La Danesa på Youtube

Flere hoteller i Málaga

Du kom akkurat for sent. Vores sidste værelse blev udsolgt i går. Sådan skriver booking.com ved flere hoteller, når man søger på hotelværelser i Málaga denne sommer. Málaga er blevet en populær destination, efter at byen har genopfundet sig selv og er blevet et hedt emne. Og det er ikke kun feriegæsterne, der har forelsket sig i byen. Investorernes tanker kredser om Málaga, og det er der god grund til. Der er kamp om sengepladserne på hotellerne, og udbuddet er for småt. Det er sød musik i en investors ører, og så meget desto mere årsag til at holde skarpt øje med byen.
 

Det er ikke overdådige hoteller med kæmpe investeringer i ryggen, Málaga præges af. For tiden popper der en række små hoteller frem i Málagas centrum. Boutique-hoteller kaldes disse indlogeringer, hvor man finder en høj grad af detaljer som design og originalitet og et begrænset antal værelser – gerne med en hjemlig følelse.

 

De tørre tal

Den gennemsnitlige belægning for hotellerne i Málaga var sidste år 76%, hvilket bringer Málaga op på en andenplads kun overgået af Barcelona med få procentpoint.
Man måler rentabiliteten på indtægt pr. disponibel sengeplads. På det sidste år er rentabiliteten steget med 12,5% til 60,98€. Det er 13,5€ højere end Andalusiens gennemsnit og 9,6€ højere end det nationale gennemsnit.
Og bookingsiderne arbejder på højtryk. Hotelejerforeningen på Costa del Sol kunne sidste år fortælle, at 85 % af de gæster, der lagde hovederne på puderne på kædens hotelværelser i august, havde foretaget bookingen i god tid i forvejen. Og det er jo guf for enhver hotelejer.
Det er primært det store kulturelle og gastronomiske udbud kombineret med direkte forbindelse til en lang række punkter i Europa via fly, samt til Madrid og andre byer via AVE toget, der har gjort Málaga til en populær turistattraktion. Men vi må ikke glemme, at en del af årsagen til Málagas succes som ferieby også bunder i de urolige tilstande, andre populære ferielande som Tunesien, Egypten og Tyrkiet befinder sig i.

Flere senge at rede

Der er i dag 5000 flere sengepladser på Málagas hoteller, end der var i 2010 – på seks år er antallet steget fra 9.140 til 14.156, det er en stigning på 55%. Det er uden at medregne de boliger, der bliver brugt til udlejning til turister, og dem som opererer i dølgsmål.
Sidste år havde hotellerne i Málaga besøg af 1,1 million turister, som foretog 2,3 millioner overnatninger. Det er en stigning på hhv. 23 og 22%, og det er noget, der kalder på investorernes opmærksomhed. Og der sker da også en del på den front – sidste år blev der investeret 184 millioner euro i hotelprojekter i Málaga-provinsen, hvoraf en stor del af dem befinder sig i hovedstaden. Men det er ikke nok – der mangler stadig sengepladser i byen.

Sengemangel koster

Julio Andrade, byrådsmedlemmet med ansvar for turisme, har gentagne gange påpeget, at der fortsat mangler hotelværelser i Málaga, og at byen endda er gået glip af store events pga. manglende hotelkapacitet eller i bedste fald har man været nødt til at indlogere gæster til store events i andre byer.
Málaga er således ved at vokse ud over sine grænser, og det ser man specielt i den østlige del af Torremolinos, der vokser og vokser. Ikke fordi Torremolinos vækster, men fordi Málaga gør. Derfor har man været i gang med flere renoveringer i Torremolinos' østlige ende. F.eks. har hotelkæden Riu Hotels & Resorts for nylig investeret 25 millioner euro i en totalrenovering af hotellerne Belplaya og Costa Lago, begge beliggende på strandpromenaden i Torremolinos, få minutters kørsel fra Málaga centrum. Hotellet består efter renoveringen af 631 værelser fordelt på to bygninger, samt tre restauranter, fem barer, fire pools og en vandpark.

Nyeste investeringer

I foråret købte den spanske investeringsfond Hispania hotellet NH Málaga for 41 millioner euro. NH er en af de mest kendte hoteller i Málaga og skal nu gennemgå en større ombygning, hvor der bliver tilføjet 112 værelser til de i forvejen 135 værelser. Og så er der Málagas nyeste skud på hotelstammen, Gran Hotel Miramar med 200 værelser.
Et af de største fremtidige projekter på hotel-fronten er det femstjernede hotel Puerto Málaga, der i folkemunde kaldes ”skyskraberen” pga. af sine planlagte 135 meters højde, og som har været og fortsat er genstand for megen debat pga. højden kombineret med en placering ved den moderniserede Málaga havn. Efter de første beregninger vil det koste 106 millioner euro i konstruktion alene. Det er investor-gruppen fra Quatar, Al Bidda Group, der står bag, og de forventer, at hotellet kan tage imod de første gæster i 2020, men der er fortsat megen usikkerhed, og desuden er der endnu ikke givet tilladelse til byggeriet.
Det bliver spændende at se, om Quatar-gruppen får lov at opføre skyskraberen på Málaga havn, og om de må gå på kompromis med højdemeterne. Meget kan nå at ske i den sammenhæng. Foreløbig har repræsentanter fra ICOMOS, der er en organisation relateret til UNESCO, været i Málaga for at give deres uafhængige mening om projektet.

Pensionerne og hostales har fordoblet deres kapacitet - og der findes nu 24 gange så mange turistlejligheder som i 2010. Det skyldes, at turisterne, især familierne, i højere grad foretrækker denne form for indlogering, hvor de selv kan lave mad og vaske tøj etc.

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Store smagsoplevelser fra Valencia

Valencia-provinsen har altid været kendt for dens mange rismarker, og som en naturlig følge deraf, e...

Gastronomi

Den Skæve Vinkel - Benny Tybo

Han har aldrig påstået, han er guds bedste barn. Til gengæld forsikrer han, at han altid opfører sig...

Tema & Profiler

Spanske Robert Muguerza viser danskerne Granada – på dansk

Han voksede op i Málaga med en baskisk far og en engelsk mor og gik i skole i Torremolinos, der også...

Tema & Profiler

Kristian Lilholt koncert i Margrethekirken

Kristian Lilholt og band ”Margethekirkens husorkester” giver koncert 18. januar Vi kan vist godt ko...

Kultur

Doc Houlind i topform

Operation vel overstået - og nu venter Costa del Sol, England og New Orleans Vi har sat h...

Kultur

Karen Brinck - Kunsthåndværker, designer og skulptør udstill…

Karen Brinck er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i 1973 og har i mere end 40 år arbejdet med desig...

Kultur

Vis mig din landsby – Maria Henningsen og Benalgalbón

Oferta, oferta, oferta, råber grønthandlerne, mens jeg bevæger mig igennem det lokale marked i Rincó...

Tema & Profiler

Sabor a Málaga: Campo Bética

Tilsætninger, økologisk konserveringsmiddel og en hel del økoprodukter I en familievirksomhed med k...

Gastronomi

Sport

Borjas håb brast

Den 25-årige forward frøs i Wales, men varmen på Costa del Sol bragte ham ikke tilbage på toppen – han er symptomatisk for Málagas fiasko. Vi møder Borja Bastón storsmilende på Málaga CFs træningsanlæg ved hans tiltrædelse i klubben på en lejeaftale fra Swansea City i Wales. Den 1,91 cm høje gut, f...

Sport

Hole in one på Lauro Golf

Tirsdag d 14 November 2017 blev en stor dag for Liss. Hun lavede nemlig Hole en One på hul 11 , det 95 meter lange par tre-hul på Lauro Golf. Da det netop skete en tirsdag og så i den skandinaviske gruppe med godt 70 spillere, gjorde bestemt også de andre spillere glade, da Liss straks bød på dejli...

Golf

Cirkus-kaptajnen

Historien om Recio, der blev opereret, blev far og gift og nu er en omstridt Málaga-anfører. Uafbrudt fightende og gestikulerende overfor dommeren skiller han sig ud på Málagas CF La Liga-hold i dets bestræbelser på at finde fodfæste i den bedste spanske række. Hans gode borgerlige navn er José Lui...

Sport

Klubmesterskab på Rio Real

For andet år i træk samlede Vikingos Golf 44 spillere til Klubmesterskab på Rio Real med Nordea v. Jesper Hertz som sponsor og de gæve vikinger kom med høje forventninger og godt humør til matchen. Rio Real rangerer blandt de absolut bedste golfbaner på Costa del Sol og var igen en smuk oplevelse, v...

Golf

Udflugter & Rejser

Romernes plejehjem, Montecorto og Setenil de las Bodegas

Vi er taget op nord for Ronda for at se på de herligheder, der gemmer sig der. Først skal vi besøge den plejehjemsby, som de romerske soldater fik bygget til sig selv, når de ikke længere kunne kæmpe...

Udflugter & Rejser

Glamping i olivenland

Glamping er et ord, der er sat sammen af ´glamour´ og ´camping´. Glamping er altså glamourøs camping. Det kan være camping i specielle telte, som er lækkert indrettet og har eget bad, eller det kan væ...

Udflugter & Rejser

En weekend i Córdoba

Córdoba er en af de mest fodgængervenlige byer, du kan bruge en weekend i. Selve centrum er ikke uoverkommeligt stort, og de fleste seværdigheder kan nås på gåben indenfor en rimelig tid. Du får kultu...

Udflugter & Rejser

Gastronomi

Store smagsoplevelser fra Valencia

Valencia-provinsen har altid været kendt for dens mange rismarker, og som en naturlig følge deraf, e...

Gastronomi

Sabor a Málaga: Campo Bética

Tilsætninger, økologisk konserveringsmiddel og en hel del økoprodukter I en familievirksomhed med k...

Gastronomi

Pan Deluxe – norske og danske bagetraditoner forenes på Cost…

I de sidste år er det blivet stadig mere populært med lowcarb diæter, som kort fortalt drejer sig om...

Gastronomi

Kultur

Kristian Lilholt koncert i Margrethekirken

Kristian Lilholt og band ”Margethekirkens husorkester” giver koncert 18. januar Vi kan vist godt konstatere, at det er ...

Kultur

Doc Houlind i topform

Operation vel overstået - og nu venter Costa del Sol, England og New Orleans Vi har sat hinanden stævne på de...

Kultur

Karen Brinck - Kunsthåndværker, designer og skulptør udstill…

Karen Brinck er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i 1973 og har i mere end 40 år arbejdet med design, tekstil, kunst og...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Den Skæve Vinkel - Benny Tybo

Han har aldrig påstået, han er guds bedste barn. Til gengæld forsikrer han...

Tema & Profiler

Spanske Robert Muguerza viser danskerne Granada – på dansk

Han voksede op i Málaga med en baskisk far og en engelsk mor og gik i skole...

Tema & Profiler

Vis mig din landsby – Maria Henningsen og Benalgalbón

Oferta, oferta, oferta, råber grønthandlerne, mens jeg bevæger mig igennem ...

Tema & Profiler

Pandora ekspanderer voldsomt i Spanien

Det danske smykkefirma Pandora har store forventninger til det spanske mark...

Tema & Profiler

Coworking-kontorer skyder frem på Costa del Sol – og alle an…

Unge entreprenører og freelancere søger i højere grad mod co-working kontor...

Tema & Profiler

Vis mig din landsby – Jens Klausen

I 638 meters højde sidder vi, dyrlægen Jens Klausen på 81 og jeg, og nyder ...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Janne Valentin Lassen

Vi kender hende som den søde, stille blomsterpige. Men bag det bløde smil o...

Tema & Profiler

En dag med – ejendomsformidler og livsstilsekspert, Martin J…

M21 hedder firmaet, Martin Juncher hedder manden. For syv år siden tog han ...

Tema & Profiler

Plastik-diæt - Del 3

Efter artiklen om mikroplast i La Danesas martsudgave i år har redaktionen ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com