La Danesa på Youtube

”Forvent intet, og få alt”

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Forvent intet, og få alt! Hvordan kan man få alt af intet? Vil nogle måske spørge. Hvorfor forvente intet? Vil andre måske spørge. Hvad er der i vejen med at forvente? Der er intet i vejen med at forvente. Dog kan jeg spørge; hvad får mennesket ud af at forvente i forhold til at forvente intet?
 
Mennesket lever livet fuld af forventning. Forventninger til livet i sig selv, Forventninger til sig selv, forventninger til andre mennesker og forventninger til den verden, som mennesket lever i.
 
Hvad vil det egentlig sige at forvente? Hvad betyder det at forvente? Hvilken betydning har det for mennesket og det liv, som mennesket lever i relation til sig selv og andre mennesker?
 
En forventning er en forestilling eller en formodning om nogen eller noget. Denne forestilling eller formodning hører fremtiden til med sigte mod noget positivt, noget glædeligt. Dynamikken bag dette sigte, denne forventning handler om motivation.
 
Man kan sige at forventningen består i en forklædning af denne motivation. Forstået på den måde, at forventning til nogen eller noget i sig selv rummer en vis motivation. Jeg skal ville forvente.
 
Forventning handler derved om at ville opnå noget i forhold til det menneske man står over for eller en given situation. Ønsket om at opnå noget rummer et bagvedliggende motiv. Det at ville opnå noget handler derved om motivation.
 
Hvorfor ville forvente noget, som man ikke med sikkerhed kan opnå? Hvorfor udsætter mennesket sig for denne usikkerhed?
 
Man får lyst til spørge om mennesket med denne oprindelige forventning forventer og sigter efter denne sikkerhed? Og handler det i grunden om, at denne motivation i sig selv er en oprindelig forventning? Hvad menes med oprindelig forventning?
 
Det må handle om, at mennesket vil forvente. Og kan forvente, ikke mindst.
 
Denne villen har fundament i menneskets vilje. Man kan sige at forventning til nogen eller noget både rummer en villen og en kunnen til det, der er forventning om. Således træder menneskets vilje i karakter så at sige som en villen og kunnen.
 
Ifølge den tyske filosof Arthur Schopenhauer er mennesket vilje. ”Der er tale om en helt umiddelbar, uformidlet bevidsthed om os selv som villende hvor objekt og subjekt falder sammen (jeg er vilje) ”. Dette ”jeg er vilje” kan forstås på den måde, at på den ene side er viljen drivkraft hos mennesket, på den anden side er viljen grundløs og endeløs. Viljen er grundløs og endeløs, da den er immanent. Viljen er i os mennesker. Viljen er nøglen til livet. Jeg vil leve. Jeg vil livet. Vilje er som en medalje. Hvor bagsiden af medaljen er villen. Denne villen kan favne uendelige bestræbelser, som kan føre til lidelse. Vi mennesker er vel begærlige. Viljen, begærligheden vil sig selv mere end den til tider i realiteten formår, og kan gøre sig selv ulykkelig – jeg er vilje, jeg vil, jeg er ulykkelig. Viljen er det ”begærlige og ustyrlige barn” i os alle. Schopenhauer kalder dette for viljens egoisme.
 
Og fortsætter. ”Mennesket er ikke længere herre i eget hus, men underlagt en blind stræben”.
 
Men hvad har alt denne snak om vilje med forventning at gøre? Det har rigtig meget med forventning at gøre! Man kan sige, at mennesket som vilje (immanent) med en vilje (drivkraft eller motivation) både kan forvente noget og forvente intet.
 
Det er menneskets valg via sin vilje at forvente noget og forvente intet. Lad os se på, hvad det egentlige betyder for mennesket at forvente noget. Med hvilket motiv har mennesket forventninger?
 
Som beskrevet er forventning fremtidsbestemt og beror derved på en form for usikker i forhold til denne fremtid. Vi ved ikke, hvad der ligger forud, og det kan skabe usikkerhed. Med en forventning om noget skaber vi på en måde en fiktiv sikkerhed i form af en positiv eller negativ forestilling eller formodning. Vi kender alle følgende udsagn: ”Jeg forventer det værste”. Og hvorfor gør vi det? Højst sandsynlig for at udgå skuffelse. Men skal vi være ærlige over for os selv (og det er vel at foretrække), så er den skuffelse svær at undgå. Lige så kan jeg vælge at forvente det
bedste. Skuffelsen kan opstå i samme grad, som at forvente det værste.
 
Så hvorfor forvente noget? Hvorfor udsætte os selv for den lidelse, som i bund og grund ligger i viljens magt til at vælge at forvente noget, og derved udsætte os selv for en mulig skuffelse. Hvorfor ikke vælge at forvente intet, og få alt?
 
Ikke at forvente og forvente intet er ikke det samme. At forvente intet er nemlig at forvente, der forventes blot intet. Ikke at forvente er en negation og negligering af det at forvente.
 
At forvente er en del af menneskets følelsesmæssige behovsmønster blandt andet set i relation til tid. Tiden må vi filosofere over på et andet tidspunkt.
 
Som en del af dette følelsesmæssige behovsmønster skal menneskets evne til at forvente ikke afvises, ikke finde sted. Det handler blot om at skabe bevidsthed og klarhed om, hvad forventning betyder, og hvorfor mennesker føler behov for at forvente samt hvad mennesket forventer. Tænk en gang at kunne forvente intet og hvad der så end byder sig i forhold til denne forventning skal ses i forhold til dette "intet", derved opnås "alt". Hvad er da dette "alt"? Det er blot alt i forhold til intet.
 
Intet er ikke blot ikke noget. For at intet kan være ikke noget skal det ses i forhold til noget andet. I denne sammenhæng skal det ses i forhold til at forvente noget og forvente intet. Blot denne sondring gør intet til noget. Men hvad er det da for noget dette intet? Det er faktisk ikke andet end noget.
 
For at kunne forvente intet, må du stille dig selv det spørgsmål: Forvente intet i forhold til hvad? Svaret er i forhold til at forvente noget. Netop forholdet mellem de to; intet og noget udgør dette noget som en forklaring på at forvente intet.
 
Meningen med denne slutning er en overbevisning om, at mennesket kan skåne sig selv for skuffelse, fortvivlelse, ulykkelighed samt andre ikke glædelige følelser ved just at forvente intet. At forvente intet kan umuligt føre til skuffelse, fortvivlelse, ulykkelighed, etc. Fordi der ikke er noget at blive skuffet, fortvivlet, ulykkelig over. Der er blot alt at få!
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Store smagsoplevelser fra Valencia

Valencia-provinsen har altid været kendt for dens mange rismarker, og som en naturlig følge deraf, e...

Gastronomi

Den Skæve Vinkel - Benny Tybo

Han har aldrig påstået, han er guds bedste barn. Til gengæld forsikrer han, at han altid opfører sig...

Tema & Profiler

Spanske Robert Muguerza viser danskerne Granada – på dansk

Han voksede op i Málaga med en baskisk far og en engelsk mor og gik i skole i Torremolinos, der også...

Tema & Profiler

Kristian Lilholt koncert i Margrethekirken

Kristian Lilholt og band ”Margethekirkens husorkester” giver koncert 18. januar Vi kan vist godt ko...

Kultur

Doc Houlind i topform

Operation vel overstået - og nu venter Costa del Sol, England og New Orleans Vi har sat h...

Kultur

Karen Brinck - Kunsthåndværker, designer og skulptør udstill…

Karen Brinck er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i 1973 og har i mere end 40 år arbejdet med desig...

Kultur

Vis mig din landsby – Maria Henningsen og Benalgalbón

Oferta, oferta, oferta, råber grønthandlerne, mens jeg bevæger mig igennem det lokale marked i Rincó...

Tema & Profiler

Sabor a Málaga: Campo Bética

Tilsætninger, økologisk konserveringsmiddel og en hel del økoprodukter I en familievirksomhed med k...

Gastronomi

Sport

Borjas håb brast

Den 25-årige forward frøs i Wales, men varmen på Costa del Sol bragte ham ikke tilbage på toppen – han er symptomatisk for Málagas fiasko. Vi møder Borja Bastón storsmilende på Málaga CFs træningsanlæg ved hans tiltrædelse i klubben på en lejeaftale fra Swansea City i Wales. Den 1,91 cm høje gut, f...

Sport

Hole in one på Lauro Golf

Tirsdag d 14 November 2017 blev en stor dag for Liss. Hun lavede nemlig Hole en One på hul 11 , det 95 meter lange par tre-hul på Lauro Golf. Da det netop skete en tirsdag og så i den skandinaviske gruppe med godt 70 spillere, gjorde bestemt også de andre spillere glade, da Liss straks bød på dejli...

Golf

Cirkus-kaptajnen

Historien om Recio, der blev opereret, blev far og gift og nu er en omstridt Málaga-anfører. Uafbrudt fightende og gestikulerende overfor dommeren skiller han sig ud på Málagas CF La Liga-hold i dets bestræbelser på at finde fodfæste i den bedste spanske række. Hans gode borgerlige navn er José Lui...

Sport

Klubmesterskab på Rio Real

For andet år i træk samlede Vikingos Golf 44 spillere til Klubmesterskab på Rio Real med Nordea v. Jesper Hertz som sponsor og de gæve vikinger kom med høje forventninger og godt humør til matchen. Rio Real rangerer blandt de absolut bedste golfbaner på Costa del Sol og var igen en smuk oplevelse, v...

Golf

Udflugter & Rejser

Romernes plejehjem, Montecorto og Setenil de las Bodegas

Vi er taget op nord for Ronda for at se på de herligheder, der gemmer sig der. Først skal vi besøge den plejehjemsby, som de romerske soldater fik bygget til sig selv, når de ikke længere kunne kæmpe...

Udflugter & Rejser

Glamping i olivenland

Glamping er et ord, der er sat sammen af ´glamour´ og ´camping´. Glamping er altså glamourøs camping. Det kan være camping i specielle telte, som er lækkert indrettet og har eget bad, eller det kan væ...

Udflugter & Rejser

En weekend i Córdoba

Córdoba er en af de mest fodgængervenlige byer, du kan bruge en weekend i. Selve centrum er ikke uoverkommeligt stort, og de fleste seværdigheder kan nås på gåben indenfor en rimelig tid. Du får kultu...

Udflugter & Rejser

Gastronomi

Store smagsoplevelser fra Valencia

Valencia-provinsen har altid været kendt for dens mange rismarker, og som en naturlig følge deraf, e...

Gastronomi

Sabor a Málaga: Campo Bética

Tilsætninger, økologisk konserveringsmiddel og en hel del økoprodukter I en familievirksomhed med k...

Gastronomi

Pan Deluxe – norske og danske bagetraditoner forenes på Cost…

I de sidste år er det blivet stadig mere populært med lowcarb diæter, som kort fortalt drejer sig om...

Gastronomi

Kultur

Kristian Lilholt koncert i Margrethekirken

Kristian Lilholt og band ”Margethekirkens husorkester” giver koncert 18. januar Vi kan vist godt konstatere, at det er ...

Kultur

Doc Houlind i topform

Operation vel overstået - og nu venter Costa del Sol, England og New Orleans Vi har sat hinanden stævne på de...

Kultur

Karen Brinck - Kunsthåndværker, designer og skulptør udstill…

Karen Brinck er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i 1973 og har i mere end 40 år arbejdet med design, tekstil, kunst og...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Den Skæve Vinkel - Benny Tybo

Han har aldrig påstået, han er guds bedste barn. Til gengæld forsikrer han...

Tema & Profiler

Spanske Robert Muguerza viser danskerne Granada – på dansk

Han voksede op i Málaga med en baskisk far og en engelsk mor og gik i skole...

Tema & Profiler

Vis mig din landsby – Maria Henningsen og Benalgalbón

Oferta, oferta, oferta, råber grønthandlerne, mens jeg bevæger mig igennem ...

Tema & Profiler

Pandora ekspanderer voldsomt i Spanien

Det danske smykkefirma Pandora har store forventninger til det spanske mark...

Tema & Profiler

Coworking-kontorer skyder frem på Costa del Sol – og alle an…

Unge entreprenører og freelancere søger i højere grad mod co-working kontor...

Tema & Profiler

Vis mig din landsby – Jens Klausen

I 638 meters højde sidder vi, dyrlægen Jens Klausen på 81 og jeg, og nyder ...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Janne Valentin Lassen

Vi kender hende som den søde, stille blomsterpige. Men bag det bløde smil o...

Tema & Profiler

En dag med – ejendomsformidler og livsstilsekspert, Martin J…

M21 hedder firmaet, Martin Juncher hedder manden. For syv år siden tog han ...

Tema & Profiler

Plastik-diæt - Del 3

Efter artiklen om mikroplast i La Danesas martsudgave i år har redaktionen ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com