tilmeld nyhedsmail

Den Skæve Vinkel - Mette Nør Mønsted

Hun kan sidde i Benalmádenas sommerfuglepark og skrive på sin fantacy-bog om en pige, der er halv sommerfugl halvt menneske. Hun kan også sidde på en af kystens nye eco-caféer i fuld gang med en ny kostartikel. Eller stå i hjemmet med pensler og staffeli.
Hænderne og tankerne står aldrig stille på Mette. Men det gør ikke spor – blot der er styr på dem.
 
Det er på nettet og de sociale medier de fleste har stødt på Mette Nør Mønsted. Her er hun yderst aktiv, for hun er et aktivt væsen, som ved, kan og oplever en masse. Og hun deler gerne det hele med andre.

Den blotte blogger

Mette er det, som på moderne dansk hedder en blogger. På sin blog mettenoer.com og Facebook publicer hun flittigt artikler om kost, helse, motion, rejser, yoga, psykologi og andet godt fra hjertet. Og hun er ikke bange for at blotte sig.
”Jeg har meget på sinde, og åbner mig gerne. Det gør ikke spor, at folk trænger indtil min sjæl,” fortæller Mette, som ikke skjuler, hun har en lidt anderledes vinkel på flere af livets facetter. ”Jeg skriver oftest om ganske almindelige hverdagsting. Min hensigt er at inspirere og få folk til at reflektere.”

Spis kærlighed

Kost er et af de emner, som interesserer Mette mest. Hun er sikker på, at kost kan ændre meget, give os mere energi og få os i bedre balance. Mette tøver sågar ikke med at kalde god kost for funktionel medicin. Det har hun en god grund til.
”Da min ældste søn var syv år gammel, led han af Tourettes syndron. Lægerne gav mig deres råd, men jeg ville ikke fylde min dreng med medicin. I stedet gik jeg til en ernæringsterapeut, som via kostændring og kosttilskud helbredte min søn,” fortæller Mette.
Hun blev så betaget af resultaterne, at hun efterfølgende selv tog uddannelsen. ”Sund kost er kærlighed til dig selv. Vi har her alle de gode råvarer til at lave sund og lækker mad,” fortæller en meget sund, madglad Mette, som ikke tøver med at give et helsetip.
”Spis fisk, avocado og olivenolie, som er rig på de sunde fedtstoffer – altså celle fedt og ikke delle fedt. Kombiner det med en multivitamin og gerne magnesium til natten. Det er med til at holde sig sund,” siger Mette, som er stor fortaler for basisk kost. Hun hæfter sig i, at Otto Warburg vandt nobelprisen, fordi han fandt ud af, at kræftceller kun overlever i ilt fattigt blot. Derfor spiser Mette så basisk som muligt. Eneste bivirkning er mere energi, smukkere hud og større sundhed.

Den øverste etage

Det er bare ikke nok at spise sundt. Der ligger mere bag Mettes livsglæde.
”Det er vigtigt, at få hovedet med. Ofte er vi for hårde ved os selv og har en stemme i os, der siger, vi ikke gør det godt nok. Dén skal der arbejdes med, og vi skal huske at rose, acceptere og elske os selv,” mener Mette Nør, som selv har kæmpet med stress. Med tre børn, den yngste med helbredsproblemer, og masser af arbejde har Mette i perioder haft for meget om ørerne. Yoga og meditation hjalp hende tilbage på sporet.
”Man lærer at lukke af og få alt ud af hovedet. Alle har tid til det, for 5-10 minutter om dagen er nok. På nettet kan man downloade en gratis app,” er Mettes klare tip til folk, der har mistet den mentale balance. Samspillet mellem kost og det mentale er roden til hendes virksomhed.
”Body IQ er et pædagogisk spil til skolerne. Det lærer eleverne om krop og kost,” forklarer Mette. Spillet sælges i ti lande via bodyiq.com.

Multimennesket

Mette Nør satser stærkt på at gøre 2017 til et aktivt år. Hun vil have god tid til sin mand, Per, og børnene Phillip, Nicoline og Christopher. Og ikke mindst sig selv. Huset i Benalmádena skal færdigrenoveres og hun vil også have sin fantacy-bog om sommerfuglepigen og sin erotiske thriller færdigskrevet og udgivet.
”Til sommer går jeg sandsynligvis også i gang med en langdistanceuddannelse som psykoterapeut, for jeg er utrolig interesseret i, hvad der sker og hvordan vi arbejder i vores øverste etage,” slutter Mette, som også er begyndt at male igen. I sine helt unge dage gjorde hun kunsten til sin levevej og drev en overgang to gallerier. Der er mange bolde i luften.
Men det gør ikke spor, for Mette har styr på dem.
Der er masser at skrive om på bloggen.

Ti skæve til Mette

1. Hvad er den vildeste oplevelse, du har haft på Costa del Sol?
At se min 7-årige dreng klare sig på engelsk efter kun to måneder. Og så da jeg overvandt min højdeskræk på vandreturen ”El Caminito del Rey”. Fantastisk tur.
 
2. Hvis jeg vandt en million euro ville jeg...gøre noget for at hjælpe andre. Min hjerte ligger hos børnene.
 
3. Hvornår bliver du blød om hjertet?
Når jeg ser mine børn sove. Når de bare ligger helt stille uden at gøre noget.
Jeg bliver også blød, når folk gør noget uselvisk f.eks. hjælper en dame over gaden.
 
4. Tror du på gud?
Jeg er kulturkristen og tror på, der er mere mellem himmel og jord. Jeg er troende, men går ikke i kirke.
 
5. Tror du, Donald Trump bliver en god præsident?
Nej, jeg synes hverken om ham eller hans idéer.
Men demokratiet har talt og så kan vi kun sende nogle gode tanker og idéer efter ham.
 
6. Har du nogensinde røget en fed?
Ja, og jeg havde ti sjove minutter. Kun prøvet det én gang.
Jeg søger rusen et andet sted fra...
 
7. Jeg har aldrig forstået, at ...
utilfredse mennesker ikke gør en indsats for at ændre sig.
Ellers forstår jeg det meste af det, der sker i livet.
 
8. Er der noget, du for alvor har fortrudt i dit liv?
Ikke for alvor. Jeg ville gerne have taget et længerevarende uddannelse. Måske er det derfor, jeg i dag fordyber mig meget.
 
9. Har du en helt eller et forbillede?
Jeg har det svært med helte. Et forbillede kunne være en uselvisk type som
Dalai Lama.
 
10. Et tip til at blive mere positiv?
Vær selektiv i valget af din omgangskreds.
 

UdskrivE-mail

Markedshallen Las Atarazanas - Et skibsværft fyldt med tomat…

Markedshallen Las Atarazanas Det er nemt at overse markedshallen Las Atarazanas i Málaga, hvor den ...

Kultur

Juice Bar i Vitamina - hvorfor juice?

Mange af os har nedsat fordøjelse, hvilket nedsætter kroppens evne til at optage næringsstoffer fra ...

Helse & Sundhed

Endelig er Natalia (igen) dansk statsborger

Velkomstkomiteen i Málaga lufthavn, der kunne byde Natalia velkommen efter at have været i Danmark m...

Tema & Profiler

En dag med – den danske konsul Marisa Moreno Castillo

”Nu har du vel husket at tage dine vitaminer?” spørger en velmenende sjæl, da jeg fortæller, at jeg ...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Lonni Snitker

Hun er kendt som den danske bankpige på Costa del Sol. Igennem 25 år har Lonni Snitker åbnet konti, ...

Tema & Profiler

Fertilitetsturisme – kvinden og ægget

De fleste turister vælger at tage til Costa del Sol for at holde badeferie, nyde kulturen og gastron...

Tema & Profiler

Sport

La Liga-start med et nyt Málaga-team

Der er langt op til en spændende La Liga-start for Málaga CF mandag den 21. august kl. 22 på Estadio La Rosaleda i Málaga, hvor modstanderen er Eibar fra Baskerlandet. Ikke færre end otte nye spillere er kommet til træner Michels trup, efter 13 er forsvundet – holdt op, solgt eller lejet ud. Topna...

Sport

Uroen ulmede - og nu strid mellem sheiken og Michel

Uroen ulmede- og nu strid mellem sheiken og Michel Ved La Liga-starten: Málaga CF med ryggen mod muren med et helt nyt hierarki(klubben solgte spillere for 33 mio. euro og købte for 9.7 mio.) uden stjernenavn.   Optimismen lyste ud af alle, da sidste sæson sluttede på forrygende vis. Efter b...

Sport

Mange spiller golf - Men få kan reglerne

Det udsagn hørte folkene bag GolfQuis ofte, og det besluttede de sig for at gøre noget ved.   Alle eksperter siger, at jo bedre man er til regler, desto bedre er man på banen, og jo lavere bliver ens golfhandicap. Derfor er det vigtigt, at man kan reglerne.   GolfQuis er udviklet i sam...

Golf

Rekordtid i Málaga CF for sheiken - Løsningen blev problemet

Og hvad med fremtiden i Málaga CF med den utilregnelige og lidet tillidsvækkende sheik Al-Thani ved roret. Han er nu den, der har siddet længst i spidsen for klubben, hvis økonomi han lynhurtigt forværrede og bragte klubbens omdømme i miskredit.   With pleasure – med glæde! Den altid smile...

Sport

Udflugter & Rejser

Den énarmede katedral i Málaga

  Katedralens officielle navn er Nuestra Señora de la Encarnación, men i folkemunde er den blot kendt som ”la Manquita” – den enarmede, grundet kirkens ene tårn, som gør det altoverskyggende t...

Udflugter & Rejser

Tarifa – mongolske telte og militære bunkers

Jeg slår øjnene op og kigger direkte op i det runde loft, hvor dampbøjede trælameller holder teltdugen hævet højt oppe over os. En mild levante-vind har holdt os kølige hele natten, som vi har tilbrag...

Udflugter & Rejser

Higuerón floden og den store kærlighed

Higuerón floden er en smuk, lille flod, der ligger ved foden af den skønne landsby Frigiliana. Eller rettere sagt: Frigiliana er anlagt på den vestlige side af Higuerón, på et klippeparti højt over fl...

Udflugter & Rejser

Gastronomi

Hold på sommeren

Det er blommesæson, og frugthandlernes boder bugner af dem. Tag blommerne med ind i den nye sæson ve...

Gastronomi

Sabor a Málaga starter samarbejde med cøliakiforbundet i Mál…

En af de seneste nyheder hos Sabor a Málaga er samarbejdet med Málagas cøliakiforbund Asociación de ...

Gastronomi

Vin - og din mad

Ud over at være en god tandlæge har Anders nu bevist, at han også er god i køkkenet. Da vi ringer på...

Gastronomi

Kultur

Markedshallen Las Atarazanas - Et skibsværft fyldt med tomat…

Markedshallen Las Atarazanas Det er nemt at overse markedshallen Las Atarazanas i Málaga, hvor den ligger klemt inde bl...

Kultur

Galleri Art Club præsenterer udstilling med David Utzon

David Utzon, barnebarn af Jørn Utzon udstiller sine fantastiske malerier for første gang i udlandet i Galleri Art Club b...

Kultur

Et stykke historie på fire hjul

Da man i 1957 startede fabrikationen af Seat 600 i Barcelona, fik det halve Spanien hjul at køre på – og det med en moto...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Endelig er Natalia (igen) dansk statsborger

Velkomstkomiteen i Málaga lufthavn, der kunne byde Natalia velkommen efter ...

Tema & Profiler

En dag med – den danske konsul Marisa Moreno Castillo

”Nu har du vel husket at tage dine vitaminer?” spørger en velmenende sjæl, ...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Lonni Snitker

Hun er kendt som den danske bankpige på Costa del Sol. Igennem 25 år har Lo...

Tema & Profiler

Fertilitetsturisme – kvinden og ægget

De fleste turister vælger at tage til Costa del Sol for at holde badeferie...

Tema & Profiler

Boganmeldelse: 'At dø for at leve' af Anita Moorjani

For nylig genlæste jeg Anita Moorjani’s bog ”At dø for at leve”, “Dying to ...

Tema & Profiler

Sidste skud i bøssen

Sommeren har været lang og varm. Det samme kan siges om landets anklagebænk...

Tema & Profiler

Hajer i Middelhavet – myter og fakta

Til stor skræk og overraskelse, og måske skulle man tilføje; til mediernes ...

Tema & Profiler

Plastik-diæt – Del 1

Plastik-diæt i køkkenet I martsudgaven af La Danesa bragte vi artiklen "Mi...

Tema & Profiler

Dansk skole på Costa del Sol

Nordmændene og svenskerne kan noget her på Costa del Sol, som vi danskere i...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29