Boost dit stofskifte!

Facts:
Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, at din livsstil, dit sind, din psyke og din krop hænger sammen! Tilsammen har de mere end 25 års erfarring i behandling af hormonelle ubalancer og kroniske sygdomme. De er stiftere af currame-metoden, Health Mentor Uddannelsen og Skab naturlig (hormon)balance.
 
Se mere til dem på www.currame.com, www.facebook.com/currame/ og @curra.me
 
Din skjoldbruskkirtel, som sidder i din hals, regulerer din vækst og dit stofskifte, din kropsvarme og energiproduktion, samt dit nerve system og din seksuelle udvikling.
 
Stofskiftet er organismens samlede energi- og stofomsætning i alle celler og væv. Den næring, du optager, fra den mad du spiser, bliver omdannet til energi i cellernes ”kraftværker” – mitokondrierne. Stofskiftet er i ligevægt, når du indtager lige så meget energi via din mad og drikke, som du forbruger i dit stofskifte eller som forsvinder fra kroppen gennem afføring, urin og huden.
 
Kroppens stofskifte reguleres af stofskiftehormonerne thyroxin og trijodthyronin, der dannes i skjoldbruskkirtlen. Er der for lidt af hormonerne, vil alt i kroppen gå langsommere, tarmene vil gå i stå med forstoppelse og vægten stige. Er der for meget, vil alt køre på højtryk med hjertebanken, rysten, sved, diarré, vægttab mv.
 
Ved for lavt stofskifte kan menstruation blive stærkere og mere smertefulde, frugtbarheden nedsættes også. Psyken påvirkes også med øget tendens til depression, dårlig hukommelse og manglende evne til at koncentrere sig.
 
Stofskiftet styres fra hjernen gennem hypofysen, som producerer et hormon, TSH, der hedder Thyreoidea Stimulerende Hormon. TSH stimulerer skjoldbruskkirtlens produktion af stofskiftehormonerne thyroxin, T4, og trijodthyronin, T3. Er produktionen tilstrækkelig eller for høj, nedsættes dannelsen af TSH og omvendt.
 
T4 omdannes til T3 i vævenes celler, og T3 har 4-5 gange så høj biologisk aktivitet som T4. Omdannelsen af T4 til T3 sker mest i leveren og mangel på zink og selen kan, blandt andet sammen med stress, hæmme leverens omdannelse af T4 til T3. Så har du problemer her, kan det give problemer med for lavt T3. Mangler du jern kan du også have problemer med omdannelsen af T4 til T3, dog må du kun tage tilskud af jern, hvis du mangler det, da for meget jern oxiderer (harsker) celler og fedt, derfor anbefaler jeg altid tilskud som kelp, spirulina og chlorella der er rig på antioxidanter, jern og jod.
 

Jods vigtige rolle!

Jod spiller en vigtig rolle for dit stofskifte, da jod indgår i stofskiftehormonerne. Thyroxin, T4 indeholder fire jodmolekyler, og trijodthyronin, T3 indeholder tre jodmolekyler.
 
Jodmangel er udbredt i verden, især i de lande, hvor der ikke spises særlig meget fisk og anden mad fra havet.
 

Fødevarer der blokerer for jod i din krop:

Har du problemer med din skjoldbruskkirtel, ligger der problemer her om i din genetik eller ønsker du at forebygge for fremtidige problemer, så vil jeg anbefale dig at gå uden om sojaprodukter, peanuts og fjerne tandpasta med fluor i. Flour udkonkurrere jod i din krop og hæmmer omdannelsen imellem T4 og T3.
 

Andre hormoner i din krop!

Dine stofskiftehormonerne er vigtige for dannelsen af hormonerne progesteron og moderhormonet pregnenolon, som mange andre hormoner dannes ud fra. Progesteron er vigtigt for din cyklus, dine slimhinder, din graviditet og balanceringen af østrogen.
 
Hele dit hormonsystem arbejder sammen, så er der problemer et sted, kan der også være problemer andre steder.
 
Skjoldbruskkirtelhormonerne er også vigtige for kolesterolets funktion og udskillelse, så oplever du problemer med dit stofskifte, har du sandsynligvis også for højt kolesteroltal.
 
For meget indtagelse af dårlig fedt blokerer nemlig for dannelsen af skjoldbruskkirtelhormonerne og for deres virkning i cellerne. Når ødelagte fedtsyrer optages i cellerne, er de med til at forhindre omdannelsen af T4 til T3.
 
Kokosolie er et godt valg! Kokosolie indeholder mellemkædede fedtsyrer (MCT), disse fedtsyrer kan øge stofskiftet og derved fremme vægttab. Kokosolie er også mættet fedt (men af det gode) og kan derfor tåle opvarmning til stegetemperatur, derfor anbefaler jeg at man KUN steger i økologisk koldpresset kokosolie.
 
Fedtsyrerne i kokosolien kan hjælpe med at genopbygge sunde cellevægge og give smidig hud, derudover øger kokosolien enzymproduktionen, blandt andet af enzymer der hjælper med omdannelsen af T4 til T3. Der er faktisk kun gode ting at sige om kokosolie, og derudover smager det dejligt.
 

Leptin

Leptin er et vægtregulerende hormon, der dannes i fedtvæv. Når hormonet frigives påvirker det hjernens vægtregulerende centre, hvorved mæthedsfornemmelsen øges og stofskiftet (energiomsætningen) sættes i vejret. Leptin spiller også en vigtig rolle ved at øge energiforbruget ved en øget forbrænding og er derfor vigtig i reguleringen af vægten. Her spiller stofskiftehormonerne også en vigtig rolle, især T3. Behandling med leptin har vist sig at
forebygge nedgang i dannelsen af T3.
 
For at forebygge og vende bøtten, er det vigtig, at du indtager grøntsager dagligt. Gør gerne det, at du hver gang du skal spise, fylder det meste af din tallerken med grønt, som er fyldt med næringsstoffer, der vil balancere dit stofskifte!
 
Kosttilskud der er vigtig i balancering af dit stofskifte!
C-vitamin beskytter thyroxin og B-vitaminer såsom B2, B3 og B6 er nødvendige for normal dannelse af stofskiftehormon. D3-vitamin har en vigtig indflydelse på dit immunforsvar og modvirker udviklingen af autoimmune sygdomme som Hashimotos.
 

Få regelmæssig motion

Motion øger dannelsen af stofskiftehormon i skjoldbruskkirtlen og gør samtidig vævene mere følsomme for stofskiftehormonerne. Motion normaliserer kortisol, insulin, glukose, skjoldbruskkirtelhormon og flere andre hormoner og tilfører hjernen mere ilt. Cellefunktionen forbedres, det er med til at udrense stress og modvirker også depression.
 

Er du nysgerrig på mere?

Så tilmeld dig via dette link og modtag 1,5 times gratis undervisning omkring dit stofskifte og skjoldbruskkirtel.
 

Test dit hormonsystem!

Det kan virkelig være afgørende at finde ud af, hvordan ens hormonsystem har det, for derved at kunne hjælpe sig selv bedst muligt tilbage i balance. Derfor er en hormonanalyse, som analyserer hele sit hormonsystem aktuel. Vil du høre mere om testen, så skriv endelig til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
Ønsker du at gøre lige det ekstra for din krop, så book Friederich til en sundhedskonsultation, som kan afholdes i Centro Sanum eller hjemme hos dig selv på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på +4527207723
 
På gensyn! :)
Chloe N. Bjoerk & Friederich Damore Bruun
 
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til dem på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., via www.currame.com eller via Instagram @curra.me

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Danske Jonas Tofterup åbner vinakademi i Málaga - Iberian Wi…

La Danesa har før skrevet om Jonas Tofterup. Han er nemlig en af de danskere, der ved allermest om v...

Tema & Profiler

Salchichón de Málaga: På besøg i Pizarra for at opdage denne…

Når man kommer fra Málaga og kører ind i den lille by Pizarra, kan man lige svinge til højre ind på ...

Gastronomi

Toastmasters Club – where leaders are made

Hjertet banker hurtigt og hårdt i brystet, håndfladerne er svedige og munden så tør, at ordene næste...

Tema & Profiler

San José og Parque Natural de Cabo de Gata Nijar i Almería

San Jose – en lille perle i det UNESCO-fredede område Parque Natural de Cabo de Gata Nijar San José...

Udflugter & Rejser

På den anden side... Nu må vi smide de skyklapper...!

Uanset hvilken årstid vi har, går der ikke en uge, uden de tre store dagblade i Málaga-provinsen bri...

Tema & Profiler

Den skæve vinkel: Maria Steffensen

Hun er klar i blikket og har ordet i sin magt. Og så er hun sikker på, hun kan hjælpe dig med at få ...

Tema & Profiler

Det Vilde Vesten: Mini Hollywood i Almería

Nogen løber med tunge støvler på etagen over os. Vi hører et skud, derefter et skrig, før yderligere...

Udflugter & Rejser

Málaga – fra grim ælling til smuk svane

Málaga er en by med en meget privilegeret beliggenhed under varme himmelstrøg ved Middelhavet. Der h...

Kultur

Byggetilladelsen er godkendt og halvdelen af boligerne er so…

Rigtig mange kunder ønsker at være uafhængige af bil og kunne gå til alle faciliteter indenfor 10-15...

Bolig i Spanien

Når får indtager Madrids gader

Tusindvis af brægende får trænges i Madrids gader. De gelejdes videre af hyrder ad nogle af hovedsta...

Kultur

Fairways La Cala Golf er en banebrydende nyproduktion

Fairways La Cala Golf er en banebrydende nyproduktion bestående af 54 moderne lejligheder og penthou...

Bolig i Spanien

Helsemarkedet midt i en turbulent tid

Jeg er på udstillings-og indkøbsmesse i Danmark, og befinder mig som fisk i vandet. Jeg elsker denne...

Helse & Sundhed

Kroppen er grundlæggende din ven

I klinikken kom en erhvervsdriftig yngre herre med akut hold i ryggen. Han havde bukket sig ned efte...

Helse & Sundhed

Nøglerne til succes

Få kan skabe en succes. Færre kan skabe flere. Men Per Mønsted er en af de få. Efter flere store suc...

Tema & Profiler

Udflugter & Rejser

San José og Parque Natural de Cabo de Gata Nijar i Almería

San Jose – en lille perle i det UNESCO-fredede område Parque Natural de Cabo de Gata Nijar San José var oprindeligt navnet på et kyst-batteri, som blev bygget i det 18. århundrede for at sikre vagtho...

Udflugter & Rejser

Det Vilde Vesten: Mini Hollywood i Almería

Nogen løber med tunge støvler på etagen over os. Vi hører et skud, derefter et skrig, før yderligere et skud bliver affyret. En død kvinde kommer ramlende ned ad trappen bag os... Skud-dramaet finder...

Udflugter & Rejser

Sevilla – byen at besøge 2018

Der skrives meget om Sevilla i følge Lonely Planet er det med rette. Rejseguiden har nemlig udvalgt Andalusiens provinshovestad som nummer et i listen over byer at besøge 2018 i deres Best in Travels...

Udflugter & Rejser

På ’turisttur’ ind i det autentiske Spanien – en gastrooplev…

Jeg er ikke turist på Costa del Sol, men alligevel lød denne ’turisttur’ så spændende og speciel, at jeg nemt blev overtalt til at tage med. ’En gastrooplevelse i det autentiske Andalusien’ – what’s n...

Udflugter & Rejser

Stargazing: Tag ud og kig på stjerner i Andalusiens natDet strømmer ind med forventningsfulde mennesker i alle aldre i bussen, der har kurs mod Alfarnatejo i Antequera, som ligger godt en times kørsel inde i landet. Slæbende på liggestole og duftende af m...

Udflugter & Rejser

Sport

Sergio García forsvarer sin titel til Andalucía Valderrama M…

Valderrama har altid været et specielt sted for mig. Ordene kommer fra Sergio García, som deltager i og er vært for den fjerde udgave af Andalucía Valderrama Masters, der finder sted fra d. 18. – 21. oktober på den prestigefulde bane i San Roque. Her vil García både forsvare sin titel samt agere væ...

Sport

Ny efterårssæson på Lauro Golf.

Der var stor gensynsglæde i den skandinaviske gruppe blandt de mange golfere og Tove efter sommerferien   Tirsdag d 11-9-2018 nød mange glade golfere opstarten af den nye efterårssæson på Lauro Golf.   Feriegæster og tilbagevendte fastboende gik til spillet og dagen med højt humør. Vin...

Golf

Gastronomi

Salchichón de Málaga: På besøg i Pizarra for at opdage denne…

Når man kommer fra Málaga og kører ind i den lille by Pizarra, kan man lige svinge til højre ind på ...

Gastronomi

Argentina: Asados & Malbec

Asado er navnet på den argentinske nationalspise – kød der er grillet over åben ild.Argentina er ind...

Gastronomi

Salmorejo córdobes vs. Porra antequerana (og Gazpacho andalu…

Om sommeren er det både godt og forfriskende med kold suppe, og en særligt oplagt en, når termometer...

Gastronomi

Kultur

Málaga – fra grim ælling til smuk svane

Málaga er en by med en meget privilegeret beliggenhed under varme himmelstrøg ved Middelhavet. Der hersker en dejlig, po...

Kultur

Når får indtager Madrids gader

Tusindvis af brægende får trænges i Madrids gader. De gelejdes videre af hyrder ad nogle af hovedstadens fornemme strøg...

Kultur

Nikki Beach marbella: 15 års fejring af livet!

Hæv krystalglasset, Nikki Beach Marbella fylder 15 år! Traditionen tro – krystal er en traditionel gave for et 15-årsjub...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Danske Jonas Tofterup åbner vinakademi i Málaga - Iberian Wi…

La Danesa har før skrevet om Jonas Tofterup. Han er nemlig en af de dansker...

Tema & Profiler

Toastmasters Club – where leaders are made

Hjertet banker hurtigt og hårdt i brystet, håndfladerne er svedige og munde...

Tema & Profiler

På den anden side... Nu må vi smide de skyklapper...!

Uanset hvilken årstid vi har, går der ikke en uge, uden de tre store dagbla...

Tema & Profiler

Den skæve vinkel: Maria Steffensen

Hun er klar i blikket og har ordet i sin magt. Og så er hun sikker på, hun ...

Tema & Profiler

Nøglerne til succes

Få kan skabe en succes. Færre kan skabe flere. Men Per Mønsted er en af de ...

Tema & Profiler

Birgitte Mellentin udstiller sine vidunderlige blomstermaler…

Den pensionerede scenograf, Birgitte Mellentin, som har udstillet flere ste...

Tema & Profiler

Argán Aventura og Unioptica på velgørenhedstur

Hele 23 personer tager med på den 14. velgørenhedstur arrangeret af Argán A...

Tema & Profiler

Mit møde med en gadesælger fra Vestafrika

Til glæde for nogen, til ærgrelse for andre: vi ser dem overalt langs Costa...

Tema & Profiler

Den skæve Vinkel: Hans Kristian Hansen

Han har altid arbejdet med det samme. Og alligevel er der aldrig to af hans...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com