Den Skæve Vinkel - John Goth

Er du dansk og søger du bolig i Almuñecar-området, er det svært at komme uden om John Goth. Efter tyve år i byen er der knap en bolig, en gade eller et stræde, han ikke kender som sin egen bukselomme. Men John Goth er meget mere end ejendomsmægleren. Han er også familiefaderen, levemanden og den passionerede cykelrytter.
 
Det var en purung John Goth, der er i 70'erne boltrede sig på La Herraduras jomfruelige stande. Her boede hans onkel, og John kom tit på besøg. Han var vild med området. At han et par årtier senere skulle etablere sig her med familie og forretning, havde han dog næppe set komme. De fleste rystede også på hovederne, da familien Goth i '99 lagde alt bag sig for at prøve lykken sydpå. ”Vi havde gode jobs, tre glade børn og alt det, de fleste danskere drømmer om. Men vi havde også rutinerne, og det kedede os,” fortæller den danske ejendomsmægler og fortsætter: ”Jeg glemmer aldrig min far og hans brændende ønske om at nyde sit otium her. Og så dør han seks måneder efter at være gået på pension. Det har altid fortalt mig, at hvis man virkelig vil noget, skal man gøre det, mens tid er. Vi havde lyst til at rejse og i værste fald, kunne vi jo bare rejse hjem igen.” Det sidste gjorde hans ekskone en håndfuld år senere, da ægteskabet braste. Men John var ikke i tvivl om, han hørte til i Almuñecar. Børnene trivedes fint i deres internationale skole, forretningen gik godt og John var begyndt at komme i form.
 

Så ta'r vi cyklerne frem

Det var en god ven fra den lokale cykelforretning, der fik hans øjne op for sporten, lærte ham at cykle og fik John i form. I dag cykler de side om side.

”Det bliver til mindst tre-fire gode ture om ugen, og jeg kan ikke leve uden. Krop og sjæl bliver renset, og vi har et rigtigt godt venskab omkring cykelsporten,” fortæller John Goth, som ikke er bange for at tage føringer og sætte tempoet, når cykelklubben i Almuñecar tager ud på sine træningsture. ”Vi er alle amatører – men ambitiøse amatører. Der hyggesnakkes kun på udturen. Når kursen sættes hjemad, gås der til stålet. Vi vil alle være i ordentlig form forud for sæsonens løb,” forklarer den passionerede cykelrytter, som hvert år har cykelløbet ”La Cabra” som det store mål. ”Det er kun 40 km – men ren bjergkørsel. Løbet samler ryttere fra hele Andalusien, og jeg gir alt, jeg har i mig for at slutte blandt de 20 bedste herrer i aldersgruppen 50+.”

Den gamle landevej fra Almuñecar til Granada kaldes ”La Cabra” og er én af Johns yndlingsture. ”Naturen er flot og uspoleret og næsten helt uden trafik. Det er virkelig en oplevelse.” Og for John bliver oplevelsen endnu bedre, når han har Olga ved sin side. ”Hun er en stærk kvinde, og det er kun godt, hun også cykler og vi har en fælles interesse,” slutter han.
 

John & pigerne

Oprindeligt kiggede hun forbi kontoret for at sælge nogle annoncer. Men hun endte med både at sælge annoncerne og sig selv. John Goth tog i alt fald ”det hele”. ”Der er 14 år mellem os, men det mærkes ikke. Vi er begge fraskilt, har fået vores børn og står samme sted i livet. Det spiller rigtigt godt,” fortæller den danske ejendomsmægler, som ikke tøvede med at blive bonusfar for Olgas to piger. ”Med fem dejlige piger omkring mig og en smuk kæreste kan jeg bestemt ikke klage,” smiler John Goth, som, med samme smil, til tider, klarer sig gennem den kulturforskel, der kan vise sig mellem ham og hans spanske partner. ”Andaluserne er meget varmblodige, så man skal vide, hvordan man lægger ordene. Det sagt, så har jeg det fint med at få klar besked. Jeg tror, vi supplerer hinanden meget godt.” I weekenden er der i alt fald ro på. På landejendommen, 20 minutter fra byen og en hel kilometer til nærmeste nabo, sænker familiefreden sig. ”Der kan jeg sove ti timer i træk. Det er mit fristed, mit åndehul,” bliver de sidste ord fra den danske mægler i Almuñecar. Huset er bygget i kampesten og træbjælker, og grunden er fyldt med tropiske frugttræer. Idyllen er intakt. Det er samme er John Goth.
 
 

Ti Skæve til John

1. Har du et hemmeligt talent?
Det ved jeg ikke, om jeg har. Men jeg havde i alt fald et talent for motorcross som ung. Jeg kørte mange løb i Danmark og Sverige men droppede sporten, da jeg blev selvstændig.
 
2. Hvilke superkræfter ville du ønske, du havde?
Jeg kunne godt tænke mig at være en rigtig god healer, som kunne helbrede folk for alvorlige sygdomme.
 
3. Din dårligste vane?
Jeg har svært ved at sige nej, og tager opgaver ind, jeg ikke burde. Som ejendomsmægler vil jeg gerne give en god service, men nogle gange tager det overhånd, og pludselig er jeg i gang med at hjælpe en boligkøber med at købe sit nye køretøj.
 
4. En ting, du gerne ville gøre om i livet?
Jeg kigger mig ikke så meget tilbage. Derimod er jeg glad for de store beslutninger, jeg har taget; flytte herned, fået børn, blevet skilt, fået ny kæreste, blevet selvstændig osv.
 
5. Hvad gør dig nervøs?
Det gør den globale opvarmning, forureningen og den generelle samfundsudvikling. Det er både godt og skidt med dagens multietniske samfund, men de negative sider bekymrer mig mere end nogensinde. Specielt efter at være blevet bedstefar tænker jeg mere over tingene.
 
6. Det viseste råd, du nogensinde har fået?
Min far mindede mig altid om vigtigheden i at være flittig.
”Man lægger sig ikke syg,” sagde han altid. Måske er det derfor, jeg ikke har nogen sygedage.
 
7. Hvem ville du gerne drikke en øl med?
Uden tvivl; Dolly Parton. Hun er en spændende kvinde og laver god musik.
 
8. Har du et hjertebarn?
Jeg er vild med gamle klassiske biler som en Fiat 500 og Citroen 2CV. Jeg leder efter en rød MGA sportsvogn fra 1960. Har du sådan en, slår jeg til med det samme.
 
9. Har du et godt ritual?
Jeg spiser altid morgenmad ude – og altid med kaffe, juice, groft brød med tomat og tun. I løbet af dagen finder jeg altid plads til en god kop kaffe, på det rigtige tidspunkt og på det rigtige sted.
 
10. Din bedste ejendomshandel?
Jeg har solgt det samme hus fire gange på snart tyve år. Det har altid været med fortjeneste til sælger og honorar til mig. Naturligvis har jeg også selv handlet og, som alle andre, har jeg prøvet både at skyde papegøjen og brænde nallerne.
  
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Sabor a Málaga: Lokale produkter fra Málaga

I mere end 2000 år har Malága-provinsens befolkning dyrket råvarer af fineste kvalitet. Den frugtbar...

Gastronomi

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for …

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres indbakker. Svindlernes bagta...

Tema & Profiler

Sarah Almagro - somos tu ola

Her i juli er det et år siden, nu 19-årige Sarah Almagro Vallejo blev indlagt på hospitalet med vold...

Tema & Profiler

En sjov dag for hele familien

  Tivoli World I Arrory de la Miel, Benalmádena, ligger Tivoli World – Solkystens tivoli, s...

Udflugter & Rejser

Her kan du se på dyr

  Crocodile Park I de naturtro bassiner i Crocodile Park ses krokodiller fra forskellige de...

Udflugter & Rejser

Vandlande på Costa del Sol

Vand, masser af vand og leg i vandland Disse vandattraktioner byder på meget sjov for hele famili...

Udflugter & Rejser

Sommer trendy = rósevine

Rosé er ikke kun søde sager, ’kærestevin’ eller tøsedrik For ikke så længe siden var verdens mest s...

Gastronomi

TUC-tærte med friske bær

Nu er det endelig sommer og det indbyder til hjemmebagte tærter med friske bær – som kan nydes på te...

Gastronomi

The View Marbella

The View Marbella vil sætte nye standarder inden for luksuriøs livsstil med dens moderne arkitektur ...

Bolig i Spanien

CAC - Centro de Arte Contemporáneo

Málagas museum for moderne kunst befinder sig i Málagas mest trendy bydel, Soho, og ligger lige på k...

Kultur

Den Skæve Vinkel - John Goth

Er du dansk og søger du bolig i Almuñecar-området, er det svært at komme uden om John Goth. Efter ty...

Tema & Profiler

Speakeasy – frisk opskrift med gin uden alkohol

Elías Bentolila står bag cocktailbaren Speakeasy i Fuengirola samt dennes nyligt åbnede søsterbar i ...

Gastronomi

Sommerguide 2019

Masser af sommerattraktioner på Costa del Sol! Har du brændt dig lidt i solen eller behøver du og f...

Udflugter & Rejser

Skygge i sommervarmen

Costa del Sol er fantastisk om sommeren – strandene viser sig fra deres bedste side, restauranterne ...

Tema & Profiler

Udflugter & Rejser

En sjov dag for hele familien

  Tivoli World I Arrory de la Miel, Benalmádena, ligger Tivoli World – Solkystens tivoli, som byder på pariserhjul, rutjsebaner og karruseller for store og små. Totalt findes her over 40 attr...

Udflugter & Rejser

Her kan du se på dyr

  Crocodile Park I de naturtro bassiner i Crocodile Park ses krokodiller fra forskellige dele af verden. Her vandrer du som besøgende mellem øer over broer oven over de mange krokodiller...

Udflugter & Rejser

Vandlande på Costa del Sol

Vand, masser af vand og leg i vandland Disse vandattraktioner byder på meget sjov for hele familien.   Aqualand I Torremolinos ligger Costa del Sols største vandland – Aqualand. Her findes...

Udflugter & Rejser

Sommerguide 2019

Masser af sommerattraktioner på Costa del Sol! Har du brændt dig lidt i solen eller behøver du og familien lidt variation efter mange og lange dage på stranden? Costa del Sol er danskernes favorit i ...

Udflugter & Rejser

Sport

27. Grundlovsmatch på Lauro Golf Resort

Søndag d. 2. juni 2019 afholdt man dansk Grundlovsmatch for 27. gang på Lauro Golf i Alhaurín de la Torre.   Præsident Tove Pedersen stod i front som vanligt med golf-arrangement og præmieoverrækkelse, sekretær Claus havde lavet et fantastisk forarbejde med scorekort. Efter matchen samlede ma...

Golf

Da far rejste til Mexico

Slog Adrian til som topscorer - forlængede kontrakt til 2021 og forlod grædende La Rosaleda   Han har altid været fars dreng, den nu 31-årig Adrian – offensiv midtbanespiller og overraskende Málaga CFs topscorer i denne medrivende sæson, da oprykning til La Liga, en af verdens bedste fodboldr...

Sport

Gastronomi

Sabor a Málaga: Lokale produkter fra Málaga

I mere end 2000 år har Malága-provinsens befolkning dyrket råvarer af fineste kvalitet. Den frugtbar...

Gastronomi

Sommer trendy = rósevine

Rosé er ikke kun søde sager, ’kærestevin’ eller tøsedrik For ikke så længe siden var verdens mest s...

Gastronomi

TUC-tærte med friske bær

Nu er det endelig sommer og det indbyder til hjemmebagte tærter med friske bær – som kan nydes på te...

Gastronomi

Speakeasy – frisk opskrift med gin uden alkohol

Elías Bentolila står bag cocktailbaren Speakeasy i Fuengirola samt dennes nyligt åbnede søsterbar i ...

Gastronomi

Kultur

CAC - Centro de Arte Contemporáneo

Málagas museum for moderne kunst befinder sig i Málagas mest trendy bydel, Soho, og ligger lige på kanten af Guadalminaf...

Kultur

Osbornetyren – en hyldest

De er fordelt over hele Spanien, på Costa del Sol har vi også nogle stykker. Stolt og stærk toner den frem på bakketoppe...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for …

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres ind...

Tema & Profiler

Sarah Almagro - somos tu ola

Her i juli er det et år siden, nu 19-årige Sarah Almagro Vallejo blev indla...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - John Goth

Er du dansk og søger du bolig i Almuñecar-området, er det svært at komme ud...

Tema & Profiler

Skygge i sommervarmen

Costa del Sol er fantastisk om sommeren – strandene viser sig fra deres bed...

Tema & Profiler

NIKKI BEACH MARBELLA

De store sommer-DJ´s Hvad er en sommer uden noget at fejre? Og hvad er f...

Tema & Profiler

Er spanierne virkelig så dovne?

”Det er også de spaniere...!” Jeg hører det så ofte, at jeg nu ikke kan la...

Tema & Profiler

Dansk serieiværksætter vil sælge smoothies til hele Spanien

Der snittes, skæres og pakkes i det lille industrikøkken. Vi har kigget ind...

Tema & Profiler

Cudeca: Second hand-butikkerne med et vigtigt ærinde

Det er fredag og klokken er 09.55. Udenfor Cudecas nye butik i Los Boliches...

Tema & Profiler

Dekker og den spanske dopinglæge

I sin selvbiografi fortæller cykelrytteren Thomas Dekker om sit samarbejde ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com