Glæde

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Efter min veloverståede sydom med hjertebesvær, vand i lungerne, forhøjet blodtryk har jeg bestemt mig for bevidst at søge glæden, idet jeg ved, gennem læsning af forskellig litteratur,
at kroppen og immunsystemet arbejder bedst hos den, der har let til latter, og er glad. Latter og glæde er vigtige redskaber til at genvinde kræfterne. Som en terapi har jeg derfor inviteret latteren tilbage i mit liv. Latter udløser lykkehormoner.
Jeg har altid stillet store krav til mig om at være på toppen, haft så mange ønsker, stræbt efter så meget.
Nu er jeg er blevet mere bevidst om at lade være med at gøre mit hjertes inderste ønsker til en hjertesygdom. Det arbejder jeg alvorligt på at nedprioritere, og i stedet lade være med at tage det hele, både mig selv og andre alt for alvorligt, og i stedet se på alle de dejlige lyse sider der er i min hverdag. Det er vigtigt for mig, at have et lykkeligt hjerte, der også er frygtløs. Jeg vil gøre det til en vane at være i ligevægt og balance.
I bogen ”Jeg lo mig rask” skriver Norman Cousin om sin kamp mod sygdommen Morbus Bechterew, der er en sygdom, der medfører at rygsøjlens knogler vokser sammen. Han nægtede at give op. Kort fortalt blev han rask ved daglig latter i stor stil og masser af humor kombineret med C-vitamin og en ændret, mindre hektisk livsstil.
En ændring til en glad livsstil sker ikke af sig selv. Hvis du bestemmer dig for mere glæde i dit liv, kræver det, at du tager en beslutning med træning og gør en indsats, akkurat som folk, der dyrker sport, mister deres kapacitet, hvis de stopper med at træne.
Jeg mener ikke, at vi skal være positive glade dørmåtter. Det er efter min mening alt for overfladisk. Vi skal have vores meninger, give udtryk for dem samtidig med at vi er venlige overfor andre. Du kan ikke være glad hele tiden. I livet opstår der både kritik, skuffelser, sorg og negativitet. Det skal gennemleves, og så er det op på hesten igen og finde glæden.
Når du bestemmer dig for at være glad, så start lidt langsomt og lad være med at bebrejde dig selv , når du bliver sur eller hidsig. Start f.eks. med glæden, når du kører bil og øv dig i med balance, tolerance og overbærenhed at manøvre dig gennem myldretidens mange stress faktorer.
Når du kaster dig ud i projekt ”glæde” i hverdagen må du være bevidst om din daglige base.
4 vigtige elementer, som letter din vej til daglig glæde er søvn, mad, kosttilskud og motion.
Derudover må du bruge din kreativitet og nysgerrighed. Opsøg de ting, der får dig til at le. Le gerne flere gange dagligt. Og sørg for at gøre noget af det, du godt kan lide hver dag. Det er godt med nye oplevelser f.eks. spil, dans, sang og musik. Det er ting, der påvirker vores hjerne. Selvfølgelig laver du en masse fejl i dit nye læreprojekt, grin lidt af det og klø så på igen. Øvelse gør mester.
Et ordsprog siger ”smil til verden og den smiler til dig”. Når jeg smiler til folk, får jeg ofte et smil igen. Jeg tænker tit på den danske pianist og entertainer Victor Borges kloge bog ”Smil er den korteste afstand.” Det er så smukt beskrevet.
Der er en østlig meditation, jeg har megen glæde af, der består i, at når jeg er alene lægges ansigtet i halvt smilende folder. Selve ansigtsudtrykket er tilstrækkelig til, at jeg føler mig fredfyldt med mindre stress.

Kosten

I alle mine artikler fremhæver jeg vigtigheden af en kost af høj kvalitet, og også omkring at føle glæden understreger jeg, at en sund og nærende kost er af største betydning. Samtidig med en god mad må du være opmærksom på at tygge maden grundigt og spise i fred og ro. Alt for mange råsluger deres mad og dermed deres liv.
Først og fremmest fjern det hvide mel og det hvide sukker i al din kost. Især er en blanding af fedt og sukker farlig. Så når trangen til et stykke wienerbrød fyldt med creme og sukker melder sig, så vælg i stedet for noget sundt sødt f.eks. lidt dadler, figner, druer, appelsiner, honning, også gerne en banan med bl.a. en masse gode B-vitaminer gerne kombineret med lidt nødder, mandler og frø. Alle nødder er sunde men valnødder er særdeles rige på omega 3. Cashewnødder er især rige på zink, der er godt, hvis du har angst. Frugter er med til at give velvære, så husk at inkludere bær i din daglige kost.
Nyd også gerne et stykke mørk chokolade, der er fyldt med antioxidanter og andre humørløftende stoffer.
Kornprodukter kan være brune ris, byg, havre boghvede og quinoa. Lav gerne din egen portion økologiske havregryn. Havregryn er kendt for at virke beroligende og gøre glad.
Spar på dit alkoholforbrug. Det belaster din lever og skaber ubalance i dit blodsukker. Vil du drikke alkohol, så drik kun meget små mængder, og gør det med mad, der er fedt og olieholdig. Det hæmmer optagelsen af alkoholen. Drik vand til.
Undgå energidrikke, cola og andre kulsyreholdige drikke også dem, der indeholder kunstige sødemidler.
Lad indtagelsen af kaffe være af god kvalitet og nyd den i begrænset mængde. Pas på ikke at drikke kaffe for sent på dagen. Det skader let en god nattesøvn. Brug gerne lidt fløde i kaffen det hæmmer en alt for stærk virkning af koffein.
Drik i stedet gerne grøn te og andre urteteer.
Som erstatning for komælk, der ofte ikke tåles så godt, kan bruges en masse andre former for velsmagende og sunde mælkeerstatninger f.eks. soja, ris eller mandelmælk, der evt. er blandet med nødder eller kokos.
Sørg for masser af grønne grønsager, gerne som grønsagsjuicer. Tænk gerne i spinat, der indeholder en masse gode stoffer til at øge dit humør bl.a. med sit indhold af magnesium.
Husk også bælgfrugterne. En gang kikærtepandekager er ren guf til en glad hjerne.
Økologiske æg med omega 3 indeholder i rå eller let kogt tilstand lecitin, der også hjælper din hjerne.
Lad fisk og fjerkræ indgå i din kost. Køb vildlaks hvis det er muligt og lad fjerkræ være økologisk.
Lam og bøf holder jeg selv meget af, men er meget påpasselig med, at det er kød fra dyr på friland. Jeg undgår røgede og saltede produkter, da jeg ikke kan smage de gode råvarer.
Jeg læste i en artikel af forfatter og blogger Karin Lyager, at der er forskellige undersøgelser, der viser, at vegetarer og veganere hyppigere bliver ramt af depression end kødspisere. Jeg er fuld af beundring over disse mennesker, der vælger denne spisestil, men er også klar over, at jeg ikke selv magter den. Til gengæld er jeg meget påpasselig med at få kød fra dyr, der har haft et godt liv.
Vælg gode olier til din mad. Personlig er jeg mest glad for olivenolien, men nyder hørfrøolie til mine grønsager og salater. Kokosolie og smør er også fint.

Kosttilskud

For en glad hverdag kan det spille en stor rolle med de rette kosttilskud. Husk at tage dem regelmæssigt.
• Sørg for et højdoseret multi-vitamin/mineralprodukt.
• Tag ligeledes et godt omega 3 produkt.
• C-vitaminer er for mig et af de vigtigste vitaminer bl.a. for binyrebarkhormonerne og binyrernes steroidhormoner samt immunsystemet. Bioflavonoiderne hører til C-vitaminkomplekset. Derfor er det vigtigt at tage et C- vitamin tilskud, der indeholder
Bioflavonoider, for at optagelsen kan ske optimalt.
• Tilskud af E-vitaminer med blandede tokoferoler nedsætter ældningsprocessen, og giver næring til hele kroppen.
• B kompleks støtter vores immunsystem m.m. og har indflydelse på vores serotonin (lykkehormon)
• Lecithin er et fedtstof, der findes i alle celler. Lecithin giver øget mentalt velbefindende og virker beroligende.
• Q10 indgår i mitochondriernes membraner. Mitochondrierne er cellernes kraftværker og medvirker til at give dig energi.
• PQQ beskrives som den perfekte partner til Q10. Jeg ser PQQ som et stort nyt gennembrud til hjælp til et godt helbred. Som Q10 hjælper mitochondriernes funktion kan PQQ lave nye mitochondrier. PQQs rigtige navn er pyrroloquinoline quinone. Den findes bl.a. i forskellige fødemidler og brystmælk.
I et dobbelt blind forsøg over 12 uger viste tilskud af PQQ bl.a. at reducere træthed og nervøsitet, sænke forhøjet kolesterol, forbedre søvnkvaliteten, samt forbedre den almindelige vitalitet.

Tips

• Søvnmangel er den værste fjende til glæde. At få tilstrækkelig med god søvn er en vigtig bestanddel af at have et godt, glad og harmonisk liv. De fleste mennesker har godt af at sove 8 timer i døgnet. Undgå kemisk sovemedicin. Drik i stedet lidt kamillete, eller indtag andre beroligende urter eller urteteer, hvis søvnløshed er et problem. Gør det til en vane at gå i seng kl. 22.
• Sørg for motion i mindst en 1/2 time dagligt. Gå en tur i naturen hvor du får fuldspektret lys. Husk at leg, dans og at elske også er motion.
• Husk taknemmeligheden. Vær taknemmelig overfor alle de små ting du ofte tager som givet.

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Sabor a Málaga: Lokale produkter fra Málaga

I mere end 2000 år har Malága-provinsens befolkning dyrket råvarer af fineste kvalitet. Den frugtbar...

Gastronomi

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for …

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres indbakker. Svindlernes bagta...

Tema & Profiler

Sarah Almagro - somos tu ola

Her i juli er det et år siden, nu 19-årige Sarah Almagro Vallejo blev indlagt på hospitalet med vold...

Tema & Profiler

En sjov dag for hele familien

  Tivoli World I Arrory de la Miel, Benalmádena, ligger Tivoli World – Solkystens tivoli, s...

Udflugter & Rejser

Her kan du se på dyr

  Crocodile Park I de naturtro bassiner i Crocodile Park ses krokodiller fra forskellige de...

Udflugter & Rejser

Vandlande på Costa del Sol

Vand, masser af vand og leg i vandland Disse vandattraktioner byder på meget sjov for hele famili...

Udflugter & Rejser

Sommer trendy = rósevine

Rosé er ikke kun søde sager, ’kærestevin’ eller tøsedrik For ikke så længe siden var verdens mest s...

Gastronomi

TUC-tærte med friske bær

Nu er det endelig sommer og det indbyder til hjemmebagte tærter med friske bær – som kan nydes på te...

Gastronomi

The View Marbella

The View Marbella vil sætte nye standarder inden for luksuriøs livsstil med dens moderne arkitektur ...

Bolig i Spanien

CAC - Centro de Arte Contemporáneo

Málagas museum for moderne kunst befinder sig i Málagas mest trendy bydel, Soho, og ligger lige på k...

Kultur

Den Skæve Vinkel - John Goth

Er du dansk og søger du bolig i Almuñecar-området, er det svært at komme uden om John Goth. Efter ty...

Tema & Profiler

Speakeasy – frisk opskrift med gin uden alkohol

Elías Bentolila står bag cocktailbaren Speakeasy i Fuengirola samt dennes nyligt åbnede søsterbar i ...

Gastronomi

Sommerguide 2019

Masser af sommerattraktioner på Costa del Sol! Har du brændt dig lidt i solen eller behøver du og f...

Udflugter & Rejser

Skygge i sommervarmen

Costa del Sol er fantastisk om sommeren – strandene viser sig fra deres bedste side, restauranterne ...

Tema & Profiler

Udflugter & Rejser

En sjov dag for hele familien

  Tivoli World I Arrory de la Miel, Benalmádena, ligger Tivoli World – Solkystens tivoli, som byder på pariserhjul, rutjsebaner og karruseller for store og små. Totalt findes her over 40 attr...

Udflugter & Rejser

Her kan du se på dyr

  Crocodile Park I de naturtro bassiner i Crocodile Park ses krokodiller fra forskellige dele af verden. Her vandrer du som besøgende mellem øer over broer oven over de mange krokodiller...

Udflugter & Rejser

Vandlande på Costa del Sol

Vand, masser af vand og leg i vandland Disse vandattraktioner byder på meget sjov for hele familien.   Aqualand I Torremolinos ligger Costa del Sols største vandland – Aqualand. Her findes...

Udflugter & Rejser

Sommerguide 2019

Masser af sommerattraktioner på Costa del Sol! Har du brændt dig lidt i solen eller behøver du og familien lidt variation efter mange og lange dage på stranden? Costa del Sol er danskernes favorit i ...

Udflugter & Rejser

Sport

27. Grundlovsmatch på Lauro Golf Resort

Søndag d. 2. juni 2019 afholdt man dansk Grundlovsmatch for 27. gang på Lauro Golf i Alhaurín de la Torre.   Præsident Tove Pedersen stod i front som vanligt med golf-arrangement og præmieoverrækkelse, sekretær Claus havde lavet et fantastisk forarbejde med scorekort. Efter matchen samlede ma...

Golf

Da far rejste til Mexico

Slog Adrian til som topscorer - forlængede kontrakt til 2021 og forlod grædende La Rosaleda   Han har altid været fars dreng, den nu 31-årig Adrian – offensiv midtbanespiller og overraskende Málaga CFs topscorer i denne medrivende sæson, da oprykning til La Liga, en af verdens bedste fodboldr...

Sport

Gastronomi

Sabor a Málaga: Lokale produkter fra Málaga

I mere end 2000 år har Malága-provinsens befolkning dyrket råvarer af fineste kvalitet. Den frugtbar...

Gastronomi

Sommer trendy = rósevine

Rosé er ikke kun søde sager, ’kærestevin’ eller tøsedrik For ikke så længe siden var verdens mest s...

Gastronomi

TUC-tærte med friske bær

Nu er det endelig sommer og det indbyder til hjemmebagte tærter med friske bær – som kan nydes på te...

Gastronomi

Speakeasy – frisk opskrift med gin uden alkohol

Elías Bentolila står bag cocktailbaren Speakeasy i Fuengirola samt dennes nyligt åbnede søsterbar i ...

Gastronomi

Kultur

CAC - Centro de Arte Contemporáneo

Málagas museum for moderne kunst befinder sig i Málagas mest trendy bydel, Soho, og ligger lige på kanten af Guadalminaf...

Kultur

Osbornetyren – en hyldest

De er fordelt over hele Spanien, på Costa del Sol har vi også nogle stykker. Stolt og stærk toner den frem på bakketoppe...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

IT-kriminelle på spil igen: Tusindvis af danskere udsat for …

Der florerer i øjeblikket tusindvis af falske e-mails i mange danskeres ind...

Tema & Profiler

Sarah Almagro - somos tu ola

Her i juli er det et år siden, nu 19-årige Sarah Almagro Vallejo blev indla...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - John Goth

Er du dansk og søger du bolig i Almuñecar-området, er det svært at komme ud...

Tema & Profiler

Skygge i sommervarmen

Costa del Sol er fantastisk om sommeren – strandene viser sig fra deres bed...

Tema & Profiler

NIKKI BEACH MARBELLA

De store sommer-DJ´s Hvad er en sommer uden noget at fejre? Og hvad er f...

Tema & Profiler

Er spanierne virkelig så dovne?

”Det er også de spaniere...!” Jeg hører det så ofte, at jeg nu ikke kan la...

Tema & Profiler

Dansk serieiværksætter vil sælge smoothies til hele Spanien

Der snittes, skæres og pakkes i det lille industrikøkken. Vi har kigget ind...

Tema & Profiler

Cudeca: Second hand-butikkerne med et vigtigt ærinde

Det er fredag og klokken er 09.55. Udenfor Cudecas nye butik i Los Boliches...

Tema & Profiler

Dekker og den spanske dopinglæge

I sin selvbiografi fortæller cykelrytteren Thomas Dekker om sit samarbejde ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com