Den skæve vinkel: Kim Kold

Han er stor, stærk og selvsikker. Det mærkes både, når du har ham ansigt til ansigt, og når han dukker op på filmlærredet med tidens største filmstjerner. Men Kim kan bestemt også være blød – og så har han nogle humanitære interesser, man skal lede langt efter hos de fleste. Der er mange skæve vinkler på Kim Kold. Vi lægger ud med vinklen fra slutningen af 80'erne, hvor den unge klejnsmed vogter målet på Hvidovres førstehold.
 
Peter Schmeichel var blevet solgt til Brøndby, og det gav plads til nogle nye unge løver i truppen. “Al min fritid gik til fodbolden dengang. Det var arbejde, træning, kamp og kun lidt tid til familie og venner. Lysten og ambitionen, var der. Det samme gælder talentet,” fortæller den forhenværende keeper, der absolut fik en glorværdig karriere med i alt 35-40 kampe for Hvidovre i det, der i dag svarer til Superligaen. Glorværdigheden skulle vise sig at fortsætte lidt endnu. For tre år efter Kim havde lagt både handsker og støvler på hylden, ringede hans gamle barndomsklub, Glostrup, pludselig en dag. “Klubben lå til nedrykning i den næstbedste række, deres målmand var blevet skadet og holdets reservemålmand var der ikke mange krummer i. De ville have mig tilbage mellem stængerne i sæsonens elleve sidste kampe, som del af en desperat plan for at undgå nedrykning,” fortæller den store målmand, som på det tidspunkt var i fuld gang med sin styrketræning. “Jeg havde ikke rørt en fodbold i tre år og taget 20-25 kg. på i vægt – altså muskelvægt.
 
Det er nok det mest vanvittige jeg nogensinde har kastet mig ud i. Jeg husker, vi ikke engang lavede en kontrakt, for jeg ville hellere have to nye fjernsyn for ulejligheden. Det hele endte med, at vi vandt ni af de elleve kampe og undgik nedrykning. Jeg stod nogle af mine bedste kampe og kan stadig ikke forstå hvorfor,” fortæller en grinende Kim Kold, som dog hurtigt vendte retur til træningscentret.
 
 
 

Op på 145 kg

Det var oprindeligt en genoptræning efter en knæskade, der gav ham mod på styrketræning. “Naturligvis kunne jeg li' det, og så var jeg fascineret af at gå fra en holdsport til en stærkt individuel sport,” forklarer den danske bodybuilder, som fra 2001 gav den gas. Det hele toppede fem år efter med en professionel licens og en kontrakt for en tysk klub. “Det var 100 procent dedikation med seks til otte timer daglig træning fordelt over tre træningspas. Men det var også spændende, for jeg rejste meget rundt til konkurrencer,” erindrer Kim Kold, som på toppen af sin karriere blev dansk mester og rundede de 145 kg. Han kunne givetvis være kommet endnu længere, men valgte at trappe ned. “Faget har en bagside, jeg ikke bryder mig om. Alle ved jo, det ikke er nok med træning og den rette kost, når du konkurrerer på højeste niveau. Her skal der andre hjælpemidler til – og i en mængde, som virkede skræmmende på mig. Derfor trak jeg grænsen,” fortæller Kim Kold ærligt, som i samme periode havde fået sine første filmroller. Oftest som stor, stærk mand.

Ti timer til paradis

Det startede med en række biroller, men i 2010 fik han chancen, og sit store gennembrud, i hovedrollen i den danske film “Ti timer til paradis”. Filmen vakte interesse i det store udland, og de store filmfestivaler var de bedst tænkelige døråbnere for Kim. “At jeg skulle ende i vigtige roller i film som “Fast and Furious” med verdenskendte skuespillere, havde jeg naturligvis aldrig drømt om. Da jeg sagde ja til min første film, var det jo kun for sjov,” husker Kim Kold, som i alt har medvirket i 16 film og typisk laver en til to indspilninger om året. “Naturligvis er det en streg i regningen, at jeg til tider er væk hjemmefra en måned eller to. Omvendt har jeg så alverdens tid og ingen problemer med at betale mine regninger det næste års tid, når jeg kommer hjem efter optagelserne. Det er virkelig et privilegium. Og så elsker jeg at lave film”.

Ikke guds bedste børn

Kim Kold elskede også sit første job på Costa del Sol. I 2009 fik en kammerat lokket ham herned med det klare formål at starte et sikkerhedsselskab med speciale i dørmænd, vagter og body guards. Potentialet i og omkring Marbella var så stort, at selskabet i sommerhalvåret havde mellem 50 og 60 mand på lønningslisten. “Det gik forrygende. Det var utroligt spændende, at starte noget nyt op og få den medvind, vi fik. Vel er det en hård branche, men omvendt kunne vi rejse og nyde livet i de fire vintermåneder,” fortæller Kim, som dog også fik øjnene op for branchens og livets skyggesider. “Med tiden ser du nogle ting, som du ikke ønsker at være en del af. Det var absolut ikke guds bedste børn, vi passede på. Og hvad der sker i deres verden, er bestemt heller ikke for børn,” fortæller Kim med en alvorlig mine. Efter fire år trak han en meget klar streg i sandet.

“Jeg stoppede, flyttede, lagde min hverdag og en meget stor del af mine venner og omgangskreds bag mig. Det er lidt drastisk, men det er eneste udvej, hvis du vil ud – helt ud – af et miljø,” mener Kim Kold, som er lykkelig for, han tog skridtet, omend han også erkender, at ethvert brud i perioder efterlader dig i et tomrum. Det tomrum er Zavannah på tre et halvt år i dag med til at fylde ud. “Jeg valgte at blive far for tredje gang som 50-årig. Jeg ved godt, det ikke er helt normalt, men jeg fulgte mit hjerte. Og gud være lovet for det,” bliver de næstsidste ord fra Kim Kold. Han bliver her, indtil Zavannah bliver stor nok til at flyve videre. Han bliver også i skuespillerbranchen, og han bliver også ved med at holde sig i form. Han træner dagligt flittigt med en håndfuld atleter, som er under hans vinger.

“Jeg trives her, men hører mest til i Danmark. For mange år siden tog jeg en pædagogisk uddannelse og arbejdede med unge misbrugere og psykisk syge. Det har altid haft min interesse og jeg savner det i dag. Det vil jeg arbejde med igen, hvis jeg en dag tager tilbage,” bebuder han.


Kim Kold er en stor mand med et stort hjerte. - Fyldt med skæve vinkler

Ti skæve til Kim

1. Den vildeste dag i dit liv?
Det var de tre dage, hvor mine tre børn kom til verden. Og så den dag, hvor jeg pludselig stod i et filmstudie i Hollywood og smed rundt med selveste Dwayne Johnson.
2. Nævn en ting som (næsten) ingen ved om dig?
Jeg gik til dans som ung, og i dag ridder jeg. Faktisk holder jeg så meget af heste, at jeg drømmer om at få min egen.
3. En ting spanierne har lært dig?
Tålmodighed – de har lært mig, at man ikke skal forvente, ting sker til tiden.
4. Din dårligste investering?
Min ekskone – uden siddestykke. Vi blev skilt i '09, og hun tog alt, hvad hun kunne.
5. Tror du på Gud?
Ja – jeg er ekstremt fascineret af historien. Jeg har både Moses, slangen, Adam og Eva, Jomfru Maria og Golgata tatoveret på kroppen.
6. Hvis du kun have én dag tilbage...?
Så ville jeg tilbringe den sammen med min familie, mine tre børn og fire børnebørn. Generelt er jeg med årene blevet markant mere familiemenneske end tidligere.
7. Hvem ville du gerne drikke en øl med?
Kim Larsen og Jesper Skibby. Jeg kan li' dem, fordi de altid har holdt fast i deres rødder og værdier. De er begge to gadedrenge, som har arbejdet sig op – arbejdet sig til succes.
8. Det bedste og værste ved spanske kvinder?
De kan være ekstremt lækre og sensuelle - men også ha' et forbandet temperament.
9. Tre gode råd til at blive stor?
Træn hårdt – men lyt til din krop. Og vigtigst af alt: sæt fokus på din kost. Det er nok det vigtigste. Du skal afsætte mindst en time om dagen til at tilberede den rigtige mad.
10. Har du en helt eller rollemodel?
Nej – men jeg har den dybeste respekt for topatleter og folk, som dyrker ekstremsport. For eksempel den danske triatlet Camilla Pedersen, som for få år siden lå i koma og var døden nær. I dag hører hun til blandt verdens bedste kvindelige triatleter.

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Valnøddelagkage som den fra Svinkløv Badehotel

Sommer – ja det er snart slut – men heldigivis er vejret på vores breddegrader så nået til et punkt ...

Gastronomi

Nyheder om Sabor a Málaga - Málagas blå mærke

Hver måned her i La Danesa præsenteres et produkt, der bærer mærket Sabor a Málaga, noget som gennem...

Gastronomi

Få nyt look hos Ole Optica

Den skandinaviske brillebutik i Nerja bugner af nye lækre briller. Den flotte efterårskollektion er ...

Helse & Sundhed

Skuffet stjerne

Den japanske landsholdsspiller og engelske mester Shinji Okazaki måtte sammen med Jose Rodriguez lis...

Sport

Alderspletter på nethinden – AMD (Aldersrelateret Macula Deg…

AMD er en alvorlig øjensygdom, der siges at være den hyppigste årsag til synstab i den vestlige del ...

Helse & Sundhed

Goldeneye permanent make-up

I oktober måned er permanent makeup-temaet eyeliner og punktstregsteknik. Jeg har tidligere skrevet ...

Helse & Sundhed

Hvorfor udvikler vi hormonelle ubalancer?

Mange kvinder døjer med overvægt, hormonelle ubalancer og stress   • Hver dag er cirka 35.0...

Helse & Sundhed

Boligbesættelser i Málaga

Efter krisen i 2008, som jo ramte Spanierne særligt hårdt, voksede der en besætterbevægelse frem, so...

Udflugter & Rejser

Museo de Málaga

Hvor mange gange er jeg ikke hastet forbi denne mastodont af en bygning uden at skænke indholdet en ...

Udflugter & Rejser

Femte internationale kunstsymposium i Cómpeta

Kunst & skabelse – bliv bevæget af energi, lys og inspiration   Fra den 11. til den 19. o...

Udflugter & Rejser

Kaktusfigen – en sund delikatesse

Vi sidder i bilen, på en smal indlandsvej i Andalusiens sydlige hjørne. I vejkanten og i skråningern...

Gastronomi

Jazzmuld – Jazzmusik med rødder i den danske muld

”I jazz-musik bruger man typisk numre fra amerikanske musicals fra 30 – 50’erne. Efterhånden som vi ...

Kultur

El Knollo - bedre kendt som Sierra Elvira

Lad det være sagt med det samme: man kan ikke på noget kort finde stedet El Knollo. Det er noget Jes...

Udflugter & Rejser

Copenhague - Et stykke københavnerhistorie kommer til Málaga

Copenhagen er et teaterstykke af den britiske forfatter Michael Frayn. Stykket er baseret på spekula...

Kultur

Udflugter & Rejser

Boligbesættelser i Málaga

Efter krisen i 2008, som jo ramte Spanierne særligt hårdt, voksede der en besætterbevægelse frem, som, trods, en sundere økonomi, fortsat er i vigør i dag. La Danesa har talt med to personer, som har ...

Udflugter & Rejser

Museo de Málaga

Hvor mange gange er jeg ikke hastet forbi denne mastodont af en bygning uden at skænke indholdet en eneste tanke. Helt vildt at tænke på nu, hvor jeg er et to timer langt besøg og utallige indtryk rig...

Udflugter & Rejser

Femte internationale kunstsymposium i Cómpeta

Kunst & skabelse – bliv bevæget af energi, lys og inspiration   Fra den 11. til den 19. oktober besøger en særlig gruppe kunstnere den charmerende bjerglandsby Cómpeta. Lieuwke Loth, der og...

Udflugter & Rejser

El Knollo - bedre kendt som Sierra Elvira

Lad det være sagt med det samme: man kan ikke på noget kort finde stedet El Knollo. Det er noget Jesper har fundet på. El Knollo ligger helt tæt på storbyen Granada, og dens rigtige navn er Sierra Elv...

Udflugter & Rejser

Sport

Skuffet stjerne

Den japanske landsholdsspiller og engelske mester Shinji Okazaki måtte sammen med Jose Rodriguez liste ud af bagdøren i Málaga CF på en dramatisk transfernat   Jeg træffer dem i spillergangen på Estadio Ciudad de Málaga torsdag den 29. august. De er nogle af de sidste Málaga-spillere, der du...

Sport

Spanien er verdensmester i basketball

Det spanske landshold vandt søndag verdensmesterskaberne i basketball efter at have domineret og altså besejret Argentina 95-75. Kampen blev afviklet i Beijing, hvor 32 hold kæmpede om guldmedaljen. Spilleren ved navn Ricky blev kåret som MVP (mest værdifulde spiller) i finalen, efter at have sikret...

Sport

Gastronomi

Valnøddelagkage som den fra Svinkløv Badehotel

Sommer – ja det er snart slut – men heldigivis er vejret på vores breddegrader så nået til et punkt ...

Gastronomi

Nyheder om Sabor a Málaga - Málagas blå mærke

Hver måned her i La Danesa præsenteres et produkt, der bærer mærket Sabor a Málaga, noget som gennem...

Gastronomi

Kaktusfigen – en sund delikatesse

Vi sidder i bilen, på en smal indlandsvej i Andalusiens sydlige hjørne. I vejkanten og i skråningern...

Gastronomi

Vin "En primeur"

”En primeur” er et fransk vinhandlerudtryk, som beskriver, at vinen handles i forsalg. Altså inden v...

Gastronomi

Kultur

Jazzmuld – Jazzmusik med rødder i den danske muld

”I jazz-musik bruger man typisk numre fra amerikanske musicals fra 30 – 50’erne. Efterhånden som vi spillede, sneg der s...

Kultur

Copenhague - Et stykke københavnerhistorie kommer til Málaga

Copenhagen er et teaterstykke af den britiske forfatter Michael Frayn. Stykket er baseret på spekulationer om, hvad der ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

10 tips til bedre billeder

Sådan tager du gode billeder med din mobil   Idag bruger de fleste...

Tema & Profiler

Den fascinerende historie om Andalusiens dørnagler

Gamle døre har altid fascineret mig. Uanset hvor jeg er - på rundtur i Ital...

Tema & Profiler

På den anden side: Er I okay?

På godt og ondt er der sket meget i Spanien de sidste 20-30 år. Der er ting...

Tema & Profiler

Den skæve vinkel: Kim Kold

Han er stor, stærk og selvsikker. Det mærkes både, når du har ham ansigt ti...

Tema & Profiler

Profil: Hans Hugo From

Den rare mand med den faste hånd   De fleste enten kender, har set...

Tema & Profiler

Muebles Piramides fejrer 20-års jubilæum

Møbelbutikken, hvis fulde navn er Muebles Piramides Puerto, ligger i smørhu...

Tema & Profiler

Pia Carlsson

Den Skæve Vinkel: Pia Carlsson

Som ung dansede hun solen sort. I dag arbejder hun den sort.Pia Carlsson ...

Tema & Profiler

På den anden side: Kan vi vende bøtten?

Vi hører til helt i toppen, når snakken falder på solskinstimer, gastronomi...

Tema & Profiler

Et interview med Peter Sisseck i Ribera del Duero

Egentlig var det bare et eksperiment på at lave vin på 90 år gamle vinstokk...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com