Helsemarkedet midt i en turbulent tid

Jeg er på udstillings-og indkøbsmesse i Danmark, og befinder mig som fisk i vandet. Jeg elsker denne her branche, der har medvirket til mange menneskers større velbefindende, og hjulpet dem i deres ønske om at tage ansvar for dem selv.
Der er utrolig mange messestande, der alle er fantasifyldte og smukt pyntede, så de på bedste måde kappes om kundernes opmærksomhed.
På hver stand står kyndige folk, der med tålmodighed og mange smil introducerer og forklarer om deres produkter.
 

Nye trends

Messen var i år besøgt af udsædvanlige mange mennesker, og der var mange fantastiske emner. Jeg ville gerne omtale mange flere trends og tendenser end pladsen her tillader, så her følger et lille udpluk.
 

Baobab

Jeg blev foræret et baobabtræ – lille bitte – som jeg nu skal have med hjem i haven, og se om den vil gro hos mig.
Firmaet, jeg fik babobabtræet af, producerer ren jomfru baobabolie, der bruges som ren olie til huden. Baobab serien har også en magisk balsam bestående af 40% ren baobabolie og andre olier fra omega 6 og 9. Den er specielt beregnet til at lindre sart og særlig tørre hudområder og særdeles god til tørre læber. Jeg prøvede den selv og den trængte lynhurtigt ind i huden uden at fedte. Af andre produkter i serien er forskellige bodycremer, og scrub midler.
Alle produkter er uparfumerede.
 

Food state

Et entusiastisk firma introducerede nogle produkter, jeg tror repræsenterer fremtiden.
De kalder alle deres produkter for Food state vitaminer og mineraler.
Food state betyder at produkterne er mad i sin naturlige form med et naturligt højt indhold af vitaminer, mineraler samt masser af andre næringsstoffer f.eks. algecalcium, blæretang, acerola C og vildlakseolie. Mineraler er ligeledes ren mad f.eks. fra bladene fra en plante i broccolifamilen. Alle urter er fra europæiske virksomheder, og er standardiserede ekstrakter, så produkterne altid har samme indhold. Det laves som kurboxe eller individuelle produkter. Desværre er prisen meget høj, men den vil med tiden forhåbentlig blive bedre.

Blomsterne og bierne

På en anden stand ”lånte” jeg i stor hemmelighed deres store glade Bamse-Bi. Jeg ønskede bare et foto med den. Da ejeren opdagede det, smilte han venligt og gav mig én af de mindre ”bier” som nu pryder min stol i forretningen i Los Boliches.
Produkterne består som grundindhold af økologisk Gele Royale, nogle rene og andre lavet i forskellige derivater. Feks. er der en energiboost i den rigtige retning til folk, der ønsker mere energi, og måske føler sig trætte og udmattede. Produktet består foruden Gele Royale af Schisandra, Rosenrod og B6.

Kolesterol

For folk med dårlige kolesteroltal var der gode nyheder. Udover det, som vi alle ved for at holde vores kolesteroltal indenfor det normale, at vi skal spise sundt, holde en normal vægt og et begrænset alkoholindtag, afstå fra rygning og dyrke motion er der nu kommet nye produkter.
Et af de nye og lovende midler til at bevare et normalt kolesteroltal og god hjertefunktion består af gær-ris med indhold af Monacolin K. Desuden indeholder det oliven til at beskytte fedtstofferne i blodet, artiskok der bidrager til normalt fedt i blodet, Thiamin B1 der bidrager til normal hjertefunktion.
 
Et andet spændende middel mod Kolesterol kom fra det firma, der blev præmieret af Helsam som årets bedste leverandør. Midlet indeholder en masse spændende ingredienser som
Rød gæret ris, lactobacillus fermentum, Q10, L-cystein, vitamin E, Vitamin B6, Vitamin B1,
Folsyre, Vitamin B12.

Prisen for årets kosttilskud

gik til firmaet, der producerer det flydende økologiske produkt af Rødkløverekstrakt. Der er en dokumenteret effekt bla. fra Århus universitets hospital på hedestigninger og knoglebevarelse i forbindelse med overgangsalderen. Smagen er lidt speciel syrlig, smagen kan maskeres med lidt frugtsaft. Der tages 50 ml morgen og aften. Det er tilrådeligt at supplere med tilskud af kalk, magnesium og D-vitaminer. Du kan finde mere om produktet på youtube fra TV programmet 8.8 2014 med læge Peter Qvortrup.

Nyt til sportsfolk

En af de nye danske ildsjæle står bag nogle meget spændende produkter både i pulverform til sportsfolk og som kosttilskud i kapselform til alle. De er baseret på naturlige ingredienser indenfor planter og urter, der alle har været økologisk dyrkede. Ejeren oplyste, at hans største kunde var det finske folk, og derfor var alle hans produkter også med finske labels. Af produkterne i pulverform skal nævnes.
Pre-workout (indtages før træning) der er et 100% blanding af risprotein, maca, rå kakao, hamp protein, frysetørret rødbede, matcha grøn te, brændenælde, grønkål og ingefærrod. Den er uden gluten, soja, gær, mælkeprodukter konservering i stil med resten af deres produkter.
Hydration (indtages under træning) består af bl.a. frysetørret kokosvand, vandmelonjuice, frysetørret acerola og frysetørret rødbedejuice.
Der findes naturligvis også en post-workout. Det dejlige ved disse produkter er, at de er utrolige lette at bruge. 1 – 3 tsk. pulver der kan blandes med lidt vand eller juice.
Alle firmaets produkter er baseret på naturlige kilder og består bl.a. af kapsler til mænd, detox komplex, B kompleks og multivitaminer.

Naturlige ingredienser

Det gennemgående tema på standende var helt klart at flere og flere firmaer, både nye som mere kendte bruger naturens egne produkter i forskellige former for at fremme optageligheden.
 
Et kendt firma havde et genialt økologisk pulvertilskud med vitaminer og mineraler fra græsser, kål, tang og alger bl.a med fermenteret græsblanding med lactobacillus plantarum og saccharomyces boulardii.
Midlet er så spændende, at det fortjener at få nævnt nogle af de ingredienserne mere specificeret såsom grønkål, byggræs, havregræs, hvedegræs, ruggræs, ingefær, chlorella, lakridsrod, hørfrø, solsikkefrø, sprulina, kanel og sesamfrø.
Jeg har bestemt, at det skal være en fast del af mit daglig kosttilskud, så behøver jeg ikke føle så dårlig samvittighed, når tiden ikke rummer plads til de store grønsags kulinariske forberedelser. Selvom jeg godt ved, at kosten stadig er den vigtigste.

Helsebranchen – mørke skyer i horisonten?

Mange af udstillerne er ildsjæle og foregangsfolk, der brænder for deres produkter og vælger at holde ud, trods de strengere og strengere krav de forskellige myndigheder stiller til producenter, engros- og detail.
Jeg møder nye og gamle bekendte. Der snakkes livligt og udveksles mange erfaringer og glæder, men overordnet lurer en frygt for fremtiden og for alle de store mastodonter, der truer i horisonten. Allerede nu er de begyndt at tromle ind over den alternative sundhedsbranche, som jeg er en del af. Detailforretninger, producenter og leverandører bliver opkøbt og samlet i større og større enheder. For mig at se til kan det vanskeliggøre individualiteten i vores spændende, men også utraditionelle branche.
Den enkelte person kan mene, at det er der intet galt i og er en naturlig udvikling. Det kan der måske være noget om. Jeg vil personligt sætte pris på at have et stort udvalg af kvalitetsprodukter at vælge i mellem med tilhørende vejledning.
Én ting kan være farligt, og det er de store mastodonter, der i fremtiden bestemmer, hvilke produkter, der skal være på markedet, hvilke produkter der skal laves om, og hvilke der skal fases ud.
Hvem der er magthaverne bag disse mastodonter, ved vi ofte ikke. Vi ved ikke, om de er interesserede i at videreudvikle den alternative branche, som vi ildsjæle kæmper så hårdt for, eller om de vil svække og ensrette branchen til fordel for den allopatiske medicin.

Afslutning på dagen

Ovenstående var bare som en dråbe i havet og ment til at give dig som læser et indblik i nogle af de nye helsetrends af høj kvalitet, der finder vej til forbrugerne i disse tider.
Arbejdsdagen er slut. Trods stor træthed hos både udstillere og besøgende er de fleste af os parate til årets gallamiddag, hvor mange hundrede gæster alle er fint pyntede. Det festlige orkester forstår at blæse trætheden ud af vores kroppe. Der bliver serveret udsøgt mad og drikke for alle kødspisere, vegetarer, og veganere.
Underdirektøren for Helsam holder en skøn og bevæget tale, hvor både hun og de fleste af os kniber en tåre, for få minutter efter at le højt over hendes morsomme præsentation af aftenens forløb.
Der bliver danset, snakket, leet og sunget.
Kl. 12 serveres natmad, og der lukkes og slukkes. Vi skal alle være oplagte og parate til næste dags messebesøg.

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Danske Jonas Tofterup åbner vinakademi i Málaga - Iberian Wi…

La Danesa har før skrevet om Jonas Tofterup. Han er nemlig en af de danskere, der ved allermest om v...

Tema & Profiler

Salchichón de Málaga: På besøg i Pizarra for at opdage denne…

Når man kommer fra Málaga og kører ind i den lille by Pizarra, kan man lige svinge til højre ind på ...

Gastronomi

Toastmasters Club – where leaders are made

Hjertet banker hurtigt og hårdt i brystet, håndfladerne er svedige og munden så tør, at ordene næste...

Tema & Profiler

San José og Parque Natural de Cabo de Gata Nijar i Almería

San Jose – en lille perle i det UNESCO-fredede område Parque Natural de Cabo de Gata Nijar San José...

Udflugter & Rejser

På den anden side... Nu må vi smide de skyklapper...!

Uanset hvilken årstid vi har, går der ikke en uge, uden de tre store dagblade i Málaga-provinsen bri...

Tema & Profiler

Den skæve vinkel: Maria Steffensen

Hun er klar i blikket og har ordet i sin magt. Og så er hun sikker på, hun kan hjælpe dig med at få ...

Tema & Profiler

Det Vilde Vesten: Mini Hollywood i Almería

Nogen løber med tunge støvler på etagen over os. Vi hører et skud, derefter et skrig, før yderligere...

Udflugter & Rejser

Málaga – fra grim ælling til smuk svane

Málaga er en by med en meget privilegeret beliggenhed under varme himmelstrøg ved Middelhavet. Der h...

Kultur

Byggetilladelsen er godkendt og halvdelen af boligerne er so…

Rigtig mange kunder ønsker at være uafhængige af bil og kunne gå til alle faciliteter indenfor 10-15...

Bolig i Spanien

Når får indtager Madrids gader

Tusindvis af brægende får trænges i Madrids gader. De gelejdes videre af hyrder ad nogle af hovedsta...

Kultur

Fairways La Cala Golf er en banebrydende nyproduktion

Fairways La Cala Golf er en banebrydende nyproduktion bestående af 54 moderne lejligheder og penthou...

Bolig i Spanien

Helsemarkedet midt i en turbulent tid

Jeg er på udstillings-og indkøbsmesse i Danmark, og befinder mig som fisk i vandet. Jeg elsker denne...

Helse & Sundhed

Kroppen er grundlæggende din ven

I klinikken kom en erhvervsdriftig yngre herre med akut hold i ryggen. Han havde bukket sig ned efte...

Helse & Sundhed

Nøglerne til succes

Få kan skabe en succes. Færre kan skabe flere. Men Per Mønsted er en af de få. Efter flere store suc...

Tema & Profiler

Udflugter & Rejser

San José og Parque Natural de Cabo de Gata Nijar i Almería

San Jose – en lille perle i det UNESCO-fredede område Parque Natural de Cabo de Gata Nijar San José var oprindeligt navnet på et kyst-batteri, som blev bygget i det 18. århundrede for at sikre vagtho...

Udflugter & Rejser

Det Vilde Vesten: Mini Hollywood i Almería

Nogen løber med tunge støvler på etagen over os. Vi hører et skud, derefter et skrig, før yderligere et skud bliver affyret. En død kvinde kommer ramlende ned ad trappen bag os... Skud-dramaet finder...

Udflugter & Rejser

Sevilla – byen at besøge 2018

Der skrives meget om Sevilla i følge Lonely Planet er det med rette. Rejseguiden har nemlig udvalgt Andalusiens provinshovestad som nummer et i listen over byer at besøge 2018 i deres Best in Travels...

Udflugter & Rejser

På ’turisttur’ ind i det autentiske Spanien – en gastrooplev…

Jeg er ikke turist på Costa del Sol, men alligevel lød denne ’turisttur’ så spændende og speciel, at jeg nemt blev overtalt til at tage med. ’En gastrooplevelse i det autentiske Andalusien’ – what’s n...

Udflugter & Rejser

Stargazing: Tag ud og kig på stjerner i Andalusiens natDet strømmer ind med forventningsfulde mennesker i alle aldre i bussen, der har kurs mod Alfarnatejo i Antequera, som ligger godt en times kørsel inde i landet. Slæbende på liggestole og duftende af m...

Udflugter & Rejser

Sport

Sergio García forsvarer sin titel til Andalucía Valderrama M…

Valderrama har altid været et specielt sted for mig. Ordene kommer fra Sergio García, som deltager i og er vært for den fjerde udgave af Andalucía Valderrama Masters, der finder sted fra d. 18. – 21. oktober på den prestigefulde bane i San Roque. Her vil García både forsvare sin titel samt agere væ...

Sport

Ny efterårssæson på Lauro Golf.

Der var stor gensynsglæde i den skandinaviske gruppe blandt de mange golfere og Tove efter sommerferien   Tirsdag d 11-9-2018 nød mange glade golfere opstarten af den nye efterårssæson på Lauro Golf.   Feriegæster og tilbagevendte fastboende gik til spillet og dagen med højt humør. Vin...

Golf

Gastronomi

Salchichón de Málaga: På besøg i Pizarra for at opdage denne…

Når man kommer fra Málaga og kører ind i den lille by Pizarra, kan man lige svinge til højre ind på ...

Gastronomi

Argentina: Asados & Malbec

Asado er navnet på den argentinske nationalspise – kød der er grillet over åben ild.Argentina er ind...

Gastronomi

Salmorejo córdobes vs. Porra antequerana (og Gazpacho andalu…

Om sommeren er det både godt og forfriskende med kold suppe, og en særligt oplagt en, når termometer...

Gastronomi

Kultur

Málaga – fra grim ælling til smuk svane

Málaga er en by med en meget privilegeret beliggenhed under varme himmelstrøg ved Middelhavet. Der hersker en dejlig, po...

Kultur

Når får indtager Madrids gader

Tusindvis af brægende får trænges i Madrids gader. De gelejdes videre af hyrder ad nogle af hovedstadens fornemme strøg...

Kultur

Nikki Beach marbella: 15 års fejring af livet!

Hæv krystalglasset, Nikki Beach Marbella fylder 15 år! Traditionen tro – krystal er en traditionel gave for et 15-årsjub...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Danske Jonas Tofterup åbner vinakademi i Málaga - Iberian Wi…

La Danesa har før skrevet om Jonas Tofterup. Han er nemlig en af de dansker...

Tema & Profiler

Toastmasters Club – where leaders are made

Hjertet banker hurtigt og hårdt i brystet, håndfladerne er svedige og munde...

Tema & Profiler

På den anden side... Nu må vi smide de skyklapper...!

Uanset hvilken årstid vi har, går der ikke en uge, uden de tre store dagbla...

Tema & Profiler

Den skæve vinkel: Maria Steffensen

Hun er klar i blikket og har ordet i sin magt. Og så er hun sikker på, hun ...

Tema & Profiler

Nøglerne til succes

Få kan skabe en succes. Færre kan skabe flere. Men Per Mønsted er en af de ...

Tema & Profiler

Birgitte Mellentin udstiller sine vidunderlige blomstermaler…

Den pensionerede scenograf, Birgitte Mellentin, som har udstillet flere ste...

Tema & Profiler

Argán Aventura og Unioptica på velgørenhedstur

Hele 23 personer tager med på den 14. velgørenhedstur arrangeret af Argán A...

Tema & Profiler

Mit møde med en gadesælger fra Vestafrika

Til glæde for nogen, til ærgrelse for andre: vi ser dem overalt langs Costa...

Tema & Profiler

Den skæve Vinkel: Hans Kristian Hansen

Han har altid arbejdet med det samme. Og alligevel er der aldrig to af hans...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com