Dansk serieiværksætter vil sælge smoothies til hele Spanien

Der snittes, skæres og pakkes i det lille industrikøkken. Vi har kigget indenfor hos den nystartede virksomhed Frutify i Torremolinos. Her er Kasper Pedersen i fuld sving. Sammen med sin kok, en kostvejleder og en marketingkoordinator arbejder han på højtryk for at få alt klart til lancering af sin nye virksomhed. Fra den 1. juli skal det nemlig være muligt at bestille og få leveret hans nye smoothies over hele Spanien. Konceptet er nyeste skud på stammen fra den danske iværksætter, som de sidste femten år konstant har sat nye lokale projekter i gang.
 
Det er sundt, nærende og let at tilberede. Som forbruger skal man blot tilføje juice eller mælk for at få en lækker smoothie fyldt med frugt, grønt og krydderier. “Vi køber alt frugt og grønt direkte hos grossister og alt skæres og tilberedes manuelt. Vi har 15 forskellige smoothies og en række veganske retter på menukortet, så der ligger meget arbejde bag. Til gengæld bliver det lækkert og varieret,” fortæller Kasper Pedersen. Siden efteråret har hans team udviklet, testet og justeret sine produkter på basis af tilbagemeldinger fra 50 forbrugere. De har også arbejdet ihærdigt på at få logistikken til at fungere optimalt. Frutify er nemlig en 100 procent online virksomhed. “Det ligger i tiden. Vi vil gerne spise sundt, men det må ikke være besværligt og tage for meget tid. Derfor skal vores produkter være lette at tilberede, lette af bestille og lette af få leveret. Man bestiller online og får alt leveret til døren af vores kurér inden for 24 timer, uanset hvor man bor på det spanske fastland,” fortæller den danske iværksætter og fortsætter: “Det er fantastisk smart, når det fungerer. Det er vejen dertil, der er hård. Men et eller andet sted, er det vel den type udfordringer, jeg er blevet afhængig af.”
 
Kasper Pedersen er sikker på, alt nu er klart til lanceringen. For hans marketingkoordinator ligger der dog fortsat en kæmpe opgave forude. Kendskabet til Frutify skal nemlig ud i hele landet, og det skal gøres godt for at nå virksomhedens mål. Om to år skulle der gerne hver måned sælges mindst 600 kasser smoothies med 9, 14 eller 24 enheder i hver kasse. “Der er ingen at sammenligne med, for vi er de første på markedet. Dybest set kan vi kun håbe på, der er et marked, og at vores forbrugertests holder stik,” erkender Kasper Pedersen. Sådan er det at være pioner. Det er ikke første gang, han står i den rolle, men det vender vi tilbage til om lidt. Først skruer vi tiden 16 år tilbage. - Tilbage til den forårsdag hvor to unge nyforelskede starter varevognen, krydser grænsen og i sneglefart triller sydpå.
 

“Bare kald mig en lykkeridder”

Kasper og hans nu forhenværende kæreste havde begge sagt deres job op, solgt lejligheden og alle de ejendele, de ikke kunne have med i varevognen. “Vi ville til Spanien. Det var til gengæld også det eneste, vi havde gjort os klart. Du kan kalde os eventyrer eller lykkeriddere. Det er fint med mig, for vi havde absolut ingen plan med os,” husker Kasper. Forud for eventyret var han projektleder i en dansk virksomhed, der solgte overvågningssystemer til det spanske indenrigsministerium. Virksomheden leverede systemer til bl.a. det spanske politi, militær og sikkerhedstjeneste over hele landet. Det var en stor opgave, som betød, at Kasper i to-tre år havde tilbragt halvdelen af sin tid i Madrid. “Vel knoklede jeg som en hest, men jeg fik smag for Spanien i de år. Det var også derfor, jeg senere tog skridtet og flyttede herned,” fortæller Kasper Pedersen. Efter lidt tid i Málaga fik han job i et norsk telefonselskab, som solgte gammeldags fastnet telefoni til norske privatkunder. “Det var her mine horisonter blev udvidet, og det var her, jeg på nettet kunne læse de første artikler om, hvordan den nye IP-telefoni skød frem i Danmark. Der måtte være et marked her, tænkte jeg for mig selv.” Kasper Pedersen var allerede i gang med at stifte sin første virksomhed.
 

Tre år ad gangen

Ingen troede på det, men det virkede, da Kasper i Centro Idea tilbød folk at ringe til og fra Danmark fra et dansk telefonnummer. “Vi havde lånt en netforbindelse fra en af centerets forretninger og stod to mand ved et bord for at fremvise og sælge vores produkt. Det var temmelig sparsomt, men sådan er al opstart jo,” kommer det med et smil fra iværksætteren. Første spadestik til virksomheden Telsome var taget, og mange udlændinge fik hurtigt øjnene op for hvor billigt, man pludselig kunne ringe hjem, og hvor smart det var, at man kunne beholde sit gamle nationale fastnet telefonnummer i Spanien. Efter blot et par år på markedet kunne Telsome fejre sin kunde nummer 4.000, men knap var champagnepropperne sprunget, før Kasper Pedersen solgte sin del og trak sig ud af firmaet. “Man kan sige, jeg solgte i tide, for efterfølgende blev konkurrencen hård og tarifferne faldt markant. Men det har intet på sig. Sagen er, jeg hurtigt mister gejsten, når noget fungerer. Jeg er drevet af at starte en virksomhed op - ikke af at drive den,” forklarer den danske iværksætter.
 
Efter de glade Telsome-dage i midten af 00'erne har Kasper Pedersen bestemt ikke holdt sig tilbage med at opstarte nye, eller overtage og omstrukturere allerede eksisterende virksomheder. Det gælder for eksempel EuroCabel, som på rekordtid blev gjort klar til at udbyde internet. Kasper havde set idéen i at købe en stor mængde rå netforbindelse hos en stor udbyder og sælge den videre i små potioner. Krydret med en god kundeservice tog 3.000 kunder i og omkring Benalmádena og Fuengirola imod det tilbud. Da det fungerede, fløj Kasper videre. Denne gang til et industrikvarter i Málaga, hvor han fra bunden byggede Málaga Datacenter op. Nu var det fibernettet, han var betaget af. “Det er uden tvivl min største succes. Vi skød fiberen ud fra Mijas-bjerget og kunne pludselig tilbyde helt andre hastigheder til endnu flere husstande. Alle var glade, og det var en forrygende forretning – også i dag. Málaga Datacenter har nemlig fusioneret med seks andre selskaber og har i dag over 110.000 kunder i Sydspanien, Alicante og Murcia, som nyder virksomhedens fibernet, telefoni samt spanske og internationale tv-kanaler. Men inden det kom så vidt, havde Kasper trukket sig. Vel har han aktier i virksomheden, men han har intet med driften at gøre. For den keder ham. Der skal ske noget nyt. Og det gør der så.
 
 

Tre gode råd

Med Frutify laver Kasper Pedersen nemlig et kæmpe brancheskift. Og det har han ikke prøvet før. “Jeg synes, telecom-branchen er blevet kold og brutal, og så er jeg betaget ved tanken om at prøve noget helt nyt. Jeg havde lovet mig selv et sabbatår, men så kom denne her idé med at producere og sælge smoothies online,” beretter iværksætteren, som ikke holder sig tilbage med at give råd til nye iværksættere. “Gør så meget som muligt for at teste, om der er et marked for dit produkt, inden du sætter en omkostningstung udvikling i gang. Og få klarhed over dit marketingsbudget. Der skal investeres meget her, for ingen kunder kommer af sig selv, når du starter fra bunden. Mange bliver overrasket over, hvor dyrt det er at komme ud til forbrugeren med et nyt produkt,” er Kasper Pedersens første råd.
 
Han mener også, man skal være indstillet på, at alting tager længere tid, end man først antager, samt at man skal være indstillet på modgang. “Alle iværksættere får sine smæk. Det skal man være klar over. Jeg har også måttet lukke et online poker-projekt og er kommet i modvind med et tv-projekt, jeg aldrig skulle have rodet mig ind i,” erkender Kasper Pedersen, som har et meget klart syn på iværksættermiljøet og mulighederne på Costa del Sol. “Det er fantastisk, at man i dag kan stifte et spansk anpartsselskab på 48 timer. Det sagt, så lever vi ikke i et iværksætterland, for du skal igennem et virvar af tilladelser og afgifter, for at komme i gang. Dine nye initiativer bliver ikke mødt med kyshånd nogen steder,” fortæller Kasper, som har været igennem møllen flere gange. Når man først kommer igennem den, er der til gengæld gode muligheder for succes, specielt hvis man tænker bredt. “For en lokal forretning er markedet snævert, men har man en forretning og et produkt, der skal ud i hele Spanien eller Europa, står alle døre åbne.
 
Vi har nationaliteter, der behersker alle sprog, det er attraktivt at bo her og lønniveauet er fornuftigt. Det vil fremover trække nye iværksættere hertil,” bliver de sidste ord fra Kasper Pedersen. For ham gælder det nu om at få Frutify ud i hele Spanien. Det er seneste skud på stammen fra den danske serieiværksætter. Horisonten til succes er sat til to år. Vi aftaler derfor at mødes igen om tre år. Så har han sikkert gang i et nyt spændende projekt.
 
kasper pedersen frutify - Foto: Simon Goltermann 
 
På privatfronten er der også masser af aktivitet omkring Kasper Pedersen. Han har to børn på fire og seks år fra sit første ægteskab og er også “reservefar” til en treårig pige med sin forholdsvis nye svensk/spanske kæreste. “Der er harmoni i familien. Børnene har det fint sammen, og der er ingen brodne kar mellem forældrene. Det sætter jeg stor pris på, præcis som jeg sætter pris på at være forældre i Spanien. Udelivet gør det lettere for børnefamilierne og alle samles til familiefrokost om søndagen. Det er meget spansk, men det passer mig fint,” fortæller Kasper. Privat får han også tid til sin padel og golf.
FrutySmooties - foto Simon Goltermann
De mange smoothies, som skal ud i hele Spanien. I alt 15 varianter, bl.a. ”Dragon Fruit Spring” med dragefrugt, mango, appelsin, brombær, græskar kerner, havregryn og hørfrø.
 
Forbrugeren skal blot tilføje juice eller kokos-, mandel-, eller sojamælk, smide det i blænderen og på et lille minut står din smoothie klar.
 
Website: frutify.es 
Frutify logo
  
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Spanien er verdensmester i basketball

Det spanske landshold vandt søndag verdensmesterskaberne i basketball efter at have domineret og alt...

Sport

Vin "En primeur"

”En primeur” er et fransk vinhandlerudtryk, som beskriver, at vinen handles i forsalg. Altså inden v...

Gastronomi

Veras Veranda

Kokos og chokolade er altid en god blanding. Så hvorfor ikke lave det til en lækker kage til sommerb...

Gastronomi

Zanahoria morá - lilla gulerødder (en arv fra Al-Ándalus)

Den lilla gulerod, der udgør basen for de produkter, som La Danesa præsenterer i Sabor a Málaga-sort...

Gastronomi

Teknologiparken i Málaga - en stadig voksende by-i-byen

Hvis du bor nær Málaga, har du med garanti kørt forbi afkørsel 61 mod Parque Tecnológico de Andalucí...

Udflugter & Rejser

Nils Malmros ’Barbara’ i Margrethekirken

Da skibet Fortuna ankommer til Tórshavn på Færøerne har det Poul med, den nye præst for menigheden i...

Kultur

Muebles Piramides fejrer 20-års jubilæum

Møbelbutikken, hvis fulde navn er Muebles Piramides Puerto, ligger i smørhullet øst for Málaga lige ...

Tema & Profiler

Sweepy Swing kommer til kysten for at skabe glæde

”Vi har besluttet os for, at vi ikke vil spille kedelig musik!”Sagde dirigent Bjarne Holm, da swingb...

Kultur

El Veranillo de San Miguel (indian summer)

Vejret spiller os et puds Vi træder nu ind i årets første efterårsmåned, september. Som dansker lig...

Kultur

Cuenca – byen der ikke er som de andre

Cuenca er en helt speciel by, som ligger i det centrale Spanien, i regionen Castilla – La Mancha, ca...

Udflugter & Rejser

Jubilar hos Nykredit

Hun var med, da Nykredit åbnede sit kontor i Marbella for 15 år siden. Lidt senere på måneden spring...

Profiler

Caravaca de la Cruz - miraklernes by

Verdens femtehelligste by Fra Castillo de Santa Cruz ser vi udover verdens femtehelligste by. Kun J...

Udflugter & Rejser

Benidorm - Spaniens Manhattan?

Benidorm skal have været den første spanske fiskerlandsby, som gik ud og fortalte verden om sine smu...

Udflugter & Rejser

Museo Alborania - Aula del Mar

Der er en verden til forskel fra Málaga centrums bankende hede og klare sommersol til de lokaler, je...

Udflugter & Rejser

Udflugter & Rejser

Teknologiparken i Málaga - en stadig voksende by-i-byen

Hvis du bor nær Málaga, har du med garanti kørt forbi afkørsel 61 mod Parque Tecnológico de Andalucía (PTA), som i flere år har haft massivt pres morgen og eftermiddag, når de godt 20.000 personer, so...

Udflugter & Rejser

Cuenca – byen der ikke er som de andre

Cuenca er en helt speciel by, som ligger i det centrale Spanien, i regionen Castilla – La Mancha, ca. 600 km. fra Málaga. Det specielle består i at byen ligger på en klippe mellem to floder: Huécar og...

Udflugter & Rejser

Caravaca de la Cruz - miraklernes by

Verdens femtehelligste by Fra Castillo de Santa Cruz ser vi udover verdens femtehelligste by. Kun Jerusalem, Rom, Santiago de Compostela og Santo Toribio de Liébana er mere hellige. Vel at mærke set ...

Udflugter & Rejser

Benidorm - Spaniens Manhattan?

Benidorm skal have været den første spanske fiskerlandsby, som gik ud og fortalte verden om sine smukke, solfyldte sandstrande. Allerede i 1893 kunne man læse i en avis i Madrid, at Benidorm kunne byd...

Udflugter & Rejser

Sport

Spanien er verdensmester i basketball

Det spanske landshold vandt søndag verdensmesterskaberne i basketball efter at have domineret og altså besejret Argentina 95-75. Kampen blev afviklet i Beijing, hvor 32 hold kæmpede om guldmedaljen. Spilleren ved navn Ricky blev kåret som MVP (mest værdifulde spiller) i finalen, efter at have sikret...

Sport

Vikingos Golf på Valle Romano

Vikingos golf er en dansk herregruppe på Costa del Sol, som sammen med danske gæster mødes 6 gange om året og spiller golf på nogle af Andalusiens bedste golfbaner.Man har i år spillet Baviera golf i marts, Santana golf i april og Granada golf i maj på en super weekendtur med damer.Man går nu i gang...

Golf

Gastronomi

Vin "En primeur"

”En primeur” er et fransk vinhandlerudtryk, som beskriver, at vinen handles i forsalg. Altså inden v...

Gastronomi

Veras Veranda

Kokos og chokolade er altid en god blanding. Så hvorfor ikke lave det til en lækker kage til sommerb...

Gastronomi

Zanahoria morá - lilla gulerødder (en arv fra Al-Ándalus)

Den lilla gulerod, der udgør basen for de produkter, som La Danesa præsenterer i Sabor a Málaga-sort...

Gastronomi

Sabor a Málaga: Lokale produkter fra Málaga

I mere end 2000 år har Malága-provinsens befolkning dyrket råvarer af fineste kvalitet. Den frugtbar...

Gastronomi

Kultur

Nils Malmros ’Barbara’ i Margrethekirken

Da skibet Fortuna ankommer til Tórshavn på Færøerne har det Poul med, den nye præst for menigheden i Vágar, som er stiml...

Kultur

Sweepy Swing kommer til kysten for at skabe glæde

”Vi har besluttet os for, at vi ikke vil spille kedelig musik!”Sagde dirigent Bjarne Holm, da swingbandet Sweepy Swing s...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Muebles Piramides fejrer 20-års jubilæum

Møbelbutikken, hvis fulde navn er Muebles Piramides Puerto, ligger i smørhu...

Tema & Profiler

Pia Carlsson

Den Skæve Vinkel: Pia Carlsson

Som ung dansede hun solen sort. I dag arbejder hun den sort.Pia Carlsson ...

Tema & Profiler

På den anden side: Kan vi vende bøtten?

Vi hører til helt i toppen, når snakken falder på solskinstimer, gastronomi...

Tema & Profiler

Et interview med Peter Sisseck i Ribera del Duero

Egentlig var det bare et eksperiment på at lave vin på 90 år gamle vinstokk...

Tema & Profiler

Sommeren er her – og det er kakerlakkerne også!

Når varmen stiger og luftfugtigheden øges, som sædvanlig på Costa del Sol o...

Tema & Profiler

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for …

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres ind...

Tema & Profiler

Sarah Almagro - somos tu ola

Her i juli er det et år siden, nu 19-årige Sarah Almagro Vallejo blev indla...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - John Goth

Er du dansk og søger du bolig i Almuñecar-området, er det svært at komme ud...

Tema & Profiler

Skygge i sommervarmen

Costa del Sol er fantastisk om sommeren – strandene viser sig fra deres bed...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com