Sweepy Swing kommer til kysten for at skabe glæde

”Vi har besluttet os for, at vi ikke vil spille kedelig musik!”
Sagde dirigent Bjarne Holm, da swingbandet Sweepy Swing spillede sine første strofer for snart ti år siden.
Nu kommer Sweepy Swing til Costa del Sol for at skabe glæde, når Club Danés i samarbejde med La Peña de Dinamarca, den danske supporterklub af Málaga CF, byder på velkomstfest i patioen i restaurant Casa Danesa. De fastboende på Kysten og ”trækfuglene” mødes på ny efter en lang og vejrmæssigt blandet sommer i Danmark. Og en hed sommer på Costa del Sol.
Koncerten finder sted fredag den 11. oktober kl. 18.00 og restauratør Thomas Schou Pedersen og hans eminente personale byder ikke blot på vaks servering, men også på en lækker menu og velkomst-cava. Den forventningsfulde gensynsglæde vil straks slå an.

Fik ret hurtigt ”slæverne” ind

Bjarne Holm fortæller om starten på Sweepy Swing, der nu hvert eneste år glæder med sin optræden overalt i Danmark:
”Det var for ni år siden, da flere af os var ved at se enden på vores almindelige erhvervskarriere. Vi kendte hinanden allerede på det tidspunkt, og vidste, at vi ville bruge en del tid sammen om vores fælles hobby.
Og for ikke bare at gøre som alle andre, snakkede vi meget sammen om, hvad der skulle være vores fælles udgangspunkt. Og det var netop, at vi skulle skabe en velfungerende gruppe med en fælles forståelse for at underholde med en bred vifte af danske og udenlandske evergreens. Gerne kendte titler, men med vores eget særpræg.
Jeg var ikke i tvivl om, hvem vi skulle være. Gennem mange år og i forskellige sammenhænge havde vi truffet hinanden og spillet sammen, så starten var en meget let fødsel.
Og efter ’fødslen’ gik det ret hurtigt. Vi havde hver især en del kontakter med spillesteder fra tidligere, så de blev kontaktet, og vi fik ’smidt slæverne ind’ som man siger”.

Lisbeth og de herlige drenge

Det var ret afgørende for orkestret, at det kunne få en god sangsolist med på holdet. Det blev et navn, som det kendte fra tidligere samarbejde. Nemlig Lisbeth Sørensen.
”Så vi var fra begyndelsen godt rustet til at underholde, hvor der var spillejob,” siger Bjarne Holm og tilføjer: ”Det var en selvfølge, at det skulle være Lisbeth. For hun er den kønneste af os alle sammen. Og så har hun den mest charmerende måde at præsentere hele vores repertoire på. Hun er en fremragende sangerinde, samtidig med at hun kan underholde.”
Lisbeth selv fortæller: ”Det har fra dag et været dejligt og spændende at stå foran de herlige drenge. Vi kender hinanden og vi swinger virkeligt godt sammen.”
Det er en fornøjelse hver gang, vores dirigent kommer med et nyt nummer. Vi ved alle sammen, at det er lavet specielt til os. Alle sangnumrene har sin egen charme, og selvom det er kendte numre, har vores udgaver altid sin egen sound. Og det er noget publikum lægger mærke til og holder af,” siger Lisbeth.
Og sådan gik det til, da det hele begyndte.
Nu med snart ti succesrige og glade år!

Om orkestret: Alsidige musikanter

Sweepy Swing har den fordel, at Bjarne Holm kan skrive alle arrangementerne. Han er den uundværlige kapelmester og basunist. Og udgør derved en fjerdedel af blæsergruppen.
Stig Deulerand er trompetist og har spillet i bl.a. harmoniorkestre, og optræder nu også med kammermusik i en klassisk blæserkvintet. En alsidig herre, der udgør en bærende stemme i ”Sweepy Swing”.
Ved siden at de to messingblæsere sidder to andre garvede musikere, der begge spiller saxofoner og klarinetter. Jens Vagn Petersen er konservatorieuddannet og har været musikskolelærer i mange år. Også han er travlt optaget i andre musikalske sammenhænge.
Og det er Erling Rasmussen, den sidste af blæserne, også. Han har også været rundt i det eventyrlige musiklandskab. Samtidig med at han var beskæftiget med journalistik i mange, mange år.
Rytmegruppe består af en hårdhudet bassist Steen Jacobsen, der er bandets formand. Han er uddannet DJØFer. Steen har fundet stor fornøjelse ved at supplere alle sine økonomiske teorier med god, swingende underholdningsmusik.
De to sidste i rytmegruppen er guitarist, John Baage, der bl.a. har ernæret sig som lydtekniker på det rytmiske musikkonservatorium. Han er også ”lydtekniker” i Sweepy Swing. Samtidig synger han nogle sjove duetter med Lisbeth - og spiller nogle dejlige guitarsoloer.
Trommeslager binder det hele sammen med sit trommesæt. Det er Dines Hansen, der er en travl herre i sommertiden, hvor der er jazzfestivaler rundt om i Danmark.
”Sweepy Swing” er bredt favnende – og stærkt spillende. Og bliver bedre og bedre år efter år.
Glad musik til glade gæster.

Og om Lisbeth: Et liv med sang

”Gør nu ikke for meget ud af mig. Sweepy Swing er et helt orkester, og jeg er blot et af medlemmerne. Jeg står tilfældigvis forrest, men ingen af os kan undværes!”
Lisbeth Sørensen er 64 år. Og har fra barnsben sunget – i starten til glæde for familie og naboer.
Herefter:
Musikskole
Skolekor
Amatørkonkurrencer
10 år med Lynbo-orkestret
Lis Albert-Trio
Waldes All Stars
Fair Play-duoen
Swing Kings Bigband
GM Bigband
Glostrup Byorkester
Classic Ballroom
Og nu Sweepy Swing
”Og jeg er så heldig, at Bjarne Holm skriver arrangementerne,” siger den charmerende Lisbeth.

Den lækre velkomstmenu

Køkkenet i restaurant Casa Danesa vil lægge sig i selen for også at gøre velkomstfesten med Sweepy Swing til en kulinarisk oplevelse.
Der bydes på aftenen på krydderstegt svinefilet med stegte kartofler, årstidens grøntsager samt flødepaprika sauce. Hjemmelavet vanilje-parfait med lun jordbærsauce tilsmagt med husets amarette.
Velkomst-cava.
Pris: Blot 45 euro for koncert og dinner. Medlemsrabat 5 euro.
Tilmelding:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. – tlf. 952 47 51 51.
Betaling ved tilmeldelse.
Adresse: Club Danes, Haza del Albarrobo, Ctra. De Mijas kn. 2.2, 29650 Mijas Costa.
Fine parkeringsforhold.

Melodier på repertoiret

Sweepy Swing spiller kendte danske melodier fra den gyldne swingtid samt alt godt fra revyer, teater og film. Endvidere en del fra The Great American Songbook og charmerende og melodiske latinamerikanske rytmer.
Præsenteret af den dygtige sangerinde Lisbeth Sørensen.

”Sweepy” elsker Spanien

Det er efterhånden otte år siden, at ”Sweepy Swing” besøgte Spanien første gang. Det var til en oktober- festival i Calella nord for Barcelona.
Da var oktetten lige startet, og det var dens første tur uden for den danske grænse.
Det var en kombination af nysgerrighed og tilfældigheder, at orkestret meldte sig til den oktober-festival, og det skulle vise sig, at være et godt valg. Sweepy Swing optrådte i det store festivaltelt og spillede på festivalens openair-scene på kirketorvet. De fik mange gode bekendtskaber med andre festivaldeltagere fra andre lande. Sådan startede Sweepy Swings første ture til Calella.
Men så mødte orkestret en dansk pige, der var lokalt bosiddende og drev en hyggelig café i byen. Den lå ved en lille grøn plet midt i centrum, og den blev et slags ”hjemsted” for tørstige, danske musikere. Og inden længe havde Sweepy Swing ”indtaget” en del af hendes serveringsareal på fortovet (og lidt af vejbanen) og spillede på livet løs af dets populære repertoire.
Orkester-medlem Erling Rasmussen, tidligere journalist på dagbladet BT:
”Det skabte god omsætning for veninden, og efterfølgende år var det et must – både for hende og for os - at vi ville spille hver dag på hendes café. Vores fornøjelse var at se så mange forbipasserende, der slog sig ned og skabte omsætning hos hende. Og vores udbytte var så det evigt gode begreb ”fri bar”.
Desværre blev vores danske veninde skilt, og der opstod lidt usikkerhed om den fortsatte drift af cafeen. Og samtidig er der en udvikling i gang i Catalonien, hvilket måske kan skabe usikkerhed om interessen for festivalen. Det har vi måske lidt svært ved at overskue her fra vores eget stilfærdige og koldblodige nord.
Derfor rettede vi fokus på nye destinationer. Og glæder os til turen til Costa del Sol”.

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Spanien er verdensmester i basketball

Det spanske landshold vandt søndag verdensmesterskaberne i basketball efter at have domineret og alt...

Sport

Vin "En primeur"

”En primeur” er et fransk vinhandlerudtryk, som beskriver, at vinen handles i forsalg. Altså inden v...

Gastronomi

Veras Veranda

Kokos og chokolade er altid en god blanding. Så hvorfor ikke lave det til en lækker kage til sommerb...

Gastronomi

Zanahoria morá - lilla gulerødder (en arv fra Al-Ándalus)

Den lilla gulerod, der udgør basen for de produkter, som La Danesa præsenterer i Sabor a Málaga-sort...

Gastronomi

Teknologiparken i Málaga - en stadig voksende by-i-byen

Hvis du bor nær Málaga, har du med garanti kørt forbi afkørsel 61 mod Parque Tecnológico de Andalucí...

Udflugter & Rejser

Nils Malmros ’Barbara’ i Margrethekirken

Da skibet Fortuna ankommer til Tórshavn på Færøerne har det Poul med, den nye præst for menigheden i...

Kultur

Muebles Piramides fejrer 20-års jubilæum

Møbelbutikken, hvis fulde navn er Muebles Piramides Puerto, ligger i smørhullet øst for Málaga lige ...

Tema & Profiler

Sweepy Swing kommer til kysten for at skabe glæde

”Vi har besluttet os for, at vi ikke vil spille kedelig musik!”Sagde dirigent Bjarne Holm, da swingb...

Kultur

El Veranillo de San Miguel (indian summer)

Vejret spiller os et puds Vi træder nu ind i årets første efterårsmåned, september. Som dansker lig...

Kultur

Cuenca – byen der ikke er som de andre

Cuenca er en helt speciel by, som ligger i det centrale Spanien, i regionen Castilla – La Mancha, ca...

Udflugter & Rejser

Jubilar hos Nykredit

Hun var med, da Nykredit åbnede sit kontor i Marbella for 15 år siden. Lidt senere på måneden spring...

Profiler

Caravaca de la Cruz - miraklernes by

Verdens femtehelligste by Fra Castillo de Santa Cruz ser vi udover verdens femtehelligste by. Kun J...

Udflugter & Rejser

Benidorm - Spaniens Manhattan?

Benidorm skal have været den første spanske fiskerlandsby, som gik ud og fortalte verden om sine smu...

Udflugter & Rejser

Museo Alborania - Aula del Mar

Der er en verden til forskel fra Málaga centrums bankende hede og klare sommersol til de lokaler, je...

Udflugter & Rejser

Udflugter & Rejser

Teknologiparken i Málaga - en stadig voksende by-i-byen

Hvis du bor nær Málaga, har du med garanti kørt forbi afkørsel 61 mod Parque Tecnológico de Andalucía (PTA), som i flere år har haft massivt pres morgen og eftermiddag, når de godt 20.000 personer, so...

Udflugter & Rejser

Cuenca – byen der ikke er som de andre

Cuenca er en helt speciel by, som ligger i det centrale Spanien, i regionen Castilla – La Mancha, ca. 600 km. fra Málaga. Det specielle består i at byen ligger på en klippe mellem to floder: Huécar og...

Udflugter & Rejser

Caravaca de la Cruz - miraklernes by

Verdens femtehelligste by Fra Castillo de Santa Cruz ser vi udover verdens femtehelligste by. Kun Jerusalem, Rom, Santiago de Compostela og Santo Toribio de Liébana er mere hellige. Vel at mærke set ...

Udflugter & Rejser

Benidorm - Spaniens Manhattan?

Benidorm skal have været den første spanske fiskerlandsby, som gik ud og fortalte verden om sine smukke, solfyldte sandstrande. Allerede i 1893 kunne man læse i en avis i Madrid, at Benidorm kunne byd...

Udflugter & Rejser

Sport

Spanien er verdensmester i basketball

Det spanske landshold vandt søndag verdensmesterskaberne i basketball efter at have domineret og altså besejret Argentina 95-75. Kampen blev afviklet i Beijing, hvor 32 hold kæmpede om guldmedaljen. Spilleren ved navn Ricky blev kåret som MVP (mest værdifulde spiller) i finalen, efter at have sikret...

Sport

Vikingos Golf på Valle Romano

Vikingos golf er en dansk herregruppe på Costa del Sol, som sammen med danske gæster mødes 6 gange om året og spiller golf på nogle af Andalusiens bedste golfbaner.Man har i år spillet Baviera golf i marts, Santana golf i april og Granada golf i maj på en super weekendtur med damer.Man går nu i gang...

Golf

Gastronomi

Vin "En primeur"

”En primeur” er et fransk vinhandlerudtryk, som beskriver, at vinen handles i forsalg. Altså inden v...

Gastronomi

Veras Veranda

Kokos og chokolade er altid en god blanding. Så hvorfor ikke lave det til en lækker kage til sommerb...

Gastronomi

Zanahoria morá - lilla gulerødder (en arv fra Al-Ándalus)

Den lilla gulerod, der udgør basen for de produkter, som La Danesa præsenterer i Sabor a Málaga-sort...

Gastronomi

Sabor a Málaga: Lokale produkter fra Málaga

I mere end 2000 år har Malága-provinsens befolkning dyrket råvarer af fineste kvalitet. Den frugtbar...

Gastronomi

Kultur

Nils Malmros ’Barbara’ i Margrethekirken

Da skibet Fortuna ankommer til Tórshavn på Færøerne har det Poul med, den nye præst for menigheden i Vágar, som er stiml...

Kultur

Sweepy Swing kommer til kysten for at skabe glæde

”Vi har besluttet os for, at vi ikke vil spille kedelig musik!”Sagde dirigent Bjarne Holm, da swingbandet Sweepy Swing s...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Muebles Piramides fejrer 20-års jubilæum

Møbelbutikken, hvis fulde navn er Muebles Piramides Puerto, ligger i smørhu...

Tema & Profiler

Pia Carlsson

Den Skæve Vinkel: Pia Carlsson

Som ung dansede hun solen sort. I dag arbejder hun den sort.Pia Carlsson ...

Tema & Profiler

På den anden side: Kan vi vende bøtten?

Vi hører til helt i toppen, når snakken falder på solskinstimer, gastronomi...

Tema & Profiler

Et interview med Peter Sisseck i Ribera del Duero

Egentlig var det bare et eksperiment på at lave vin på 90 år gamle vinstokk...

Tema & Profiler

Sommeren er her – og det er kakerlakkerne også!

Når varmen stiger og luftfugtigheden øges, som sædvanlig på Costa del Sol o...

Tema & Profiler

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for …

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres ind...

Tema & Profiler

Sarah Almagro - somos tu ola

Her i juli er det et år siden, nu 19-årige Sarah Almagro Vallejo blev indla...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - John Goth

Er du dansk og søger du bolig i Almuñecar-området, er det svært at komme ud...

Tema & Profiler

Skygge i sommervarmen

Costa del Sol er fantastisk om sommeren – strandene viser sig fra deres bed...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com