El Mimbre - med vision om mere økologisk helsebrød

Brød til alle smagsløg

El Mimbre er familievirksomheden, der gennem sine direkte leveringer til udvalgte butikskæder som f.eks. Carrefour samt til sine 15 franchise-butikker forsyner Costa del Sol med friskt, nybagt brød hver dag. Ikke mindre end 3.500 kg mel går til de 5.000 kg brød, som bages hver dag. Og det drejer sig ikke bare om et slags brød – hos El Mimbre bages der både traditionelle brød, helsebrød og økologiske brød. Blandt de traditionelle kan nævnes både brød med sprød og blød skorpe samt forskellige slags barras, molletes og ikke mindst brødet Pan Perote. Blandt helsebrødet ligger fokus på flerkorns- samt fuldkornssorter ligesom på forskellige sorters frø, som er gode for sundheden. Et eksempel på disse er flerkorns-chapata, rugbrød og tysk brød. Blandt de økologiske brød, som igennem mere end 10 år bærer det andalusiske stempel for økologiske produkter: CAAE, findes sorter som blandt andet speltbrød, rugbrød med forskellige slags frø og også hvidt brød. Gennemgående for de økologiske brød og helsebrødet er, at disse er dem, som El Mimbre virkeligt ønsker at fokusere mere på.

Det begyndte i Álora

At specielt brødet Pan Perote nævnes har sin forklaring. Pan Perote er nemlig det traditionelle brød i byen Álora og det er i denne by, bageriet El Mimbre har sin oprindelse. Det var nemlig her, El Mimbres grundlægger, Juan Rubio Valenzuela, overtog et bageri, efter at hans farmor gjorde ham opmærksom på, at bageriet på Calle Cantarranas var til salg. På den tid, i 1974, fandtes der nemlig restriktioner omkring, hvor mange bagerier, der måtte være i en by, så det var ikke bare sådan at åbne et bageri.
Juan Rubio Valenzuela, som forretningsmand ud til fingerspidserne, så det som en god mulighed og tog chancen. Da hed hans bageri Cantarranas, efter gaden det lå på, og Juan Rubio Valenzuela bagte, og hans kone, Isabel, solgte de nybagte brød i byen. Det skal også nævnes, at Juan Rubio Valenzuela selv kom fra en bagerfamilie. Hans far havde bageri i Ardales og det var i øvrigt der, de begyndte at bage de små populære, sprøde brødstykker piquitos rubio.
Juan Rubio Valenzuela arbejdede hårdt og begyndte allerede i nattens mørke timer for at kunne nå at levere friskt brød allerede om morgenen, når byen vågnede. Han var drevet af en stor vilje til at udvikles. Virksomheden voksede og i 1988 åbnede han det første bageri i Málaga, og det var da, virksomheden skiftede navn til El Mimbre.

Vil imødekomme udlændinges og turisters efterspørgsel

Da La Danesa besøger El Mimbres bageri, hvor hovedkontoret i dag ligger i teknologiparken lige uden for det centrale Málaga, bliver vi modtaget af Conchi Rubio. Hun er markedsføringsansvarlig og datter til Juan Rubio Valenzuela, og sammen med sine to søskende, Ana og Elena, arbejder hun side om side med sin far. Med til mødet med La Danesa var også Miguel Angel Macias, HR- og økonomiansvarlig, som har været en del af familievirksomheden siden begyndelsen i Álora.
”Vi har på El Mimbre haft stort fokus på at møde turisternes og Costa del Sol-beboernes efterspørgsel på brød. Det indebærer, at vi lægger meget fokus på at møde udlændingenes efterspørgsel. Her i Spanien er det, som alle ved, almindeligt med hvidt brød, men mange andre nationaliteter, som jo er godt repræsenterede her på kysten, efterspørger andet brød som f.eks. rugbrød, speltbrød, fuldkornsbrød m.m. Vi ved, at det er svært at finde sådanne brød i almindelige spanske bagerier og butikker og har set det som et hul i markedet. Dette vil vi gerne udfylde med vores helsebrød og vores økologiske sortiment,” fortæller Conchi Rubio og fortsætter: ”Helsebrødet begyndte vi faktisk med i begyndelsen af 2000-tallet og responsen har været over al forventning. Snart fik vi mange flere efterspørgsler på også økologiske brød og begyndte således også at fokusere på det i år 2006.”

Fremtiden er ”helse og øko”

Conchi Rubio og Miguel Angel forklarer, at de tror, at fremtiden for El Mimbre består af netop bageriets helsebrød og økologiske sortiment. I dag består ca. 15 procent af salget af de økologiske sorter (efterspørgslen er fordoblet på bare tre år) og hele 30 procent af det solgte brød betegnes som helsebrød. Conchi Rubio betoner, at det for El Mimbre ikke dur blot at sætte et stempel på et brød, der siger, at det er sundt eller økologisk: ”For os er det vigtigt, at når vi bager helse- og økologiske brød, så skal disse virkeligt bages af de bedste råvarer af højeste kvalitet. Derfor anvender vi mel af meget høj kvalitet samt for eksempel speltmel fra Tyskland. At vi vælger netop disse, beror på, at de har færre tilsætninger end andet mel på markedet. Vi er også omhyggelige med vores surdej, som mange af brødene jo bages på. Vi vil nemlig gerne have, at surdejen skal være helt naturel uden nogen som helst kunstige tilsætningsstoffer.”

Leverer håndværk

I lighed med deres linje med helse og økologi er de også omhyggelige med, at arven med at brød fra El Mimbre skal være et håndværk ikke går tabt. Ja, der ses maskiner inde i bageriet – for eksempel en maskine som vejer dejen, så hver dejklump til en bolle vejer lige meget, men meget af arbejdet sker i hånden. Hævningen overvåges nøje og brødet skæres i hånden m.m. Det er altså ikke et industribageri, hvilket Conchi Rubio forklarer, er en klar konkurrencefordel. På grund af dette er der også meget personale, som arbejder hos El Mimbre – på hovedkontoret og bageriet i Málagas teknologipark arbejder ikke færre end 45 personer og regnes også franchisetagerne med når vi op over 100 personer.
Besøget hos El Mimbre slutter der, hvor det begyndte – inde i bageriet. Nu er dagens brød æltet, hævet, formet og bagt og inden for kort tid skal alt pakkes og leveres. For La Danesas journalist er det på tide at begive sig tilbage til redaktionen, hvor der om en stund bydes på nybagt helsebrød fra El Mimbre, det smager herligt!

UdskrivE-mail

Tilmeld dig her - Spanske nyheder på dansk

Nyeste artikler fra La Danesa

Hvad er akne og uren hud?

  Akne er en inflammatorisk tilstand i huden, som især viser sig som det, vi normalt kalder ...

Helse & Sundhed

Oplever du ømhed og smerter i og omkring dine led?

Facts: Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, at...

Helse & Sundhed

Smuk og forynget hud med kemisk peeling - Ny banebrydende be…

Prodigy Peel er en ny og banebrydende hudbehandling fra det kendte amerikanske firma IS CLINICAL. D...

Helse & Sundhed

Telomere

Min datter ringede en søndag og spurgte begejstret og lidt belærende, om jeg nogen sinde havde hørt ...

Helse & Sundhed

Tillykke til Jonas Tofterup – første danske Master of Wine

La Danesa har før interviewet Jonas Tofterup, som nu efter bestået eksamen kan kalde sig for Danmark...

Tema & Profiler

Netværk på rekordtid - Seedster 4.0

Den efterhånden berømte iværksættercamp Seedster har netop afviklet sin fjerde camp. Deltagerne er k...

Tema & Profiler

DET SPANSKE BOLIGMARKED - FUP eller FAKTA

Det spanske ejendomsmarked var stabilt i januar - men genopretningen flader ud.   Antallet af...

Bolig i Spanien

Foredrag om sjælens mange liv

Cand.mag., forfatter og clairvoyant Teresa Thaning fortæller om sin nye bog Sjælens mange liv – en p...

Tema & Profiler

Zaragoza

Vi ankommer til Zaragoza en solfyldt eftermiddag. I det fjerne skimter vi de snedækkede toppe af Pyr...

Udflugter & Rejser

Lammekølle med hvidløg og rosmarin - og vin dertil!

Vin og lam hører sammen!! I hvert fald i vores familie. Vi spiser lam året rundt, men traditionen tr...

Gastronomi

Sabor a Málaga - Citroner

Exporterer nordpå I et ensomt industrilokale i landsbyen Alhaurín de la Torre møder vi Miguel Ángel...

Gastronomi

Påsken fejres storslået og varieret i Málagaprovinsen

Påsken nærmer sig, og mens man i Danmark maler påskeæg og samles omkring spisebordet for at spise la...

Tema & Profiler

Affald – skal det smides ud eller sorteres? Sorteres selvføl…

Hvis man ikke er ”zero waster”, som vi skrev om forrige måned, så er det højst sandsynligt, at man h...

Tema & Profiler

Grazalema kalder

Grazalema er en af Andalusiens mange smukke naturparker og vi har været der mange gange, men denne g...

Udflugter & Rejser

Udflugter & Rejser

Zaragoza

Vi ankommer til Zaragoza en solfyldt eftermiddag. I det fjerne skimter vi de snedækkede toppe af Pyrenæerne, hvor solen fortsat skinner. Foran os løber Ebro, Spaniens mest vandførende flod, som minder...

Udflugter & Rejser

Grazalema kalder

Grazalema er en af Andalusiens mange smukke naturparker og vi har været der mange gange, men denne gang fandt vi et superfint hotel og var ude på to spændende vandreture, som var temmelig hårrejsende...

Udflugter & Rejser

Den Engelske Camino – Camino Inglés

Fra Ferrol til Santiago de Compostela 27.09 til 04.10 2018 Når vi i daglig tale taler om at vandre på ”Caminoen”, er det underforstået, at der menes Den franske Camino fra St. Jean Pied de Port til S...

Udflugter & Rejser

El Museo Automovilístico y de la moda de Málaga

Det er den anden mest populære seværdighed i Málaga ifølge Tripadvisor, og man forstår godt, hvorfor så mange turister og herboende, store og små vælger at lægge vejen forbi dette museum.Uanset om man...

Udflugter & Rejser

Vægmaleriene i San Isidro, Orihuela

                                I foråret 1976 var der stor politisk usikkerhed i Spanien. General Fra...

Udflugter & Rejser

Sport

Golf April 2019... Med Stig Wiberg

Club de Golf Dinamarca på El Paraiso Marts matchen blev spillet på El Paraiso Golf lørdag den 16. marts med første start kl. 08:40 over 1. og 10. hul med 8 minutters mellemrum. Solen skinnede fra en skyfri himmel, og vinden kunne ikke engang få trætoppene til at blafre, så alle så frem til en fanta...

Golf

Mens bolden ruller... Skæbnestunder

Retssag kan koste sheiken Abdullah Al-Thani magten, mens oprykning til La Liga nu vakler for Málaga CF Af Morten Møller – ses her sammen med den tidligere topledelse i Málaga CF, Novo, finansdirektøren,Casado, generalsekretær, og Husillos, sportsdirektør.   Benalmádena-knægten Isco kastede g...

Sport

Gastronomi

Lammekølle med hvidløg og rosmarin - og vin dertil!

Vin og lam hører sammen!! I hvert fald i vores familie. Vi spiser lam året rundt, men traditionen tr...

Gastronomi

Sabor a Málaga - Citroner

Exporterer nordpå I et ensomt industrilokale i landsbyen Alhaurín de la Torre møder vi Miguel Ángel...

Gastronomi

Vin til osten - eller ost til vinen

Vi sidder ofte efter middagen med vin tilbage i glasset og måske lidt i flasken, og for at hyggen sk...

Gastronomi

Kultur

Auktioner for alle

Med auktioner i tre forskellige prisklasser samt mange års ekspertise er Bruun Rasmussen det optimale valg for dig, som ...

Kultur

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing...

(doo wah, doo wah, doo wah, doo wah 
doo wah, doo wah, doo wah, doo wah)   It makes no diff'rence if it's sweet o...

Kultur

Kristian Lilholt og band – ’nytårskoncert’ i Margrethekirken

For syvende år i træk træder Kristian Lilholt og band op i Margrethekirken og giver koncert, som på én gang er velkendt ...

Kultur

Tema, Debat & Profiler

Tillykke til Jonas Tofterup – første danske Master of Wine

La Danesa har før interviewet Jonas Tofterup, som nu efter bestået eksamen ...

Tema & Profiler

Netværk på rekordtid - Seedster 4.0

Den efterhånden berømte iværksættercamp Seedster har netop afviklet sin fje...

Tema & Profiler

Foredrag om sjælens mange liv

Cand.mag., forfatter og clairvoyant Teresa Thaning fortæller om sin nye bog...

Tema & Profiler

Påsken fejres storslået og varieret i Málagaprovinsen

Påsken nærmer sig, og mens man i Danmark maler påskeæg og samles omkring sp...

Tema & Profiler

Affald – skal det smides ud eller sorteres? Sorteres selvføl…

Hvis man ikke er ”zero waster”, som vi skrev om forrige måned, så er det hø...

Tema & Profiler

Den Skæve Vinkel - John Peter Sørensen

Der er masser af John'er og Peter'er i verden. Men der er kun én John Peter...

Tema & Profiler

Drømmen om en øde strand

Efterhånden som sommeren vil byde på stadig bedre og varmere vejr, begynder...

Tema & Profiler

Da verden gik i sort

Tusindvis af skandinavere i Spanien mistede sidste år pludselig deres skand...

Tema & Profiler

Costa del Sol – det bedste sted at bo i Europa!

At Costa del Sol er det bedste sted at bo i Europa er en arrogant påstand, ...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

NYHEDSMAIL

Tilmeld dig vores nyhedsmails her

* indicates required

Kontakt

Læserservice

sektioner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com