El Mimbre - med vision om mere økologisk helsebrød

Brød til alle smagsløg

El Mimbre er familievirksomheden, der gennem sine direkte leveringer til udvalgte butikskæder som f.eks. Carrefour samt til sine 15 franchise-butikker forsyner Costa del Sol med friskt, nybagt brød hver dag. Ikke mindre end 3.500 kg mel går til de 5.000 kg brød, som bages hver dag. Og det drejer sig ikke bare om et slags brød – hos El Mimbre bages der både traditionelle brød, helsebrød og økologiske brød. Blandt de traditionelle kan nævnes både brød med sprød og blød skorpe samt forskellige slags barras, molletes og ikke mindst brødet Pan Perote. Blandt helsebrødet ligger fokus på flerkorns- samt fuldkornssorter ligesom på forskellige sorters frø, som er gode for sundheden. Et eksempel på disse er flerkorns-chapata, rugbrød og tysk brød. Blandt de økologiske brød, som igennem mere end 10 år bærer det andalusiske stempel for økologiske produkter: CAAE, findes sorter som blandt andet speltbrød, rugbrød med forskellige slags frø og også hvidt brød. Gennemgående for de økologiske brød og helsebrødet er, at disse er dem, som El Mimbre virkeligt ønsker at fokusere mere på.

Det begyndte i Álora

At specielt brødet Pan Perote nævnes har sin forklaring. Pan Perote er nemlig det traditionelle brød i byen Álora og det er i denne by, bageriet El Mimbre har sin oprindelse. Det var nemlig her, El Mimbres grundlægger, Juan Rubio Valenzuela, overtog et bageri, efter at hans farmor gjorde ham opmærksom på, at bageriet på Calle Cantarranas var til salg. På den tid, i 1974, fandtes der nemlig restriktioner omkring, hvor mange bagerier, der måtte være i en by, så det var ikke bare sådan at åbne et bageri.
Juan Rubio Valenzuela, som forretningsmand ud til fingerspidserne, så det som en god mulighed og tog chancen. Da hed hans bageri Cantarranas, efter gaden det lå på, og Juan Rubio Valenzuela bagte, og hans kone, Isabel, solgte de nybagte brød i byen. Det skal også nævnes, at Juan Rubio Valenzuela selv kom fra en bagerfamilie. Hans far havde bageri i Ardales og det var i øvrigt der, de begyndte at bage de små populære, sprøde brødstykker piquitos rubio.
Juan Rubio Valenzuela arbejdede hårdt og begyndte allerede i nattens mørke timer for at kunne nå at levere friskt brød allerede om morgenen, når byen vågnede. Han var drevet af en stor vilje til at udvikles. Virksomheden voksede og i 1988 åbnede han det første bageri i Málaga, og det var da, virksomheden skiftede navn til El Mimbre.

Vil imødekomme udlændinges og turisters efterspørgsel

Da La Danesa besøger El Mimbres bageri, hvor hovedkontoret i dag ligger i teknologiparken lige uden for det centrale Málaga, bliver vi modtaget af Conchi Rubio. Hun er markedsføringsansvarlig og datter til Juan Rubio Valenzuela, og sammen med sine to søskende, Ana og Elena, arbejder hun side om side med sin far. Med til mødet med La Danesa var også Miguel Angel Macias, HR- og økonomiansvarlig, som har været en del af familievirksomheden siden begyndelsen i Álora.
”Vi har på El Mimbre haft stort fokus på at møde turisternes og Costa del Sol-beboernes efterspørgsel på brød. Det indebærer, at vi lægger meget fokus på at møde udlændingenes efterspørgsel. Her i Spanien er det, som alle ved, almindeligt med hvidt brød, men mange andre nationaliteter, som jo er godt repræsenterede her på kysten, efterspørger andet brød som f.eks. rugbrød, speltbrød, fuldkornsbrød m.m. Vi ved, at det er svært at finde sådanne brød i almindelige spanske bagerier og butikker og har set det som et hul i markedet. Dette vil vi gerne udfylde med vores helsebrød og vores økologiske sortiment,” fortæller Conchi Rubio og fortsætter: ”Helsebrødet begyndte vi faktisk med i begyndelsen af 2000-tallet og responsen har været over al forventning. Snart fik vi mange flere efterspørgsler på også økologiske brød og begyndte således også at fokusere på det i år 2006.”

Fremtiden er ”helse og øko”

Conchi Rubio og Miguel Angel forklarer, at de tror, at fremtiden for El Mimbre består af netop bageriets helsebrød og økologiske sortiment. I dag består ca. 15 procent af salget af de økologiske sorter (efterspørgslen er fordoblet på bare tre år) og hele 30 procent af det solgte brød betegnes som helsebrød. Conchi Rubio betoner, at det for El Mimbre ikke dur blot at sætte et stempel på et brød, der siger, at det er sundt eller økologisk: ”For os er det vigtigt, at når vi bager helse- og økologiske brød, så skal disse virkeligt bages af de bedste råvarer af højeste kvalitet. Derfor anvender vi mel af meget høj kvalitet samt for eksempel speltmel fra Tyskland. At vi vælger netop disse, beror på, at de har færre tilsætninger end andet mel på markedet. Vi er også omhyggelige med vores surdej, som mange af brødene jo bages på. Vi vil nemlig gerne have, at surdejen skal være helt naturel uden nogen som helst kunstige tilsætningsstoffer.”

Leverer håndværk

I lighed med deres linje med helse og økologi er de også omhyggelige med, at arven med at brød fra El Mimbre skal være et håndværk ikke går tabt. Ja, der ses maskiner inde i bageriet – for eksempel en maskine som vejer dejen, så hver dejklump til en bolle vejer lige meget, men meget af arbejdet sker i hånden. Hævningen overvåges nøje og brødet skæres i hånden m.m. Det er altså ikke et industribageri, hvilket Conchi Rubio forklarer, er en klar konkurrencefordel. På grund af dette er der også meget personale, som arbejder hos El Mimbre – på hovedkontoret og bageriet i Málagas teknologipark arbejder ikke færre end 45 personer og regnes også franchisetagerne med når vi op over 100 personer.
Besøget hos El Mimbre slutter der, hvor det begyndte – inde i bageriet. Nu er dagens brød æltet, hævet, formet og bagt og inden for kort tid skal alt pakkes og leveres. For La Danesas journalist er det på tide at begive sig tilbage til redaktionen, hvor der om en stund bydes på nybagt helsebrød fra El Mimbre, det smager herligt!

UdskrivE-mail

Nyeste artikler fra La Danesa

Cudeca: Second hand-butikkerne med et vigtigt ærinde

Det er fredag og klokken er 09.55. Udenfor Cudecas nye butik i Los Boliches, lige bagved markedshall...

Tema & Profiler

Veras Veranda: Baronessens Æblekage

I denne måned synes jeg I skal prøve noget der er super nemt. Denne kage tager ingen tid at lave og ...

Gastronomi

Torrox Pueblo

En glemt perle? Lader du dig charmere af stejle trapper, som snor sig op over bjergsiden mellem små...

Udflugter & Rejser

NIKKI BEACH – 20 ÅRS JUBILÆUM

Nikki Beach - det familieejede brand findes globalt og tilbyder luksuriøs livsstil og forplejning. I...

Gastronomi

Dekker og den spanske dopinglæge

I sin selvbiografi fortæller cykelrytteren Thomas Dekker om sit samarbejde med den spanske dopinglæg...

Tema & Profiler

En ny bjergkæde, en forladt mineby, en ældgammel dame og en …

Nu ved jeg jo godt, at Sierra de los Filabres ikke er spor ny... den er kun ny for mig og sikkert og...

Udflugter & Rejser

Verdensmænd på Costa del Sol

Komikerne Tobias Dybvad og Nikolaj (Stokkefar) Stokholm samt Bo Lydmand.   Standup komikerne ...

Kultur

Vanian – Det nye boligområde i Estepona udviklet af promotor…

AEDAS Homes, som er referencepromotor på det spanske boligmarked, er pionerer med udviklingen af en ...

Bolig i Spanien

Joao Magalhaes - manden med bilerne

Joao ses her med en Mercedes Gullwing fra 1955. På fotoet bag ham poserer hans datter i et abstrakt ...

Tema & Profiler

Massakren mellem Málaga og Almería

Nu er det over 82 år siden, en af borgerkrigens største og mest væmmelige overgreb fandt sted. Hvert...

Kultur

Snaskede spareribs og terrassevin

Det er atter blevet grill- og terrasse tid. Og hvis der er noget, vi kan lide hjemme hos os, er det ...

Gastronomi

Tropisk mango dyrkes i La Cala de Mijas

Kun nogle minutters kørsel fra La Cala de Mijas findes gården Granja Ecológica Las Pencas. Denne går...

Gastronomi

Pilgrimsvandring i luksus – til Santiago de Compostela med s…

Pilgrimsvandringer til Santiago de Compostela er utroligt populære for øjeblikket, og vi har ved fle...

Udflugter & Rejser

Las Islas – mad, sjæl og autenticitet i en skøn symbiose

Restauranten Fairuz ligger sammen med Hotel Las Islas i Torreblanca. Man kommer let hen til restaura...

Gastronomi

Udflugter & Rejser

Torrox Pueblo

En glemt perle? Lader du dig charmere af stejle trapper, som snor sig op over bjergsiden mellem små hvidkalkede huse med bougainviller ved indgangsdøren? Får du fred i sjælen af at sidde på en bænk o...

Udflugter & Rejser

En ny bjergkæde, en forladt mineby, en ældgammel dame og en …

Nu ved jeg jo godt, at Sierra de los Filabres ikke er spor ny... den er kun ny for mig og sikkert også for mange andre. Denne fine bjergkæde ligger østnordøst for Sierra Nevada og er lidt lavere, men ...

Udflugter & Rejser

Pilgrimsvandring i luksus – til Santiago de Compostela med s…

Pilgrimsvandringer til Santiago de Compostela er utroligt populære for øjeblikket, og vi har ved flere lejligheder bragt artikler om denne episke vandretur her i La Danesa. Den mest populære rute, ”El...

Udflugter & Rejser

MIMMA også kaldet Museo Interactivo de la Música Málaga

”Please play” står der på væggen flere steder rundt omkring på dette ekstremt interaktive museum, der huser instrumenter fra adskillige århundreder. Der findes nemlig flere ’musiklaboratorier’ og ’leg...

Udflugter & Rejser

Sport

Da far rejste til Mexico

Slog Adrian til som topscorer - forlængede kontrakt til 2021 og forlod grædende La Rosaleda   Han har altid været fars dreng, den nu 31-årig Adrian – offensiv midtbanespiller og overraskende Málaga CFs topscorer i denne medrivende sæson, da oprykning til La Liga, en af verdens bedste fodboldr...

Sport

Estrella Damm Andalucía Masters 27. – 30. juni

Fantastiske golfrunder hvor følelserne sidder ude på tøjet og presset på spillerne stiger i løbet af ugen. Sådan er Estrella Damm Andalucía Masters – golfturneringen hvor der spilles om den eftertragtede Andalucía Valderrama Masters-pokal på en af de mest ikoniske golfbaner i verden. Valderrama-b...

Golf

Gastronomi

Veras Veranda: Baronessens Æblekage

I denne måned synes jeg I skal prøve noget der er super nemt. Denne kage tager ingen tid at lave og ...

Gastronomi

NIKKI BEACH – 20 ÅRS JUBILÆUM

Nikki Beach - det familieejede brand findes globalt og tilbyder luksuriøs livsstil og forplejning. I...

Gastronomi

Snaskede spareribs og terrassevin

Det er atter blevet grill- og terrasse tid. Og hvis der er noget, vi kan lide hjemme hos os, er det ...

Gastronomi

Las Islas – mad, sjæl og autenticitet i en skøn symbiose

Restauranten Fairuz ligger sammen med Hotel Las Islas i Torreblanca. Man kommer let hen til restaura...

Gastronomi

Kultur

Verdensmænd på Costa del Sol

Komikerne Tobias Dybvad og Nikolaj (Stokkefar) Stokholm samt Bo Lydmand.   Standup komikerne Tobias Dybvad og Nik...

Kultur

Massakren mellem Málaga og Almería

Nu er det over 82 år siden, en af borgerkrigens største og mest væmmelige overgreb fandt sted. Hvert år mindes vi disse ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Cudeca: Second hand-butikkerne med et vigtigt ærinde

Det er fredag og klokken er 09.55. Udenfor Cudecas nye butik i Los Boliches...

Tema & Profiler

Dekker og den spanske dopinglæge

I sin selvbiografi fortæller cykelrytteren Thomas Dekker om sit samarbejde ...

Tema & Profiler

Joao Magalhaes - manden med bilerne

Joao ses her med en Mercedes Gullwing fra 1955. På fotoet bag ham poserer h...

Tema & Profiler

Den skæve vinkel - Mogens Dahl

Mogens Dahl er ikke bare ærlig. Han er hudløst ærlig og kigger altid folk d...

Tema & Profiler

Dansk teater og spansk charme - på besøg hos scenograf Birgi…

Farver og blomster – og masser af det. Her ses Birgitte med nogle af sine v...

Tema & Profiler

Kan homoseksualitet kureres?

Søger du personlig udvikling, efteruddannelser eller ny inspiration, er udb...

Tema & Profiler

Vifter

Håndviften – dens historie og sprog Bruger du håndvifter i sommervarmen?...

Tema & Profiler

María Sánchez Piña – mød den spanske advokat, der specialise…

Først arbejdede hun på et tysk kontor, dernæst et spansk kontor, som især h...

Tema & Profiler

Kan vi redde kapitalismen?

Begrebet lyder så materielt, men der ligger meget mere bag. Kapitalisme er ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com