Efter fiaskoen i jubilæumsåret - De er uønskede

Det er et stort og gennemgående ønske i enhver afkrog af Martiricos, Málaga Club de Futbols hovedsæde på Estadio La Rosaleda:
At den arabiske klubejer, sheik Abdullah Al-Thani, og hans børn forlader virksomheden. Jo før jo bedre.
Efter for otte år siden at have overtaget efter den tidligere præsident i Real Madrid, Lorenzo Sanz, har sheiken kørt den såvel sportsligt som økonomisk i sænk. Medarbejdere ligger vågne om natten. Deres job er i fare ved Málaga CFs nedrykning til 2. division.
Det taktfaste og øredøvende budskab fra de store fanskarer ved La Liga-opgørene på La Rosaleda har længe og vedvarende lydt:
 
Al-Thani forsvind NU!
Al-Thani forsvind NU!
Al-Thani forsvind NU!
 
De mest yderligergående har malet det samme opråb på vægge på stadion og slettet hans navn med graffiti på det skilt, som har markeret den rundkørsel ved Avenida de Simón Bolívar og Avenida de Luis Buñuel, der skulle opkaldes efter ham. Denne dedikation fra bystyret i Málaga er for længst trukket tilbage. Borgmester Francisco de la Torre og hele den fodboldglade by Málaga er forfærdet over den stand, Al-Thani har bragt Málaga CF i og det ødelæggende ry, han giver denne driftige stad.
 

Børnene ind i bestyrelsen

Hans otte år som ejer har været præget af et virvar af træner-, spiller- og ledelsesudskiftninger.
I de seneste 30 måneder har Málaga CF reelt være uden daglig ledelse – efter den pludselige fyring af den administrerende direktør Vicente Casado og vicedirektøren Manuel Novo.
I ledelsen og bestyrelsen indsatte Al-Thani i stedet hans fire børn, den ældste Nasser som vicepræsident, Nayet som sekretær, Raket og datteren Hamyan – de to sidstnævnte tillige henholdsvis rådgiver og CEO (formand) for Málaga CFs fodbold-akademi.
Den daglige styring af klubben er lagt i hænderne på Nayet Al-Thani, sportsdirektør Mario Husillos, advokat Joaquin Jofre og finansdirektør Roberto Cano.
Vicente Casado fik straks efter sin fyring i Málaga CF job som i La Liga-organisationen som ansvarlig for den internationale udvikling og er nu marketingsdirektør i det professionelle spanske fodboldforbund.
Manuel Novo beskæftiger sig i dag bl.a. som rådgiver for Cádiz CF, som er med i kapløbet om oprykning fra 2. division til La Liga.
 
 

Borgmesters klare besked

Al-Thanis lange fravær fra hans klub har fået Málagas fodboldinteresserede borgmester, Francisco de la Torre, til at bede ham om at gå.
”Når du er ansvarlig for en klub, skal du forsøge at holde klubben på rette vej og oppe i La Liga. Og hvis du ikke har forudsætningerne for at gøre det, så er der andre ejere, der kan”, siger de la Torre direkte henvendt til Al-Thani.
Klubejeren og præsidenten opholder sig fast i sin hjemby, Doha i Qatar, og meddeler sig udelukkende på Twitter. Her udbeder han sig respekt – også fra Málaga-borgmesteren.
Han forklarer sit fravær med den politiske situation i Qatar og ”undskylder for Gud”!
 

Ind med sikkerhedsvagter

Jeg har truffet børnene – dels ved Estadio La Rosaleda og dels ved det daglige træningsanlæg. Smilende og tilsyneladende ubekymrede. Hamayan, universitetsuddannet i USA, taler flydende engelsk. For den gode stemnings skyld vælger jeg ikke at spørge til hendes fars virke – eller mangel op samme – i Málaga CF.
Vi får en sludder om familieforhold. Hun fortæller at tendensen i flere arabiske lande er færre koner til mændene og færre børn i ægteskaberne
Hun siger endvidere, at alle må stå sammen om klubben – også de kritiske fans – for at opnå frelse i La Liga.
Men også deres adfærd er aparte. De kommer ofte for sent til La Liga-kampene på Estadio La Rosaleda og krævede endda opgøret mod Atlético Madrid udsat, da de var kommet for sent hjemmefra. Da FC Barcelona var på besøg udeblev de alle på nær Nayet.
Han måtte føres ind af sikkerhedsvagter!
 

Hårde økonomiske facts

Denne sæson markerer et lille jubilæum i Málaga CF – nemlig det 10. år i træk i La Liga. Kendetegnende ved salg af klubbens tre bedste spillere, Camacho, Fornaks og Sandro, for ca. 30 mio. euro og køb af to, sydamerikanerne Cecchini og Rolon – begge Al-Thanis opfindelser – for samlet 7,5 mio. euro. Ingen af dem kunne bruges!
Og ja, så lige en træner-fyring af Michel i januar 2018.
Af otte hasteindkaldt lejesvende ligeledes i januar slog blot Iturra og Lacen til – begge 33 år.
Slemt er det endvidfere, at den elendige sæson 2017-18 har betydet en forringelse af Málaga-truppens værdi på samlet 16 mio. euro ifølge den anerkendte web Transfermarkt.
Og af spillere på kontrakt de kommende år problematisk at Juanpi, Ricca og Santos oppebærer en årsløn på hver 1,2 mio. euro. De to førstnævnte aktører sjældent på banen, mens Santos er lejet ud til 2. divisionsklubben Sporting Gijon.
Han vil nødigt tilbage til Málaga CF.
Hvad nu sheik Abdullah Al-Thani?
 
 

Málaga CFs elendige sæson

I weekenden den 12./13. januar sluttede første halvsæson i La Liga (19 kampe). Og den blev en ganske elendig affære for Málaga CF med blot tre sejre og to uafgjorte.
Anden halvdel tegnede ikke bedre. Den ny træner, Jose Gonzalez, som tiltrådte i januar havde ved redaktionens slutning midt i marts endnu ikke prøver at vinde med sit hold!
 
Resultaterne:
 
Málaga CF – Eibar 0-1
Girona – Málaga CF 1-0
Málaga CF – Las Palmas 1-3
Atletico Madrid – Málaga CF 1-0
Valencia – Málaga CF 5-0
Málaga CF – Athletic Bilbao 3-3
Sevilla – Málaga CF 2-0
Málaga CF – Leganes 0-2
FC Barcelona Málaga CF 2-0
Málaga CF – Celta Vigo 2-1
Villarreal – Málaga CF 2-0
Málaga CF – Deportivo La Coruna 3-2
Real Madrid – Málaga CF 3-2
Málaga CF – Levante 0-0
Real Sociedad – Málaga CF 0-2
Málaga CF – Betis 0-2
Alaves – Málaga CF 1-0
Málaga CF – Espanyol 0-1
Getafe – Málaga CF 1-0
Anden halvdel af sæsonen:
Eibar – Málaga CF 1-1
Málaga CF – Girona 0-0
Las Palmas – Málaga CF 1-0
Málaga CF – Atletico – Madrid 0-1
Málaga CF – Valencia 1-2
Athetic Bilbao – Málaga CF 2-1
Málaga CF – Sevilla 0-1
Leganes – Málaga CF 2-0
Málaga CF – FC Barcelona 0 - 2
Celta Vigo – Málaga CF 0 – 0
Málaga CF – Villarreal 1-0

 

Málaga-helt på landsholdet som 38-årig

I Málaga CFs glade dage i Champions League i sæsonen 2012-13 var en af heltene den argentinske målmand Willy Caballero. Han diskede op med fantomredning på fantomredning, men til manges forbløffelse – også hans egen – kom han slet ikke i betragtning til det argentinske landshold.
Først nu som 38-årig er det blevet til debut. Den fandt sted den 23. marts, hvor Argentina på Ethihad Stadium besejrede Italien 2-0.
Willy Caballero debuterede for Málaga CF i 2011 og skrev sig ind i klubbens historiebøger, da han holdt sit mål rent i 480 minutter og slog dermed Pedro Contreras rekord på 429 minutter. Contreras er i øvrigt tidligere spansk landsholdskeeper.
Caballero opnåede i tre sæsoner for Málaga 117 kampe, herefter blot 23 for Manchester City ligeledes i tre sæsoner og nu blot en match for Chelsea, hvor han kom til i 2017. I denne klub hedder førstevalget som ankermand Thibout Courtos, fast mand på det belgisk landshold.

Tribunepladser får hos La Peña de Dinamarca

Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som fra andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
Forinden let måltid og matchoplæg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen og bus tur-retur til stadion.
 
Medlemsrabatter til alle kampe.
 
Kontaktpersoner:
Sekretær Louise Kathrine Pedersen
661 959 681
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Formand Morten Møller
617 700 424
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den tæller mere end 300 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena og børnehospital i Málaga.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.malaga-support.dk

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Spanien først med nye Google–skatter

Det har været på tale længe, men nu gør Spanien noget ved det. Regeringen vil allerede nu indføre de...

Tema & Profiler

Thomas Helmig i nye rammer

Det tog kun én uge. Så var de 21.000 billetter til de fire indendørskoncerter i marts solgt. De fire...

Tema & Profiler

Højt at flyve – med pilot Henrik West

Det er tidlig morgen, da jeg bipper mig ind igennem security i Málaga lufthavn. Der tikker en meld...

Tema & Profiler

Vis mig din landsby – Vibeke Bekke

Det er formiddag, varmt og vindstille, da jeg parkerer bilen på gaden mellem skolen og parken i Alga...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel: Kurt Rosasco

Han er kvik og klar i spyttet. Men bag det stærke ydre gemmer sig også en nervøs og genert mand. Sna...

Tema & Profiler

Bogudgivelse - Købmandens guld

”Málaga februar 1937,” sådan slås tonen an i Henrik Jensens seneste spændingsroman, hvis handling ud...

Tema & Profiler

Vintagecykler i Málaga
 - Lædersadler, blankpoleret krom og …

Sebastián Bonills værksted i hans lejlighed på 5. sal er fyldt med vintagecykler af forskellige mærk...

Tema & Profiler

Nyttige apps til din rejse til Spanien i 2018 – del 4

Der er så meget at se og lave i Spanien, at du måske har brug for en hjælpende hånd til din rejse. ...

Tema & Profiler

Sport

Efter fiaskoen i jubilæumsåret - De er uønskede

Det er et stort og gennemgående ønske i enhver afkrog af Martiricos, Málaga Club de Futbols hovedsæde på Estadio La Rosaleda: At den arabiske klubejer, sheik Abdullah Al-Thani, og hans børn forlader virksomheden. Jo før jo bedre. Efter for otte år siden at have overtaget efter den tidligere præsid...

Sport

World Amatør Championship på Torrequebrada

Den første turnering af World Amateur golfers Championship (WAGC)blev spillet på en af kystens allerbedste baner Torrequebrada.Turneringen var organiseret af WAGC Danmark, Sverige, Tyskland, Finlandog Spanien. Turneringens sponsor var Hainzl & Partners Versicherungenog Reformas Costa del sol. Vi...

Golf

Santana golf i super stand

Så lykkedes det endelig for Vikingos Golf at få skudt 2018 sæsonen i gang. Efter aflysning af matchen på Guadalhorce i marts p.g.a. regnvejr, var vejrguderne denne gang mere venlig stemt og 44 forventningsfulde vikinger var mødt op for at deltage i matchen på Santana med NYKREDIT som sponsor og Chri...

Golf

Store udfordringer på Marbella Golf

Matchreferat – den 14. april 2018 April matchen blev spillet på Marbella Golf og Country Club lørdag den 14. april med start fra kl. 09:00. Solen skinnede fra en skyfri himmel, da vi startede ud, og alle glædede sig til en golfdag i dejligt spansk forårsvejr.   Marshallen forklarede inden st...

Golf

Udflugter & Rejser

Vía Ferrata – klippeklatring, der rykker grænser

Sommerfugle på størrelse med flagermus suser rundt nede i maven på mig, da vi kører op mod klippen i Benalauría, mellem Ronda og Estepona. La Danesas udsendte er ikke super begejstret for højder, og d...

Udflugter & Rejser

Drypstenshulerne Las Cuevas de Nerja

Da lokale i 1959 opdagede hulerne i Nerja, var der fyldt med flagermus. I dag er der ingen. Det undrer jeg mig over, da vores guidede tur slutter efter ca. 45 minutter. Det står helt klart for mig, at...

Udflugter & Rejser

Madrid på en dag

Madrid – den perfekte turist-destination Byen, som er Europas 3. største, er kompakt med korte afstande mellem seværdighederne, og vejr- og temperaturforhold gør, at det er behageligt at bevæge sig u...

Udflugter & Rejser

Cádiz – Middelhavets port

Cádiz er Europas ældste by. Den blev grundlagt omkring år 1100 f.Kr. af fønikerne og har været beboet lige siden. I dag har den 118.000 indbyggere. Byen ligger på en tange eller ø på den sydlige side ...

Udflugter & Rejser

Gastronomi

Sabor a Málaga: Spiga Negra - Pasta som smager af pasta

Pasta og atter pasta Køber du spaghetti, makaroni og tagliatelle af et kendt varemærke i din nærm...

Gastronomi

Vild med vin og mad - Ovnstegt Culotte

Lysten til at se solen og starte barbecue-sæsonen er stor, men eftersom maj måned stadig er lidt ust...

Gastronomi

Spansk oase i turismens højborg

Avenida Gamonal i Benalmádena er fyldt med irske pubs og engelske fish’n chips. Men ét sted skiller...

Gastronomi

Kultur

Torremolinos – den glemte by med de mange nye projekter

Det startede godt ud i 60’erne. Charterflyene transporterede skandinaver i massevis til Málaga og dumpede busserne dem a...

Kultur

Verden rundt på 4 dage – version XXIV

Giv dig ud på en smags- og oplevelsesrejse verden rundt på kun fire dage (man har længe sagt fire dage, da åbningsparade...

Kultur

Spaniens skæve side: Fasanøen - ejet af både Spanien og Fran…

I Baskerlandet løber floden Bidasoa ud i Biscayabugten mellem den spanske by Honraddibia og den franske by Hendaye. Fem ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Spanien først med nye Google–skatter

Det har været på tale længe, men nu gør Spanien noget ved det. Regeringen v...

Tema & Profiler

Thomas Helmig i nye rammer

Det tog kun én uge. Så var de 21.000 billetter til de fire indendørskoncert...

Tema & Profiler

Højt at flyve – med pilot Henrik West

Det er tidlig morgen, da jeg bipper mig ind igennem security i Málaga luf...

Tema & Profiler

Vis mig din landsby – Vibeke Bekke

Det er formiddag, varmt og vindstille, da jeg parkerer bilen på gaden melle...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel: Kurt Rosasco

Han er kvik og klar i spyttet. Men bag det stærke ydre gemmer sig også en n...

Tema & Profiler

Bogudgivelse - Købmandens guld

”Málaga februar 1937,” sådan slås tonen an i Henrik Jensens seneste spændin...

Tema & Profiler

Vintagecykler i Málaga
 - Lædersadler, blankpoleret krom og …

Sebastián Bonills værksted i hans lejlighed på 5. sal er fyldt med vintagec...

Tema & Profiler

Nyttige apps til din rejse til Spanien i 2018 – del 4

Der er så meget at se og lave i Spanien, at du måske har brug for en hjælpe...

Tema & Profiler

Politiet har næsten givet op: Narkotikaen vælter ind over Co…

Alle ved det og alligevel gøres der ikke noget ved problemet. Sydspanien er...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com