Den blå - og gule - kyst

Den blå og gule kyst? Nej, vi taler ikke om Sverige. La Danesas journalist har været i Frankrig og besøge den franske riviera, også kendt som den blå kyst, Côte d'Azur i Provence. Turens tema var Mimosevandring, og i det tidlige forår er dele af den blå kyst helt gul af de smukke mimosetræer, der står i fuldt flor. Det skal dog siges, at man ikke skal tage til Frankrig og Côte d'Azur for synet af de smukke mimosetræer alene, for her på Costa del Sol og andre steder i Spanien kan man også se de smukke træer med de nydelige gule blomster i al deres pragt. For eksempel er der i Guadalhorce og i området omkring Plaza Mayor og lufthavnen ganske store Mimosebestande.
 
Foreløbig er det desværre lidt besværligt at besøge Côte d'Azur fra Málaga, da der ikke går direkte fly til Nice herfra. Der er en række alternative ruter at vælge imellem, men i dette tilfælde billigst at flyve Málaga-Oslo-Nice med Norwegian. Definitivt en omvej! Så via Oslo blev det og med ankomst i Nice midt på dagen - desværre i temmelig dårligt vejr. Ligesom i Spanien har Frankrig også haft en lang og kold vinter med meget dårligt vejr.
 
Fra lufthavnen i Nice gik turen direkte videre langs kysten til den hyggelige middelalderlandsby Bormes-les-Mimosas, som er smukt beliggende på en fjeldside ca. 6 km fra havet. Her besøgte vi en planteskole, som har specialiseret sig i Mimose, hvor vi så og fik forklaret, hvordan de dyrker denne eksotiske plante. Gartneriet har hele 180 arter i sortimentet, og vi lærte, at de flotte planter, som vi ser mange steder i naturen og næsten tager for givet, faktisk stammer fra Australien. De foretrækker sur jord med høj fugtighed, noget som har begrænset udbredelsen af denne plante, da størstedelen af Middelhavskysten består af kalksten, som er alkalisk og giver jorden en høj pH-værdi – altså det modsatte af sur jord med lav pH-værdi. Dette er også tilfældet på Costa del Sol, og det forklarer hvorfor, man hovedsageligt ser Mimosetræer langs kysten, ofte nær floder, og i områder med meget vand og (næsten) aldrig i bjergområderne. Spaniens bjergområder består for det meste af den omtalte kalksten.
 
Efter check-in og en udsøgt 3-retters middag på det smukke og charmerende familiedrevne boutique-hotel Hostellerie du Cigalou var vejen til sengen kort for de fleste af turens 29 deltagere, som alle så frem til morgendagens vandretur langs kysten. Vandreturen næste dag levede op til forventningerne til trods for, at vejret ikke viste sig fra sin bedste side. Regnen, der var faldet i løbet af natten, havde gjort nogle af stierne glatte, og derfor passede det godt med 10 km vandring på ca. 3,5 time. Overalt så vi smukke mimoser, fyrretræer, yndige små landsbyer og en utrolig smuk – i forhold til Costa del Sol - næsten urørt kystlinje.
 
Om eftermiddagen var der lagt op til en lille spadseretur i de smalle gader i Bormes-les-Mimosas, og alle lod sig fascinere af den utrolig smukke landsby med imponerende udsigt ned mod havet og de omkringliggende bjergområder. Selvom byen har under 10.000 indbyggere, findes der en række gourmetrestauranter, så om aftenen var der individuel middag med noget for enhver smag.
 
Den tredje dag forlod vi Bormes-les-Mimosas tidligt om morgenen og tog med bus og båd langs kysten til Port Grimaud, St. Tropez, St. Maxime og St. Raphael, før vi til sidst ankom til Cannes og det 4-stjernede hotel Clarion Suites Cannes Croisette, som skulle være vores base de næste fem nætter. Alle landsbyerne og stederne på ruten er utrolig smukke, og det er især en fornøjelse at besøge dem om foråret, inden folk valfarter til Côte d'Azur i turistsæsonen. Den blå kyst er også meget populær blandt franskmændene selv, og mange franskmænd tager på ferie her, så ofte de kan. Port Grimaud er en lille landsby, som består af huse, der står på pæle i havet, stærkt inspireret af Italiens Venedig, og den er utrolig velholdt, med både faste boliger og ferieboliger, som slynger sig langs kanalerne. De fleste har båden ”parkeret” lige uden for deres hus, for her er båd mere praktisk end bil. St. Tropez er kendt af de fleste, og det er et sted, man bør besøge mindst én gang i livet. Det er et af jetsetternes favoritsteder og uanset hvilken tid på året, man kommer, ligger der en imponerende samling luksusskibe i havnen. I modsætning til Puerto Banus har St. Tropez stil og klasse, og hvem ved, måske er man heldig og træffe personen, der har sat St. Tropez på verdenskortet: Selveste Brigitte Bardot!
 
På fjerdedagen skulle vi igen ud at vandre, og da bussen havde kørt os fra Cannes til landsbyen Mandelieu-la-Napoule ca. 45 minutter væk, gik vi igen ca. 10 km til foden af Alperne, som stadig var dækket af sne. Et utrolig smukt syn, også med kontrasten til de gule Mimoser, der vokser vildt på bjergsiderne her. Det er ikke uden grund, at Mandelieu kaldes mimosens hovedstad, og der var mimosetræer overalt hele vejen til den lille bjerglandsby Tanneron, som ligger på toppen af en bakke. Her spiste vi medbragt picnic ude i skoven, før vi igen blev hentet af bussen og kørt tilbage til hotellet.
 
På dag nummer fem drog vi igen tilbage til Tanneron, som var udgangspunkt for vandringen til en anden landsby i en anden retning; Pégomas. Men først fik vi en rundvisning på Forcerie Vial, som er en utraditionel type gartneri, ejet af en familie for hvem mimoser er en lidenskab. Her lærte vi, hvordan mimoser kan benyttes i både madlavning, vin, parfume og andre kosmetiske produkter. Vi fik også mulighed for at smage på mange af produkterne, og de allerfleste benyttede anledningen til at købe diverse mimose-produkter med sig hjem. Både smagen og duften er fantastisk! Velankommet i Cannes var der lige tid nok til et bad og lidt afslapning, før turen fortsatte til en lokal restaurant og et umage 3-rettersmåltid, der som de fleste andre måltider var inkluderet i turens pris.
 
Den sjette dag var formiddagen sat af til fritid på egen hånd i Cannes, og mange benyttede disse timer til en tur i hoved- shoppinggaden, der lå lige bag hotellet. Andre nød en udsøgt fransk frokost ved havet på en af de mange lækre restauranter. Det franske køkkenet er ikke verdenskendt uden grund, og man bliver sjældent skuffet over maden langs Côte d'Azur. Sidste halvdel af dagen var der bådtur til en af de små øer uden for Cannes, nemlig munkeøen Île Saint-Honorat, der i dag har ca. 20 munke boende, som producerer vin i verdensklasse og er leverandør til mange af Michelin-restauranterne og -hotellerne. Her får man desværre ingen smagsprøver, men det kan stærkt anbefales at købe en af flaskerne med hjem, om ikke andet fordi man har været der og besøgt produktionsstedet. Øen er blot 1,5 km lang og 400 meter bred, så der er ingen fare for at fare vild. Desuden er øen og dens farvand meget smukt, så det anbefales at spadsere en tur rundt på hele øen.
 
Den syvende og sidste hele dag på turen bød på et besøg i parfumebyen Grasse, som i mange århundreder har vært centrum for verdens parfumeindustri. Her besøgte vi en blomsterfarm, som pga. sin høje kvalitet har leveret rose og jasmin til blandt andet parfumehuset Dior. Jeg købte et glas syltetøj lavet på roser, og jeg må sige, at det er det bedste syltetøj, jeg nogensinde har smagt! Efter at have besøgt byen Grasse og en af parfumefabrikkerne, som også fungerer som et museum, gik turen videre til de små landsbyer Pont du Loup og Tourretes sur Loup, og i førstenævnte besøgte vi en konfektfabrik, som bruger blomster og frugt i fremstillingen af alverdens søde sager. Et interessant og spændende indslag med masser af indkøbsmuligheder.
 
Om aftenen var der fælles afskedsmiddag på havnen i Cannes, og næste morgen kørte bussen os til Nice, hvor vi havde en tidlig afgang mod Oslo. Alle gav udtryk for, at det havde været en fantastisk tur til trods for, at vi ikke havde vejrguderne på vores side, og flere nævnte endda, at de gerne ville på samme tur næste år. Og hvem ved, måske La Danesas journalist bliver en af dem? Turen kan i alle tilfælde varmt anbefales.
 

Turen ”Mimosevandring i Sydfrankrig” var arrangeret af det norske rejsebureau Vitus Reiser med Tom Halvorsen som rejseleder.
For mere information se www.vitusreiser.no

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Har du en forfatter gemt i maven eller kunne du bare godt tæ…

Har du en forfatter gemt i maven eller kunne du bare godt tænke dig at blive bedre til at sætte ord ...

Artikel

Zero Waste – forbrug mindre, genbrug mere

Det er januar og for mange en tid, hvor gamle vaner bliver taget op til revision. De sidste julegave...

Tema & Profiler

Vinter i Spanien – og klimaændringerne

Med det bedste klima på fastlandet i Europa og over 320 dage med sol om året er der mange, som tror...

Tema & Profiler

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing...

(doo wah, doo wah, doo wah, doo wah 
doo wah, doo wah, doo wah, doo wah)   It makes no diff'r...

Kultur

Dansk iværksætter viser det bedste af Málaga

Han kom med rygsæk og lidt mønt på lommen. I dag har han 20 medarbejdere og en ny rekordomsætning på...

Tema & Profiler

Vend hver en euro i januar - Tips til en stram måned

Er tegnebogen blevet faretruende mager mens du selv har nydt det gode liv i december? Et ynkeligt ko...

Tema & Profiler

Spaniens ukendte koloni

Som de fleste ved, havde Spanien en række kolonier i Mellem- og Sydamerika. Ja faktisk var næsten sa...

Tema & Profiler

Seedster 4.0: 350 iværksættere - 50 mentorer - 1 uge - kæmpe…

Historien bag Seedster ”Ideen til Seedster-konceptet opstod, da jeg boede i Spanien. Jeg havde bygg...

Tema & Profiler

Sabor a Málaga: Grupo Gallego – et led i distributionskæden

Her i vores artikelserie om Sabor a Málaga besøger vi ofte små landmænd og producenter af produkter...

Gastronomi

Nytårs-rygsmerter

Her i det nye år har mange mennesker en masse nytårsforsætter og planer om ting, der skal gøres ande...

Helse & Sundhed

MS Rescue giver hunde en ny chance

MS Rescue er en non-profit organisation, som redder hjemløse hunde. De giver dem det, de behøver af ...

Tema & Profiler

Hvad skal vi med en halv metro?

Man skulle mene, det er svært at holde masken i 12 år. Men hver gang, der er nyt om Málagas metro, e...

Tema & Profiler

Kristian Lilholt og band – ’nytårskoncert’ i Margrethekirken

For syvende år i træk træder Kristian Lilholt og band op i Margrethekirken og giver koncert, som på ...

Kultur

Forhøjet Blodtryk

Klokken fem minutter i 12 søndag aften ringer jeg panikslagen til min søn, der heldigvis ikke er lan...

Helse & Sundhed

Udflugter & Rejser

Udflugt til Cartagena

Det er fønikerne, som har givet navn til denne perle af en spansk by. De var dygtige handelsmænd og navigatører, som kom ad søvejen fra Kartago, som ligger i dagens Tunis i Nordafrika. Fønikerne sejle...

Udflugter & Rejser

Cáceres – en helt unik by

Cáceres ligger i Extremadura, ca. 470 km. fra Málaga og det er en enestående by, hvis middelaldercentrum ligger helt intakt inden for bymuren. Byen kom på Unescos verdensarvsliste i 1986, så det er he...

Udflugter & Rejser

Trolderuten og skyttegravene ved Granada

I naturparken Sierra de Huétor, lige nordøst for Granada, findes der nogle interessante skyttegrave fra borgerkrigen og dem kan man besøge den dag i dag. De flottest beliggende og bedst bevarede skytt...

Udflugter & Rejser

La Ruta del Cares – så bliver det ikke vildere

La Ruta del Cares ligger i Picos de Europa i Nordspanien, og hvis man ikke har aflagt disse vilde bjerge et besøg, så har man her en enestående mulighed for at se og vandre i det mest spektakulære bje...

Udflugter & Rejser

Et specielt hotel i Ávila - Hotel Palacio de los Velada

La Danesas journalist har ved flere lejligheder testet forskellige hoteller i Ávila, men et af dem ligger i en klasse for sig, nemlig Hotel Palacio de los Velada, der er klassificeret som et 4-stjerne...

Udflugter & Rejser

Sport

BoConcept På Lauro Golf

Den 20. november spillede den skandinaviske gruppe, under ledelse af Tove, på Lauro Golf med BoConcept som sponsor. BoConcept har butik både på Mijasvejen i Fuengirola og i Marbella. 66 friske golfere var mødt op, skønt vejrguderne drillede! Heldigvis blev det kun til en enkelt byge før opklaringen...

Golf

BLANCOCHECK: 2,5 mio.!

Málaga CFs argentinske topscorer en fodboldflakker med nordisk gæstevisit i 2015 - 16 Blanco Leschuk er født i Las Heras i Mendoza-provinsen med de lave bjergkæder El Challa i det nordlige Argentina. Navnet på byen er en hyldest til general Juan Gregoria de Las Heras – helt i den argentinske selv...

Sport

Gastronomi

Sabor a Málaga: Grupo Gallego – et led i distributionskæden

Her i vores artikelserie om Sabor a Málaga besøger vi ofte små landmænd og producenter af produkter...

Gastronomi

Fødselsdagsboller

Jeg står ikke altid i køkkenet længe ad gangen, der er jo meget andet man også gerne vil lave – men ...

Gastronomi

Veras Veranda: December

Så blev det endelig december. Jeg elsker julen og især alle de dejlige krydderier man forbinder herm...

Gastronomi

Kultur

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing...

(doo wah, doo wah, doo wah, doo wah 
doo wah, doo wah, doo wah, doo wah)   It makes no diff'rence if it's sweet o...

Kultur

Kristian Lilholt og band – ’nytårskoncert’ i Margrethekirken

For syvende år i træk træder Kristian Lilholt og band op i Margrethekirken og giver koncert, som på én gang er velkendt ...

Kultur

Mægtige Amin

Danmarks største komiker, entertainer, sanger og showmand,den rejselystne Amin Jensen, vil sætte gang i lattermusklerne...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Zero Waste – forbrug mindre, genbrug mere

Det er januar og for mange en tid, hvor gamle vaner bliver taget op til rev...

Tema & Profiler

Vinter i Spanien – og klimaændringerne

Med det bedste klima på fastlandet i Europa og over 320 dage med sol om åre...

Tema & Profiler

Dansk iværksætter viser det bedste af Málaga

Han kom med rygsæk og lidt mønt på lommen. I dag har han 20 medarbejdere og...

Tema & Profiler

Vend hver en euro i januar - Tips til en stram måned

Er tegnebogen blevet faretruende mager mens du selv har nydt det gode liv i...

Tema & Profiler

Spaniens ukendte koloni

Som de fleste ved, havde Spanien en række kolonier i Mellem- og Sydamerika...

Tema & Profiler

Seedster 4.0: 350 iværksættere - 50 mentorer - 1 uge - kæmpe…

Historien bag Seedster ”Ideen til Seedster-konceptet opstod, da jeg boede ...

Tema & Profiler

MS Rescue giver hunde en ny chance

MS Rescue er en non-profit organisation, som redder hjemløse hunde. De give...

Tema & Profiler

Hvad skal vi med en halv metro?

Man skulle mene, det er svært at holde masken i 12 år. Men hver gang, der e...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel: Morten Møller

Han siger, han kan være besværlig – men altid loyal og troværdig med en udb...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com