Glæde

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Efter min veloverståede sydom med hjertebesvær, vand i lungerne, forhøjet blodtryk har jeg bestemt mig for bevidst at søge glæden, idet jeg ved, gennem læsning af forskellig litteratur,
at kroppen og immunsystemet arbejder bedst hos den, der har let til latter, og er glad. Latter og glæde er vigtige redskaber til at genvinde kræfterne. Som en terapi har jeg derfor inviteret latteren tilbage i mit liv. Latter udløser lykkehormoner.
Jeg har altid stillet store krav til mig om at være på toppen, haft så mange ønsker, stræbt efter så meget.
Nu er jeg er blevet mere bevidst om at lade være med at gøre mit hjertes inderste ønsker til en hjertesygdom. Det arbejder jeg alvorligt på at nedprioritere, og i stedet lade være med at tage det hele, både mig selv og andre alt for alvorligt, og i stedet se på alle de dejlige lyse sider der er i min hverdag. Det er vigtigt for mig, at have et lykkeligt hjerte, der også er frygtløs. Jeg vil gøre det til en vane at være i ligevægt og balance.
I bogen ”Jeg lo mig rask” skriver Norman Cousin om sin kamp mod sygdommen Morbus Bechterew, der er en sygdom, der medfører at rygsøjlens knogler vokser sammen. Han nægtede at give op. Kort fortalt blev han rask ved daglig latter i stor stil og masser af humor kombineret med C-vitamin og en ændret, mindre hektisk livsstil.
En ændring til en glad livsstil sker ikke af sig selv. Hvis du bestemmer dig for mere glæde i dit liv, kræver det, at du tager en beslutning med træning og gør en indsats, akkurat som folk, der dyrker sport, mister deres kapacitet, hvis de stopper med at træne.
Jeg mener ikke, at vi skal være positive glade dørmåtter. Det er efter min mening alt for overfladisk. Vi skal have vores meninger, give udtryk for dem samtidig med at vi er venlige overfor andre. Du kan ikke være glad hele tiden. I livet opstår der både kritik, skuffelser, sorg og negativitet. Det skal gennemleves, og så er det op på hesten igen og finde glæden.
Når du bestemmer dig for at være glad, så start lidt langsomt og lad være med at bebrejde dig selv , når du bliver sur eller hidsig. Start f.eks. med glæden, når du kører bil og øv dig i med balance, tolerance og overbærenhed at manøvre dig gennem myldretidens mange stress faktorer.
Når du kaster dig ud i projekt ”glæde” i hverdagen må du være bevidst om din daglige base.
4 vigtige elementer, som letter din vej til daglig glæde er søvn, mad, kosttilskud og motion.
Derudover må du bruge din kreativitet og nysgerrighed. Opsøg de ting, der får dig til at le. Le gerne flere gange dagligt. Og sørg for at gøre noget af det, du godt kan lide hver dag. Det er godt med nye oplevelser f.eks. spil, dans, sang og musik. Det er ting, der påvirker vores hjerne. Selvfølgelig laver du en masse fejl i dit nye læreprojekt, grin lidt af det og klø så på igen. Øvelse gør mester.
Et ordsprog siger ”smil til verden og den smiler til dig”. Når jeg smiler til folk, får jeg ofte et smil igen. Jeg tænker tit på den danske pianist og entertainer Victor Borges kloge bog ”Smil er den korteste afstand.” Det er så smukt beskrevet.
Der er en østlig meditation, jeg har megen glæde af, der består i, at når jeg er alene lægges ansigtet i halvt smilende folder. Selve ansigtsudtrykket er tilstrækkelig til, at jeg føler mig fredfyldt med mindre stress.

Kosten

I alle mine artikler fremhæver jeg vigtigheden af en kost af høj kvalitet, og også omkring at føle glæden understreger jeg, at en sund og nærende kost er af største betydning. Samtidig med en god mad må du være opmærksom på at tygge maden grundigt og spise i fred og ro. Alt for mange råsluger deres mad og dermed deres liv.
Først og fremmest fjern det hvide mel og det hvide sukker i al din kost. Især er en blanding af fedt og sukker farlig. Så når trangen til et stykke wienerbrød fyldt med creme og sukker melder sig, så vælg i stedet for noget sundt sødt f.eks. lidt dadler, figner, druer, appelsiner, honning, også gerne en banan med bl.a. en masse gode B-vitaminer gerne kombineret med lidt nødder, mandler og frø. Alle nødder er sunde men valnødder er særdeles rige på omega 3. Cashewnødder er især rige på zink, der er godt, hvis du har angst. Frugter er med til at give velvære, så husk at inkludere bær i din daglige kost.
Nyd også gerne et stykke mørk chokolade, der er fyldt med antioxidanter og andre humørløftende stoffer.
Kornprodukter kan være brune ris, byg, havre boghvede og quinoa. Lav gerne din egen portion økologiske havregryn. Havregryn er kendt for at virke beroligende og gøre glad.
Spar på dit alkoholforbrug. Det belaster din lever og skaber ubalance i dit blodsukker. Vil du drikke alkohol, så drik kun meget små mængder, og gør det med mad, der er fedt og olieholdig. Det hæmmer optagelsen af alkoholen. Drik vand til.
Undgå energidrikke, cola og andre kulsyreholdige drikke også dem, der indeholder kunstige sødemidler.
Lad indtagelsen af kaffe være af god kvalitet og nyd den i begrænset mængde. Pas på ikke at drikke kaffe for sent på dagen. Det skader let en god nattesøvn. Brug gerne lidt fløde i kaffen det hæmmer en alt for stærk virkning af koffein.
Drik i stedet gerne grøn te og andre urteteer.
Som erstatning for komælk, der ofte ikke tåles så godt, kan bruges en masse andre former for velsmagende og sunde mælkeerstatninger f.eks. soja, ris eller mandelmælk, der evt. er blandet med nødder eller kokos.
Sørg for masser af grønne grønsager, gerne som grønsagsjuicer. Tænk gerne i spinat, der indeholder en masse gode stoffer til at øge dit humør bl.a. med sit indhold af magnesium.
Husk også bælgfrugterne. En gang kikærtepandekager er ren guf til en glad hjerne.
Økologiske æg med omega 3 indeholder i rå eller let kogt tilstand lecitin, der også hjælper din hjerne.
Lad fisk og fjerkræ indgå i din kost. Køb vildlaks hvis det er muligt og lad fjerkræ være økologisk.
Lam og bøf holder jeg selv meget af, men er meget påpasselig med, at det er kød fra dyr på friland. Jeg undgår røgede og saltede produkter, da jeg ikke kan smage de gode råvarer.
Jeg læste i en artikel af forfatter og blogger Karin Lyager, at der er forskellige undersøgelser, der viser, at vegetarer og veganere hyppigere bliver ramt af depression end kødspisere. Jeg er fuld af beundring over disse mennesker, der vælger denne spisestil, men er også klar over, at jeg ikke selv magter den. Til gengæld er jeg meget påpasselig med at få kød fra dyr, der har haft et godt liv.
Vælg gode olier til din mad. Personlig er jeg mest glad for olivenolien, men nyder hørfrøolie til mine grønsager og salater. Kokosolie og smør er også fint.

Kosttilskud

For en glad hverdag kan det spille en stor rolle med de rette kosttilskud. Husk at tage dem regelmæssigt.
• Sørg for et højdoseret multi-vitamin/mineralprodukt.
• Tag ligeledes et godt omega 3 produkt.
• C-vitaminer er for mig et af de vigtigste vitaminer bl.a. for binyrebarkhormonerne og binyrernes steroidhormoner samt immunsystemet. Bioflavonoiderne hører til C-vitaminkomplekset. Derfor er det vigtigt at tage et C- vitamin tilskud, der indeholder
Bioflavonoider, for at optagelsen kan ske optimalt.
• Tilskud af E-vitaminer med blandede tokoferoler nedsætter ældningsprocessen, og giver næring til hele kroppen.
• B kompleks støtter vores immunsystem m.m. og har indflydelse på vores serotonin (lykkehormon)
• Lecithin er et fedtstof, der findes i alle celler. Lecithin giver øget mentalt velbefindende og virker beroligende.
• Q10 indgår i mitochondriernes membraner. Mitochondrierne er cellernes kraftværker og medvirker til at give dig energi.
• PQQ beskrives som den perfekte partner til Q10. Jeg ser PQQ som et stort nyt gennembrud til hjælp til et godt helbred. Som Q10 hjælper mitochondriernes funktion kan PQQ lave nye mitochondrier. PQQs rigtige navn er pyrroloquinoline quinone. Den findes bl.a. i forskellige fødemidler og brystmælk.
I et dobbelt blind forsøg over 12 uger viste tilskud af PQQ bl.a. at reducere træthed og nervøsitet, sænke forhøjet kolesterol, forbedre søvnkvaliteten, samt forbedre den almindelige vitalitet.

Tips

• Søvnmangel er den værste fjende til glæde. At få tilstrækkelig med god søvn er en vigtig bestanddel af at have et godt, glad og harmonisk liv. De fleste mennesker har godt af at sove 8 timer i døgnet. Undgå kemisk sovemedicin. Drik i stedet lidt kamillete, eller indtag andre beroligende urter eller urteteer, hvis søvnløshed er et problem. Gør det til en vane at gå i seng kl. 22.
• Sørg for motion i mindst en 1/2 time dagligt. Gå en tur i naturen hvor du får fuldspektret lys. Husk at leg, dans og at elske også er motion.
• Husk taknemmeligheden. Vær taknemmelig overfor alle de små ting du ofte tager som givet.

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Forebyg forårets allergi... NU !

På denne tid af året kan det virke som om, at pollensæsonen er langt væk. Men hvis du hører til dem ...

Helse & Sundhed

Lider du af bindevævssmerter, kredsløbsproblemer og appelsin…

Facts: Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, ...

Helse & Sundhed

2019 bliver dit bedste år nogensinde!

Lyder det godt? Eller virker det provokerende og præstationsangstfremkaldende?Året er allerede i gan...

Helse & Sundhed

Guldimplantation

Lider du af kroniske eller tilbagevendende smerter i ryggen, arme eller ben, har du mest sandsynligt...

Helse & Sundhed

Glemmer vi os selv?

Det synes for mig at være en generel misforståelse og finurligt at vi passer på vores biler bedre en...

Helse & Sundhed

Glæde

Efter min veloverståede sydom med hjertebesvær, vand i lungerne, forhøjet blodtryk har jeg bestemt m...

Helse & Sundhed

Mød redaktionen på Norrbom Marketing

Vi er en flittig flok på Norrbom Marketing, som blandt andet udgiver magasinerne La Danesa, En Sueco...

Tema & Profiler

Veras Veranda: Danske fastelavnsboller

Nu er det allerede februar – og for vores lille familie og mange andre er det tid til fastelavnsboll...

Gastronomi

Ossobuco på kalveskank

Så er vi virkelig gået ind i de mørkere og koldere måneder, temperaturen er gået ned med 10º den sid...

Gastronomi

Et hektisk liv med jazz

De er utrolige, Bourbon Street Jazzband.Har med enthusiasme, energi, spilleglæde og godt humør holdt...

Profiler

El Mimbre - med vision om mere økologisk helsebrød

Brød til alle smagsløg El Mimbre er familievirksomheden, der gennem sine direkte leveringer til udv...

Gastronomi

Auktioner for alle

Med auktioner i tre forskellige prisklasser samt mange års ekspertise er Bruun Rasmussen det optimal...

Kultur

Kandis - 30 år på pop-toppen

Kandis til Kysten for første gang: Stor koncert torsdag den 21. marts i El Palacio de La P...

Profiler

5 hurtige om de elskendes helligdag

Den 14. februar hvert år fyldes butikkerne med rosenrøde hjerteformede chokoladeæsker, bamser med te...

Tema & Profiler

Udflugter & Rejser

Mojácar – en af Spaniens kønneste landsbyer

Mojácar ligger lidt nord for Almería og der er små 300 km. dertil fra Málaga. Den er med på listen over de smukkeste landsbyer i Spanien, og selv om den ligger nede på en 27. plads, er den absolut et ...

Udflugter & Rejser

Casa Decor

Overvejer du en tur til Madrid i det nye år, så er februar måske det rette tidspunkt med mulighed for at besøge Casa Decor, og her få et indblik i, hvad der rører sig på interiørfronten.Den 24. januar...

Udflugter & Rejser

Museo de artes populares - Málagas museum for folkekunst

Der er noget helt specielt ved at træde ind i et museum med gamle ting. Duften og fornemmelsen af flere århundreders historie bringer dig helt ’ned på jorden’. Sådan er det også at besøge Málagas muse...

Udflugter & Rejser

Murcia

Murcia har godt 450.000 indbyggere og skal være en af Spaniens mest kompakte byer. Så her er mange mennesker – og mange biler – på et relativt lille areal. Og tilsvarende vanskeligt er det at finde en...

Udflugter & Rejser

Udflugt til Cartagena

Det er fønikerne, som har givet navn til denne perle af en spansk by. De var dygtige handelsmænd og navigatører, som kom ad søvejen fra Kartago, som ligger i dagens Tunis i Nordafrika. Fønikerne sejle...

Udflugter & Rejser

Sport

Den skandinaviske gruppe på Lauro

Højt humør og gensynsglæde i det flotte solskinsvejr. Efter nogle gode december-golf-runder med sol og sommertemperaturer, mødte ikke mindre end 44 spillere op igen d 8 januar.Der blev spillet stableford med flagpræmier og birdie-præmier.Nærmest flaget præmier: 2 stk. green-fee billetter til den sm...

Golf

CdGD’s månedsmatch på ATALAYA OLD COURSE

Der var linet op til gunstart den 18. januar kl. 09:30, og da kanonen lød, var temperaturen langsomt ved at snige sig op, for det var godt nok koldt, da spillerne fandt vej ud til deres respektive starthuller. Solen var på vej op på en næsten skyfri himmel, og varmen og spillerne indtog den dejlige ...

Golf

Gastronomi

Veras Veranda: Danske fastelavnsboller

Nu er det allerede februar – og for vores lille familie og mange andre er det tid til fastelavnsboll...

Gastronomi

Ossobuco på kalveskank

Så er vi virkelig gået ind i de mørkere og koldere måneder, temperaturen er gået ned med 10º den sid...

Gastronomi

El Mimbre - med vision om mere økologisk helsebrød

Brød til alle smagsløg El Mimbre er familievirksomheden, der gennem sine direkte leveringer til udv...

Gastronomi

Kultur

Auktioner for alle

Med auktioner i tre forskellige prisklasser samt mange års ekspertise er Bruun Rasmussen det optimale valg for dig, som ...

Kultur

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing...

(doo wah, doo wah, doo wah, doo wah 
doo wah, doo wah, doo wah, doo wah)   It makes no diff'rence if it's sweet o...

Kultur

Kristian Lilholt og band – ’nytårskoncert’ i Margrethekirken

For syvende år i træk træder Kristian Lilholt og band op i Margrethekirken og giver koncert, som på én gang er velkendt ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Mød redaktionen på Norrbom Marketing

Vi er en flittig flok på Norrbom Marketing, som blandt andet udgiver magasi...

Tema & Profiler

5 hurtige om de elskendes helligdag

Den 14. februar hvert år fyldes butikkerne med rosenrøde hjerteformede chok...

Tema & Profiler

Virtual reality – din digitale virkelighed helt tæt på

Forestil dig det her: Du går rundt i den bolig, du er interesseret i at køb...

Tema & Profiler

Kvinde med karakter

Hun er vant til at stå i skyggen af sin mand, men Jeanette Buchard har i Br...

Tema & Profiler

Spaniens skatkammer

Vend blikket mod nord til auktioner, der byder på spændende køb til rimelig...

Tema & Profiler

Jens M. Jensen fylder 80 år

Han var forretningsmand, revymand og handelsmand. Men har også altid været ...

Tema & Profiler

What to do, Dear Europe

Briterne trækker stikket. Eller gør de? Halvtreds procent, og en lille sjat...

Tema & Profiler

Rullemaries Roadshow

Hun er 21 år gammel, går på gymnasiet og er en helt igennem normal ung kvin...

Tema & Profiler

Zero Waste – forbrug mindre, genbrug mere

Det er januar og for mange en tid, hvor gamle vaner bliver taget op til rev...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com