Prisregn over repræsentanter

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Udover at være repræsentanter for Danes Worldwide er Caroline Arends og Laura Lykkegaard Selander også Goodwill-ambassadører og kan nu smykke sig med titlerne "Årets Goodwill-ambassadør" og "Vinder af Årets goodwill projekt". Udnævnelserne blev givet ved Goodwill-ambassadørernes årlige møde i København i august måned.

Stor indsats for Danmark
Caroline Arends, der er Danes Worldwides repræsentant i Israel, vandt prisen som Årets Goodwill-ambassadør for sit arbejde med at skabe relationer og samarbejde mellem den danske og israelske cleantech branche. Derudover for hendes indsats med at etablere et ungdomskorps, der skal tiltrække internationale talenter til Danmark.

"Jeg er glad og stolt over at modtage prisen som Årets Goodwill-ambassadør. Måske mest fordi det sætter fokus på, hvad danskere bosat i udlandet kan bidrage med," sagde Caroline Arends efterfølgende.

"Der er lidt en tendens til, at danske politikere og meningsdannere synes, at man som dansker i udlandet har frasagt sig Danmark, men det er jo netop det modsatte, der ofte er tilfældet. Jeg – og mange andre danskere i den store verden – bruger jo tid, ressourcer og netværk på at bibeholde en tæt kontakt til Danmark og promovere Danmark i udlandet. Danskere i udlandet er en ressource, som har umådeligt meget at bidrage med, og jeg fortsætter mit virke i udlandet som dansker indtil den dag, jeg nok bosætter mig i Danmark igen."

Taknemmelighed
Danes Worldwides repræsentant i Cape Town, Sydafrika, Laura Lykkegaard Selander, vandt prisen for Årets Bedste Projekt for projektet www.capecapacity.com og hendes indsats under VM i Sydafrika, hvor korpset med dansk bæredygtighed som platform samlede midler ind til uddannelse for lokale sydafrikanske børn.

Også hun var glad for anerkendelsen:

"At modtage en så fin pris er på alle måder stort. Ikke bare for mig personligt, men i den grad også for alle andre involverede i Danmark og Sydafrika," siger hun.

"Børnene, vi hjælper, kan også mærke opmærksomheden, og anerkendelsen rykker også i forhold til at samle flere penge ind, som projektet i den grad har brug for. Jeg er stolt på egne og alles vegne og umådelig taknemmelig for muligheden for at være med."


Kontakt: Er det svært at vedligeholde sine venner over landegrænser?

Klumme af Jonathan Hölzler

"Savner du dine venner fra Rusland?" "Ser du stadig nogle af dem?" De to spørgsmål er blot to ud af mange, som folk ofte stiller mig, når de hører, jeg har boet i udlandet. Og ja – selvfølgelig savner man da sine venner, og jeg ville også besøge dem, hvis jeg kunne. Men man tager ikke bare sådan 3.000 kilometer væk hjemmefra for at se sine gamle venner. Det er det sørgelige ved at flytte. Men man kan i det mindste prøve at opretholde kontakten. Det har man mange metoder til nu. Jeg taler selvfølgelig om chatprogrammer, Facebook, telefoner, breve osv. Den slags kontakt virker alligevel ret falsk i længden, fordi man ikke har den samme mulighed for at opleve alt det sjove sammen. Men den giver en mulighed for at aftale møder, og det har jeg da også gjort på trods af den lange afstand. Så sent som i sommer var jeg til et klassemøde med alle mine barndomsvenner, som jeg ikke havde set i 7 år.

Det var en god oplevelse i de nordtyske bjerge, cirka halvdelen af den gamle klasse fra Moskva var der, og vi havde en hyggelig aften med god tysk grillmad og lokal øl. Jeg synes, det var ualmindelig dejligt at se dem, og det var virkelig hvert sekund værd. Det var meget sørgeligt, da vi sagde farvel, men vi aftalte at mødes til næste oktoberfest i München, så vi vidste, hvornår vi så hinanden igen. Så jeg vil mene, at Facebook er et tilstrækkeligt chatprogram, så længe det giver en mulighed for "gyldne møder" som det, jeg fik med min gamle klasse i sommer.
Det er nemlig dem, der tæller, og så længe man kan opretholde kontakten, kan man have vennerne for evigt.

Om Jonathan Hölzler, 16 år
Skriver fast på siderne Ung-til-Ung for de 13-18-årige i Magsinet DANES.
Jeg er født i Bruxelles og flyttede til Moskva, da jeg var tre et halvt. Jeg er lige startet i 1. g på N. Zahles Gymnasium i København.

Af Marie Brynskov, Danes Worldwide

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa