Helsemarkedet midt i en turbulent tid

Jeg er på udstillings-og indkøbsmesse i Danmark og befinder mig som fisk i vandet. Jeg elsker denne her branche, der har medvirket til mange menneskers større velbefindende, og hjulpet dem i deres ønske om at tage ansvar for dem selv.
Der er utrolig mange messestande, der alle er fantasifyldte og smukt pyntede, så de på bedste måde kappes om kundernes opmærksomhed.
På hver stand står kyndige folk, der med tålmodighed og mange smil introducerer og forklarer om deres produkter.
 

Nye trends

Messen var i år besøgt af udsædvanlige mange mennesker, og der var mange fantastiske emner. Jeg ville gerne omtale mange flere trends og tendenser end pladsen her tillader, så her følger et lille udpluk.
 

Baobab

Jeg blev foræret et baobabtræ – lille bitte – som jeg nu skal have med hjem i haven, og se om den vil gro hos mig.
Firmaet, jeg fik babobabtræet af, producerer ren jomfru baobabolie, der bruges som ren olie til huden. Baobab serien har også en magisk balsam bestående af 40% ren baobabolie og andre olier fra omega 6 og 9. Den er specielt beregnet til at lindre sart og særlig tørre hudområder og særdeles god til tørre læber. Jeg prøvede den selv og den trængte lynhurtigt ind i huden uden at fedte. Af andre produkter i serien er forskellige bodycremer, og scrub midler.
Alle produkter er uparfumerede.
 

Food state

Et entusiastisk firma introducerede nogle produkter, jeg tror repræsenterer fremtiden.
De kalder alle deres produkter for Food state vitaminer og mineraler.
Food state betyder at produkterne er mad i sin naturlige form med et naturligt højt indhold af vitaminer, mineraler samt masser af andre næringsstoffer f.eks. algecalcium, blæretang, acerola C og vildlakseolie. Mineraler er ligeledes ren mad f.eks. fra bladene fra en plante i broccolifamilen. Alle urter er fra europæiske virksomheder, og er standardiserede ekstrakter, så produkterne altid har samme indhold. Det laves som kurboxe eller individuelle produkter. Desværre er prisen meget høj, men den vil med tiden forhåbentlig blive bedre.

Blomsterne og bierne

På en anden stand ”lånte” jeg i stor hemmelighed deres store glade Bamse-Bi. Jeg ønskede bare et foto med den. Da ejeren opdagede det, smilte han venligt og gav mig én af de mindre ”bier” som nu pryder min stol i forretningen i Los Boliches.
Produkterne består som grundindhold af økologisk Gele Royale, nogle rene og andre lavet i forskellige derivater. Feks. er der en energiboost i den rigtige retning til folk, der ønsker mere energi, og måske føler sig trætte og udmattede. Produktet består foruden Gele Royale af Schisandra, Rosenrod og B6.

Kolesterol

For folk med dårlige kolesteroltal var der gode nyheder. Udover det, som vi alle ved for at holde vores kolesteroltal indenfor det normale, at vi skal spise sundt, holde en normal vægt og et begrænset alkoholindtag, afstå fra rygning og dyrke motion er der nu kommet nye produkter.
Et af de nye og lovende midler til at bevare et normalt kolesteroltal og god hjertefunktion består af gær-ris med indhold af Monacolin K. Desuden indeholder det oliven til at beskytte fedtstofferne i blodet, artiskok der bidrager til normalt fedt i blodet, Thiamin B1 der bidrager til normal hjertefunktion.
 
Et andet spændende middel mod Kolesterol kom fra det firma, der blev præmieret af Helsam som årets bedste leverandør. Midlet indeholder en masse spændende ingredienser som
Rød gæret ris, lactobacillus fermentum, Q10, L-cystein, vitamin E, Vitamin B6, Vitamin B1,
Folsyre, Vitamin B12.

Prisen for årets kosttilskud

gik til firmaet, der producerer det flydende økologiske produkt af Rødkløverekstrakt. Der er en dokumenteret effekt bla. fra Århus universitets hospital på hedestigninger og knoglebevarelse i forbindelse med overgangsalderen. Smagen er lidt speciel syrlig, smagen kan maskeres med lidt frugtsaft. Der tages 50 ml morgen og aften. Det er tilrådeligt at supplere med tilskud af kalk, magnesium og D-vitaminer. Du kan finde mere om produktet på youtube fra TV programmet 8.8 2014 med læge Peter Qvortrup.

Nyt til sportsfolk

En af de nye danske ildsjæle står bag nogle meget spændende produkter både i pulverform til sportsfolk og som kosttilskud i kapselform til alle. De er baseret på naturlige ingredienser indenfor planter og urter, der alle har været økologisk dyrkede. Ejeren oplyste, at hans største kunde var det finske folk, og derfor var alle hans produkter også med finske labels. Af produkterne i pulverform skal nævnes.
Pre-workout (indtages før træning) der er et 100% blanding af risprotein, maca, rå kakao, hamp protein, frysetørret rødbede, matcha grøn te, brændenælde, grønkål og ingefærrod. Den er uden gluten, soja, gær, mælkeprodukter konservering i stil med resten af deres produkter.
Hydration (indtages under træning) består af bl.a. frysetørret kokosvand, vandmelonjuice, frysetørret acerola og frysetørret rødbedejuice.
Der findes naturligvis også en post-workout. Det dejlige ved disse produkter er, at de er utrolige lette at bruge. 1 – 3 tsk. pulver der kan blandes med lidt vand eller juice.
Alle firmaets produkter er baseret på naturlige kilder og består bl.a. af kapsler til mænd, detox komplex, B kompleks og multivitaminer.

Naturlige ingredienser

Det gennemgående tema på standende var helt klart at flere og flere firmaer, både nye som mere kendte bruger naturens egne produkter i forskellige former for at fremme optageligheden.
 
Et kendt firma havde et genialt økologisk pulvertilskud med vitaminer og mineraler fra græsser, kål, tang og alger bl.a med fermenteret græsblanding med lactobacillus plantarum og saccharomyces boulardii.
Midlet er så spændende, at det fortjener at få nævnt nogle af de ingredienserne mere specificeret såsom grønkål, byggræs, havregræs, hvedegræs, ruggræs, ingefær, chlorella, lakridsrod, hørfrø, solsikkefrø, sprulina, kanel og sesamfrø.
Jeg har bestemt, at det skal være en fast del af mit daglig kosttilskud, så behøver jeg ikke føle så dårlig samvittighed, når tiden ikke rummer plads til de store grønsags kulinariske forberedelser. Selvom jeg godt ved, at kosten stadig er den vigtigste.

Helsebranchen – mørke skyer i horisonten?

Mange af udstillerne er ildsjæle og foregangsfolk, der brænder for deres produkter og vælger at holde ud, trods de strengere og strengere krav de forskellige myndigheder stiller til producenter, engros- og detail.
Jeg møder nye og gamle bekendte. Der snakkes livligt og udveksles mange erfaringer og glæder, men overordnet lurer en frygt for fremtiden og for alle de store mastodonter, der truer i horisonten. Allerede nu er de begyndt at tromle ind over den alternative sundhedsbranche, som jeg er en del af. Detailforretninger, producenter og leverandører bliver opkøbt og samlet i større og større enheder. For mig at se til kan det vanskeliggøre individualiteten i vores spændende, men også utraditionelle branche.
Den enkelte person kan mene, at det er der intet galt i og er en naturlig udvikling. Det kan der måske være noget om. Jeg vil personligt sætte pris på at have et stort udvalg af kvalitetsprodukter at vælge i mellem med tilhørende vejledning.
Én ting kan være farligt, og det er de store mastodonter, der i fremtiden bestemmer, hvilke produkter, der skal være på markedet, hvilke produkter der skal laves om, og hvilke der skal fases ud.
Hvem der er magthaverne bag disse mastodonter, ved vi ofte ikke. Vi ved ikke, om de er interesserede i at videreudvikle den alternative branche, som vi ildsjæle kæmper så hårdt for, eller om de vil svække og ensrette branchen til fordel for den allopatiske medicin.

Afslutning på dagen

Ovenstående var bare som en dråbe i havet og ment til at give dig som læser et indblik i nogle af de nye helsetrends af høj kvalitet, der finder vej til forbrugerne i disse tider.
Arbejdsdagen er slut. Trods stor træthed hos både udstillere og besøgende er de fleste af os parate til årets gallamiddag, hvor mange hundrede gæster alle er fint pyntede. Det festlige orkester forstår at blæse trætheden ud af vores kroppe. Der bliver serveret udsøgt mad og drikke for alle kødspisere, vegetarer, og veganere.
Underdirektøren for Helsam holder en skøn og bevæget tale, hvor både hun og de fleste af os kniber en tåre, for få minutter efter at le højt over hendes morsomme præsentation af aftenens forløb.
Der bliver danset, snakket, leet og sunget.
Kl. 12 serveres natmad, og der lukkes og slukkes. Vi skal alle være oplagte og parate til næste dags messebesøg.

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Hvorfor bliver vi hormonsyge?

Facts:Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, at d...

Helse & Sundhed

Hovedpine!

Langt størstedelen af os oplever at have smerter i hovedet, og en stor del af os lever med mere el...

Helse & Sundhed

Alderdom

Jeg bliver 76 år, og har det personligt rigtig godt med min alder. Livet har stadig mange spændende ...

Helse & Sundhed

María Sánchez Piña – mød den spanske advokat, der specialise…

Først arbejdede hun på et tysk kontor, dernæst et spansk kontor, som især henvendte sig til englænde...

Tema & Profiler

Art Gaucín Open Studios 2019

24. til 26. maj og 31. maj til 2. juni   Kunstnerne i Gaucín åbner deres studier for offent...

Kultur

Kan vi redde kapitalismen?

Begrebet lyder så materielt, men der ligger meget mere bag. Kapitalisme er lig med frihed, fremgang ...

Tema & Profiler

Under huden på Rasmus Seebach

Rasmus Seebach kan noget, som ingen andre musikere kan i dag. Han kan nemlig sælge plader. Og det er...

Tema & Profiler

Moderne Rioja

For mange har Rioja stadig rygte for at lave vine, som er domineret af fadlagring og smagen af de am...

Gastronomi

Skatterevolution i Andalusien

Den 1. april oplyste den nye præsident for Junta de Andalucía, Juanma Moreno, at regionalregeringen ...

Jura & Finans

Orihuela - Alicante-provinsens kulturelle hovedstad

Vi står i lav morgensol på broen Puente de Poniente i Orihuela og mærker duften af friskbrygget kaff...

Udflugter & Rejser

Almería – når enden er god....

Almería bliver somme tider i folkemunde kaldt ”el culo de España” (Spaniens ende, numse eller røv). ...

Udflugter & Rejser

Mine tre år med Kurt Cobain

Musikmanager udgiver bog på 25-årsdagen for Nirvana-forsangerens selvmordDanny Goldberg var skeptisk...

Tema & Profiler

Anonyme Alkoholikere

En forestilling af alkoholisme kan let være et beskidt, dårligt holdt hjem, slidte klæder, et hjemlø...

Tema & Profiler

Marias Dyrelykkeland i Córdoba

Nærmest symbolsk har Jorge, fincaens fritgående æsel og Marias rejsekammerat, tagets plads lige ved ...

Tema & Profiler

Udflugter & Rejser

Orihuela - Alicante-provinsens kulturelle hovedstad

Vi står i lav morgensol på broen Puente de Poniente i Orihuela og mærker duften af friskbrygget kaffe fra en bar lige ved siden af. Under os flyder Río Segura - langsomt og dovent. 20 kirkeklokker opl...

Udflugter & Rejser

Almería – når enden er god....

Almería bliver somme tider i folkemunde kaldt ”el culo de España” (Spaniens ende, numse eller røv). Det bliver den nok, fordi den ligger helt ude i det sydøstlige hjørne af landet og er omgivet af et ...

Udflugter & Rejser

Museo de vidrio y cristal

Dette er et af de museer i Málaga, der overrasker allermest. Gemt væk på en kedelig sidegade til Málagas bymidte ligger dette museum, hvis facade på ingen måde afslører, hvilket skatkammer der gemmer ...

Udflugter & Rejser

Zaragoza

Vi ankommer til Zaragoza en solfyldt eftermiddag. I det fjerne skimter vi de snedækkede toppe af Pyrenæerne, hvor solen fortsat skinner. Foran os løber Ebro, Spaniens mest vandførende flod, som minder...

Udflugter & Rejser

Sport

Muñiz skabte mer-værdi! Men ”Frygtens træner” blev endnu en …

Forholdet mellem præsident og klubejer, sheik Al-Thani, og Málaga CFs træner Juan Ramon Muñiz, 50 år og fra Asturien, har været særdeles anspændt siden sheiken for snart 10 år tilbage som en af sine første gerninger ved købet af klubben fyrede Muñiz. Han havde ellers i sidste turneringsrunde sikret ...

Sport

Golf April 2019... Med Stig Wiberg

Club de Golf Dinamarca på El Paraiso Marts matchen blev spillet på El Paraiso Golf lørdag den 16. marts med første start kl. 08:40 over 1. og 10. hul med 8 minutters mellemrum. Solen skinnede fra en skyfri himmel, og vinden kunne ikke engang få trætoppene til at blafre, så alle så frem til en fanta...

Golf

Gastronomi

Moderne Rioja

For mange har Rioja stadig rygte for at lave vine, som er domineret af fadlagring og smagen af de am...

Gastronomi

Japansk mispel - Der venter mispeltider i maj!

Det er travle dage hos mispelavlerne hos Cooperativa Estepona, da La Danesas journalist taler med ko...

Gastronomi

Lammekølle med hvidløg og rosmarin - og vin dertil!

Vin og lam hører sammen!! I hvert fald i vores familie. Vi spiser lam året rundt, men traditionen tr...

Gastronomi

Sabor a Málaga - Citroner

Exporterer nordpå I et ensomt industrilokale i landsbyen Alhaurín de la Torre møder vi Miguel Ángel...

Gastronomi

Kultur

Art Gaucín Open Studios 2019

24. til 26. maj og 31. maj til 2. juni   Kunstnerne i Gaucín åbner deres studier for offentligheden under de år...

Kultur

Auktioner for alle

Med auktioner i tre forskellige prisklasser samt mange års ekspertise er Bruun Rasmussen det optimale valg for dig, som ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

María Sánchez Piña – mød den spanske advokat, der specialise…

Først arbejdede hun på et tysk kontor, dernæst et spansk kontor, som især h...

Tema & Profiler

Kan vi redde kapitalismen?

Begrebet lyder så materielt, men der ligger meget mere bag. Kapitalisme er ...

Tema & Profiler

Under huden på Rasmus Seebach

Rasmus Seebach kan noget, som ingen andre musikere kan i dag. Han kan nemli...

Tema & Profiler

Mine tre år med Kurt Cobain

Musikmanager udgiver bog på 25-årsdagen for Nirvana-forsangerens selvmordDa...

Tema & Profiler

Anonyme Alkoholikere

En forestilling af alkoholisme kan let være et beskidt, dårligt holdt hjem...

Tema & Profiler

Marias Dyrelykkeland i Córdoba

Nærmest symbolsk har Jorge, fincaens fritgående æsel og Marias rejsekammera...

Tema & Profiler

Englene og hundene – og Judith

I godt 10 år har hun produceret de små engle, der findes i guld og sølv og ...

Tema & Profiler

Det gyser i kommunerne

Kommunalvalget står for døren. Den 26. maj kaldes vi til stemmeurnerne – og...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Charlotte Dender Hansen

Hun er pigen med det store smil og den friske stemme – uanset om du møder h...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com