Dansk serieiværksætter vil sælge smoothies til hele Spanien

Der snittes, skæres og pakkes i det lille industrikøkken. Vi har kigget indenfor hos den nystartede virksomhed Frutify i Torremolinos. Her er Kasper Pedersen i fuld sving. Sammen med sin kok, en kostvejleder og en marketingkoordinator arbejder han på højtryk for at få alt klart til lancering af sin nye virksomhed. Fra den 1. juli skal det nemlig være muligt at bestille og få leveret hans nye smoothies over hele Spanien. Konceptet er nyeste skud på stammen fra den danske iværksætter, som de sidste femten år konstant har sat nye lokale projekter i gang.
 
Det er sundt, nærende og let at tilberede. Som forbruger skal man blot tilføje juice eller mælk for at få en lækker smoothie fyldt med frugt, grønt og krydderier. “Vi køber alt frugt og grønt direkte hos grossister og alt skæres og tilberedes manuelt. Vi har 15 forskellige smoothies og en række veganske retter på menukortet, så der ligger meget arbejde bag. Til gengæld bliver det lækkert og varieret,” fortæller Kasper Pedersen. Siden efteråret har hans team udviklet, testet og justeret sine produkter på basis af tilbagemeldinger fra 50 forbrugere. De har også arbejdet ihærdigt på at få logistikken til at fungere optimalt. Frutify er nemlig en 100 procent online virksomhed. “Det ligger i tiden. Vi vil gerne spise sundt, men det må ikke være besværligt og tage for meget tid. Derfor skal vores produkter være lette at tilberede, lette af bestille og lette af få leveret. Man bestiller online og får alt leveret til døren af vores kurér inden for 24 timer, uanset hvor man bor på det spanske fastland,” fortæller den danske iværksætter og fortsætter: “Det er fantastisk smart, når det fungerer. Det er vejen dertil, der er hård. Men et eller andet sted, er det vel den type udfordringer, jeg er blevet afhængig af.”
 
Kasper Pedersen er sikker på, alt nu er klart til lanceringen. For hans marketingkoordinator ligger der dog fortsat en kæmpe opgave forude. Kendskabet til Frutify skal nemlig ud i hele landet, og det skal gøres godt for at nå virksomhedens mål. Om to år skulle der gerne hver måned sælges mindst 600 kasser smoothies med 9, 14 eller 24 enheder i hver kasse. “Der er ingen at sammenligne med, for vi er de første på markedet. Dybest set kan vi kun håbe på, der er et marked, og at vores forbrugertests holder stik,” erkender Kasper Pedersen. Sådan er det at være pioner. Det er ikke første gang, han står i den rolle, men det vender vi tilbage til om lidt. Først skruer vi tiden 16 år tilbage. - Tilbage til den forårsdag hvor to unge nyforelskede starter varevognen, krydser grænsen og i sneglefart triller sydpå.
 

“Bare kald mig en lykkeridder”

Kasper og hans nu forhenværende kæreste havde begge sagt deres job op, solgt lejligheden og alle de ejendele, de ikke kunne have med i varevognen. “Vi ville til Spanien. Det var til gengæld også det eneste, vi havde gjort os klart. Du kan kalde os eventyrer eller lykkeriddere. Det er fint med mig, for vi havde absolut ingen plan med os,” husker Kasper. Forud for eventyret var han projektleder i en dansk virksomhed, der solgte overvågningssystemer til det spanske indenrigsministerium. Virksomheden leverede systemer til bl.a. det spanske politi, militær og sikkerhedstjeneste over hele landet. Det var en stor opgave, som betød, at Kasper i to-tre år havde tilbragt halvdelen af sin tid i Madrid. “Vel knoklede jeg som en hest, men jeg fik smag for Spanien i de år. Det var også derfor, jeg senere tog skridtet og flyttede herned,” fortæller Kasper Pedersen. Efter lidt tid i Málaga fik han job i et norsk telefonselskab, som solgte gammeldags fastnet telefoni til norske privatkunder. “Det var her mine horisonter blev udvidet, og det var her, jeg på nettet kunne læse de første artikler om, hvordan den nye IP-telefoni skød frem i Danmark. Der måtte være et marked her, tænkte jeg for mig selv.” Kasper Pedersen var allerede i gang med at stifte sin første virksomhed.
 

Tre år ad gangen

Ingen troede på det, men det virkede, da Kasper i Centro Idea tilbød folk at ringe til og fra Danmark fra et dansk telefonnummer. “Vi havde lånt en netforbindelse fra en af centerets forretninger og stod to mand ved et bord for at fremvise og sælge vores produkt. Det var temmelig sparsomt, men sådan er al opstart jo,” kommer det med et smil fra iværksætteren. Første spadestik til virksomheden Telsome var taget, og mange udlændinge fik hurtigt øjnene op for hvor billigt, man pludselig kunne ringe hjem, og hvor smart det var, at man kunne beholde sit gamle nationale fastnet telefonnummer i Spanien. Efter blot et par år på markedet kunne Telsome fejre sin kunde nummer 4.000, men knap var champagnepropperne sprunget, før Kasper Pedersen solgte sin del og trak sig ud af firmaet. “Man kan sige, jeg solgte i tide, for efterfølgende blev konkurrencen hård og tarifferne faldt markant. Men det har intet på sig. Sagen er, jeg hurtigt mister gejsten, når noget fungerer. Jeg er drevet af at starte en virksomhed op - ikke af at drive den,” forklarer den danske iværksætter.
 
Efter de glade Telsome-dage i midten af 00'erne har Kasper Pedersen bestemt ikke holdt sig tilbage med at opstarte nye, eller overtage og omstrukturere allerede eksisterende virksomheder. Det gælder for eksempel EuroCabel, som på rekordtid blev gjort klar til at udbyde internet. Kasper havde set idéen i at købe en stor mængde rå netforbindelse hos en stor udbyder og sælge den videre i små potioner. Krydret med en god kundeservice tog 3.000 kunder i og omkring Benalmádena og Fuengirola imod det tilbud. Da det fungerede, fløj Kasper videre. Denne gang til et industrikvarter i Málaga, hvor han fra bunden byggede Málaga Datacenter op. Nu var det fibernettet, han var betaget af. “Det er uden tvivl min største succes. Vi skød fiberen ud fra Mijas-bjerget og kunne pludselig tilbyde helt andre hastigheder til endnu flere husstande. Alle var glade, og det var en forrygende forretning – også i dag. Málaga Datacenter har nemlig fusioneret med seks andre selskaber og har i dag over 110.000 kunder i Sydspanien, Alicante og Murcia, som nyder virksomhedens fibernet, telefoni samt spanske og internationale tv-kanaler. Men inden det kom så vidt, havde Kasper trukket sig. Vel har han aktier i virksomheden, men han har intet med driften at gøre. For den keder ham. Der skal ske noget nyt. Og det gør der så.
 
 

Tre gode råd

Med Frutify laver Kasper Pedersen nemlig et kæmpe brancheskift. Og det har han ikke prøvet før. “Jeg synes, telecom-branchen er blevet kold og brutal, og så er jeg betaget ved tanken om at prøve noget helt nyt. Jeg havde lovet mig selv et sabbatår, men så kom denne her idé med at producere og sælge smoothies online,” beretter iværksætteren, som ikke holder sig tilbage med at give råd til nye iværksættere. “Gør så meget som muligt for at teste, om der er et marked for dit produkt, inden du sætter en omkostningstung udvikling i gang. Og få klarhed over dit marketingsbudget. Der skal investeres meget her, for ingen kunder kommer af sig selv, når du starter fra bunden. Mange bliver overrasket over, hvor dyrt det er at komme ud til forbrugeren med et nyt produkt,” er Kasper Pedersens første råd.
 
Han mener også, man skal være indstillet på, at alting tager længere tid, end man først antager, samt at man skal være indstillet på modgang. “Alle iværksættere får sine smæk. Det skal man være klar over. Jeg har også måttet lukke et online poker-projekt og er kommet i modvind med et tv-projekt, jeg aldrig skulle have rodet mig ind i,” erkender Kasper Pedersen, som har et meget klart syn på iværksættermiljøet og mulighederne på Costa del Sol. “Det er fantastisk, at man i dag kan stifte et spansk anpartsselskab på 48 timer. Det sagt, så lever vi ikke i et iværksætterland, for du skal igennem et virvar af tilladelser og afgifter, for at komme i gang. Dine nye initiativer bliver ikke mødt med kyshånd nogen steder,” fortæller Kasper, som har været igennem møllen flere gange. Når man først kommer igennem den, er der til gengæld gode muligheder for succes, specielt hvis man tænker bredt. “For en lokal forretning er markedet snævert, men har man en forretning og et produkt, der skal ud i hele Spanien eller Europa, står alle døre åbne.
 
Vi har nationaliteter, der behersker alle sprog, det er attraktivt at bo her og lønniveauet er fornuftigt. Det vil fremover trække nye iværksættere hertil,” bliver de sidste ord fra Kasper Pedersen. For ham gælder det nu om at få Frutify ud i hele Spanien. Det er seneste skud på stammen fra den danske serieiværksætter. Horisonten til succes er sat til to år. Vi aftaler derfor at mødes igen om tre år. Så har han sikkert gang i et nyt spændende projekt.
 
kasper pedersen frutify - Foto: Simon Goltermann 
 
På privatfronten er der også masser af aktivitet omkring Kasper Pedersen. Han har to børn på fire og seks år fra sit første ægteskab og er også “reservefar” til en treårig pige med sin forholdsvis nye svensk/spanske kæreste. “Der er harmoni i familien. Børnene har det fint sammen, og der er ingen brodne kar mellem forældrene. Det sætter jeg stor pris på, præcis som jeg sætter pris på at være forældre i Spanien. Udelivet gør det lettere for børnefamilierne og alle samles til familiefrokost om søndagen. Det er meget spansk, men det passer mig fint,” fortæller Kasper. Privat får han også tid til sin padel og golf.
FrutySmooties - foto Simon Goltermann
De mange smoothies, som skal ud i hele Spanien. I alt 15 varianter, bl.a. ”Dragon Fruit Spring” med dragefrugt, mango, appelsin, brombær, græskar kerner, havregryn og hørfrø.
 
Forbrugeren skal blot tilføje juice eller kokos-, mandel-, eller sojamælk, smide det i blænderen og på et lille minut står din smoothie klar.
 
Website: frutify.es 
Frutify logo
  
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Sabor a Málaga: Lokale produkter fra Málaga

I mere end 2000 år har Malága-provinsens befolkning dyrket råvarer af fineste kvalitet. Den frugtbar...

Gastronomi

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for …

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres indbakker. Svindlernes bagta...

Tema & Profiler

Sarah Almagro - somos tu ola

Her i juli er det et år siden, nu 19-årige Sarah Almagro Vallejo blev indlagt på hospitalet med vold...

Tema & Profiler

En sjov dag for hele familien

  Tivoli World I Arrory de la Miel, Benalmádena, ligger Tivoli World – Solkystens tivoli, s...

Udflugter & Rejser

Her kan du se på dyr

  Crocodile Park I de naturtro bassiner i Crocodile Park ses krokodiller fra forskellige de...

Udflugter & Rejser

Vandlande på Costa del Sol

Vand, masser af vand og leg i vandland Disse vandattraktioner byder på meget sjov for hele famili...

Udflugter & Rejser

Sommer trendy = rósevine

Rosé er ikke kun søde sager, ’kærestevin’ eller tøsedrik For ikke så længe siden var verdens mest s...

Gastronomi

TUC-tærte med friske bær

Nu er det endelig sommer og det indbyder til hjemmebagte tærter med friske bær – som kan nydes på te...

Gastronomi

The View Marbella

The View Marbella vil sætte nye standarder inden for luksuriøs livsstil med dens moderne arkitektur ...

Bolig i Spanien

CAC - Centro de Arte Contemporáneo

Málagas museum for moderne kunst befinder sig i Málagas mest trendy bydel, Soho, og ligger lige på k...

Kultur

Den Skæve Vinkel - John Goth

Er du dansk og søger du bolig i Almuñecar-området, er det svært at komme uden om John Goth. Efter ty...

Tema & Profiler

Speakeasy – frisk opskrift med gin uden alkohol

Elías Bentolila står bag cocktailbaren Speakeasy i Fuengirola samt dennes nyligt åbnede søsterbar i ...

Gastronomi

Sommerguide 2019

Masser af sommerattraktioner på Costa del Sol! Har du brændt dig lidt i solen eller behøver du og f...

Udflugter & Rejser

Skygge i sommervarmen

Costa del Sol er fantastisk om sommeren – strandene viser sig fra deres bedste side, restauranterne ...

Tema & Profiler

Udflugter & Rejser

En sjov dag for hele familien

  Tivoli World I Arrory de la Miel, Benalmádena, ligger Tivoli World – Solkystens tivoli, som byder på pariserhjul, rutjsebaner og karruseller for store og små. Totalt findes her over 40 attr...

Udflugter & Rejser

Her kan du se på dyr

  Crocodile Park I de naturtro bassiner i Crocodile Park ses krokodiller fra forskellige dele af verden. Her vandrer du som besøgende mellem øer over broer oven over de mange krokodiller...

Udflugter & Rejser

Vandlande på Costa del Sol

Vand, masser af vand og leg i vandland Disse vandattraktioner byder på meget sjov for hele familien.   Aqualand I Torremolinos ligger Costa del Sols største vandland – Aqualand. Her findes...

Udflugter & Rejser

Sommerguide 2019

Masser af sommerattraktioner på Costa del Sol! Har du brændt dig lidt i solen eller behøver du og familien lidt variation efter mange og lange dage på stranden? Costa del Sol er danskernes favorit i ...

Udflugter & Rejser

Sport

27. Grundlovsmatch på Lauro Golf Resort

Søndag d. 2. juni 2019 afholdt man dansk Grundlovsmatch for 27. gang på Lauro Golf i Alhaurín de la Torre.   Præsident Tove Pedersen stod i front som vanligt med golf-arrangement og præmieoverrækkelse, sekretær Claus havde lavet et fantastisk forarbejde med scorekort. Efter matchen samlede ma...

Golf

Da far rejste til Mexico

Slog Adrian til som topscorer - forlængede kontrakt til 2021 og forlod grædende La Rosaleda   Han har altid været fars dreng, den nu 31-årig Adrian – offensiv midtbanespiller og overraskende Málaga CFs topscorer i denne medrivende sæson, da oprykning til La Liga, en af verdens bedste fodboldr...

Sport

Gastronomi

Sabor a Málaga: Lokale produkter fra Málaga

I mere end 2000 år har Malága-provinsens befolkning dyrket råvarer af fineste kvalitet. Den frugtbar...

Gastronomi

Sommer trendy = rósevine

Rosé er ikke kun søde sager, ’kærestevin’ eller tøsedrik For ikke så længe siden var verdens mest s...

Gastronomi

TUC-tærte med friske bær

Nu er det endelig sommer og det indbyder til hjemmebagte tærter med friske bær – som kan nydes på te...

Gastronomi

Speakeasy – frisk opskrift med gin uden alkohol

Elías Bentolila står bag cocktailbaren Speakeasy i Fuengirola samt dennes nyligt åbnede søsterbar i ...

Gastronomi

Kultur

CAC - Centro de Arte Contemporáneo

Málagas museum for moderne kunst befinder sig i Málagas mest trendy bydel, Soho, og ligger lige på kanten af Guadalminaf...

Kultur

Osbornetyren – en hyldest

De er fordelt over hele Spanien, på Costa del Sol har vi også nogle stykker. Stolt og stærk toner den frem på bakketoppe...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for …

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres ind...

Tema & Profiler

Sarah Almagro - somos tu ola

Her i juli er det et år siden, nu 19-årige Sarah Almagro Vallejo blev indla...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - John Goth

Er du dansk og søger du bolig i Almuñecar-området, er det svært at komme ud...

Tema & Profiler

Skygge i sommervarmen

Costa del Sol er fantastisk om sommeren – strandene viser sig fra deres bed...

Tema & Profiler

NIKKI BEACH MARBELLA

De store sommer-DJ´s Hvad er en sommer uden noget at fejre? Og hvad er f...

Tema & Profiler

Er spanierne virkelig så dovne?

”Det er også de spaniere...!” Jeg hører det så ofte, at jeg nu ikke kan la...

Tema & Profiler

Dansk serieiværksætter vil sælge smoothies til hele Spanien

Der snittes, skæres og pakkes i det lille industrikøkken. Vi har kigget ind...

Tema & Profiler

Cudeca: Second hand-butikkerne med et vigtigt ærinde

Det er fredag og klokken er 09.55. Udenfor Cudecas nye butik i Los Boliches...

Tema & Profiler

Dekker og den spanske dopinglæge

I sin selvbiografi fortæller cykelrytteren Thomas Dekker om sit samarbejde ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com