Nyheder om Sabor a Málaga - Málagas blå mærke

Hver måned her i La Danesa præsenteres et produkt, der bærer mærket Sabor a Málaga, noget som gennem årene er blevet en anset artikelserie. Men af og til er der nyheder at dele om Sabor a Málaga, så nu ser vi på hvad der er sket siden sidst.

Flere varer i flere butikker

Sabor a Málagas produkter findes allerede, udover i små lokale butikker, i de store kædebutikker Carrefour, Maskom og Makro samt i El Corte Inglés madvarerafdelinger. En af sidste sommers store nyheder fra Sabor a Málaga er, at nu er også den store detailhandler Alcampo i Marbella tilsluttet de større købmandsforretninger, der i stigende grad tager produkter med det blå mærke ind på deres butikshylder.

"Vi ønsker at udvide serien med Sabor a Málaga-mærkede varer for at give kunderne et bredere udvalg af lokale kvalitetsprodukter," sagde Carmen Auñón, butikschef for Alcampo Marbella, i forbindelse med præsentationen af de nye produkter i serien, hvorefter hun stolt forklarede: "Dette er begyndelsen. Vores sortiment med Sabor a Málaga vil vokse kontinuerligt, så vi hver dag kan tilbyde flere og bedre produkter, med et klart og lokalt kvalitetsstempel, til vores kunder."

Så nu kan Alcampos kunder også nyde let at kunne købe olivenolier og vin mærket "DO Málaga" og "Sierras de Málaga", økologiske marmelader, øl fra mikrobryggerier, chips, kød og oliven mærket "DO Aloreña" samt skaldyr fra fiskere i Málaga, Marbella, Fuengirola og Estepona med det blå mærke.

Også i flere butikker

Men det er ikke kun Alcampo, der blev opmærksomme på Sabor a Málaga i løbet af sommeren. Fem Hipercor og El Corte Inglés Supermercado-butikker (Málaga, Bahía Málaga, Mijas, Marbella og El Capricho) har også tilpasset butikspladsen for at markedsføre produkter med mærket. Takket være dette har flere tusinder mennesker hver dag fået større mulighed for at få adgang til produkterne. Men det blå mærke er ikke en nyhed hos El Corte Inglés. Málagas amtsråd har nemlig haft en aftale med El Corte Inglés lige fra starten med Sabor en Málaga, der har været, og er, en hjælpende hånd.

Amtsrådet er stolt af Sabor a Málaga

Fra amtsrådets side er man selvfølgelig tilfreds med samarbejdet med de større butikskæder. I forbindelse med præsentationen af Alcampos nye tilbud benyttede Francisco Salado, siddende præsident for Málaga amtsråd, lejligheden til at tale om succesen med Sabor a Málaga, hvor han ikke kun viste påskønnelse af butikkernes vilje til at inkorporere lokale produkter, men også fremhævede Sabor a Málagas betydning for provinsen. Han udtrykte omhyggeligt, at produkter med mærket Sabor og Málaga markedsføres både lokalt, nationalt og internationalt, ofte på gourmetmesser med mange smagninger samt showcooking med spanske stjernekokke som Diego Gallego, José Carlos García og Benito Gómez. I Saudi-Arabien har man opnået en sådan fremgang, at Manuel Market er blevet den første udenlandske gourmetkæde, der har taget Sabor a Málaga-produkter ind, som altså sælges i fire butikker i Jeddah. Men Francisco Salado understreger, at det ikke kun handler om at skabe udenlandsk efterspørgsel efter produkterne, men også om at øge den internationale interesse for Málaga som destination for gastronomisk turisme.

Dette er Sabor a Málaga

Sabor a Málaga er et initiativ, der så dagens lys i 2011. Det handler om en gastronomisk mærkning skabt af Málagas amtsråd med hovedformålet at forene provinsens kvalitetsprodukter under ét brand, så forbrugerne let kan finde og opdage produkter, der udelukkende er produceret Málaga. Et andet formål med mærket er at fremme salget af de produkter, der er knyttet til mærket, det vil sige, at mærket hjælper med at fremhæve eksklusiviteten af produkterne i en bred vifte af andre produkter på både det lokale, nationale og internationale marked. Derudover bidrager mærket til at puste liv i den lokale økonomi, og små virksomheder i provinsbyerne får hjælp til at fremme de lokale produkter og opretholde samt skabe job inden for landbrugs- og fødevaresektoren i Málaga. Så forhåbentlig kan Sabor a Málaga også hjælpe med at mindske afbefolkningen i landsbyerne, da mange producenter stadig har deres forretning i deres hjemby.

De må bære Sabor a Málaga

For at anvende det blå Sabor, et Málaga-mærke på deres produkter, skal producentens produktion, landmandens eller bondens dyrkning eller landbrug være i Málaga. Dem, hvis produkter bærer mærket, er mange gange små, lokale spillere, der gennem Sabor a Málaga har mulighed for at nå ud til større markeder. Men selv butikker med mindst ti produkter, der er godkendt af Sabor a Málaga, kan bære mærket. Det samme gælder hoteller og restauranter, der tilbyder mindst ti produkter med mærket, og som også tilbyder mindst fem traditionelle retter fra Málagas køkken på deres menuer.

Besøg producenterne

Som læser af Sabor a Málaga-artikelserien får du ikke kun information om lokalt producerede produkter (tænk - det er også klimasmart), hvoraf mange er typiske for Málaga-provinsen. Artiklerne kan således også ses som muligheder for nærliggende destinationer, da mange af producenterne både har direkte salg (såsom gårdssalg eller fabriksbutikker) og gerne byder nysgerrige velkomne for at kunne fortælle om deres specifikke produkt og arbejde.

For information om producenter og besøgsmuligheder, se: www.saboramalaga.com
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Valnøddelagkage som den fra Svinkløv Badehotel

Sommer – ja det er snart slut – men heldigivis er vejret på vores breddegrader så nået til et punkt ...

Gastronomi

Nyheder om Sabor a Málaga - Málagas blå mærke

Hver måned her i La Danesa præsenteres et produkt, der bærer mærket Sabor a Málaga, noget som gennem...

Gastronomi

Få nyt look hos Ole Optica

Den skandinaviske brillebutik i Nerja bugner af nye lækre briller. Den flotte efterårskollektion er ...

Helse & Sundhed

Skuffet stjerne

Den japanske landsholdsspiller og engelske mester Shinji Okazaki måtte sammen med Jose Rodriguez lis...

Sport

Alderspletter på nethinden – AMD (Aldersrelateret Macula Deg…

AMD er en alvorlig øjensygdom, der siges at være den hyppigste årsag til synstab i den vestlige del ...

Helse & Sundhed

Goldeneye permanent make-up

I oktober måned er permanent makeup-temaet eyeliner og punktstregsteknik. Jeg har tidligere skrevet ...

Helse & Sundhed

Hvorfor udvikler vi hormonelle ubalancer?

Mange kvinder døjer med overvægt, hormonelle ubalancer og stress   • Hver dag er cirka 35.0...

Helse & Sundhed

Boligbesættelser i Málaga

Efter krisen i 2008, som jo ramte Spanierne særligt hårdt, voksede der en besætterbevægelse frem, so...

Udflugter & Rejser

Museo de Málaga

Hvor mange gange er jeg ikke hastet forbi denne mastodont af en bygning uden at skænke indholdet en ...

Udflugter & Rejser

Femte internationale kunstsymposium i Cómpeta

Kunst & skabelse – bliv bevæget af energi, lys og inspiration   Fra den 11. til den 19. o...

Udflugter & Rejser

Kaktusfigen – en sund delikatesse

Vi sidder i bilen, på en smal indlandsvej i Andalusiens sydlige hjørne. I vejkanten og i skråningern...

Gastronomi

Jazzmuld – Jazzmusik med rødder i den danske muld

”I jazz-musik bruger man typisk numre fra amerikanske musicals fra 30 – 50’erne. Efterhånden som vi ...

Kultur

El Knollo - bedre kendt som Sierra Elvira

Lad det være sagt med det samme: man kan ikke på noget kort finde stedet El Knollo. Det er noget Jes...

Udflugter & Rejser

Copenhague - Et stykke københavnerhistorie kommer til Málaga

Copenhagen er et teaterstykke af den britiske forfatter Michael Frayn. Stykket er baseret på spekula...

Kultur

Udflugter & Rejser

Boligbesættelser i Málaga

Efter krisen i 2008, som jo ramte Spanierne særligt hårdt, voksede der en besætterbevægelse frem, som, trods, en sundere økonomi, fortsat er i vigør i dag. La Danesa har talt med to personer, som har ...

Udflugter & Rejser

Museo de Málaga

Hvor mange gange er jeg ikke hastet forbi denne mastodont af en bygning uden at skænke indholdet en eneste tanke. Helt vildt at tænke på nu, hvor jeg er et to timer langt besøg og utallige indtryk rig...

Udflugter & Rejser

Femte internationale kunstsymposium i Cómpeta

Kunst & skabelse – bliv bevæget af energi, lys og inspiration   Fra den 11. til den 19. oktober besøger en særlig gruppe kunstnere den charmerende bjerglandsby Cómpeta. Lieuwke Loth, der og...

Udflugter & Rejser

El Knollo - bedre kendt som Sierra Elvira

Lad det være sagt med det samme: man kan ikke på noget kort finde stedet El Knollo. Det er noget Jesper har fundet på. El Knollo ligger helt tæt på storbyen Granada, og dens rigtige navn er Sierra Elv...

Udflugter & Rejser

Sport

Skuffet stjerne

Den japanske landsholdsspiller og engelske mester Shinji Okazaki måtte sammen med Jose Rodriguez liste ud af bagdøren i Málaga CF på en dramatisk transfernat   Jeg træffer dem i spillergangen på Estadio Ciudad de Málaga torsdag den 29. august. De er nogle af de sidste Málaga-spillere, der du...

Sport

Spanien er verdensmester i basketball

Det spanske landshold vandt søndag verdensmesterskaberne i basketball efter at have domineret og altså besejret Argentina 95-75. Kampen blev afviklet i Beijing, hvor 32 hold kæmpede om guldmedaljen. Spilleren ved navn Ricky blev kåret som MVP (mest værdifulde spiller) i finalen, efter at have sikret...

Sport

Gastronomi

Valnøddelagkage som den fra Svinkløv Badehotel

Sommer – ja det er snart slut – men heldigivis er vejret på vores breddegrader så nået til et punkt ...

Gastronomi

Nyheder om Sabor a Málaga - Málagas blå mærke

Hver måned her i La Danesa præsenteres et produkt, der bærer mærket Sabor a Málaga, noget som gennem...

Gastronomi

Kaktusfigen – en sund delikatesse

Vi sidder i bilen, på en smal indlandsvej i Andalusiens sydlige hjørne. I vejkanten og i skråningern...

Gastronomi

Vin "En primeur"

”En primeur” er et fransk vinhandlerudtryk, som beskriver, at vinen handles i forsalg. Altså inden v...

Gastronomi

Kultur

Jazzmuld – Jazzmusik med rødder i den danske muld

”I jazz-musik bruger man typisk numre fra amerikanske musicals fra 30 – 50’erne. Efterhånden som vi spillede, sneg der s...

Kultur

Copenhague - Et stykke københavnerhistorie kommer til Málaga

Copenhagen er et teaterstykke af den britiske forfatter Michael Frayn. Stykket er baseret på spekulationer om, hvad der ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

10 tips til bedre billeder

Sådan tager du gode billeder med din mobil   Idag bruger de fleste...

Tema & Profiler

Den fascinerende historie om Andalusiens dørnagler

Gamle døre har altid fascineret mig. Uanset hvor jeg er - på rundtur i Ital...

Tema & Profiler

På den anden side: Er I okay?

På godt og ondt er der sket meget i Spanien de sidste 20-30 år. Der er ting...

Tema & Profiler

Den skæve vinkel: Kim Kold

Han er stor, stærk og selvsikker. Det mærkes både, når du har ham ansigt ti...

Tema & Profiler

Profil: Hans Hugo From

Den rare mand med den faste hånd   De fleste enten kender, har set...

Tema & Profiler

Muebles Piramides fejrer 20-års jubilæum

Møbelbutikken, hvis fulde navn er Muebles Piramides Puerto, ligger i smørhu...

Tema & Profiler

Pia Carlsson

Den Skæve Vinkel: Pia Carlsson

Som ung dansede hun solen sort. I dag arbejder hun den sort.Pia Carlsson ...

Tema & Profiler

På den anden side: Kan vi vende bøtten?

Vi hører til helt i toppen, når snakken falder på solskinstimer, gastronomi...

Tema & Profiler

Et interview med Peter Sisseck i Ribera del Duero

Egentlig var det bare et eksperiment på at lave vin på 90 år gamle vinstokk...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com