Dansk iværksætter viser det bedste af Málaga

Han kom med rygsæk og lidt mønt på lommen. I dag har han 20 medarbejdere og en ny rekordomsætning på bagen. Steffen Hansen er historien om virksomheden Solaga

Og Solaga er historien om Steffen Hansen og hans lille idé, som måtte gennem ild og vand for at blive til en dansk succeshistorie på Costa del Sol.
 
Han faldt for byen, for bylivet og for de gamle boliger. - Ikke mindst de gode, gamle boliger. Dem som lå godt, var godt indrettet og havde terrasser eller altan med udsigt. Det undrede den unge Steffen Hansen, at så få udlændinge havde fundet vejen til Málaga. Hans undren førte til idéen om udlejning af lækre boliger i Málaga. En idé der for ti år siden blev lanceret som MalagaCityBreak. “Dengang var der ingen på markedet for boligudlejning. Det lyder fint at sige, jeg var “first mover”, men jeg var ikke blevet misundelig, hvis andre havde taget de første skridt før mig,” fortæller Steffen Hansen, som aldrig glemmer den hårde opstart på sin virksomhed.
 
 

En næsten håbløs idé

Han havde lige til indskuddet i selskabet. Og kampen for at få udlejningsboliger i porteføljen, og tilsvarende kunder til at leje boligerne, var så hård, at han flere måneder ikke kunne trække løn. “Jeg var en enmandshær, der kæmpede for et projekt, der til tider så håbløst ud. Jeg gjorde rent, tjekkede folk ind, og stod op midt om natten, hvis lejerne havde et akut problem. Men jeg havde ingen plan B. Jeg ville, og jeg troede på projektet,” forklarer den danske iværksætter, som søsatte sit projekt lige som finanskrisen brød ud og i en tid, hvor Málaga by endnu ikke var kommet på alles læber.
Steffen Hansen troede også på internettets muligheder for udlejning af boliger i andre europæiske storbyer. Derfor blev MalagaCityBreak hurtigt til GlobalCityBreak. Det gik ok – men så heller ikke mere. “Umiddelbart er det smart at udleje ferieboliger via nettet, men omvendt er det svært at gøre en forskel overfor både lejer og udlejer. Fokus forsvinder, og det er noget rod med priser og bookinger, så snart der er flere om at udleje den samme bolig,” forklarer Steffen, som for præcist fem år siden fik sin virksomhed på helt rette spor.

Fik succes på at tænke lokalt

Málaga begyndte nemlig at sprudle, flere udlejere begyndte at se idéen i at få deres boliger udlejet til pengestærke udenlandske turister, og Steffens konstante online arbejde begyndte at give resultat. “Vi gik tilbage til, hvor vi begyndte, og rettede al fokus på Málaga by. Og vi gjorde det på det helt rigtige tidspunkt og uden at gå på kompromis med vores værdier,” fortæller Steffen Hansen og uddyber: “Vi har kun boliger af høj standard med god beliggenhed og terrasse eller altan med udsigt. Tilsvarende er vores serviceniveau overfor både udlejer og lejer lige så højt. Det er her, vi skiller os ud fra mængden, og det er derfor, vi har fået succes.” Det kan lyde dyrt i nogens ører, men i følge den danske boligudlejer, får kunderne rigtig meget for pengene. Og da der i kartoteket er boliger i alle størrelser, findes der også boliger i flere prislag. Faktum er, at Solaga i dag har eksklusivitet på udlejningen af 60 boliger i Málaga by og at 10-15 nye boliger er på vej ind. “Eksklusiviteten sikrer et stærkt commitment mellem os og udlejer. Historikken fortæller klart, det giver det bedste resultat for alle. Det er lidt pudsigt, for det er stik modsat ejendomsmarkedet, hvor næsten alle salgsobjekter udbydes hos flere mæglere,” siger Steffen Hansen, som i dag har 16 mand i sit team. Alene på “Support og Booking” sidder fire mand, mens seks personer sikrer “House Keeping”, dvs. klar- og rengøring af ferieboliger til næst ankomne gæster. “Vi er blevet mange, men det er nødvendigt, for at holde vores standard og for at ekspandere,” forklarer Steffen. Og netop ekspansion bliver årets største udfordring for Solaga.

Vil være en stor dreng

Virksomheden har i dag kun en lille håndfuld boliger i Marbella, Fuengirola og Nerja. Til gengæld har Solaga nu så mange forespørgsler på boligleje i netop disse områder, at virksomheden i 2019 vil slå sig ned her. “Vi har gejsten og potentialet til at udvide. Og vi har troen på, at vi med vores koncept og værdier kan blive en stor spiller på Costa del Sol,” fortæller Steffen Hansen, som ikke tøver med at gentage, at det er lækre boliger, hans virksomhed nu er på udkig efter i netop Fuengirola-, Marbella- og Nerja-området.
“Hvis der bare er lidt potentiale i din bolig, er det før lykkedes os at gøre en grim ælling til en smuk svane. Ofte kan man komme langt for få midler, og vi og vores indretningsarkitekt giver dig klare råd, hvis der er potentiale i din ejendom,” lover Steffen Hansen, som gerne bruger et par timer med nye potentielle boligudlejere. Han lover også, et klart forecast på udlejnings- og indtjeningspotentialet på den nye bolig. Faktisk er Solaga i dag så sikre på sine forecasts, at virksomheden tilbyder udlejer et fast forudbetalt fee for dennes bolig – uanset hvordan det efterfølgende måtte gå med udlejningen. “Jeg ved, det er atypisk, men tager vi en bolig i folden, er det fordi, vi tror på dens potentiale.Tilsvarende tror vi på fremtiden for Costa del Sol. Og nok så vigtigt, så tror vi på os selv. Vi tror på, vi har, hvad der skal til for at gøre lejer og udlejer tilfredse – og selv få succes,” slutter Steffen Hansen. Hjertebarnet har vokset sig stort, men attituden er den samme, som da det hele begyndte for ti år siden i det små. Solaga og Steffen Hansen er altid klar til at gå en ekstra mil.
 
 
 Solaga keys
Det er ikke kun virksomheden, der er vokset. Det gælder også familien. Steffen og hans kæreste, Natalia, fik nemlig for fire år siden tvillinger. “Vi mødtes den første dag, jeg kom til Spanien. Jeg fik mit første job på et gartneri, hvor hun arbejdede i administrationen. Så behøver jeg vist ikke fortælle mere,” siger Steffen. Familien trives, og Steffen og Natalia forsøger at finde en god balance mellem de danske og spanske vaner og værdier. “Vi spiser hverken klokken 18 som i Danmark eller klokken 22 som her – men midt i mellem. Tilsvarende kan vi både hygge indendøre og lege ude. Og så taler vi både dansk, spansk og engelsk hjemme. Der er ingen tvivl om, at tvillingerne skal i tosproget skole.”
 
 
Solaga steffen team
Ambitionerne for det nye år er store. Solaga forventer 300 reservationer og en fordobling af sin bolig portefølje.
 
 
Solaga1
Sådan skal det være! Gode boliger med god beliggenhed og terrasse eller altan med udsigt. Her er vi i Málaga by, men fremover vil Solaga også vise det bedste af Fuengirola, Marbella og Nerja.
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Costa del Sol – det bedste sted at bo i Europa!

At Costa del Sol er det bedste sted at bo i Europa er en arrogant påstand, vil mange nok påstå, men ...

Tema & Profiler

Alderdommen i Spanien - Nogle vigtige refleksioner og overve…

Stadig flere skandinaver drømmer om egen bolig i Spanien, og mange realiserer også drømmen på et ell...

Tema & Profiler

Max Beach åbner under nyt ejerskab

Der sker mange ting på Max Beach efter Metro Grupo har opkøbt beach club’en, som er meget mere end...

Bolig i Spanien

Er udrensning vigtig for kroppen?

Lider du af eksem eller andre hudlidelser?   Facts:Chloe og Friederich er holistiske behandle...

Helse & Sundhed

Lider du af helbredsangst?

Er du bange for, at du er syg? Frygter at du lider af kræft, hjertesygdom eller sklerose? Afsøger ...

Helse & Sundhed

Permanent Makeup

Er du træt af makeup, som ikke holder hele dagen, så læs med her. Mange af mine kunder i klinikke...

Helse & Sundhed

Velvære i fødderne

Fødderne, tærne, det er dem, vi har nederst på benene. Til daglig er de måske sidst på listen over d...

Helse & Sundhed

Vin til osten - eller ost til vinen

Vi sidder ofte efter middagen med vin tilbage i glasset og måske lidt i flasken, og for at hyggen sk...

Gastronomi

Vægmaleriene i San Isidro, Orihuela

                        &n...

Udflugter & Rejser

Veras Veranda - Rosenbrød med kanelfyld

Det nye år er startet og mange mener at det er tid til at tænke på hvad man spiser – og det er jeg d...

Gastronomi

Spanske nummerplader - Hvor er vokalerne?

Der er vel ingen, som ikke har siddet i trafikken og leget ordlege med de forskellige bogstaver på m...

Tema & Profiler

Día del Padre i Spanien - Anderledes end Fars dag i Danmark

Visse dage i året fejres med et bestemt tema. Den mest fejrede i vores del af verden, foruden vores ...

Tema & Profiler

Las Minas de Bédar

Las Minas de Bédar ligger ca. 20 km. fra Mojácar, og der er anlagt en spændende vandrerute igennem d...

Udflugter & Rejser

Friskstegte chips og nyristede nødder - Patatas Artesanas Pa…

Smuk slikbutik Det er næsten som at træde ind i en filmkulisse til en film om en Willy Wonka-butik...

Gastronomi

Udflugter & Rejser

Vægmaleriene i San Isidro, Orihuela

                                I foråret 1976 var der stor politisk usikkerhed i Spanien. General Fra...

Udflugter & Rejser

Las Minas de Bédar

Las Minas de Bédar ligger ca. 20 km. fra Mojácar, og der er anlagt en spændende vandrerute igennem de gamle minegange og tunneller. Ruten hedder SL- A 77 og hvis man Googler det, får man ruten at se. ...

Udflugter & Rejser

Museo Ruso - Samlinger fra Det Russiske Museum

Der er ikke meget løgkuppel over den gamle tobaksfabrik, som blandt andet huser det russiske museum. Helt præcist hedder det dog Colección del Museo Ruso, San Petersburgo / Málaga og er lidt af en skj...

Udflugter & Rejser

Mojácar – en af Spaniens kønneste landsbyer

Mojácar ligger lidt nord for Almería og der er små 300 km. dertil fra Málaga. Den er med på listen over de smukkeste landsbyer i Spanien, og selv om den ligger nede på en 27. plads, er den absolut et ...

Udflugter & Rejser

Casa Decor

Overvejer du en tur til Madrid i det nye år, så er februar måske det rette tidspunkt med mulighed for at besøge Casa Decor, og her få et indblik i, hvad der rører sig på interiørfronten.Den 24. januar...

Udflugter & Rejser

Sport

Golf... med Stig Wiberg

Det tidlige forår har været i solens og golfens tegn på Lauro. Der er blevet afholdt mange tirsdags- matcher for glade golfere under præsident Tove' s kyndige ledelse, med sekretær Claus på sidelinien. Humøret er i top og der er blevet spillet holdspil, stableford, den gule bold og lige netop nu Sa...

Golf

Super Seleznov

Den nye striker i Málaga vil spille i La Liga – mens 11-årig søn passes af sikkerhedsvagter i Kiev Hans scorings-gennemsnit ligger stort set på en fuldtræffer i hver anden kamp.Statistikken taler sit klare sprog. Og nu er den 33-årige ukrainer Yevhen Seleznov kommet til Solkystens hovedstad for omg...

Sport

Gastronomi

Vin til osten - eller ost til vinen

Vi sidder ofte efter middagen med vin tilbage i glasset og måske lidt i flasken, og for at hyggen sk...

Gastronomi

Veras Veranda - Rosenbrød med kanelfyld

Det nye år er startet og mange mener at det er tid til at tænke på hvad man spiser – og det er jeg d...

Gastronomi

Friskstegte chips og nyristede nødder - Patatas Artesanas Pa…

Smuk slikbutik Det er næsten som at træde ind i en filmkulisse til en film om en Willy Wonka-butik...

Gastronomi

Kultur

Auktioner for alle

Med auktioner i tre forskellige prisklasser samt mange års ekspertise er Bruun Rasmussen det optimale valg for dig, som ...

Kultur

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing...

(doo wah, doo wah, doo wah, doo wah 
doo wah, doo wah, doo wah, doo wah)   It makes no diff'rence if it's sweet o...

Kultur

Kristian Lilholt og band – ’nytårskoncert’ i Margrethekirken

For syvende år i træk træder Kristian Lilholt og band op i Margrethekirken og giver koncert, som på én gang er velkendt ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Costa del Sol – det bedste sted at bo i Europa!

At Costa del Sol er det bedste sted at bo i Europa er en arrogant påstand, ...

Tema & Profiler

Alderdommen i Spanien - Nogle vigtige refleksioner og overve…

Stadig flere skandinaver drømmer om egen bolig i Spanien, og mange realiser...

Tema & Profiler

Spanske nummerplader - Hvor er vokalerne?

Der er vel ingen, som ikke har siddet i trafikken og leget ordlege med de f...

Tema & Profiler

Día del Padre i Spanien - Anderledes end Fars dag i Danmark

Visse dage i året fejres med et bestemt tema. Den mest fejrede i vores del ...

Tema & Profiler

Hyldest til La Peña ved Amin-galla - Og jubilar-donation på …

At La Peña de Dinamarca, den danske supporterklub af Málaga Club de Futbol...

Tema & Profiler

Kvindernes Internationale Kampdag - Gallamiddag og awardshow

I forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag afholdes I Cena de Prem...

Tema & Profiler

APC Forsikringsmæglere satser på Málaga

Det syder og koger i Málaga. Danmarks største uvildige pensionsmægler har s...

Tema & Profiler

Spanier eller spaniol?

Kommer man på dansk til at bruge ordet spaniol om en person fra Spanien, er...

Tema & Profiler

El-løbehjulene indtager Málaga - men befinder sig i juridis…

Det varme klima, gågader i det meste af byen og turister året rundt gør Mál...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com