Ramt af Ramadan

Málaga CFs advokat, Juaquin Jofre, måtte flyve til Doha i Qatar for at møde klubejer, sheik Abdullah Thani, for på ny at få sat skub i klubben, mens retssager mod sheiken nu venter i den kommende sæson i 2. Division.

Han havde sagt op i protest mod sin arbejdsgiver, klubejeren for Málaga CF, sheik Abdullah Al-Thani.
 
Men på sit kontor i fløjene af Estadio La Rosaleda på Martiricos i Málaga, forblev den 59-årige argentinske sportsdirektør Mario Husillos. Manden, der efter fyring for to sæsoner siden blev kaldt tilbage til posten af netop Al-Thani, for i efteråret 2017 at rette op på den sportslige skude i klubben.
 
Den tjans hans forgænger i jobbet, Francecs Arnau – tidligere La Liga-keeper for klubben – var blevet frataget efter blot halvandet år. Usikkerhed i arbejdsgangene og et dårligere og dårligere forhold til sheiken angiveligt årsagen.
 
Husillos fik ifølge ham selv de fulde beføjelser på den sportslige front til at hyre trænere og forhandle med spillere og deres agenter og tegne kontrakter ud for de givende økonomiske forhold. Han engagerede således i januar træner Jose Gonzalez efter den afsatte Michel og siden den 19. april, hvor Málaga CFs nedrykning til af 2. division efter nederlag til Levante Valencia blev en realitet arbejdede han intenst på sportslig genopretning af klubben med en tur til Sydamerika for at få afsat fejlkøbene Cecchini og Rolon, der havde kostet Málaga CF tilsammen 7,5 mio. euro, og finde nye spilleremner.
 
Ny træner havde Husillos også fået på plads efter at den 50-årige Juan Ramon Muniz havde sagt nej. Manden, der for ti år siden førte Málaga CF op i La Liga, turde ikke fungerer under en helt utilregnelig sheik Al-Thani. For han havde netop fyret Muniz efter han overtog klubben for nu snart ni år siden.
 
Sportsdirektør Husillos traf derfor træner-aftale med den 51-årige Lucas Alcaraz med ikke færre end 17 trænerskift på 23 år bag sig.
 

”Så går jeg!”

På sit sædvanlige kommunikationsmiddel Twitter underkendte Al-Thani fra hans bopæl i Doda i oliestaten Qatar denne aftale og bød Alcaraz på ”et held og lykke” i en anden god klub.
Og så meddelte Husillos sine nærmeste i Málaga CF – heriblandt klub-advokat Juaquin Jofre – at han ikke kunne fortsætte under disse omstændigheder. Men da Jofre i slutningen af maj fløj til Doda for at drøfte den prekære situation i klubben nu helt uden sportslig ledelse med mangel på såvel en sportsdirektør som en træner sad Husillos fortsat på sit kontor i klubben. Hans aftrædelses-aftale var heller ikke på plads!
Men så kunne han bruge tiden på at forhandle sportsdirektør-job i engelske West Ham fra Premier League, hvor Málaga CFs største trænernavn gennem tiderne, chileneren Manuel Pellegrini netop var blevet ansat.
Han og Husillos havde tillidsfuldt arbejdet sammen i Málaga CF.
”Nej,” sagde sheiken
Jofre så ikke anden udvej end at flyve til Doda for at tale med Al-Thani, for hele Málaga CFs bestyrelse, der tæller Al-Thanis børn, opholdt sig også i Qatar for at faste. Alle problemerne ramlede sammen med Ramadanen, den måned hvor muslimerne markerer deres tro og overbevisning ved ikke at arbejde, spise og dyrke sex i dagtimerne.
Jofre havde en løsning med i mappen:
Ansætte Juan Ramon Muñiz i et job som manager, specielt kendt fra engelsk fodbold med funktionen som både sportsdirektør og træner hos en og samme person. Det havde Muñiz overfor Jofre sagt ja til for to sæsoner med kontraktlige præciseringer og fuldmagter på hans betingelser og sportslige suverænitet.
Med et JA fra sheiken kunne Málaga CF herefter omgående gå i gang med de store og omfattende forberedelser til næste sæson i 2. division – ikke mindst spillerhandler.
Men det blev et NEJ!
 

To retssager venter

Og så kunne Jofre rejse retur til Málaga, vel vidende at også to retssager mod Al-Thani venter.
Den ene netop rejst af mindretals-aktionærerne i klubben – de ejer ca. 3 % - der mener, at sheiken har begået strafbare handlinger mod klubben. Nogle af dem skulle tangere bedrageri.
En anden retssag er fastsat til den 4. december. Hotelkæden Blue-Bay gør krav på 49 % af Al-Thanis aktier (97 %) i Málaga CF. En sådan aftale skulle på et retsgyldigt dokument være indgået mellem Málaga CF repræsenteret ved den daværende vicepræsident Ghnub og generaldirektør Moyad Shatat og hotelkæden i 2013 – året Málaga CF for alvor kom i økonomisk krise, da Al-Thani ikke opfyldte sine økonomiske forpligtelser i forhold til de klubber, han havde købt dyre spillere fra til Champions League-eventyret.
Al-Thani har forsøgt at få et sådant retsopgør forhindret – ad rettens vej.
Men det er altså ikke lykkedes.
Fortællingen - eller rettere fortællingerne – om sheik Al-Thani og Málaga CF findes ikke sin lige i international fodbold.

10 kommer tilbage
- 10 er røget retur

Málaga CF råder over en spillertrup på 28, når alle er samlet igen først i juli. 10 spillere kommer retur efter at have været lejet ud og 10 er sendt hjem , hvor de kom fra.
Retur:
Cifu fra Albacete, Spanien.
Villanueva fra Cadiz, Spanien.
Kone fra Strasbourg, Frankrig.
Muñoz fra Lugo, Spanien.
Mula fra Tenerife, Spanien.
Ontiveros fra Valladolid, Spanien.
Tighadouini fra Twente, Holland.
Cecchine, Leon, Mexico.
Jony, Sportying Gijon, Soanien.
Santos, Sporting Gijon, Spanien,
Rejst:
Roberto, Espanyol, Spanien.
Kuzmanovic, Basel, Schweiz
Borja Baston, Swansea, England.
Brown Ideye, Tianjan, Kina.
Succes, Watford, England.
Penaranda, Watford, England.
Bueno, Porto, Portugal.
Samuek, Levante, Spanien.
Rolán, Bordoux, Frankrig.
Chory Castro, klubløs
Lestienne, klubløs.
 
De 28 kontraktspillere har henholdsvis et, to og tre år tilbage af deres kontakt. Men flere af dem skal om muligt sælges, så nye og bedre kan komme til.

Rondón glemmer aldrig Málaga – og Málaga ikke ham

Topscorerne i de ti sæsoner Málaga CF boltrede sig i La Liga
Málaga CFs har i de ti sammenhængende sæsoner i La Liga ofte talt spillere fra det urohærgede Venezuela.
Den mest kendte den nu 28-årige striker Salomón Rondón, der i to sæsoner (2010-2012) scorede mål, som ikke set før i Málaga og blev hovedaktøren i Málaga i flere gode år til La Liga. Han spiller nu for West Bromwich Albion i England, der er rykket ned fra den bedste række, Premier League. Hans kontrakt løber endnu en sæson i klubben, men ved nedrykning kan kontrakt-ting ændre sig.
Netop målscoringen har været Málaga-truppens største problem i nedryknings-sæsonen 2017-18. Topscorer var Rolán med blot fem fuldtræffere.
Málaga glemmer aldrig Rondón og han ikke Málaga. Således hænder det, han besøger Costa del Sol for at besøge venner fra sin tid her.
 
Topscorer-listen for Málaga i de ti sæsoner i La Liga:
2008 – 2009: Apono 9 mål (holdt op).
2009 – 2010: Duda 8 mål (holdt op).
2010 – 2011: Rondón 14 mål (nu West Bromwich Albion).
2011 – 2012: Rondón 11 mål (og at nævne Gazorla – nu Arsenal - med 9).
2012 – 2013: Isco 9 mål. (nu Real Madrid)
2013 – 2014: Santa Cruz 6 mål (holdt op).
2014 – 2015: Juanmi 8 må (nu Real Sociedad)
2015 – 2016: Charles 12 må (nu Eibar)
2016 – 2017: Sandro 14 mål (nu Sevilla).
2017 – 2018: Rolán 5 mål (ejes af Bordeaux)

Starter i karantæne

Når Málaga CF starter sæsonen i 2. division bliver det uden den 23-årige venstre back Diego Gonzalez.
Han er i karantæne efter i den sidste La Liga-kamp mod Getafe på Estadio La Rosaleda at have pådraget sig sin femte advarsel.
Gonzalez, der er noteret for 4 U-landskampe for Spanien, kom til Málaga CF før sidste sæson fra Sevilla Atlético i 2. division. Men en meget uheldig sæson for ham med skader og operation, således det blot blev til syv La Liga-kampe.

Veteraner muligvis retur til Málaga CF

To kendte fodboldansigter i Málaga CF er mulige emner for en retur til klubben.
Det drejer sig om højre backen Jesús Gámez og midtbanespilleren Sergio Sanchez – henholdsvis 33 og 32 år.
Gámez er født i Fuengirola og driver nu sammen med partnere restaurationsvirksomhed i Fuengirola og La Cala de Mijas. I perioden fra 2003 – 2014 noteredes han for ikke færre end 266 kampe for Málaga CF og oplevede såvel oprykning til La Liga som triumferne i Champions League. Han bar i mange sæsoner anfører-bindet.
I 2014 kom Gámez til Atlético Madrid for de to seneste sæsoner at have repræsenteret den engelske Premier League-klub Newcastle med blot syv starter. Her har han nu kontraktudløb.
For Sergio Sanchez ikke helt så lige til. Han ejes af nu af russiske Rubin Kazan og blev i sidste sæson lejet ud til spanske Espanyol, hvor det blot blev til to kampe. Men Espanyol skulle være interesseret i at beholde ham.
Selv vil Sanchez gerne på ny til Málaga CF, hvor han altid kampivrig spillede fra 2011 til 2015. Inden Rubin Kazan med mellemstationen Panathinaikos i Grækenland.

2 x oprykning!

Midt i elendigheden med Málaga CFs nedrykning fra La Liga til 2. division to opmuntringer:
Klubbens populære damehold rykkede op i 1. division – den bedste række i Spanien – og andetholdet på herresiden op i 2. division B.
Her har det været fraværende i 11 sæsoner. Det kommer nu i række med Marbella, der var tæt på at rykke op i den landsomfattende 2. division, men fejlede i play off-runden.


Gonzalez var den ringeste i ringe sæson

I nedrykningssæsonen 2017-18 stod to trænere i spidsen for Málaga CFs degraderede La Liga-mandskab.
I hver deres turneringshalvdel.
Først den 55-årige Michel. Facit for ham:
19 kampe – 11 point.
Sejre over Celta Vigo (2-1), Deportivo La Coruña (3-2) og Real Sociedad (2-0)..
Uafgjort mod Athletic Bilbao (3-3) og Levante (0-0).
Dernæst den 51-årige Gonzalez. Facit for ham:
19 kampe – 9 point.
Sejre over Villarreal (1-0) og Real Sociedad (2-0).
Uafgjort mod Eibar (1-1, Girona (0-0) og Celta Vigo (0-0).
I alt 20 point til Málaga under de to herrer. Ringere end da Málaga CF sidt rykkede ud af La Liga for 12 år siden. Her lød pointstatus på 24!


Og Málaga ringest i hele Europa

Ser man på slut-opgørelserne i de enkelte ligaer i de største europæiske lande, sluttede Málaga CF som det jumbo-mandskab med de færreste point. I alle rækker på nær den tyske Bundesliga og den hollandske Æresdivision er kampantallet 38.
I Bundesligaen og Æresdivisionen blot 34.
Bund-facit:
West Bromwich Albion, England, 31 point.
Estoril, Portugal, 30 point.
Twente, Holland, 26 point.
Metz, Frankrig, 26 point.
Køln, Tyskland, 22 point.
Benevento, Italien, 21 point.
Málaga CF, Spanien, 20 point.


Milliard-klubberne - Málaga kom ikke i det fine selskab

Da sheik Al-Thani og hans vicepræsident Ghnub indtog Málaga CF for snart ni år siden proklamerede Ghnub straks, at målet var at gøre Málaga til spansk fodbolds Chelsea. Den engelske storklub med russisk ejer blev straks forbilledet!
Men det gik jo som bekendt helt anderledes både sportsligt og økonomisk, omend Málaga CF nåede kvartfinalen i Champions League i sæsonen 2012-13. Men med en kæmpe gældsætning til følge.
På den seneste opgørelse over verdens mest værdifulde klubber udarbejdet af revisionsfirmaet KPMG, ligger Chelsea på 6. pladsen. Vi taler om milliard-beløb på listen, der ser således ud:
Manchester United, England: 3.255.
Real Madrid, Spanien: 2.920.
FC Barcelona, Spanien: 2.783.
Bayern Mûnchen, Tyskland: 2.552.
Manchester City, England: 2.160.
Arsenal, England: 2.102.
Chelsea, England: 1.765.
Liverpool, England: 1.580.
Juventus, Italien: 1.302
Tottenham, England : 1.286.
For Tottenham en stigning på 27 % på et år.


Op i La Liga fra 2. division

Rayo Vallecano
Huesca

Ned i 2. division
Fra La Liga
Deportivo La Coruna
Las Palmas
Málaga CF
 
 
Tribunepladser får hos La Peña de Dinamarca
Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som fra andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til top-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
Forinden let måltid og matchoplæg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen og bus tur-retur til stadion.
Medlemsrabatter til alle kampe.
 
Kontaktperson:
Formand Morten Møller
+34 617 700 424
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den tæller mere end 300 medlemmer og støtter cancerhospice
Cudeca i Benalmádena.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.malaga-support.dk

En af La Peña de Dinamarcas sponsorer, Jyske Bank på Gibraltar, markerede La Liga-afslutningen i maj med et sommertraktement ved La Peña-tønderne foran klubbens stamrestaurant ved Estadio La Rosaleda, Meson Los Robles de Leon. I spidsen for det bankens allestedsværende Senior Relationship Manager Carsten Hjort.


Top-navn ny sportsdirektør i Málaga CF

Efter tilstande af skiftevis lammende stilhed og total-kaos i Málaga CF siden sidste spillerunde i La Liga bød mandag den 11. juni på en opmuntring – af de store. Et kendt navn såvel sportsligt som på ledelsesplan blev præsenteret som den nye sportsdirektør:
Den 50-årige Jose Luiz Perez Caminero fra Madrid, der fra 1993 til 1998 repræsenteret Atlético Madrid i 149 opgør med 40 scoringer med senere virke som sportsdirektør i Atlético. En stor støtte for træner Diego Simeone i hans og hovedstadsklubben mange europæiske triumfer. I de seneste syv år er Caminero indgået som en fast del af succes-klubbens sportslige set-up.
En meget anerkendt og respekteret person og ikke præget af den indavl, der har hersket i Málaga CF med personer som Arnau, Husillos og Tapia. Et frisk pust i en svær tid.
Caminero opnåede i perioden 1993-1996 21 landskampe for Spanien.
Som hans højre hånd medbragte han den tidligere Málaga-spiller Jose Rodriquez, 36 år. Efter hans tid i Málaga CF tørnede han ud for Deportivo La Coruña, Getafe og Mallorca. Camineros og Rodriquez’ første fælles opgave stod på at hyre en ny træner i Málaga CF efter José Gonzáles, der fratrådte efter nedrykningen til 2. division.
Han var ikke fundet ved redaktionens slutning.
Ved præsentationen af Caminero blev han af pressen spurgt om, hvorvidt han havde talt med klubejer sheik Al-Thani under ramadanen. Svaret var nej. Málaga CF-advokaten Jofre havde været kontaktpersonen.
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Hvorfor bliver vi hormonsyge?

Facts:Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, at d...

Helse & Sundhed

Hovedpine!

Langt størstedelen af os oplever at have smerter i hovedet, og en stor del af os lever med mere el...

Helse & Sundhed

Alderdom

Jeg bliver 76 år, og har det personligt rigtig godt med min alder. Livet har stadig mange spændende ...

Helse & Sundhed

María Sánchez Piña – mød den spanske advokat, der specialise…

Først arbejdede hun på et tysk kontor, dernæst et spansk kontor, som især henvendte sig til englænde...

Tema & Profiler

Art Gaucín Open Studios 2019

24. til 26. maj og 31. maj til 2. juni   Kunstnerne i Gaucín åbner deres studier for offent...

Kultur

Kan vi redde kapitalismen?

Begrebet lyder så materielt, men der ligger meget mere bag. Kapitalisme er lig med frihed, fremgang ...

Tema & Profiler

Under huden på Rasmus Seebach

Rasmus Seebach kan noget, som ingen andre musikere kan i dag. Han kan nemlig sælge plader. Og det er...

Tema & Profiler

Moderne Rioja

For mange har Rioja stadig rygte for at lave vine, som er domineret af fadlagring og smagen af de am...

Gastronomi

Skatterevolution i Andalusien

Den 1. april oplyste den nye præsident for Junta de Andalucía, Juanma Moreno, at regionalregeringen ...

Jura & Finans

Orihuela - Alicante-provinsens kulturelle hovedstad

Vi står i lav morgensol på broen Puente de Poniente i Orihuela og mærker duften af friskbrygget kaff...

Udflugter & Rejser

Almería – når enden er god....

Almería bliver somme tider i folkemunde kaldt ”el culo de España” (Spaniens ende, numse eller røv). ...

Udflugter & Rejser

Mine tre år med Kurt Cobain

Musikmanager udgiver bog på 25-årsdagen for Nirvana-forsangerens selvmordDanny Goldberg var skeptisk...

Tema & Profiler

Anonyme Alkoholikere

En forestilling af alkoholisme kan let være et beskidt, dårligt holdt hjem, slidte klæder, et hjemlø...

Tema & Profiler

Marias Dyrelykkeland i Córdoba

Nærmest symbolsk har Jorge, fincaens fritgående æsel og Marias rejsekammerat, tagets plads lige ved ...

Tema & Profiler

Udflugter & Rejser

Orihuela - Alicante-provinsens kulturelle hovedstad

Vi står i lav morgensol på broen Puente de Poniente i Orihuela og mærker duften af friskbrygget kaffe fra en bar lige ved siden af. Under os flyder Río Segura - langsomt og dovent. 20 kirkeklokker opl...

Udflugter & Rejser

Almería – når enden er god....

Almería bliver somme tider i folkemunde kaldt ”el culo de España” (Spaniens ende, numse eller røv). Det bliver den nok, fordi den ligger helt ude i det sydøstlige hjørne af landet og er omgivet af et ...

Udflugter & Rejser

Museo de vidrio y cristal

Dette er et af de museer i Málaga, der overrasker allermest. Gemt væk på en kedelig sidegade til Málagas bymidte ligger dette museum, hvis facade på ingen måde afslører, hvilket skatkammer der gemmer ...

Udflugter & Rejser

Zaragoza

Vi ankommer til Zaragoza en solfyldt eftermiddag. I det fjerne skimter vi de snedækkede toppe af Pyrenæerne, hvor solen fortsat skinner. Foran os løber Ebro, Spaniens mest vandførende flod, som minder...

Udflugter & Rejser

Sport

Muñiz skabte mer-værdi! Men ”Frygtens træner” blev endnu en …

Forholdet mellem præsident og klubejer, sheik Al-Thani, og Málaga CFs træner Juan Ramon Muñiz, 50 år og fra Asturien, har været særdeles anspændt siden sheiken for snart 10 år tilbage som en af sine første gerninger ved købet af klubben fyrede Muñiz. Han havde ellers i sidste turneringsrunde sikret ...

Sport

Golf April 2019... Med Stig Wiberg

Club de Golf Dinamarca på El Paraiso Marts matchen blev spillet på El Paraiso Golf lørdag den 16. marts med første start kl. 08:40 over 1. og 10. hul med 8 minutters mellemrum. Solen skinnede fra en skyfri himmel, og vinden kunne ikke engang få trætoppene til at blafre, så alle så frem til en fanta...

Golf

Gastronomi

Moderne Rioja

For mange har Rioja stadig rygte for at lave vine, som er domineret af fadlagring og smagen af de am...

Gastronomi

Japansk mispel - Der venter mispeltider i maj!

Det er travle dage hos mispelavlerne hos Cooperativa Estepona, da La Danesas journalist taler med ko...

Gastronomi

Lammekølle med hvidløg og rosmarin - og vin dertil!

Vin og lam hører sammen!! I hvert fald i vores familie. Vi spiser lam året rundt, men traditionen tr...

Gastronomi

Sabor a Málaga - Citroner

Exporterer nordpå I et ensomt industrilokale i landsbyen Alhaurín de la Torre møder vi Miguel Ángel...

Gastronomi

Kultur

Art Gaucín Open Studios 2019

24. til 26. maj og 31. maj til 2. juni   Kunstnerne i Gaucín åbner deres studier for offentligheden under de år...

Kultur

Auktioner for alle

Med auktioner i tre forskellige prisklasser samt mange års ekspertise er Bruun Rasmussen det optimale valg for dig, som ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

María Sánchez Piña – mød den spanske advokat, der specialise…

Først arbejdede hun på et tysk kontor, dernæst et spansk kontor, som især h...

Tema & Profiler

Kan vi redde kapitalismen?

Begrebet lyder så materielt, men der ligger meget mere bag. Kapitalisme er ...

Tema & Profiler

Under huden på Rasmus Seebach

Rasmus Seebach kan noget, som ingen andre musikere kan i dag. Han kan nemli...

Tema & Profiler

Mine tre år med Kurt Cobain

Musikmanager udgiver bog på 25-årsdagen for Nirvana-forsangerens selvmordDa...

Tema & Profiler

Anonyme Alkoholikere

En forestilling af alkoholisme kan let være et beskidt, dårligt holdt hjem...

Tema & Profiler

Marias Dyrelykkeland i Córdoba

Nærmest symbolsk har Jorge, fincaens fritgående æsel og Marias rejsekammera...

Tema & Profiler

Englene og hundene – og Judith

I godt 10 år har hun produceret de små engle, der findes i guld og sølv og ...

Tema & Profiler

Det gyser i kommunerne

Kommunalvalget står for døren. Den 26. maj kaldes vi til stemmeurnerne – og...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Charlotte Dender Hansen

Hun er pigen med det store smil og den friske stemme – uanset om du møder h...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com