tilmeld nyhedsmail

Sabor a Málaga - Málagas egen gin, Malaka

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Gin og tonic er en longdrink og en af de få cocktials, der passer lige så godt om dagen på en solrig terrasse som i stuen efter middagen.
Når vejret bliver varmere øges interessen for gin og tonic. Ginexperten Carlos Villanueva siger, at trenden i Andalusien, ja i hele Spanien og faktisk hele cocktaileuropa, i år peger mod jordbærmarker.

Málagas ældste bar af sin slags, kun et stenkast fra Calle Larios og katedralen, serverer gin af højeste kvalitet. Så for en ginentusiast er et besøg i provinshovedstaden og på Bar Gin Tonic et must. Og nu hvor dagene er blevet varmere, hvad kan da passe bedre end en opfriskende cocktail, eller rettere longdrink, for det er jo det, en gin og tonic er.

DSC 2379 3

Eneste bar med egen gin

Hylderne bag baren bugner af flasker i forskellige design og farve, men jeg besøger Gin Tonic Bar med henblik på ginen Malaka. Dog forholder det sig sådan, at jeg ikke selv tilhører skaren af ginentusiaster, men jeg ser det som en udfordring for mig selv at skrive om denne alkohol samt for barens ejer og manden bag Gin Malaka, Carlos Villanueva, at se om han blandt flaskerne kan finde en gin, som passer mine smagsløg. For selvfølgelig er gin ikke bare gin – nej, gin er en hel verden af forskellige smage.
 
”For mig er det en selvfølgelighed at baren, som jeg i december har haft i ni år med entusiasme stor for gin, skulle have en god husets gin, som desuden skulle være den eneste gin fra Málaga. Det har været en stor investering og udfordring, som kunne have risikeret barens rygte, hvis det ikke lykkedes,” fortæller Carlos Villanueva, som nu i to år har serveret Gin Malaka i sin bar, resultatet af seks-otte måneders intensivt arbejde. Carlos Villanueva fortæller, at det ikke er let at lave gin og at det kræver stor kundskab. Men gin-kundskab er ikke noget, han mangler efter at have arbejdet i gin-og-tonic-branchen i mange år og serveret titusindvis gin og tonics.
 

Konkurerer på kvalitet og kendskab til Málaga


”At lave gin er en stor mission, og jeg vil ikke anbefale hvem som helst at gøre det. Det kræver dybt og bredt kendskab for at kunne konkurere med de store kendte mærker som f.eks. Gordon – og jeg har valgt at konkurere på kvalitet. Her i baren findes hundredevis af forskellige slags, og Gin Malaka Premium hører til de ti bedste, trods at vi kun fremstiller godt 5000 flasker om året,” forklarer Carlos Villanueva, som også fortæller at Gin Malaka Premium fremstilles af de bedste korn, destilleres fire gange og har otte tilsatte aromaer, hvoraf en af jasmin - for at give et strejf af Málaga.
 
Strejfet af Málaga går helt i linje med Sabor a Málaga, det kendte blå mærke som Carlos Villanueva gerne samarbejder med, først og fremmest for at nå ud til det internationale marked, til hvelket Sabor a Málaga jo åbner mange dører, selvom samarbejdet stadigvæk er i startfasen. Senest er han rejst til Tel Aviv for at markedsføre sine produkter. Og ligeledes er han med i organisationen La Carta Malacitana med både Gin Malaka og Bar Gin Tonic, ligesom mange andre mærker af topkvalitet i Málaga.

Servér gin korrekt: 5/20

Og kvalitet er noget, som gæsterne får lært sig hos Bar Gin Tonic, hvor alle, der arbejder i baren, er NOGA UTBILDADE i og behersker kunsten at servere gin. Carlos Villanueva er grundig med at give kunderne mere end bare en GT, som hurtigt hældes op i et highballglas fyldt med is. Nej, hos Bar Gin Tonic gives merværdi til gæsten gennem kunsten at servere gin rigtigt. Og her handler det om finesse og teknik. Først gælder det glasset og Carlos Villanueva foretrækker at servere en gin og tonic i et så koldt ballonglas, for at aromaen skal have mulighed for at udvikles. Først skyldes glasset med isstykker af god kvalitet (kompakte, som ikke smelter for hurtigt). Derefter hældes eventuelt vand ud inden glasset med isen i, køles ned til minus fire grader ved hjælp af en kølemaskine. Efterfølgende tager han et stykke citronskal, hvis det er tilfældet, at dette er det bedste aromavalg for den udvalgte gin, (andre alternativer kan være f.eks. appelsin). Det er vigtigt at frugtkødet ikke kommer med, da det kun er aromaen, man vil have, ikke juicen. Nu parfumeres glasset med citronskallen (skallen vrides forsigtigt i glasset, så aromaerne i olierne i skallen frigøres), inden Gin Malaka Premium hældes i. 5 cl skal der i og på mål (hvorfor flaskens låg er designet, så det rummer 5 cl), hvorefter 20 cl Schweppes tonic premium hældes i med hjælp af en cocktailske.
Cocktailskeen kan virke overflødig men faktisk er den yderst vigtig. I en god gin og tonic vil man nemlig beholde boblerne i tonic’en intakte for smagens skyld (de bryder sammen, hvis tonic’en hældes op direkte fra flasken og ned i glasset), og desuden hjælper skeens spiral til at blande cocktailen, så den ikke behøver at røres i, når den bliver serveret.

2 gin og 1 rom

At servere en god gin og tonic er altså en sand kunst, og jeg forstår, hvorfor Carlos Villanueva værdsætter at kunne servere sin egen gin som en af de bedste i barens udbud.
 
”Der findes to Malaka gin, Gin Malaka Premium, som er halvtør og så den tørre: Malaka London Dry Gin. Premium serveres bedst med citronskal og Schweppes Tonic Premium, mens den tørre bedst serveres med citronskal og Schweppes almindlige tonic. Og tonic’en serveres altid af små flasker (igen for kvalitetens skyld), et antal forskellige slags findes i baren.
 
Snart er det tid til næste produkt i Malaka-serien. Indenfor nogle måneder regner Carlos Villanueva nemlig med at lancere sit næste produkt, som har været under udvikling et stykke tid, og som jeg har har fået lov til at testsmage, nemlig mærkets egen rom. Men mere kan jeg ikke skrive om den.

Selvfølgelig findes der gin til alle ganer

Og Lykkedes det Carlos Villanueva at servere mig en gin, som jeg synes om? Svarer er ja!
Gin Malaka Premium med tonic er en god og letdrikkelig gin, men den som passer mine smagsløg bedst, og som blev min favorit, er Premium Bruni Collins; en frugtig gin uden noget tilsat pånær nogle iskolde isstykker, udmærket til en varm dag i provinshovedstaden.
 
DSC 2387 2
 
 

UdskrivE-mail

Markedshallen Las Atarazanas - Et skibsværft fyldt med tomat…

Markedshallen Las Atarazanas Det er nemt at overse markedshallen Las Atarazanas i Málaga, hvor den ...

Kultur

Juice Bar i Vitamina - hvorfor juice?

Mange af os har nedsat fordøjelse, hvilket nedsætter kroppens evne til at optage næringsstoffer fra ...

Helse & Sundhed

Endelig er Natalia (igen) dansk statsborger

Velkomstkomiteen i Málaga lufthavn, der kunne byde Natalia velkommen efter at have været i Danmark m...

Tema & Profiler

En dag med – den danske konsul Marisa Moreno Castillo

”Nu har du vel husket at tage dine vitaminer?” spørger en velmenende sjæl, da jeg fortæller, at jeg ...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Lonni Snitker

Hun er kendt som den danske bankpige på Costa del Sol. Igennem 25 år har Lonni Snitker åbnet konti, ...

Tema & Profiler

Fertilitetsturisme – kvinden og ægget

De fleste turister vælger at tage til Costa del Sol for at holde badeferie, nyde kulturen og gastron...

Tema & Profiler

Sport

La Liga-start med et nyt Málaga-team

Der er langt op til en spændende La Liga-start for Málaga CF mandag den 21. august kl. 22 på Estadio La Rosaleda i Málaga, hvor modstanderen er Eibar fra Baskerlandet. Ikke færre end otte nye spillere er kommet til træner Michels trup, efter 13 er forsvundet – holdt op, solgt eller lejet ud. Topna...

Sport

Uroen ulmede - og nu strid mellem sheiken og Michel

Uroen ulmede- og nu strid mellem sheiken og Michel Ved La Liga-starten: Málaga CF med ryggen mod muren med et helt nyt hierarki(klubben solgte spillere for 33 mio. euro og købte for 9.7 mio.) uden stjernenavn.   Optimismen lyste ud af alle, da sidste sæson sluttede på forrygende vis. Efter b...

Sport

Mange spiller golf - Men få kan reglerne

Det udsagn hørte folkene bag GolfQuis ofte, og det besluttede de sig for at gøre noget ved.   Alle eksperter siger, at jo bedre man er til regler, desto bedre er man på banen, og jo lavere bliver ens golfhandicap. Derfor er det vigtigt, at man kan reglerne.   GolfQuis er udviklet i sam...

Golf

Rekordtid i Málaga CF for sheiken - Løsningen blev problemet

Og hvad med fremtiden i Málaga CF med den utilregnelige og lidet tillidsvækkende sheik Al-Thani ved roret. Han er nu den, der har siddet længst i spidsen for klubben, hvis økonomi han lynhurtigt forværrede og bragte klubbens omdømme i miskredit.   With pleasure – med glæde! Den altid smile...

Sport

Udflugter & Rejser

Den énarmede katedral i Málaga

  Katedralens officielle navn er Nuestra Señora de la Encarnación, men i folkemunde er den blot kendt som ”la Manquita” – den enarmede, grundet kirkens ene tårn, som gør det altoverskyggende t...

Udflugter & Rejser

Tarifa – mongolske telte og militære bunkers

Jeg slår øjnene op og kigger direkte op i det runde loft, hvor dampbøjede trælameller holder teltdugen hævet højt oppe over os. En mild levante-vind har holdt os kølige hele natten, som vi har tilbrag...

Udflugter & Rejser

Higuerón floden og den store kærlighed

Higuerón floden er en smuk, lille flod, der ligger ved foden af den skønne landsby Frigiliana. Eller rettere sagt: Frigiliana er anlagt på den vestlige side af Higuerón, på et klippeparti højt over fl...

Udflugter & Rejser

Gastronomi

Hold på sommeren

Det er blommesæson, og frugthandlernes boder bugner af dem. Tag blommerne med ind i den nye sæson ve...

Gastronomi

Sabor a Málaga starter samarbejde med cøliakiforbundet i Mál…

En af de seneste nyheder hos Sabor a Málaga er samarbejdet med Málagas cøliakiforbund Asociación de ...

Gastronomi

Vin - og din mad

Ud over at være en god tandlæge har Anders nu bevist, at han også er god i køkkenet. Da vi ringer på...

Gastronomi

Kultur

Markedshallen Las Atarazanas - Et skibsværft fyldt med tomat…

Markedshallen Las Atarazanas Det er nemt at overse markedshallen Las Atarazanas i Málaga, hvor den ligger klemt inde bl...

Kultur

Galleri Art Club præsenterer udstilling med David Utzon

David Utzon, barnebarn af Jørn Utzon udstiller sine fantastiske malerier for første gang i udlandet i Galleri Art Club b...

Kultur

Et stykke historie på fire hjul

Da man i 1957 startede fabrikationen af Seat 600 i Barcelona, fik det halve Spanien hjul at køre på – og det med en moto...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Endelig er Natalia (igen) dansk statsborger

Velkomstkomiteen i Málaga lufthavn, der kunne byde Natalia velkommen efter ...

Tema & Profiler

En dag med – den danske konsul Marisa Moreno Castillo

”Nu har du vel husket at tage dine vitaminer?” spørger en velmenende sjæl, ...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - Lonni Snitker

Hun er kendt som den danske bankpige på Costa del Sol. Igennem 25 år har Lo...

Tema & Profiler

Fertilitetsturisme – kvinden og ægget

De fleste turister vælger at tage til Costa del Sol for at holde badeferie...

Tema & Profiler

Boganmeldelse: 'At dø for at leve' af Anita Moorjani

For nylig genlæste jeg Anita Moorjani’s bog ”At dø for at leve”, “Dying to ...

Tema & Profiler

Sidste skud i bøssen

Sommeren har været lang og varm. Det samme kan siges om landets anklagebænk...

Tema & Profiler

Hajer i Middelhavet – myter og fakta

Til stor skræk og overraskelse, og måske skulle man tilføje; til mediernes ...

Tema & Profiler

Plastik-diæt – Del 1

Plastik-diæt i køkkenet I martsudgaven af La Danesa bragte vi artiklen "Mi...

Tema & Profiler

Dansk skole på Costa del Sol

Nordmændene og svenskerne kan noget her på Costa del Sol, som vi danskere i...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
Fax. 95 258 03 29