Hjerteflimmer

I denne tid synes jeg at være omgivet af en masse mennesker, der klager over hjerteflimmer.
Jeg undrede mig lidt over det, indtil jeg faldt over en artikel, der beskrev at forskellige former for hjerteanfald var hyppigst i månederne oktober, november og december.
Selvfølgelig skal du gå til lægen, hvis du har problemer med hjertet. I dag findes mange særdeles virksomme måder at hjælpe dit hjerte.
Du kan selv hjælpe dit hjerte, så det forbliver stærkt og velfungerende, også op i årene.
Hjertet er en fantastisk pumpe, der allerede starter sit arbejde før vi fødes, for at fortsætte sit arbejde hele vores liv.
Vi har kun et hjerte, som vi må betragte som en kærlig gave, vi tager vare på, men oftest skænker vi ikke hjertet mange tanker, før det begynder at melde, at den trænger til opmærksomhed og påskønnelse for sit ihærdige arbejde.
Den stress mange af os udsættes for i dag er hjertets værste fjende. Det er, som om stress ligger som en smitsom kilde i luften, som er svær at slippe udenom, men som vi må være meget bevidste om at håndtere på den bedste måde.
Hjertet er en meget fin motor som ikke har godt af at blive presset pludselig til en toppræsentation uden at tage skade af det.
Jeg mærkede det selv, da jeg med en temmelig tung håndkuffert løb en ½ time, da mit fly var forsinket, og jeg skulle nå næste fly (Hvilket jeg desværre alligevel ikke nåede). Det varede lang tid, hvor jeg mærkede, at der skulle tages ekstra hånd om mit hjerte.
Symptomerne på hjerteflimmer kan være forskellige. Mest almindelige er hjertebanken, åndenød, brystsmerter samt almindelig mathed og svimmelhed.
Det er som regel ældre over 50 år, der bliver ramt af hjerteflimmer, og mere end 13.000 mennesker årligt bliver indlagt på sygehusene med lidelsen i Danmark. Det regnes med at ca. 75.000 lever med sygdommen. Undersøgelser viser, at 10% af alle mennesker har arterie (hjerte) flimmer. Det er en almindelig lidelse, som forekommer i utallige variationer, nogle mennesker oplever det som sjældne anfald, mens andre mennesker har det mere eller mindre vedvarende.
Hjerteflimmer er en rytmeforstyrrelse i hjertets forkamre. Forkamrene trækker sig hurtigere sammen end ved normal hjerterytme.
Gå til din læge hvis du føler dit hjerte pludselig begynder at løbe løbsk med en usædvanlig hurtig hjerterytme. Hjerteflimmer er en hyppig årsag til blodprop i hjernen.
 

Kosten

Kosten kan måske ikke ligefrem forhindre hjerteflimmer, men det er helt sikkert, at du gennem kosten kan gøre en masse for at styrke og holde dit hjerte sundt.
Har du et stort forbrug af kaffe og sukkerholdige fødemidler så skær ned på dem. Vælg i stedet en god kvalitet grøn te, du kan også veksle med te fra brændenælde og ingefær. Sørg for at drikke nok med vand af god kvalitet. Vær meget varsom med alkohol. Hjerteforeningen fraråder helt indtag af alkohol. For meget alkohol kan udløse symptomer på arterieflimmer
Undgå fastfood produkter såsom burgers og pølser og udeluk kager og fede desserter. I det hele taget er en blanding af fedt og sukker en dårlig sammensætning.
Spis godt med mad der indeholder en masse antioxidanter og fokuser meget på at få antiinflammatorisk mad. Sørg for i videst mulige omfang at spise økologisk af god kvalitet.
Vær varsom med oksekød og indmad og spis meget lidt kød. Lad spiser med fisk indgå i din madplan 2 gange ugentligt. Spar på alle former for mejeriprodukter. De er med til at øge inflammationer, der ofte også er inddraget i uregelmæssig hjerterytme.
Spis gerne en masse grønsager og frugt. Abrikoser er styrkende for både hjerte og hjerne. Udenfor abrikossæsonen kan du roligt spise tørrede abrikoser, men sørg for, at de er usvovlede. Spis bedst abrikoser efter kl. 15. Bær er gode ved hjerteflimmer. Dit daglige æble eller to må huskes. Kan du få fat i vilde blåbær, evt. gerne dybfrosne, så brug dem i din daglige kost. Anden værdifuld frugt er ananas, der også er fin at bruge i forskellige grøntsags salater.
Grønsager er med til at skylle syreophobninger ud. Spis godt med broccoli, blomkål, rødkål osv. Sørg for at dine grønsager også inkluderer bladgrønsager såsom grønkål, spinat, sølvbede, feldsalat m.m. Lad løg indgå i din daglige mad. Husk også den sunde artiskok.
Har du ikke prøvet det før, så introducer søde kartofler i din mad. De er sunde for mange ting, og kan også være en hjælp til tendens til hjertebanken.
Brug gerne en masse hvidløg, gurkemeje, ingefær og olivenolie i din daglige mad. Tænk også på kokosnød i forskellige former såsom kokosolie og kokosvand.
Spis godt med både nødder og mandler.
Undgå produkter med hvede, men brug i stedet for boghvede, quinoa, hirse, samt fuldkornsris. Produkterne fås i mange varianter både som mel, korn til grød og pasta. Du kan finde mange opskrifter til dejligt brød på nettet. Anette Harbech Olesen har skrevet mange lette koge/bagebøger uden hvede, men med andre spændende kornsorter.

 

Kosttilskud

• Start med et bredspektret vitamin/mineralprodukt der er af god kvalitet og let optagelig.
• Med til basisplanen bør være et godt og ligeledes let optagelig B vitamin produkt. Sørg evt. for at tage ekstra med B12 evt. i sprayform eller som sugetablet.
• Tag ekstra C –vitamin. 1 – 1 ½ gram dagligt. Er vigtigt ved alle hjerte-karlidelser. Kan medvirke til regeneration af blodkarrene, og modvirke de betændelsesagtige ændringer der kan være medvirkende til en arterieflimren.
• Suppler evt. med E-vitamin op til 350 mg dagligt. Nogle mennesker ønsker at få E- vitaminerne gennem hvedekimsolie.
• Selen 100 - 200 mcg kan være en god hjælp.
• Magnesium kan anbefales. Kan evt. tages som 600 mg om aftenen. Der må også være kalk til stede i dine kosttilskud. Tager du ikke tilskud af B-vitaminer, må du supplere med en B6, der hjælper optagelsen af magnesium.
• Q10 anbefales i en dosering mellem 100 – 300 mg daglig. Sørg for at få et produkt, der har dokumenteret optagelighed.
• Omega-3 har stor betydning for hjertet, og modvirker hjerterytme forstyrrelser. Kan tages som fiskeolie ca. 2 gram dagligt eller fra hørfrøolie 1 spsk. dagligt. Omega 3 fås også i en veganerform fra alger.
• Hvidtjørn fås både flydende og i kapselform. Når jeg selv har lidt besvær med hjertet, har jeg tyet til den i mange år. Jeg føler, den styrker hjertet fantastisk, men er måske ikke altid helt effektiv ved forkammerflimmer. Den er god ved forhøjet blodtryk.
• Pycnogenol er bark fra fransk strand fyrretræ og er meget effektivt til forebyggelse af blodpropper og støtter en god blodcirkulation. Dosis 1 tablet morgen. Det er en kraftig antioxidant, der beskytter kroppen mod skader fra frie iltradikaler og modvirker derved inflammation.
• Hvidløg er også forebyggende mod blodpropper.
• Aminosyren Taurine modvirker kaliummangel, og har vist sig at kunne hjælpe nogle mennesker med hjerteproblemer ved at styrke og effektivisere sammentrækningerne i hjertemusklen. Taurine kan være en god tretrinsraket sammen med magnesium og B6.
• Aminosyren L-carnitine virker også hjertestyrkende og er kendt for at forbedre uregelmæssig hjerterytme.
• Får du lægeordineret hjertemedicin, må du altid drøfte de tilskud, du påtænker at tage med din læge som, efter min mening, må give dig en god vejledning omkring kombinationen af den allopatiske medicin og de ønskede kosttilskud, som mange hjertepatienter ønsker at bruge. Det er vigtigt, idet den allopatiske medicin ofte kan påvirkes af forskellige kosttilskud.
 

Tips

• Hold dig langt væk fra tobakken. Er du ryger, så trap ned så hurtigt du magter uden at blive stresset.
• Det er vigtigt at undgå stress, især er den langvarige stress særdeles belastende for hjertet. Kører du bil så øv dig i at være tålmodig.
• Er du overvægtig, så sørg for at slanke dig på en fornuftig måde, igen uden stress og evt. med hjælp fra en kostvejleder. Er du kommet på din ønskede vægt, kommer det svære, nemlig at holde vægten. Så har du haft en kostvejleder, så behold en livline til vedkommende.
• Sørg for god motion. Det er vigtigt for et sundt hjerte, at du er aktiv, så blodet pumpes rundt. Er du forkølet eller lige har været det, eller har du en anden infektionssygdom, så må hjertet skånes. Undgå motion indtil du er ordentlig rask. Der er tit virus i hjertemusklen. Det lever vi som regel udmærket med, men hvis hjertet belastes under en infektion, laver hjertet vrøvl. Det kan ikke lide at blive presset.
• Du må være opmærksom på, at syge tænder kan have en stor indflydelse på dit hjerte. Visse tænder har direkte refleksbaner til hjertet. Det kræver en kyndig læge og tandlæge til at hjælpe dig.
 
Louise Hay skriver, at hjertet præsenterer kærlighed og vores blod repræsenterer glæde. Vores hjerte pumper kærligt glæde gennem vores krop. Hvis vi nægter os selv glæde og kærlighed, så skrumper hjertet ind, og bliver koldt, så opstår hjerteanfald.
Louise Hay nævner, at de mennesker, der får hjerteanfald aldrig er glade mennesker.
For at undgå flere hjerteanfald må du give sig tid til at nyde livets glæder.
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Er udrensning vigtig for kroppen?

Lider du af eksem eller andre hudlidelser?   Facts:Chloe og Friederich er holistiske behandle...

Helse & Sundhed

Lider du af helbredsangst?

Er du bange for, at du er syg? Frygter at du lider af kræft, hjertesygdom eller sklerose? Afsøger ...

Helse & Sundhed

Permanent Makeup

Er du træt af makeup, som ikke holder hele dagen, så læs med her. Mange af mine kunder i klinikke...

Helse & Sundhed

Velvære i fødderne

Fødderne, tærne, det er dem, vi har nederst på benene. Til daglig er de måske sidst på listen over d...

Helse & Sundhed

Vin til osten - eller ost til vinen

Vi sidder ofte efter middagen med vin tilbage i glasset og måske lidt i flasken, og for at hyggen sk...

Gastronomi

Vægmaleriene i San Isidro, Orihuela

                        &n...

Udflugter & Rejser

Veras Veranda - Rosenbrød med kanelfyld

Det nye år er startet og mange mener at det er tid til at tænke på hvad man spiser – og det er jeg d...

Gastronomi

Spanske nummerplader - Hvor er vokalerne?

Der er vel ingen, som ikke har siddet i trafikken og leget ordlege med de forskellige bogstaver på m...

Tema & Profiler

Día del Padre i Spanien - Anderledes end Fars dag i Danmark

Visse dage i året fejres med et bestemt tema. Den mest fejrede i vores del af verden, foruden vores ...

Tema & Profiler

Las Minas de Bédar

Las Minas de Bédar ligger ca. 20 km. fra Mojácar, og der er anlagt en spændende vandrerute igennem d...

Udflugter & Rejser

Friskstegte chips og nyristede nødder - Patatas Artesanas Pa…

Smuk slikbutik Det er næsten som at træde ind i en filmkulisse til en film om en Willy Wonka-butik...

Gastronomi

Museo Ruso - Samlinger fra Det Russiske Museum

Der er ikke meget løgkuppel over den gamle tobaksfabrik, som blandt andet huser det russiske museum...

Udflugter & Rejser

Hjemmelavede churros

Curros er i hele Spanien en yndlingsspise som morgenmad, en formiddagssnack eller til at stille appe...

Gastronomi

Hyldest til La Peña ved Amin-galla - Og jubilar-donation på …

At La Peña de Dinamarca, den danske supporterklub af Málaga Club de Futbol, har markeret sig markant...

Tema & Profiler

Udflugter & Rejser

Vægmaleriene i San Isidro, Orihuela

                                I foråret 1976 var der stor politisk usikkerhed i Spanien. General Fra...

Udflugter & Rejser

Las Minas de Bédar

Las Minas de Bédar ligger ca. 20 km. fra Mojácar, og der er anlagt en spændende vandrerute igennem de gamle minegange og tunneller. Ruten hedder SL- A 77 og hvis man Googler det, får man ruten at se. ...

Udflugter & Rejser

Museo Ruso - Samlinger fra Det Russiske Museum

Der er ikke meget løgkuppel over den gamle tobaksfabrik, som blandt andet huser det russiske museum. Helt præcist hedder det dog Colección del Museo Ruso, San Petersburgo / Málaga og er lidt af en skj...

Udflugter & Rejser

Mojácar – en af Spaniens kønneste landsbyer

Mojácar ligger lidt nord for Almería og der er små 300 km. dertil fra Málaga. Den er med på listen over de smukkeste landsbyer i Spanien, og selv om den ligger nede på en 27. plads, er den absolut et ...

Udflugter & Rejser

Casa Decor

Overvejer du en tur til Madrid i det nye år, så er februar måske det rette tidspunkt med mulighed for at besøge Casa Decor, og her få et indblik i, hvad der rører sig på interiørfronten.Den 24. januar...

Udflugter & Rejser

Sport

Golf... med Stig Wiberg

Det tidlige forår har været i solens og golfens tegn på Lauro. Der er blevet afholdt mange tirsdags- matcher for glade golfere under præsident Tove' s kyndige ledelse, med sekretær Claus på sidelinien. Humøret er i top og der er blevet spillet holdspil, stableford, den gule bold og lige netop nu Sa...

Golf

Super Seleznov

Den nye striker i Málaga vil spille i La Liga – mens 11-årig søn passes af sikkerhedsvagter i Kiev Hans scorings-gennemsnit ligger stort set på en fuldtræffer i hver anden kamp.Statistikken taler sit klare sprog. Og nu er den 33-årige ukrainer Yevhen Seleznov kommet til Solkystens hovedstad for omg...

Sport

Gastronomi

Vin til osten - eller ost til vinen

Vi sidder ofte efter middagen med vin tilbage i glasset og måske lidt i flasken, og for at hyggen sk...

Gastronomi

Veras Veranda - Rosenbrød med kanelfyld

Det nye år er startet og mange mener at det er tid til at tænke på hvad man spiser – og det er jeg d...

Gastronomi

Friskstegte chips og nyristede nødder - Patatas Artesanas Pa…

Smuk slikbutik Det er næsten som at træde ind i en filmkulisse til en film om en Willy Wonka-butik...

Gastronomi

Kultur

Auktioner for alle

Med auktioner i tre forskellige prisklasser samt mange års ekspertise er Bruun Rasmussen det optimale valg for dig, som ...

Kultur

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing...

(doo wah, doo wah, doo wah, doo wah 
doo wah, doo wah, doo wah, doo wah)   It makes no diff'rence if it's sweet o...

Kultur

Kristian Lilholt og band – ’nytårskoncert’ i Margrethekirken

For syvende år i træk træder Kristian Lilholt og band op i Margrethekirken og giver koncert, som på én gang er velkendt ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Spanske nummerplader - Hvor er vokalerne?

Der er vel ingen, som ikke har siddet i trafikken og leget ordlege med de f...

Tema & Profiler

Día del Padre i Spanien - Anderledes end Fars dag i Danmark

Visse dage i året fejres med et bestemt tema. Den mest fejrede i vores del ...

Tema & Profiler

Hyldest til La Peña ved Amin-galla - Og jubilar-donation på …

At La Peña de Dinamarca, den danske supporterklub af Málaga Club de Futbol...

Tema & Profiler

Kvindernes Internationale Kampdag - Gallamiddag og awardshow

I forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag afholdes I Cena de Prem...

Tema & Profiler

APC Forsikringsmæglere satser på Málaga

Det syder og koger i Málaga. Danmarks største uvildige pensionsmægler har s...

Tema & Profiler

Spanier eller spaniol?

Kommer man på dansk til at bruge ordet spaniol om en person fra Spanien, er...

Tema & Profiler

El-løbehjulene indtager Málaga - men befinder sig i juridis…

Det varme klima, gågader i det meste af byen og turister året rundt gør Mál...

Tema & Profiler

Førstehjælp og hjertestarter - hvad gør du i tilfælde af hje…

Må man banke en person i ryggen, som kvæles? Skal man forsøge at finde puls...

Tema & Profiler

Bliver Murcia det nye paradis?

Vi er glade for Costa del Sol – naturligvis. Og på Costa Blanca er de nat...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com