Det danske magasin i Spanien
Hun er klar i blikket og har ordet i sin magt. Og så er hun sikker på, hun kan hjælpe dig med at få det bedre og nå dine mål. Maria Steffensen har i dag masser af succes, men hun har også sine ar på sjælen. Måske derfor har hun redskaberne til at være en lidt anderledes coach.
 
Det er anderledes, men spændende, når Maria taler om tidens mennesker. Hun mener, vi er alt for pæne og polerede, er styret af frygt og har en dårlig vane med at sætte en øvre grænse for, hvor godt vi må have det.
”Jeg vil have det godt – rigtigt godt. Ellers er der intet motiv for at være til,” siger hun ordfast.
 

Hård på den bløde måde

Maria Steffensen lægger ikke skjul på, at hun er meget ambitiøs – både på sine kunders og egne vegne. ”Vi mennesker kan mere, end vi tror, og vi kan også give os selv et bedre liv, hvis vi vil. Det kræver forandringer, men mange ved ikke, hvordan de skal komme i gang eller videre. Det er ganske naturligt. Det er her, jeg kommer ind i billedet,” fortæller Maria, der ikke skjuler, hun som coach er meget direkte men også humoristisk og empatisk. ”Jeg kan godt være lidt hård, hvis det er det, der skal til, for at få folk videre i deres liv. Nogle har brug for et spark bagi, mens andre har brug for omsorg og forståelse. Det er det, der gør mit job så spændende,” forklarer Maria, som elsker at se folk nå deres mål, komme videre i deres liv eller ud af en krise. Og krise var netop, hvad Maria var i for nogle år siden.
 

Alenemor i Spanien

For hendes eksmand ville skilles, og pludselig stod Maria som alenemor med to små piger i Benalmádena Pueblo. ”Ingen skilsmisser er lykkelige, når der er børn indblandet. Det var, og er, en stor udfordring, men kommer man igennem det, finder man ud af, man kan klare meget,” fortæller hun i dag. Langt fra familie, men tæt på gode veninder og hjælpen fra en ung spansk pige, der hver dag henter pigerne fra skole, spiser og laver lektier med dem, har fået struktur på hverdagen. ”Jeg har fundet tid til både mine børn, mit arbejde og mig selv. Det har aldrig bekymret mig at være alenemor her, for jeg har ikke noget at sammenligne med. I stedet har jeg taget det i stiv arm,” forklarer den danske coach. Da hun kom hertil for seks år siden, var det for at prøve noget andet, men hun havde ikke drømt om så drastiske omvæltninger i sit liv. Men hun kom ud på den anden side og har fået et nyt, anderledes og måske også et bedre liv. Og fremtidsplaner og drømme er der masser af.

 

Står på hovedet

”Jeg vil gerne leve det gode liv her, rejse mere og vise mine børn verden. Det er fint mine to piger, Sofia og Nyah, bliver spanske, men det skal være med et dansk og internationalt touch og med brede horisonter,” fortæller Maria. Hendes egne horisonter bliver bredere, når hun hver aften dyrker yoga og står på hovedet. ”Det er i orden, hvis man trækker lidt på smilebåndet, men for mig er det god meditation. Det er i disse stunder, nogle ting falder på plads for mig,” fortæller den aktive pige. Kalder kærligheden igen en dag, så griber hun den. Og så drømmer hun også om succes som foredragsholder. Maria Steffensen elsker at stå på en scene og vil gerne ud til et større publikum med sine foredrag Få selvtillid og selvværd, Rejs dig ud af din krise og Styrk dig kvinde. Og så vil hun gerne lære at kitesurfe. Maria er lidt rebelsk. Det har aldrig forladt hende. Det er også derfor, hun bor i Spanien.
 

10 skæve til Maria

1. Hvornår vidste du, hvad du ville bruge dit liv på?
Allerede som helt ung vidste jeg, at mine evner lå i coaching, at hjælpe folk med at nå deres mål og få det bedste ud af dem selv. Og så vidste jeg også, at jeg ville slå mig ned i udlandet.
 
2. Fortæl en ting som næsten ingen ved om dig?
Jeg har arbejdet som skiinstruktør, dykket med hvalhajer og besteget Kilimanjaro bjerget i Afrika.
 
3. Hvad er det dummeste, du nogensinde har gjort?
Det ved jeg ikke – men jeg har to gange bakket ind i min nabos bil. Det er faktisk sket to gange og er lidt pinligt.
 
4. Lige nu går jeg og overvejer…
…hvordan jeg bedst kan udvide med nye services. Og hvordan de skal markedsføres.
 
5. Hvilken måned er den bedste på året?
I september har begge mine piger fødselsdag, det tynder ud i masseturismen, den lange skoleferie er ovre og vejret er stadig godt. September er min bedste måned.
 
6. Hvad er det underligste en fremmed har sagt til dig?
Sidst jeg var i Århus spurgte en mand, om jeg ville holde hans cykel. Det gjorde jeg så, men han kom aldrig tilbage. Det var en lækker cykel.
 
7. Hvad skal der til, for at din dag bliver perfekt?
Jeg får trænet, krammet mine børn, har gode sessions med mine kunder, får mindst et grineflip, en tur i havet og enten et godt foredrag eller en god stund med veninderne om aftenen. Det er ikke så lidt, men jeg er struktureret og effektiv.
 
8. Tror du på gud?
Jeg tror ikke på én gud og et regelsæt, vi alle skal leve under eller efter. Jeg tror mere på det enkelte individ og hans / hendes styrke til at finde ro i sjælen og skabe noget.
 
9. Det bedste råd du nogensinde har givet?
Pres al den glæde du kan ud af din hverdag
 
10. Tre hurtige råd til folk, der hænger lidt med hovedet?
Forstå at din lykke og glæde ligger i dig selv.
Kan du ikke få den frem så søg hjælp.
Føler du hele verden går i mod dig, så træd ud af din offerrolle.
 
Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com Foto Mugge Fischer & Simon Goltermann

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.