El-løbehjulene indtager Málaga - men befinder sig i juridisk ingenmandsland

Det varme klima, gågader i det meste af byen og turister året rundt gør Málaga til en attraktiv by for firmaerne bag el-scootere til udlejning.

Hverken fugl eller fisk

De er ikke cykler. De er ikke scootere. Turisterne tager på sightseeing med dem og forretningsfolk bruger dem til og fra metro, tog og bus, igennem gader og stræder, på ramblaer og fortove. Det drejer sig om el-løbehjulene, der har gjort deres indtog i mange Europæiske storbyer. Men det er ikke uden stridigheder fra lokalbefolkningen og erhvervsdrivende. Byens beboere er trætte af løbehjulene, der står i vejen og gør det svært at komme rundt eller udgør en fare for sikkerheden, især for personer med fysiske eller synsrelaterede handicap. I takt med at udlejningstilbuddene stiger, gør klagerne fra beboerne det også.

Bøder eller konfiskering

De elektriske løbehjul er alle vegne i de større byer, hvor flere forskellige firmaer stiller deres løbehjul til rådighed mod en lejeafgift. Det første firma til at rykke ind på de Malagensiske gader og stræder var svenske VOI. Sammen med Lime, Tier og seneste skud på stammen, UFO, udgør det de fire firmaer, der i skrivende stund har el-løbehjul til leje i Málaga. Tal fra kommunens afdeling for trafik og infrastruktur fortæller, at der kører godt 450 løbehjul rundt i gaderne på nuværende tidspunkt. Men klagerne går på, at løbehjulene flyder, når brugerne stiller dem uhensigtsmæssigt efter endt tur, og når de kører ned ad fortove eller gågader med 25 km/t er de til fare for fodgængerne.
Spørgsmålet er også, om parkering af disse køretøjer kræver kommunal autorisation eller ej. Da løbehjulene ikke befinder sig på noget fast sted i byen men hele tiden rykkes rundt, befinder de sig i juridisk ingenmandsland, som det ser ud nu.
Málaga kommunes afdeling for infrastruktur havde i første omgang på tale at Policía Local skulle have lov til at fjerne dem fra gaden, men der er pt. ikke er noget juridisk grundlag for at fjerne køretøjerne. I stedet kan der udstedes bøder, når løbehjulene holder eller ligger på særligt generende steder.

Kommunerne presser DGT

Málaga kommune har udtrykt ønske om et forbud mod parkering af løbehjulene på offentlig vej og understreger nødvendigheden af, at løbehjulene justerer deres fart, når de kører på fortovene. Det vil sige, at de kun må køre 10 km/t, ligesom de andre køretøjer (løbehjul uden el, børnekøretøjer, rulleskøjter mv.), der er tilladte på fortovet.
Direktøren for Spaniens trafikråd (DGT), Pere Navarro, tog i begyndelsen af februar bladet fra munden og udtale sig om den ophedede trafiksituation, efter at der er blevet lagt pres på fra kommunerne. Han understreger, at byernes fremtid bestemmes af deres fremkommelighed. ”De byer, der ikke formår at løse disse problemer bliver overrumplet af tæt trafik, forurening, larm og trafikuheld. Byer, der får løst dette problem, tiltrækker talent og gør sig selv konkurrencedygtige,” udtalte han.

”Indtil nu har el-scooterne ikke været betragtet som køretøjer. Det er de nødt til at blive, for at de kan reguleres på samme vilkår som andre køretøjer med hensyn til alkoholpåvirket kørsel etc.” DGT arbejder nu på et reglement, som har flere vigtige punkter hvad angår el-scootere. Bland andet fastslår Pere Navarro, at de ikke må anvendes på fortovene. Det nye reglement forventes at være klar i slutningen af marts, og så er det op til de enkelte kommuner at implementere det på deres offentlige veje.

Sådan fungerer det

For at anvende løbehjulene downloader du det pågældende løbehjuls app, opretter en profil og indtaster kortoplysninger. Derefter scanner du en kode på løbehjulet med app’en, som låser det pågældende løbehjul op. Du betaler pr. minuts brug. Prisen er forskellig fra udbyder til udbyder men for eksempel koster VOI-scootere 1€ at låse op og derefter 0,15€ pr. minut i leje.
Løbehjulene er ’free floating’, hvilket betyder, at de ikke skal parkeres i en opladerstation efter endt tur. Du har mulighed for at tage løbehjulet lige til døren, men må ikke tage det med ind i dit hjem eller andet, der gør, at andre brugere ikke kan anvende dem. Løbehjulene bliver opladede ved at ansatte kører rundt og samler de løbehjul ind og stiller dem ud igen, når de er fuldt opladede.
Løbehjulene er udstyret med GPS og 4G-data, så firmaerne kan holde øje med hver en bevægelse.


Hvad er et elektrisk løbehjul?

Et elektrisk løbehjul er ligesom et almindeligt løbehjul, men det har en motor, der driver det. Du behøver dermed ikke at sparke med foden, men kan dreje på ’gashåndtaget’ og komme fremad.

El-scootere og dødsfald

I december sidste år døde en 33-årig mand i Códoba efter et sammenstød med en personbil. Manden, der bar hjelm, kørte på en elektrisk scooter af typen ’chopper’ om natten, da sammenstødet kostede ham livet. Chopper-scooterne er en blanding af en almindelig motorcykel og et elektrisk løbehjul, der kan køre op til 80 km/t og har en rækkevidde på 40-50 km. Det er de første dødsfald relateret til elektriske scootere i Andalusien, men det tredje i Spanien.

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Hvorfor bliver vi hormonsyge?

Facts:Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, at d...

Helse & Sundhed

Hovedpine!

Langt størstedelen af os oplever at have smerter i hovedet, og en stor del af os lever med mere el...

Helse & Sundhed

Alderdom

Jeg bliver 76 år, og har det personligt rigtig godt med min alder. Livet har stadig mange spændende ...

Helse & Sundhed

María Sánchez Piña – mød den spanske advokat, der specialise…

Først arbejdede hun på et tysk kontor, dernæst et spansk kontor, som især henvendte sig til englænde...

Tema & Profiler

Art Gaucín Open Studios 2019

24. til 26. maj og 31. maj til 2. juni   Kunstnerne i Gaucín åbner deres studier for offent...

Kultur

Kan vi redde kapitalismen?

Begrebet lyder så materielt, men der ligger meget mere bag. Kapitalisme er lig med frihed, fremgang ...

Tema & Profiler

Under huden på Rasmus Seebach

Rasmus Seebach kan noget, som ingen andre musikere kan i dag. Han kan nemlig sælge plader. Og det er...

Tema & Profiler

Moderne Rioja

For mange har Rioja stadig rygte for at lave vine, som er domineret af fadlagring og smagen af de am...

Gastronomi

Skatterevolution i Andalusien

Den 1. april oplyste den nye præsident for Junta de Andalucía, Juanma Moreno, at regionalregeringen ...

Jura & Finans

Orihuela - Alicante-provinsens kulturelle hovedstad

Vi står i lav morgensol på broen Puente de Poniente i Orihuela og mærker duften af friskbrygget kaff...

Udflugter & Rejser

Almería – når enden er god....

Almería bliver somme tider i folkemunde kaldt ”el culo de España” (Spaniens ende, numse eller røv). ...

Udflugter & Rejser

Mine tre år med Kurt Cobain

Musikmanager udgiver bog på 25-årsdagen for Nirvana-forsangerens selvmordDanny Goldberg var skeptisk...

Tema & Profiler

Anonyme Alkoholikere

En forestilling af alkoholisme kan let være et beskidt, dårligt holdt hjem, slidte klæder, et hjemlø...

Tema & Profiler

Marias Dyrelykkeland i Córdoba

Nærmest symbolsk har Jorge, fincaens fritgående æsel og Marias rejsekammerat, tagets plads lige ved ...

Tema & Profiler

Udflugter & Rejser

Orihuela - Alicante-provinsens kulturelle hovedstad

Vi står i lav morgensol på broen Puente de Poniente i Orihuela og mærker duften af friskbrygget kaffe fra en bar lige ved siden af. Under os flyder Río Segura - langsomt og dovent. 20 kirkeklokker opl...

Udflugter & Rejser

Almería – når enden er god....

Almería bliver somme tider i folkemunde kaldt ”el culo de España” (Spaniens ende, numse eller røv). Det bliver den nok, fordi den ligger helt ude i det sydøstlige hjørne af landet og er omgivet af et ...

Udflugter & Rejser

Museo de vidrio y cristal

Dette er et af de museer i Málaga, der overrasker allermest. Gemt væk på en kedelig sidegade til Málagas bymidte ligger dette museum, hvis facade på ingen måde afslører, hvilket skatkammer der gemmer ...

Udflugter & Rejser

Zaragoza

Vi ankommer til Zaragoza en solfyldt eftermiddag. I det fjerne skimter vi de snedækkede toppe af Pyrenæerne, hvor solen fortsat skinner. Foran os løber Ebro, Spaniens mest vandførende flod, som minder...

Udflugter & Rejser

Sport

Muñiz skabte mer-værdi! Men ”Frygtens træner” blev endnu en …

Forholdet mellem præsident og klubejer, sheik Al-Thani, og Málaga CFs træner Juan Ramon Muñiz, 50 år og fra Asturien, har været særdeles anspændt siden sheiken for snart 10 år tilbage som en af sine første gerninger ved købet af klubben fyrede Muñiz. Han havde ellers i sidste turneringsrunde sikret ...

Sport

Golf April 2019... Med Stig Wiberg

Club de Golf Dinamarca på El Paraiso Marts matchen blev spillet på El Paraiso Golf lørdag den 16. marts med første start kl. 08:40 over 1. og 10. hul med 8 minutters mellemrum. Solen skinnede fra en skyfri himmel, og vinden kunne ikke engang få trætoppene til at blafre, så alle så frem til en fanta...

Golf

Gastronomi

Moderne Rioja

For mange har Rioja stadig rygte for at lave vine, som er domineret af fadlagring og smagen af de am...

Gastronomi

Japansk mispel - Der venter mispeltider i maj!

Det er travle dage hos mispelavlerne hos Cooperativa Estepona, da La Danesas journalist taler med ko...

Gastronomi

Lammekølle med hvidløg og rosmarin - og vin dertil!

Vin og lam hører sammen!! I hvert fald i vores familie. Vi spiser lam året rundt, men traditionen tr...

Gastronomi

Sabor a Málaga - Citroner

Exporterer nordpå I et ensomt industrilokale i landsbyen Alhaurín de la Torre møder vi Miguel Ángel...

Gastronomi

Kultur

Art Gaucín Open Studios 2019

24. til 26. maj og 31. maj til 2. juni   Kunstnerne i Gaucín åbner deres studier for offentligheden under de år...

Kultur

Auktioner for alle

Med auktioner i tre forskellige prisklasser samt mange års ekspertise er Bruun Rasmussen det optimale valg for dig, som ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

María Sánchez Piña – mød den spanske advokat, der specialise…

Først arbejdede hun på et tysk kontor, dernæst et spansk kontor, som især h...

Tema & Profiler

Kan vi redde kapitalismen?

Begrebet lyder så materielt, men der ligger meget mere bag. Kapitalisme er ...

Tema & Profiler

Under huden på Rasmus Seebach

Rasmus Seebach kan noget, som ingen andre musikere kan i dag. Han kan nemli...

Tema & Profiler

Mine tre år med Kurt Cobain

Musikmanager udgiver bog på 25-årsdagen for Nirvana-forsangerens selvmordDa...

Tema & Profiler

Anonyme Alkoholikere

En forestilling af alkoholisme kan let være et beskidt, dårligt holdt hjem...

Tema & Profiler

Marias Dyrelykkeland i Córdoba

Nærmest symbolsk har Jorge, fincaens fritgående æsel og Marias rejsekammera...

Tema & Profiler

Englene og hundene – og Judith

I godt 10 år har hun produceret de små engle, der findes i guld og sølv og ...

Tema & Profiler

Det gyser i kommunerne

Kommunalvalget står for døren. Den 26. maj kaldes vi til stemmeurnerne – og...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Charlotte Dender Hansen

Hun er pigen med det store smil og den friske stemme – uanset om du møder h...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com