle i det UNESCO-fredede område Parque Natural de Cabo de Gata Nijar San José var oprindeligt navnet på et kyst-batteri, som blev bygget i det 18. århundrede for at sikre vagtho...

Udflugter & Rejser

Sport

Familien glad: Fra den engelske kulde til varmen på Costa de…

Han underskrev sin første professionelle fodbold-kontrakt som 16-årig.Nu fast mand på det senegalesiske landshold med kampe ved VM i Rusland mod Polen og Japan.Er i England rykket ned fra den fornemste række, Premier League, med Hull City for herefter at bringe Wolverhampton Wanderes op.For den 28-å...

Sport

En garde!

“Kling! Klang! Swisch!” - sådan lyder det på film, når to rivaler krydser klinger i det, der ofte er meget Hollywood-iserede scener. Det er nemlig ikke helt sådan, det foregår, når fægtning udøves på sportsniveau, selvom man skal være lige så listig og snu som Zorro, så er det uden den velkendte sor...

Sport

Gastronomi

Sabor a Málaga: Kastanjeprodukter med forskellige tilberedni…

Gin & Tonic-marmeladen, produktet som har fået succes i både private hjem og i gourmetkøkkener. ...

Gastronomi

Veras Veranda: Morfars honningkage

Nu nærmer den søde juletid sig snart og det er tid til at pynte smukt op med juledekorationer og få ...

Gastronomi

Ribera del Duero Specialiteter: Babylam & Vin

I september måned besøgte vi Rioja, og på vej ned mod syd slog vi et smut indenom Ribera del Duero. ...

Gastronomi

Kultur

Bodegas Torres - Et møde med vin, mad og to generationer fra…

Da jeg blev spurgt, om jeg ville med på vintur og besøge Bodegas Torres i Villafrance de Penedés i Catalonien, tog det m...

Kultur

Málagas forbandede film

Optagelserne blev flere gange slettet på mystisk vis fra forskellige computere, en brand opstod, skuespillere kom til sk...

Kultur

Málaga – fra grim ælling til smuk svane

Málaga er en by med en meget privilegeret beliggenhed under varme himmelstrøg ved Middelhavet. Der hersker en dejlig, po...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Vis mig din...
Motorcykel

Det var egentligt i et andet ærinde, at jeg mødte Gonzalo Ros. Han ejer og ...

Tema & Profiler

Taxa’erne ta’r den blinde vej

Det går voldsomt for sig, når taxachauffører strejker. Gader barrikaderes, ...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel: Kim Steen Jensen

Han nyder sit job i Restaurant Casa Danesa. Og han elsker branchen, hvor ha...

Tema & Profiler

Nu strømmer indvandrerne til Costa del Sol

Med sin geografiske beliggenhed har Spanien altid været en oplagt indgang t...

Tema & Profiler

Glovo – bestil hvad du vil, når du vil

Skal du bruge noget fra apoteket? Vil du købe et par nye sko? Skal du have ...

Tema & Profiler

Eventyrerne Naundrup

De sportsglade danskere valfarter til Finca Naundrup. Det populære sportsre...

Tema & Profiler

Hvordan er vores syn på kvinder, der bliver ældre?

La Danesa har talt med den norske forfatter Anne Østby om hendes bog Et sty...

Tema & Profiler

Singles Day – verdens største shoppingdag

De fleste har hørt om Black Friday og måske også Cyber Monday, men nu melde...

Tema & Profiler

Danske Jonas Tofterup åbner vinakademi i Málaga - Iberian Wi…

La Danesa har før skrevet om Jonas Tofterup. Han er nemlig en af de dansker...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com