tilmeld nyhedsmail

De gråsnudede følgesvende

Adoptér en seniorhund – du får så uendeligt meget igen

Bag den grå pels, de gigtramte ben og de mælkefarvede øjne er der en sjæl, der har masser af kærlighed tilbage at give. Tusindvis af hunde efterlades på de spanske shelters hvert år, og de ældre hunde lades oftest tilbage i burene, mens deres yngre artsfæller adopteres først.
Mange tror fejlagtigt, at ældre hunde er havnet der, fordi de har adfærdsproblemer, men det behøver slet ikke være tilfældet. Nogle gange er ejeren gået bort og har ikke nogen at efterlade dyret hos. Uanset hvad årsagen måtte være, er det hjerteskærende at tænke på, at der er ældre hunde, der efterlades af den eneste familie, de nogensinde har kendt.
Selvom mange skandinaver har fået øjnene op for, at det mest humane er at adoptere en hund fra et shelter frem for at købe en hvalp fra en avler, er der fortsat mange, der viger udenom at adoptere en ældre hund, og det er en skam, for det har absolut sine fordele.
 
Heidi Boel, hundeinstruktør og adfærdsrådgiver, frivillig på Adanas shelter i Estepona, fortæller:
”Vælger man at redde et ældre hundeliv, gør man en ekstra god gerning, da de ofte er oversete på internaterne. Hvalpe og unghunde overskygger de smukke og triste grå snuder. Man kan se, at de kæmper for at holde livet ud på internaterne.
Der er mange fordele ved at adoptere en ældre hund, der bare er taknemmelig for et trygt hjem med et roligt hjørne, en blød seng, lidt kærlig opmærksomhed, et par daglige rolige gåture og mad. Det er nemme og taknemmelige hunde. Her på Adana har vi seniorhunde i alle størrelser og modeller, der venter længselsfuldt på et trygt hjem.”
 
Du ved, hvad du får. Ældre hunde er fuldt udvoksede, og du risikerer derfor ikke at stå med hund, der vokser dig over evne. Desuden kan du opleve hundens personlighed, som den er, og skal ikke først vente på, at hvalpen vokser op og får en personlighed, der måske ikke passer så godt til din egen.
 
Motion i lavt tempo. Hvor en unghund gerne skal underholdes hele tiden, er en ældre hund ofte tilfreds med et par småture i parken om ugen i jeres eget tempo. Og så er den måske mere tilfreds blot ved en stund på sofaen sammen med dig.
 
En seniorhund skal ikke gøres renlig. Du slipper for besværet med at få hvalpen til at forstå, at dens lille blære skal tømmes i haven – ikke på stuegulvet. De fleste seniorhunde har allerede boet i familiehjem og er derfor vant til mennesker, børn og andre dyr.
 
luna

Elsebeth og Luna

Elsebeth bor på Costa del Sol og adopterede podenco-hunden Luna på 10 år i januar måned. I forvejen har hun hunden Oscar.
 
”Hun var længe om overhovedet logre, og det er først for nylig, at hun har turdet komme op i sengen til os andre,” fortæller Elsebeth, der nyder at se de små fremskridt, der sker for Luna dag for dag, hvor hun bliver mere modig og rolig.
”De sagde på shelteret, hvor vi adopterede hende fra, at hun nok var blevet brugt til avlshund på en hvalpefabrik, så det er ikke sikkert, at hun overhovedet har været vant til, at bo i en familie, men det går nu rigtig godt for hende,” fortæller Elsebeth om det nye familiemedlem.

Susanne og VitoSusanne og Vito

Vito var ca. 8 år, da han flyttede ind hos Susanne i Danmark. Susanne havde netop mistet en hund, og havde egentlig ikke planlagt at få flere hunde, da videoen af Vito fra en kennel på Costa del Sol poppede op på Facebook.
 
”Han skulle bare herhjem og bo,” tænkte Susanne, der altså i forvejen havde to hunde, der også havde været spanske gadehunde.
”Det gik forbavsende nemt og hurtigt med at få ham herop og han faldt også vildt nemt til hos de andre hunde. Faktisk er det lidt ham, der bestemmer over de andre,” fortæller Susanne, der opkaldte hunden efter Vito Corleone fra Godfather filmen – så den ’bossy’ attitude passer nok meget godt.
”Vito er en sød og kærlig hund og han er pot og pande med vores barnebarn på 4 år. Vi mærker kun, at han er en ældre hund, fordi han godt kan være lidt stivbenet, og så er han begyndt at få en grå maske i ansigtet,” fortæller Susanne, der håber på mange flere år med Vito.
 

Sascha og Samson

”Min kæreste og jeg besøgte et shelter i Málaga for at se på en anden hund. Da vi så gik rundt og snakkede om det, så vi lige pludselig Samson ligge ligeså stille for sig selv i et andet bur. Han var ikke ivrig efter at komme hen, men vi faldt for hans store hoved, og da vi satte os ned og kaldte på ham, kom han med det samme. Vi stak hånden ind for at sige hej til ham og så lænede han sig op af tremmerne og var næsten ved at brække vores hænder, fordi han var så kælen. Og så var den beslutning ligesom truffet,” fortæller Sascha om adoptionen af Samson, der fylder syv år til sommer.
 
Var det bevidst, at I valgte en ’voksen’ hund?
”Vi tænkte slet ikke på alder. Mere på personlighed og temperament. Samson har altid været en nem hund - han startede med at ligge ude på terrassen de første to nætter, men fandt hurtigt ud af, det var hyggeligere at være inde hos os,” fortæller Sascha, der i dag bor i Danmark sammen kæresten og Samson.
 
samson
 

UdskrivE-mail

Markedshallen Las Atarazanas - Et skibsværft fyldt med tomat…

Markedshallen Las Atarazanas Det er nemt at overse markedshallen Las Atarazanas i Málaga, hvor den ...

Kultur

Juice Bar i Vitamina - hvorfor juice?

Mange af os har nedsat fordøjelse, hvilket nedsætter kroppens evne til at optage næringsstoffer fra ...

Helse & Sundhed

Endelig er Natalia (igen) dansk statsborger

Velkomstkomiteen i Málaga lufthavn, der kunne byde Natalia velkommen efter at have været i Danmark m...

Tema & Profiler

En dag med – den danske konsul Marisa Moreno Castillo

”Nu har du vel husket at tage dine vitaminer?” spørger en velmenende sjæl, da jeg fortæller, at jeg ...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Lonni Snitker

Hun er kendt som den danske bankpige på Costa del Sol. Igennem 25 år har Lonni Snitker åbnet konti, ...

Tema & Profiler

Fertilitetsturisme – kvinden og ægget

De fleste turister vælger at tage til Costa del Sol for at holde badeferie, nyde kulturen og gastron...

Tema & Profiler

Sport

La Liga-start med et nyt Málaga-team

Der er langt op til en spændende La Liga-start for Málaga CF mandag den 21. august kl. 22 på Estadio La Rosaleda i Málaga, hvor modstanderen er Eibar fra Baskerlandet. Ikke færre end otte nye spillere er kommet til træner Michels trup, efter 13 er forsvundet – holdt op, solgt eller lejet ud. Topna...

Sport

Uroen ulmede - og nu strid mellem sheiken og Michel

Uroen ulmede- og nu strid mellem sheiken og Michel Ved La Liga-starten: Málaga CF med ryggen mod muren med et helt nyt hierarki(klubben solgte spillere for 33 mio. euro og købte for 9.7 mio.) uden stjernenavn.   Optimismen lyste ud af alle, da sidste sæson sluttede på forrygende vis. Efter b...

Sport

Mange spiller golf - Men få kan reglerne

Det udsagn hørte folkene bag GolfQuis ofte, og det besluttede de sig for at gøre noget ved.   Alle eksperter siger, at jo bedre man er til regler, desto bedre er man på banen, og jo lavere bliver ens golfhandicap. Derfor er det vigtigt, at man kan reglerne.   GolfQuis er udviklet i sam...

Golf

Rekordtid i Málaga CF for sheiken - Løsningen blev problemet

Og hvad med fremtiden i Málaga CF med den utilregnelige og lidet tillidsvækkende sheik Al-Thani ved roret. Han er nu den, der har siddet længst i spidsen for klubben, hvis økonomi han lynhurtigt forværrede og bragte klubbens omdømme i miskredit.   With pleasure – med glæde! Den altid smile...

Sport

Udflugter & Rejser

Den énarmede katedral i Málaga

  Katedralens officielle navn er Nuestra Señora de la Encarnación, men i folkemunde er den blot kendt som ”la Manquita” – den enarmede, grundet kirkens ene tårn, som gør det altoverskyggende t...

Udflugter & Rejser

Tarifa – mongolske telte og militære bunkers

Jeg slår øjnene op og kigger direkte op i det runde loft, hvor dampbøjede trælameller holder teltdugen hævet højt oppe over os. En mild levante-vind har holdt os kølige hele natten, som vi har tilbrag...

Udflugter & Rejser

Higuerón floden og den store kærlighed

Higuerón floden er en smuk, lille flod, der ligger ved foden af den skønne landsby Frigiliana. Eller rettere sagt: Frigiliana er anlagt på den vestlige side af Higuerón, på et klippeparti højt over fl...

Udflugter & Rejser

Gastronomi

Hold på sommeren

Det er blommesæson, og frugthandlernes boder bugner af dem. Tag blommerne med ind i den nye sæson ve...

Gastronomi

Sabor a Málaga starter samarbejde med cøliakiforbundet i Mál…

En af de seneste nyheder hos Sabor a Málaga er samarbejdet med Málagas cøliakiforbund Asociación de ...

Gastronomi

Vin - og din mad

Ud over at være en god tandlæge har Anders nu bevist, at han også er god i køkkenet. Da vi ringer på...

Gastronomi

Kultur

Markedshallen Las Atarazanas - Et skibsværft fyldt med tomat…

Markedshallen Las Atarazanas Det er nemt at overse markedshallen Las Atarazanas i Málaga, hvor den ligger klemt inde bl...

Kultur

Galleri Art Club præsenterer udstilling med David Utzon

David Utzon, barnebarn af Jørn Utzon udstiller sine fantastiske malerier for første gang i udlandet i Galleri Art Club b...

Kultur

Et stykke historie på fire hjul

Da man i 1957 startede fabrikationen af Seat 600 i Barcelona, fik det halve Spanien hjul at køre på – og det med en moto...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Endelig er Natalia (igen) dansk statsborger

Velkomstkomiteen i Málaga lufthavn, der kunne byde Natalia velkommen efter ...

Tema & Profiler

En dag med – den danske konsul Marisa Moreno Castillo

”Nu har du vel husket at tage dine vitaminer?” spørger en velmenende sjæl, ...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Lonni Snitker

Hun er kendt som den danske bankpige på Costa del Sol. Igennem 25 år har Lo...

Tema & Profiler

Fertilitetsturisme – kvinden og ægget

De fleste turister vælger at tage til Costa del Sol for at holde badeferie...

Tema & Profiler

Boganmeldelse: 'At dø for at leve' af Anita Moorjani

For nylig genlæste jeg Anita Moorjani’s bog ”At dø for at leve”, “Dying to ...

Tema & Profiler

Sidste skud i bøssen

Sommeren har været lang og varm. Det samme kan siges om landets anklagebænk...

Tema & Profiler

Hajer i Middelhavet – myter og fakta

Til stor skræk og overraskelse, og måske skulle man tilføje; til mediernes ...

Tema & Profiler

Plastik-diæt – Del 1

Plastik-diæt i køkkenet I martsudgaven af La Danesa bragte vi artiklen "Mi...

Tema & Profiler

Dansk skole på Costa del Sol

Nordmændene og svenskerne kan noget her på Costa del Sol, som vi danskere i...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29