Glæde

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Efter min veloverståede sydom med hjertebesvær, vand i lungerne, forhøjet blodtryk har jeg bestemt mig for bevidst at søge glæden, idet jeg ved, gennem læsning af forskellig litteratur,
at kroppen og immunsystemet arbejder bedst hos den, der har let til latter, og er glad. Latter og glæde er vigtige redskaber til at genvinde kræfterne. Som en terapi har jeg derfor inviteret latteren tilbage i mit liv. Latter udløser lykkehormoner.
Jeg har altid stillet store krav til mig om at være på toppen, haft så mange ønsker, stræbt efter så meget.
Nu er jeg er blevet mere bevidst om at lade være med at gøre mit hjertes inderste ønsker til en hjertesygdom. Det arbejder jeg alvorligt på at nedprioritere, og i stedet lade være med at tage det hele, både mig selv og andre alt for alvorligt, og i stedet se på alle de dejlige lyse sider der er i min hverdag. Det er vigtigt for mig, at have et lykkeligt hjerte, der også er frygtløs. Jeg vil gøre det til en vane at være i ligevægt og balance.
I bogen ”Jeg lo mig rask” skriver Norman Cousin om sin kamp mod sygdommen Morbus Bechterew, der er en sygdom, der medfører at rygsøjlens knogler vokser sammen. Han nægtede at give op. Kort fortalt blev han rask ved daglig latter i stor stil og masser af humor kombineret med C-vitamin og en ændret, mindre hektisk livsstil.
En ændring til en glad livsstil sker ikke af sig selv. Hvis du bestemmer dig for mere glæde i dit liv, kræver det, at du tager en beslutning med træning og gør en indsats, akkurat som folk, der dyrker sport, mister deres kapacitet, hvis de stopper med at træne.
Jeg mener ikke, at vi skal være positive glade dørmåtter. Det er efter min mening alt for overfladisk. Vi skal have vores meninger, give udtryk for dem samtidig med at vi er venlige overfor andre. Du kan ikke være glad hele tiden. I livet opstår der både kritik, skuffelser, sorg og negativitet. Det skal gennemleves, og så er det op på hesten igen og finde glæden.
Når du bestemmer dig for at være glad, så start lidt langsomt og lad være med at bebrejde dig selv , når du bliver sur eller hidsig. Start f.eks. med glæden, når du kører bil og øv dig i med balance, tolerance og overbærenhed at manøvre dig gennem myldretidens mange stress faktorer.
Når du kaster dig ud i projekt ”glæde” i hverdagen må du være bevidst om din daglige base.
4 vigtige elementer, som letter din vej til daglig glæde er søvn, mad, kosttilskud og motion.
Derudover må du bruge din kreativitet og nysgerrighed. Opsøg de ting, der får dig til at le. Le gerne flere gange dagligt. Og sørg for at gøre noget af det, du godt kan lide hver dag. Det er godt med nye oplevelser f.eks. spil, dans, sang og musik. Det er ting, der påvirker vores hjerne. Selvfølgelig laver du en masse fejl i dit nye læreprojekt, grin lidt af det og klø så på igen. Øvelse gør mester.
Et ordsprog siger ”smil til verden og den smiler til dig”. Når jeg smiler til folk, får jeg ofte et smil igen. Jeg tænker tit på den danske pianist og entertainer Victor Borges kloge bog ”Smil er den korteste afstand.” Det er så smukt beskrevet.
Der er en østlig meditation, jeg har megen glæde af, der består i, at når jeg er alene lægges ansigtet i halvt smilende folder. Selve ansigtsudtrykket er tilstrækkelig til, at jeg føler mig fredfyldt med mindre stress.

Kosten

I alle mine artikler fremhæver jeg vigtigheden af en kost af høj kvalitet, og også omkring at føle glæden understreger jeg, at en sund og nærende kost er af største betydning. Samtidig med en god mad må du være opmærksom på at tygge maden grundigt og spise i fred og ro. Alt for mange råsluger deres mad og dermed deres liv.
Først og fremmest fjern det hvide mel og det hvide sukker i al din kost. Især er en blanding af fedt og sukker farlig. Så når trangen til et stykke wienerbrød fyldt med creme og sukker melder sig, så vælg i stedet for noget sundt sødt f.eks. lidt dadler, figner, druer, appelsiner, honning, også gerne en banan med bl.a. en masse gode B-vitaminer gerne kombineret med lidt nødder, mandler og frø. Alle nødder er sunde men valnødder er særdeles rige på omega 3. Cashewnødder er især rige på zink, der er godt, hvis du har angst. Frugter er med til at give velvære, så husk at inkludere bær i din daglige kost.
Nyd også gerne et stykke mørk chokolade, der er fyldt med antioxidanter og andre humørløftende stoffer.
Kornprodukter kan være brune ris, byg, havre boghvede og quinoa. Lav gerne din egen portion økologiske havregryn. Havregryn er kendt for at virke beroligende og gøre glad.
Spar på dit alkoholforbrug. Det belaster din lever og skaber ubalance i dit blodsukker. Vil du drikke alkohol, så drik kun meget små mængder, og gør det med mad, der er fedt og olieholdig. Det hæmmer optagelsen af alkoholen. Drik vand til.
Undgå energidrikke, cola og andre kulsyreholdige drikke også dem, der indeholder kunstige sødemidler.
Lad indtagelsen af kaffe være af god kvalitet og nyd den i begrænset mængde. Pas på ikke at drikke kaffe for sent på dagen. Det skader let en god nattesøvn. Brug gerne lidt fløde i kaffen det hæmmer en alt for stærk virkning af koffein.
Drik i stedet gerne grøn te og andre urteteer.
Som erstatning for komælk, der ofte ikke tåles så godt, kan bruges en masse andre former for velsmagende og sunde mælkeerstatninger f.eks. soja, ris eller mandelmælk, der evt. er blandet med nødder eller kokos.
Sørg for masser af grønne grønsager, gerne som grønsagsjuicer. Tænk gerne i spinat, der indeholder en masse gode stoffer til at øge dit humør bl.a. med sit indhold af magnesium.
Husk også bælgfrugterne. En gang kikærtepandekager er ren guf til en glad hjerne.
Økologiske æg med omega 3 indeholder i rå eller let kogt tilstand lecitin, der også hjælper din hjerne.
Lad fisk og fjerkræ indgå i din kost. Køb vildlaks hvis det er muligt og lad fjerkræ være økologisk.
Lam og bøf holder jeg selv meget af, men er meget påpasselig med, at det er kød fra dyr på friland. Jeg undgår røgede og saltede produkter, da jeg ikke kan smage de gode råvarer.
Jeg læste i en artikel af forfatter og blogger Karin Lyager, at der er forskellige undersøgelser, der viser, at vegetarer og veganere hyppigere bliver ramt af depression end kødspisere. Jeg er fuld af beundring over disse mennesker, der vælger denne spisestil, men er også klar over, at jeg ikke selv magter den. Til gengæld er jeg meget påpasselig med at få kød fra dyr, der har haft et godt liv.
Vælg gode olier til din mad. Personlig er jeg mest glad for olivenolien, men nyder hørfrøolie til mine grønsager og salater. Kokosolie og smør er også fint.

Kosttilskud

For en glad hverdag kan det spille en stor rolle med de rette kosttilskud. Husk at tage dem regelmæssigt.
• Sørg for et højdoseret multi-vitamin/mineralprodukt.
• Tag ligeledes et godt omega 3 produkt.
• C-vitaminer er for mig et af de vigtigste vitaminer bl.a. for binyrebarkhormonerne og binyrernes steroidhormoner samt immunsystemet. Bioflavonoiderne hører til C-vitaminkomplekset. Derfor er det vigtigt at tage et C- vitamin tilskud, der indeholder
Bioflavonoider, for at optagelsen kan ske optimalt.
• Tilskud af E-vitaminer med blandede tokoferoler nedsætter ældningsprocessen, og giver næring til hele kroppen.
• B kompleks støtter vores immunsystem m.m. og har indflydelse på vores serotonin (lykkehormon)
• Lecithin er et fedtstof, der findes i alle celler. Lecithin giver øget mentalt velbefindende og virker beroligende.
• Q10 indgår i mitochondriernes membraner. Mitochondrierne er cellernes kraftværker og medvirker til at give dig energi.
• PQQ beskrives som den perfekte partner til Q10. Jeg ser PQQ som et stort nyt gennembrud til hjælp til et godt helbred. Som Q10 hjælper mitochondriernes funktion kan PQQ lave nye mitochondrier. PQQs rigtige navn er pyrroloquinoline quinone. Den findes bl.a. i forskellige fødemidler og brystmælk.
I et dobbelt blind forsøg over 12 uger viste tilskud af PQQ bl.a. at reducere træthed og nervøsitet, sænke forhøjet kolesterol, forbedre søvnkvaliteten, samt forbedre den almindelige vitalitet.

Tips

• Søvnmangel er den værste fjende til glæde. At få tilstrækkelig med god søvn er en vigtig bestanddel af at have et godt, glad og harmonisk liv. De fleste mennesker har godt af at sove 8 timer i døgnet. Undgå kemisk sovemedicin. Drik i stedet lidt kamillete, eller indtag andre beroligende urter eller urteteer, hvis søvnløshed er et problem. Gør det til en vane at gå i seng kl. 22.
• Sørg for motion i mindst en 1/2 time dagligt. Gå en tur i naturen hvor du får fuldspektret lys. Husk at leg, dans og at elske også er motion.
• Husk taknemmeligheden. Vær taknemmelig overfor alle de små ting du ofte tager som givet.

UdskrivE-mail

Tilmeld dig her - Spanske nyheder på dansk

Nyeste artikler fra La Danesa

Hvad er akne og uren hud?

  Akne er en inflammatorisk tilstand i huden, som især viser sig som det, vi normalt kalder ...

Helse & Sundhed

Oplever du ømhed og smerter i og omkring dine led?

Facts: Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, at...

Helse & Sundhed

Smuk og forynget hud med kemisk peeling - Ny banebrydende be…

Prodigy Peel er en ny og banebrydende hudbehandling fra det kendte amerikanske firma IS CLINICAL. D...

Helse & Sundhed

Telomere

Min datter ringede en søndag og spurgte begejstret og lidt belærende, om jeg nogen sinde havde hørt ...

Helse & Sundhed

Tillykke til Jonas Tofterup – første danske Master of Wine

La Danesa har før interviewet Jonas Tofterup, som nu efter bestået eksamen kan kalde sig for Danmark...

Tema & Profiler

Netværk på rekordtid - Seedster 4.0

Den efterhånden berømte iværksættercamp Seedster har netop afviklet sin fjerde camp. Deltagerne er k...

Tema & Profiler

DET SPANSKE BOLIGMARKED - FUP eller FAKTA

Det spanske ejendomsmarked var stabilt i januar - men genopretningen flader ud.   Antallet af...

Bolig i Spanien

Foredrag om sjælens mange liv

Cand.mag., forfatter og clairvoyant Teresa Thaning fortæller om sin nye bog Sjælens mange liv – en p...

Tema & Profiler

Zaragoza

Vi ankommer til Zaragoza en solfyldt eftermiddag. I det fjerne skimter vi de snedækkede toppe af Pyr...

Udflugter & Rejser

Lammekølle med hvidløg og rosmarin - og vin dertil!

Vin og lam hører sammen!! I hvert fald i vores familie. Vi spiser lam året rundt, men traditionen tr...

Gastronomi

Sabor a Málaga - Citroner

Exporterer nordpå I et ensomt industrilokale i landsbyen Alhaurín de la Torre møder vi Miguel Ángel...

Gastronomi

Påsken fejres storslået og varieret i Málagaprovinsen

Påsken nærmer sig, og mens man i Danmark maler påskeæg og samles omkring spisebordet for at spise la...

Tema & Profiler

Affald – skal det smides ud eller sorteres? Sorteres selvføl…

Hvis man ikke er ”zero waster”, som vi skrev om forrige måned, så er det højst sandsynligt, at man h...

Tema & Profiler

Grazalema kalder

Grazalema er en af Andalusiens mange smukke naturparker og vi har været der mange gange, men denne g...

Udflugter & Rejser

Udflugter & Rejser

Zaragoza

Vi ankommer til Zaragoza en solfyldt eftermiddag. I det fjerne skimter vi de snedækkede toppe af Pyrenæerne, hvor solen fortsat skinner. Foran os løber Ebro, Spaniens mest vandførende flod, som minder...

Udflugter & Rejser

Grazalema kalder

Grazalema er en af Andalusiens mange smukke naturparker og vi har været der mange gange, men denne gang fandt vi et superfint hotel og var ude på to spændende vandreture, som var temmelig hårrejsende...

Udflugter & Rejser

Den Engelske Camino – Camino Inglés

Fra Ferrol til Santiago de Compostela 27.09 til 04.10 2018 Når vi i daglig tale taler om at vandre på ”Caminoen”, er det underforstået, at der menes Den franske Camino fra St. Jean Pied de Port til S...

Udflugter & Rejser

El Museo Automovilístico y de la moda de Málaga

Det er den anden mest populære seværdighed i Málaga ifølge Tripadvisor, og man forstår godt, hvorfor så mange turister og herboende, store og små vælger at lægge vejen forbi dette museum.Uanset om man...

Udflugter & Rejser

Vægmaleriene i San Isidro, Orihuela

                                I foråret 1976 var der stor politisk usikkerhed i Spanien. General Fra...

Udflugter & Rejser

Sport

Golf April 2019... Med Stig Wiberg

Club de Golf Dinamarca på El Paraiso Marts matchen blev spillet på El Paraiso Golf lørdag den 16. marts med første start kl. 08:40 over 1. og 10. hul med 8 minutters mellemrum. Solen skinnede fra en skyfri himmel, og vinden kunne ikke engang få trætoppene til at blafre, så alle så frem til en fanta...

Golf

Mens bolden ruller... Skæbnestunder

Retssag kan koste sheiken Abdullah Al-Thani magten, mens oprykning til La Liga nu vakler for Málaga CF Af Morten Møller – ses her sammen med den tidligere topledelse i Málaga CF, Novo, finansdirektøren,Casado, generalsekretær, og Husillos, sportsdirektør.   Benalmádena-knægten Isco kastede g...

Sport

Gastronomi

Lammekølle med hvidløg og rosmarin - og vin dertil!

Vin og lam hører sammen!! I hvert fald i vores familie. Vi spiser lam året rundt, men traditionen tr...

Gastronomi

Sabor a Málaga - Citroner

Exporterer nordpå I et ensomt industrilokale i landsbyen Alhaurín de la Torre møder vi Miguel Ángel...

Gastronomi

Vin til osten - eller ost til vinen

Vi sidder ofte efter middagen med vin tilbage i glasset og måske lidt i flasken, og for at hyggen sk...

Gastronomi

Kultur

Auktioner for alle

Med auktioner i tre forskellige prisklasser samt mange års ekspertise er Bruun Rasmussen det optimale valg for dig, som ...

Kultur

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing...

(doo wah, doo wah, doo wah, doo wah 
doo wah, doo wah, doo wah, doo wah)   It makes no diff'rence if it's sweet o...

Kultur

Kristian Lilholt og band – ’nytårskoncert’ i Margrethekirken

For syvende år i træk træder Kristian Lilholt og band op i Margrethekirken og giver koncert, som på én gang er velkendt ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Tillykke til Jonas Tofterup – første danske Master of Wine

La Danesa har før interviewet Jonas Tofterup, som nu efter bestået eksamen ...

Tema & Profiler

Netværk på rekordtid - Seedster 4.0

Den efterhånden berømte iværksættercamp Seedster har netop afviklet sin fje...

Tema & Profiler

Foredrag om sjælens mange liv

Cand.mag., forfatter og clairvoyant Teresa Thaning fortæller om sin nye bog...

Tema & Profiler

Påsken fejres storslået og varieret i Málagaprovinsen

Påsken nærmer sig, og mens man i Danmark maler påskeæg og samles omkring sp...

Tema & Profiler

Affald – skal det smides ud eller sorteres? Sorteres selvføl…

Hvis man ikke er ”zero waster”, som vi skrev om forrige måned, så er det hø...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - John Peter Sørensen

Der er masser af John'er og Peter'er i verden. Men der er kun én John Peter...

Tema & Profiler

Drømmen om en øde strand

Efterhånden som sommeren vil byde på stadig bedre og varmere vejr, begynder...

Tema & Profiler

Da verden gik i sort

Tusindvis af skandinavere i Spanien mistede sidste år pludselig deres skand...

Tema & Profiler

Costa del Sol – det bedste sted at bo i Europa!

At Costa del Sol er det bedste sted at bo i Europa er en arrogant påstand, ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

NYHEDSMAIL

Tilmeld dig vores nyhedsmails her

* indicates required

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com