Det danske magasin i Spanien
Besøg Europas største orchidarium i Estepona

Besøg Europas største orchidarium i Estepona

”Hvordan skal jeg kunne vælge min yndlingsorkidé?!” udbryder Manuel Lucas, Direktør for Orchidariet i Estepona. ”Det er ligesom at skulle vælge mellem tusindvis af smukke skabninger. Og orkidéer er, ligesom kvinder, et vidunderligt miks af intelligens, skønhed, sensualitet, harmoni og delikatesse. De kræver din opmærksomhed, og til gengæld giver de dig de smukkeste blomster.”

Orkidéer vokser vildt i hele verden I Danmark findes der 35 forskellige arter og i Spanien findes der mere end 100 vildtvoksende orkidéer. Sverige 44, Norge 40.

Orchidariet i Estepona tilbyder med sine tre glaskupler det perfekte tropiske klima for den alsidige blomst og fungerer som et levende museum med hele 1400 forskellige arter. Der vokser i alt godt 3600 orkidéer i det 1000 m2 store orchidarium, der ligger midt i Estepona.

Jeg ler lidt af Manuels sammenligning, hvortil han udbryder: ”Jeg kan også godt blive sur på dem! Hvis jeg har passet og plejet en orkidé i et helt år, og den ikke har givet mig en eneste blomst, så får den den kolde skulder. Ikke mere specialpleje og vand. Og hvad sker der så? Det går op for orkidéen, at den faktisk skal gøre sig fortjent til plejen, og så går den i fuld flor. De er jo lidt forkælede, de orkidéer,” siger Manuel med et skævt smil.

Da jeg spørger Manuel, om han har orkidéer derhjemme, ryster han på hovedet. ”Derhjemme helliger jeg mig studier om orkidéerne, og der har jeg ikke brug for at tage mig af flere planter, efter at have gjort det hele dagen.” Det er hårdt arbejde, forstås.

Manuel LucasOrchidariet2

Der findes mellem 25 – 30.000 forskellige arter orkidéer. Til sammenligning findes der godt 10.000 forskellige fuglearter.

En populær plante

Orkidéen er de seneste år blevet en stadig mere populær blomst og sælges da også flittigt i alverdens supermarkeder. Ofte er det dog den mest almindelige art Phalaenopsis, der er tilgængelig. ”Orkidéer fra supermarkederne er ligesom fast food. Der findes mange af dem, men de er allesammen næsten ens. Til sammenligning er Orchidariet her ligesom et gourmetmarked, hvor du finder alverdens specialiteter,” fortæller Manuel.

Vi går videre ned ad Orchidariets små stier, hvor alle orkidéerne er afsindigt smukke og meget forskellige. Jo længere man kigger, jo flere får man øje på. Nogle orkidéer vokser på mos, nogle på bark. Nogle vokser opad og andre vokser, så du kun kan se deres skønhed, hvis du står placeret direkte under dem, hvorfor Orchidariet også er fyldt med grene, der snor sig hen over de besøgende.

”Den dér er meget smuk at se på,” siger Manuel og peger på en ganske yndig orkidé. ”Men netop den type orkidé tiltrækker fluer.” Da La Danesas udsendte stikker næsen helt tæt på blomsten, minder ’duften’ da også umiskendeligt om det, fluer tiltrækkes allermest af. Jeg trækker hurtigt snuden til mig igen, og Manuel griner smørret.

”At dræbe en orkidé er svært, at holde den grøn er nemt, at få den til at blomstre er sværest,” slutter Manuel, og jeg forlader Orchidariet med en endnu større beundring for den utrolig varierede blomsterart.

Adgang

Der er ingen sæson, der er bedre end andre, når man skal besøge Orchidariet.

Med 3600 planter, er der altid en anseelig mængde i flor.

Indgang koster 3 € for voksne og 1 € for børn, og man betaler blot ved indgangen.

Åbningstider: Mandag lukket. Tirsdag til lørdag 10:00-13.30 og 15-18. Søndag 10-14.

Calle Terraza, 86, 29680 Estepona – www.orchidariumestepona.com

Af Louise Mercedes Frank. Fotos: Kristina Havbo Kongsgaard

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.