Snaskede spareribs og terrassevin

Det er atter blevet grill- og terrasse tid. Og hvis der er noget, vi kan lide hjemme hos os, er det lidt snaskede spareribs på grillen. Vi lægger al bordskik på hylden og spiser de letklistrede ben med fingrene. Vores gæster bliver inviteret til fingermad, og hermed plejer vi at opnå en dejlig og afslappet aften.

Spareribs er økonomiske og smager fantastisk. Og de kan serveres med kartoffelsalat, en af dine grønne yndlingssalater eller f.eks. coleslaw.

Jeg bruger en barbecuemarinade til mine spareribs og gør dem gerne klar om morgenen, så de marinerer i mindst fem timer. Hvis jeg får gæster, gør jeg det hele klart aftenen før, så er de klar til at smide på grillen direkte fra køleskabet. Det tager en smule tid at lave marinaden, men det er ikke svært og det er tiden værd. Jeg har også brugt samme marinade til kyllingelår og svinekoteletter, men favoritten er helt klart spareribs. Her er opskriften på marinaden til ca. 2 kg. spareribs. Husk at fjerne den hinde, der sidder på bagsiden, inden du lægger dem i et stort fad og fordeler marinaden over benene, så de er godt smurt ind over det hele. Kom et stykke folie over og stil på køl.

Grill benene ved indirekte varme på din trækulsgrill, eller hvis du har gasgrill så på lavere varme – de kan også bages i ovnen ved 160 grader i en god times tid.
Marinade laves let ved at hælde olien i en gryde, sauter løg og hvidløg heri. Tilsæt alle de andre ingredienser, rør godt rundt og lad marinaden simre i en halv times tid uden låg. Rør rundt undervejs.


Marinade

1 finthakket løg
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. olivenolie
2 dl. vand
4 dl. ketchup
1 citron, saften herfra
4 spsk. æblecidereddike
3 spsk. worcestershire sauce
2 spsk. brun farin
3 spsk. honning
2 tsk. dijonsennep
1/2 tsk. sort peber, friskkværnet
2 tsk. sød paprika
1/2 finthakket rød chili
tabasco efter smag
 
 

Terassevin

I manges ører lyder terrasse- og grillvin måske lidt negativt. Det er begreber, som tit bliver brugt om vine i den lidt billige, forfriskende og ukomplicerede kategori, men de tjener deres formål godt. At sætte en dyr og avanceret kultvin sammen med grillens røgsmagende og barbecuesauce-klistrede kødstykker er i de fleste tilfælde spild af penge. Man får ganske enkelt ikke det optimale ud af de fine vine i sådanne sammenhænge.

Det er sommer, og i varmen søger vi efter mere lette, friske, frugtige vine. Ukomplicerede vine som vi lige kan tage ud af køleskabet, når vennerne kommer forbi. Eller til disse spareribs hvor det godt kan blive svært at holde krystalglasset rent.

Her kommer mine tre bud på dejlige sommervine, som I kan bruge til enhver lejlighed her i sommermånederne.

Liberalia Dos rødvin fra D.O. Toro er en ny vin i vores butik. Lavet på 100 % Tinta de Toro (lokal klon af Tempranillo) druer og lagret på fad i tre måneder. D.O. Toro, som ligger i den nordvestlige del af Spanien, er kendt for at have et meget stort antal parceller med upodede, gamle vinstokke stående. Mange op til 100 år gamle, enkelte helt op til 130, som har vist sig at lave enestående vine. Uden nogen kyststrækning har Toro et ekstremt kontinentalklima med lange, varme somre og kolde vintre – dog med lidt påvirkninger fra Atlanterhavet. Temperaturerne varierer meget, lige fra -11° C om vinteren til 37° C om sommeren. Nedbøren er blot omkring 350-400 mm om året. Ekstremt gode forhold for produktion af intense vine.

Liberalia Dos har en flot og dyb rød-lilla farve. Stor intensitet i duften, hvor de røde og sorte skovbær dominerer og en smule vanilje og fadpræg ligger i baggrunden. Smagen er frisk men kraftig af en ung vin at være. Med modne og let sødlige frugtnoter, som gør vinen til en perfekt ledsager til grillmad. Den er blød og vedvarende i smagen, med skønne frugtige noter af brombær og hindbær og forførende fløjlsbløde tanniner. Alkohol (14 %), frugtsødme og ekstrakt beskriver vinen godt. Kan købes for kun 5,50 €
Server vinen omkring de 16C.


Príncipe de Viana Chardonnay

Guldmedalje ved den store Berliner Wein Trophy og 90 points fra Decanter Magazine, er blandt de sidste medaljer denne vin fra D.O. Navarra har modtaget.
 
Navarra ligger i det nordøstlige Spanien med Pamplona i nord og ca. 100 km mod syd til Ebroflodens bredder grænsende mod Rioja. Der er stor diversitet i klimaet, som er en blanding mellem atlantisk, fastlands- og middelhavsklima.

Gennem de seneste år har vinene fra Navarra gennemgået en stor udvikling. Specielt efter at man i 1980’erne introducerede nye druetyper i området. De godt etablerede druer som Viura, Tempranillo og Garnacha skulle nu til at leve sammen med den hvide Chardonnay og Sauvignon Blanc og de røde druer Cabernet Sauvignon og Merlot.
 
De nye druetyper klarer sig over al forventning, og uden at skubbe de gamle druer ud i kulden fandt området et nyt og friskt udtryk.
 
Mange siger nej tak til en hvidvin lavet på Chardonnay druen. Det kommer sig nok af alle de dårlige vine, som tidligere blev lavet på druen, da den var på mode over hele verden. Kast dig ud i Chardonnay igen, de er på vej tilbage og kvaliteten er god og sælges til en fremragende pris.
 
Chardonnayen fra Príncipe de Viana rammer mange nuancer. I modsætning til de fleste hvide vine, som kun lagres på ståltanke, har denne lagret 3 mdr. på egefad. Fadlagringen intensiverer de flotte tropiske noter af ananas og bananer, samtidig med at fadlagringen giver en lækker snert af vanilje og gør vinen mindre blomstret i smagen. Den er frugtig og med en cremet fornemmelse samt en ret markant og spændende sødme i munden. Eftersmagen er til den friske side og det er en skøn sommervin. Købes til 5,65 €
 

Uvam Pinot Grigio "Blush"

De let lyserøde rosévine er mere populære end nogensinde før. Tidligere var de klassiske Côtes de Provence vine fra Frankrig de eneste, som havde den nu eftertragtede laksefarvede farve, men markedet har taget så godt imod den lyserøde vin, at vi nu ser den fra mange spanske og italienske vinhuse.

Uvam Blush er en medajlesluger fra Veneto! Anerkendt med flere medaljer fra både Decanter, Mundus Vini og Le Mondial du Rosé Argent. Og absolut blandt vores kunders favorit i sin kategori.

Lys, let og levende. Med aroma fuld af vilde blomster med strejf af honning og banan med let smag af sødlige frugter som pære og fersken. Smagen er blød og let på tungen. Pris 6,25 €

Vinen kan bruges til lidt af hvert. Prøv den til en aperitif evt. med salte snacks, eller skaldyr og fisk, fjerkræ og andet lyst kød, eller lidt grillmad. I det hele taget god til tapas, da vinen kan ledsage rigtig meget. Kan også sagtens nydes helt uden mad... Kan man forlange mere af en sommervin?
 
Med disse 3 vine, er du kort og godt dækket ind til de varme sommerdage og aftener på terrassen.
 
 
Vinos
 
 
 
 

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Cudeca: Second hand-butikkerne med et vigtigt ærinde

Det er fredag og klokken er 09.55. Udenfor Cudecas nye butik i Los Boliches, lige bagved markedshall...

Tema & Profiler

Veras Veranda: Baronessens Æblekage

I denne måned synes jeg I skal prøve noget der er super nemt. Denne kage tager ingen tid at lave og ...

Gastronomi

Torrox Pueblo

En glemt perle? Lader du dig charmere af stejle trapper, som snor sig op over bjergsiden mellem små...

Udflugter & Rejser

NIKKI BEACH – 20 ÅRS JUBILÆUM

Nikki Beach - det familieejede brand findes globalt og tilbyder luksuriøs livsstil og forplejning. I...

Gastronomi

Dekker og den spanske dopinglæge

I sin selvbiografi fortæller cykelrytteren Thomas Dekker om sit samarbejde med den spanske dopinglæg...

Tema & Profiler

En ny bjergkæde, en forladt mineby, en ældgammel dame og en …

Nu ved jeg jo godt, at Sierra de los Filabres ikke er spor ny... den er kun ny for mig og sikkert og...

Udflugter & Rejser

Verdensmænd på Costa del Sol

Komikerne Tobias Dybvad og Nikolaj (Stokkefar) Stokholm samt Bo Lydmand.   Standup komikerne ...

Kultur

Vanian – Det nye boligområde i Estepona udviklet af promotor…

AEDAS Homes, som er referencepromotor på det spanske boligmarked, er pionerer med udviklingen af en ...

Bolig i Spanien

Joao Magalhaes - manden med bilerne

Joao ses her med en Mercedes Gullwing fra 1955. På fotoet bag ham poserer hans datter i et abstrakt ...

Tema & Profiler

Massakren mellem Málaga og Almería

Nu er det over 82 år siden, en af borgerkrigens største og mest væmmelige overgreb fandt sted. Hvert...

Kultur

Snaskede spareribs og terrassevin

Det er atter blevet grill- og terrasse tid. Og hvis der er noget, vi kan lide hjemme hos os, er det ...

Gastronomi

Tropisk mango dyrkes i La Cala de Mijas

Kun nogle minutters kørsel fra La Cala de Mijas findes gården Granja Ecológica Las Pencas. Denne går...

Gastronomi

Pilgrimsvandring i luksus – til Santiago de Compostela med s…

Pilgrimsvandringer til Santiago de Compostela er utroligt populære for øjeblikket, og vi har ved fle...

Udflugter & Rejser

Las Islas – mad, sjæl og autenticitet i en skøn symbiose

Restauranten Fairuz ligger sammen med Hotel Las Islas i Torreblanca. Man kommer let hen til restaura...

Gastronomi

Udflugter & Rejser

Torrox Pueblo

En glemt perle? Lader du dig charmere af stejle trapper, som snor sig op over bjergsiden mellem små hvidkalkede huse med bougainviller ved indgangsdøren? Får du fred i sjælen af at sidde på en bænk o...

Udflugter & Rejser

En ny bjergkæde, en forladt mineby, en ældgammel dame og en …

Nu ved jeg jo godt, at Sierra de los Filabres ikke er spor ny... den er kun ny for mig og sikkert også for mange andre. Denne fine bjergkæde ligger østnordøst for Sierra Nevada og er lidt lavere, men ...

Udflugter & Rejser

Pilgrimsvandring i luksus – til Santiago de Compostela med s…

Pilgrimsvandringer til Santiago de Compostela er utroligt populære for øjeblikket, og vi har ved flere lejligheder bragt artikler om denne episke vandretur her i La Danesa. Den mest populære rute, ”El...

Udflugter & Rejser

MIMMA også kaldet Museo Interactivo de la Música Málaga

”Please play” står der på væggen flere steder rundt omkring på dette ekstremt interaktive museum, der huser instrumenter fra adskillige århundreder. Der findes nemlig flere ’musiklaboratorier’ og ’leg...

Udflugter & Rejser

Sport

Da far rejste til Mexico

Slog Adrian til som topscorer - forlængede kontrakt til 2021 og forlod grædende La Rosaleda   Han har altid været fars dreng, den nu 31-årig Adrian – offensiv midtbanespiller og overraskende Málaga CFs topscorer i denne medrivende sæson, da oprykning til La Liga, en af verdens bedste fodboldr...

Sport

Estrella Damm Andalucía Masters 27. – 30. juni

Fantastiske golfrunder hvor følelserne sidder ude på tøjet og presset på spillerne stiger i løbet af ugen. Sådan er Estrella Damm Andalucía Masters – golfturneringen hvor der spilles om den eftertragtede Andalucía Valderrama Masters-pokal på en af de mest ikoniske golfbaner i verden. Valderrama-b...

Golf

Gastronomi

Veras Veranda: Baronessens Æblekage

I denne måned synes jeg I skal prøve noget der er super nemt. Denne kage tager ingen tid at lave og ...

Gastronomi

NIKKI BEACH – 20 ÅRS JUBILÆUM

Nikki Beach - det familieejede brand findes globalt og tilbyder luksuriøs livsstil og forplejning. I...

Gastronomi

Snaskede spareribs og terrassevin

Det er atter blevet grill- og terrasse tid. Og hvis der er noget, vi kan lide hjemme hos os, er det ...

Gastronomi

Las Islas – mad, sjæl og autenticitet i en skøn symbiose

Restauranten Fairuz ligger sammen med Hotel Las Islas i Torreblanca. Man kommer let hen til restaura...

Gastronomi

Kultur

Verdensmænd på Costa del Sol

Komikerne Tobias Dybvad og Nikolaj (Stokkefar) Stokholm samt Bo Lydmand.   Standup komikerne Tobias Dybvad og Nik...

Kultur

Massakren mellem Málaga og Almería

Nu er det over 82 år siden, en af borgerkrigens største og mest væmmelige overgreb fandt sted. Hvert år mindes vi disse ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Cudeca: Second hand-butikkerne med et vigtigt ærinde

Det er fredag og klokken er 09.55. Udenfor Cudecas nye butik i Los Boliches...

Tema & Profiler

Dekker og den spanske dopinglæge

I sin selvbiografi fortæller cykelrytteren Thomas Dekker om sit samarbejde ...

Tema & Profiler

Joao Magalhaes - manden med bilerne

Joao ses her med en Mercedes Gullwing fra 1955. På fotoet bag ham poserer h...

Tema & Profiler

Den skæve vinkel - Mogens Dahl

Mogens Dahl er ikke bare ærlig. Han er hudløst ærlig og kigger altid folk d...

Tema & Profiler

Dansk teater og spansk charme - på besøg hos scenograf Birgi…

Farver og blomster – og masser af det. Her ses Birgitte med nogle af sine v...

Tema & Profiler

Kan homoseksualitet kureres?

Søger du personlig udvikling, efteruddannelser eller ny inspiration, er udb...

Tema & Profiler

Vifter

Håndviften – dens historie og sprog Bruger du håndvifter i sommervarmen?...

Tema & Profiler

María Sánchez Piña – mød den spanske advokat, der specialise…

Først arbejdede hun på et tysk kontor, dernæst et spansk kontor, som især h...

Tema & Profiler

Kan vi redde kapitalismen?

Begrebet lyder så materielt, men der ligger meget mere bag. Kapitalisme er ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com