tilmeld nyhedsmail

"Du bliver ikke rig af store indtægter, men af små udgifter"

- er denne families motto, men det kunne lige så vel være ”die with memories – not with dreams”, for de tager spartansk livsstil og vinterferie til helt nye højder.

Det var en træt og stresset Nick Leschly, der for fire år siden trak stikket, og tog sin kone og deres otte måneder gamle søn med på ferie til ’de varme lande’.
”Jeg har været i restaurationsbranchen i 23 år, og arbejdede på det tidspunkt som souschef et større sted. Det er et hektisk miljø, og jeg havde brug for at finde ind til mig selv og vores lille familie, så vi tog fire måneder ud af kalenderen,” fortæller Nick, da jeg møder ham og hustruen Nete Maj Højgaard på en café i Algarrobo øst for Málaga på det, der nu er deres fjerde månedslange vinterferie. I en slynge over brystet bærer Nete Maj datteren Nia Luna på syv måneder, der lige nu tager en lur op ad sin mor. Sønnen Neo på fire passer morfar, der har rejst sammen med den lille familie næsten, siden de påbegyndte turen i januar.
 

”Vi er os det meget bevidst, at levede vi ikke efter Less is more – med alt, hvad der sig tilhører af hullet tøj, fastbrændselsfyr, en gammel bil, genbrugstøj til ungerne og et billigt hus i det, der så fejlagtigt kaldes udkants-Danmark, så havde vi ikke den luksus og frihed til at kunne leve, som vi gør. Leve det liv, der for os giver allermest mening.”

To voksne, to rygsække, en fireårig og et spædbarn

Familien har været omkring i Portugal og i Spanien som en form for ’moderne nomader’, og snart rejser de retur til Danmark. Nomadeferien er denne gang foregået med deres nyeste tilføjelse, Nia Luna, der kun var tre måneder, da de forlod Danmark.
Første gang, Nick og Nete tog på ’vintertræk’, havde de kun sønnen Neo, som dengang var otte måneder. De tog til Mauritius – destinationen blev valgt ud fra, hvilket land de kunne opholde sig længere tid uden visum og uden et hav af vaccinationer af hensyn til det lille barn. Året efter tog de til Barbados, hvor de blev så gode venner med en familie på øen, at de vendte tilbage igen næste år. Da fik de lov at låne familiens ’gæstebolig’ – en ombygget gammel bus.
”Her blev jeg virkeligt presset på minimalismen,” fortæller Nick, der havde det en anelse svært med de kryb, de også delte bussen med. ”Vi kaldte os Bubber og B.S. Christiansen, hvor det altså var Nete, der var B. S.,” griner han.

Sæt forventningerne ned

Det er nu fjerde år, de tager på vintertræk ned i varmen, men hvordan får en familie på fire råd til det?
”Vi lejer små lejligheder med kun det mest nødvendige via Airbnb en måned ad gangen, da det er billigere end en uge ’her og der’. Jeg arbejder en del i løbet af sommeren - selvom vi lever spartansk, skal der jo stadig penge til, men for os handler det om at skrue ned for forventningerne,” fortæller Nick, og Nete Maj tilføjer, at når man rejser sammen som familie med blot et par rygsække, finder man virkelig ud af, hvilke ting der er vigtige i ens liv, og hvilke man kan undvære.

Kort vej til ”den gode forbruger”

”Vi er os det meget bevidst, at levede vi ikke efter ’less is more’ – med alt, hvad der sig tilhører af hullet tøj, fastbrændselsfyr, en gammel bil, genbrugstøj til ungerne og et billigt hus i det, der så fejlagtigt kaldes udkants-Danmark, så havde vi ikke den luksus og frihed til at kunne leve, som vi gør. Leve det liv, der for os giver allermest mening,” skriver parret på deres blog Et liv som livsnyder – en familie i bevægelse, hvor de deler oplevelser fra både ude og hjemme.
Som de sidder her på strandcaféen, ligner de en hvilken som helst anden lykkelig, ferierende boheme-familie. Men der kan være kort vej tilbage til ’den gode forbruger’, indrømmer Nete:
”Vi har lige tilbragt tre dage i Málaga centrum, som vi var helt vilde med. Men vi oplevede begge, hvor nemt det er at blive lullet ind i ’købe-møllen’, når man går blandt glitrende, spændende produkter i butiksvinduerne – vi formåede dog at stoppe op og mærke efter vores værdier og købte altså ikke noget.” Den spartanske livsstil er dog ikke noget, der gør familien fattig, tværtimod:
”Vi har masser af kærlighed til hinanden, og vores børn vokser op og lærer, at man godt kan give slip på ting og stadig have. Vi køber altid nogle stykker legetøj til Neo på rejserne. Når vi tager hjem igen, kan vi ikke have alt legetøjet med, og så får han lov til at beholde et par stykker, og give resten til andre børn. Det har han haft det helt fint med, og det lærer ham også glæden ved at give – især hvis det er til andre, der ikke selv har så meget,” fortæller Nete.
”Når man har rejst til nogle af de dele af verden, hvor menneskene er allermest fattige, og de alligevel kan åbne deres hjem og invitere dig på middag i deres ydmyge bolig, går det op for dig, at du langt fra er fattig,” tilføjer Nick.

One size doesn’t fit all

”Vi har fundet den opskrift på det gode liv, der passer lige til os, men det er langt fra en løsning, der passer alle familier. For os var ligningen mellem luksus og tid bare umulig at få til at gå op med et almindeligt 8-16 job. Derfor fandt vi denne lidt skæve løsning, hvor vi kan få råd til at rejse sammen i længere perioder,” forklarer Nick.
Parret har fortsat mange drømme, men status skal ikke være målet for dem:
”Fordi man står af ræset, mister man jo ikke sine ambitioner,” fortæller Nick. Undervejs på deres rejser har parret forfattet en bog - Ildfluer i natten er titlen på deres første værk, der er en filosofisk voksenfortælling. Bogen udkom i december og kan købes som e-bog og paperback. Parret arbejder nu på deres anden udgivelse og det er drømmen, at de skal kunne leve af skriveriet, som jo kan foregå hvor som helst, f.eks. på en sandstrand i sydens sol.
Foreløbig må sydens sol dog vige for noget helt andet, nemlig Norges skønhed. Parret (primært Nick) har fået job – penge skal der jo til. Og den lille familie flytter derfor op på toppen af et fjeld i Norge, hvor de skal bo i en lille bjælkehytte og have deres daglige gang på et højfjeldshotel.
”Det bliver noget af en kontrast til det, vi har været omgivet af de sidste mange år og især de varme himmelstrøg, vi har levet under i Spanien og Portugal, men vi glæder os enormt meget.”
 

UdskrivE-mail

Markedshallen Las Atarazanas - Et skibsværft fyldt med tomat…

Markedshallen Las Atarazanas Det er nemt at overse markedshallen Las Atarazanas i Málaga, hvor den ...

Kultur

Juice Bar i Vitamina - hvorfor juice?

Mange af os har nedsat fordøjelse, hvilket nedsætter kroppens evne til at optage næringsstoffer fra ...

Helse & Sundhed

Endelig er Natalia (igen) dansk statsborger

Velkomstkomiteen i Málaga lufthavn, der kunne byde Natalia velkommen efter at have været i Danmark m...

Tema & Profiler

En dag med – den danske konsul Marisa Moreno Castillo

”Nu har du vel husket at tage dine vitaminer?” spørger en velmenende sjæl, da jeg fortæller, at jeg ...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Lonni Snitker

Hun er kendt som den danske bankpige på Costa del Sol. Igennem 25 år har Lonni Snitker åbnet konti, ...

Tema & Profiler

Fertilitetsturisme – kvinden og ægget

De fleste turister vælger at tage til Costa del Sol for at holde badeferie, nyde kulturen og gastron...

Tema & Profiler

Sport

La Liga-start med et nyt Málaga-team

Der er langt op til en spændende La Liga-start for Málaga CF mandag den 21. august kl. 22 på Estadio La Rosaleda i Málaga, hvor modstanderen er Eibar fra Baskerlandet. Ikke færre end otte nye spillere er kommet til træner Michels trup, efter 13 er forsvundet – holdt op, solgt eller lejet ud. Topna...

Sport

Uroen ulmede - og nu strid mellem sheiken og Michel

Uroen ulmede- og nu strid mellem sheiken og Michel Ved La Liga-starten: Málaga CF med ryggen mod muren med et helt nyt hierarki(klubben solgte spillere for 33 mio. euro og købte for 9.7 mio.) uden stjernenavn.   Optimismen lyste ud af alle, da sidste sæson sluttede på forrygende vis. Efter b...

Sport

Mange spiller golf - Men få kan reglerne

Det udsagn hørte folkene bag GolfQuis ofte, og det besluttede de sig for at gøre noget ved.   Alle eksperter siger, at jo bedre man er til regler, desto bedre er man på banen, og jo lavere bliver ens golfhandicap. Derfor er det vigtigt, at man kan reglerne.   GolfQuis er udviklet i sam...

Golf

Rekordtid i Málaga CF for sheiken - Løsningen blev problemet

Og hvad med fremtiden i Málaga CF med den utilregnelige og lidet tillidsvækkende sheik Al-Thani ved roret. Han er nu den, der har siddet længst i spidsen for klubben, hvis økonomi han lynhurtigt forværrede og bragte klubbens omdømme i miskredit.   With pleasure – med glæde! Den altid smile...

Sport

Udflugter & Rejser

Den énarmede katedral i Málaga

  Katedralens officielle navn er Nuestra Señora de la Encarnación, men i folkemunde er den blot kendt som ”la Manquita” – den enarmede, grundet kirkens ene tårn, som gør det altoverskyggende t...

Udflugter & Rejser

Tarifa – mongolske telte og militære bunkers

Jeg slår øjnene op og kigger direkte op i det runde loft, hvor dampbøjede trælameller holder teltdugen hævet højt oppe over os. En mild levante-vind har holdt os kølige hele natten, som vi har tilbrag...

Udflugter & Rejser

Higuerón floden og den store kærlighed

Higuerón floden er en smuk, lille flod, der ligger ved foden af den skønne landsby Frigiliana. Eller rettere sagt: Frigiliana er anlagt på den vestlige side af Higuerón, på et klippeparti højt over fl...

Udflugter & Rejser

Gastronomi

Hold på sommeren

Det er blommesæson, og frugthandlernes boder bugner af dem. Tag blommerne med ind i den nye sæson ve...

Gastronomi

Sabor a Málaga starter samarbejde med cøliakiforbundet i Mál…

En af de seneste nyheder hos Sabor a Málaga er samarbejdet med Málagas cøliakiforbund Asociación de ...

Gastronomi

Vin - og din mad

Ud over at være en god tandlæge har Anders nu bevist, at han også er god i køkkenet. Da vi ringer på...

Gastronomi

Kultur

Markedshallen Las Atarazanas - Et skibsværft fyldt med tomat…

Markedshallen Las Atarazanas Det er nemt at overse markedshallen Las Atarazanas i Málaga, hvor den ligger klemt inde bl...

Kultur

Galleri Art Club præsenterer udstilling med David Utzon

David Utzon, barnebarn af Jørn Utzon udstiller sine fantastiske malerier for første gang i udlandet i Galleri Art Club b...

Kultur

Et stykke historie på fire hjul

Da man i 1957 startede fabrikationen af Seat 600 i Barcelona, fik det halve Spanien hjul at køre på – og det med en moto...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Endelig er Natalia (igen) dansk statsborger

Velkomstkomiteen i Málaga lufthavn, der kunne byde Natalia velkommen efter ...

Tema & Profiler

En dag med – den danske konsul Marisa Moreno Castillo

”Nu har du vel husket at tage dine vitaminer?” spørger en velmenende sjæl, ...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Lonni Snitker

Hun er kendt som den danske bankpige på Costa del Sol. Igennem 25 år har Lo...

Tema & Profiler

Fertilitetsturisme – kvinden og ægget

De fleste turister vælger at tage til Costa del Sol for at holde badeferie...

Tema & Profiler

Boganmeldelse: 'At dø for at leve' af Anita Moorjani

For nylig genlæste jeg Anita Moorjani’s bog ”At dø for at leve”, “Dying to ...

Tema & Profiler

Sidste skud i bøssen

Sommeren har været lang og varm. Det samme kan siges om landets anklagebænk...

Tema & Profiler

Hajer i Middelhavet – myter og fakta

Til stor skræk og overraskelse, og måske skulle man tilføje; til mediernes ...

Tema & Profiler

Plastik-diæt – Del 1

Plastik-diæt i køkkenet I martsudgaven af La Danesa bragte vi artiklen "Mi...

Tema & Profiler

Dansk skole på Costa del Sol

Nordmændene og svenskerne kan noget her på Costa del Sol, som vi danskere i...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29