Cudeca: Second hand-butikkerne med et vigtigt ærinde

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Det er fredag og klokken er 09.55. Udenfor Cudecas nye butik i Los Boliches, lige bagved markedshallen, står allerede tre personer og venter på, at dørene åbner. Carmen Rodríguez er butiksansvarlig i Los Boliches-butikken, og da hun slår dørene op, overrækker en af de ventende to kasser fulde af tøj.
 
”Hver dag tager vi imod brugt tøj og andre ting, som f.eks. sko, legetøj m.m. Vi er taknemmelige for alt, som doneres til Cudeca. Her i butikken kan vi ikke tage imod f.eks. møbler, men ringer man i forvejen, kan vi arrangere afhentning. Cudeca har også butikker med fokus på netop møbler,” fortæller Carmen, som har arbejdet for Cudeca i tre år.
 
Carmen er ansat som butiksansvarlig mens de øvrige, som arbejder i butikken er frivillige. Totalt har Los Boliches-butikken ca. 36 frivillige. Cudeca beder ikke om mere end en formiddag eller eftermiddag om ugen, eller når den frivillige kan, så der er brug for mange hjælpende hænder. Systemet er ens i alle Cudeca-butikker, hvis indtægter går til driften af velgørenhedsorganisationen Cudeca.
 
Cudecas første butik åbnede i en garage i Fuengirola for 27 år siden. ”Interessen for vores butikker er stor, der kommer hele tiden folk ind – både for at handle men også for at donere brugt tøj, både fordi folk er interesserede i at støtte Cudeca samt fordi det er oppe i tiden med second hand. Denne butik (i Los Boliches, red.) åbnede i marts. Det er den seneste af Cudecas butikker. Forrige år åbnede der tre. Så nu har Cudeca ikke færre end 22 butikker!” siger Carmen med et stort smil.
 
I butikken i Los Boliches, som er moderne indrettet med genbrugs materialer (f.eks. paller til hylder og usolgte golfkøller som tøjstænger) arbejdes der efter de samme normer, som findes i alle Cudecas velgørenhedsbutikker. Det betyder, at der findes nøje udarbejdede lister over, hvordan f.eks. modtaget tøj sorteres – om det skal sælges eller gå til genanvendelse. I butikken sælges kun fejlfri varer.
 
For tøj gælder f.eks.: hvert stykke skal være uden defekter, udvaskede farver ryger direkte til stofgenanvendelse ligesom tøj fra kineserbutikker. Det tøj, som klarer kontrollen, prissættes af en fast minimumsprisliste. Det kan roligt siges, at priserne er meget generøse.
 
Er det så en masse ekstraarbejde at sortere tøj, som ikke skal sælges? Svaret er nej, Cudeca får nemlig betaling pr. kilo tøj, som sendes til genbrug. Så Carmen siger med stor fornøjelse, at alt, der doneres, er velkomment.
 
”Butikkerne er en meget vigtig del i Cudecas organisation. Indtægterne fra butikkerne udgør ikke mindre end ca. 39 procent* af de totale indtægter,” fortæller Daniel Beaudet, Cudecas butikskoordinator, og fortsætter med at betone, at Cudeca altid søger bidrag og frivillige: ”Butikkerne er selvfølgelig vigtige for Cudeca, men er det sådan, at man vil hjælpe til men ikke vil eller kan arbejde som frivillig i en af vores butikker, så findes der mange andre alternativer. Blandt andet kan man blive månedsdonator og bidrage med en sum hver måned, som er rimelig for en selv. Man kan også arrangere et event, og som frivillig findes der mange alternativer: Rengøring i hjemmet, møbeltransport, hjælpe til i Cudecas center, køre patienter, transportere materiale. Ja, vi har bestemt altid behov for frivillige! Så vil man hjælpe til, kan man maile eller ringe til Cudeca, alternativt besøge sin nærmeste Cudeca-butik for mere information.”
 
*Cudecas årsrapport for 2018.
 
Cudecafoto
Foto: Maria Pinto (t.v.) og Mar Tejada (t.h.) er frivillige i Cudecas butik i Los Boliches og arbejder side om side med Carmen Rodríguez, butiksansvarlig, som denne dag får besøg af butikskoordinator Daniel Beaudet.

 

Dette er Cudeca

Cudeca grundlagdes i 1992 af Joan Hunt og er i dag en stor velgørenhedsorganisation. Cudecas spidskompetence er at tilbyde pleje til patienter, som lider af terminal sygdom såsom cancer samt at tilbyde støtte til familien gennem sygdommen og i sorgprocessen.
 
I Benalmádena har Cudeca et hospice, hvor mennesker i livets sidste tid får pleje og hvor også familien får støtte. Andre tjenester, som Cudeca tilbyder, er ambulatorisk behandling af patienter samt hjemmebesøg.

Forrige år gav Cudecas hospice pleje til flere end 1.400 personer med svær cancer og anden sygdom, samt tilbød støtte til flere end 2.500 familiemedlemmer. Siden 1992 har flere end 15.000 patienter fået hjælp gennem Cudeca. Al Cudecas pleje er gratis.

Mere om Cudeca: www.cudeca.org, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 952 564 910

 


Solsikken som symbol

Solsikken 

Solsikken, som Cudeca anvender som symbol, blandt andet som sikkerhedsnål ved deres populære Walkathons og som de frivillige bærer i butikkerne, er det internationale symbol for hospice. Dette er fordi, solsikken producerer og sår mange frø, hvilket symboliserer de mange frivillige, som giver håb til de syge og deres familier. Den er også et symbol fordi, at solsikken får styrke ved at fokusere på lyset; solsikken følger og drejer sin blomst mod solen i løbet dagen, for når solen går ned at vende sig mod øst, og på den måde vente på morgendagens solopgang.
 
 

Cudecas butikker:

Avda. García Lorca (overfor ishallen) Arroyo de la Miel
C/ Sierramar 3, Arroyo de la Miel (også møbler)
C/ Málaga 4, Coín
Avda. de España Estepona Playa
C/Ortega y Gasset 5 (bagved Colegio Ramón García) Estepona
Avda. Jesús Santos Rein (urb. Puebla Lucia) Fuengirola
C/ Puerta Nueva 3, Málaga Centro
Avda. Juan Sebastián Elcano 158, Málaga Echevarría
C/ Escultor Paco Palma 1, El Palo, Málaga
Paseo de los Tilos 30, Málaga Los Tilos
Avda. Ortega y Gasset, Polígono El Viso, Málaga (outlet)
Plaza María Guerrero 6 (ved Plaza de la Merced) Málaga
Avda. del Mar, local 7 (edf. Solymar) Marbella
C/ Almirante Carranza 15, Nerja
C/ Infante 46, Torre del Mar (møbler)
C/ Infante 21, (edf. Jamaica bajo) Torre del Mar
Plaza Unión Europea 11, Torremolinos (møbler)
Plaza de Andalucía, Torremolinos
Ctra. de Cártama 21-23 (nær Mercadona) Alhaurín El Grande
C/ Párroco Ildefonso López Lozano (bagved markedshallen) Los Boliches
C/ Lagasca 18, San Pedro
 
For åbningstider og kort m.m. se: www.cudeca.org
 
 
 
 
 
 
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Cudeca: Second hand-butikkerne med et vigtigt ærinde

Det er fredag og klokken er 09.55. Udenfor Cudecas nye butik i Los Boliches, lige bagved markedshall...

Tema & Profiler

Veras Veranda: Baronessens Æblekage

I denne måned synes jeg I skal prøve noget der er super nemt. Denne kage tager ingen tid at lave og ...

Gastronomi

Torrox Pueblo

En glemt perle? Lader du dig charmere af stejle trapper, som snor sig op over bjergsiden mellem små...

Udflugter & Rejser

NIKKI BEACH – 20 ÅRS JUBILÆUM

Nikki Beach - det familieejede brand findes globalt og tilbyder luksuriøs livsstil og forplejning. I...

Gastronomi

Dekker og den spanske dopinglæge

I sin selvbiografi fortæller cykelrytteren Thomas Dekker om sit samarbejde med den spanske dopinglæg...

Tema & Profiler

En ny bjergkæde, en forladt mineby, en ældgammel dame og en …

Nu ved jeg jo godt, at Sierra de los Filabres ikke er spor ny... den er kun ny for mig og sikkert og...

Udflugter & Rejser

Verdensmænd på Costa del Sol

Komikerne Tobias Dybvad og Nikolaj (Stokkefar) Stokholm samt Bo Lydmand.   Standup komikerne ...

Kultur

Vanian – Det nye boligområde i Estepona udviklet af promotor…

AEDAS Homes, som er referencepromotor på det spanske boligmarked, er pionerer med udviklingen af en ...

Bolig i Spanien

Joao Magalhaes - manden med bilerne

Joao ses her med en Mercedes Gullwing fra 1955. På fotoet bag ham poserer hans datter i et abstrakt ...

Tema & Profiler

Massakren mellem Málaga og Almería

Nu er det over 82 år siden, en af borgerkrigens største og mest væmmelige overgreb fandt sted. Hvert...

Kultur

Snaskede spareribs og terrassevin

Det er atter blevet grill- og terrasse tid. Og hvis der er noget, vi kan lide hjemme hos os, er det ...

Gastronomi

Tropisk mango dyrkes i La Cala de Mijas

Kun nogle minutters kørsel fra La Cala de Mijas findes gården Granja Ecológica Las Pencas. Denne går...

Gastronomi

Pilgrimsvandring i luksus – til Santiago de Compostela med s…

Pilgrimsvandringer til Santiago de Compostela er utroligt populære for øjeblikket, og vi har ved fle...

Udflugter & Rejser

Las Islas – mad, sjæl og autenticitet i en skøn symbiose

Restauranten Fairuz ligger sammen med Hotel Las Islas i Torreblanca. Man kommer let hen til restaura...

Gastronomi

Udflugter & Rejser

Torrox Pueblo

En glemt perle? Lader du dig charmere af stejle trapper, som snor sig op over bjergsiden mellem små hvidkalkede huse med bougainviller ved indgangsdøren? Får du fred i sjælen af at sidde på en bænk o...

Udflugter & Rejser

En ny bjergkæde, en forladt mineby, en ældgammel dame og en …

Nu ved jeg jo godt, at Sierra de los Filabres ikke er spor ny... den er kun ny for mig og sikkert også for mange andre. Denne fine bjergkæde ligger østnordøst for Sierra Nevada og er lidt lavere, men ...

Udflugter & Rejser

Pilgrimsvandring i luksus – til Santiago de Compostela med s…

Pilgrimsvandringer til Santiago de Compostela er utroligt populære for øjeblikket, og vi har ved flere lejligheder bragt artikler om denne episke vandretur her i La Danesa. Den mest populære rute, ”El...

Udflugter & Rejser

MIMMA også kaldet Museo Interactivo de la Música Málaga

”Please play” står der på væggen flere steder rundt omkring på dette ekstremt interaktive museum, der huser instrumenter fra adskillige århundreder. Der findes nemlig flere ’musiklaboratorier’ og ’leg...

Udflugter & Rejser

Sport

Da far rejste til Mexico

Slog Adrian til som topscorer - forlængede kontrakt til 2021 og forlod grædende La Rosaleda   Han har altid været fars dreng, den nu 31-årig Adrian – offensiv midtbanespiller og overraskende Málaga CFs topscorer i denne medrivende sæson, da oprykning til La Liga, en af verdens bedste fodboldr...

Sport

Estrella Damm Andalucía Masters 27. – 30. juni

Fantastiske golfrunder hvor følelserne sidder ude på tøjet og presset på spillerne stiger i løbet af ugen. Sådan er Estrella Damm Andalucía Masters – golfturneringen hvor der spilles om den eftertragtede Andalucía Valderrama Masters-pokal på en af de mest ikoniske golfbaner i verden. Valderrama-b...

Golf

Gastronomi

Veras Veranda: Baronessens Æblekage

I denne måned synes jeg I skal prøve noget der er super nemt. Denne kage tager ingen tid at lave og ...

Gastronomi

NIKKI BEACH – 20 ÅRS JUBILÆUM

Nikki Beach - det familieejede brand findes globalt og tilbyder luksuriøs livsstil og forplejning. I...

Gastronomi

Snaskede spareribs og terrassevin

Det er atter blevet grill- og terrasse tid. Og hvis der er noget, vi kan lide hjemme hos os, er det ...

Gastronomi

Las Islas – mad, sjæl og autenticitet i en skøn symbiose

Restauranten Fairuz ligger sammen med Hotel Las Islas i Torreblanca. Man kommer let hen til restaura...

Gastronomi

Kultur

Verdensmænd på Costa del Sol

Komikerne Tobias Dybvad og Nikolaj (Stokkefar) Stokholm samt Bo Lydmand.   Standup komikerne Tobias Dybvad og Nik...

Kultur

Massakren mellem Málaga og Almería

Nu er det over 82 år siden, en af borgerkrigens største og mest væmmelige overgreb fandt sted. Hvert år mindes vi disse ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Cudeca: Second hand-butikkerne med et vigtigt ærinde

Det er fredag og klokken er 09.55. Udenfor Cudecas nye butik i Los Boliches...

Tema & Profiler

Dekker og den spanske dopinglæge

I sin selvbiografi fortæller cykelrytteren Thomas Dekker om sit samarbejde ...

Tema & Profiler

Joao Magalhaes - manden med bilerne

Joao ses her med en Mercedes Gullwing fra 1955. På fotoet bag ham poserer h...

Tema & Profiler

Den skæve vinkel - Mogens Dahl

Mogens Dahl er ikke bare ærlig. Han er hudløst ærlig og kigger altid folk d...

Tema & Profiler

Dansk teater og spansk charme - på besøg hos scenograf Birgi…

Farver og blomster – og masser af det. Her ses Birgitte med nogle af sine v...

Tema & Profiler

Kan homoseksualitet kureres?

Søger du personlig udvikling, efteruddannelser eller ny inspiration, er udb...

Tema & Profiler

Vifter

Håndviften – dens historie og sprog Bruger du håndvifter i sommervarmen?...

Tema & Profiler

María Sánchez Piña – mød den spanske advokat, der specialise…

Først arbejdede hun på et tysk kontor, dernæst et spansk kontor, som især h...

Tema & Profiler

Kan vi redde kapitalismen?

Begrebet lyder så materielt, men der ligger meget mere bag. Kapitalisme er ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com