Det danske magasin i Spanien

Han har altid arbejdet med det samme. Og alligevel er der aldrig to af hans dage, der er ens. Flyttebranchen har bragt ham vidt omkring, og her på Costa del Sol har han netop fået udlevet sin drøm om at få fødderne under eget bord.

Han er blød og lunefuld – men kan også være benhård. Der er mange vinkler på den nye indehaver af Scantransport. Hans Kristian kan nemlig meget mere end logistik og pakke flyttekasser. Han kan også sin musikhistorie, han kan lave mad og så ved han en masse om kaniner.
 

Hård musik og bløde kæledyr

Han står på de forreste rækker – med hæs stemme og hænderne over hovedet. Den 26. august 1984 er en af de store mindedage for Hans Kristian, som den dag tog turen over sundet for at opleve ACDC’s koncert på Stockholms stadion. 32 år senere er han atter på plads. Denne gang på stadion i Sevilla. ”Jeg har altid været bidt af Heavy Metal. ACDC, Iron Maiden og Metallica er mine største favoritter, og jeg er ikke bange for at pakke kufferten for at se dem live,” fortæller Hans Kristian, som har rejst livligt og kan sin musikhistorie til mindste detalje. Han kan li’ hård rock – Heavy Metal – som både får ham op i omdrejninger og til at slappe af. ”God Heavy Metal kan også være afslappende og passer fint ind, når jeg læser en bog eller pusler med min timelange madlavning. Jeg elsker mad, der simrer,” fortæller den erfarne flyttemand, som har vidt forskellige hobbyer. Blandt andet er han vild med husdyr – specielt katte og kaniner. ”Som dreng var jeg besat af kaniner. Jeg gik op i avl og en overgang kom jeg op på at have 100 kaniner. Vi boede naturligvis i hus og havde stor have.”
 

Fra Oslo til Cairo

På privatfronten har Hans Kristian også avlet – dog i lidt mere begrænset omfang. To voksne børn har han med Lone, som han mødte for 30 år siden. Men inden det kom dertil, skulle han over handelsskolen og blive udlært som speditør. Efter skæbnens ironi søgte han derefter kun ét job. Og fik det. Arbejdspladsen var Adams Flytteforretning. ”Der er her, jeg hører til. Jeg elsker det pres, der ligger i at få bilerne fyldt, og den koordinering og logistik, der ligger bag flytninger på tværs af landegrænserne,” forklarer Hans Kristian, som aldrig har været bange for selv at krydse grænserne. Arbejdet har bragt ham til så forskellige steder som Oslo og Cairo i Egypten. ”Ingen ville af sted, og så tog jeg jobbet, for jeg var træt af Køge Bugt motorvejen og åbne kontorlandskaber i København. Det var kun et halvt år i 2013, men Egypten var en fantastisk oplevelse. Pyramiderne er imponerende, men lige så trist er det, at så rigt et land kan være så fattigt. Under mit ophold gennemførte regeringen et dekret på, at brød kun måtte koste ti øre for at folket ikke skulle sulte,” fortæller flyttemanden, som i det daglige måtte kæmpe bravt for at få sine flyttebiler rettidigt gennem Cairos daglige trafikkaos.
 

Scantransport kommer hjem

Næste kamp bliver at få Scantransport tilbage på sporet. Eller tilbage til rødderne, som den nye ejer formulerer det. For i 2007 blev det lokale, danskejede Scantransport solgt til en større koncern, som ville benytte firmaets biler og mandskab på deres flytninger i Europa. Flytninger mellem Spanien og skandinavien kom ligesom i anden række. ”Scantransport blev hurtigt en lille brik i et større puslespil. Og til sidst blev brikken ubetydelig lille. Det var derfor, jeg fik muligheden for at overtage firmaet på nogle gunstige vilkår,” forklarer Hans Kristian, som brænder for at få selskabet til at fungere. ”Vi skal være det lokale, pålidelige flyttefirma, som specialiserer sig i opmagasinering, lokale flytninger og flytninger mellem Málaga og de tre skandinaviske lande. Jeg tror på, behovet er her, og at vi kan løfte opgaven,” slutter den rutinerede flyttemand. Hans Kristian vil arbejde 24/7 for at få succes – også selvom det kommer til at koste årets store koncertoplevelser.
 
 
 
 
 
 

Ti skæve til Hans Kristian

1. Hvad har været dit livs største udfordring? Det var i 1982, da jeg skulle på efterskole efter 9. klasse. Det slog benene væk under mig. Jeg græd, da jeg skulle af sted, men græd endnu mere da jeg skulle derfra.
2. Fortæl en ting som (næsten) ingen ved om dig? Jeg er vild med Kryds & Tværs – specielt dem fra Ude & Hjemme og Familiejournalen. Dem køber jeg i stor stil.
3. Hvad er din mærkeligste vane? Jeg læser, når jeg sidder på toilettet. Det er der mange andre, der også gør. Men jeg bliver siddende så længe, at jeg knap kan mærke mine ben, når jeg rejser mig igen.
4. Hvornår bliver du blød om hjertet? Jeg kniber altid en tåre, når jeg hører nationalsangen forud for en landskamp. Og så bliver jeg blød, når jeg ser en kat med sine killinger. Der skal mindre til, som jeg bliver ældre.
5. Har du en helt eller et forbillede? Jeg har den største respekt for folk, der arbejder sig op fra bunden bl.a. Jesper Buch, Asger Aamund og Klaus Riskær.
6. Tror du på gud? Nej, men jeg går gerne med i kirke og betaler glædeligt kirkeskat. Jeg tror på, vi bliver genfødt på et eller andet tidspunkt.
7. Har du nogensinde røget en fed? Ja, da jeg var ung. Det er ikke lige mig. Jeg har altid været mere til en håndfuld kolde øl.
8. Hvad er det bedste ved at være erhvervsdrivende på Costa del Sol? Dagene og jobbet er knap så rutinepræget som i Danmark. Her har vi lidt mere luft under vingerne.
9. Har du en tilbagevendende drøm? Jeg har altid drømt om at blive trommeslager i et Heavy Metal band.
10. Når jeg bliver gammel, vil jeg … Etablere mig på et landsted på Lolland med hønsegård og kattekennel.
 
Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com Foto: Mugge Fischer & Simon Goltermann

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.