Hjerteflimmer

I denne tid synes jeg at være omgivet af en masse mennesker, der klager over hjerteflimmer.
Jeg undrede mig lidt over det, indtil jeg faldt over en artikel, der beskrev at forskellige former for hjerteanfald var hyppigst i månederne oktober, november og december.
Selvfølgelig skal du gå til lægen, hvis du har problemer med hjertet. I dag findes mange særdeles virksomme måder at hjælpe dit hjerte.
Du kan selv hjælpe dit hjerte, så det forbliver stærkt og velfungerende, også op i årene.
Hjertet er en fantastisk pumpe, der allerede starter sit arbejde før vi fødes, for at fortsætte sit arbejde hele vores liv.
Vi har kun et hjerte, som vi må betragte som en kærlig gave, vi tager vare på, men oftest skænker vi ikke hjertet mange tanker, før det begynder at melde, at den trænger til opmærksomhed og påskønnelse for sit ihærdige arbejde.
Den stress mange af os udsættes for i dag er hjertets værste fjende. Det er, som om stress ligger som en smitsom kilde i luften, som er svær at slippe udenom, men som vi må være meget bevidste om at håndtere på den bedste måde.
Hjertet er en meget fin motor som ikke har godt af at blive presset pludselig til en toppræsentation uden at tage skade af det.
Jeg mærkede det selv, da jeg med en temmelig tung håndkuffert løb en ½ time, da mit fly var forsinket, og jeg skulle nå næste fly (Hvilket jeg desværre alligevel ikke nåede). Det varede lang tid, hvor jeg mærkede, at der skulle tages ekstra hånd om mit hjerte.
Symptomerne på hjerteflimmer kan være forskellige. Mest almindelige er hjertebanken, åndenød, brystsmerter samt almindelig mathed og svimmelhed.
Det er som regel ældre over 50 år, der bliver ramt af hjerteflimmer, og mere end 13.000 mennesker årligt bliver indlagt på sygehusene med lidelsen i Danmark. Det regnes med at ca. 75.000 lever med sygdommen. Undersøgelser viser, at 10% af alle mennesker har arterie (hjerte) flimmer. Det er en almindelig lidelse, som forekommer i utallige variationer, nogle mennesker oplever det som sjældne anfald, mens andre mennesker har det mere eller mindre vedvarende.
Hjerteflimmer er en rytmeforstyrrelse i hjertets forkamre. Forkamrene trækker sig hurtigere sammen end ved normal hjerterytme.
Gå til din læge hvis du føler dit hjerte pludselig begynder at løbe løbsk med en usædvanlig hurtig hjerterytme. Hjerteflimmer er en hyppig årsag til blodprop i hjernen.
 

Kosten

Kosten kan måske ikke ligefrem forhindre hjerteflimmer, men det er helt sikkert, at du gennem kosten kan gøre en masse for at styrke og holde dit hjerte sundt.
Har du et stort forbrug af kaffe og sukkerholdige fødemidler så skær ned på dem. Vælg i stedet en god kvalitet grøn te, du kan også veksle med te fra brændenælde og ingefær. Sørg for at drikke nok med vand af god kvalitet. Vær meget varsom med alkohol. Hjerteforeningen fraråder helt indtag af alkohol. For meget alkohol kan udløse symptomer på arterieflimmer
Undgå fastfood produkter såsom burgers og pølser og udeluk kager og fede desserter. I det hele taget er en blanding af fedt og sukker en dårlig sammensætning.
Spis godt med mad der indeholder en masse antioxidanter og fokuser meget på at få antiinflammatorisk mad. Sørg for i videst mulige omfang at spise økologisk af god kvalitet.
Vær varsom med oksekød og indmad og spis meget lidt kød. Lad spiser med fisk indgå i din madplan 2 gange ugentligt. Spar på alle former for mejeriprodukter. De er med til at øge inflammationer, der ofte også er inddraget i uregelmæssig hjerterytme.
Spis gerne en masse grønsager og frugt. Abrikoser er styrkende for både hjerte og hjerne. Udenfor abrikossæsonen kan du roligt spise tørrede abrikoser, men sørg for, at de er usvovlede. Spis bedst abrikoser efter kl. 15. Bær er gode ved hjerteflimmer. Dit daglige æble eller to må huskes. Kan du få fat i vilde blåbær, evt. gerne dybfrosne, så brug dem i din daglige kost. Anden værdifuld frugt er ananas, der også er fin at bruge i forskellige grøntsags salater.
Grønsager er med til at skylle syreophobninger ud. Spis godt med broccoli, blomkål, rødkål osv. Sørg for at dine grønsager også inkluderer bladgrønsager såsom grønkål, spinat, sølvbede, feldsalat m.m. Lad løg indgå i din daglige mad. Husk også den sunde artiskok.
Har du ikke prøvet det før, så introducer søde kartofler i din mad. De er sunde for mange ting, og kan også være en hjælp til tendens til hjertebanken.
Brug gerne en masse hvidløg, gurkemeje, ingefær og olivenolie i din daglige mad. Tænk også på kokosnød i forskellige former såsom kokosolie og kokosvand.
Spis godt med både nødder og mandler.
Undgå produkter med hvede, men brug i stedet for boghvede, quinoa, hirse, samt fuldkornsris. Produkterne fås i mange varianter både som mel, korn til grød og pasta. Du kan finde mange opskrifter til dejligt brød på nettet. Anette Harbech Olesen har skrevet mange lette koge/bagebøger uden hvede, men med andre spændende kornsorter.

 

Kosttilskud

• Start med et bredspektret vitamin/mineralprodukt der er af god kvalitet og let optagelig.
• Med til basisplanen bør være et godt og ligeledes let optagelig B vitamin produkt. Sørg evt. for at tage ekstra med B12 evt. i sprayform eller som sugetablet.
• Tag ekstra C –vitamin. 1 – 1 ½ gram dagligt. Er vigtigt ved alle hjerte-karlidelser. Kan medvirke til regeneration af blodkarrene, og modvirke de betændelsesagtige ændringer der kan være medvirkende til en arterieflimren.
• Suppler evt. med E-vitamin op til 350 mg dagligt. Nogle mennesker ønsker at få E- vitaminerne gennem hvedekimsolie.
• Selen 100 - 200 mcg kan være en god hjælp.
• Magnesium kan anbefales. Kan evt. tages som 600 mg om aftenen. Der må også være kalk til stede i dine kosttilskud. Tager du ikke tilskud af B-vitaminer, må du supplere med en B6, der hjælper optagelsen af magnesium.
• Q10 anbefales i en dosering mellem 100 – 300 mg daglig. Sørg for at få et produkt, der har dokumenteret optagelighed.
• Omega-3 har stor betydning for hjertet, og modvirker hjerterytme forstyrrelser. Kan tages som fiskeolie ca. 2 gram dagligt eller fra hørfrøolie 1 spsk. dagligt. Omega 3 fås også i en veganerform fra alger.
• Hvidtjørn fås både flydende og i kapselform. Når jeg selv har lidt besvær med hjertet, har jeg tyet til den i mange år. Jeg føler, den styrker hjertet fantastisk, men er måske ikke altid helt effektiv ved forkammerflimmer. Den er god ved forhøjet blodtryk.
• Pycnogenol er bark fra fransk strand fyrretræ og er meget effektivt til forebyggelse af blodpropper og støtter en god blodcirkulation. Dosis 1 tablet morgen. Det er en kraftig antioxidant, der beskytter kroppen mod skader fra frie iltradikaler og modvirker derved inflammation.
• Hvidløg er også forebyggende mod blodpropper.
• Aminosyren Taurine modvirker kaliummangel, og har vist sig at kunne hjælpe nogle mennesker med hjerteproblemer ved at styrke og effektivisere sammentrækningerne i hjertemusklen. Taurine kan være en god tretrinsraket sammen med magnesium og B6.
• Aminosyren L-carnitine virker også hjertestyrkende og er kendt for at forbedre uregelmæssig hjerterytme.
• Får du lægeordineret hjertemedicin, må du altid drøfte de tilskud, du påtænker at tage med din læge som, efter min mening, må give dig en god vejledning omkring kombinationen af den allopatiske medicin og de ønskede kosttilskud, som mange hjertepatienter ønsker at bruge. Det er vigtigt, idet den allopatiske medicin ofte kan påvirkes af forskellige kosttilskud.
 

Tips

• Hold dig langt væk fra tobakken. Er du ryger, så trap ned så hurtigt du magter uden at blive stresset.
• Det er vigtigt at undgå stress, især er den langvarige stress særdeles belastende for hjertet. Kører du bil så øv dig i at være tålmodig.
• Er du overvægtig, så sørg for at slanke dig på en fornuftig måde, igen uden stress og evt. med hjælp fra en kostvejleder. Er du kommet på din ønskede vægt, kommer det svære, nemlig at holde vægten. Så har du haft en kostvejleder, så behold en livline til vedkommende.
• Sørg for god motion. Det er vigtigt for et sundt hjerte, at du er aktiv, så blodet pumpes rundt. Er du forkølet eller lige har været det, eller har du en anden infektionssygdom, så må hjertet skånes. Undgå motion indtil du er ordentlig rask. Der er tit virus i hjertemusklen. Det lever vi som regel udmærket med, men hvis hjertet belastes under en infektion, laver hjertet vrøvl. Det kan ikke lide at blive presset.
• Du må være opmærksom på, at syge tænder kan have en stor indflydelse på dit hjerte. Visse tænder har direkte refleksbaner til hjertet. Det kræver en kyndig læge og tandlæge til at hjælpe dig.
 
Louise Hay skriver, at hjertet præsenterer kærlighed og vores blod repræsenterer glæde. Vores hjerte pumper kærligt glæde gennem vores krop. Hvis vi nægter os selv glæde og kærlighed, så skrumper hjertet ind, og bliver koldt, så opstår hjerteanfald.
Louise Hay nævner, at de mennesker, der får hjerteanfald aldrig er glade mennesker.
For at undgå flere hjerteanfald må du give sig tid til at nyde livets glæder.
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Har du en forfatter gemt i maven eller kunne du bare godt tæ…

Har du en forfatter gemt i maven eller kunne du bare godt tænke dig at blive bedre til at sætte ord ...

Artikel

Zero Waste – forbrug mindre, genbrug mere

Det er januar og for mange en tid, hvor gamle vaner bliver taget op til revision. De sidste julegave...

Tema & Profiler

Vinter i Spanien – og klimaændringerne

Med det bedste klima på fastlandet i Europa og over 320 dage med sol om året er der mange, som tror...

Tema & Profiler

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing...

(doo wah, doo wah, doo wah, doo wah 
doo wah, doo wah, doo wah, doo wah)   It makes no diff'r...

Kultur

Dansk iværksætter viser det bedste af Málaga

Han kom med rygsæk og lidt mønt på lommen. I dag har han 20 medarbejdere og en ny rekordomsætning på...

Tema & Profiler

Vend hver en euro i januar - Tips til en stram måned

Er tegnebogen blevet faretruende mager mens du selv har nydt det gode liv i december? Et ynkeligt ko...

Tema & Profiler

Spaniens ukendte koloni

Som de fleste ved, havde Spanien en række kolonier i Mellem- og Sydamerika. Ja faktisk var næsten sa...

Tema & Profiler

Seedster 4.0: 350 iværksættere - 50 mentorer - 1 uge - kæmpe…

Historien bag Seedster ”Ideen til Seedster-konceptet opstod, da jeg boede i Spanien. Jeg havde bygg...

Tema & Profiler

Sabor a Málaga: Grupo Gallego – et led i distributionskæden

Her i vores artikelserie om Sabor a Málaga besøger vi ofte små landmænd og producenter af produkter...

Gastronomi

Nytårs-rygsmerter

Her i det nye år har mange mennesker en masse nytårsforsætter og planer om ting, der skal gøres ande...

Helse & Sundhed

MS Rescue giver hunde en ny chance

MS Rescue er en non-profit organisation, som redder hjemløse hunde. De giver dem det, de behøver af ...

Tema & Profiler

Hvad skal vi med en halv metro?

Man skulle mene, det er svært at holde masken i 12 år. Men hver gang, der er nyt om Málagas metro, e...

Tema & Profiler

Kristian Lilholt og band – ’nytårskoncert’ i Margrethekirken

For syvende år i træk træder Kristian Lilholt og band op i Margrethekirken og giver koncert, som på ...

Kultur

Forhøjet Blodtryk

Klokken fem minutter i 12 søndag aften ringer jeg panikslagen til min søn, der heldigvis ikke er lan...

Helse & Sundhed

Udflugter & Rejser

Udflugt til Cartagena

Det er fønikerne, som har givet navn til denne perle af en spansk by. De var dygtige handelsmænd og navigatører, som kom ad søvejen fra Kartago, som ligger i dagens Tunis i Nordafrika. Fønikerne sejle...

Udflugter & Rejser

Cáceres – en helt unik by

Cáceres ligger i Extremadura, ca. 470 km. fra Málaga og det er en enestående by, hvis middelaldercentrum ligger helt intakt inden for bymuren. Byen kom på Unescos verdensarvsliste i 1986, så det er he...

Udflugter & Rejser

Trolderuten og skyttegravene ved Granada

I naturparken Sierra de Huétor, lige nordøst for Granada, findes der nogle interessante skyttegrave fra borgerkrigen og dem kan man besøge den dag i dag. De flottest beliggende og bedst bevarede skytt...

Udflugter & Rejser

La Ruta del Cares – så bliver det ikke vildere

La Ruta del Cares ligger i Picos de Europa i Nordspanien, og hvis man ikke har aflagt disse vilde bjerge et besøg, så har man her en enestående mulighed for at se og vandre i det mest spektakulære bje...

Udflugter & Rejser

Et specielt hotel i Ávila - Hotel Palacio de los Velada

La Danesas journalist har ved flere lejligheder testet forskellige hoteller i Ávila, men et af dem ligger i en klasse for sig, nemlig Hotel Palacio de los Velada, der er klassificeret som et 4-stjerne...

Udflugter & Rejser

Sport

BoConcept På Lauro Golf

Den 20. november spillede den skandinaviske gruppe, under ledelse af Tove, på Lauro Golf med BoConcept som sponsor. BoConcept har butik både på Mijasvejen i Fuengirola og i Marbella. 66 friske golfere var mødt op, skønt vejrguderne drillede! Heldigvis blev det kun til en enkelt byge før opklaringen...

Golf

BLANCOCHECK: 2,5 mio.!

Málaga CFs argentinske topscorer en fodboldflakker med nordisk gæstevisit i 2015 - 16 Blanco Leschuk er født i Las Heras i Mendoza-provinsen med de lave bjergkæder El Challa i det nordlige Argentina. Navnet på byen er en hyldest til general Juan Gregoria de Las Heras – helt i den argentinske selv...

Sport

Gastronomi

Sabor a Málaga: Grupo Gallego – et led i distributionskæden

Her i vores artikelserie om Sabor a Málaga besøger vi ofte små landmænd og producenter af produkter...

Gastronomi

Fødselsdagsboller

Jeg står ikke altid i køkkenet længe ad gangen, der er jo meget andet man også gerne vil lave – men ...

Gastronomi

Veras Veranda: December

Så blev det endelig december. Jeg elsker julen og især alle de dejlige krydderier man forbinder herm...

Gastronomi

Kultur

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing...

(doo wah, doo wah, doo wah, doo wah 
doo wah, doo wah, doo wah, doo wah)   It makes no diff'rence if it's sweet o...

Kultur

Kristian Lilholt og band – ’nytårskoncert’ i Margrethekirken

For syvende år i træk træder Kristian Lilholt og band op i Margrethekirken og giver koncert, som på én gang er velkendt ...

Kultur

Mægtige Amin

Danmarks største komiker, entertainer, sanger og showmand,den rejselystne Amin Jensen, vil sætte gang i lattermusklerne...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Zero Waste – forbrug mindre, genbrug mere

Det er januar og for mange en tid, hvor gamle vaner bliver taget op til rev...

Tema & Profiler

Vinter i Spanien – og klimaændringerne

Med det bedste klima på fastlandet i Europa og over 320 dage med sol om åre...

Tema & Profiler

Dansk iværksætter viser det bedste af Málaga

Han kom med rygsæk og lidt mønt på lommen. I dag har han 20 medarbejdere og...

Tema & Profiler

Vend hver en euro i januar - Tips til en stram måned

Er tegnebogen blevet faretruende mager mens du selv har nydt det gode liv i...

Tema & Profiler

Spaniens ukendte koloni

Som de fleste ved, havde Spanien en række kolonier i Mellem- og Sydamerika...

Tema & Profiler

Seedster 4.0: 350 iværksættere - 50 mentorer - 1 uge - kæmpe…

Historien bag Seedster ”Ideen til Seedster-konceptet opstod, da jeg boede ...

Tema & Profiler

MS Rescue giver hunde en ny chance

MS Rescue er en non-profit organisation, som redder hjemløse hunde. De give...

Tema & Profiler

Hvad skal vi med en halv metro?

Man skulle mene, det er svært at holde masken i 12 år. Men hver gang, der e...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel: Morten Møller

Han siger, han kan være besværlig – men altid loyal og troværdig med en udb...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com