Den Skæve Vinkel - John Peter Sørensen

Der er masser af John'er og Peter'er i verden. Men der er kun én John Peter – i flere kredse kaldet JP.
Han er en hyggelig, mangfoldig og snakkesaglig sjæl. Altid god for en god historie. Men han har også temperament som en spanier – tag ikke fejl af det.
 
Det ligner en sushibar, men den japanske ejer serverer kun dansk smørrebrød – selvom vi er i Japan. På væggen bag skranken hænger et stort korssting broderi af Danmark og rundt om broderiet står en række dukker i glasskabe. Dukkerne er iført de danske nationaldragter, og en snor markerer tydeligt hvilken landsdel, de kommer fra. På begge sider hænger et foto. På den ene side et af John Peter. På den anden side et af John Peters farmor. Bag ligger naturligvis en usædvanlig historie og et forrygende eksempel på JP's forunderlige liv i restaurationsbranchen.

Så er der serveret

John Peter fik til opgave at hjælpe den japanske kok på vej. ”Han var vild med Danmark – specielt H.C. Andersen og smørrebrød. Pludselig dukkede han bare op. Lidt på en misforståelse fik han job på SAS Royal hotel, og så måtte vi jo tage os af ham. Han kunne intet engelsk. Til gengæld var han rar, entusiastisk og lærenem. Så han blev rigtig god til det med smørrebrød. Og jeg fik lært så godt japansk, at vi faktisk kunne snakke og skrive lidt sammen,” fortæller John Peter, som tilsyneladende har mange skjulte talenter. Talent for, og lyst til, restaurationsbranchen har han i al fald altid haft. ”Som helt ung fik jeg at vide, det var slid og slæb for små penge. Men jeg har altid elsket det og klaret mig fint,” forsikrer han. John Peter blev kok, inden han blev tjener, og har efterfølgende både været overtjener, inspektør og hoteldirektør, inden han droslede ned på den velkendte frokostrestaurant Holger Danske i Fuengirola. ”Jeg har en lejlighed i byen og ville gerne give et nap med. Men jeg blev hurtigt glad for både stedet, gæsterne og kokken,” fortæller JP med et smil. Kort inden jul kom forretningen på andre hænder. ”Det giver nu plads til en masse ting, og jeg kommer ikke til at kede mig,” forsikrer John Peter, som netop har rundet den spanske pensionsalder på 67.

I det stive puds

John Peter er nemlig stærk engageret i to loger. Og det er ikke som kammertjener. ”Det har fulgt mig hele livet. Jeg har været med siden '77 og altid været glad for sammenholdet. Der har altid været spændende mennesker omkring mig, som bidrager med et godt input til livet. Det er et sundt åndehul,” mener John Peter, som ikke er bange for at tage fat på det organisatoriske arbejde, der ligger bag logerne. Tilsvarende holder han sig ikke tilbage med at viderebringe sine logers klare budskab. ”Alle er velkomne. En fremmed er en ven, du aldrig har mødt, mener vi. Nogle hæfter sig meget ved vores hemmelighedsklammeri, men det er udelukkende vore optagelsesritualer, vi holder hemmeligt, alene af den grund, at det ville ødelægge oplevelsen for enhver, hvis ritualet blev offentligt kendt. Mere ligger der ikke i det,” slutter John Peter, som ikke er i tvivl om, at gode mænd bliver til bedre mænd i en god loge.

Urtehave og hus på landet

Mere mand er JP også blevet på sin HD. Med kørefællesskabet Masonic Bikers køres der om sommeren i Danmark og nordeuropa. Om vinteren er Andalusien blevet kørt tynd. ”Jeg har altid været fascineret af Harley Davidson-motorcyklerne. Desværre kører vi knap så meget mere, men en overgang kørte vi hver søndag. Til gengæld får jeg så set fodbold hver weekend nu,” fortæller John Peter, som nu stiller op til bestyrelsen i fodboldfanklubben La Peña de Dinamarca. ”Jeg giver gerne en hånd med. Det gælder også på byens restaurationer. Har de travlt, kan de bare ringe. Bare det ikke bliver for ofte,” kommer det ordfast fra JP, som elsker at bruge god tid på sin egen madlavning. Og finde et godt glas dertil. Måske skal han også til at bruge tid på at lede efter hus. John Peter drømmer nemlig om et lille hus på landet – med urtehave. Han drømmer også om en tur til Japan. Og det så bliver for at spise sushi eller smørrebrød hos sin japanske ven, må tiden vise. Uanset hvad kommer han hjem med en god historie.

Ti Skæve til John Peter

1. Har du et hemmeligt talent?
Jeg er overraskende god i et køkken.
2. Hvilke superkræfter ville du ønske, du havde?
Jeg ville ønske, jeg at kunne kurere folk for cancer eller, i det mindste, kunne kurere den sorg, der rammer de pårørende, når deres nære rammes af sygdommen.
3. Din dårligste vane?
At ryge – men jeg elsker det. Specielt en god pibe. Eller en god, stærk cigar.
4. En ting, du gerne ville gøre om i livet?
Jeg ville ikke gøre noget om. Til gengæld har jeg reflekteret over mine fejl.
5. Hvad gør dig nervøs?
Mennesker, der ikke holder deres løfter.
6. Det viseste råd, du nogensinde har fået?
Det fik jeg i 1986 af direktøren for Ingeniørsammenslutningen.
Han sagde ordret: ”Hvis du vil være aktiv i dansk erhvervsliv om ti år, så skal du nok sætte dig ind i det der EDB-noget”. Det gjorde jeg så.
7. Hvem ville du gerne drikke en øl med?
Peter ”Opera” Erenreich Rasmussen og de andre fra ”Morgensangerne i Hellerup”. Vi mødtes hver lørdag kl. 8.30, sang en morgensang i haven, tog en øl i kælderen, og kørte mod frokostbordet på Sct. Peder. Desværre er flere af ”sangerne” gået.
8. Har du et hjertebarn?
Jeg har to. Julemærkefonden i Danmark, som hjælper børn, der har det svært. Og så Debra i Marbella, som hjælper sommerfuglebørn og deres familier.
(sommerfuglebørn er børn med en livstruende børnesygdom, red.)
9. Har du et godt ritual?
”I dag bliver en god dag”, siger jeg til mig selv hver morgen.
Så må vi se om det holder.
10. Hvad er din livret?
Jeg er glad for al mad, af gode råvarer, tilberedt med kærlighed.

UdskrivE-mail

Tilmeld dig her - Spanske nyheder på dansk

Nyeste artikler fra La Danesa

Hvad er akne og uren hud?

  Akne er en inflammatorisk tilstand i huden, som især viser sig som det, vi normalt kalder ...

Helse & Sundhed

Oplever du ømhed og smerter i og omkring dine led?

Facts: Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, at...

Helse & Sundhed

Smuk og forynget hud med kemisk peeling - Ny banebrydende be…

Prodigy Peel er en ny og banebrydende hudbehandling fra det kendte amerikanske firma IS CLINICAL. D...

Helse & Sundhed

Telomere

Min datter ringede en søndag og spurgte begejstret og lidt belærende, om jeg nogen sinde havde hørt ...

Helse & Sundhed

Tillykke til Jonas Tofterup – første danske Master of Wine

La Danesa har før interviewet Jonas Tofterup, som nu efter bestået eksamen kan kalde sig for Danmark...

Tema & Profiler

Netværk på rekordtid - Seedster 4.0

Den efterhånden berømte iværksættercamp Seedster har netop afviklet sin fjerde camp. Deltagerne er k...

Tema & Profiler

DET SPANSKE BOLIGMARKED - FUP eller FAKTA

Det spanske ejendomsmarked var stabilt i januar - men genopretningen flader ud.   Antallet af...

Bolig i Spanien

Foredrag om sjælens mange liv

Cand.mag., forfatter og clairvoyant Teresa Thaning fortæller om sin nye bog Sjælens mange liv – en p...

Tema & Profiler

Zaragoza

Vi ankommer til Zaragoza en solfyldt eftermiddag. I det fjerne skimter vi de snedækkede toppe af Pyr...

Udflugter & Rejser

Lammekølle med hvidløg og rosmarin - og vin dertil!

Vin og lam hører sammen!! I hvert fald i vores familie. Vi spiser lam året rundt, men traditionen tr...

Gastronomi

Sabor a Málaga - Citroner

Exporterer nordpå I et ensomt industrilokale i landsbyen Alhaurín de la Torre møder vi Miguel Ángel...

Gastronomi

Påsken fejres storslået og varieret i Málagaprovinsen

Påsken nærmer sig, og mens man i Danmark maler påskeæg og samles omkring spisebordet for at spise la...

Tema & Profiler

Affald – skal det smides ud eller sorteres? Sorteres selvføl…

Hvis man ikke er ”zero waster”, som vi skrev om forrige måned, så er det højst sandsynligt, at man h...

Tema & Profiler

Grazalema kalder

Grazalema er en af Andalusiens mange smukke naturparker og vi har været der mange gange, men denne g...

Udflugter & Rejser

Udflugter & Rejser

Zaragoza

Vi ankommer til Zaragoza en solfyldt eftermiddag. I det fjerne skimter vi de snedækkede toppe af Pyrenæerne, hvor solen fortsat skinner. Foran os løber Ebro, Spaniens mest vandførende flod, som minder...

Udflugter & Rejser

Grazalema kalder

Grazalema er en af Andalusiens mange smukke naturparker og vi har været der mange gange, men denne gang fandt vi et superfint hotel og var ude på to spændende vandreture, som var temmelig hårrejsende...

Udflugter & Rejser

Den Engelske Camino – Camino Inglés

Fra Ferrol til Santiago de Compostela 27.09 til 04.10 2018 Når vi i daglig tale taler om at vandre på ”Caminoen”, er det underforstået, at der menes Den franske Camino fra St. Jean Pied de Port til S...

Udflugter & Rejser

El Museo Automovilístico y de la moda de Málaga

Det er den anden mest populære seværdighed i Málaga ifølge Tripadvisor, og man forstår godt, hvorfor så mange turister og herboende, store og små vælger at lægge vejen forbi dette museum.Uanset om man...

Udflugter & Rejser

Vægmaleriene i San Isidro, Orihuela

                                I foråret 1976 var der stor politisk usikkerhed i Spanien. General Fra...

Udflugter & Rejser

Sport

Golf April 2019... Med Stig Wiberg

Club de Golf Dinamarca på El Paraiso Marts matchen blev spillet på El Paraiso Golf lørdag den 16. marts med første start kl. 08:40 over 1. og 10. hul med 8 minutters mellemrum. Solen skinnede fra en skyfri himmel, og vinden kunne ikke engang få trætoppene til at blafre, så alle så frem til en fanta...

Golf

Mens bolden ruller... Skæbnestunder

Retssag kan koste sheiken Abdullah Al-Thani magten, mens oprykning til La Liga nu vakler for Málaga CF Af Morten Møller – ses her sammen med den tidligere topledelse i Málaga CF, Novo, finansdirektøren,Casado, generalsekretær, og Husillos, sportsdirektør.   Benalmádena-knægten Isco kastede g...

Sport

Gastronomi

Lammekølle med hvidløg og rosmarin - og vin dertil!

Vin og lam hører sammen!! I hvert fald i vores familie. Vi spiser lam året rundt, men traditionen tr...

Gastronomi

Sabor a Málaga - Citroner

Exporterer nordpå I et ensomt industrilokale i landsbyen Alhaurín de la Torre møder vi Miguel Ángel...

Gastronomi

Vin til osten - eller ost til vinen

Vi sidder ofte efter middagen med vin tilbage i glasset og måske lidt i flasken, og for at hyggen sk...

Gastronomi

Kultur

Auktioner for alle

Med auktioner i tre forskellige prisklasser samt mange års ekspertise er Bruun Rasmussen det optimale valg for dig, som ...

Kultur

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing...

(doo wah, doo wah, doo wah, doo wah 
doo wah, doo wah, doo wah, doo wah)   It makes no diff'rence if it's sweet o...

Kultur

Kristian Lilholt og band – ’nytårskoncert’ i Margrethekirken

For syvende år i træk træder Kristian Lilholt og band op i Margrethekirken og giver koncert, som på én gang er velkendt ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Tillykke til Jonas Tofterup – første danske Master of Wine

La Danesa har før interviewet Jonas Tofterup, som nu efter bestået eksamen ...

Tema & Profiler

Netværk på rekordtid - Seedster 4.0

Den efterhånden berømte iværksættercamp Seedster har netop afviklet sin fje...

Tema & Profiler

Foredrag om sjælens mange liv

Cand.mag., forfatter og clairvoyant Teresa Thaning fortæller om sin nye bog...

Tema & Profiler

Påsken fejres storslået og varieret i Málagaprovinsen

Påsken nærmer sig, og mens man i Danmark maler påskeæg og samles omkring sp...

Tema & Profiler

Affald – skal det smides ud eller sorteres? Sorteres selvføl…

Hvis man ikke er ”zero waster”, som vi skrev om forrige måned, så er det hø...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - John Peter Sørensen

Der er masser af John'er og Peter'er i verden. Men der er kun én John Peter...

Tema & Profiler

Drømmen om en øde strand

Efterhånden som sommeren vil byde på stadig bedre og varmere vejr, begynder...

Tema & Profiler

Da verden gik i sort

Tusindvis af skandinavere i Spanien mistede sidste år pludselig deres skand...

Tema & Profiler

Costa del Sol – det bedste sted at bo i Europa!

At Costa del Sol er det bedste sted at bo i Europa er en arrogant påstand, ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

NYHEDSMAIL

Tilmeld dig vores nyhedsmails her

* indicates required

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com