Det danske magasin i Spanien
Den Skæve Vinkel – Stig Wiberg
Vi kender ham som fodboldtossen og den habile golfspiller. Men der er meget mere i Stig Wiberg. Han har nemlig en glorværdig og meget anderledes erhvervskarriere bag sig. Og så kan han danse, så selv de unge piger må overgive sig.
 
Han er sund, glad, smilende – og et hurtigt kig i familiealbummet fortæller, at der er gode chancer for, han bliver 100 år. Men oddsene har ikke altid været de bedste. Stress, overvægt og usund livsstil var i mange år dagens menu, indtil Stig en dag fik nok og lagde sit liv om. Vejen til dagens velvære og store smil deler han glædeligt med andre.

Gode gamle Gutenberghus

Vel var han flittig, men ingen havde forudset, hvad der senere skulle blive af en purung Stig Wiberg, der er i 60’erne gik i lære som typograf på Gutenberghus. Det var dengang, Anders And og telefonbogen blev lavet i hånden og alle tryksager tog en evighed. Men det var også dengang, de mest innovative kunne se fremtiden for lokalaviserne, så i ’73 satte Stig ”Frederiksberg Nyt” på gaden. Ugeavisen blev hurtigt populær og var startskuddet til noget endnu større. Denne gang i Roskilde. ”Jeg købte Roskilde Avis i ’80, som dengang var en ugeavis. Min plan gik på at gøre det til et dagsblad. De fleste rystede på hovedet, men det skulle vise sig at blive mit livs bedste satsning,” fortæller Stig, som dengang så et stort potentiale i Roskilde. Og med rette. For på få år blev avisen udvidet med reklamebureau og lokalt tv. ”Det var ti gode og spændende år med en fantastisk vækst og 30 gode medarbejdere. Men jeg blev involveret i alt for meget, og så kan det kun gå galt. Det kunne jeg bare ikke se dengang,” fortæller Stig, og fortæller om sin gamle svaghed.
”Jeg kunne ikke sige nej til nye projekter. Til sidst sov jeg kun tre til fire timer i døgnet, så var jeg på farten igen. Jeg fik aldrig ro og så sagde kroppen stop. Jeg fik nogle voldsomme rysteanfald, som jeg heldigvis forstod alvoren af,” fortæller en meget åben Stig Wiberg. Kort tid efter solgte han værket til Politiken og kunne trække sig tilbage som 50-årig. Men først og fremmest fik han ro. Og ro var der brug for efter et par årtier med utallige projekter.

De tusind projekter

Medieeventyret havde nemlig en masse sidegrene. ”Mange interesser betyder mange aktiviteter – og mange skøre projekter,” fortæller Stig med et stort smil, som i sine travleste år også var involveret i så ”skæve” projekter som en restauration, iskiosker i Magasin og hesteopdræt. ”Jeg købte en gård i Skævinge nær Hillerød og investerede i følhopper for at forsøge mig som opdrætter. Og det gik faktisk rigtig godt,” fortæller Stig, som hele livet havde interesseret sig for travsport og havde en klar idé til, hvordan afkommet skulle sælges. ”Også dengang var det dyrt at købe og have en hest i træning. Derfor solgte vi dem på anparter. Sådan gør næsten alle i dag, men vi var først med konceptet og fik solgt næsten 50 heste på de første auktioner,” husker Stig, som pludselig fik gjort sit hobbyprojekt til en god forretning. Men i ’90 skulle der ske noget nyt. Noget helt nyt. Stig solgte gården og flyttede med familien til Australien.

Danser sig ud af krisen

De to år i kænguruernes hjemland blev nogle af de bedste i Stigs liv. Hans to sønner fik en uddannelse, som de dengang ikke kunne få i Europa, og Stig og hans kone, Kitten, fik levet et eventyr ud.
”Mange tænker; når vi bliver gamle, skal vi leve livet. Men hvem siger, vi bliver gamle? Jeg er lykkelig for, vi i tide fik levet og rejst alt det, vi havde drømt om,” fortæller Stig, som for lidt over et år siden pludselig mistede sin kære Kitten. ”Min kone var både smuk, sund og i god form, da hun blev ramt af en nervesygdom og tre måneder senere sov stille ind. Kitten blev 69 år. Jeg kan kun anbefale andre at leve mere i nuet.”
Efter en svær tid ovenpå det store tab er Stig i allerhøjeste grad tilbage i sit nu. Hans recept på at overvinde krisen deler han gerne.
”Det er vigtigt med god familie og venner – men det er ikke nok. Du bliver nødt til at arbejde på at tænke positivt, og synes du, det er svært, så tøv ikke med at søge professionel hjælp. Og husk så, at god fysisk form smitter af rent mentalt,” er Stig Wibergs råd til alle, som skal gennem en svær tid.
Der er også dem, der mener, Stig delvist har danset sig ud af krisen.
”Jeg tror, det er lettere at være single her end i Danmark, fordi man kommer mere ud. Og kan man danse, kommer man let i kontakt med nye kvinder, for det er der ikke mange mænd, som kan. Det er forbandet livsbekræftende, slutter en livsglad Stig Wiberg, som ikke er bange for at danse tæt med byens damer. Men Kitten vil altid være hans bedste partner. De mødtes på danseskolen for over 50 år siden, blev sammen Københavnsmestre i jitterbug og dansede sig efterfølgende smukt igennem livet. Men Stig har ikke danset sin sidste dans.

Ti skæve til Stig

1. Hvad er din mærkeligste vane eller ritual?
Jeg er b-menneske. Ingen skal ringe til mig før kl. 9 om morgenen.
Det er pudsigt, for det passer ikke med min øvrige livsstil.
Derudover har jeg det med at tælle trappetrin.
 
2. Hvad skal en kvinde have, eller gøre, for at få din opmærksomhed?
Hun skal være sig selv, have humor og være charmerende.
Hun skal IKKE gøre sig til.
 
3. Er der noget, du for alvor har fortrudt i dit liv?
Jeg var for længe om at lære at sige ”nej tak”. Jeg lærte det først, da jeg var rundet de 50 og fik stressproblemer.
 
4. Noget du gerne ville gøre igen?
Ja, jeg vil til Australien igen og satser på at skulle af sted i 2019. Jeg boede der i to år under mine børns uddannelse, og det var en fantastisk oplevelse.
 
5. Hvis du skulle have en tatovering, hvor og hvad skulle det være?
Jeg bryder mig ikke om tatoveringer. Skulle det være, skulle det være en lille orkide på min balle. Så ville jeg få to timers massage i stedet for én, når jeg er i Thailand.
 
6. Hvad var det bedste ved Costa del Sol for 25 år siden? – og i dag?
Det er vejret, livsstilen og ingen jantelov. Det gælder både i dag og for 25 år siden.
 
7. Tror du på Gud?
Jeg er ateist og tror ikke på noget. Jeg tror ikke på noget spirituelt eller at der sidder nogen et sted og holder hånden over os. Derimod forholder jeg mig til det, jeg ser og erfarer.
 
8. Tre tips til at holde sig sund – fysisk som mentalt?
Dyrk spot. Jo bedre form du er i, des ældre bliver du. Tænk positivt. Om nødvendigt så få professionel hjælp til at lære det. Og sidst; få tosserne ud af dit liv.
 
9. Kystens bedste golfbane?
Målt på ”value for money” og det sociale liv er det Miraflores og Lauro Golf.
Ellers er det Valderrama.
 
10. Rykker Málaga C.F. ned i år?
Vi er seriøs nedrykningskandidat. Klubbens ejer er bindegal og er ved at køre skuden helt i sænk. Til januar, når transfervinduet åbner, bliver han nødt til at investere. Gør han ikke det, frygter jeg det værste. Inden da, tror jeg, han fyrer træneren, som ellers gør det godt.
Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.