Dansk iværksætter viser det bedste af Málaga

Han kom med rygsæk og lidt mønt på lommen. I dag har han 20 medarbejdere og en ny rekordomsætning på bagen. Steffen Hansen er historien om virksomheden Solaga

Og Solaga er historien om Steffen Hansen og hans lille idé, som måtte gennem ild og vand for at blive til en dansk succeshistorie på Costa del Sol.
 
Han faldt for byen, for bylivet og for de gamle boliger. - Ikke mindst de gode, gamle boliger. Dem som lå godt, var godt indrettet og havde terrasser eller altan med udsigt. Det undrede den unge Steffen Hansen, at så få udlændinge havde fundet vejen til Málaga. Hans undren førte til idéen om udlejning af lækre boliger i Málaga. En idé der for ti år siden blev lanceret som MalagaCityBreak. “Dengang var der ingen på markedet for boligudlejning. Det lyder fint at sige, jeg var “first mover”, men jeg var ikke blevet misundelig, hvis andre havde taget de første skridt før mig,” fortæller Steffen Hansen, som aldrig glemmer den hårde opstart på sin virksomhed.
 
 

En næsten håbløs idé

Han havde lige til indskuddet i selskabet. Og kampen for at få udlejningsboliger i porteføljen, og tilsvarende kunder til at leje boligerne, var så hård, at han flere måneder ikke kunne trække løn. “Jeg var en enmandshær, der kæmpede for et projekt, der til tider så håbløst ud. Jeg gjorde rent, tjekkede folk ind, og stod op midt om natten, hvis lejerne havde et akut problem. Men jeg havde ingen plan B. Jeg ville, og jeg troede på projektet,” forklarer den danske iværksætter, som søsatte sit projekt lige som finanskrisen brød ud og i en tid, hvor Málaga by endnu ikke var kommet på alles læber.
Steffen Hansen troede også på internettets muligheder for udlejning af boliger i andre europæiske storbyer. Derfor blev MalagaCityBreak hurtigt til GlobalCityBreak. Det gik ok – men så heller ikke mere. “Umiddelbart er det smart at udleje ferieboliger via nettet, men omvendt er det svært at gøre en forskel overfor både lejer og udlejer. Fokus forsvinder, og det er noget rod med priser og bookinger, så snart der er flere om at udleje den samme bolig,” forklarer Steffen, som for præcist fem år siden fik sin virksomhed på helt rette spor.

Fik succes på at tænke lokalt

Málaga begyndte nemlig at sprudle, flere udlejere begyndte at se idéen i at få deres boliger udlejet til pengestærke udenlandske turister, og Steffens konstante online arbejde begyndte at give resultat. “Vi gik tilbage til, hvor vi begyndte, og rettede al fokus på Málaga by. Og vi gjorde det på det helt rigtige tidspunkt og uden at gå på kompromis med vores værdier,” fortæller Steffen Hansen og uddyber: “Vi har kun boliger af høj standard med god beliggenhed og terrasse eller altan med udsigt. Tilsvarende er vores serviceniveau overfor både udlejer og lejer lige så højt. Det er her, vi skiller os ud fra mængden, og det er derfor, vi har fået succes.” Det kan lyde dyrt i nogens ører, men i følge den danske boligudlejer, får kunderne rigtig meget for pengene. Og da der i kartoteket er boliger i alle størrelser, findes der også boliger i flere prislag. Faktum er, at Solaga i dag har eksklusivitet på udlejningen af 60 boliger i Málaga by og at 10-15 nye boliger er på vej ind. “Eksklusiviteten sikrer et stærkt commitment mellem os og udlejer. Historikken fortæller klart, det giver det bedste resultat for alle. Det er lidt pudsigt, for det er stik modsat ejendomsmarkedet, hvor næsten alle salgsobjekter udbydes hos flere mæglere,” siger Steffen Hansen, som i dag har 16 mand i sit team. Alene på “Support og Booking” sidder fire mand, mens seks personer sikrer “House Keeping”, dvs. klar- og rengøring af ferieboliger til næst ankomne gæster. “Vi er blevet mange, men det er nødvendigt, for at holde vores standard og for at ekspandere,” forklarer Steffen. Og netop ekspansion bliver årets største udfordring for Solaga.

Vil være en stor dreng

Virksomheden har i dag kun en lille håndfuld boliger i Marbella, Fuengirola og Nerja. Til gengæld har Solaga nu så mange forespørgsler på boligleje i netop disse områder, at virksomheden i 2019 vil slå sig ned her. “Vi har gejsten og potentialet til at udvide. Og vi har troen på, at vi med vores koncept og værdier kan blive en stor spiller på Costa del Sol,” fortæller Steffen Hansen, som ikke tøver med at gentage, at det er lækre boliger, hans virksomhed nu er på udkig efter i netop Fuengirola-, Marbella- og Nerja-området.
“Hvis der bare er lidt potentiale i din bolig, er det før lykkedes os at gøre en grim ælling til en smuk svane. Ofte kan man komme langt for få midler, og vi og vores indretningsarkitekt giver dig klare råd, hvis der er potentiale i din ejendom,” lover Steffen Hansen, som gerne bruger et par timer med nye potentielle boligudlejere. Han lover også, et klart forecast på udlejnings- og indtjeningspotentialet på den nye bolig. Faktisk er Solaga i dag så sikre på sine forecasts, at virksomheden tilbyder udlejer et fast forudbetalt fee for dennes bolig – uanset hvordan det efterfølgende måtte gå med udlejningen. “Jeg ved, det er atypisk, men tager vi en bolig i folden, er det fordi, vi tror på dens potentiale.Tilsvarende tror vi på fremtiden for Costa del Sol. Og nok så vigtigt, så tror vi på os selv. Vi tror på, vi har, hvad der skal til for at gøre lejer og udlejer tilfredse – og selv få succes,” slutter Steffen Hansen. Hjertebarnet har vokset sig stort, men attituden er den samme, som da det hele begyndte for ti år siden i det små. Solaga og Steffen Hansen er altid klar til at gå en ekstra mil.
 
 
 Solaga keys
Det er ikke kun virksomheden, der er vokset. Det gælder også familien. Steffen og hans kæreste, Natalia, fik nemlig for fire år siden tvillinger. “Vi mødtes den første dag, jeg kom til Spanien. Jeg fik mit første job på et gartneri, hvor hun arbejdede i administrationen. Så behøver jeg vist ikke fortælle mere,” siger Steffen. Familien trives, og Steffen og Natalia forsøger at finde en god balance mellem de danske og spanske vaner og værdier. “Vi spiser hverken klokken 18 som i Danmark eller klokken 22 som her – men midt i mellem. Tilsvarende kan vi både hygge indendøre og lege ude. Og så taler vi både dansk, spansk og engelsk hjemme. Der er ingen tvivl om, at tvillingerne skal i tosproget skole.”
 
 
Solaga steffen team
Ambitionerne for det nye år er store. Solaga forventer 300 reservationer og en fordobling af sin bolig portefølje.
 
 
Solaga1
Sådan skal det være! Gode boliger med god beliggenhed og terrasse eller altan med udsigt. Her er vi i Málaga by, men fremover vil Solaga også vise det bedste af Fuengirola, Marbella og Nerja.
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Sabor a Málaga: Lokale produkter fra Málaga

I mere end 2000 år har Malága-provinsens befolkning dyrket råvarer af fineste kvalitet. Den frugtbar...

Gastronomi

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for …

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres indbakker. Svindlernes bagta...

Tema & Profiler

Sarah Almagro - somos tu ola

Her i juli er det et år siden, nu 19-årige Sarah Almagro Vallejo blev indlagt på hospitalet med vold...

Tema & Profiler

En sjov dag for hele familien

  Tivoli World I Arrory de la Miel, Benalmádena, ligger Tivoli World – Solkystens tivoli, s...

Udflugter & Rejser

Her kan du se på dyr

  Crocodile Park I de naturtro bassiner i Crocodile Park ses krokodiller fra forskellige de...

Udflugter & Rejser

Vandlande på Costa del Sol

Vand, masser af vand og leg i vandland Disse vandattraktioner byder på meget sjov for hele famili...

Udflugter & Rejser

Sommer trendy = rósevine

Rosé er ikke kun søde sager, ’kærestevin’ eller tøsedrik For ikke så længe siden var verdens mest s...

Gastronomi

TUC-tærte med friske bær

Nu er det endelig sommer og det indbyder til hjemmebagte tærter med friske bær – som kan nydes på te...

Gastronomi

The View Marbella

The View Marbella vil sætte nye standarder inden for luksuriøs livsstil med dens moderne arkitektur ...

Bolig i Spanien

CAC - Centro de Arte Contemporáneo

Málagas museum for moderne kunst befinder sig i Málagas mest trendy bydel, Soho, og ligger lige på k...

Kultur

Den Skæve Vinkel - John Goth

Er du dansk og søger du bolig i Almuñecar-området, er det svært at komme uden om John Goth. Efter ty...

Tema & Profiler

Speakeasy – frisk opskrift med gin uden alkohol

Elías Bentolila står bag cocktailbaren Speakeasy i Fuengirola samt dennes nyligt åbnede søsterbar i ...

Gastronomi

Sommerguide 2019

Masser af sommerattraktioner på Costa del Sol! Har du brændt dig lidt i solen eller behøver du og f...

Udflugter & Rejser

Skygge i sommervarmen

Costa del Sol er fantastisk om sommeren – strandene viser sig fra deres bedste side, restauranterne ...

Tema & Profiler

Udflugter & Rejser

En sjov dag for hele familien

  Tivoli World I Arrory de la Miel, Benalmádena, ligger Tivoli World – Solkystens tivoli, som byder på pariserhjul, rutjsebaner og karruseller for store og små. Totalt findes her over 40 attr...

Udflugter & Rejser

Her kan du se på dyr

  Crocodile Park I de naturtro bassiner i Crocodile Park ses krokodiller fra forskellige dele af verden. Her vandrer du som besøgende mellem øer over broer oven over de mange krokodiller...

Udflugter & Rejser

Vandlande på Costa del Sol

Vand, masser af vand og leg i vandland Disse vandattraktioner byder på meget sjov for hele familien.   Aqualand I Torremolinos ligger Costa del Sols største vandland – Aqualand. Her findes...

Udflugter & Rejser

Sommerguide 2019

Masser af sommerattraktioner på Costa del Sol! Har du brændt dig lidt i solen eller behøver du og familien lidt variation efter mange og lange dage på stranden? Costa del Sol er danskernes favorit i ...

Udflugter & Rejser

Sport

27. Grundlovsmatch på Lauro Golf Resort

Søndag d. 2. juni 2019 afholdt man dansk Grundlovsmatch for 27. gang på Lauro Golf i Alhaurín de la Torre.   Præsident Tove Pedersen stod i front som vanligt med golf-arrangement og præmieoverrækkelse, sekretær Claus havde lavet et fantastisk forarbejde med scorekort. Efter matchen samlede ma...

Golf

Da far rejste til Mexico

Slog Adrian til som topscorer - forlængede kontrakt til 2021 og forlod grædende La Rosaleda   Han har altid været fars dreng, den nu 31-årig Adrian – offensiv midtbanespiller og overraskende Málaga CFs topscorer i denne medrivende sæson, da oprykning til La Liga, en af verdens bedste fodboldr...

Sport

Gastronomi

Sabor a Málaga: Lokale produkter fra Málaga

I mere end 2000 år har Malága-provinsens befolkning dyrket råvarer af fineste kvalitet. Den frugtbar...

Gastronomi

Sommer trendy = rósevine

Rosé er ikke kun søde sager, ’kærestevin’ eller tøsedrik For ikke så længe siden var verdens mest s...

Gastronomi

TUC-tærte med friske bær

Nu er det endelig sommer og det indbyder til hjemmebagte tærter med friske bær – som kan nydes på te...

Gastronomi

Speakeasy – frisk opskrift med gin uden alkohol

Elías Bentolila står bag cocktailbaren Speakeasy i Fuengirola samt dennes nyligt åbnede søsterbar i ...

Gastronomi

Kultur

CAC - Centro de Arte Contemporáneo

Málagas museum for moderne kunst befinder sig i Málagas mest trendy bydel, Soho, og ligger lige på kanten af Guadalminaf...

Kultur

Osbornetyren – en hyldest

De er fordelt over hele Spanien, på Costa del Sol har vi også nogle stykker. Stolt og stærk toner den frem på bakketoppe...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for …

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres ind...

Tema & Profiler

Sarah Almagro - somos tu ola

Her i juli er det et år siden, nu 19-årige Sarah Almagro Vallejo blev indla...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - John Goth

Er du dansk og søger du bolig i Almuñecar-området, er det svært at komme ud...

Tema & Profiler

Skygge i sommervarmen

Costa del Sol er fantastisk om sommeren – strandene viser sig fra deres bed...

Tema & Profiler

NIKKI BEACH MARBELLA

De store sommer-DJ´s Hvad er en sommer uden noget at fejre? Og hvad er f...

Tema & Profiler

Er spanierne virkelig så dovne?

”Det er også de spaniere...!” Jeg hører det så ofte, at jeg nu ikke kan la...

Tema & Profiler

Dansk serieiværksætter vil sælge smoothies til hele Spanien

Der snittes, skæres og pakkes i det lille industrikøkken. Vi har kigget ind...

Tema & Profiler

Cudeca: Second hand-butikkerne med et vigtigt ærinde

Det er fredag og klokken er 09.55. Udenfor Cudecas nye butik i Los Boliches...

Tema & Profiler

Dekker og den spanske dopinglæge

I sin selvbiografi fortæller cykelrytteren Thomas Dekker om sit samarbejde ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com