Lider du af østrogen dominans?

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Facts:

Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, at din livsstil, dit sind, din psyke og din krop hænger sammen! Tilsammen har de mere end 25 års erfarring i behandling af hormonelle ubalancer og kroniske sygdomme. De er stiftere af currame-metoden, Health Mentor Uddannelsen og Skab naturlig (hormon)balance.
Se mere til dem på www.currame.com, https://www.facebook.com/currame/ og @curra.me
 
 
Østrogen kaldes for det kvindelige kønshormon, simpelthen fordi du som kvinde har de højeste niveauer af østrogen i din krop. Østrogen bliver dannet i æggestokkene og har mange funktioner i kroppen gennem hele dit liv. Under puberteten er østrogen vigtig for at udvikle bryster, kønsorganer, kønsbehåring mm. Derudover er østrogen involveret i din menstruationscyklus og i forbindelse med graviditet og fødsel. Når du går i overgangsalderen, falder din produktion af østrogen, og dette kan give ubehagelige bivirkninger.
Symptomer på østrogen dominans – Genkender du dette?

• √ Vægtøgning (især på hofter og mave)
• √ Uregelmæssig menstruation og/eller smertefuld menstruation
• √ Hyppigere PMS-tegn, såsom brystspænding, humørsvingninger, hovedpine mv.
• √ Oplever du tit træthed og manglende overskud?
• √ Føler du dig lettere irriteret og kan føle dig deprimeret?
• √ Problemer med din nattesøvn?
• √ Oplever du manglende sexlyst?
• √ Hårtab - eller hår på steder, du bestemt ikke ønsker?
• √ Du oplever hedeturer (dag og/eller nat)
• √ Dine slimhinder er tørre i skeden
• √ Stivhed og ømhed i led og muskler
 
Østrogen påvirker knoglernes længdevækst og øger indbygningen af calciumsalte i knoglerne. Desuden øger de tilbageholdelsen af salt og vand i kroppen, og derfor kan det måske også forklare, hvorfor du kan opleve en stigning i kropsvægt umiddelbart før din menstruation.
 

Hormonforstyrrende stoffer

Der har været mest fokus på de såkaldte miljø- eller xenoøstrogener, der efterligner effekten af det naturlige østrogen. I naturen og hos forsøgsdyr er det vist, at miljøøstrogener bl.a. kan forårsage hunlig udvikling (feminisering) af hanner, nedsat frugtbarhed og misdannelser af kønsorganerne. En eventuel virkning af hormonforstyrrende stoffer hos mennesker er ikke lige så grundigt undersøgt, men stofferne mistænkes for at kunne medføre lignende effekter her. Interessen er også øget for stoffer, der blokerer for virkningen af østrogen (antiøstrogener) og mandlige kønshormoner (antiandrogener). Der er desuden blevet påvist miljøstoffer, som forstyrrer virkningen af skjoldbruskkirtlens hormoner.
 
Eksempler på ting, der kan give mere østrogen-ubalance
• Plastikprodukter, såsom opbevaring og flasker
• Kosmetik, makeup og toiletartikler
• Ikke-økologiske madvarer
• Dåser
• P-piller (prevention)
• Sojaprodukter
• Og meget mere
 

Balancering af østrogen

Progesteron produceres i æggestokkene, binyrerne og (under graviditet) i moderkagen. Progesterons rolle er uhyre vigtig for din krop, hormonsystem og velbefindende! Progesteron hjælper dig med at blive gravid, støtter dig under graviditet, giver en smidigere hud og hjælper imod tørre slimhinder. Derudover giver den også mere harmoni i dit mentale liv.
Progesteron arbejder tæt sammen med østrogen, og derfor er deres fælles balance uhyre vigtig, hvis du vil balancere dit hormonsystem!
Er du gået i overgangsalder, kan progesteron være en af de vigtigste elementer til at bekæmpe alle gener, du evt. møder!
 
Østrogen og progesteron
Et overskud af østrogen i forhold til progesteron kan forklare mange symptomer hos kvinder.
Hos ældre kvinder, der anvender østrogentilskud alene, kan et mangel af progesteron også resultere i symptomer på østrogen dominans, som omfatter vægtøgning på hofter og lår, ømme bryster, muskelknuder, irritabilitet, væskeophobning, og problemer med skjoldbruskkirtlen. Disse symptomer er også set hos nogle kvinder som nærmer sig overgangsalderen, hvis østrogenniveauer svinger vildt fra høj til lav uden balancering af progesteron.
 
Hvis østrogen dominans ikke korrigeres, kan det føre til kræft i livmoderen og bryster, og insulinresistens. Ved overgangsalderen, falder æggestokkenes østrogen og progesteron produktion som kan give nye symptomer, herunder: hedeture, nattesved, vaginal tørhed, søvnforstyrrelser, tåget tænkning, hurtigere aldring af huden, og knogletab.
 
Har du brug for hjælp?
- Så skriv til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., ganske gratis, og vi vil se, hvad vi kan gøre for dig!
Kan din mand komme i overgangsalder?
Ja for søren!
 
Mænds niveauer af testosteron begynder at falde omkring midten af 40’erne. Dette kan være tegn på, hvad der er almindeligt kendt som andropause – den mandlige overgangsalder. Selvom det er en naturlig del af aldring, kan faldet i testosteronproduktion være mere markant hos nogle mænd end andre og give ubehagelige symptomer, såsom: overdreven vægtøgning, stress, mangel på motion, og mange medikamenter tærer på en mands evne til at fremstille testosteron, hvilket resulterer i ubalance i hormonsystemet og mangel på livsgnist.
 
Hvad kan du gøre fra idag af?
Jo mere fedt du har på sidebenene, jo større østrogen dominans kan du også have!
Aromatase er et enzym i din krop, som f.eks. fremmer dannelsen af østrogener og fedt i din krop. Aromatasehæmmere er i stand til at reducere cirkulerende østrogen hos kvinder og mænd ved at hæmme den enzymatiske omdannelse.
 
Der er mange naturlige aromatasehæmmere derude, blandt andet grøntsager fra korsblomstfamilien, såsom broccoli, kål og fra alliumfamilien, såsom løg og hvidløg. Kosttilskudet Quercetin fra æbler, kål, løg, resveratrol fra skallen af røde druer og rødvin. Omega-3 EPA og DHA har også vidst sig at have en fantastisk effekt op lige dette problem.
 
Er du nysgerrig på mere?
Så smut ind på vores hjemmeside og tilmeld dig Chloe’s undervisning om østrogenbalance. Så snart du er tilmeldt får du undervisningsfilerne tilsendt, som du så kan se/høre når som helst. http://www.currame.com/produkter/oestrogenbalance-webinar/
 
Test dit hormonssytem!
Det kan virkelig være afgørende at finde ud af hvordan ens hormonsystem har det, for derved at kunne hjælp sig selv bedst muligt tilbage i balance. Derfor er en hormonanalyse som analysere hele sit hormonsystem aktuel. Vil du høre mere om testen, så skriv endelig til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Ønsker du at gøre lige det ekstra for din krop, så book Friederich til en sundhedkonsultation, som kan afholdes i Centro Sanum eller hjemme hos dig selv på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på +4527207723
På gensyn! :)
Chloe N. Bjoerk & Friederich Damore Bruun
 
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til dem på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., via www.currame.com eller via Instagram @curra.me
Kilde: http://denstoredanske.dk/Krop,_psyke_og_sundhed/Sundhedsvidenskab/Samfundsmedicin/hormonforstyrrende_stoffer

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Den Skæve Vinkel: Sandie Ann Nielsen

Hun spiller godt og synger smukt. Og det er netop med guitar og mikrofon, de fleste har set og hørt ...

Tema & Profiler

Fra Spanien til Sverige for Mijas æsler

Mijas Pueblo er på godt og ondt er kendt for sine 92 æsler. Før i tiden transporterede de sten og ma...

Tema & Profiler

Gibraltar · Sådan gør du – det skal du se

Mellem middelhavet og Spaniens sydkyst ligger den britiske koloni Gibraltar. Mest kendt er det lille...

Udflugter & Rejser

James Bond ruten

Der er måske nogen, der kan huske en scene fra en James Bond film, hvor han på ski kører igennem et ...

Udflugter & Rejser

Det kører ba’r ... i højhastighedstoget

Om ganske få år vil tre fjerdedele af Spanien være forbundet af de nye højhastighedstog. Med 1.500 k...

Tema & Profiler

Gitanos og romaer – bag om myterne

Vi vil definere os selv. Vi er trætte af at blive opfattet som tiggere, tyve, æggende tøjter, spåkon...

Kultur

Levante, Poniente og Terral – sommerens lune vinde, eller..?

Der kan nævnes mange navne, når snakken falder på vinde i Spanien. På Costa del Sol er der først og ...

Tema & Profiler

Weekend getaway - Almería, tættere på end du tror

Der er rigtig meget at se og mange gode oplevelser i vente, hvis man kører østpå ad kystlinjen. Her ...

Udflugter & Rejser

Estepona – meget mere end Costa del Sols prydhave

Estepona har ikke ligget på den lade side de sidste syv år. Den bryster sig af at være Costa del Sol...

Udflugter & Rejser

Insekter – snart på en tallerken nær dig

Der tales mere og mere om det, men i den vestlige verden kan det stadig virke underligt. Mange stede...

Gastronomi

Sport

Simzar Estate på Lauro Golf

Tirsdag d. 24. april spillede ca. 60 glade golfere skandinavisk match på Lauro Golf. Vores sponsor var Simzar Estates, repræsenteret af revisor og ejendomsmægler Mette Skovby.Mette havde medbragt et hav af præmier i form af dejlige rød- og rosévine til vinderne.Damerække, herrerække samt flagpræmie...

Golf

Tungt for Málaga CF

Den tidligere danske landsholdsspiller John Lauridsen har selv prøvet at rykke ned med klubben på Solkysten. Overvældende velkomst, da han kom på besøg på La Rosaleda og traf holdkammerat og træneren. Scenen er sat:Estadio La Rosaleda i Málagas nordøstlige del. John Lauridsens arbejdsplads i to sæs...

Sport

Udflugter & Rejser

Gibraltar · Sådan gør du – det skal du se

Mellem middelhavet og Spaniens sydkyst ligger den britiske koloni Gibraltar. Mest kendt er det lille land for klippen ”Rock of Gibraltar”, der dækker det meste af det stolte folks middelhavsareal og d...

Udflugter & Rejser

James Bond ruten

Der er måske nogen, der kan huske en scene fra en James Bond film, hvor han på ski kører igennem et klippeøje ved Val d´Isere. Øjet hedder Aiguille Percé og det ser bare sejt ud, som James kommer suse...

Udflugter & Rejser

Weekend getaway - Almería, tættere på end du tror

Der er rigtig meget at se og mange gode oplevelser i vente, hvis man kører østpå ad kystlinjen. Her får du nogle forslag til, hvad du skal lave en weekend i Almería, der ligger godt to timers kørsel ø...

Udflugter & Rejser

Estepona – meget mere end Costa del Sols prydhave

Estepona har ikke ligget på den lade side de sidste syv år. Den bryster sig af at være Costa del Sols prydhave, men byen er meget mere end det. Det vil enhver gåtur i området også overbevise dig om.10...

Udflugter & Rejser

Gastronomi

Insekter – snart på en tallerken nær dig

Der tales mere og mere om det, men i den vestlige verden kan det stadig virke underligt. Mange stede...

Gastronomi

Duft af kvalitetskaffe ved Carambuco i Málaga

Har du nogensinde lagt vejen forbi Churriana, lige uden for det centrale Málaga, og lagt mærke til d...

Gastronomi

Endelig sommer: Vi skal ha' gang i grillen!

I april måned tog vi på vinmessen "Vinitaly" som afholdes i byen Verona, og hjem kom jeg fyldt med l...

Gastronomi

Kultur

Gitanos og romaer – bag om myterne

Vi vil definere os selv. Vi er trætte af at blive opfattet som tiggere, tyve, æggende tøjter, spåkoner og strålende musi...

Kultur

UB40 og Kool & the Gang er på vej

Der bliver koncert og fest for alle pengene, når legenderne UB40 og Kool & the Gang gæster Costa del Sol i næste mån...

Kultur

Torremolinos – den glemte by med de mange nye projekter

Det startede godt ud i 60’erne. Charterflyene transporterede skandinaver i massevis til Málaga og dumpede busserne dem a...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Den Skæve Vinkel: Sandie Ann Nielsen

Hun spiller godt og synger smukt. Og det er netop med guitar og mikrofon, d...

Tema & Profiler

Fra Spanien til Sverige for Mijas æsler

Mijas Pueblo er på godt og ondt er kendt for sine 92 æsler. Før i tiden tra...

Tema & Profiler

Det kører ba’r ... i højhastighedstoget

Om ganske få år vil tre fjerdedele af Spanien være forbundet af de nye højh...

Tema & Profiler

Levante, Poniente og Terral – sommerens lune vinde, eller..?

Der kan nævnes mange navne, når snakken falder på vinde i Spanien. På Costa...

Tema & Profiler

Malplaceret badetøj


Det er uden tvivl højsæson for bademode. Strandene er fulde af mennesker i ...

Tema & Profiler

Munkeparakitten – kystens invaderende papegøje

Vi har alle set og hørt dem langs Costa del Sol, men måske uden at tænke på...

Tema & Profiler

Nyttige apps til din rejse til Spanien i 2018 – del 5

I denne udgave af nyttige Apps til Spanien har vi valgt at fokusere på, hvo...

Tema & Profiler

Spanien først med nye Google–skatter

Det har været på tale længe, men nu gør Spanien noget ved det. Regeringen v...

Tema & Profiler

Thomas Helmig i nye rammer

Det tog kun én uge. Så var de 21.000 billetter til de fire indendørskoncert...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com