Den Skæve Vinkel - Charlotte Dender Hansen

Hun er pigen med det store smil og den friske stemme – uanset om du møder hende privat, i fitnesscentret eller i Delicatessen i Centro Idea. Med store smil, sund kost og god træning er Charlotte Dender Hansen kun et stenkast fra at runde de 50! Hun har taget nogle store spring - men altid landet med begge ben på jorden.
 
Barndomsadressen er A.N. Hansens Allé i Hellerup. Hun kommer fra en fin familie – men Charlotte har bestemt ingen fine fornemmelser. Tværtom blev hun aldrig færdig med skolen, gik mod strømmen og nærmest stak af hjemmefra for at finde lykken i Spanien. ”Jeg er selvudlært, kan en masse sprog og aldrig været bange for at tage fat. Med den indstilling skal det nok gå,” kommer det selvsikkert fra Charlotte Dender Hansen. Sidst i teenage-årene besøgte hun første gang sin tante i Fuengirola. Det besøg vendte op og ned på alting. ”Det var jo her, jeg gerne ville være. Jeg faldt for det hele – også de store, muskuløse, spanske fyre,” smiler Charlotte, der mere end én gang blev ringforlovet i et svagt øjeblik. Seriøst blev det dog, da hun mødte Jorge i det lokale træningscenter.

Hotpants og høje hæle

De blev gift på en strand i Cuba. Jorge var byens store bodybuilder. Charlotte var fotomodellen, der poserede i små klæder for BMW. ”Folk kan mene, hvad de vil, men det var – og er – ren kærlighed. Og et hylende morsomt ægteskab”, fortæller Charlotte, som ser tilbage på 25 års samliv. ”De fleste lever det vilde liv som ungkarle eller ungmøer, men vi levede det sammen. Vi rejste Sydamerika tyndt, og om sommeren var det i hotpants og høje hæle på motorcykel til diskoteket Dreamers i Marbella. Det var bestemt ikke kedeligt,” garanterer den friske pige. Kedeligt var det heller ikke, når Charlotte serverede på den legendariske danske restaurant Janni's eller ekspederede i tøjbutikken Tess på Kirketorvet i Fuengirola. Men en dag foreslog Jorge, at de skulle starte op for dem selv.

Baller af stål

Idéen blev til fitness centret TripleX i Mijas. ”Vi satte al vores tid, kræfter og opsparing i projektet. Også vores søns børneopsparing,” griner Charlotte, men forsikrer, satsningen har været det hele værd. Centret fungerer, parret trives og Charlotte elsker sine timer som instruktør. ”Fitness har altid været en vigtig del af mit liv. Jeg går op i at holde mig godt og nyder den indre velvære, sporten giver,” fortæller den danske instruktør, som var en af de første, der blev uddannet af velkendte Charlotte Bircow. ”Det var dengang, mænd skulle have vaskebræt og piger skulle have baller af stål. Det lyder helt åndsvagt i dag, men sådan hed det sig dengang,” husker Charlotte. Om hun i dag har baller af stål, lader vi være op til fantasien, men hun går i al fald til den i træningscentret.

”Jo mere man træner, des mere energi får man på sigt,” påstår den danske fitnesspige. Måske derfor syder hun altid af energi, når man møder hende i Delicatessen. ”Her er jeg juleassistent året rundt. Jeg skulle bare give et nap med i julen for nogle år siden, men nu ringer de så ofte, at jeg fast har uniformen liggende i bilen. Det er helt fint. Jeg elsker at prøve noget nyt og have glade folk omkring mig,” fortæller den dynamiske pige. Der er fart på. Men når klokken slår sytten, ændres der fokus.

Aktiv husmor

Efter klokken fem vil Charlotte Dender Hansen nemlig være mor – og med stort M. Det er Charlotte, der henter og bringer, når 11-årige Tristan skal til atletik, svømning og boksning. Det er også Charlotte, der hjælper med lektielæsningen og er aktiv i skolens forældreforening. Og så står hun for madlavningen. ”Det er et virvar at lave hos os. Vi er kun tre men har tre forskellige kost- og madplaner. Hver mand drikker sågar sin type mælk,” fortæller Charlotte med et stort grin. Men der gås ikke på kompromis. Kost og træning skal følges ad. Og sønnike vænnes til at spise sundt og nærende. ”Jeg har kun lidt familie her, så jeg værner om den. Det er det vigtigste, jeg har. Jeg ville ikke bytte mit liv her for noget andet,” slutter Charlotte.
Hun har, hvad hun ønsker sig. Men måtte stikke af hjemmefra for at få det.
Det er hun blevet tilgivet for.

Ti skæve til Charlotte

1. Har du et hemmeligt talent?
Jeg er god til at tale mig ud af ting – specielt hvis jeg er i knibe. Måske er der gået en politiker tabt i mig :-)
2. Hvilke superkræfter ville du ønske, du havde?
Jeg ville ønsker, jeg kunne redde børn fra sult, nød og ulykker. Så ville jeg være en rigtig superwoman.
3. Din dårligste vane?
Jeg er en urolig sjæl, men det er i orden. Men specielt når jeg spiser, har jeg det med at rejse mig fra bordet. Det er dårlig vane, jeg burde vænne mig af med.
4. En ting, du gerne ville gøre om i livet?
Jeg fortryder intet i mit liv – absolut intet. Men jeg ville gerne have haft flere børn. Det havde ikke gjort spor, hvis vi havde fået tre-fire stykker.
5. Hvad gør dig nervøs?
Når jeg skal tage en vigtig beslutning, og ved, jeg efterfølgende ikke kan ombestemme mig. Jeg bliver også nervøs, og utålmodig, når jeg har ”sløve” mennesker omkring mig.
6. Det viseste råd, du nogensinde har fået?
Stol ikke på andres anbefalinger. Dan dig dit eget indtryk. Rådet fik jeg fra min mand, Jorge, lige som vi mødte hinanden.
7. Hvem ville du gerne drikke en øl med?
Jeg drikker ikke øl. Men skulle det være, skulle det være en øl på kajen i Hornbæk Havn med min far. Det var hans yndlingssted.
8. Har du et hjertebarn?
Jeg står i spidsen for en mødregruppe, der indsamler midler til børn i Mijas.
Pengene går til undervisningsmaterialer, studieture, etc. Derfor arrangerer jeg en del sports-events, hvor indtægten går til børnene. Generelt melder jeg mig altid til frivilligt velgørenhedsarbejde for børn.
9. Har du et godt ritual?
Vi spiser alle tre altid morgenmad sammen og om søndagen går vi en lang tur i bjergene.
10. Hvad er din livret?
Det er oksemørbrad med bagt kartoffel og bearnaisesauce.

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Hvorfor bliver vi hormonsyge?

Facts:Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, at d...

Helse & Sundhed

Hovedpine!

Langt størstedelen af os oplever at have smerter i hovedet, og en stor del af os lever med mere el...

Helse & Sundhed

Alderdom

Jeg bliver 76 år, og har det personligt rigtig godt med min alder. Livet har stadig mange spændende ...

Helse & Sundhed

María Sánchez Piña – mød den spanske advokat, der specialise…

Først arbejdede hun på et tysk kontor, dernæst et spansk kontor, som især henvendte sig til englænde...

Tema & Profiler

Art Gaucín Open Studios 2019

24. til 26. maj og 31. maj til 2. juni   Kunstnerne i Gaucín åbner deres studier for offent...

Kultur

Kan vi redde kapitalismen?

Begrebet lyder så materielt, men der ligger meget mere bag. Kapitalisme er lig med frihed, fremgang ...

Tema & Profiler

Under huden på Rasmus Seebach

Rasmus Seebach kan noget, som ingen andre musikere kan i dag. Han kan nemlig sælge plader. Og det er...

Tema & Profiler

Moderne Rioja

For mange har Rioja stadig rygte for at lave vine, som er domineret af fadlagring og smagen af de am...

Gastronomi

Skatterevolution i Andalusien

Den 1. april oplyste den nye præsident for Junta de Andalucía, Juanma Moreno, at regionalregeringen ...

Jura & Finans

Orihuela - Alicante-provinsens kulturelle hovedstad

Vi står i lav morgensol på broen Puente de Poniente i Orihuela og mærker duften af friskbrygget kaff...

Udflugter & Rejser

Almería – når enden er god....

Almería bliver somme tider i folkemunde kaldt ”el culo de España” (Spaniens ende, numse eller røv). ...

Udflugter & Rejser

Mine tre år med Kurt Cobain

Musikmanager udgiver bog på 25-årsdagen for Nirvana-forsangerens selvmordDanny Goldberg var skeptisk...

Tema & Profiler

Anonyme Alkoholikere

En forestilling af alkoholisme kan let være et beskidt, dårligt holdt hjem, slidte klæder, et hjemlø...

Tema & Profiler

Marias Dyrelykkeland i Córdoba

Nærmest symbolsk har Jorge, fincaens fritgående æsel og Marias rejsekammerat, tagets plads lige ved ...

Tema & Profiler

Udflugter & Rejser

Orihuela - Alicante-provinsens kulturelle hovedstad

Vi står i lav morgensol på broen Puente de Poniente i Orihuela og mærker duften af friskbrygget kaffe fra en bar lige ved siden af. Under os flyder Río Segura - langsomt og dovent. 20 kirkeklokker opl...

Udflugter & Rejser

Almería – når enden er god....

Almería bliver somme tider i folkemunde kaldt ”el culo de España” (Spaniens ende, numse eller røv). Det bliver den nok, fordi den ligger helt ude i det sydøstlige hjørne af landet og er omgivet af et ...

Udflugter & Rejser

Museo de vidrio y cristal

Dette er et af de museer i Málaga, der overrasker allermest. Gemt væk på en kedelig sidegade til Málagas bymidte ligger dette museum, hvis facade på ingen måde afslører, hvilket skatkammer der gemmer ...

Udflugter & Rejser

Zaragoza

Vi ankommer til Zaragoza en solfyldt eftermiddag. I det fjerne skimter vi de snedækkede toppe af Pyrenæerne, hvor solen fortsat skinner. Foran os løber Ebro, Spaniens mest vandførende flod, som minder...

Udflugter & Rejser

Sport

Muñiz skabte mer-værdi! Men ”Frygtens træner” blev endnu en …

Forholdet mellem præsident og klubejer, sheik Al-Thani, og Málaga CFs træner Juan Ramon Muñiz, 50 år og fra Asturien, har været særdeles anspændt siden sheiken for snart 10 år tilbage som en af sine første gerninger ved købet af klubben fyrede Muñiz. Han havde ellers i sidste turneringsrunde sikret ...

Sport

Golf April 2019... Med Stig Wiberg

Club de Golf Dinamarca på El Paraiso Marts matchen blev spillet på El Paraiso Golf lørdag den 16. marts med første start kl. 08:40 over 1. og 10. hul med 8 minutters mellemrum. Solen skinnede fra en skyfri himmel, og vinden kunne ikke engang få trætoppene til at blafre, så alle så frem til en fanta...

Golf

Gastronomi

Moderne Rioja

For mange har Rioja stadig rygte for at lave vine, som er domineret af fadlagring og smagen af de am...

Gastronomi

Japansk mispel - Der venter mispeltider i maj!

Det er travle dage hos mispelavlerne hos Cooperativa Estepona, da La Danesas journalist taler med ko...

Gastronomi

Lammekølle med hvidløg og rosmarin - og vin dertil!

Vin og lam hører sammen!! I hvert fald i vores familie. Vi spiser lam året rundt, men traditionen tr...

Gastronomi

Sabor a Málaga - Citroner

Exporterer nordpå I et ensomt industrilokale i landsbyen Alhaurín de la Torre møder vi Miguel Ángel...

Gastronomi

Kultur

Art Gaucín Open Studios 2019

24. til 26. maj og 31. maj til 2. juni   Kunstnerne i Gaucín åbner deres studier for offentligheden under de år...

Kultur

Auktioner for alle

Med auktioner i tre forskellige prisklasser samt mange års ekspertise er Bruun Rasmussen det optimale valg for dig, som ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

María Sánchez Piña – mød den spanske advokat, der specialise…

Først arbejdede hun på et tysk kontor, dernæst et spansk kontor, som især h...

Tema & Profiler

Kan vi redde kapitalismen?

Begrebet lyder så materielt, men der ligger meget mere bag. Kapitalisme er ...

Tema & Profiler

Under huden på Rasmus Seebach

Rasmus Seebach kan noget, som ingen andre musikere kan i dag. Han kan nemli...

Tema & Profiler

Mine tre år med Kurt Cobain

Musikmanager udgiver bog på 25-årsdagen for Nirvana-forsangerens selvmordDa...

Tema & Profiler

Anonyme Alkoholikere

En forestilling af alkoholisme kan let være et beskidt, dårligt holdt hjem...

Tema & Profiler

Marias Dyrelykkeland i Córdoba

Nærmest symbolsk har Jorge, fincaens fritgående æsel og Marias rejsekammera...

Tema & Profiler

Englene og hundene – og Judith

I godt 10 år har hun produceret de små engle, der findes i guld og sølv og ...

Tema & Profiler

Det gyser i kommunerne

Kommunalvalget står for døren. Den 26. maj kaldes vi til stemmeurnerne – og...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Charlotte Dender Hansen

Hun er pigen med det store smil og den friske stemme – uanset om du møder h...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com