Cudeca: Second hand-butikkerne med et vigtigt ærinde

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Det er fredag og klokken er 09.55. Udenfor Cudecas nye butik i Los Boliches, lige bagved markedshallen, står allerede tre personer og venter på, at dørene åbner. Carmen Rodríguez er butiksansvarlig i Los Boliches-butikken, og da hun slår dørene op, overrækker en af de ventende to kasser fulde af tøj.
 
”Hver dag tager vi imod brugt tøj og andre ting, som f.eks. sko, legetøj m.m. Vi er taknemmelige for alt, som doneres til Cudeca. Her i butikken kan vi ikke tage imod f.eks. møbler, men ringer man i forvejen, kan vi arrangere afhentning. Cudeca har også butikker med fokus på netop møbler,” fortæller Carmen, som har arbejdet for Cudeca i tre år.
 
Carmen er ansat som butiksansvarlig mens de øvrige, som arbejder i butikken er frivillige. Totalt har Los Boliches-butikken ca. 36 frivillige. Cudeca beder ikke om mere end en formiddag eller eftermiddag om ugen, eller når den frivillige kan, så der er brug for mange hjælpende hænder. Systemet er ens i alle Cudeca-butikker, hvis indtægter går til driften af velgørenhedsorganisationen Cudeca.
 
Cudecas første butik åbnede i en garage i Fuengirola for 27 år siden. ”Interessen for vores butikker er stor, der kommer hele tiden folk ind – både for at handle men også for at donere brugt tøj, både fordi folk er interesserede i at støtte Cudeca samt fordi det er oppe i tiden med second hand. Denne butik (i Los Boliches, red.) åbnede i marts. Det er den seneste af Cudecas butikker. Forrige år åbnede der tre. Så nu har Cudeca ikke færre end 22 butikker!” siger Carmen med et stort smil.
 
I butikken i Los Boliches, som er moderne indrettet med genbrugs materialer (f.eks. paller til hylder og usolgte golfkøller som tøjstænger) arbejdes der efter de samme normer, som findes i alle Cudecas velgørenhedsbutikker. Det betyder, at der findes nøje udarbejdede lister over, hvordan f.eks. modtaget tøj sorteres – om det skal sælges eller gå til genanvendelse. I butikken sælges kun fejlfri varer.
 
For tøj gælder f.eks.: hvert stykke skal være uden defekter, udvaskede farver ryger direkte til stofgenanvendelse ligesom tøj fra kineserbutikker. Det tøj, som klarer kontrollen, prissættes af en fast minimumsprisliste. Det kan roligt siges, at priserne er meget generøse.
 
Er det så en masse ekstraarbejde at sortere tøj, som ikke skal sælges? Svaret er nej, Cudeca får nemlig betaling pr. kilo tøj, som sendes til genbrug. Så Carmen siger med stor fornøjelse, at alt, der doneres, er velkomment.
 
”Butikkerne er en meget vigtig del i Cudecas organisation. Indtægterne fra butikkerne udgør ikke mindre end ca. 39 procent* af de totale indtægter,” fortæller Daniel Beaudet, Cudecas butikskoordinator, og fortsætter med at betone, at Cudeca altid søger bidrag og frivillige: ”Butikkerne er selvfølgelig vigtige for Cudeca, men er det sådan, at man vil hjælpe til men ikke vil eller kan arbejde som frivillig i en af vores butikker, så findes der mange andre alternativer. Blandt andet kan man blive månedsdonator og bidrage med en sum hver måned, som er rimelig for en selv. Man kan også arrangere et event, og som frivillig findes der mange alternativer: Rengøring i hjemmet, møbeltransport, hjælpe til i Cudecas center, køre patienter, transportere materiale. Ja, vi har bestemt altid behov for frivillige! Så vil man hjælpe til, kan man maile eller ringe til Cudeca, alternativt besøge sin nærmeste Cudeca-butik for mere information.”
 
*Cudecas årsrapport for 2018.
 
Cudecafoto
Foto: Maria Pinto (t.v.) og Mar Tejada (t.h.) er frivillige i Cudecas butik i Los Boliches og arbejder side om side med Carmen Rodríguez, butiksansvarlig, som denne dag får besøg af butikskoordinator Daniel Beaudet.

 

Dette er Cudeca

Cudeca grundlagdes i 1992 af Joan Hunt og er i dag en stor velgørenhedsorganisation. Cudecas spidskompetence er at tilbyde pleje til patienter, som lider af terminal sygdom såsom cancer samt at tilbyde støtte til familien gennem sygdommen og i sorgprocessen.
 
I Benalmádena har Cudeca et hospice, hvor mennesker i livets sidste tid får pleje og hvor også familien får støtte. Andre tjenester, som Cudeca tilbyder, er ambulatorisk behandling af patienter samt hjemmebesøg.

Forrige år gav Cudecas hospice pleje til flere end 1.400 personer med svær cancer og anden sygdom, samt tilbød støtte til flere end 2.500 familiemedlemmer. Siden 1992 har flere end 15.000 patienter fået hjælp gennem Cudeca. Al Cudecas pleje er gratis.

Mere om Cudeca: www.cudeca.org, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 952 564 910

 


Solsikken som symbol

Solsikken 

Solsikken, som Cudeca anvender som symbol, blandt andet som sikkerhedsnål ved deres populære Walkathons og som de frivillige bærer i butikkerne, er det internationale symbol for hospice. Dette er fordi, solsikken producerer og sår mange frø, hvilket symboliserer de mange frivillige, som giver håb til de syge og deres familier. Den er også et symbol fordi, at solsikken får styrke ved at fokusere på lyset; solsikken følger og drejer sin blomst mod solen i løbet dagen, for når solen går ned at vende sig mod øst, og på den måde vente på morgendagens solopgang.
 
 

Cudecas butikker:

Avda. García Lorca (overfor ishallen) Arroyo de la Miel
C/ Sierramar 3, Arroyo de la Miel (også møbler)
C/ Málaga 4, Coín
Avda. de España Estepona Playa
C/Ortega y Gasset 5 (bagved Colegio Ramón García) Estepona
Avda. Jesús Santos Rein (urb. Puebla Lucia) Fuengirola
C/ Puerta Nueva 3, Málaga Centro
Avda. Juan Sebastián Elcano 158, Málaga Echevarría
C/ Escultor Paco Palma 1, El Palo, Málaga
Paseo de los Tilos 30, Málaga Los Tilos
Avda. Ortega y Gasset, Polígono El Viso, Málaga (outlet)
Plaza María Guerrero 6 (ved Plaza de la Merced) Málaga
Avda. del Mar, local 7 (edf. Solymar) Marbella
C/ Almirante Carranza 15, Nerja
C/ Infante 46, Torre del Mar (møbler)
C/ Infante 21, (edf. Jamaica bajo) Torre del Mar
Plaza Unión Europea 11, Torremolinos (møbler)
Plaza de Andalucía, Torremolinos
Ctra. de Cártama 21-23 (nær Mercadona) Alhaurín El Grande
C/ Párroco Ildefonso López Lozano (bagved markedshallen) Los Boliches
C/ Lagasca 18, San Pedro
 
For åbningstider og kort m.m. se: www.cudeca.org
 
 
 
 
 
 
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

De ti dyreste huse i Spanien i 2019

Boligsiden Idealista har offentliggjort de ti dyreste huse i Spanien i 2019. Der er tale om de absol...

Bolig i Spanien

Foto: FCK.DK

Málaga CF sælger spiller til FCK

Angriberen Michael Santos fra Uruguay er onsdag blevet bekræftet som ny spiller i FCK i en aftale, d...

Sport

Photofestival i Mijas

Ottende udgave af Photofestival afholdes endnu en gang i Mijas, hvor Teatro de Las Lagunas de Mijas ...

Kultur

La Danesa anbefaler: 10 nye ansigter i La Liga

    Selvom Spanien stadig ligger badet i sol og det meste af landet stadig er på somme...

Sport

Neymar tilbage til La Liga?

Da fodboldspilleren Neymar forlod FC Barcelona for Paris SG i sommeren 2017, blev han samtidig verde...

Sport

5 ting du bør opleve til La Feria de Málaga

Den årlige byfest skydes i gang onsdag. I løbet af de 10 dage er der oplevelser for både små og stor...

Kultur

Sabor a Málaga: Lokale produkter fra Málaga

I mere end 2000 år har Malága-provinsens befolkning dyrket råvarer af fineste kvalitet. Den frugtbar...

Gastronomi

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for …

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres indbakker. Svindlernes bagta...

Tema & Profiler

Sarah Almagro - somos tu ola

Her i juli er det et år siden, nu 19-årige Sarah Almagro Vallejo blev indlagt på hospitalet med vold...

Tema & Profiler

En sjov dag for hele familien

  Tivoli World I Arrory de la Miel, Benalmádena, ligger Tivoli World – Solkystens tivoli, s...

Udflugter & Rejser

Her kan du se på dyr

  Crocodile Park I de naturtro bassiner i Crocodile Park ses krokodiller fra forskellige de...

Udflugter & Rejser

Vandlande på Costa del Sol

Vand, masser af vand og leg i vandland Disse vandattraktioner byder på meget sjov for hele famili...

Udflugter & Rejser

Sommer trendy = rósevine

Rosé er ikke kun søde sager, ’kærestevin’ eller tøsedrik For ikke så længe siden var verdens mest s...

Gastronomi

TUC-tærte med friske bær

Nu er det endelig sommer og det indbyder til hjemmebagte tærter med friske bær – som kan nydes på te...

Gastronomi

Udflugter & Rejser

En sjov dag for hele familien

  Tivoli World I Arrory de la Miel, Benalmádena, ligger Tivoli World – Solkystens tivoli, som byder på pariserhjul, rutjsebaner og karruseller for store og små. Totalt findes her over 40 attr...

Udflugter & Rejser

Her kan du se på dyr

  Crocodile Park I de naturtro bassiner i Crocodile Park ses krokodiller fra forskellige dele af verden. Her vandrer du som besøgende mellem øer over broer oven over de mange krokodiller...

Udflugter & Rejser

Vandlande på Costa del Sol

Vand, masser af vand og leg i vandland Disse vandattraktioner byder på meget sjov for hele familien.   Aqualand I Torremolinos ligger Costa del Sols største vandland – Aqualand. Her findes...

Udflugter & Rejser

Sommerguide 2019

Masser af sommerattraktioner på Costa del Sol! Har du brændt dig lidt i solen eller behøver du og familien lidt variation efter mange og lange dage på stranden? Costa del Sol er danskernes favorit i ...

Udflugter & Rejser

Sport

Foto: FCK.DK

Málaga CF sælger spiller til FCK

Angriberen Michael Santos fra Uruguay er onsdag blevet bekræftet som ny spiller i FCK i en aftale, der strækker sig til sommeren 2023. FCK hentede tidligere på sommeren en anden spiller i spansk fodbold, nemlig Pep Biel. Derudover får Michael Santos selskab af Guilhermo Varela i FCK, som også er fra...

Sport

La Danesa anbefaler: 10 nye ansigter i La Liga

    Selvom Spanien stadig ligger badet i sol og det meste af landet stadig er på sommerferie, så tog de 20 La Liga-klubber hul på 89. version af det spanske mesterskab i weekenden. Flere spillere har forladt ligaen, en stor håndfuld spillere har skiftet en spansk klub ud med en anden o...

Sport

Gastronomi

Sabor a Málaga: Lokale produkter fra Málaga

I mere end 2000 år har Malága-provinsens befolkning dyrket råvarer af fineste kvalitet. Den frugtbar...

Gastronomi

Sommer trendy = rósevine

Rosé er ikke kun søde sager, ’kærestevin’ eller tøsedrik For ikke så længe siden var verdens mest s...

Gastronomi

TUC-tærte med friske bær

Nu er det endelig sommer og det indbyder til hjemmebagte tærter med friske bær – som kan nydes på te...

Gastronomi

Speakeasy – frisk opskrift med gin uden alkohol

Elías Bentolila står bag cocktailbaren Speakeasy i Fuengirola samt dennes nyligt åbnede søsterbar i ...

Gastronomi

Kultur

Photofestival i Mijas

Ottende udgave af Photofestival afholdes endnu en gang i Mijas, hvor Teatro de Las Lagunas de Mijas skal være hovedsæde ...

Kultur

5 ting du bør opleve til La Feria de Málaga

Den årlige byfest skydes i gang onsdag. I løbet af de 10 dage er der oplevelser for både små og store, ligesom der er ta...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for …

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres ind...

Tema & Profiler

Sarah Almagro - somos tu ola

Her i juli er det et år siden, nu 19-årige Sarah Almagro Vallejo blev indla...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - John Goth

Er du dansk og søger du bolig i Almuñecar-området, er det svært at komme ud...

Tema & Profiler

Skygge i sommervarmen

Costa del Sol er fantastisk om sommeren – strandene viser sig fra deres bed...

Tema & Profiler

NIKKI BEACH MARBELLA

De store sommer-DJ´s Hvad er en sommer uden noget at fejre? Og hvad er f...

Tema & Profiler

Er spanierne virkelig så dovne?

”Det er også de spaniere...!” Jeg hører det så ofte, at jeg nu ikke kan la...

Tema & Profiler

Dansk serieiværksætter vil sælge smoothies til hele Spanien

Der snittes, skæres og pakkes i det lille industrikøkken. Vi har kigget ind...

Tema & Profiler

Cudeca: Second hand-butikkerne med et vigtigt ærinde

Det er fredag og klokken er 09.55. Udenfor Cudecas nye butik i Los Boliches...

Tema & Profiler

Dekker og den spanske dopinglæge

I sin selvbiografi fortæller cykelrytteren Thomas Dekker om sit samarbejde ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com