Ramt af Ramadan

Málaga CFs advokat, Juaquin Jofre, måtte flyve til Doha i Qatar for at møde klubejer, sheik Abdullah Thani, for på ny at få sat skub i klubben, mens retssager mod sheiken nu venter i den kommende sæson i 2. Division.

Han havde sagt op i protest mod sin arbejdsgiver, klubejeren for Málaga CF, sheik Abdullah Al-Thani.
 
Men på sit kontor i fløjene af Estadio La Rosaleda på Martiricos i Málaga, forblev den 59-årige argentinske sportsdirektør Mario Husillos. Manden, der efter fyring for to sæsoner siden blev kaldt tilbage til posten af netop Al-Thani, for i efteråret 2017 at rette op på den sportslige skude i klubben.
 
Den tjans hans forgænger i jobbet, Francecs Arnau – tidligere La Liga-keeper for klubben – var blevet frataget efter blot halvandet år. Usikkerhed i arbejdsgangene og et dårligere og dårligere forhold til sheiken angiveligt årsagen.
 
Husillos fik ifølge ham selv de fulde beføjelser på den sportslige front til at hyre trænere og forhandle med spillere og deres agenter og tegne kontrakter ud for de givende økonomiske forhold. Han engagerede således i januar træner Jose Gonzalez efter den afsatte Michel og siden den 19. april, hvor Málaga CFs nedrykning til af 2. division efter nederlag til Levante Valencia blev en realitet arbejdede han intenst på sportslig genopretning af klubben med en tur til Sydamerika for at få afsat fejlkøbene Cecchini og Rolon, der havde kostet Málaga CF tilsammen 7,5 mio. euro, og finde nye spilleremner.
 
Ny træner havde Husillos også fået på plads efter at den 50-årige Juan Ramon Muniz havde sagt nej. Manden, der for ti år siden førte Málaga CF op i La Liga, turde ikke fungerer under en helt utilregnelig sheik Al-Thani. For han havde netop fyret Muniz efter han overtog klubben for nu snart ni år siden.
 
Sportsdirektør Husillos traf derfor træner-aftale med den 51-årige Lucas Alcaraz med ikke færre end 17 trænerskift på 23 år bag sig.
 

”Så går jeg!”

På sit sædvanlige kommunikationsmiddel Twitter underkendte Al-Thani fra hans bopæl i Doda i oliestaten Qatar denne aftale og bød Alcaraz på ”et held og lykke” i en anden god klub.
Og så meddelte Husillos sine nærmeste i Málaga CF – heriblandt klub-advokat Juaquin Jofre – at han ikke kunne fortsætte under disse omstændigheder. Men da Jofre i slutningen af maj fløj til Doda for at drøfte den prekære situation i klubben nu helt uden sportslig ledelse med mangel på såvel en sportsdirektør som en træner sad Husillos fortsat på sit kontor i klubben. Hans aftrædelses-aftale var heller ikke på plads!
Men så kunne han bruge tiden på at forhandle sportsdirektør-job i engelske West Ham fra Premier League, hvor Málaga CFs største trænernavn gennem tiderne, chileneren Manuel Pellegrini netop var blevet ansat.
Han og Husillos havde tillidsfuldt arbejdet sammen i Málaga CF.
”Nej,” sagde sheiken
Jofre så ikke anden udvej end at flyve til Doda for at tale med Al-Thani, for hele Málaga CFs bestyrelse, der tæller Al-Thanis børn, opholdt sig også i Qatar for at faste. Alle problemerne ramlede sammen med Ramadanen, den måned hvor muslimerne markerer deres tro og overbevisning ved ikke at arbejde, spise og dyrke sex i dagtimerne.
Jofre havde en løsning med i mappen:
Ansætte Juan Ramon Muñiz i et job som manager, specielt kendt fra engelsk fodbold med funktionen som både sportsdirektør og træner hos en og samme person. Det havde Muñiz overfor Jofre sagt ja til for to sæsoner med kontraktlige præciseringer og fuldmagter på hans betingelser og sportslige suverænitet.
Med et JA fra sheiken kunne Málaga CF herefter omgående gå i gang med de store og omfattende forberedelser til næste sæson i 2. division – ikke mindst spillerhandler.
Men det blev et NEJ!
 

To retssager venter

Og så kunne Jofre rejse retur til Málaga, vel vidende at også to retssager mod Al-Thani venter.
Den ene netop rejst af mindretals-aktionærerne i klubben – de ejer ca. 3 % - der mener, at sheiken har begået strafbare handlinger mod klubben. Nogle af dem skulle tangere bedrageri.
En anden retssag er fastsat til den 4. december. Hotelkæden Blue-Bay gør krav på 49 % af Al-Thanis aktier (97 %) i Málaga CF. En sådan aftale skulle på et retsgyldigt dokument være indgået mellem Málaga CF repræsenteret ved den daværende vicepræsident Ghnub og generaldirektør Moyad Shatat og hotelkæden i 2013 – året Málaga CF for alvor kom i økonomisk krise, da Al-Thani ikke opfyldte sine økonomiske forpligtelser i forhold til de klubber, han havde købt dyre spillere fra til Champions League-eventyret.
Al-Thani har forsøgt at få et sådant retsopgør forhindret – ad rettens vej.
Men det er altså ikke lykkedes.
Fortællingen - eller rettere fortællingerne – om sheik Al-Thani og Málaga CF findes ikke sin lige i international fodbold.

10 kommer tilbage
- 10 er røget retur

Málaga CF råder over en spillertrup på 28, når alle er samlet igen først i juli. 10 spillere kommer retur efter at have været lejet ud og 10 er sendt hjem , hvor de kom fra.
Retur:
Cifu fra Albacete, Spanien.
Villanueva fra Cadiz, Spanien.
Kone fra Strasbourg, Frankrig.
Muñoz fra Lugo, Spanien.
Mula fra Tenerife, Spanien.
Ontiveros fra Valladolid, Spanien.
Tighadouini fra Twente, Holland.
Cecchine, Leon, Mexico.
Jony, Sportying Gijon, Soanien.
Santos, Sporting Gijon, Spanien,
Rejst:
Roberto, Espanyol, Spanien.
Kuzmanovic, Basel, Schweiz
Borja Baston, Swansea, England.
Brown Ideye, Tianjan, Kina.
Succes, Watford, England.
Penaranda, Watford, England.
Bueno, Porto, Portugal.
Samuek, Levante, Spanien.
Rolán, Bordoux, Frankrig.
Chory Castro, klubløs
Lestienne, klubløs.
 
De 28 kontraktspillere har henholdsvis et, to og tre år tilbage af deres kontakt. Men flere af dem skal om muligt sælges, så nye og bedre kan komme til.

Rondón glemmer aldrig Málaga – og Málaga ikke ham

Topscorerne i de ti sæsoner Málaga CF boltrede sig i La Liga
Málaga CFs har i de ti sammenhængende sæsoner i La Liga ofte talt spillere fra det urohærgede Venezuela.
Den mest kendte den nu 28-årige striker Salomón Rondón, der i to sæsoner (2010-2012) scorede mål, som ikke set før i Málaga og blev hovedaktøren i Málaga i flere gode år til La Liga. Han spiller nu for West Bromwich Albion i England, der er rykket ned fra den bedste række, Premier League. Hans kontrakt løber endnu en sæson i klubben, men ved nedrykning kan kontrakt-ting ændre sig.
Netop målscoringen har været Málaga-truppens største problem i nedryknings-sæsonen 2017-18. Topscorer var Rolán med blot fem fuldtræffere.
Málaga glemmer aldrig Rondón og han ikke Málaga. Således hænder det, han besøger Costa del Sol for at besøge venner fra sin tid her.
 
Topscorer-listen for Málaga i de ti sæsoner i La Liga:
2008 – 2009: Apono 9 mål (holdt op).
2009 – 2010: Duda 8 mål (holdt op).
2010 – 2011: Rondón 14 mål (nu West Bromwich Albion).
2011 – 2012: Rondón 11 mål (og at nævne Gazorla – nu Arsenal - med 9).
2012 – 2013: Isco 9 mål. (nu Real Madrid)
2013 – 2014: Santa Cruz 6 mål (holdt op).
2014 – 2015: Juanmi 8 må (nu Real Sociedad)
2015 – 2016: Charles 12 må (nu Eibar)
2016 – 2017: Sandro 14 mål (nu Sevilla).
2017 – 2018: Rolán 5 mål (ejes af Bordeaux)

Starter i karantæne

Når Málaga CF starter sæsonen i 2. division bliver det uden den 23-årige venstre back Diego Gonzalez.
Han er i karantæne efter i den sidste La Liga-kamp mod Getafe på Estadio La Rosaleda at have pådraget sig sin femte advarsel.
Gonzalez, der er noteret for 4 U-landskampe for Spanien, kom til Málaga CF før sidste sæson fra Sevilla Atlético i 2. division. Men en meget uheldig sæson for ham med skader og operation, således det blot blev til syv La Liga-kampe.

Veteraner muligvis retur til Málaga CF

To kendte fodboldansigter i Málaga CF er mulige emner for en retur til klubben.
Det drejer sig om højre backen Jesús Gámez og midtbanespilleren Sergio Sanchez – henholdsvis 33 og 32 år.
Gámez er født i Fuengirola og driver nu sammen med partnere restaurationsvirksomhed i Fuengirola og La Cala de Mijas. I perioden fra 2003 – 2014 noteredes han for ikke færre end 266 kampe for Málaga CF og oplevede såvel oprykning til La Liga som triumferne i Champions League. Han bar i mange sæsoner anfører-bindet.
I 2014 kom Gámez til Atlético Madrid for de to seneste sæsoner at have repræsenteret den engelske Premier League-klub Newcastle med blot syv starter. Her har han nu kontraktudløb.
For Sergio Sanchez ikke helt så lige til. Han ejes af nu af russiske Rubin Kazan og blev i sidste sæson lejet ud til spanske Espanyol, hvor det blot blev til to kampe. Men Espanyol skulle være interesseret i at beholde ham.
Selv vil Sanchez gerne på ny til Málaga CF, hvor han altid kampivrig spillede fra 2011 til 2015. Inden Rubin Kazan med mellemstationen Panathinaikos i Grækenland.

2 x oprykning!

Midt i elendigheden med Málaga CFs nedrykning fra La Liga til 2. division to opmuntringer:
Klubbens populære damehold rykkede op i 1. division – den bedste række i Spanien – og andetholdet på herresiden op i 2. division B.
Her har det været fraværende i 11 sæsoner. Det kommer nu i række med Marbella, der var tæt på at rykke op i den landsomfattende 2. division, men fejlede i play off-runden.


Gonzalez var den ringeste i ringe sæson

I nedrykningssæsonen 2017-18 stod to trænere i spidsen for Málaga CFs degraderede La Liga-mandskab.
I hver deres turneringshalvdel.
Først den 55-årige Michel. Facit for ham:
19 kampe – 11 point.
Sejre over Celta Vigo (2-1), Deportivo La Coruña (3-2) og Real Sociedad (2-0)..
Uafgjort mod Athletic Bilbao (3-3) og Levante (0-0).
Dernæst den 51-årige Gonzalez. Facit for ham:
19 kampe – 9 point.
Sejre over Villarreal (1-0) og Real Sociedad (2-0).
Uafgjort mod Eibar (1-1, Girona (0-0) og Celta Vigo (0-0).
I alt 20 point til Málaga under de to herrer. Ringere end da Málaga CF sidt rykkede ud af La Liga for 12 år siden. Her lød pointstatus på 24!


Og Málaga ringest i hele Europa

Ser man på slut-opgørelserne i de enkelte ligaer i de største europæiske lande, sluttede Málaga CF som det jumbo-mandskab med de færreste point. I alle rækker på nær den tyske Bundesliga og den hollandske Æresdivision er kampantallet 38.
I Bundesligaen og Æresdivisionen blot 34.
Bund-facit:
West Bromwich Albion, England, 31 point.
Estoril, Portugal, 30 point.
Twente, Holland, 26 point.
Metz, Frankrig, 26 point.
Køln, Tyskland, 22 point.
Benevento, Italien, 21 point.
Málaga CF, Spanien, 20 point.


Milliard-klubberne - Málaga kom ikke i det fine selskab

Da sheik Al-Thani og hans vicepræsident Ghnub indtog Málaga CF for snart ni år siden proklamerede Ghnub straks, at målet var at gøre Málaga til spansk fodbolds Chelsea. Den engelske storklub med russisk ejer blev straks forbilledet!
Men det gik jo som bekendt helt anderledes både sportsligt og økonomisk, omend Málaga CF nåede kvartfinalen i Champions League i sæsonen 2012-13. Men med en kæmpe gældsætning til følge.
På den seneste opgørelse over verdens mest værdifulde klubber udarbejdet af revisionsfirmaet KPMG, ligger Chelsea på 6. pladsen. Vi taler om milliard-beløb på listen, der ser således ud:
Manchester United, England: 3.255.
Real Madrid, Spanien: 2.920.
FC Barcelona, Spanien: 2.783.
Bayern Mûnchen, Tyskland: 2.552.
Manchester City, England: 2.160.
Arsenal, England: 2.102.
Chelsea, England: 1.765.
Liverpool, England: 1.580.
Juventus, Italien: 1.302
Tottenham, England : 1.286.
For Tottenham en stigning på 27 % på et år.


Op i La Liga fra 2. division

Rayo Vallecano
Huesca

Ned i 2. division
Fra La Liga
Deportivo La Coruna
Las Palmas
Málaga CF
 
 
Tribunepladser får hos La Peña de Dinamarca
Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som fra andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til top-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
Forinden let måltid og matchoplæg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen og bus tur-retur til stadion.
Medlemsrabatter til alle kampe.
 
Kontaktperson:
Formand Morten Møller
+34 617 700 424
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den tæller mere end 300 medlemmer og støtter cancerhospice
Cudeca i Benalmádena.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.malaga-support.dk

En af La Peña de Dinamarcas sponsorer, Jyske Bank på Gibraltar, markerede La Liga-afslutningen i maj med et sommertraktement ved La Peña-tønderne foran klubbens stamrestaurant ved Estadio La Rosaleda, Meson Los Robles de Leon. I spidsen for det bankens allestedsværende Senior Relationship Manager Carsten Hjort.


Top-navn ny sportsdirektør i Málaga CF

Efter tilstande af skiftevis lammende stilhed og total-kaos i Málaga CF siden sidste spillerunde i La Liga bød mandag den 11. juni på en opmuntring – af de store. Et kendt navn såvel sportsligt som på ledelsesplan blev præsenteret som den nye sportsdirektør:
Den 50-årige Jose Luiz Perez Caminero fra Madrid, der fra 1993 til 1998 repræsenteret Atlético Madrid i 149 opgør med 40 scoringer med senere virke som sportsdirektør i Atlético. En stor støtte for træner Diego Simeone i hans og hovedstadsklubben mange europæiske triumfer. I de seneste syv år er Caminero indgået som en fast del af succes-klubbens sportslige set-up.
En meget anerkendt og respekteret person og ikke præget af den indavl, der har hersket i Málaga CF med personer som Arnau, Husillos og Tapia. Et frisk pust i en svær tid.
Caminero opnåede i perioden 1993-1996 21 landskampe for Spanien.
Som hans højre hånd medbragte han den tidligere Málaga-spiller Jose Rodriquez, 36 år. Efter hans tid i Málaga CF tørnede han ud for Deportivo La Coruña, Getafe og Mallorca. Camineros og Rodriquez’ første fælles opgave stod på at hyre en ny træner i Málaga CF efter José Gonzáles, der fratrådte efter nedrykningen til 2. division.
Han var ikke fundet ved redaktionens slutning.
Ved præsentationen af Caminero blev han af pressen spurgt om, hvorvidt han havde talt med klubejer sheik Al-Thani under ramadanen. Svaret var nej. Málaga CF-advokaten Jofre havde været kontaktpersonen.
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

LeoVegas – Markedets bedste online casinoer på mobilen

Hvis det er første gang, du hører navnet LeoVegas, og du er en smule interesseret i online casinoer...

Native

Den skæve Vinkel: Hans Kristian Hansen

Han har altid arbejdet med det samme. Og alligevel er der aldrig to af hans dage, der er ens. Flytte...

Tema & Profiler

Salmorejo córdobes vs. Porra antequerana (og Gazpacho andalu…

Om sommeren er det både godt og forfriskende med kold suppe, og en særligt oplagt en, når termometer...

Gastronomi

Vis mig dit...
dukkehus

På mahognibordet er der fint dækket op med sølvtøj og håndmalet porcelæn mens de sirligt betrukkede ...

Tema & Profiler

I hundenes tjeneste med Triple A

Tre klassers elever fra Colegio Público Fuente Nueva i San Pedro indtager skolens aula. Det er eleve...

Tema & Profiler

Maveforgiftning

På min sommerferie til Mexico i juli fik jeg en slem maveforgiftning. Det var totalt min egen skyld...

Helse & Sundhed

De vigtige redskaber mod stress

Der skal ofte ikke så meget til at komme ud på et sidespor – og tilsvarende til at komme tilbage på ...

Helse & Sundhed

Bliv ven med din stress

Alle snakker om det – men de færreste gør noget ved det. Flere end nogensinde lider af stress og de ...

Helse & Sundhed

Stargazing: Tag ud og kig på stjerner i Andalusiens natDet strømmer ind med forventningsfulde mennesker i alle aldre i bussen, der har kurs mod Alfarnatejo...

Udflugter & Rejser

Segovia

Segovia er en by, man forelsker sig i. Den er charmerende, smukt udsmykket og ser i det hele taget u...

Udflugter & Rejser

Køb af bolig i ikke påbegyndt eller ufærdigt byggeprojekt

Netop nu, da byggeriet er blevet fuldstændig genaktiveret efter 2008-krakket, frister reklamerne og ...

Bolig i Spanien

Ny formand i Partido Popular: Ung mand – gammelt blod

Han er ung, ambitiøs og sikker på, han kan bringe PP tilbage som det stærke lokomotiv i spansk polit...

Tema & Profiler

Mami en Dinamarca

Vi danskere, der bor i Spanien oplever hele tiden Spaniernes sære vaner, og en del af dem tager vi o...

Tema & Profiler

CBD og Det Endogene System

Hvordan kan en plante hjælpe på så mange forskellige forhold? Hvordan kan det give både lindrende og...

Helse & Sundhed

Udflugter & Rejser

Stargazing: Tag ud og kig på stjerner i Andalusiens natDet strømmer ind med forventningsfulde mennesker i alle aldre i bussen, der har kurs mod Alfarnatejo i Antequera, som ligger godt en times kørsel inde i landet. Slæbende på liggestole og duftende af m...

Udflugter & Rejser

Segovia

Segovia er en by, man forelsker sig i. Den er charmerende, smukt udsmykket og ser i det hele taget ud som var dens formål at fornøje byens indbyggere og de øvrige besøgende. Det første man ser, når m...

Udflugter & Rejser

Den blå - og gule - kyst

Den blå og gule kyst? Nej, vi taler ikke om Sverige. La Danesas journalist har været i Frankrig og besøge den franske riviera, også kendt som den blå kyst, Côte d'Azur i Provence. Turens tema var Mimo...

Udflugter & Rejser

Barranco Blanco – et smukt og klukkende eventyr med historis…

Barranco Blanco er navnet på den slugt, som Alaminos floden løber i, inden den flyder sammen med andre floder og til sidst løber ud i havet ved Fuengirola. Slugten er et lille paradis med herligt køli...

Udflugter & Rejser

Fra æselben til tuk tuk-hjul

Livet i Mijas går sin gang. Fra min stol i skyggen ser jeg turister slentre forbi foruden de enkelte, der ligesom jeg selv har slået sig ned på denne fortovscafe. I ny og næ afbrydes mine tanker af ly...

Udflugter & Rejser

Sport

Frygtens træner, først sagde han nej - så tweetede Al-Thani …

Alt, hvad der sker omkring sheik Abdullah Al-Thani – ejeren af Málaga Club de Fútbol – har et skær af komik over sig. Således også ansættelsen af træner Juan Ramon Lopez Muñiz, 50 år, født i Gijón i det nordlige Spanien.Hele forspillet til underskrivelsen af en to-årig kontrakt har næppe set sit lig...

Sport

Stærkt felt til Made in Denmark · Danskere på Portugal Maste…

Stærkt felt til Made in Denmark Turneringen i år bliver spillet i Silkeborg Ry Golfklub og har det stærkeste felt nogensinde i Danmark. Promotor Flemming Astrup er især stolt over, at en af verdens bedste golfspillere, Lee Westwood, deltager. Derudover kommer topspillere som Martin Kaymer, John Dal...

Golf

Gastronomi

Salmorejo córdobes vs. Porra antequerana (og Gazpacho andalu…

Om sommeren er det både godt og forfriskende med kold suppe, og en særligt oplagt en, når termometer...

Gastronomi

Ingenio Nuestra Señora del Carmen
 - Gyldne dråber fra Frigi…

Højt oppe i den hvide bjergby Frigiliana, ovenfor Nerja, troner en høj, hvid facade. Med sin beligge...

Gastronomi

Sopa Cachorreña
 - Varm appelsinsuppe

Velkrydret, gul og eksotisk. Denne appelsinsuppe er så sydspansk i sit udtryk, at man nærmest kan hø...

Gastronomi

Kultur

Nikki Beach marbella: 15 års fejring af livet!

Hæv krystalglasset, Nikki Beach Marbella fylder 15 år! Traditionen tro – krystal er en traditionel gave for et 15-årsjub...

Kultur

Gitanos og romaer – bag om myterne

Vi vil definere os selv. Vi er trætte af at blive opfattet som tiggere, tyve, æggende tøjter, spåkoner og strålende musi...

Kultur

UB40 og Kool & the Gang er på vej

Der bliver koncert og fest for alle pengene, når legenderne UB40 og Kool & the Gang gæster Costa del Sol i næste mån...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Den skæve Vinkel: Hans Kristian Hansen

Han har altid arbejdet med det samme. Og alligevel er der aldrig to af hans...

Tema & Profiler

Vis mig dit...
dukkehus

På mahognibordet er der fint dækket op med sølvtøj og håndmalet porcelæn me...

Tema & Profiler

I hundenes tjeneste med Triple A

Tre klassers elever fra Colegio Público Fuente Nueva i San Pedro indtager s...

Tema & Profiler

Ny formand i Partido Popular: Ung mand – gammelt blod

Han er ung, ambitiøs og sikker på, han kan bringe PP tilbage som det stærke...

Tema & Profiler

Mami en Dinamarca

Vi danskere, der bor i Spanien oplever hele tiden Spaniernes sære vaner, og...

Tema & Profiler

Insekter på Costa del Sol

De er overalt, og vi kan ikke undgå dem. Så hvorfor lader vi os ikke fascin...

Tema & Profiler

Infonordic bliver en del af Webhelp

Der er store nyheder på vej for arbejdsmarkedet på Costa del Sol, og de kom...

Tema & Profiler

Fakta og myter om vildsvin

Vildsvin, tamsvinets stamfar, er vidt udbredt i Spanien, og der findes mang...

Tema & Profiler

Verdens flotteste Harley’er bygges i Vélez-Málaga

Det er det lille værksted med de store ambitioner. De er bare to mand, so...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com