Barranco Blanco – et smukt og klukkende eventyr med historiske rødder

Barranco Blanco er navnet på den slugt, som Alaminos floden løber i, inden den flyder sammen med andre floder og til sidst løber ud i havet ved Fuengirola. Slugten er et lille paradis med herligt køligt vand og meget smukke omgivelser med blomstrende nerier og fuglesang. Man kan gå langs med floden ca. 500 m. men det er ikke en tur for sofahængere og svagpissere.
Der skal klatres, kravles og balanceres, så folk med svage ankler bør holde sig væk. Til gengæld kan man få sig en herlig dukkert i en lille naturlig pøl, hvor et vandfald plasker ned. Og på vejen ned til kløften kommer man forbi en smuk dal, hvor nazister efter sigende boede, da de var flygtet ud af Tyskland efter 2. verdenskrig.

Man kan dele Málaga provinsen op i vestenden og østenden, og Barranco Blanco er vestendens svar på østendens perle: Chillar floden ved Nerja. I begge disse perler kan man vandre i floden og bade og de er begge meget smukke. Barranco Blanco er dog meget kortere end Chillar, men fælles for dem begge er, at man en sommerweekend kan risikere at løbe ind i masser af mennesker, der vil nyde floden. Det er derfor bedst at tage af sted midt på ugen, så man har herlighederne mere eller mindre for sig selv.
 
Barranco Blanco ligger kun ca. 35 km. fra Málaga og man finder frem til den ved at køre ad vej MA 3303 mellem Coín og rundkørslen ved Puerto de Pescadores lidt vest for Mijas. Hvis man kommer fra rundkørslen og kører ad MA 3303, skal man dreje ned til venstre lige før 4 km. skiltet. Der står to skilte med Cortijo Rosa Blanca og La Fuente B&B. Fra 1.6. til den 16.10 må man ikke køre længere ned ad vejen, med mindre man er resident, så vi parkerer nok så lydigt kort efter vi er drejet ind. Vi vandrer nu hen ad vejen, som snart begynder at gå svagt nedad. Efter 1,2 km. møder vi det første vejkryds, og her skal vi blot gå lige ud.
 
 
barranco blanco
 
 
På et tidspunkt kommer vi forbi et lille hus på venstre hånd, som ligner et vagthus. Der sidder rester af en metallåge på siden, så hvad er nu det? Vi ser nu også en smuk dal på venstre hånd med en masse fine huse og en lille sø. Sikke et dejligt sted at bo, tænker vi. Og sagen er den, at denne herlige dal var tilflugtssted for adskillige nazister, som var undsluppet Tyskland efter 2. verdenskrig og dermed havde undgået retsforfølgelse. Det er jo en kendt sag, at Franco og Hitler var venner, og da Hitler havde tabt krigen, var Franco ikke sen til at yde asyl til de flygtende. De helt store Nazi-fisk flygtede som bekendt til Sydamerika, men de mindre fisk kunne føle sig sikre her i Francos Spanien. Og det var i denne smukke og fjerntliggende gryde tæt ved Alaminos floden, at en del af dem slog sig ned og levede resten af deres liv i fred og ro under sydens sol. De havde deres egen tyske restaurant og livet her var utvivlsomt en del mere behageligt end bag tremmer i Tyskland. Det lille vagthus står der stadig som et mindesmærke over dette mørke afsnit af historien.
 
barranco blanco3
 
Fra dalen er der nok kun en km. ned til Barranco Blanco, og i alle de efterfølgende kryds skal vi tage vejen til højre. På et tidspunkt ser vi et stort skilt, der viser flora og fauna i floden, og så er vi der næsten. Vi møder det samme skilt et par hundrede meter længere nede, og så er vi ved ´indgangen´ til Barranco Blanco, som hedder sådan fordi der er masser af hvidt marmor langs med siderne.
 
En sti fører ind i slugten, men den er ret kort og straks efter starten skal vi op og kravle på en betonkant og rundt om en lille dam. Vi krydser floden på nogle flade sten og fortsætter på den anden side. Vandet klukker, nerierne blomstrer og det er uendeligt smuk. Men stien vil ikke opføre sig ordentligt. Den er skæv og fyldt med store klipper, som man skal forcere. Erik med de svage ankler er for længst vendt om, men vi andre fortsætter, godt hjulpet af stave. Til sidste må jeg selv fortsætte alene og det er ikke let, men inden længe kan jeg ikke komme længere uden at smide fodtøjet. Stien ender i en aflang pøl med små vandfald og et reb, som man kan svinge sig i. Jeg har læst, at et vandfald plasker ned i pølen længere fremme, men jeg kan ikke komme derhen. Men det er fint, så jeg beundrer bare det hele her fra klipperne og kigger op på den kæmpeklippe, der tårner sig op på venstre hånd.
 
Det er varmt her i juni, men jeg har glemt badetøj, så jeg må nøjes med at kølne håndleddene i det forfriskende vand. Men ellers ville en frisk dukkert her være sagen, så husk badetøj og håndklæde.
 
Efter klatreturen tilbage til grusvejen genforenes vi med Erik, og så finder vi et skyggefuldt sted, hvor vi kan nyde vores madpakker. Og så vandrer vi tilbage til bilen oppe ved asfaltvejen og har nu vandret små 7 km.
 
Men dagen er ikke slut endnu og vi, der bor i Granadaprovinsen, kommer jo ikke på disse kanter så tit, så vi benytter lejligheden til at se byen Coín, som vi ikke kender. Vi finder efter en del roden rundt et sted at sætte bilen, og nu leder vi efter centrum. Vi spørger et par gange om vej og således hjulpet finder vi frem til kirkepladsen kaldet Plaza Bermudez de la Rubia. Det er en hyggelig plads ved Iglesia San Juan Bautista (den hellige Johannes Døbers kirke), som er bygget ovenpå resterne af en maurisk borg.
 
Og her på pladsen finder vi til vores store glæde et vældigt issted: Helados del Monaguillo (alterdrengens is). Her laver de selv isen og den er himmelgod, så et besøg her bør ikke forsømmes. Og hvad er herligere end at sidde her under sydens sol og nyde en is efter en smuk vandretur med historisk islæt?
 
Man kan se og downloade vores rute ned til Barranco Blanco fra elsebyskov.com under Hikes, Maps and Routes, La Danesa: Barranco blanco. Der ligger både et kort og et GPS-spor. God fornøjelse.
 
Læs også artiklen om Chillar floden. Río Chillar – verdens smukkeste flod.
 
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Har du en forfatter gemt i maven eller kunne du bare godt tæ…

Har du en forfatter gemt i maven eller kunne du bare godt tænke dig at blive bedre til at sætte ord ...

Artikel

Zero Waste – forbrug mindre, genbrug mere

Det er januar og for mange en tid, hvor gamle vaner bliver taget op til revision. De sidste julegave...

Tema & Profiler

Vinter i Spanien – og klimaændringerne

Med det bedste klima på fastlandet i Europa og over 320 dage med sol om året er der mange, som tror...

Tema & Profiler

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing...

(doo wah, doo wah, doo wah, doo wah 
doo wah, doo wah, doo wah, doo wah)   It makes no diff'r...

Kultur

Dansk iværksætter viser det bedste af Málaga

Han kom med rygsæk og lidt mønt på lommen. I dag har han 20 medarbejdere og en ny rekordomsætning på...

Tema & Profiler

Vend hver en euro i januar - Tips til en stram måned

Er tegnebogen blevet faretruende mager mens du selv har nydt det gode liv i december? Et ynkeligt ko...

Tema & Profiler

Spaniens ukendte koloni

Som de fleste ved, havde Spanien en række kolonier i Mellem- og Sydamerika. Ja faktisk var næsten sa...

Tema & Profiler

Seedster 4.0: 350 iværksættere - 50 mentorer - 1 uge - kæmpe…

Historien bag Seedster ”Ideen til Seedster-konceptet opstod, da jeg boede i Spanien. Jeg havde bygg...

Tema & Profiler

Sabor a Málaga: Grupo Gallego – et led i distributionskæden

Her i vores artikelserie om Sabor a Málaga besøger vi ofte små landmænd og producenter af produkter...

Gastronomi

Nytårs-rygsmerter

Her i det nye år har mange mennesker en masse nytårsforsætter og planer om ting, der skal gøres ande...

Helse & Sundhed

MS Rescue giver hunde en ny chance

MS Rescue er en non-profit organisation, som redder hjemløse hunde. De giver dem det, de behøver af ...

Tema & Profiler

Hvad skal vi med en halv metro?

Man skulle mene, det er svært at holde masken i 12 år. Men hver gang, der er nyt om Málagas metro, e...

Tema & Profiler

Kristian Lilholt og band – ’nytårskoncert’ i Margrethekirken

For syvende år i træk træder Kristian Lilholt og band op i Margrethekirken og giver koncert, som på ...

Kultur

Forhøjet Blodtryk

Klokken fem minutter i 12 søndag aften ringer jeg panikslagen til min søn, der heldigvis ikke er lan...

Helse & Sundhed

Udflugter & Rejser

Udflugt til Cartagena

Det er fønikerne, som har givet navn til denne perle af en spansk by. De var dygtige handelsmænd og navigatører, som kom ad søvejen fra Kartago, som ligger i dagens Tunis i Nordafrika. Fønikerne sejle...

Udflugter & Rejser

Cáceres – en helt unik by

Cáceres ligger i Extremadura, ca. 470 km. fra Málaga og det er en enestående by, hvis middelaldercentrum ligger helt intakt inden for bymuren. Byen kom på Unescos verdensarvsliste i 1986, så det er he...

Udflugter & Rejser

Trolderuten og skyttegravene ved Granada

I naturparken Sierra de Huétor, lige nordøst for Granada, findes der nogle interessante skyttegrave fra borgerkrigen og dem kan man besøge den dag i dag. De flottest beliggende og bedst bevarede skytt...

Udflugter & Rejser

La Ruta del Cares – så bliver det ikke vildere

La Ruta del Cares ligger i Picos de Europa i Nordspanien, og hvis man ikke har aflagt disse vilde bjerge et besøg, så har man her en enestående mulighed for at se og vandre i det mest spektakulære bje...

Udflugter & Rejser

Et specielt hotel i Ávila - Hotel Palacio de los Velada

La Danesas journalist har ved flere lejligheder testet forskellige hoteller i Ávila, men et af dem ligger i en klasse for sig, nemlig Hotel Palacio de los Velada, der er klassificeret som et 4-stjerne...

Udflugter & Rejser

Sport

BoConcept På Lauro Golf

Den 20. november spillede den skandinaviske gruppe, under ledelse af Tove, på Lauro Golf med BoConcept som sponsor. BoConcept har butik både på Mijasvejen i Fuengirola og i Marbella. 66 friske golfere var mødt op, skønt vejrguderne drillede! Heldigvis blev det kun til en enkelt byge før opklaringen...

Golf

BLANCOCHECK: 2,5 mio.!

Málaga CFs argentinske topscorer en fodboldflakker med nordisk gæstevisit i 2015 - 16 Blanco Leschuk er født i Las Heras i Mendoza-provinsen med de lave bjergkæder El Challa i det nordlige Argentina. Navnet på byen er en hyldest til general Juan Gregoria de Las Heras – helt i den argentinske selv...

Sport

Gastronomi

Sabor a Málaga: Grupo Gallego – et led i distributionskæden

Her i vores artikelserie om Sabor a Málaga besøger vi ofte små landmænd og producenter af produkter...

Gastronomi

Fødselsdagsboller

Jeg står ikke altid i køkkenet længe ad gangen, der er jo meget andet man også gerne vil lave – men ...

Gastronomi

Veras Veranda: December

Så blev det endelig december. Jeg elsker julen og især alle de dejlige krydderier man forbinder herm...

Gastronomi

Kultur

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing...

(doo wah, doo wah, doo wah, doo wah 
doo wah, doo wah, doo wah, doo wah)   It makes no diff'rence if it's sweet o...

Kultur

Kristian Lilholt og band – ’nytårskoncert’ i Margrethekirken

For syvende år i træk træder Kristian Lilholt og band op i Margrethekirken og giver koncert, som på én gang er velkendt ...

Kultur

Mægtige Amin

Danmarks største komiker, entertainer, sanger og showmand,den rejselystne Amin Jensen, vil sætte gang i lattermusklerne...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Zero Waste – forbrug mindre, genbrug mere

Det er januar og for mange en tid, hvor gamle vaner bliver taget op til rev...

Tema & Profiler

Vinter i Spanien – og klimaændringerne

Med det bedste klima på fastlandet i Europa og over 320 dage med sol om åre...

Tema & Profiler

Dansk iværksætter viser det bedste af Málaga

Han kom med rygsæk og lidt mønt på lommen. I dag har han 20 medarbejdere og...

Tema & Profiler

Vend hver en euro i januar - Tips til en stram måned

Er tegnebogen blevet faretruende mager mens du selv har nydt det gode liv i...

Tema & Profiler

Spaniens ukendte koloni

Som de fleste ved, havde Spanien en række kolonier i Mellem- og Sydamerika...

Tema & Profiler

Seedster 4.0: 350 iværksættere - 50 mentorer - 1 uge - kæmpe…

Historien bag Seedster ”Ideen til Seedster-konceptet opstod, da jeg boede ...

Tema & Profiler

MS Rescue giver hunde en ny chance

MS Rescue er en non-profit organisation, som redder hjemløse hunde. De give...

Tema & Profiler

Hvad skal vi med en halv metro?

Man skulle mene, det er svært at holde masken i 12 år. Men hver gang, der e...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel: Morten Møller

Han siger, han kan være besværlig – men altid loyal og troværdig med en udb...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com