tilmeld nyhedsmail

Mexico

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Når apriludgaven af Danesa kommer på gaden, er jeg formentlig næsten lige ankommet til Cancun i Mexico til en måneds ferie.
Jeg glæder mig enormt. Fingrene danser hen over tangenterne og har svært ved at ramme de rigtige bogstaver.
Der er en frase, der siger ”at den der rejser alene, rejser hurtigst.” Der er måske noget om der. I hvert fald er det mit lod at rejse alene, og jeg kan rigtig godt lide det. Jeg har gjort turene til Mexico alene mange gange. Måske netop derfor kommer jeg ofte i snak med mine medrejsende. Vi rummer alle en historie og et liv og har alle forskellige baggrunde.
Sidste gang sad jeg ved en ung mexicansk pige, der lige var blevet gift med en franskmand, og en stor del af rejsetiden gik med at se smukke billeder fra det enorme bryllup og høre beretninger om bryllupstraditioner, mad, tøj, gæster osv.
 
I Cancun bliver jeg hentet af min ”hjerteven”. Vi bliver et par dage inde midt i Downtown. Jeg kan vældig godt lide Cancun, og har boet mange steder i det område, der hedder ” Zona Hotellera,” der er et luksuriøst område med mange hoteller direkte ned til vandet og med ekstra vagter til turisterne, som er befolkningens største indtægt. Der er pinligt rent overalt.
Cancun er arkitektonisk en meget smuk by og udsmykket med mange skulpturer med historier omkring stedets oprindelige befolkning, mayaerne. Hver skulptur har sin egen historie, som jeg er meget betaget af, men desværre har glemt lige så hurtigt, som jeg er blevet det fortalt.
Her i Downtown bor de lokale mexicanere. Det er et totalt andet liv end i ”Zona Hotellera”. De materielle goder, som vi tager for givet, er langt fra hverdagen hos hovedparten af befolkningen, men der er hjerterum.
Jeg ved, at noget af det første, jeg foretager mig, er at gå ned til den lokale vandautomat medbringende en tom fem liters dunk og tappe vand fra hanen. Ved disse vandautomater er vandet billigt. Vand kan ellers godt være en bekostelig affære, hvis det skal købes i de butikker.
Jeg medbringer koralsand i pulverfrom. Koralsand kommer fra okinawas koraller i Japan og er gode både som kosttilskud, men også til at rense vand for skadelige stoffer. Et brev rækker til fem liter vand. Vandet smager med dette pulver endnu bedre og har helt bestemt været med til at holde mig rask på turene.
Traditionen tro hilser jeg på gode venner, nemlig baptistpræsten Angel og hans kone og deres børn. Jeg er så betaget af deres kirke, selvom den blot er et stort rum uden vinduer men store åbne huller med naturligt gennemtræk, hvilket er dejligt, når er er 30 graders varme. Der er en livsbekræftende stemning til gudstjenesterne, som er fyldt med musik og sang.
Der er meget varmt i Cancun med kun få strande, som er tilladt at komme på, hvis du ikke bor på et af hotellerne. De offentlige strande er altid fyldt med mange støjende mennesker og børn.
Lige så skønt det er at mærke det pulserende liv i Cancun, lige så godt føles det også at tage derfra og videre ud til Yucatan halvøen. Rejsen foregår med den lokale bus og tager ca. fire timer og er en lidt blandet og alligevel sjov oplevelse.
Yucatan halvøen er det sted, hvor jeg føler, at tiden er gået i stå. Jeg holder fantastisk meget af halvøen. Der kommer jeg totalt ned i gear.
Jeg har hver gang boet lige ud til stranden.
Denne gang skal jeg bo i et lille bitte hus, der ligger på en kæmpestor grund med fem sunde stærke palmetræer, hvor udgangen fører direkte til stranden.

Kosttilskud til rejsen

Da jeg for mange år siden studerede esoterisk psykologi havde vi timer i numerologi, hvor min lærer fortalte mig at jeg var en ”sekser.” Det havde vi stor morskab af. Dengang arbejdede jeg som sygeplejerske, og Gerda, der var læreren, forklarede mig, at jeg sandsynligves ville tage flere piller end jeg ville give patienterne.
Heldigvis blev det ikke de allopatiske piller, jeg valgte, men derimod de komplementære kosttilskud, som jeg ganske rigtig tager mange af, og føler, de er med til at give mig et vitalt og aktivt liv.
På rejsen er kufferten da også fyldt med kosttilskud, der sammen med en god bog prioriteres højest. Jeg kan ikke forlige mig med E-bøger.
 
De kosttilskud jeg tager, er ændret lidt i forhold til dem, jeg tager til hverdag.
Jeg har fyldt medicinæsker til fire uger, og der ligger i hver æske:
1 stk. multivitamin/mineralpille
2 stk. Omega-3. Jeg har valgt at tage omega-3 i algeform i stedet for fra fiskeolie. Jeg føler, der bekommer mig bedre end traditionelle fiskeolie.
3 stk. C-vitaminer på 1000 mg. Jeg har valgt dem med mange bioflavonoider og langsom optagelighed, så jeg er dækket ind døgnet rundt.
3 stk. MSM som kapsler. MSM er en sulfur, der er energigivende, god for allergi, smerter og gigt.
3 stk. Astragalus, der er fra planten astragel. Den er god for immunsystemet, virker anti-aging, energigivende og god for hjerte og kredsløb og en hjælp til nyrerne.
1 stk. af min uundværlige huskepille med bl.a. russisk rod og lecithin.
3 stk. Q10 af 100 mg, som hjælper alle cellerne og specielt mitochondrierne i cellerne, der er kroppens energi fabrik.
 
Yderligere har jeg medbragt mit lille nødlager, der er et sammensurium af forskellige ting.
Da jeg er blodtype 0, er jeg specielt udsat for myggestik. Det er, som om myggene allerede sidder i lufthavnen og venter på min ankomst. Denne gang håber jeg at kunne snyde dem. Jeg har medbragt ekstra B-vitaminpiller og vil dertil tilføje 300 mg B1(tiamin) dagligt.
 
Jeg vil være forberedt på, at maden kan genere min mave. Jeg elsker de små gadekøkkener og har derfor medbragt godt med probiotika, hvis der skulle være problemer. Det er ikke farligt at dosere højt af probiotika.
 
I tilfælde af forkølelse eller andre infektioner har jeg medbragt et ekstra glas C-vitaminer. Bare det at jeg ved, at de er med, gør mig godt tilpas.
 
Selvfølgelig medbringer jeg også myggebalsam både forebyggende og behandlende.
Det er jeg desværre ikke så god til at bruge, da huden jo også skal smøres med en solfaktor, selvom jeg nogle uger før har taget tabletter til at gøre huden solstærk. Jeg er af naturen rødhåret, selvom det er gråt nu, og har en meget sart hud, der desværre ikke har let ved at blive flot solbrun.
 
Jeg bliver så let både køre- og luftsyg, så jeg har også medbragt ingefærkapsler.
Ingefær har jeg brugt i mange år, når jeg har skullet køre langt. De sløver ikke, så man roligt selv kan køre bilen.
 
Med ovenstående føler jeg mig godt rustet til hvile og afslapning med lange gåture langs stranden om morgenen, som er mit bedste tidspunkt pånten spankulerer dhåretobiotic, om morgenen, som er mit bedste tidspunkt p dagenat blive flot solbruntærk. ren rødhåretobiotic, dagen.
Stranden er totalt uspoleret. I vandkanten spankulerer fugle af alle størrelser og farver. På stranden løber ofte hunde frit omkring. De har deres hjem forskellige steder, men er altid på udkig efter godbidder. Er godbidderne særlig gode fra en bestemt person, der måske oven i købet også er venlig, slår de sig ned omkring huset.
Sidste gang jeg var på Yucatan halvøen boede jeg ikke så langt fra, hvor jeg skal bo nu. Dengang var der to store meget smukke hunde, der ”adopterede” mig. De vidste præcis, hvornår jeg gik min morgentur, og vidste, at jeg havde mad med.
 
Min ven fortalte, at da han var kommet ud til huset for at forberede, hvor vi skal bo, genkendte hundene ham, selvom der var gået mere end et år. De kom løbende mod ham og selvfølgelig har han givet dem mad, og de har slået sig ned udenfor stakittet, hvor de med små afstikkere vender tilbage og høfligt og roligt venter og vogter. Andre hunde bliver gennet væk meget bestemt.
Er der noget at sige til, at jeg glæder mig? Måske også hilse på andre gamle bekendte og sidde på deres overdækkede terrasser, drikke øl og spise flæskesvær, mens konerne spørger mig, hvordan de skal slanke sig. Sige ”Hola” til de handlende, og til børnene i deres skoleuniformer til og fra skole, beundre motorcykeltaxierne. Her hilser alle på hinanden og jeg ser ingen gå med deres mobiltelefoner.
Folk vil givet snakke om muren, der bliver talt så meget om nu mellem USA og Mexico. Det gør mig så bedrøvet og gal, når jeg høre snak om den slags mure.
Shirley Maclaine skrev i én af sine bøger: ”Når et samfund begynder at tænke separat på den enkelte, er det begyndelsen til enden på civilisationen.”
 
Kig ind til Anni's Vitalshop i Fuengirola, Los Boliches eller Elviria, hvor jeg og mit team af dygtige medarbejdere kan give dig tips tilgode kosttilskud til dine firebenede venner.
 

UdskrivE-mail

Markedshallen Las Atarazanas - Et skibsværft fyldt med tomat…

Markedshallen Las Atarazanas Det er nemt at overse markedshallen Las Atarazanas i Málaga, hvor den ...

Kultur

Juice Bar i Vitamina - hvorfor juice?

Mange af os har nedsat fordøjelse, hvilket nedsætter kroppens evne til at optage næringsstoffer fra ...

Helse & Sundhed

Endelig er Natalia (igen) dansk statsborger

Velkomstkomiteen i Málaga lufthavn, der kunne byde Natalia velkommen efter at have været i Danmark m...

Tema & Profiler

En dag med – den danske konsul Marisa Moreno Castillo

”Nu har du vel husket at tage dine vitaminer?” spørger en velmenende sjæl, da jeg fortæller, at jeg ...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Lonni Snitker

Hun er kendt som den danske bankpige på Costa del Sol. Igennem 25 år har Lonni Snitker åbnet konti, ...

Tema & Profiler

Fertilitetsturisme – kvinden og ægget

De fleste turister vælger at tage til Costa del Sol for at holde badeferie, nyde kulturen og gastron...

Tema & Profiler

Sport

La Liga-start med et nyt Málaga-team

Der er langt op til en spændende La Liga-start for Málaga CF mandag den 21. august kl. 22 på Estadio La Rosaleda i Málaga, hvor modstanderen er Eibar fra Baskerlandet. Ikke færre end otte nye spillere er kommet til træner Michels trup, efter 13 er forsvundet – holdt op, solgt eller lejet ud. Topna...

Sport

Uroen ulmede - og nu strid mellem sheiken og Michel

Uroen ulmede- og nu strid mellem sheiken og Michel Ved La Liga-starten: Málaga CF med ryggen mod muren med et helt nyt hierarki(klubben solgte spillere for 33 mio. euro og købte for 9.7 mio.) uden stjernenavn.   Optimismen lyste ud af alle, da sidste sæson sluttede på forrygende vis. Efter b...

Sport

Mange spiller golf - Men få kan reglerne

Det udsagn hørte folkene bag GolfQuis ofte, og det besluttede de sig for at gøre noget ved.   Alle eksperter siger, at jo bedre man er til regler, desto bedre er man på banen, og jo lavere bliver ens golfhandicap. Derfor er det vigtigt, at man kan reglerne.   GolfQuis er udviklet i sam...

Golf

Rekordtid i Málaga CF for sheiken - Løsningen blev problemet

Og hvad med fremtiden i Málaga CF med den utilregnelige og lidet tillidsvækkende sheik Al-Thani ved roret. Han er nu den, der har siddet længst i spidsen for klubben, hvis økonomi han lynhurtigt forværrede og bragte klubbens omdømme i miskredit.   With pleasure – med glæde! Den altid smile...

Sport

Udflugter & Rejser

Den énarmede katedral i Málaga

  Katedralens officielle navn er Nuestra Señora de la Encarnación, men i folkemunde er den blot kendt som ”la Manquita” – den enarmede, grundet kirkens ene tårn, som gør det altoverskyggende t...

Udflugter & Rejser

Tarifa – mongolske telte og militære bunkers

Jeg slår øjnene op og kigger direkte op i det runde loft, hvor dampbøjede trælameller holder teltdugen hævet højt oppe over os. En mild levante-vind har holdt os kølige hele natten, som vi har tilbrag...

Udflugter & Rejser

Higuerón floden og den store kærlighed

Higuerón floden er en smuk, lille flod, der ligger ved foden af den skønne landsby Frigiliana. Eller rettere sagt: Frigiliana er anlagt på den vestlige side af Higuerón, på et klippeparti højt over fl...

Udflugter & Rejser

Gastronomi

Hold på sommeren

Det er blommesæson, og frugthandlernes boder bugner af dem. Tag blommerne med ind i den nye sæson ve...

Gastronomi

Sabor a Málaga starter samarbejde med cøliakiforbundet i Mál…

En af de seneste nyheder hos Sabor a Málaga er samarbejdet med Málagas cøliakiforbund Asociación de ...

Gastronomi

Vin - og din mad

Ud over at være en god tandlæge har Anders nu bevist, at han også er god i køkkenet. Da vi ringer på...

Gastronomi

Kultur

Markedshallen Las Atarazanas - Et skibsværft fyldt med tomat…

Markedshallen Las Atarazanas Det er nemt at overse markedshallen Las Atarazanas i Málaga, hvor den ligger klemt inde bl...

Kultur

Galleri Art Club præsenterer udstilling med David Utzon

David Utzon, barnebarn af Jørn Utzon udstiller sine fantastiske malerier for første gang i udlandet i Galleri Art Club b...

Kultur

Et stykke historie på fire hjul

Da man i 1957 startede fabrikationen af Seat 600 i Barcelona, fik det halve Spanien hjul at køre på – og det med en moto...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Endelig er Natalia (igen) dansk statsborger

Velkomstkomiteen i Málaga lufthavn, der kunne byde Natalia velkommen efter ...

Tema & Profiler

En dag med – den danske konsul Marisa Moreno Castillo

”Nu har du vel husket at tage dine vitaminer?” spørger en velmenende sjæl, ...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Lonni Snitker

Hun er kendt som den danske bankpige på Costa del Sol. Igennem 25 år har Lo...

Tema & Profiler

Fertilitetsturisme – kvinden og ægget

De fleste turister vælger at tage til Costa del Sol for at holde badeferie...

Tema & Profiler

Boganmeldelse: 'At dø for at leve' af Anita Moorjani

For nylig genlæste jeg Anita Moorjani’s bog ”At dø for at leve”, “Dying to ...

Tema & Profiler

Sidste skud i bøssen

Sommeren har været lang og varm. Det samme kan siges om landets anklagebænk...

Tema & Profiler

Hajer i Middelhavet – myter og fakta

Til stor skræk og overraskelse, og måske skulle man tilføje; til mediernes ...

Tema & Profiler

Plastik-diæt – Del 1

Plastik-diæt i køkkenet I martsudgaven af La Danesa bragte vi artiklen "Mi...

Tema & Profiler

Dansk skole på Costa del Sol

Nordmændene og svenskerne kan noget her på Costa del Sol, som vi danskere i...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29