Den Skæve Vinkel - John Goth

Er du dansk og søger du bolig i Almuñecar-området, er det svært at komme uden om John Goth. Efter tyve år i byen er der knap en bolig, en gade eller et stræde, han ikke kender som sin egen bukselomme. Men John Goth er meget mere end ejendomsmægleren. Han er også familiefaderen, levemanden og den passionerede cykelrytter.
 
Det var en purung John Goth, der er i 70'erne boltrede sig på La Herraduras jomfruelige stande. Her boede hans onkel, og John kom tit på besøg. Han var vild med området. At han et par årtier senere skulle etablere sig her med familie og forretning, havde han dog næppe set komme. De fleste rystede også på hovederne, da familien Goth i '99 lagde alt bag sig for at prøve lykken sydpå. ”Vi havde gode jobs, tre glade børn og alt det, de fleste danskere drømmer om. Men vi havde også rutinerne, og det kedede os,” fortæller den danske ejendomsmægler og fortsætter: ”Jeg glemmer aldrig min far og hans brændende ønske om at nyde sit otium her. Og så dør han seks måneder efter at være gået på pension. Det har altid fortalt mig, at hvis man virkelig vil noget, skal man gøre det, mens tid er. Vi havde lyst til at rejse og i værste fald, kunne vi jo bare rejse hjem igen.” Det sidste gjorde hans ekskone en håndfuld år senere, da ægteskabet braste. Men John var ikke i tvivl om, han hørte til i Almuñecar. Børnene trivedes fint i deres internationale skole, forretningen gik godt og John var begyndt at komme i form.
 

Så ta'r vi cyklerne frem

Det var en god ven fra den lokale cykelforretning, der fik hans øjne op for sporten, lærte ham at cykle og fik John i form. I dag cykler de side om side.

”Det bliver til mindst tre-fire gode ture om ugen, og jeg kan ikke leve uden. Krop og sjæl bliver renset, og vi har et rigtigt godt venskab omkring cykelsporten,” fortæller John Goth, som ikke er bange for at tage føringer og sætte tempoet, når cykelklubben i Almuñecar tager ud på sine træningsture. ”Vi er alle amatører – men ambitiøse amatører. Der hyggesnakkes kun på udturen. Når kursen sættes hjemad, gås der til stålet. Vi vil alle være i ordentlig form forud for sæsonens løb,” forklarer den passionerede cykelrytter, som hvert år har cykelløbet ”La Cabra” som det store mål. ”Det er kun 40 km – men ren bjergkørsel. Løbet samler ryttere fra hele Andalusien, og jeg gir alt, jeg har i mig for at slutte blandt de 20 bedste herrer i aldersgruppen 50+.”

Den gamle landevej fra Almuñecar til Granada kaldes ”La Cabra” og er én af Johns yndlingsture. ”Naturen er flot og uspoleret og næsten helt uden trafik. Det er virkelig en oplevelse.” Og for John bliver oplevelsen endnu bedre, når han har Olga ved sin side. ”Hun er en stærk kvinde, og det er kun godt, hun også cykler og vi har en fælles interesse,” slutter han.
 

John & pigerne

Oprindeligt kiggede hun forbi kontoret for at sælge nogle annoncer. Men hun endte med både at sælge annoncerne og sig selv. John Goth tog i alt fald ”det hele”. ”Der er 14 år mellem os, men det mærkes ikke. Vi er begge fraskilt, har fået vores børn og står samme sted i livet. Det spiller rigtigt godt,” fortæller den danske ejendomsmægler, som ikke tøvede med at blive bonusfar for Olgas to piger. ”Med fem dejlige piger omkring mig og en smuk kæreste kan jeg bestemt ikke klage,” smiler John Goth, som, med samme smil, til tider, klarer sig gennem den kulturforskel, der kan vise sig mellem ham og hans spanske partner. ”Andaluserne er meget varmblodige, så man skal vide, hvordan man lægger ordene. Det sagt, så har jeg det fint med at få klar besked. Jeg tror, vi supplerer hinanden meget godt.” I weekenden er der i alt fald ro på. På landejendommen, 20 minutter fra byen og en hel kilometer til nærmeste nabo, sænker familiefreden sig. ”Der kan jeg sove ti timer i træk. Det er mit fristed, mit åndehul,” bliver de sidste ord fra den danske mægler i Almuñecar. Huset er bygget i kampesten og træbjælker, og grunden er fyldt med tropiske frugttræer. Idyllen er intakt. Det er samme er John Goth.
 
 

Ti Skæve til John

1. Har du et hemmeligt talent?
Det ved jeg ikke, om jeg har. Men jeg havde i alt fald et talent for motorcross som ung. Jeg kørte mange løb i Danmark og Sverige men droppede sporten, da jeg blev selvstændig.
 
2. Hvilke superkræfter ville du ønske, du havde?
Jeg kunne godt tænke mig at være en rigtig god healer, som kunne helbrede folk for alvorlige sygdomme.
 
3. Din dårligste vane?
Jeg har svært ved at sige nej, og tager opgaver ind, jeg ikke burde. Som ejendomsmægler vil jeg gerne give en god service, men nogle gange tager det overhånd, og pludselig er jeg i gang med at hjælpe en boligkøber med at købe sit nye køretøj.
 
4. En ting, du gerne ville gøre om i livet?
Jeg kigger mig ikke så meget tilbage. Derimod er jeg glad for de store beslutninger, jeg har taget; flytte herned, fået børn, blevet skilt, fået ny kæreste, blevet selvstændig osv.
 
5. Hvad gør dig nervøs?
Det gør den globale opvarmning, forureningen og den generelle samfundsudvikling. Det er både godt og skidt med dagens multietniske samfund, men de negative sider bekymrer mig mere end nogensinde. Specielt efter at være blevet bedstefar tænker jeg mere over tingene.
 
6. Det viseste råd, du nogensinde har fået?
Min far mindede mig altid om vigtigheden i at være flittig.
”Man lægger sig ikke syg,” sagde han altid. Måske er det derfor, jeg ikke har nogen sygedage.
 
7. Hvem ville du gerne drikke en øl med?
Uden tvivl; Dolly Parton. Hun er en spændende kvinde og laver god musik.
 
8. Har du et hjertebarn?
Jeg er vild med gamle klassiske biler som en Fiat 500 og Citroen 2CV. Jeg leder efter en rød MGA sportsvogn fra 1960. Har du sådan en, slår jeg til med det samme.
 
9. Har du et godt ritual?
Jeg spiser altid morgenmad ude – og altid med kaffe, juice, groft brød med tomat og tun. I løbet af dagen finder jeg altid plads til en god kop kaffe, på det rigtige tidspunkt og på det rigtige sted.
 
10. Din bedste ejendomshandel?
Jeg har solgt det samme hus fire gange på snart tyve år. Det har altid været med fortjeneste til sælger og honorar til mig. Naturligvis har jeg også selv handlet og, som alle andre, har jeg prøvet både at skyde papegøjen og brænde nallerne.
  
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Spanien er verdensmester i basketball

Det spanske landshold vandt søndag verdensmesterskaberne i basketball efter at have domineret og alt...

Sport

Vin "En primeur"

”En primeur” er et fransk vinhandlerudtryk, som beskriver, at vinen handles i forsalg. Altså inden v...

Gastronomi

Veras Veranda

Kokos og chokolade er altid en god blanding. Så hvorfor ikke lave det til en lækker kage til sommerb...

Gastronomi

Zanahoria morá - lilla gulerødder (en arv fra Al-Ándalus)

Den lilla gulerod, der udgør basen for de produkter, som La Danesa præsenterer i Sabor a Málaga-sort...

Gastronomi

Teknologiparken i Málaga - en stadig voksende by-i-byen

Hvis du bor nær Málaga, har du med garanti kørt forbi afkørsel 61 mod Parque Tecnológico de Andalucí...

Udflugter & Rejser

Nils Malmros ’Barbara’ i Margrethekirken

Da skibet Fortuna ankommer til Tórshavn på Færøerne har det Poul med, den nye præst for menigheden i...

Kultur

Muebles Piramides fejrer 20-års jubilæum

Møbelbutikken, hvis fulde navn er Muebles Piramides Puerto, ligger i smørhullet øst for Málaga lige ...

Tema & Profiler

Sweepy Swing kommer til kysten for at skabe glæde

”Vi har besluttet os for, at vi ikke vil spille kedelig musik!”Sagde dirigent Bjarne Holm, da swingb...

Kultur

El Veranillo de San Miguel (indian summer)

Vejret spiller os et puds Vi træder nu ind i årets første efterårsmåned, september. Som dansker lig...

Kultur

Cuenca – byen der ikke er som de andre

Cuenca er en helt speciel by, som ligger i det centrale Spanien, i regionen Castilla – La Mancha, ca...

Udflugter & Rejser

Jubilar hos Nykredit

Hun var med, da Nykredit åbnede sit kontor i Marbella for 15 år siden. Lidt senere på måneden spring...

Profiler

Caravaca de la Cruz - miraklernes by

Verdens femtehelligste by Fra Castillo de Santa Cruz ser vi udover verdens femtehelligste by. Kun J...

Udflugter & Rejser

Benidorm - Spaniens Manhattan?

Benidorm skal have været den første spanske fiskerlandsby, som gik ud og fortalte verden om sine smu...

Udflugter & Rejser

Museo Alborania - Aula del Mar

Der er en verden til forskel fra Málaga centrums bankende hede og klare sommersol til de lokaler, je...

Udflugter & Rejser

Udflugter & Rejser

Teknologiparken i Málaga - en stadig voksende by-i-byen

Hvis du bor nær Málaga, har du med garanti kørt forbi afkørsel 61 mod Parque Tecnológico de Andalucía (PTA), som i flere år har haft massivt pres morgen og eftermiddag, når de godt 20.000 personer, so...

Udflugter & Rejser

Cuenca – byen der ikke er som de andre

Cuenca er en helt speciel by, som ligger i det centrale Spanien, i regionen Castilla – La Mancha, ca. 600 km. fra Málaga. Det specielle består i at byen ligger på en klippe mellem to floder: Huécar og...

Udflugter & Rejser

Caravaca de la Cruz - miraklernes by

Verdens femtehelligste by Fra Castillo de Santa Cruz ser vi udover verdens femtehelligste by. Kun Jerusalem, Rom, Santiago de Compostela og Santo Toribio de Liébana er mere hellige. Vel at mærke set ...

Udflugter & Rejser

Benidorm - Spaniens Manhattan?

Benidorm skal have været den første spanske fiskerlandsby, som gik ud og fortalte verden om sine smukke, solfyldte sandstrande. Allerede i 1893 kunne man læse i en avis i Madrid, at Benidorm kunne byd...

Udflugter & Rejser

Sport

Spanien er verdensmester i basketball

Det spanske landshold vandt søndag verdensmesterskaberne i basketball efter at have domineret og altså besejret Argentina 95-75. Kampen blev afviklet i Beijing, hvor 32 hold kæmpede om guldmedaljen. Spilleren ved navn Ricky blev kåret som MVP (mest værdifulde spiller) i finalen, efter at have sikret...

Sport

Vikingos Golf på Valle Romano

Vikingos golf er en dansk herregruppe på Costa del Sol, som sammen med danske gæster mødes 6 gange om året og spiller golf på nogle af Andalusiens bedste golfbaner.Man har i år spillet Baviera golf i marts, Santana golf i april og Granada golf i maj på en super weekendtur med damer.Man går nu i gang...

Golf

Gastronomi

Vin "En primeur"

”En primeur” er et fransk vinhandlerudtryk, som beskriver, at vinen handles i forsalg. Altså inden v...

Gastronomi

Veras Veranda

Kokos og chokolade er altid en god blanding. Så hvorfor ikke lave det til en lækker kage til sommerb...

Gastronomi

Zanahoria morá - lilla gulerødder (en arv fra Al-Ándalus)

Den lilla gulerod, der udgør basen for de produkter, som La Danesa præsenterer i Sabor a Málaga-sort...

Gastronomi

Sabor a Málaga: Lokale produkter fra Málaga

I mere end 2000 år har Malága-provinsens befolkning dyrket råvarer af fineste kvalitet. Den frugtbar...

Gastronomi

Kultur

Nils Malmros ’Barbara’ i Margrethekirken

Da skibet Fortuna ankommer til Tórshavn på Færøerne har det Poul med, den nye præst for menigheden i Vágar, som er stiml...

Kultur

Sweepy Swing kommer til kysten for at skabe glæde

”Vi har besluttet os for, at vi ikke vil spille kedelig musik!”Sagde dirigent Bjarne Holm, da swingbandet Sweepy Swing s...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Muebles Piramides fejrer 20-års jubilæum

Møbelbutikken, hvis fulde navn er Muebles Piramides Puerto, ligger i smørhu...

Tema & Profiler

Pia Carlsson

Den Skæve Vinkel: Pia Carlsson

Som ung dansede hun solen sort. I dag arbejder hun den sort.Pia Carlsson ...

Tema & Profiler

På den anden side: Kan vi vende bøtten?

Vi hører til helt i toppen, når snakken falder på solskinstimer, gastronomi...

Tema & Profiler

Et interview med Peter Sisseck i Ribera del Duero

Egentlig var det bare et eksperiment på at lave vin på 90 år gamle vinstokk...

Tema & Profiler

Sommeren er her – og det er kakerlakkerne også!

Når varmen stiger og luftfugtigheden øges, som sædvanlig på Costa del Sol o...

Tema & Profiler

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for …

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres ind...

Tema & Profiler

Sarah Almagro - somos tu ola

Her i juli er det et år siden, nu 19-årige Sarah Almagro Vallejo blev indla...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - John Goth

Er du dansk og søger du bolig i Almuñecar-området, er det svært at komme ud...

Tema & Profiler

Skygge i sommervarmen

Costa del Sol er fantastisk om sommeren – strandene viser sig fra deres bed...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com